Üzletkötő önéletrajz – Részletesen minden lényeges információ!

Az értékesítő döntő szerepet játszik a termékek vagy szolgáltatások marketingjében és forgalmazásában. Elsődleges feladata, hogy kapcsolatba lépjen a potenciális ügyfelekkel, megértse igényeiket és preferenciáikat, és olyan megoldásokat mutasson be nekik, amelyek megfelelnek az igényeiknek. A meggyőző kommunikációs készségek felhasználásával az értékesítő célja, hogy a megkereséseket értékesítéssé alakítsa, és ezáltal bevételt termeljen a vállalat számára.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Gyakran szorosan együttműködnek más részlegekkel, például a marketinggel és az ügyfélszolgálattal, hogy biztosítsák a következetes és kielégítő ügyfélélményt. Az értékesítő felelős lehet az ügyfélkapcsolatok fenntartásáért is nyomon követés és támogatás nyújtása révén, ezáltal elősegítve a hűséget és ösztönözve az ismételt üzletkötést. A gyorsan változó piacon a sikeres értékesítő folyamatosan frissíti ismereteit az általa értékesített termékekről vagy szolgáltatásokról, és folyamatosan figyelemmel kíséri az iparági trendeket és a vásárlói magatartást, ennek megfelelően alakítva értékesítési technikáit.

A pályára lépés jelentős elkötelezettséget és erőfeszítést igényel, de a jelentős anyagi juttatások csábítása gyakran vonzóvá teszi ezt a lehetőséget. Alapvető fontosságú azonban a potenciális munkáltatók alapos értékelése, mivel ez kulcsfontosságú lehet a pozitív munkakörnyezet megteremtésében és a munkahelyi elégedettség általános fokozásában. A karrier építés folyamatának elsietése munkahelyi elégedetlenséghez vezethet. Hasonlóképpen, egy jól felépített manager CV elkészítése jelentősen növelheti az interjú elnyerésének esélyeit.

Egy jól átgondolt sales CV, amely kiemeli az Ön egyedi készségeit és korábbi tapasztalatait, az interjú meghívások megszerzésének sarokköve. Hogy segítsük Önt ebben a kritikus fázisban, speciálisan testreszabott manager CV sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges elemet tartalmaznak.

Ez a cikk az önéletrajz minden egyes aspektusának kimerítő tanulmányozásával foglalkozik, és felvértezi a pályázókat azokkal az eszközökkel, amelyekkel megkülönböztethetik magukat a mai versenyben a munkahelyek terén. Az önéletrajz készítés legfontosabb aspektusait boncolgatjuk, és egy szakértelemmel és aprólékossággal elkészített mintadokumentummal kezdjük, amely megtestesíti az önéletrajz-készítés végső célját.

Üzletkötő önéletrajz

Tartalomjegyzék

Feladatok és adatok megadása

Személyes adatok
Wágner Irén
Üzletkötői munka
E-mail: wagneriren@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 14 – 36 – 432
Lakcím: 2345 Budapest, Közvágó híd utca 57.
Születési hely, idő: 1991. 11. 01. Budapest

Bemutatkozás
Több, mint 10 éves tapasztalat van mögöttem az üzletkötői munkára vonatkozóan, az elmúlt években pedig mindig osztályelső tudtam lenni a különféle munkahelyeken, ahol dolgoztam. Személyesen és online is képes vagyok a szerződések megkötésére és a termékek eladására, éppen ezért a feladatok semmilyen formában nem okoznak problémát számomra. Éppen ezért tapasztalat szempontjából a legjobb jelölt vagyok.

Tapasztalatok
Piackutató gyakornok
Get Work Iskolaszövetkezet
2018. május – 2019. február
Nyíregyháza

 • A feladataid közé fog tartozni a versenytársak elemzése, hírlevelek összeállítása és az adatbázisokban való adattisztítás
 • Számítanak segítségedre a termékfejlesztési adminisztrációs képesség ellátásában
 • Aktívan részt veszel az értékesítési kampányok támogatásában
 • Egyéb ad hoc jellegű irodai ügyek ellátásában fogsz segédkezni
 • Minden, ami adminisztráció, az nálad landolhat

Üzletágvezető
SGS Hungária Kft.
2015. április – 2017. március
Tiszavasvári

 • Élelmiszer- és talaj vizsgálatok, valamint szántóföldi kísérletek végzésével foglalkozó üzletág teljeskörű menedzselése
 • Üzletághoz tartozó csapat irányítása és szakmai felügyelete, támogatása
 • Üzleti stratégia megalkotása a helyi igényeknek és piaci környezetnek megfelelően
 • Új szolgáltatások fejlesztése és bevezetése az adott piaci szegmensben
 • A szolgáltatás megfelelő kivitelezéséhez szükséges személyzet, eszközök és eljárások tervezése és biztosítása

Iskolák
Zenész
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2013. március – 2015. április
Cegléd

Marketing
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
2010. május – 2012. december
Siófok

Érettségi
Debreceni Református Hittudományi Egyetem

2007. augusztus – 2009. július
Zugló

Készségek és képességek

 • A feladatok ellátásában gond nélkül tudok segíteni
 • Önálló személyiségem van
 • Képes vagyok csapatban is dolgozni
 • Angolul és németül is tudok beszélni
 • Alapvető számítógépes ismereteim vannak
 • Képesség a szerződés megkötésére
 • Extrovertált személyiség vagyok
 • Erős kommunikációs képességgel rendelkezem
 • Bármilyen embertípussal könnyen megtalálom a közös hangot
 • Telefonon, online és személyesen is képes vagyok ügyet intézni

Nyelvtudás

 • Angol – középfok

Üzletkötő önéletrajz

Milyen fizetési sávokból választhat ebben a szakmában?

Miközben elkezdi összeállítani önéletrajzát az Ön által megcélzott konkrét munkakörre, hasznos lehet, ha megismerkedik az adott pozícióra jellemző fizetési kategóriákkal. Az ilyen pozíciót kereső szakemberek számára a szokásos javadalmazási csomagok általában 500 000 és 700 000 forint között mozognak, beleértve az olyan további juttatásokat, mint a bónuszok és juttatások.

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy olyan változók, mint a felvételt végző vállalat mérete, alapvetően befolyásolhatják a várható keresetet. A kisebb vállalkozások gyakran kevésbé vonzó bércsomagokat kínálnak, szemben a magánszektorban működő nagyobb társaikkal, amelyek híresek arról, hogy jelentős készpénzes bónuszokat adnak, különösen a felsővezetői pozíciók esetében.

Továbbá érdemes figyelembe venni, hogy a munkáltatók olyan extra ösztönzőket is kiterjeszthetnek, mint a SZÉP kártya juttatások, egészségügyi ellátások és egyéb vonzó ösztönzők.

Lényeges szempont, amire érdemes odafigyelni, hogy az Ön konkrét kompetenciái és karrierútja milyen döntő szerepet játszik a jövőbeli kereseti lehetőségek alakításában. Az Ön egyedi készségei és foglalkoztatási előélete nagy súlyt kap a tárgyalások és az ajánlatok során.

E megfontolások mellett alapvető fontosságú annak megértése, hogy önéletrajzát szorosan össze kell hangolni a megcélzott állással. Az Ön magabiztossága és az, ahogyan bemutatja magát, jelentősen befolyásolhatja az adott területen esetleg felajánlott juttatást. Ezért a munkakörhöz közvetlenül kapcsolódó alapvető készségek hangsúlyozása javíthatja az esélyeit arra, hogy az állásinterjúk során kitűnjön. Előnyös az is, ha az egyes vállalatok sajátos politikájával és elvárásaival kapcsolatos ismeretekkel is felvértezi magát, mivel ezek szerepkörönként jelentősen eltérhetnek egymástól.

Üzletkötő önéletrajz

A kötelező és az opcionális részek bemutatása

Egy elegáns és professzionális CV elkészítéséhez éles szemmel kell megkülönböztetni a létfontosságú és a kihagyható információkat. Nem pusztán arról van szó, hogy mindent bele kell foglalni, hanem szelektíven ki kell emelni azokat a részeket, amelyek kiemelik az Ön erősségeit, és amelyek elengedhetetlenek a kívánt pozíció megszerzéséhez. A bevezető bevezetés kritikus terület, amelyet hangsúlyozni kell, és amely pillanatfelvételt ad arról, hogy ki is Ön. Ezt követően egy tömör résznek kell felvázolnia a szerepkörhöz kapcsolódó készségeket, hogy a potenciális munkáltató világos képet kapjon arról, hogy Ön mit hoz az asztalra.

A szakmai tapasztalatait részletező rész alapos figyelmet érdemel. Ez nem pusztán a korábbi szerepek felsorolása, hanem az Ön életútjának átfogó bemutatása, amely megmutatja, hogy Ön alkalmas az adott pozíció betöltésére. Ez a rész arra szolgál, hogy az olvasót bevonja a karrierje alakulásába, és nem csak azt mutatja be, hogy hol járt, hanem azt is, hogy hogyan fejlődött.

Ugyanígy a CV oktatással kapcsolatos része, különösen a vezetői pozíciók esetében, jelentős jelentőséggel bír. A formális képesítéseken túl általában elvárás, hogy a jelölt legalább egy idegen nyelv ismeretével rendelkezzen. Már az alapszintű kétnyelvűség is versenyelőnyt jelenthet sok esetben.

Bár nem kötelező, a hobbi vagy a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel említése gazdagíthatja a profilját, bepillantást engedve a személyiségébe és a munkán kívüli érdeklődési körébe. Ezek a részletek hozzájárulnak egy olyan CV elkészítéséhez, amely nyomtatott és digitális formában is jól hangzik, és kerek képet ad a jelöltről.

Ami az CV felépítését illeti, az egyszerűség gyakran erősebb, mint a bonyolultság. A logikus és funkcionális elrendezés, ahol az információ természetesen áramlik és könnyen követhető, általában a legerősebb hatást kelti. A sablonok értékes eszközt jelenthetnek ebben a folyamatban, és segíthetnek Önnek az CV olyan módon történő megformálásában, hogy az megfeleljen az iparági szabványoknak. A jól megtervezett sablonok használata nem csupán a trend követéséről szól, hanem egy olyan bevált struktúra alkalmazásáról, amely az olvasó figyelmét a legfontosabb dolgokra összpontosítja. A versenyző álláspiacon a megjelenítés és a tartalom ilyen árnyalatai jelenthetik a különbséget egy olyan pályázat között, amelyet figyelmen kívül hagynak, és egy olyan között, amely a karrierje következő lépcsőfokához vezet.

Üzletkötő önéletrajz

Nézzük meg a további fontos információkat

A helyesírás, a nagybetűzés és az írásjelek a jól felépített CV alapvető jellemzői. A pontosság ezeken a területeken segít egy olyan CV megformálásában, amely nem csupán felkelti az olvasó figyelmét, hanem a dokumentum teljes terjedelmében leköti. Különös hangsúlyt kell fektetni a bevezetőre, mivel ez a bevezető szakasz adja meg az egész CV alaphangját. Egy hiba itt, legyen az bármilyen apró, elterelheti az olvasó figyelmét, és ronthatja az első benyomást.

Az önéletrajzban a nyelvezetnek élesnek, világosnak és tömörnek kell lennie, és a megfelelő formázási technikákkal zökkenőmentesen kell összeilleszkednie. Ezek az elemek együttesen olyan dokumentumot eredményeznek, amely professzionalizmust sugároz, miközben a terjedelmét is optimális keretek között tartja. A megfelelő egyensúly megtalálása a hosszúság tekintetében döntő fontosságú; törekedjen egyoldalas önéletrajzra, amely okosan tartalmazza mind a lényeges, mind a kiegészítő részeket. Egy túl hosszúra nyúló dokumentum felhígíthatja a legfontosabb üzeneteket, míg egy túl szűkszavú önéletrajz nem mutatja be a fontos kompetenciákat, és így nem nyújt elegendő információt.

A stíluselemek, például a betűtípus (például Times New Roman) és a betűméret (ideális esetben 11-es méret) egységessége hozzájárul a vizuális koherenciához, így a dokumentum szervezettnek és olvasóbarátnak tűnik.

A fényképek beillesztésével kapcsolatban óvatosan kell eljárni. Hacsak nem kifejezetten szükséges, a képek beépítése az önéletrajzba általában nem ajánlott, függetlenül a vállalati szinttől vagy a vállalaton belüli szereptől. Éppen ezért, erre is figyeljen.

A képnek frissnek kell lennie, ideális esetben az elmúlt egy évben készült, és professzionális viselkedést kell sugároznia. Az elavult vagy alkalmi fényképek használata nem kívánt következményekkel járhat, és árnyékot vethet az önéletrajz általános megítélésére.