Táncos önéletrajz – Tűnjön ki a tömegből táncával!

A táncos a mozgást használja arra, hogy történeteket közvetítsen és érzelmeket fejezzen ki a közönségnek. Ehhez új és meglévő tánctechnikákat kell tanulni, rutinokat kell gyakorolni, és élő közönség előtt kell előadásokat tartani. Attól függően, hogy milyen táncműfajra - például balett, hip-hop, kortárs vagy népi tánc - specializálódik, a táncosok munkája nagyon sokféle lehet.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Dolgozhatnak egy koreográfussal, hogy megtanulják és tökéletesítsék a táncokat, vagy saját táncdarabokat is létrehozhatnak. A táncosok rendszeres fizikai kondicionálást is végeznek, hogy megőrizzék erejüket, rugalmasságukat és állóképességüket, miközben megelőzik a sérüléseket. A színpadon kívül részt vehetnek meghallgatásokon, együttműködhetnek más művészekkel, vagy táncórákat tarthatnak különböző korú és képzettségű diákoknak. Mindezen feladatok során a táncosok a testüket a nonverbális kommunikáció médiumaként használják, hogy szórakoztassanak, inspiráljanak és gondolkodásra késztessenek.

A táncos szektorban való karrier elhivatottságot igényel, és általában versenyképes díjazással jár, így ez egy teljes értékű és pénzügyileg kifizetődő lehetőség. A kedvező munkahelyi légkör és a munkával való elégedettség biztosítása érdekében azonban elengedhetetlen, hogy átgondoltan értékeljük a potenciális munkáltatókat. Ha egy nem megfelelő szerepkörben ragadunk, az frusztrációhoz és elégedetlenséghez vezethet. Ezen túlmenően a meggyőző CV elkészítése kulcsfontosságú, mivel jelentősen növeli az interjú esélyeit.

Az interjúkon való siker elengedhetetlen, de minden egy jól megfogalmazott önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan mutatja be az Ön koreográfus készségeit és szakértelmét. Hogy segítsünk Önnek ebben a fontos feladatban, gondosan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges elemet tartalmaznak.

Ez a cikk az egyes önéletrajz részeket is mélyrehatóan bemutatja, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy megkülönböztessék magukat riválisaiktól. Kezdjük tehát az önéletrajz készítés alapvető szempontjaival, kezdve egy részletes és professzionálisan összeállított minta dokumentummal, amely bemutatja a kívánt eredményt.

Táncos önéletrajz

Tartalomjegyzék

Szakmai önéletrajz – Ha egy egybefüggő, tökéletes mintát keresel

Személyes adatok
Gödör József
Táncos
E-mail: godorjozsef@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 56 – 12 – 543
Lakcím: 2311 Kiskunhalas, Márton László utca 65.
Születési hely, idő: 1954. 02. 30. Várkert

Bemutatkozás
A Magyar táncművészeti akadémán végeztem, azóta pedig mindenem a tánc. Klasszikus tánc az elsődleges nekem, de a modern tánc sem áll tőlem távol. Amerikai díjakat is kaptam már, ahogy színház segítségével tudtam bemutatni magam Magyarországon. Az első helyezés egy versenyen, amin elindulok nálam állandó, 2021 ben pedig Magyarország legjobb dance előadója díjat is nyertem. 2000 -ben végeztem az egyetemen.

Tapasztalatok
Operátor
Spice Communication Kft.
2008. május – 2009. február
Mátészalka

 • Az ügyfélkapcsolati menedzserekkel, grafikusokkal és korrektorokkal való folyamatos együttműködés
 • Kiadványokhoz, online anyagokhoz kapcsolódó DTP operátori tevékenység elvégzése
 • A termékfotók utómunkája
 • Kiadványok és egyéb kreatív anyagok szerkesztése, tördelése, összeállítása
 • A kiadványok nyomdai előkészítése és nyomdába adása

Fejlesztő
Profession Services
2000. április – 2004. március
Debrecen

 • Banki, biztosítási projekteken való részvétel
 • Web alapú megoldások fejlesztése és karbantartása
 • Frontend és backend fejlesztése
 • Felelősségvállalás a szoftver megvalósításáért és minőségéért
 • Részvétel agilis szoftverfejlesztői csapatmunkában

Tanulmányok
Zenész
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
2008. március – 2009. április
Tiszavasvári

Cipész
Károli Gáspár Református Egyetem
2004. május – 2009. június
Szigethalom

Érettségi
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

2008. augusztus – 2010. július
Dunavarsány

Készségek és képességek

 • Klasszikus koreográfus ismeretek
 • B kategóriás jogosítvány
 • Táncművészeti ismeretek
 • Művészeti gondolkozás
 • Balett ismeretek
 • Alapvető számítógépes ismeretek
 • Szakmai tudás
 • Lojalitás és megbízhatóság
 • Excel és word ismeretek
 • Magyar és amerikai hírnév
 • Dance versenyek megnyerésének képessége

Nyelvtudás és nyelvismeret
Angol nyelv – alapfok

A magyar táncművészeti világ és a fizetések

Kezdjük a beszélgetést a szerepkörrel kapcsolatos fizetési elvárások feltárásával, mielőtt belemerülnénk a hatékony önéletrajzkészítési stratégiákba. Hogy támpontot adjunk, a szakmai fizetés gyakran 400 000 és 1 000 000 forint között mozog, bónuszokkal és különböző juttatásokkal együtt.

A kereseti lehetőségeit azonban jelentősen befolyásolhatják olyan tényezők, mint például az, hogy kis vagy nagy cégeknél szeretne-e dolgozni. Általában a kisebb egységek általában alacsonyabb fizetéseket kínálnak, míg a nagyvállalatok több lehetőséget kínálnak a magasabb keresetekre.

Emellett egyes munkáltatók kiegészítő juttatásokat is kínálhatnak, mint például SZÉP kártya kedvezményeket, egészségbiztosítást stb.

Fontos tudomásul venni, hogy a képzettséged és a széleskörű tudásod jelentős szerepet játszik a kereseti lehetőségeid meghatározásában.

Emellett a személyes bemutatkozás jelentőségének megértése a megpályázott állás szempontjából is kulcsfontosságú. Az önbizalom, amelyet sugároz, nagyban befolyásolhatja a fizetést, amelyet ki tud alkudni. Ezért ajánlatos kiemelni a munkakörhöz igazodó kulcskompetenciákat, mivel ez segíthet abban, hogy kivételesen teljesítsen az interjúkon. Előnyös, ha előzetesen megismerkedik az egyes vállalatok sajátos szabályaival és követelményeivel, mivel ezek pozícióról pozícióra eltérhetnek.

A szakmai önéletrajz szakaszainak bemutatása

Egy kifogástalan és professzionális CV elkészítésekor fontos, hogy különbséget tegyen a lényeges és a nem kötelező elemek között. Egyes szakaszok kihagyhatók, míg másokat ki kell emelni, különösen akkor, ha azok rávilágítanak a karrierjében esetlegesen meglévő hiányosságokra. A nyitó résznek következetesen elsőbbséget kell élveznie, amelyet a személyes tulajdonságait bemutató tömör rész követ. Lényeges, hogy olyan átfogó tapasztalati szakaszt építsen be, amely bizonyítja az Ön alkalmasságát a pozícióra, és felkelti az olvasó érdeklődését.

Ezenkívül az oktatásra és a főiskola és egyetemi végzettségre vonatkozó résznek jelentős súlya van az önéletrajzában. Figyelemre méltó, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, de további nyelvek ismerete, akár kezdetleges szinten is, megkülönböztetett előnyt jelenthet. Bár a hobbikra vonatkozó rész beillesztése nem kötelező, a szakmához nem kapcsolódó, iskolán kívüli tevékenységek hozzáadása növelheti a profilját. Ezek az összetevők alkotják egy jól felépített CV gerincét, függetlenül attól, hogy nyomtatott vagy digitális formában nyújtják be.

Az CV formátumát tekintve az egyszerű és funkcionális kialakítás ajánlott, mivel a szakma hajlamos az egyszerűségre a bonyolultsággal szemben. Így az CV elkészítésekor is hasonló stratégia alkalmazása lenne a legmegfelelőbb megközelítés.

Nézzük meg részletesen a magyar CV belső részleteit

Vizsgáljuk meg az CV néhány kritikus elemét. A pontos helyesírás, a helyes nagybetűzés és a pontos írásjelek nélkülözhetetlenek egy olyan CV elkészítéséhez, amely felkelti és fenntartja az olvasó érdeklődését. A nyitó rész létfontosságú, mivel ez alakítja ki az első benyomást, és az ezen a területen elkövetett hibák az olvasó teljes elvonatkoztatásához vezethetnek.

Az egyértelműség, a tömörség és a strukturált megfogalmazás kulcsfontosságú, a formázási technikák felhasználásával, a hossz optimális szinten tartása mellett. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely a kötelező és a választható részeket is magában foglalja. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé átfogó értékelést eredményezhet, míg egy lényegesen rövidebb CV a korlátozott tapasztalatra utaló utalással leértékelheti az Ön tervezett képzettségét.

Emellett ajánlatos a részletek beírásához egységes betűtípust, például Times New Roman betűtípust használni, és a dokumentumban végig 11-es betűméretet tartani.

Általában, hacsak nem kérik külön, nem ajánlott fényképet mellékelni. A fénykép elterelheti a figyelmet a képesítések előzetes értékeléséről, és potenciálisan elfogultságot idézhet elő az értékelés korai szakaszában.

Bár a fénykép pozitív eredményeket hozhat, negatív következményekkel is járhat. Ha úgy dönt, hogy fényképet használ, győződjön meg róla, hogy az aktuális, ideális esetben az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képek használatát.

Érdekes módon az idegen nyelv tudás esetében a tapasztalat nem olyan fontos.

A balett és a személyes adatok megadásának módja

Ezt érdemes figyelni
Gazsó József
E mail cím: gazsojózsef@gmail.com
Telefonszám: 06 30 54 23 124
Lakcím: 1235 Miskolc, Gizella Győző utca 76.
Szül hely és idő: 1994. 11. 04. Debrecen
Ezt viszont ne csinálja
Szusza László
lacikaaaa@freemil.com
76 32 2445
1234 Tiszavasvári
1984. 07. 14. Sajószentgyörgy

Értékelje a hibákat a megadott példában. Kezdetben a pályázó neve nincs kiemelve, és a megpályázott állás nincs egyértelműen meghatározva. Ráadásul a használt e-mail cím nem csak helytelen, de nem is megfelelő egy ilyen jellegű magyarországi álláspályázathoz. Az CV készítésekor elengedhetetlen a professzionális e-mail cím használata.

A telefonszám országkódjának mellőzése is olyan hiba, amely elveszett kommunikációhoz vezethet, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll felvenni a kapcsolatot. Emellett a megadott címről hiányoznak az olyan fontos részletek, mint az utcanév és a házszám. Ez a példa számos helyesírási hibát tartalmaz, amelyek a cím, a hónap és a név részekben láthatók.

Annak érdekében, hogy az álláspályázatok meggyőzőek és jól megírtak legyenek, elengedhetetlen, hogy elkerülje ezeket az észrevehető hibákat.

A koreográfus bemutatkozás szakasza a CV-ben

Helyesen megadva
Koreográfus vagyok, mióta az eszemet tudom, 2010-től, előtte pedig kitanultam az amerikai és a modern táncművészet mesterségét is. A magyar legjobb táncosok díj is hozzám került több éven keresztül, de amikor ez nem így volt, helyezés szempontjából akkor sem csúsztam le a ranglétrán. 2002-ben pedig főiskola diplomát is szereztem klasszikus balett szak irányban.
Ez rosszul megadva
Tudom a dance alapjait. Egyszer második lettem egy balett helyezés versenyén. 2008 óta magán órákat is adok. Klasszikus balett táncot. Kérem hívjanak, de csak akkor, ha nemzetközi béreket tudnak számomra biztosítani és színház nincs a fellépések között.

Egy hasonló pozícióra vonatkozó CV elkészítésekor fontos, hogy az áttekinthetőséget helyezze előtérbe, és kerülje a túlzott részletezést. A cél az, hogy tömören felvázolja a vonatkozó tapasztalatát, kiemelve minden olyan kiemelkedő vállalatot, amellyel együtt dolgozott.

Ezzel szemben egy rosszul szervezett rész káoszt sugallhat, és komolyan ronthatja az esélyeit az állás elnyerésére. Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét mérőszámokat. Ez a taktika olyan eseteket mutat be, amikor az Ön hozzájárulása kézzelfogható javulást eredményezett, vagy, ha például bármilyen helyezés lehetett az Öné a balett világában. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése növeli önéletrajza erejét.

Táncos önéletrajz

Színház a világ – A CV közepe

Amikor az önéletrajzban a releváns munkatapasztalatot dokumentálja, a bevett gyakorlat szerint fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahelyével kezdve kell felsorolni. Ez alól azonban kivételt lehet tenni, ha egy korábbi munkahely nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott pozíció szempontjából. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör megnevezése kifejezetten szerepeljen a munkaköri leírás elején.

Adja meg az egyes munkakörökhöz tartozó megbízatási időt, és tartózkodjon a túlzott részletezéstől. Ehelyett célozzon meg 4-5 tömör felsoroláspontot, amelyek megfelelően bemutatják az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatát.

Ne feledje, hogy ha a tapasztalata kissé kevés, kiegészítheti azt az iskolai tevékenységek során szerzett gyakorlati készségekkel. Ez a rész tartalmazhat gyakorlatokat, egyetemi projekteket vagy egyéb, a munkaköri követelményekhez igazodó tevékenységeket.

Végül, hacsak nincs másként feltüntetve, a fizetési elvárásokat forint ban (HUF) közölje.

Ez egy jó példa
Retail Marketing Specialista
Budapest Airport Zrt
2015. január 21-től – 2019. december ben
Zugló

 • Tematikus és kóstoltató promóciók, valamint a hozzájuk kapcsolódó integrált marketing kampányok tervezése és szervezése
 • Targetált online kampányok tervezése, szervezése és kiértékelése együttműködve a vállalat digitális csapatával valamint digitális ügynökségével
 • Blogger – és influenszer együttműködések lebonyolítása
 • Az utasélményt növelő programok és aktivitások tervezése és szervezése a Terminálon
 • Közös retail – desztinációs/légitársasági kampányok megvalósítása

Brand manager
Goodwill Pharma László Nyrt.
2012. július ban kezdve- 2014. augusztus ban befejezve
Balatonlelle

 • A felelősségi körébe tartozó termékek életútjának tervezése, megvalósítása és nyomon követése
 • Stratégia kialakításában való aktív részvétel
 • Kommunikációs irányok meghatározása
 • Éves marketing aktivitások és hozzájuk tartozó budget megtervezése, megvalósítása
 • Termékszortiment gondozása, piaci igények szerinti alakítása
 • Termékeladást ösztönző marketingüzenetek meghatározása
 • Tartalomgyártás, árajánlatok menedzselése

Tudományos munkatárs
Goodwill Pharma Nyrt.
2009. március – 2010. december
Szeged

 • Termékösszetevők szakmai elemzése, szakirodalom követése
 • Képző anyagok, prospektusok készítése a szakma és a lakosság számára
 • Együttműködés az értékesítésben és üzletfejlesztésbe közreműködő kollégákkal
 • Prezentációk tartása főiskola és egyetemi hallgatóknak
 • Szakirodalom követése és az alapján új cikkek írása
Ezt pedig inkább felejtse el
Webfejlesztő
TEMPUS LÁSZLÓ KÖZALAPÍTVÁNY

2006. február – 2008. november ben
Cegléd

 • Helyezés meghatározása szükség esetén
 • Ügyek elvégzése amikor éppen arra kérnek meg
 • Jelentés a vezetőség felé probléma esetén
 • Feladatok elvégzése
A pénzügyi ismeretek hatékony bemutatása az önéletrajzban kulcsfontosságú ahhoz, hogy megállapítsa, hogy alkalmas a pozíció betöltésére, még akkor is, ha az előélete korlátozott. E szakasz jelentőségének megértése létfontosságú, mivel a kiválasztási folyamat során alapos vizsgálatnak lesz kitéve.

Alapvető fontosságú tudomásul venni, hogy a toborzók gyakran alkalmaznak kulcsszavas keresőrendszereket, hogy kiszúrják azokat a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos előfeltételeknek. Ha aggódik amiatt, hogy a jelentkezését figyelmen kívül hagyják, hasznos lehet, ha erre a szempontra is figyelmet fordít. Ha az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti önéletrajzába, az megkülönböztetheti Önt a többi pályázótól, és növelheti esélyeit a kívánt pozíció megszerzésére.

Ökölszabályként javasolt, hogy a jelöltek három közelmúltbeli munkatapasztalatot soroljanak fel. Négy is megengedett, de ötnél több említése általában nem javasolt.

Hogy adja meg a tanulmányokat?

Így készítse el a jó helyezés érdekében
Varrónő
Milton Friedman Egyetem
2001. augusztus – 2003. július
Salgótarján

Boltos
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
1998. szeptember – 2002. október
Sajószentvár

Ez pedig nem lesz jó
Iskolák

Marketinges
Budapesti Metropolitan Egyetem
2005
Vörösmasorhely

Fotós
Gál Ferenc Egyetem
2009
Zagyva

Önéletrajzának ebben a részében fontos, hogy az oktatási programok és tanfolyamok címét nagybetűvel írja. Meg kell adnia az egyetemi tanulmányok pontos időtartamát is, éveket és féléveket felsorolva (nem kell pontos dátumokat megadnia egyetlen egyetemi tanszék esetében sem, ahogyan azt a minta is mutatja).

Az egyetem vagy oktatási intézmény helyének feltüntetése hitelessé teheti a jól megírt önéletrajzot, ezért ajánlatos megadni ezt az információt, ha rendelkezik a megfelelő adatokkal.

Szerencsére a toborzók gyakran kevesebb hangsúlyt fektetnek erre a részre, mint más létfontosságú részekre. Ezen információk megadása során ügyeljen arra, hogy kövesse a megadott példát, és tartsa be a helyesírást és az írásjeleket, hogy elkerülje a hibákat e szakasz kitöltése során.

Azonban még kezdő, alapismeretekkel rendelkező pályázóként is előnyös, ha minden releváns eredményt megemlít, még akkor is, ha még nem volt alkalma bonyolult napi feladatokat kezelni. Ez a stratégia segít bővíteni a gyakorlati készségek listáját, és professzionális személyiséget ábrázolni.

Milyen ismeretek és képességek birtokában van?

Ha táncosnak jelentkezik, fontos, hogy átfogó önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan mutatja be mind a fizikai, mind a kifejező képességeket, amelyek a munkához szükségesek. Íme egy tömör lista, amit érdemes figyelembe venni:

Fizikai készségek:

 • A különböző táncstílusok és technikák ismerete
 • A ritmus és a zene értelmezésének megértése
 • Nagyfokú rugalmasság és fizikai erő
 • Kitartás és állóképesség
 • Jártasság a koreográfiában
 • Képesség új gyakorlatok gyors megtanulására

Soft Skillek:

 • Alkalmazkodóképesség az új gyakorlatokhoz és stílusokhoz
 • Erős kifejező és értelmező készség
 • Csoportban vagy együttesben szerzett tapasztalat
 • Gyors reakciókészség és improvizációs készség
 • Koreográfiai vezetői képességek
 • Megbízhatóság
 • Nagyfokú fegyelem

Ebben a részben célszerű körülbelül 5-7 pontot felsorolni, röviden, de átfogóan felvázolva a sikeres táncos karrierhez elengedhetetlen készségeket. Miután ezeket a készségeket részletezte, továbbléphet a következő szakaszhoz, amely a nyelvi készségeit emeli ki.

Milyen nyelveken kell tudnia megszólalni?

A karrier központú önéletrajzban a nyelvtudásnak szentelt résznek jelentős jelentősége van, különösen az azonos ágazatban dolgozó szakemberek esetében. A nyelvtudás egyszerű felsorolása nem elegendő; feltétlenül meg kell adni az egyes nyelvek ismeretének szintjét, különbséget téve a kezdetleges és a haladó szintű tudás között. Egy ilyen önéletrajzban azonban nem kötelező feltüntetni a magyar nyelvtudást.

Nyelvtudását hivatalos bizonyítvány nélkül is bemutathatja, ha idevonatkozó, nemzetközi ügyfelekkel folytatott projektekben szerzett tapasztalatokra hivatkozik. Még ha a munkáltatók nem is követelik meg kifejezetten a nyelvtudást, gyakran értékelik az ilyen készségeket.

Táncos önéletrajz

Bár az olyan népszerű nyelveket, mint a német, gyakran keresik, teljesen elfogadható, ha a kevésbé elterjedt nyelveket is megemlíti. A többnyelvűség valóban bővítheti az álláslehetőségeket és növelheti a kereseti lehetőségeket. A munkáltatók gyakran értékelik a több nyelven kommunikálni képes szakembereket, és cserébe általában versenyképes fizetést kínálnak. Ezt a tényezőt érdemes szem előtt tartani az önéletrajz elkészítésekor.

Ne feledje azonban, hogy a munkáltatók ellenőrizhetik az Ön állítólagos nyelvtudását. Ha túlzásba viszi ezeket, az csökkentheti az érdeklődést, még akkor is, ha más területeken példaértékű készségekkel rendelkezik. A munkáltatók általában írásbeli vizsgát vagy szóbeli interjút használnak a nyelvtudás pontos felmérésére. Ezért az önéletrajzban az őszinteség és az átláthatóság a nyelvtudás tekintetében létfontosságú, különösen, ha hasonló munkakörökre pályázik.

Íme egy hatékony módszer ennek a szakasznak a felépítésére:

HELYES
Török – középfokú – B1
Angol – haladó – C1

Ha pedig ezt a szakaszt megírta, már csak annyi dolga maradt, hogy a hobbikra vonatkozó részeket megadja. Ezt viszont elegendő egy lista szinten megtennie, ahol megadhatja az egyéb, nem munkához releváns ismereteket is.