Szövegíró önéletrajz – Tudjon meg mindent!

A szövegíró felelős a márka hangvételéhez és célkitűzéseihez igazodó, meggyőző és meggyőző írásos tartalom létrehozásáért. A szövegírók különböző médiaplatformok, például weboldalak, hirdetések, brosúrák, e-mailek és a közösségi média számára írnak szövegeket, gyakran azzal a céllal, hogy a fogyasztók elkötelezettségét növeljék, a márka ismertségét növeljék, vagy egy konkrét cselekvésre, például vásárlásra ösztönözzenek.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A képzett szövegíró megérti a célközönség igényeit és érdeklődési körét, és kreatív és stratégiai gondolkodással olyan üzeneteket fogalmaz meg, amelyek hatással vannak rájuk. A pontosság, a részletekre való odafigyelés, valamint a következetes hangnem és stílus betartásának képessége szintén létfontosságú ebben a szerepkörben.

Más marketingszakemberekkel, grafikusokkal és érdekelt felekkel együttműködve a szövegíró segít kialakítani egy kampány vagy projekt általános narratíváját, biztosítva, hogy a használt nyelvezet hatékonyan közvetítse a kívánt üzenetet.

A pályára lépés jelentős elkötelezettséget követel, ugyanakkor a vonzó anyagi juttatások kilátása gyakran csábítóvá teszi ezt a hivatásválasztást. A leendő munkáltatók alapos értékelése azonban döntő fontosságú a pozitív munkahelyi környezet kialakításához és a munkával való elégedettség fokozásához. A karrierépítésben való elhamarkodott előrehaladás a munkahelyen belüli elégedetlenséghez vezethet. Hasonlóképpen, egy átgondoltan elkészített önéletrajz jelentősen növelheti az interjú elnyerésének esélyeit.

A sikeres interjúhívások fogadásának sarokköve az aprólékosan megtervezett önéletrajz, amely okosan kiemeli az Ön képességeit és korábbi tapasztalatait. Pontosan testre szabott önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden alapvető elemet tartalmaznak, hogy segítsük Önt ebben a kritikus fázisban.

Ez a mű az önéletrajz minden egyes aspektusának alapos vizsgálatát mutatja be, felkészítve az álláskeresőket arra, hogy megkülönböztessék magukat az igényes álláskeresési környezetben. Elmélyedünk az önéletrajz készítés alapvető elveiben, egy ügyesen és gondosan összeállított példadokumentummal kezdve, amely megtestesíti a végső kívánt eredményt.

Szövegíró önéletrajz

Tartalomjegyzék

A szakmai CV tökéletes formája szövegíróknak

Személyes adatok
Géza György
Szövegíró
E-mail: gezagyorgy@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 12 – 436 – 54
Lakcím: 2345 Sopron, Kiss János utca 21.
Születési hely, idő: 1982. 01. 20. Győr

Bemutatkozás
Egyedi tervek készítésében, szöveg írásában és szerkesztésében is tudok segíteni, illetve marketing szakirányon végeztem, így tudom hogyan lehet jól megszólítani a közönséget. A rövid és a hosszú szövegek gyártása sem okoz problémát, a területen pedig többféle cégnek is segítettem már, így a pozíció szempontjából lényeges ismeretekkel mind rendelkezem. A legfontosabb szabályokat és SEO alapokat is ismerem, ezen túl pedig szívesen tanulok új dolgokat is.

Tapasztalatok
Szolgáltatásmarketing menedzser
Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
2018. május – 2022. február
Nyíregyháza

 • Részvétel az éves, negyedéves termék- és szolgáltatásmarketing-terv kialakításában
 • Szolgáltatási portfólióhoz tartozó piaci potenciál feltárása, Adatbázis marketing
 • Részvétel termékismertetők, nyomtatott és online információs anyagok összeállításában
 • Kampánymenedzsment, funkcionális feladatok összefogása a saját projektjeiben
 • Társosztályokkal való szoros együttműködés (értékesítés, ügyfélszolgálat, termékmenedzsment)

E-kereskedelmi menedzser
Budapest Brand Nonprofit Zrt.
2017. április – 2019. március
Balatonlelle

 • a Budapest Card digitális kártya értékesítésének bevezetése, termékfejlesztése
 • a Budapest Card, turisztikai kedvezménykártya szolgáltató partnereivel való folyamatos kapcsolattartás, együttműködési és elfogadóhelyi szerződések előkészítése
 • a turisztikai kedvezménykártya rendszer folyamatos felügyelete és tartalmi fejlesztése, új partnerekkel való együttműködések kialakítása
 • Budapest Card hazai és nemzetközi viszonteladó hálózatnak gondozása és fejlesztése, új viszonteladói partnerkapcsolatok kialakítása, viszonteladói szerződések kezelése
 • új partnerekkel való együttműködések kialakítása, a szerződések szakmai és árazási tartalmának felügyelete, beleértve a kedvezmény kártya körbe az esetleges időszaki egyedi különkiadásokat is

Iskolák
Rendőr
Budapesti Metropolitan Egyetem
2012. március – 2014. április
Szilvásvárad

Sebész
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2010. május – 2011. december
Sopron

Érettségi
Budapesti Gazdasági Egyetem

2008. augusztus – 2009. július
Debrecen

Készségek és képességek

 • A munkához illő feladatok ellátása nem okoz problémát
 • Rengeteg tapasztalatom van a témában
 • A pozícióra vonatkozó alapokat ismerem
 • Kreatív szemléletem van
 • Az adott pozícióra vonatkozóan van diplomám
 • Minden fontos alapot ismerek
 • A munka szempontjából tudom mire van szüksége a cégnek
 • Megfelelő szaktudásom van a marketinges világból is
 • Az állás megszerzése után az újaknak is tudok segíteni
 • Önállóan és csapatban is tudok dolgozni

Nyelvtudás

 • Angol – középfok

Az önéletrajzát megírva az alábbi fizetésre számíthat

Ahogy időt szán arra, hogy aprólékosan elkészítse önéletrajzát erre a konkrét szerepre, nagyon hasznos lenne, ha belemerülne az ehhez a pozícióhoz kapcsolódó szokásos bértartományokba. Az olyan szakmai szerepek esetében, mint amilyen az Ön által fontolgatott, a kompenzációs csomagok általában 300 000 és 2 000 000 forint közötti sávba esnek. Ezek a számok nemcsak az alapfizetést tartalmazzák, hanem gyakran további pénzügyi ösztönzőket is, például teljesítmény bónuszokat és különféle egyéb, a vállalatra vagy az iparágra jellemző juttatásokat.

Lényeges azonban felismerni, hogy számos olyan tényező van, amely markánsan befolyásolhatja az ezen a tartományon belüli potenciális keresetet. Az egyik ilyen tényező a felvételt végző vállalat mérete. A kisebb, korlátozott erőforrásokkal és talán szűkebb költségvetéssel rendelkező vállalatok általában kevésbé versenyképes bércsomagokat kínálnak. Lehet, hogy nincs meg a rugalmasságuk ahhoz, hogy széles körű juttatásokat vagy bónuszokat nyújtsanak. Ezzel szemben a nagyobb, gyakran forrásokkal teli magánszektorbeli szervezetekről köztudott, hogy meglehetősen bőkezű készpénz bónuszokat biztosítanak, különösen a magas szintű pozíciókat betöltők számára. Ezek a szervezetek képesek a tapasztalatot és a teljesítményt olyan módon jutalmazni, amely nagyon vonzó lehet a potenciális munkavállalók számára.

Az alapfizetésen és a lehetséges bónuszokon kívül egyes munkáltatók többi juttatásokat is kínálhatnak, amelyek növelik a teljes kompenzációs csomagot. Ezek közé tartozhatnak olyan dolgok, mint a SZÉP kártya juttatások, egészségügyi ellátások és egyéb ösztönzők, például nyugdíj járulékok, fizetett szabadság vagy szakmai fejlődési lehetőségek. Ezek az ösztönzők a javadalmazási struktúra szerves részét képezhetik, és az állásajánlatok értékelésekor gondosan mérlegelni kell őket.

Szövegíró önéletrajz

Továbbá, miközben ezeket a pénzügyi szempontokat mérlegeli, ugyanilyen fontos megértenie, hogy saját kompetenciái és karriertörténete is szerepet játszik majd a kereseti lehetőségek meghatározásában. Az olyan tényezők, mint az iskolai végzettség, a különleges legfontosabb készségekkel, a több éves tapasztalat, sőt, még a személyes tulajdonságok is felhasználhatók egy jobb kompenzációs csomag kialkudása érdekében. A korábbi pozíciókban elért eredményei, a tapasztalatának relevanciája az új szerepkör szempontjából, sőt még az is, ahogyan ezeket a tényeket az önéletrajzában bemutatja, mind hatással lehet a végső ajánlatra.

Ugyanakkor fontos megérteni annak fontosságát, hogy önéletrajzát az állás szempontjából igazítsa, amelyre pályázik. Az Ön képességeinek és tapasztalatainak a megfelelő követelményeihez való igazítása nagyban befolyásolhatja az Ön alkalmasságának megítélését. Az önéletrajzban és az interjú során világosan közölt, képességeibe vetett bizalma jelentős hatással lehet az adott ágazatban felajánlott bérezésre. A munkakörhöz közvetlenül kapcsolódó kulcskompetenciák és tapasztalatok hangsúlyozásával nem csak az állásinterjúkon való kiemelkedés esélyeit növeli, de egyúttal jobb kompenzációs csomagot is kiharcolhat.

Végül pedig érdemes időt szánni arra, hogy megértse az egyes szóba jöhető vállalatok sajátos politikáját, kultúráját és elvárásait. Ezek az elemek szerepkörönként, még ugyanazon a vállalaton belül is nagymértékben eltérhetnek, és ha tisztában van ezekkel az árnyalatokkal, az segíthet önéletrajzát és interjúválaszait az adott pozíció egyedi jellemzőihez igazítani. Ez pedig sikeresebb jelentkezési folyamathoz és kielégítőbb munkavállalási élményhez vezethet.

Az első rész – Milyen kötelező és opcionális részek léteznek?

Az elegáns és professzionális önéletrajz elkészítésének művészete árnyalt folyamat, amely alapos megfontolást és stratégiai gondolkodást igényel. Annak megértése, hogy milyen információkat kell belefoglalni, és mit kell kihagyni, alapvető fontosságú egy olyan dokumentum elkészítéséhez, amely pontosan bemutatja Önt mint jelöltet, és megmutatja, hogy alkalmas az önéletrajza alapján a kért jelentkező pozícióra.

A bevezető rész alapvető fontosságú, mivel ez az első benyomás, amelyet az olvasóra tesz. Tömörnek és magával ragadónak kell lennie, és ki kell emelnie elsődleges erősségeit és képesítéseit. A bevezető után elengedhetetlen a jól önéletrajza készségekre vonatkozó rész, amely részletezi a munkaköri követelményekhez igazodó konkrét képességeket és kompetenciákat. Ügyeljen arra, hogy azokat a készségeket helyezze előtérbe, amelyek a leglényegesebbek a hozzá kért szempontjából.

A kimerítő tapasztalati rész ugyanilyen fontos, nemcsak azért, hogy bemutassa korábbi feladatait és eredményeit, hanem azért is, hogy elmesélje hogy milyen tapasztalattal rendelkezik és az útjának történetét. A konkrét szerepek, projektek és hozzájárulások részletezésével bevonja az olvasót, és átfogó képet ad a munka való alkalmasságáról.

Az oktatási rész a vezetői önéletrajz másik sarokköve. Itt nem csupán a diplomák felsorolásáról van szó, hanem a folyamatos tanulás és a kért ben fejlődés bemutatásáról is. Itt kell feltüntetni minden olyan speciális képzést vagy tanúsítványt, amely a szerepkörhöz kapcsolódik. Emellett az idegen nyelvek ismerete gyakran nagyra értékelt, és már egy alapszintű kétnyelvűség is megkülönböztetheti Önt a többi pályázótól.

Szövegíró önéletrajz

Bár a hobbi és a tanórán kívüli tevékenységek nem kötelezőek, ezek feltüntetése személyesebbé teheti az önéletrajzot. A közösségi szolgálatban, sportban vagy művészeti tevékenységekben való részvétel olyan tulajdonságokat mutathat, mint a csapatmunka, a vezetői képesség vagy a kreativitás. Ezek a kiegészítő információk bepillantást engednek a személyiségébe, és vonzóbbá tehetik a profilját, egy két ilyen információ miatt tehát szimpatikusabb lehet.

Az önéletrajz formája is gondos figyelmet érdemel. A szakszerűen felépített önéletrajznak logikusan és funkcionálisan felépítettnek kell lennie, hogy könnyen olvasható legyen. Az egyszerűség ebben a kontextusban gyakran felülmúlja a bonyolultságot, mivel a felvételi menedzserek jellemzően a letisztult és egyszerű elrendezést részesítik előnyben. A címsorok, a felsoroláspontok és a fehér foltok gondos használata javíthatja az olvashatóságot.

Ha önéletrajzának elkészítéséhez sablonokat használ, időt takaríthat meg, és biztosíthatja az iparági szabványokkal való összhangot. Sok szakember választja ezt a megközelítést, mivel ez egy jól bevált struktúrát biztosít, és lehetővé teszi, hogy a tervezés helyett a tartalomra összpontosítsanak. A sablon személyre szabása, hogy tükrözze az Ön egyedi tapasztalatait és tulajdonságait, azonban létfontosságú, hogy ne tűnjön általánosnak.

Végül pedig lényeges megjegyezni, hogy az önéletrajznak alkalmazkodóképesnek kell lennie. Ha önéletrajzát különböző szerepkörökre vagy iparágakra szabja, az azt mutatja, hogy Ön átgondolta az egyes lehetőségek sajátos követelményeit és kultúráját. Ez a testreszabott megközelítés visszhangra találhat a felvételi menedzsereknél, és javíthatja az esélyét az interjú elnyerésére.

Összefoglalva, a kiemelkedő önéletrajz elkészítése átgondolt folyamat, amely többre van szükség, mint a munkatörténet felsorolása. Magában foglalja az információk stratégiai kiválasztását és bemutatását, hogy bemutassa képzettségét, tapasztalatát és személyiségét. Ha ezeket az elveket követi, olyan dokumentumot hozhat létre, amely a munkáltatók számára is vonzó, és mind a nyomtatott, mind a digitális platformokon erős jelöltként pozícionálja magát.

Az önéletrajzban szükséges részek

A professzionális és vonzó önéletrajz elkészítése túlmutat a képesítések és tapasztalatok puszta felsorolásán. Aprólékos figyelmet igényel a részletekre, beleértve a helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek pontosságát. Ezek az elemek, bár néha figyelmen kívül hagyják őket, alapvető fontosságúak egy olyan önéletrajz elkészítésében, amely nem csak felkelti, hanem az elejétől a végéig fenntartja az olvasó érdeklődését.

A bevezető különleges helyet foglal el az önéletrajzban, mivel ez alkotja az első benyomást, amelyet a felvételi menedzser az Önről kialakít. Bármilyen nyelvtani vagy tipográfiai hiba ebben a részben nemcsak az olvasót zavarhatja meg, hanem alááshatja az Ön hitelességét is. Az ilyen hibák a szakmaiság vagy a részletekre való odafigyelés hiányát sugallhatják, ezért az önéletrajznak ez a része a gondos lektorálás kritikus területe.

Szövegíró önéletrajz

A nyelvezet létfontosságú szerepet játszik az önéletrajz hatékonyságában. Az egész dokumentumban világos, tömör és pontos nyelvezetet kell használni. A szavak és mondatszerkezetek helyes megválasztása a megfelelő formázási technikákkal együtt hozzájárul a csiszolt és professzionális megjelenéshez. Fontos, hogy egyensúlyt teremtsen a terjedelem tekintetében, és törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely tartalmazza a lényeges és kiegészítő részeket is. A túl hosszú önéletrajz túlterhelheti az olvasót, ami ahhoz vezethet, hogy a kritikus részletek kimaradnak. Ezzel szemben a túl rövid önéletrajz nem nyújt elegendő információt, és akadályozza a létfontosságú kompetenciák értékelését.

A Times New Roman ban típusú szabványos betűtípus és a 11-es betűméret használata biztosítja, hogy a dokumentum könnyen olvasható és vizuálisan egységes legyen. Ezek ben a döntések apróságnak tűnhetnek, de jelentősen befolyásolhatják az önéletrajz fogadtatását.