UX tervező önéletrajz – Minden lényeges információ

A felhasználói élmény (UX) tervező alapvető szerepet játszik a digitális termékek fejlesztésében és finomításában, intuitív, vonzó és zökkenőmentes élményt nyújtva a felhasználóknak. Munkájuk az emberi viselkedés, a pszichológia és az emberek digitális felületekkel való interakciójának megértésén alapul. A UX Designer szerepe a termék célközönségének megértésével kezdődik, kutatva igényeiket, preferenciáikat és a problémákat, amelyekkel találkoznak.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Általában olyan technikákat használnak, mint a felhasználói interjúk, felmérések és megfigyelési tanulmányok, hogy betekintést nyerjenek a felhasználói igényekbe és viselkedésbe.

E megértés alapján felhasználói személyképeket hoznak létre, amelyek azoknak a felhasználói csoportoknak a fiktív ábrázolásai, akiknek terveznek. Meghatározzák a felhasználói utakat és forgatókönyveket is, hogy megértsék, hogyan léphet kapcsolatba a felhasználó a termékkel különböző kontextusokban. Ezt követően drótvázakon, prototípusokon és információs architektúrán dolgoznak, amely az információknak a terméken belüli szervezését jelenti annak érdekében, hogy azok könnyen érthetőek és könnyen navigálhatóak legyenek. A tervezési ötletek és feltételezések validálása érdekében gyors prototípus- és felhasználói tesztelésben vesznek részt, és a felhasználói visszajelzések és a használhatósági tesztek eredményei alapján finomítják a terveket.

A UX Designer szerepe iteratív. Folyamatosan finomítják és optimalizálják a tervezést a felhasználói visszajelzések és az új felismerések alapján. A felhasználói tesztelés, a visszajelzések és az iteráció ciklusa kulcsfontosságú annak biztosításában, hogy a végtermék megfeleljen a felhasználói igényeknek, és pozitív felhasználói élményt nyújtson.

A UX-tervezők szorosan együttműködnek más szakemberekkel, például a felhasználói felület (UI) tervezőkkel, a fejlesztőkkel és a termékmenedzserekkel, hogy biztosítsák a tervezés megvalósíthatóságát, és összehangolják a tervezést a termék általános elképzelésével és céljaival. A termékkel kapcsolatos döntések során a felhasználó szempontjait képviselik, és azon dolgoznak, hogy a termék ne csak funkcionális és esztétikus legyen, hanem felhasználóbarát és intuitív is.

Emellett az UX-tervezőknek naprakésznek kell lenniük a legújabb tervezési trendekkel, technológiákkal és eszközökkel kapcsolatban, és tisztában kell lenniük a legjobb gyakorlatokkal olyan területeken, mint a hozzáférhetőség és az inkluzív tervezés. Az üzleti célokat és mérőszámokat is alaposan ismerniük kell, mivel a felhasználói élmény jelentősen befolyásolhatja az olyan kulcsfontosságú üzleti mérőszámokat, mint a felhasználók megtartása és a konverziós arány.

A UX Designer munkája lényegében a felhasználók és a technológia közötti híd megteremtése, a digitális termékek emberközpontúbbá, hozzáférhetőbbé és élvezetesebben használhatóvá tétele. Munkájuk kulcsfontosságú a digitális korban, ahol a pozitív felhasználói élmény kulcsfontosságú megkülönböztető tényező a vállalkozások számára a versenypiacon. Képességeik és kreativitásuk révén képesek az összetett feladatokat egyszerű, élvezetes élménnyé alakítani, javítva a felhasználók és a digitális termékek közötti kapcsolatot, és végső soron hozzájárulva a vállalat sikeréhez a digitális világban.

A munkahely megszerzéséhez vezető út megkezdése jelentős elkötelezettséget igényel. Ugyanakkor a szép anyagi jutalom csábítása gyakran vonzóvá teszi ezt a karrierutat. A gyümölcsöző munkához vezető út azonban nem csak a pénzbeli haszonról szól, hanem a leendő munkáltatók gondos és alapos vizsgálatát is magában foglalja. Ez a gondos vizsgálat elengedhetetlen a pozitív munkakörnyezet kialakításához és a munkahelyi elégedettség fokozásához. A karrierépítés ütemének kellő eljárás nélküli felgyorsítása munkahelyi elégedetlenséget eredményezhet. Hasonlóan, egy jól megfogalmazott önéletrajz jelentősen növeli az esélyét annak, hogy behívják egy interjúra.

A stratégiailag és aprólékosan felépített önéletrajz döntő szerepet játszik az interjúra való meghívás biztosításában. Az önéletrajz ereje abban rejlik, hogy tudja a képesítéseket, készségeket és korábbi munkatapasztalatot úgy bemutatni, hogy az vonzó legyen a potenciális munkaadók számára. Ebből a célból gondosan összeállított önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek tartalmazzák az összes szükséges elemet, hogy segítsük Önt az állás keresés ezen kritikus szakaszában.

Ez az átfogó mű mélyen belemerül az önéletrajz készítés minden aspektusába, és az álláskeresőket olyan know-how-val látja el, amely lehetővé teszi, hogy pályázataik kitűnjenek az egyre inkább versenyző álláspiacon. Alaposan feltárjuk az önéletrajzírás legfontosabb aspektusait. Vizsgálatunkat egy professzionálisan elkészített minta dokumentummal kezdjük, amelyet aprólékosan megterveztünk, hogy végleges útmutatóként szolgáljon ahhoz, hogy milyen végtermékre kell törekednie az önéletrajz készítés során.

A jól megírt önéletrajz fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel az Ön képviselőjeként szolgál az állás keresés színterén. Nemcsak az Ön képességeire világít rá, hanem a potenciális munkaadóknak betekintést nyújt az Ön szakmai múltjába is. Mesterien szabott önéletrajz sablonokat kínálunk, hogy megkönnyítsük az önéletrajz elkészítését, amely pontosan bemutatja az Ön karrier történetét, beleértve az összes lényeges fejezetet, amelyek egyedivé és értékessé teszik az Ön útját a potenciális munkaadó számára.

Ez a cikk az önéletrajz minden egyes összetevőjének mélyreható elemzését kínálja, felkészítve a jelölteket arra, hogy kitűnjenek az igényes munkaerőpiacon. Az önéletrajz írás döntő fontosságú elemeit tárjuk fel, kezdve egy szakértelemmel és aprólékossággal elkészített minta dokumentummal, amely az önéletrajz készítés aranyszínvonalát testesíti meg. Felfedezésünk célja, hogy világos és részletes képet adjon arról, hogy mitől lesz kiemelkedő egy önéletrajz, kezdve a szakmai profiltól az elején egészen a referensek adataiig a végén.

UX tervező önéletrajz

Tartalomjegyzék

Nézzük meg egy UX designer jól megírt önéletrajzát

Személyes adatok
Bertalan Ágnes
UI UX grafikus
E mail: bertalanagner@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 31 – 30 – 432
Lakcím: 2355 Sopron, Salgó tarján utca 53.
Születési hely, idő: 1976. 01. 20. Kecskemét

Bemutatkozás
Adobe illustrator végzettséggel rendelkezem, de a weboldal készítés vizuális elemeit is meg tudok tervezni. A digitális platformok kialakítása és a megfelelő kreatív munka számomra gyerekjáték, de photoshop tudásom is van. Média és marketing tapasztalat is van mögöttem, 2015 óta pedig a diplomám is megvan a html weboldalak készítésével kapcsolatban. A grafikai elemek gyártása is mindig is az életem része volt.

Tapasztalatok
Vámügyintéző
Profession Services
2018. május – 2022. február
Kapuvár

 • Import és exportáruk vámkezelése
 • Közvám aktív bérmunka kezelése
 • Kapcsolódó adminisztráció elvégzése
 • Kapcsolattartás társosztályokkal, partnerekkel, vámszervekkel
 • Jogszabályok, törvények változásainak figyelemmel követése

Ügyvezető asszisztens
PendriveGuru Kft
2015. április – 2016. március
Balatonlelle

 • Emblémák, piktogramok, szimbólumok készítése
 • Hirdetések, kiadványok, plakátok grafikai terveinek elkészítésében való aktív részvétel
 • Cégarculat tervezésének támogatása
 • Reklámkampányokban való munkavégzés
 • Online megjelenés grafikai tervezésében közreműködés

Iskolák
Cukrász
Állatorvostudományi Egyetem
2013. március – 2014. április
Cegléd

Sebész
Dunaújvárosi Egyetem
2010. május – 2012. december
Kecskemét

Érettségi
Károli Gáspár Református Egyetem

2005. augusztus – 2009. július
Debrecen

Készségek és képességek

 • Digitális képességeim vannak
 • Illustrator végzettségem is van
 • Tervezői szakirányon végeztem
 • B kategóriás jogosítvány
 • Photoshop és grafikai tapasztalat van mögöttem
 • Tudok csapatban és önállóan is dolgozni
 • Az átlagos munka vállalóból is tudom hogyan tudok profit faragni
 • Az ügyfél igénye számomra a legfontosabb
 • Az információkat könnyen és egyszerűen megértem
 • A hibák kijavítása akkor is a munkám része, ha máshoz tartozik

Nyelvtudás

 • Angol – középfok

UX tervező önéletrajz

Milyen fizetésre számíthat a grafikus szakmában?

Mivel önéletrajzát erre a konkrét szerepre készíti, nagyon hasznos lehet, ha átfogó ismereteket szerez az ilyen pozíciók szokásos fizetési osztályairól. Ezeknek a szakmai pozícióknak a javadalmazási struktúrája általában 500 000 és 700 000 forint között mozog, beleértve a bónuszokat és a különféle juttatásokat is.

Mindazonáltal számos tényező alapvetően befolyásolhatja a lehetséges keresetet. Például a toborzó szervezet mérete nagyban befolyásolhatja a felkínált kompenzációt. A kisebb cégek általában kevésbé versenyképes bércsomagokat nyújtanak a magánszektorban működő nagyobb társaikhoz képest, amelyek arról híresek, hogy a magas rangú pozíciókért jelentős készpénzes bónuszokat fizetnek ki.

Emellett vannak olyan munkáltatók, amelyek a munkaerő vonzása és megtartása érdekében olyan kiegészítő juttatásokat nyújthatnak, mint a SZÉP kártya kedvezmények, egészségügyi ellátás és különféle egyéb ösztönzők.

Kiemelten fontos, hogy tudomásul vegye, hogy kompetenciái és karrierútja milyen hatással van a jövőbeli kereseti lehetőségeire. A karrier útja során felhalmozott készségek és tapasztalatok nagyban befolyásolhatják azt a kompenzációt, amelyet a potenciális munkáltatók hajlandóak lehetnek felajánlani.

Ezzel párhuzamosan nem lehet eléggé hangsúlyozni annak jelentőségét, hogy önéletrajzát úgy alakítsa ki, hogy az megfeleljen a megpályázott pozíciónak. Az Ön által tanúsított magabiztosság szintje jelentősen befolyásolhatja az adott ágazatban javasolt javadalmazási csomagot. Ezért a munkakörhöz kapcsolódó kulcs kompetenciáinak kiemelése növelheti az esélyeit arra, hogy emlékezetes benyomást keltsen az állás interjúk során. Az egyes vállalatok sajátos politikáinak és elvárásainak ismerete szintén előnyös lehet, mivel ezek az egyes szerepkörökben eltérőek lehetnek.

Adobe illustrator – Minden ami lényeges

Az ékesszóló és professzionális önéletrajz összeállításának kulcsa abban rejlik, hogy meg kell különböztetni, mely információk bírnak a legnagyobb jelentőséggel, és melyeket lehet figyelmen kívül hagyni. Az önéletrajz készítése olyan, mint egy történet szövése, ahol nem kell minden részletet feltüntetni, csak azokat, amelyek javítják az elbeszélést. Azokat a részeket kell kiemelni, amelyek a legjobban szemléltetik az Ön erősségeit és képességeit, hogy versenyelőnyhöz jusson az állás piacon. A bevezető rész képezi az önéletrajz alapját, megragadja az olvasó figyelmét, és megadja az alaphangot a továbbiakhoz. Ezt gyorsan követnie kell egy tömör, a készségekre vonatkozó résznek, amely tömören összefoglalja az Ön legfontosabb képességeit.

A korábbi tapasztalatait részletező rész ugyanolyan figyelmet érdemel, mivel nemcsak azt mutatja be, hogy alkalmas az adott munkakör betöltésére, hanem az olvasót is bevonja a karrierje előrehaladásába. Ez a szakasz életre kelti az Ön szakmai útját, összekötve a pontokat a képességei és a gyakorlati forgatókönyvek közötti kapcsolat között.

A vezetői önéletrajz másik szerves része az oktatási rész. Ez a rész hatalmas értéket képvisel, mivel betekintést nyújt az Ön tudományos képesítésébe és tanulási útjába. A globalizált világban az idegen nyelv ismerete szinte íratlan szabály. A kétnyelvűség alapvető szintje jelentős előnyt jelenthet, és megkülönbözteti Önt a versenytársaktól. Bár a hobbikat nem kötelező megemlíteni az önéletrajzban, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel feltüntetése javíthatja a profilját, és kerekebb képet adhat a személyiségéről és érdeklődési köréről.

Ezek a szegmensek együttesen egy professzionálisan megfogalmazott önéletrajzot alkotnak, amely mind nyomtatott, mind digitális formában hatékonyan közvetíti az Ön történetét. Ezen elemek összeállítása kiegyensúlyozott önéletrajzot eredményez, amely minden olyan kulcsfontosságú területet felölel, amelyet a potenciális munkaadók általában keresnek.

Az önéletrajz szerkezetének átgondolásakor erősen ajánlott a logikus és funkcionális elrendezés betartása. A világos, intuitív szerkezet lehetővé teszi az olvasó számára, hogy könnyen eligazodjon az önéletrajzban, javítva a megértést és az általános hatást. Az összetettség gyakran háttérbe szorul az egyszerűséggel szemben, amikor az állás pályázatokról van szó, ahol az információk egyértelműsége fontosabb, mint a dekoratív formázás. A sablonok használata az önéletrajz felépítéséhez alapként általánosan elismert legjobb gyakorlat az iparágban. Ezek a sablonok vezérfonalként szolgálnak, biztosítva, hogy önéletrajza strukturált, professzionális és koherens maradjon, és megfeleljen az állás piacon elfogadott szabványoknak és elvárásoknak.

UI UX CV és a helyesírási hibák

A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek pontossága alapvető elemei az önéletrajz elkészítésének. Ezek a tulajdonságok hozzájárulnak egy megnyerő önéletrajz elkészítéséhez, amely nemcsak az első pillanattól kezdve megragadja az olvasó figyelmét, hanem az érdeklődését is fenntartja. Különösen fontos a bevezetés, mivel ez teremti meg a színpadot és alakítja ki az első benyomást; az itt előforduló hibák teljesen elterelhetik az olvasó figyelmét az Ön képzettségéről és képességeiről.

A világos, tömör és egyértelmű nyelvezet az önéletrajz egyik lényeges eleme. Megfelelő formázási technikákkal párosítva az ilyen nyelvezet professzionális megjelenést és érzetet kölcsönöz önéletrajzának, miközben optimális hosszúságot biztosít. Az önéletrajz ideális esetben nem haladhatja meg az egy oldalt, és tartalmaznia kell mind a kötelező, mind a kiegészítő részeket. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé átfogó áttekintést eredményezhet, túl sok információval terhelve az olvasót. Ezzel szemben a túl rövid önéletrajz a részletek szűkössége miatt akadályozhatja a kulcs kompetenciák értékelését.

A betűtípus (például Times New Roman) és a betűméret (ideális esetben 11-es méret) egységessége szintén tanácsos a dokumentumban. Ez a következetes tipográfia biztosítja, hogy a dokumentum könnyen olvasható és vizuálisan vonzó legyen.

Hacsak a munkáltató kifejezetten nem írja elő, általában nem ajánlott fényképeket beépíteni az önéletrajzba, és ez a szabály a vállalat minden tagjára vonatkozik. Egy fénykép elterelheti a figyelmet a jelölt műszaki szakértelméről és első értékeléséről, ami elfogultságot szíthat az előértékelési fázisban.

Bár egy fénykép potenciálisan gazdagíthatja a profilját, negatív megítélést is elősegíthet, ha nem megfelelően választja meg. Ha úgy dönt, hogy fényképet is mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, ideális esetben az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képeket tartalmazó önéletrajzok beküldését.

Érdekes módon a szakmai tapasztalata nem befolyásolja lényegesen az idegen nyelvek ismeretét. A nyelvek elsajátításának képessége nagyrészt a személyes elhivatottságból, az alkalmasságból és néha a kitettségből fakad, nem pedig a szakmai tapasztalat hosszából vagy szélességéből.

UX tervező önéletrajz

A személyes adatok és a grafikus szakma

Például ezt érdemes követni
Varga György
Email cím: vargagyorgy@gmail.com
Telefonszám: 06 30 15 31 432
Lakcím: 2354 Budapest, Oszkár Gabi utca 101.
Szül hely és adat: 1973. 02. 20. Győr
Egy szakmai CV-hez viszont ez nem jó
Agyas Gábor
gaborkaaaa@freemil.com
36 42 2334
2212 Balatonfüred
1972. 01. 11. Siófok

Kérjük, szánjon egy percet a mellékelt CV sablonban található fontos részletek ellenőrzésére. Mindenekelőtt a jelölt neve nincs egyértelműen feltüntetve. Ez egy alapvető részlet, amelyet a könnyebb hivatkozás érdekében kiemelten kellene feltüntetni. Hasonlóképpen hiányzik a dokumentumból a pozíció, amelyre a jelölt pályázik. Az egyértelmű munkakör vagy szerep lehetővé teszi a toborzók számára, hogy azonnal beazonosítsák a jelölt érdeklődési körét, és értékeljék alkalmasságát az adott álláshelyre.

A fenti hiányosságokon túlmenően a jelölt által megadott e-mail cím helytelen, és nem alkalmas szakmai levelezésre egy álláspályázatban, különösen a magyarországi szakmai kommunikációs normák tükrében. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a pontos, professzionális e-mail cím megadása kulcsfontosságú lépés a tökéletes CV elkészítéséhez, amely a pozitív első benyomás kulcsa.

A másik oldalon például sokszor elkövetett hiba, hogy a telefonszám rovatban nem tüntetik fel az országkódot. Ez apró részletnek tűnhet, de a kihagyás elszalasztott lehetőségeket eredményezhet, különösen akkor, ha egy potenciális munkáltató megpróbálja elérni Önt. Ez még kritikusabbá válik a tapasztalt szakemberek esetében, akiktől elvárják, hogy önéletrajzaik aprólékosak és átfogóak legyenek. Ezért amikor csábítónak tűnő állás ajánlatokat és lehetőségeket keres, gondoskodnia kell arról, hogy a megadott elérhetőségi adatok teljesek és pontosak legyenek.

Ezen túlmenően, például önéletrajzban a cím részből hiányoznak az olyan kulcsfontosságú információk, mint az utcanév és házszám. Amint a CV például is mutatja, az ilyen részletek szerves részét képezik a jelölt elérhetőségi adatainak. Egy magas színvonalú, professzionális önéletrajz elkészítésekor elengedhetetlen, hogy a teljes lakcímét tartalmazza.

Az alábbi szakmai önéletrajz hemzseg a helyesírási hibáktól, leginkább a címben, a hónapban és a névben. Az ilyen hasonló pontatlanságok visszataszítóak lehetnek a potenciális munkáltatók számára, és mindenképpen el kell kerülni őket.

Ezeknek a nyilvánvaló hibáknak a kijavítása kulcsfontosságú eleme minden állás pályázati folyamatnak, és összhangban van azzal az aprólékos odafigyeléssel, amelyet a képesítés minden területén megkövetel a részletekre. Ezért a végzettségek részletezésekor alapvető fontosságú, hogy figyelmesek legyünk, és biztosítsuk, hogy minden információ hibátlan legyen. Ez növelheti az esélyeit arra, hogy továbblépjen a felvételi eljárás következő szakaszába, és végül megkapja a kívánt állást.

UX tervező önéletrajz

Példa egy adobe illustrator CV bemutatkozás szakaszára

A készségek bemutatása jól
Grafikus végzettségem megszerzése után tervező szakirányba indultam, a tervezői diplomámat pedig meg is szereztem. Adobe illustrator munkában pedig 4 éve dolgozom, a különböző kreatív anyagok tervezése így nem okoz számomra problémát. Megfelelő szaktudással rendelkezem a digitális világban, ami segítségével a céget több szempontból is tudom segíteni. Az elemek igazgatása, a photoshop ügyek ellátása által az ügyfelek minden technikai igényét tudom teljesíteni.
Ezt a részt érdemes elkerülni
Illustrator vagyok. Tudok segíteni az új dolgozóknak abban, hogy hogyan használja a meglévő programokat és technikai segítséget is tudok nekik segíteni. Így tudok segíteni, hogyan kapjon jó visszajelzést a html web oldalak elkészítése után. Az éves megbeszéléseken is részt veszek és segítek, ha szükséges. A photoshop is könnyen megy és minden, ami kapcsolódó ügy.

Amikor önéletrajzot készít egy olyan munkakörre, amely hasonló ahhoz, amelyet korábban már betöltött egy vállalaton belül, elsősorban az áttekinthetőségre és a tömörségre kell összpontosítania, miközben minden lényegtelen elemet el kell hagynia a design világában. A cél az, hogy tömör, mégis átfogó összefoglalót adjon szakmai hátteréről, kiemelve minden olyan figyelemre méltó vállalatot vagy szervezetet, amelyekkel olyan munkakörben dolgozott együtt, amely tükrözi az Ön által megpályázott adobe illustrator pozíciót.

Sajnálatos módon a grafikus CV e létfontosságú szegmensének nem kellő figyelem fordítása zavart kelthet, ami drasztikusan csökkentheti annak valószínűségét, hogy a leendő munkaadó vállalatánál eljuthat az interjú szakaszába. Ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő figyelmet és átgondoltságot szenteljen ennek a résznek, biztosítva, hogy pontosan és hatékonyan mutassa be tapasztalatait és eredményeit.

Ahol ez helyénvaló, emelje ki azokat a designer tapasztalatokat, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a munkakörhöz. Ez a taktika lehetővé teszi, hogy kiemelje azokat a pillanatokat, amikor az Ön aktív részvétele kézzelfogható fejlesztésekhez járult hozzá. Ilyen lehet példa szerint a kulcsfontosságú teljesítménymutatók javulása vagy a tervezői munkakör specifikus kezdeményezések sikeres bevezetése az újonnan felvett munkatársak által, ami közvetlenül az Ön útmutatásának tulajdonítható siker.

Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése az adobe illustrator önéletrajzba fokozza annak rezonanciáját, és ezáltal az olvasóban hagyott benyomást. Következésképpen nagyon ajánlatos összehasonlítható statisztikákat bemutatni, amennyiben azok rendelkezésre állnak, hogy bizonyítsa az Ön potenciálját és azt a hatást, amelyet a szerepkör betöltéséhez nyújthat. Ezzel lehetővé teszi a toborzó vagy a felvételi vezető számára, hogy mérhető és értelmezhető módon szemléltesse az Ön sikerét, ami jelentősen növelheti az esélyeit arra, hogy a grafikus pozícióra való kiválasztáskor bekerüljön a szűkített listára.

Nézzük meg most a designer világban a tapasztalat bemutatására vonatkozó szakaszt

Abban az esetben, ha a grafikus CV a megfelelő képet mutatja be, általában azt tanácsolják, hogy a designer készségeket fordított időrendi sorrendben sorolja fel, a legfrissebb munkahelytől kezdve. Ez a szerkezeti megközelítés általában a leghatékonyabb és legelőnyösebb. Ez alól a szabály alól azonban lehetnek kivételek, különösen akkor, ha egy korábbi szerepkör nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott pozíció szempontjából. Ilyen esetekben elengedhetetlen, hogy a munkaköri összefoglaló elején egyértelműen kiemeljük a munkakör megnevezését. Ez növeli az Ön láthatóságát a toborzók vagy a felvételi menedzserek számára, következésképpen növeli az esélyét, hogy a kívánt grafikus pozícióra felveszik.

A designer CV aprólékos elkészítése során feltétlenül fontos, hogy tömör összefoglalót adjon minden egyes betöltött szerepéről. Míg a mélyreható részletek a jelentkezési folyamat későbbi szakaszaiban hasznosak lehetnek, a jelentkezés előtti szakaszban nincs rájuk szükség. Ehelyett törekedjen arra, hogy 4-5 tömör, lényegre törő pontot adjon meg, amelyek összefoglalják az iparágon belüli egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatainak szélességét és mélységét.

Lényeges azt is felismerni, hogy ha az Ön adobe illustrator tapasztalata kevés vagy szűkös, akkor teljesen elfogadható, ha a hivatalos képzés során megszerzett alapvető ismereteket is beilleszti. Amint azt a példa is mutatja, az ilyen ismeretek magukban foglalhatnak egy sor konkrét készséget vagy különböző adminisztratív és oktatási projektekben való részvételt. Ügyeljen arra, hogy csak olyanokat szerepeltessen, amelyek szorosan illeszkednek a keresett állás követelményeihez, mivel ez segítheti önéletrajza hatékony összeállítását és felépítését.

Végezetül fontos, hogy a pénzügyi kérdésekkel kapcsolatban átlátható legyen, hacsak nem kap más utasítást. Ezért önéletrajza elkészítésekor említse meg a fizetési elvárásait. Ezt célszerű forintban (forint) megadni, ami a Magyarországon szokásos pénznem. Ez kulcsfontosságú információ lehet a potenciális munkaadók számára, amely segíthet nekik felmérni, hogy az Ön elvárásai összhangban vannak-e az általuk felajánlható javadalmazási csomagokkal.

A grafikus szakmában ez lehet jó
Videó Szerkesztő és Marketing Koordinátor
Xeropan
2015. január – 2017. február
Miskolc

 • Raw videóanyagok vágása és szerkesztése az előre meghatározott irányelveknek megfelelően
 • A videóanyagok készítése közbeni minőségbiztosítás és visszajelzés a tartalomfejlesztőknek
 • Kapcsolatépítés és -tartás a potenciális és jelenlegi influenszerekkel
 • Az influenszer videó projektek eredményeinek mérése és értékelése
 • Új ötletek, formátumok és tartalmi irányok keresése a vizuális marketing stratégiához

Nemzetközi kamionsofőr
Unix Autó Kft.
2014. január – 2016. augusztus
Szigethalom

 • Áruk szállítása Magyarország (Budapest) – Románia útvonalon, az Unix Autó raktárközpontjai között
 • A szállítandó áruk felelősségteljes kezelése
 • Egy és két napos Romániai körök teljesítése
 • Célállomáson az áru lepakolása, göngyölegkezelés vagy pótkocsi akasztás és felvétel
 • Négy kezes járatok
 • Egyedi ügyek elintézése, ha az szükséges
 • A kapcsolódó megbeszéléseken való részvétel

Online újságíró
Mediaworks Hungary Zrt.
2010. március – 2012. február
Tiszavár

 • Cikkírás, riportok, interjúk tervezése online és offline felületekre
 • Magazinos összeállítások tervezése
 • Sajtóeseményeken való részvétel, videó riportok készítése
 • Idegen nyelvű cikkek magyarra fordítása, önálló témajavaslatok felvetése
 • Online tartalmak gyártása és koordinálása
Ezt pedig ne használja
Adatbázis specialista
MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

2006. július – 2007. november
Zalaegerszeg

 • Értékesítéshez kapcsolt rendszeres és ad hoc adatbázisok összeállítása, karbantartása, riportok és kimutatások tervezése
 • Termékfejlesztéshez és menedzsmenthez, kampányok indításához kellő input adatok biztosítása CRM és számlázási rendszerek segítségével
 • Értékesítési kampányok tervezési, koncepció kialakítási folyamatainak, kampány előkészítésének támogatása, kapcsolattartás a vevő társterületekkel, kampánymenedzserrel
 • Statisztikák, elemzések, vezetői riportok biztosítása
 • Adatbázisok (portfóliók) esetén ok-okozati tényezők feltárása, javaslattétel
Az önéletrajzban szereplő szilárd és jól strukturált karrier útvonal létfontosságú, mivel hatékonyan mutatja be a keresett illustrator pozícióra való alkalmasságát, még akkor is, ha az iparág új terület az Ön számára. Az elemek ezen szegmensének jelentőségének megértése rendkívül lényeges, tekintettel arra, hogy a jelöltek a kiválasztási folyamat során széles körű értékelésen mennek keresztül, hogy megerősítsék készségeiket és képességeiket. Biztosítania kell, hogy önéletrajzának ez a része az illustrator CV elkészítésekor kellő figyelmet kapjon.

Ne feledje, hogy sokzor előfordul, hogy a vállalatvezetők együttműködnek a HR személyzettel, és kulcsszavas keresőprogramokat használnak a leendő tervező jelöltek bizonyos meghatározott kritériumok alapján történő átszűrésére. Ha aggályai vannak, hogy a jelentkezése nem eléggé specifikus ahhoz, hogy biztosítsa a pozíciót, hasznos lehet, ha a felvételi fázisban finomhangolja készségeinek ezt az aspektusát. Ha az állás hirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti tervező önéletrajzába, akkor kitűnhet a jelentkezők közül, ezáltal növelheti esélyeit az áhított pozíció megszerzésére, és biztosíthatja, hogy önéletrajza megkapja a megérdemelt alapos vizsgálatot. Szeretnénk megnyugtatni Önt, hogy teljes mértékben képesek vagyunk a példa által segítséget nyújtani ahhoz, hogy sikerrel járjon ebben a törekvésében.

Amikor a közelmúltban betöltött szerepeinek részletezésére kerül sor, egy praktikus ökölszabály szerint legfeljebb négy olyan pozíciót kell feltüntetnie, amelyet általában megfelelőnek tart. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az ötnél több szerepkör dokumentálása túlságosan sűrű adobe illustrator önéletrajzot eredményezhet, ami a karrierje előrehaladtával általában nem tanácsos. Kérjük, tartsa meg ezt a tanácsot önéletrajzának felépítésekor, mivel az alaposság és a rövidség közötti optimális egyensúly fenntartása jelentősen befolyásolhatja annak tökéletes hatékonyságát.

UX tervező önéletrajz

Ez pedig segít a tanulmányok rész megadásában

Experience megadása helyesen
Import Termék Manager
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2002. augusztus – 2004. szeptember
Zugló

Tanár
Károli Gáspár Református Egyetem
2000. szeptember – 2001. október
Tiszafüred

A legjobb megoldás nem ez lesz
Iskolák

Szakács
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
2020
Szeged

Pincér
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2021
Cegléd

Az ui ux C oktatással kapcsolatos részében nagyon lényeges, hogy ne csak felsorolja az oktatási programjait és kurzusait, hanem kiemelje azokat, és egyértelműen meghatározza azok időtartamát évekre és félévekre lebontva. Bár a karok nevének nagybetűs írása nem feltétlenül kell, a CV tervezői során az osztályzatok feltüntetése sem túlzottan a legjobb. A hangsúlyt inkább a megszerzett kurzusokra és képesítésekre kell helyezni, nem pedig a jegyátlagokra.

A felsőoktatási intézmény földrajzi elhelyezkedésének feltüntetése tovább növelheti a jól elkészített kreatív CV hitelességét. Ez a részletezés különösen hasznos lehet olyan esetekben, amikor az Ön diplomája vagy képzettsége csak egy adott helyhez kötődik. Ezért célszerű, ha adott esetben ilyen részleteket is feltüntet.

Érdekes módon a toborzók valószínűleg rövidebb ideig vizsgálják az oktatási szakaszt, mint a tervező CV más kulcsfontosságú szegmenseit. Ezért ajánlatos a megadott mintát referenciaként használni e szegmens megfogalmazásakor, hogy elkerülje a lehetséges hibákat, és biztosítsa a kifogástalan helyesírást és írásjeleket az tervező CV egészénél.

Másrészt, ha Ön kezdő jelölt, akinek korlátozott a megértése, előnyös, ha felsorolja az összes releváns képesítést. Ez akkor is igaz, ha azok bonyolultságát Ön nem érti teljesen. Ha ezt a stratégiát alkalmazza, az segíti Önt abban, hogy felerősítse készségeit, és személyre szabott jelleget kölcsönöz tervező önéletrajzának. Arról van szó, hogy bemutassa az Ön által megtett oktatási utat, és azt, hogy ez hogyan készítette fel Önt a megpályázott pozícióra, függetlenül attól, hogy a képesítések mennyire bonyolultnak tűnnek.

Nézzük a készségek és képességek szakaszt és a hozzá kapcsolt információkat

Egy UX design pozícióra való jelentkezéshez olyan átfogó önéletrajzra van szükség, amely holisztikusan mutatja be mind a ui ux képességeket, mind a szakterülethez kapcsolt tervező interperszonális tulajdonságokat. Az önéletrajznak nem elég felsorolnia a készségeit és tapasztalatait; ehelyett egy meggyőző narratívát kell szőnie a szakértelméről, elkötelezettségéről és lehetőségeiről. Az alábbiakban egy részletes útmutatót talál, amely segít Önnek ennek elérésében:

Példa a jó mintára:

 • Aktuális UX-tervezési trendek és gyakorlatok: Létfontosságú, hogy az iparág pulzusán legyen az ujjad. Ha naprakészen követed a kortárs UX-tervezési trendeket és gyakorlatokat, az azt mutatja, hogy elkötelezett vagy a szakterületed élvonalában maradni.
 • Jártasság az UX-tervezési eszközök és platformok terén: A modern UX-tervezési eszközökben, például a Sketch, Figma, InVision, Adobe XD és más eszközökben való jártasság bizonyítása jelzi a potenciális munkaadóknak, hogy tudsz alkalmazkodni a különböző projektigényekhez.
 • Releváns tanúsítványok és végzettség: A megbecsült oktatási intézményekből származó releváns tanúsítványok vagy diplomák kiemelése megmutatja a hivatalos oktatás és a folyamatos tanulás iránti elkötelezettségét a szakterületén.
 • Analitikai készségek és adatfeldolgozás: A munkáltatók nagyra értékelik az olyan UX-tervezőket, akik képesek megérteni és értelmezni az összetett adatokat. Bizonyítsa be, hogy képes a mennyiségi és minőségi adatokat értelmes felhasználói meglátásokká és tervezési döntésekké alakítani.
 • Szoftverismeret: A designspecifikus eszközökön kívül nagyon kívánatos az olyan szoftverekben való jártasság bemutatása, mint a Photoshop, az Illustrator és más tervező- vagy prototípustervező programok.
 • Dinamikus irányítás és reagálóképesség: Mutassa be, hogy képes hatékonyan kezelni a dinamikus és igényes helyzeteket, és gyorsan reagálni. Hangsúlyozza rugalmasságát és alkalmazkodóképességét a kihívásokkal szemben.
 • Problémamegoldó készség: Az UX-tervezés alapvetően a problémamegoldásról szól. Mutassa be, hogy képes proaktívan azonosítani és kreatív és innovatív megoldásokkal hatékonyan kezelni a tervezési kihívásokat.

Személyközi készségek:

 • Emberközpontú megközelítés: Emelje ki empatikus gondolkodásmódját és azt a képességét, hogy sokféle emberrel tud kapcsolatot teremteni. Az UX-tervezés a felhasználók igényeinek megértéséről és kielégítéséről szól, ezért az emberközpontú megközelítés bemutatása kulcsfontosságú.
 • Kommunikáció és kapcsolatépítés: Mutassa be, hogy képes a tervezési döntések megfogalmazására és erős kapcsolatok kiépítésére az érdekelt felekkel, többek között a csapattagokkal, termékmenedzserekkel, fejlesztőkkel és ügyfelekkel.
 • Elkötelezettség a magas színvonalú eredmények iránt: Mutassa meg, hogy elkötelezett a kiváló minőségű eredmények elérése mellett, és hogy érti, hogyan befolyásolja a jó UX-tervezés a felhasználói elégedettséget és az üzleti mérőszámokat.
 • Kényelem az együttműködésben: Mutassa be, hogy képes hatékonyan dolgozni csapatmunkában, hogy van tapasztalata interdiszciplináris csapatokkal, és hogy képes a hatékony együttműködésre.
 • Személyes meglátások és tapasztalatok: Emelje ki, hogy képes saját tapasztalataiból származó egyedi meglátásokat bevinni a tervezési folyamatba, és hogy ez hogyan gazdagította a múltban a tervezési stratégiáit.
 • Csapatvezetés: Ha van tapasztalata csoportok irányításában vagy projektek vezetésében, feltétlenül tüntesse fel ezt is. Ez jelzi, hogy képes az egyéneket a megfelelő szerepekhez rendelni a csapaton belül, és felügyelni a projektet annak sikeres befejezéséig.

Az ui ux CV és a nyelvek ismerete

A nyelvtudás beillesztése egy karrierorientált önéletrajzba óriási jelentőséggel bír, különösen azon szakemberek számára, akiknek munkája designer kommunikációval jár. Azonban nem elég csupán felsorolni a nyelveket, amelyeket beszél, hanem egy lépéssel tovább kell mennie, és világosan meg kell adnia, hogy milyen szinten ismeri az egyes nyelveket. Ez azt jelenti, hogy különbséget kell tennie az elemi, a középfokú és a felsőfokú készségek között.

Érdekes módon a magyar nyelvtudást nem mindig kell kifejezetten megemlíteni az önéletrajzban, ha az állás nem Magyarországon található, vagy nem igényel magyar nyelvtudást. Arra azonban ügyelnie kell, hogy az önéletrajza igazodjon az adott állás és az iparág sajátos követelményeihez.

Ha nincsenek hivatalos bizonyítványaid, amelyekkel bizonyíthatnád a nyelvtudásodat, az sem a világ vége. Nyelvtudását még mindig szemléltetheti olyan projekttapasztalatok bemutatásával, amelyek nemzetközi ügyfélkörrel való interakciót igényeltek. Ezek a tapasztalatok követhetik azt a részt, ahol a személyes adatait adja meg. Bár az állásleírások nem mindig tartalmaznak kifejezett nyelvtudási követelményeket, a munkáltatók gyakran értékelik és nagyra értékelik ezt a kompetenciát, ami a versenyképes munkaerőpiacon előnyt jelent.

Bár az olyan világszerte elterjedt nyelvek, mint a német, folyamatosan keresettek, teljesen elfogadható és gyakran előnyös, ha önéletrajzában a ritkábban beszélt nyelveket is felsorolja, különösen, ha designer állásokra pályázik. A több nyelven való kommunikáció képessége jelentősen bővítheti az elhelyezkedési lehetőségeket és növelheti a kereseti lehetőségeket. A munkáltatók általában felfigyelnek azokra a jelöltekre, akik több nyelven is képesek kommunikálni, mivel ez az alkalmazkodó képességről és a különböző kultúrák iránti nyitottságról tanúskodik.

Ennek ellenére kiemelten fontos tisztában lenni azzal, hogy a munkáltatóknak megvannak az eszközeik arra, hogy igazolják az önéletrajzban feltüntetett nyelvtudás szintjét. A nyelvtudás túlhangsúlyozása vagy hamisítása a munkáltatók érdeklődésének elvesztéséhez vezethet, még akkor is, ha más területeken kiváló kompetenciákkal rendelkezik. A munkáltatók írásbeli teszteket írhatnak ki vagy szóbeli interjúkat tarthatnak a nyelvtudás pontos felmérése érdekében, ezért a nyelvtudás részletezése során mindig az őszinteség a legjobb megoldás.

Ezért ajánlatos, hogy önéletrajzában átláthatóan és reálisan nyilatkozzon nyelvtudásáról, különösen, ha hasonló iparágakban betöltött állásokra pályázik. Ha hamisan mutatja be a nyelvtudását, az nemcsak a hitelességét ronthatja, hanem potenciálisan kellemetlen helyzetekhez vezethet az állásinterjúk során, vagy akár a felvételt követően is.

Íme egy példa arra, hogyan jelenítheti meg egyértelműen és hatékonyan ezt a részt önéletrajzában:

 • Török – középfokú (B1 szint): Ez a szint azt jelenti, hogy Ön megérti és használni tudja az ismerős mindennapi kifejezéseket és a nagyon alapvető, konkrét típusú igények kielégítését célzó kifejezéseket.
 • Angol – haladó (C1 szint): A haladó szintű angol nyelvtudás azt jelzi, hogy Ön tud az igényes, hosszabb szövegek széles skáláját megérteni, és felismerni az implicit jelentéstartalmakat. Folyékonyan és spontán tudod kifejezni magad, anélkül, hogy különösebben nyilvánvalóan keresnéd a kifejezéseket.
Azzal, hogy önéletrajzában nyelvtudását gondosan gondozza és őszintén bemutatja, kompetens és őszinte szakemberként pozícionálja magát – olyan tulajdonságok, amelyeket a munkáltatók nagyra értékelnek.

Összegzésünk, hogy többet is megtudjon

Összefoglalva, a felhasználói élményt (UX) tervező szerepe rendkívül fontos minden digitális fókuszú szervezetben. E szerepkör sokrétű jellege miatt alapos, szakmailag összeállított önéletrajzra van szükség, amely megfelelően mutatja a jelölt készségeinek széles és mélységét, valamint a felhasználói út és a tervezési módszertanok egyedi megértését.

Először is, az UX Designer önéletrajzának ki kell emelnie a jelölt képességeit. Ez magában foglalja a különböző tervezőeszközök, például a Sketch, a Figma, az Adobe XD és más tervezőeszközök használatának ismeretét. A jelöltnek emellett bizonyítania kell, hogy érti az UX-elveket, az információs architektúrát, a drótvázlatkészítést, a prototípusok készítését, a felhasználói tesztelést és a vizuális tervezést. Ezeknek a készségeknek az elsajátítása bizonyítja, hogy a jelölt tud hatékonyan megtervezni, tesztelni és javítani egy termék felhasználói felületét.

Ezenfelül a jelöltet a dinamikus digitális környezetben az is kiemeli a többi jelölt közül, hogy tud lépést tartani az aktuális UX-tervezési trendekkel, és azokat hatékonyan alkalmazni munkájában. Ennek alátámasztására a megbecsült intézményekben szerzett releváns tanúsítványok vagy diplomák jelentősen növelhetik az önéletrajz hitelességét. A UX Designer feladata gyakran magában foglalja az összetett adatok értelmezését a tervezési döntések megalapozása érdekében. Ezért az erős analitikai készségek kiemelése jelentős kiegészítője lehet az önéletrajznak.

A UX Designer szerepe nem korlátozódik csupán a készségekre; kiváló interperszonális készségeket is igényel. A hatékony kommunikációra való képességük kiemelkedő fontosságú, mivel a tervezési döntéseiket és meglátásaikat világosan el kell magyarázniuk a csapattagoknak, az érdekelt feleknek, sőt időnként a felhasználóknak is. A dinamikus helyzetek kezeléséhez és a problémamegoldáshoz való proaktív hozzáállás szintén kulcsfontosságú tulajdonság, amellyel egy UX Designer-nek rendelkeznie kell.

A hatékony kapcsolatok ápolására való képességük a csapatukon belül, más részlegek között és az ügyfelekkel is nagyban befolyásolhatja a szerepükben elért sikerüket. A magas színvonalú eredmények előállítása és a felhasználók elégedettségének biztosítása iránti elkötelezettségük olyan értékek, amelyeket a potenciális munkaadók keresnek. Ezek a puha készségek ugyanolyan fontosak, mint a technikai készségek, és az önéletrajzban is megfelelően kell szerepelniük.

Ezenkívül a jelölt jártassága az egyének megfelelő szerepekbe való beosztásában a csapaton belül döntő fontosságú a projektek zökkenőmentes lebonyolítása és a határidők betartása szempontjából. Ez a vezetői készségeket és a produktív munkakörnyezet kialakítására való képességet jelzi.

Az önéletrajznak ki kell mutatnia a jelölt nyelvtudását is. A nyelvtudással foglalkozó rész a globális kompetenciát is hozzáadhatja az önéletrajzhoz, bemutatva a jelölt képességét a nemzetközi ügyfelekkel vagy kollégákkal való hatékony kommunikációra.

Végül, de nem utolsósorban, a személyes hobbi és érdeklődési kör feltüntetése bepillantást enged a jelölt munkán kívüli személyiségébe. Ez a kiegészítés emberszabásúvá teszi az önéletrajzot, és olyan további képességekre is utalhat, amelyek értékesnek bizonyulhatnak az adott munkakörben, mint például a részletekre való odafigyelés vagy a kreatív gondolkodás.

Összefoglalva, az UX Designer önéletrajzának jól kell tükröznie a technikai és interperszonális készségeket, a nyelvtudást és a személyes érdeklődési köröket. Őszintén és részletesen kell bemutatnia a karrierútját, és azt, hogy korábbi munkakörökben hogyan használta fel egyedi készségeit, hogy pozitívan járuljon hozzá a felhasználói élményhez. Egy hatékonyan összeállított önéletrajz nem csupán kiemeli a jelöltet a többi közül, hanem azt is bizonyítja, hogy tud jelentős mértékben hozzájárulni a megpályázott munkakör betöltéséhez. A cél az, hogy a jelöltet kompetens, jól képzett szakemberként mutassa be, aki készen áll arra, hogy kézzelfogható hatást gyakoroljon a jövő felhasználói élményére.

Ha viszont a fentiekben leírtakat követi, biztos lehet benne, hogy magas megtalálhatja azokat a munkákat, amik Önhöz illenek. De, természetesen fontos, hogy valós adatokat adjon meg, hogy biztosan ne legyen kellemetlen élménye az állás interjún. Illetve, ne feledje, a CV utáni interjút.