Termelésvezető önéletrajz

A termelésvezetők a cégnél olyanok, mint a harci pilóták. Hagyományosan a teljes gyártásért felelősek, hogy a termelési hatékonyság és a gyártás zavartalanul működhessen. A gyártási folyamat során megtervezik a termelési folyamatot, kontrollálják és monitorozzák az erőforrásokat, embereket, és ellenőrzik a minőséget.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A termelésvezető pozíció megkaparintásához szükséged lesz egy ütős önéletrajzra. Ebben segítünk mi! Azt kell tudnod megmutatni, hogy bármilyen helyzetben helyt állsz, és birtokában vagy minden iparágra jellemző ismeretnek, vezetői készségnek és problémamegoldó képességnek.

Ebben a cikkben végig vezetünk azon, hogyan írj olyan termelésvezető önéletrajzot, ami megszerzi a hőn áhított pozíciót. Ehhez pedig tanácsokkal, tippekel látunk el, miközben számtalan példát is láthatsz.

Tartalomjegyzék

Termelésvezető önéletrajz minta

Személyes adatok

Kereszt Előd
Telefonszám: 0670/234-0001
Email cím: elod.kereszt@gmail.com
Születési hely, idő: 1979. 03. 05. Budapest
Lakcím: 1123, Budapest, Róna utca 24.

Magamról
Gépészmérnöki diplomával és 15 év szakmai tapasztalattal rendelkező termelésvezető vagyok. Folyékony angol nyelvtudással, valamint TQM és Six Sigma technikák ismeretével és Lean szemlélettel rendelkezem. Kiváló kommunikációs készséggel és vezetési technikával, önálló döntéshozatali képességgel rendelkezem, amelyek segítségével a fluktuációt sikerült 28 százalékról 11 százalékra csökkenteni.

Termelésvezető
POL Group Kft.
2016. február – 2022. március
Budapest

 • Új biztonsági szabályzat bevezetése, amely a munkahelyi balesetek számát 70 százalékkal csökkentette.
 • Új tréning program kidolgozása, amely a bruttó profitott 23 százalékkal növelte.
 • Termelési rendszer kidolgozása, amely 20 százalékkal csökkentette a berendezések költségét.
 • A minőségi kritériumok folyamatos biztosítása és ellenőrzése.
 • Munkabiztonsági és környezetvédelmi előírások betartásának felügyelete a termelés területein.

Termelésvezető
S.C. Hungary Kft.
2007. január – 2016. február
Budapest

 • Az új üzemegység termelési részlegeinek teljes körű működtetése az előirányzott rövid-, és hosszú távú, mennyiségi, minőségi és fejlesztési célok elérésével.
 • Termelési részlegek koordinálása, vágás, hajtogatás, hegesztés, felületkezelés, összeszerelés és tesztelés.
 • Műszaki dokumentációs rendszer működtetése.
 • A kitűzött célok elérése a hatékonyság fenntartása az összeszerelés és üzembehelyezés terén.
 • A minőségi kritériumok folyamatos biztosítása és ellenőrzése.
 • Karbantartási igények előrejelzése.

Tanulmányok

Gépészmérnök
Budapesti Műszaki Egyetem
2004. szeptember – 2007. június
Budapest

Elektrotechnikai szak – érettségi
Bánki Donát Szakközépiskola
1999. szeptember – 2004. május
Budapest

Készségek, képességek

 • Vezetői képességek
 • Jó kommunikációs készség
 • Önálló, felelősségteljes munkavégzés
 • Kiváló kommunikációs és konfliktuskezelő készség
 • TQM és Six Sigma technikák ismerete

Nyelvtudás

Német – felsőfok
Angol – középszint

Termelésvezető önéletrajz

Termelésvezető foglalkoztatottság

A termelésvezető pozícióból általában több száz áll rendelkezésre, azonban gyakran vidéken. Budapesten, mivel kevésbé ipari terület, nem nagyon találni ilyen jellegű pozíciót, inkább a környék ipari területen lehet elhelyezkedni. Ezért, ha ilyen munkát szeretnél, mindenképp gondoskodnod kell a kijutásról, és számolnod kell a hosszabb úttal. Sok esetben biztosítanak céges buszt vagy akár céges autót is, de mindig érdemes megkérdezni az interjún, hogyan lehet kijutni.

A fizetés általában nettó 400.000 és 600.000 forint között mozog, de természetesen a nagyobb szakmai tapasztalat itt sem lehetetlen. Akár a bruttó 1.3 millió forintos álomfizetés is elérhető 10 év után! A multinacionális cégek pedig köztudottan versenyképesebb bért kínálnak, mint a magyar KKV-k, viszont lehet, hogy nagyobb csapatért is vagy felelős.

Mit kell még a termelésvezető önéletrajzba írni?

Amikor készíted a termelésvezető önéletrajz sablont, elég kevés tér marad a kreativitásra. A lentebb felsorolt taktikák segítségével azonban el tudod érni a vágyott pozíciót és adaptálni tudod a profi önéletrajz stílust.

A termelésvezető önéletrajzra is igaz, legyen átlátható, könnyen olvasható, és a lehető legrészletesebb anélkül, hogy zsúfolttá válna. Olyan betűtípust használj, ami könnyen olvasható és megbízhatóságot sugall. Ennek eléréséhez a hagyományos betűtípusok, mint az  Arial, Calibri, Times New Roman, és a 11-12-es betűméret ajánlott , valamint a szekciók címét mindig nagy és vastag betűvel emeld ki.

Lehetőleg kerüld a helyesírási hibákat, inkább olvasd át többször is a végeredményt. Mindig Word vagy PDF formátumban küldd el – természetesen oldalunkról mindkét verzióban letölthető, bármelyikre is van szükséged! Sok esetben írják is az álláshirdetésben, hogy melyik formátumot várják, annak megfelelőt küldj, különben már az első szűrés előtt elesel a lehetőségtől.

Az önéletrajz elrendezése

Az önéletrajz felépítése alapvetően két dologtól függ: a szekcióktól, vagyis, hogy milyen részei lesznek, valamint a sablontól. Az, hogy milyen önéletrajz szekciók lesznek benne megtalálhatók pedig attól függ, hogy mennyi szakmai tapasztalattal rendelkezel. Amennyiben  pályakezdő vagy, inkább a funkcionális önéletrajz formátum  használata ajánlott, amely a képességekre helyezi a hangsúlyt, mintsem a munkatapasztalatra. Ebben az esetben a munkatapasztalat rész akár teljesen el is hagyható. Amennyiben viszont  már rendelkezel tapasztalattal, akkor a klasszikus magyar önéletrajz formátum az ideális választás.

Egy profi önéletrajz sablon segít abban, hogy semmi ne maradjon ki, és tökéletes, számodra előnyös szerkezeti felépítése legyen az önéletrajznak. Érdemes körbenézni a sablonjaink között, hiszen biztosan találsz egy megfelelőt. Ehhez a szakmához mi a Chicago önéletrajz sablont és a Határozott sablont ajánlanánk – bármelyiket is választod, nem lőhetsz mellé.

👉 A sablon meghatározza azt is, hogy milyen szekciókból épül fel az önéletrajz, és azok milyen sorrendben következnek az önéletrajzon belül. Természetesen az ingyenes önéletrajz szerkesztőben tudod cserélni és változtatni a szekciók sorrendjét, de mi általában ezt a felépítést javasoljuk:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés
 • Szakmai tapasztalat (ha van)
 • Tanulmányok
 • Képességek, készségek
 • Nyelvtudás

Fontos, hogy amikor készíted az önéletrajzodat, mindenképp a fordított időrendi sorrend formátumot használd a munkahelyed és a tanulmányaid felsorolása esetén. Ezzel tudod a legfrissebb eredményeidet megmutatni.

Kezdjük is a személyes adatok megadásával!

A személyes adatok és elérhetőségek sok esetben a fejlécben foglalnak helyet – ahogy ezt láthattad a sablonokban is. Ennek a fejléc megoldásnak az oka pedig, hogy több hely marad a többi szekciónak, vagyis helyet spórolsz.

A személyes adatok közé mindig sorold az alábbiakat:

 • Név
 • Pozíció
 • Telefonszám
 • Email cím
 • Lakcím
 • Születési hely és idő

Ezek közül a név, telefonszám és email cím nagyon fontos, kötelező! A születési hely és idő, valamint a lakcím megadása opcionális, de segíti a HR-est, hogy teljes képet kaphasson rólad.

👉 Az email cím esetén különösen fontos, hogy olyan email címet adj meg, nem túl hosszú, és a kereszt- illetve a vezetéknevedből áll össze.

A vicces, hosszú, érthetetlen vagy poénos email cím nem lesz jó választás, és a HR-es gondolata az lesz, hogy nem ilyen komolytalan jelöltet keres.

HELYES
Személyes adatok

Kereszt Előd
Telefonszám: 0670/234-0001
Email cím: elod.kereszt@gmail.com
Születési hely, idő: 1979. 03. 05. Budapest
Lakcím: 1123, Budapest, Róna utca 24.

HELYTELEN
Személyes adatok

Kereszt Előd
Telefonszám: 0670/234-0001
Email cím: elod790305@gmail.com
Születési hely, idő: 1979. 03. 05. Budapest
Lakcím: 1123, Budapest, Róna utca 24.

Termelésvezető önéletrajzi szakmai bemutatkozó

Egy megnyerő szakmai bemutatkozó megfűszerezi a jó termelésvezető önéletrajzot. Általában a vezetőséget ez a rész érdekli igazán, így elengedhetetlen, hogy jól tudd megfogalmazni.

Mi az, ami első pillantásra megnyeri a HR-est? Ha mindössze néhány mondatban meg tudod fogalmazni a teljes szakmai előéletedet, eredményeidet, képességedet. Ez a rész rögtön az elérhetőségeid és személyes adataid alá kerüljön.

A legjobb, ha a szakmai összegzésed csak 3-4 mondatból áll, és menj biztosra, ezért mindenképp fogalmazd bele a szakmai céljaidat, ambícióidat. A felsorolni szükséges készségek és képességek között biztosan nagyra értékelt a projektmenedzsment, ellátásilánc menedzsment és a vezetési stílusod.

Minél több készség és képesség is kerüljön bele, és mindig az, amit az álláshirdetésben is megtalálsz, ugyanis ezzel tutira te leszel a tökéletes jelölt!

HELYES
Magamról
Gépészmérnöki diplomával és 15 év szakmai tapasztalattal rendelkező termelésvezető vagyok. Folyékony angol nyelvtudással, valamint TQM és Six Sigma technikák ismeretével és Lean szemlélettel rendelkezem. Kiváló kommunikációs készséggel és vezetési technikával, önálló döntéshozatali képességgel rendelkezem, amelyek segítségével a fluktuációt sikerült 28 százalékról 11 százalékra csökkenteni.

Ez a szakmai összegzés viszont biztosan nem nyeri el a gyárigazgató szívét, ugyanis nagyon ködösen fogalmaz a jelölt:

HELYTELEN
Magamról
Középfokú mérnöki végzettséggel rendelkezem és több, mint 7 éve dolgozom a termelésirányítás területén. Célom, hogy még többet fejlődjek az emberi erőforrások területén.

Termelésvezető önéletrajz

Karriercél meghatározás pályakezdők számára

Pályakezdőként szakmai összegzést nem igazán tudsz írni, ugyanis nincs munkatapasztalatod és eredményed, amit kiemelhetnél. Ilyenkor a karriercél meghatározás használata ajánlott, ezzel tudod magadra irányítani a HR-es figyelmét. Ebben a részben ugyanúgy mindössze 3-4 mondatban mutatod be a tanulmányaidat, képességeidet és készségeidet, egyetemen összeszedett tudásodat.

Mesélj a motivációdról, hogy miért ehhez a céghez jelentkeztél, és arról is, hogy miért járna jól a cég, ha téged választana. El kell tudnod adni azt, hogy te vagy a tökéletes jelölt!

💡 Tipp: Arra ügyelj, hogy akár a karriercél meghatározást, akár a szakmai összegzést választod, mindenképp cseréld ki a képességeket arra, amit az adott álláshirdetésben látsz, még akkor is, ha ez rengeteg plusz munkával jár!
HELYES
Célom
Frissen végzett gépészmérnök vagyok, ahol kiterjedten megismerkedtem a humánerőforrás irányításával így. Vezetői képességekkel és kommunikációs képességekkel rendelkezem, emellett rendszerszemléletben nézem a folyamatokat. Célom, hogy olyan munkahelyen helyezkedhessek el, amelyben segíthetem a cég terjeszkedési törekvéseit a munkámmal.

Szakmai tapasztalat rész a Termelésvezető önéletrajzhoz 

A HR-es biztosan keresni fogja a szakmai tapasztalatokról szóló szekciót az önéletrajzodban. Az előző munkahelyen szerzett tapasztalat a valódi kincs az önéletrajzodban, így tökéletesen kell megtervezni. Ezeket mindenképp írd bele:

 • A pozíció megnevezése
 • A cég neve
 • Az ott töltött időtartam
 • Feladatkörök és eredmények

Az utóbbi igen nehéz, ugyanis 4-6 bulletpontban kell tudnod megmutatni azokat a feladatokat, amelyek relevánsak a megpályázott munkakörhöz. Emellett eredményeket is mutass fel, ezzel biztosan leveszed a HR-est a lábáról! Csökkentetted az anyag költséget vagy a határidőt, új termelési tervet dolgoztál ki? Mutasd meg ezeket az eredményeket! Mindig  fordított időrendi sorrendben  írd meg a munkahelyeidet, vagyis a legújabbtól haladj időben hátrafelé a legelsőig.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Termelésvezető
POL Group Kft.
2016. február – 2022. március
Budapest

 • Új biztonsági szabályzat bevezetése, amely a munkahelyi balesetek számát 70 százalékkal csökkentette.
 • Új tréning program kidolgozása, amely a bruttó profitott 23 százalékkal növelte.
 • Termelési rendszer kidolgozása, amely 20 százalékkal csökkentette a berendezések költségét.
 • A minőségi kritériumok folyamatos biztosítása és ellenőrzése.
 • Munkabiztonsági és környezetvédelmi előírások betartásának felügyelete a termelés területein.

Szakmai tapasztalat rész a pályakezdők számára

Pályakezdőként nagy kihívás megírni a munkatapasztalatokat felsoroló részt, ugyanis lehet, hogy még nem rendelkezel vele. Ebben az esetben érdemes lehet olyan diákmunkákat vagy szakmai gyakorlatokat is felsorolni, amelyben szükséged volt irányítási és vezetési képességekre, önálló döntéshozatalra és kapcsolattartási ismeretekre, ugyanis ezek előnyt jelentenek ebben a pozícióban. Ha nincs ilyen, akkor használd a funkcionális önéletrajz típust, és egyszerűen hagyd ki ezt a szekciót.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Anyagkönyvelési adminisztrátor
Polifém Kft.
2021. június – 2022. február
Budapest

 • Anyagkönyvelési csapat munkájának segítése, támogatása az adminisztráció területén.
 • Excel táblák kitöltése, új riportolási rendszer kialakítása, amellyel 13 százalékkal nőtt az adatok pontossága.
 • Egyszerű könyvelések SAP rendszerben.
 • Szoros együttműködés a raktárral, megrendelések és átvételek adminisztrációja.
Ebből láthatod, hogy a jelölt bár még diák, már dolgozott különböző rendszerekben, ráadásul nagyfokú problémamegoldó képességgel rendelkezik. Mindemellett pedig ismeri a raktári folyamatokat is.

Tanulmányok a termelésvezető önéletrajzban

A tanulmányokat felsoroló rész szintén a fordított időrendi sorrendet kell, hogy kövesse. Ahhoz, hogy lehengerlő termelésvezető önéletrajzot írj, mindenképp a legfrissebb végzettségedet írd előre. Ha még tanulsz, akkor írd mellé, hogy még folyamatban vannak a tanulmányaid. Egyéb esszenciális információk, amelyeket pontosan kell megfogalmaznod a  termelésvezető önéletrajzban:

 • Az iskola neve, ahova jársz
 • Az időtartam, amióta és ameddig ott tanulsz
 • Végzés éve, vagy várható végzés éve
 • Város neve

Általában elég a középfokú műszaki végzettség, de egyre többször kitétel a műszaki vagy mérnöki diploma megléte is. Ez azért is előnyös, mert így a fizetés is magasabb lesz, mint középfokú végzettség esetén. Általános iskolai végzettséget viszont sose írj bele!

HELYES
Tanulmányok

Gépészmérnök
Budapesti Műszaki Egyetem
2018. szeptember – 2021. június
Budapest

Elektrotechnikai szak – érettségi
Bánki Donát Szakközépiskola
2014. szeptember – 2018. május
Budapest

Tanulmányok szekció pályakezdők részére

Pályakezdőként, ha semmilyen vagy csak kevés szakmai tapasztalatot tudsz felmutatni, akkor mindenképp azt mutasd meg, hogy milyen képzett vagy a területen. Ennek érdekében a fenti 4 adatot még ezekkel az információkkal egészítsd ki:

 • Tanulmányi átlag
 • Tantárgyak, amelyek kapcsolódnak a megpályázott pozícióhoz
 • Bármilyen kiemelkedő teljesítmény
 • Egyéb projektek, amelyekben részt veszel
HELYES
Tanulmányok

Gépészmérnök
Budapesti Műszaki Egyetem
2018. szeptember – 2021. május
Budapest

 • Kurzusok: Biztonság menedzsment, Készletkezelés, információtechnológiai, anyagtudományi, gépészeti tervezési és modellezési, gyártástechnológiai, hő- és áramlástani, elektrotechnikai, mérés- és irányítástechnikai,
 • Átlag: 4.5
 • 2020-ban a vezetői készségekért járó díj elnyerése
 • Egyetemi Csapatkapitány 2020 és 2021 között 
Így lehetőleg sose add meg a tanulmányaidat, mert nagyon kevés információt tartalmaz:

HELYTELEN
Gépészmérnök, BME, Végzés éve: 2018.

Termelésvezető önéletrajz

A legjobb készségek elhelyezése a termelésvezető önéletrajzban

Amikor a termelésvezetői állásra jelentkezők közül válogatnak a toborzók, akkor azokat fogják kiválasztani, akik kiemelkednek a képességeik tekintetében. Minden cégnek megvan a maga preferenciája, hogy mit részesít előnyben, és ezt az álláshirdetésben fel is sorolják az elvárások között.

Az álláshirdetésben található leírásban meghatározzák a legfontosabb készségeket és képességeket, amit keresnek az ideális jelöltben. Ezek szerepelhetnek a termelésvezetői elvárt készségek között:

 • Szervezési stratégiák tervezése és kivitelezése
 • Készletkezelés
 • Az ANSI és ISO 9001 minőségszabályozási rendszereknek való megfelelés
 • Minőségellenőrzés és költségtervezés
 • Csapatépítés
 • Tárgyalástechnika
 • Vezetői képességek
 • Jó kommunikációs készség
 • Teljesítményértékelés
 • Feladatkiosztás
 • Pénzügyi tervezés
 • Gyártásvezetés
 • Tárgyalóképes német nyelvtudás
 • Folyamatszemléletű gondolkodásmód
 • Középfokú műszaki végzettség
 • Önálló, felelősségteljes munkavégzés
 • Kiváló kommunikációs és konfliktuskezelő készség
 • TQM és Six Sigma technikák ismerete

A készítés közben a legfontosabb készségeket írd le először. Néhány készség vagy képesség mérhető, így a HR-es biztosan kiszúrja a túlzásokat vagy pontatlan információkat.

A soft skillek, mint lágy készségek

A soft skillek a tulajdonságaid, teherbírásod, hogy hogyan végzed a munkádat és hogyan lehet motiválni téged, milyen a munkamorálod, kiemelkedően fontos a munkaadó számára. Általában ugyanis olyasvalakit keres, aki tapasztalt, nagy teherbírású és megbízható. Emellett az alábbi készségeket keresik még:

 • Csapatépítés
 • Tárgyalástechnika
 • Vezetői képességek
 • Jó kommunikációs készség
 • Önálló, felelősségteljes munkavégzés
 • Kiváló kommunikációs és konfliktuskezelő készség

A hard skillek, vagyis szakmai tudás

A szakmai tudás vagy technikai tudás az, amelyeket a képzések vagy a munkatapasztalatok során sajátíthatsz el. Ezek is fontosak, hiszen a programok, szoftverek kezelése is ide tartozik, de az biztos, hogy kevésbé fontos, mint a képességeid.

 • Készletkezelés
 • Az ANSI és ISO 9001 minőségszabályozási rendszereknek való megfelelés
 • Minőségellenőrzés és költségtervezés
 • Gyártásvezetés
 • Tárgyalóképes német nyelvtudás
 • Folyamatszemléletű gondolkodásmód
 • TQM és Six Sigma technikák ismerete

A nyelvtudás

Ha több nyelven is beszélsz, akkor nagyobb az esélye, hogy felvesznek az álom munkádra. Azonban nem elég csak a beszélt nyelveket felsorolni, a szintet is tüntesd fel, amely lehet alapfok, középfok és felsőfok. Általában elvárás az angol legalább középszintű nyelvismerete, de a német multinacionális cégek a németet is elvárják.

HELYES
Nyelvtudás

Német – felsőfok
Angol – középszint

További tippek a termelésvezető önéletrajz megírásához

A termelésvezető önéletrajz elsődleges célja az, hogy valódi jelöltet varázsoljon belőled, és biztosan tiéd lehessen az állás. Ennek érdekében néhány további szekciót még beépíthetsz az önéletrajzodba.

Egyéb tanfolyamok, képzések

Bármilyen olyan képzés, tanfolyam elvégzése, amellyel esélyesebb jelölt leszel, mint a többiek, mindenképp kerüljön bele a termelésvezető önéletrajzba. Emeld ki azt is, ha valamilyen díjat elnyertél, és ehhez hozz létre új szekciót, vagy a tanulmányok résznél sorold fel.

Ezeket a szekciókat beteheted még a termelésvezető önéletrajzba:

 • Okleveles menedzser
 • Okleveles Készletkezelő
 • Okleveles Ellátásilánc menedzser
 • TÜV Rheinland tanusítvány

Hobbi és érdeklődés

A hobbi és érdeklődés közelebb hozza a jelöltet a HR-eshez. Ebben a részben mutathatod meg a személyiséged egy kis szeletét, és segíted a HR-est abban, hogy legyen egy benyomása a személyiségedről. Emellett akár olyan plusz képességet is észrevehet, ami előnyödre várhatna a pozíció betöltésében!

Összefoglalás – kulcspontok a termelésvezető önéletrajz elkészítéséhez

Az önéletrajz megírásánál mindig válassz olyan sablont, ami megbízhatóságot és professzionalizmust sugall. Ha pályakezdő vagy, akkor számodra a funkcionális önéletrajz típus, tapasztalat esetén pedig a klasszikus magyar önéletrajz az ideális választás.  Használj 11-12-es betűméretet, és olyan hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial. A cél, hogy egy oldal hosszú legyen!

Ebben a cikkben egy átfogó útmutatót olvashattál arról, hogy hogyan készíts megnyerő termelésvezető önéletrajzot. Az önéletrajz szakértőink segítségével biztosan képes leszel a szoros versenyből is győztesként kikerülni. Néhány kritikus pont, amelyeket mindenképp érints az önéletrajzodban:

 • Használd a fordított időrendi sorrendet a termelésvezető önéletrajzban.
 • Nagyon precízen elemezd az adott álláshirdetést, és annak megfelelően javítsd minden jelentkezés előtt a szakmai összegzést és a képességek, készségek szekciót.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legfrissebbel kezdd a felsorolást, és úgy haladj időben hátrafelé.
 • A tanulmányok szekcióban mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd a felsorolást és szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és hogy mikor jártál az intézménybe. Pályakezdőként sorold, hogy miket tanultál, ezzel előnyre teszel szert.

Termelésvezető önéletrajz

Gyakran Ismételt Kérdések

A termelésvezetőknek konkrét projektet is fel kell tüntetniük az önéletrajzban? 

Ha van bármilyen sikeresen végigvitt projekted akár még a tanulmányaidból, vagy a szakmai előéletedből, ajánlott beleírni az önéletrajzba. Ezek a projektek kihangsúlyozzák  azokat a képességeidet, amelyeket felsorolsz és azt mutatják, valóban megfelelő jelölt vagy az állás betöltésére.

Amikor projekteket adsz meg, legyél stratégikus. Ne legyen tele az önéletrajzod ezekkel a projektekkel, mert akkor már valójában eltűnik az információ, és nem lesz értékes a HR-es számára.

Milyen hosszú legyen a termelésvezető önéletrajz?

A valódi termelésvezető önéletrajzok 2-3 oldalasak szoktak lenni. A fő szempont mindig az, hogy legyél precíz. A legtöbb önéletrajz szakértő az egy oldalas hosszúságot ajánlja, de még a 2 oldalas is belefér. Ha azonban túl hosszú lesz, akkor kisebb az esélye, hogy a HR-es elolvassa.

Emellett a túl rövid önéletrajz figyelmeztető jelnek számít, és negatívan befolyásolja a szavahihetőséget. A felsővezető termelésvezetők, akiknek több, mint 10 év szakmai tapasztalata van, azonban lehet, hogy nem tudják az összes fontos és releváns információt besűríteni 2 oldalra. Ilyen esetekben megengedett a 3 oldalas hosszúság is.

Hogyan lehet a termelésvezetői önéletrajzom kiemelkedő?

A legtöbb termelésvezetői önéletrajzban a tartalom a fontos. Ha viszont mindenképp szeretnél kiemelkedni a többi jelölt közül, akkor a cikkben felsorolt stratégiákat is használd. Ehhez első lépés az átfogó és lényegre törő karriercél meghatározás. Ez a szekció segít abban, hogy leírhasd és kihangsúlyozd az elért eredményeidet és az eredményorientált szakmai életútadat.

Az önéletrajzodban azt is be kell bizonyítanod, hogy rendelkezel az elvárt készségekkel és képességekkel. Ehhez pedig a hasonló pozícióban szerzett tapasztalataid is szükségesek. Végül pedig, szabd személyre a megjelent álláshirdetést, úgy, hogy felhasználod belőle az elvárásokat tartalmazó részt. Foglald bele önéletrajzodba a legfontosabb készségeket és képességeket.