Toborzó önéletrajz – Minden ami fontos!

A toborzók kulcsszerepet játszanak a munka dinamikus világában. Képzett szakemberek, akik felelősek a legjobb tehetségek azonosításáért, bevonzásáért és kiválasztásáért a szervezeti igények kielégítése érdekében. Szakértelmükkel a toborzók aktívan részt vesznek a jelöltek felkutatásában, szűrésében és interjúztatásában, valamint a képzettségük és kulturális alkalmasságuk értékelésében.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Átfogó ismeretekkel rendelkeznek az iparági trendekről, a munkaköri követelményekről és a munkáltatói elvárásokról.

Kiterjedt hálózataik kihasználásával és különböző toborzási stratégiák alkalmazásával a toborzók áthidalják a munkáltatók és az álláskeresők közötti szakadékot, biztosítva a kölcsönösen előnyös egyezést. A jelöltek készségeinek, tapasztalatának és potenciáljának értékelésére való képességük hozzájárul a sokszínű, jól teljesítő csapatok kialakításához és a szervezeti siker előmozdításához a folyamatosan változó világban.

A szakszerűen elkészített önéletrajz elengedhetetlen a leendő toborzók számára, hogy növeljék esélyeiket egy interjú elnyerésére. Bár az interjún való kiváló szereplés és a kezdeti hónapokban való bizonyítás létfontosságú, az elsőbb lépés e cél elérése felé egy lenyűgöző önéletrajz elkészítése, amely hatékonyan mutatja be az egyén készségeit és szakértelmét a területen. Ennek a fontos törekvésnek a segítésére kínálunk egy aprólékosan megtervezett sablont, amely tartalmazza az önéletrajz minden lényeges szakaszát.

Ezen túlmenően ez a cikk az egyes szakaszok sajátosságaira is kitér, segítve a pályázókat abban, hogy megkülönböztessék magukat a versenytársaiktól. Javasoljuk, hogy fedezze fel az egyéni képesítésekhez és háttérhez igazított önéletrajz sablonok sokszínű választékát.

Késlekedés nélkül megvizsgáljuk, hogy milyen kulcsfontosságú elemeket érdemes hangsúlyozni az önéletrajz elkészítésekor. Kezdetben egy átfogó, szakszerűen megírt dokumentumot mutatunk be, példát adva a végeredményre, majd ezt követően bekezdésről bekezdésre részletesen tárgyaljuk az egyes szakaszokat.

Tartalomjegyzék

Így fog kinézni a papírod

Személyes adatok
Géza Ödön
Toborzó
E-mail: gezaodon@gmail.com
Telefonszám: 06 70/ 21 – 12 – 453
Lakcím: 1234 Kecskemét, Varga János utca 54.
Születési hely, idő: 1984. 05. 12. Cegléd

Rólam
Mint Hr es 4 éve dolgozom, előtt pedig egyedüli toborzóként segítettem különböző cégeknek. Az általános programokban tehát ismereteket szereztem, miközben a munkaerő megfelelő kiválasztásában is tökéletesen helyt tudok állni. Vezető is voltam 2 nagy cégnél, ahol a felvételi eljárás kulcsfontosságú embere lehettem tudásomnak köszönhetően.

Tapasztalatok
Titkárnő
INETON Kft.
2022. január – 2023. március
Szigethalom

 • A vállalkozás üzleti anyagainak digitalizálása
 • Az eredményeket kellett felvinnem táblázat formájában
 • A be- és kimenő dokumentumok iktatása
 • A központi iroda napi működéshez, üzemeltetéséhez kellő folyamatok menedzselése
 • Rendezvény foglalások leadása, megbeszélések, értekezletek

Produkciós vezető
MEGA FILM Kft.
2017. április – 2019. május
Ráckeve

 • A filmgyártás előkészítési, forgatási, és utómunka időszakában koordinációs feladatok ellátása
 • Kapcsolatban álltam a legnagyobb gyártókkal
 • Alkotói szerződések előkészítése
 • Filmgyártáshoz kapcsolódó jogosítási folyamatok ügyintézése
 • A megrendelői és alkotói kérések pontos, gyors, hatékony kezelése

Iskolák
Marketing szakember
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
2014. november – 2015. január
Szolnok

Tolmács
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2011. november – 2012. május
Szigetbecse

Érettségi
BKSZC Újbudai Szakiskola és Szakképző Iskola

2006. szeptember – 2010. május
Debrecen

Képességek és készségek

 • Függetlenül is képes vagyok dolgozni
 • Könnyen megértek bármit
 • Rendszerszintű ismeretekkel rendelkezem
 • Erős kommunikációs készségem van
 • Értek az excelhez és a word dokumentumokhoz
 • Ismerem a legfontosabb programokat
 • Pozitív személyiségem van
 • Proaktív vagyok
 • Tudok egy nagyobb csapatot is vezetni
 • Nem okoznak gondot az újabb dolgok sem
 • Nemzetközi tapasztalatom is van

Nyelvismeret
Német nyelv – felsőfok

Toborzó önéletrajz

A fizetések és a juttatások egy igazi Hr es dolgozónak

Mielőtt belemerülnénk a kivételes önéletrajz elkészítésének sajátosságaiba, vizsgáljuk meg először a területen rejlő kereseti lehetőségeket. A szakmában átlagosan nettó 250 000 és 500 000 forint közötti bértartományt kínál, amelyet bónuszok és juttatások egészítenek ki. A tényleges kereseti lehetőség nagyban függ a választott vállalat méretétől és hírnevétől, a kisebb cégek jellemzően alacsonyabb fizetést kínálnak, a nagyobb nemzetközi vállalatoknál pedig gyakran meghaladja az 500 000 forintot a fizetés összege.

Cégtől függően mindig számíthatsz viszont az olyan juttatásokra, mint a SZÉP kártya. Tudnod kell , hogy a végzettséged és a tapasztalatod jelentősen befolyásolja a bértáblát.

A szabadúszó karrier választása viszont potenciálisan magasabb jövedelemmel járhat, bár az alkalmazotti léthez képest kisebb stabilitással jár.

A megpályázott állás esetén viszont tudnia kell, hogy különösen fontos a kiállás, így nagyban befolyásolhatja a kapható fizetést, ha azokat a magabiztos készségeket veti be, amiket várnak Öntől.

Az önéletrajznak vannak kötelező és opcionális részei

Az önéletrajz lényeges és nem kötelező elemeinek megértése kulcsfontosságú. Bár egyes részek elhagyhatók, meg kell fontolni a választható részeket, mivel ezek előnyt jelenthetnek, különösen a tapasztalatok hiányosságainak pótlásakor. A személyes résznek mindig az első helyen kell állnia, amelyet a bemutatkozásnak kell követnie, amely tömören összefoglalja, hogy ki is Ön. A szakmai tapasztalattal foglalkozó rész beillesztése pedig szintén kell ahhoz, hogy bizonyítsa alkalmasságát az állásra és felkeltse az olvasó figyelmét.

Ezenkívül egy toborzó önéletrajzban az iskolák és a nyelvi készségekkel foglalkozó részek jelentőséggel bírnak. Bár a hobbi rész nem kötelező, hasznos lehet, ha a szakmájához nem kapcsolódó iskolán kívüli tevékenységeket is feltüntet. Ezek jelentik a jól felépített önéletrajz központi elemeit, akár nyomtatott, akár elektronikus formában nyújtják be.

Célszerű ragaszkodni az egyszerű, funkcionális önéletrajzformátumhoz, mivel ez a szakma jellemzően az egyszerű dokumentumokat részesíti előnyben a bonyolult kialakításokkal szemben.

Nézzük meg az alapokat az önéletrajz elkészítése közben

Miután megvitattuk az önéletrajz szerkezetét, most térjünk át az elrendezésre. A helyesírási hibákra, a nagybetűs írásmódra és az írásjelekre való odafigyelés kulcsfontosságú az olvasó érdeklődésének fenntartásához. A személyes résznek jelentős súlya van, mivel ez az elsőbb benyomás, és bármilyen hiba csökkentheti a további kapcsolatfelvétel valószínűségét.

Fontos, hogy az írás egyszerű, tömör és jól szervezett legyen, használjon pontokat, kiemeléseket és megfelelő hosszúságot. Ideális esetben törekedjen egyoldalas önéletrajzra, amely tartalmazza a kötelező és a választható részeket is.

Általában azonban nem ajánlott fényképet mellékelni, hacsak nem kérik. A kép bemutatása eltérítheti az első benyomást a képzettségétől. Bár jó kimenetelű lehet, magában hordozza a negatív következmények kockázatát is. Ha úgy dönt, hogy mellékel egyet, kerülje az elavult, nem professzionális fotókat és a szelfiket.

Emellett tartsa be a 11-es betűméretet, és válassza a Times New Roman betűtípust.

Az első lépés – Hogyan adja meg az adatait?

HELYES
Maczali Ágnes
Email cím: maczaliagnes@gmail.com
Telefonszám: 06 20 68 42 213
Lakcím: 1335 Nyíregyháza, Tesedik Sámuel utca 47.
Születési hely, idő: 1985. 11. 15. Sárospatak
Felejtsd el
Oszkár Dávid
davidkaaapici@freemil.com
12 45 642
3212 Ferihegy
1956. 12. 21. Zalaegerszeg

Nézzük meg a hibákat a megadott mintában. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és nem adta meg a pozíciót, amelyre pályázik. Továbbá a használt e-mail cím helytelen és alkalmatlan az álláspályázatra. Az önéletrajz elkészítésekor elengedhetetlen, hogy professzionális e-mail címet használjon.

További hiba a telefonszám elhagyása, beleértve az országkódot is. Ez a mulasztás azt eredményezheti, hogy a pályázó lemaradhat a potenciális lehetőségekről, még akkor is, ha az olvasó érdeklődik az önéletrajza iránt. Továbbá a címből hiányoznak az átfogó adatok, például az irányítószám és a házszám. A minta emellett több helyesírási hibát tartalmaz, és a címet is tévesen adja meg.

Ezek a hibák részletes átnézés nélkül is nyilvánvalóak, ezért feltétlenül el kell kerülni őket, ha a cél egy csiszolt írásmű benyújtása.

Így írja meg például a bemutatkozását

JÓ MEGOLDÁS
Az információkat tökéletesen tudom értelmezni bármilyen igény is merülne fel, miközben elért tapasztalat is áll mögöttem, több mint 10 éve. Tudom, hogyan kell át adni a kért információkat, miközben lojális is vagyok az aktuális munkaadómhoz. A szakmai tapasztalatok megszerzését pedig Budapest legnevesebb iskolájában szereztem meg, így úgy érzem, hogy különösen releváns vagyok mint jelölt.
FELEJTSE EL
Az állást szeretném megkapni. Van szakmai tapasztalatom és tudom hogy kell beszélni az emberekkel. Bármikor hívhatnak interjú céljából, de nem tudok csak délután bemenni. Köszönöm.

Mint nyilvánvaló, a bemutatkozás nem igényel túlzott hosszúságot vagy összetettséget. Célja, hogy tömören kiemelje szakmai tapasztalatának lényeges aspektusait, beleértve a cégek megemlítését, amelyeknél dolgozott. Ezzel szemben egy hibás mintában a bevezető véletlenszerűen összeállítottnak tűnhet, és olyan feltételeket is tartalmazhat, amelyek inkább az állásinterjú fázisában, az állásajánlat megtárgyalása után lennének helyénvalóak.

Amikor csak lehetséges, törekedjen a konkrét számok és adatok kiemelésére. Például, ha az Ön munkája hozzájárult az eredmények 5%-os növekedéséhez, vagy ha a csapatából 15 személyt léptettek elő. Az ilyen számszerűsíthető eredmények tartalmasabbá és hatásosabbá teszik a bemutatkozását.

A tapasztalat – Miként adhatja meg a munkahelyeket ahol dolgozott?

Releváns apasztalatainak bemutatásakor fordított időrendi sorrendben kell beszélnie, a legutóbbi munkakörrel kezdve. Kivételt képezhet, ha egy régebbi munkakör nagyobb jelentőséggel bír a pályázott pozíció szempontjából, és így azt elsőként adja meg az információk megadása alatt.

Ügyeljen arra, hogy minden egyes munkakör időtartama szerepeljen, és kerülje a hosszú mondatokat. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör pontra, amelyek bemutatják az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatokat.

Fontos azonban tisztában lennie azzal, hogy ha még a karrierje kezdeti szakaszában van, a lehetőségek ezen a területen korlátozottak lehetnek. Ennek ellenére, ha például gyakorlattal legalább rendelkezik, írjunk arról az önéletrajzban.

Ez egy jó példa lehet
Recepciós
MNB Biztonsági Zrt.
2004. október – 2007. december
Dobogókő

 • Szállóvendégek be- és kijelentkeztetése sztenderdeknek megfelelően
 • Számlázás, pénzkezelés
 • A vendégek tartózkodása során felmerülő kérdések, problémák szakszerű kezelése
 • Információnyújtás a szálloda szolgáltatásairól és a környékbeli programlehetőségekről ha szükséges
 • Kapcsolattartás a szálloda egyéb részlegeivel

Csecsemőgondozó
Medicover Egészségközpont Zrt.
2001. május – 2003. november
Törökbálint

 • Részvétel az újszülöttek szülőszobai ellátásában a neonatológussal együtt,
 • Újszülött megfigyelés, szakápolói teendők
 • A legfontosabb ügyek továbbítása a vezetőség felé
 • Asszisztensi feladatok az orvosi viziteknél
 • Anya és az újszülött kapcsolat megerősítése
 • Szülői felkészítés az otthoni babaápolási feladatok esetében

Marketinges
Adrienne Feller Cosmetics Zrt.
1998. december – 2000. augusztus
Szentendre

 • Webshopkezelés (termékek és tartalmak feltöltése, frissítése, karbantartása)
 • Kampányok és promóciók tervezése, szervezése és kivitelezése
 • Social media felületek és hirdetések kezelése a kértek alapján
 • PPC kampányokkal kapcsolatban visszajelzés adása
 • Rövid tartalmak írása az összes megjelent termékhez
Itt egy rossz változat
Takarító
SODEXO Services Kft.

1995. február – 1997. november
Sopron

 • Beszerzések (eszközök, gépek, tisztítószerek) intézése
 • 9-10 fő dolgozó több helyszínen történő irányítása és ellenőrzése
 • Amennyiben kell kirúgások intézése
 • Új dolgozók interjúztatása, beintegrálása
Láthatod tehát, hogy mennyire lényeges, hogy jól fogalmazd meg az egyes pontokat az adott munkakörhöz. Így, még akkor is kiemelheted, hogy megfelelő vagy végül, ha egyébként nem is dolgoztál az adott munkakörben. A legtöbb feladatod egyébként az önéletrajz ezen szakaszával lesz, ahogy tudnod kell azt is, hogy ezzel a résszel fognak a legtöbbet is foglalkozni a felvétel során.

Mindazonáltal, tudd azt is, hogy általában kulcsszó kereső programokat használnak az interjúztatók az önéletrajzzal, hogy megtalálják azon jelentkezőket, akiket például érdemes lehet felhívniuk. Az önéletrajzot tehát az alapján írd meg, amit látsz az álláshirdetésben, hiszen így nagyobb esélyed van arra, hogy megszerezd az állást. Így ugyanis biztos, hogy el fogja valaki olvasni az önéletrajzot, amit beküldtél.

Elég egyébként, ha az utolsó 3 – 4, maximum 5 munkádat felsorolod, mint jelölt.

Toborzó önéletrajz

Mit kell tudni az iskolák megadásával kapcsolatosan?

HELYES
TANULMÁNYOK

Pszichológus
Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar
2003. október – 2005. július
Esztergom

Informatikus
Óbudai Egyetem
2002. szeptember – 2003. május
Budagyöngye

Nem javasoljuk
Sulik

Nővér
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2 éves
Kürtös

Tanítóképző
Tiszaújvárosi Főiskola
6 éves
Arad

Rendkívül fontos, hogy az egyetem neve és a szak neve szerepeljen, valamint szükség esetén a megfelelő nagybetűs írásmód is lényeges, ha azt nézzük, hogyan írjunk meg. Ezenkívül ne csak az időtartamot adja meg években kifejezve, hanem az egyetemen való részvétel konkrét időszakát is. Ne felejtse el megemlíteni a várost vagy települést, ahol az egyetem található, mivel ez egy jól elkészített önéletrajz egyik lényeges eleme.

Szerencsére az önéletrajz ezen részét a vezetői körökben általában átfutják, és a többi lényeges részhez képest kevesebb erőfeszítést igényel. Koncentráljon a pontos helyesírás és az írásjelek betartására az információk megadása alatt, és kövesse a fenti példát, hogy elkerülje a problémákat e szakasz összeállítása alatt. Ha viszont pályakezdő, az iskolákon túl felsorolhatja az egyes dolgokat is, amiket a szakoktól szerzett.

A személyes képességei és készségei

Azt kell tudnia, hogy átlagosan 500 munkából választhat, de helyezze a hangsúlyt inkább azokra a cégekre, aminek jó a hírneve, ha hosszabb távra tervez. Ezt így tudja a legegyszerűbben megtenni, ha az önéletrajzot megfelelően feldíszíti a hard és a soft készségeivel is.

Ügyeljen arra, hogy mindkét típusból kiegyensúlyozottan vegyesen szerepeljen, és minden kategóriában összesen 6-8 készség legyen.

A kemény készségek közé tartoznak azok a gyakorlati képességek, amelyeket az oktatás és a munkatapasztalat révén szerzett, például bizonyos szoftverprogramok ismerete vagy műszaki szakértelem. Másrészt a puha készségek a személyes tulajdonságokat tükrözik, különösen az interperszonális kapcsolatok és a kommunikáció terén.

Mi most két külön listát hoztunk, de az Ön esetén elegendő, ha inkább csak egy listában megadja az egyes pontokat:

Az interperszonális oldala

 • Ügyfélorientált szemlélet
 • Kitűnő kapcsolat teremtő képesség
 • Stressztűrő személyiség
 • Probléma megoldási készségek
 • Extrovertált személyiség
 • Érdeklődés az újdonságok iránt

A tanult és szerzett oldala

 • Pszichológiai ismeretek
 • Számítógépes ismeretek
 • Erős angol nyelvtudás
 • Jogosítvány megléte
 • Kért programok ismerete
 • Nagy cégek elismertsége

Milyen nyelveken képes megszólalni?

A nyelvtudás rész nagy jelentőséggel bír, amikor önéletrajzot írunk, különösen a toborzás területen tevékenykedő szakemberek irányában. Éppen ezért, az Ön által beszélt nyelvek egyszerű felsorolása után az egyes nyelveken való jártassági szintjének részletezése is kulcsfontosságú. Így ugyanis azt is kiemelheti, hogy alapfokon vagy felsőfokon tud beszélni.

Ha egyébként nincs is papírja, akkor is megadhatja az egyes adatokat. Ez ugyanis megnyitja az ajtókat olyan projektek előtt, amelyek különböző országokból és kultúrákból származó ügyfelekkel való hatékony kommunikációt igényelnek. Nyelvtudása lehetővé teszi, hogy értelmes kapcsolatokat teremtsen és zökkenőmentesen lépjen kapcsolatba velük, amit biztos, hogy értékelni fognak a cégnél.

Míg az angol és a német nyelvek általában keresett nyelvek, más nyelvek, így a spanyol, a francia, vagy az olasz nyelv ismerete egyértelmű előnyökkel járhat a felvételi folyamat alatt.

Továbbá, ha legalább két nyelvet beszél, az növelheti a kereseti lehetőségeit. A munkaadók gyakran felismerik a többnyelvű szakemberek értékét, és hajlandóak magasabb fizetést ajánlani az ilyen nyelvtudással rendelkező egyéneknek.

Tudnia kell viszont, hogy szinte biztos, hogy meg fogják nézni, hogy valós-e az állítása, így ne hazudjon a nyelvtudás szintjével kapcsolatban, így ugyanis könnyen elveszítheti az érdeklődést még akkor is, ha egyébként Ön lenne a tökéletes jelölt. Sokszor egyébként írásbeli tesztek is vannak, ahogy szóban is gyakran megkérdezik az interjúztatottakat.

Adj meg ebben a formában az adatokat
Ismert és beszélt nyelvek
Spanyol – felsőfok
Angol – középfok

Az opcionálisan kitölthető részek – Avagy a hobbik és minden más

Az önéletrajz fakultatív része, amely minden esetben a CV alján található, lehetőséget nyújt arra, hogy értékes betekintést adjon magáról, mint jelöltről és megmutassa a személyiségét és érdeklődési körét. Bár a hobbik felsorolása elsőre jelentéktelennek tűnhet, valójában jelentős hatással lehet az állás megszerzésére. A munkáltatók igyekeznek mélyebb képet kapni a potenciális alkalmazottakról, és a hobbik betekintést nyújthatnak a munkamorálba és a munka-magánélet egyensúlyának fenntartására való képességbe.

Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden hobbi említése megfelelő szakmai kontextusban. A legjobb, ha kerüljük az olyan hobbik felsorolását, amelyek ellentmondásosnak, sértőnek vagy helytelennek tűnhetnek. Ehelyett inkább azokra a hobbikra összpontosítson, amelyek releváns készségeket mutatnak be, vagy összhangban vannak a megpályázott állással. Ha például egy hasonló területre pályázik, hasznos lehet az adott szakterülethez kapcsolódó hobbik feltüntetése, így ez szerint írja meg az önéletrajzot.

Továbbá, ha kiemel olyan sportágakat, amelyekben aktívan részt vesz, jó üzenetet küldhet az olvasónak, hogy érdemes Önt megismerni.

A hobbik mellett a választható részbe olyan további tanulmányok vagy tanfolyamok részletei is bekerülhetnek, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak közvetlenül az álláshoz. Ez magában foglalhat olyan online tanfolyamokat vagy tanúsítványokat, amelyek bizonyítják, hogy hajlandó új dolgokat tanulni és új kihívásokat elfogadni. Ez az információ az Ön proaktív természetének és a személyes és szakmai fejlődés iránti elkötelezettségének bizonyítékaként szolgál, ami lenyűgözheti a munkáltatókat.

Fontos, hogy óvatosan közelítsen a választható részhez, és kerülje el, hogy pusztán töltelékként vagy irreleváns információk beillesztésére használja. Maradjon az 1 oldalas dokumentumnál.