Videószerkesztő önéletrajz minta

A technológia fejlődésének hála egyre több és több videószerkesztő szakemberre van szükség. Nézzük, hogyan legyen hozzá fényes önéletrajzod!

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A filmszakma nagyon kompetitív és elvárja, hogy az önéletrajzod a legmagasabb minőséget képviselje. Ha szeretnéd megszerezni álmaid munkáját, a videószerkesztő önéletrajzodnak ki kell tűnnie. A videószerkesztőknek jó történetmesélőknek kell lenniük, hogy transzformálhassák a nyersanyagot a kész videóvá, a különböző videó szerkesztő és vágó szoftverek segítségével.

Rengeteg különböző szakma igényel videószerkesztőket, ezért fontos, hogy a megpályázott pozícióra szabd a videó szerkesztő önéletrajzodat. Olyan önéletrajzra van szükséged, amely felkelti a HR-es figyelmét ahhoz, hogy a legjobb videószerkesztő pozíciókat megszerezd.

Tudjuk, hogy a videószerkesztő önéletrajz elkészítése nem könnyű feladat. Amennyiben neked is gondot okoz az önéletrajz megírása, amivel megszerzed álmaid munkáját, akkor van számodra néhány tippünk, amelyek segítenek a legjobb videószerkesztő önéletrajzot megírni.

video editor resume

Tartalomjegyzék

Hogyan formázd a videószerkesztő önéletrajzot?

Nélkülözhetetlen a legjobb önéletrajz sablon megtalálása a videószerkesztő önéletrajz esetén. Egy átlagos HR-es kevesebb, mint 10 másodpercet szán a videószerkesztő önéletrajzok elolvasására, de neked az a célod, hogy végigolvassák a teljes önéletrajzodat. Emlékezz, az első benyomás mindent visz. Ha a rossz videószerkesztő önéletrajz típust választod, akkor a végén még lemaradsz álmaid munkájáról! Emellett nézz szét sablonjaink között, hiszen biztosan találsz professzionálisabb és kreatívabb típust is. Érdemes lehet a kreatívabb verziót választanod, hiszen a filmszakma maga is az!

Melyek azok az önéletrajz típusok, amelyeket használhatsz?

Fordított időrendi sorrend

Ez a típus akkor a legjobb, ha már több éves szakmai tapasztalattal rendelkezel már a videószerkesztés és -vágás területen. A legújabb, legfrissebb munkáddal kezded a felsorolást, és azt követi az előtte lévő. Emellett ez a típus a videószerkesztői szakmai eredményeidre fókuszál és a munkatapasztalatodra, ezért nem biztos, hogy akkor jó választás, ha még csak most kezdenél videószerkesztőként.

A munkatapasztalat a legfontosabb információ az ebben a típusú önéletrajzban, ezért ez kerül a fejléc alá. Az iskolai tanulmányaid, képességeid, készségeid és a tovább szekciók csak ezután következnek.

Funkcionális önéletrajz típus

A funkcionális önéletrajz a képességeidre és készségeidre fókuszál, ezért hívják képesség hangsúlyos önéletrajznak is. Akkor ajánlott a használata, ha még nincs videószerkesztői tapasztalatod, és segít abban, hogy az előző, más munkahelyeken szerzett képességeidet megcsillogtathasd. A pályakezdők, frissen végzettek számára is ideális, vagy azoknak, akik épp szakmát váltanak, és most szeretnének elkezdeni dolgozni a videószerkesztés területén.

A képességek és a tudást felsoroló szekció az elérhetőségeidet tartalmazó fejléc alá kerül közvetlenül, és ezt követi a tanulmányi háttered és a munkatapasztalatod.

A kombinált önéletrajz

A kombinált önéletrajz a funkcionális és a fordított időrendi sorrend típusok legjobb elemeit vegyíti. Azok számára ajánlott inkább, akik már rendelkeznek néhány év szakmai tapasztalattal a videószerkesztés területén.

Mind a képességeid, mind a szakmai tapasztalatod fontos. A képességek kerülnek a fejléc alá, majd ezután következik a szakmai tapasztalat és csak legvégül a tanulmányaid.

video editor resume

Mit írj a videószerkesztő önéletrajzba?

A videószerkesztőknek meg kell mutatniuk a tudásukat és a munkatapasztalatukat, mindezt úgy, hogy ez felkeltse a HR-es figyelmét. Míg ez a két szekció nagyon fontos, vannak más szekciók is, amelyeknek szerepelniük kell az önéletrajzban, hogy az teljes legyen.

Néhány nagyobb szekció, amelyeknek biztosan benne kell lenniük az önéletrajzodban.

 • Fejléc szekció, amely tartalmazza az elérhetőségeidet és a pozíciódat.
 • Karriercél meghatározás és szakmai bemutatkozó

Ez a rész valójában egy áttekintés az eredményeidről, szakmai tapasztalatodról és a képességeidről.

 • Szakmai tapasztalat

Itt sorolod fel a szakmai tapasztalatodat.

 • Tanulmányok

Amennyiben van diplomád, vagy egyéb képesítésed, itt kell felsorolnod.

 • Képességek és készségek

A képességekről szóló szekcióban kell megmutatnod azokat az ismereteket és képességeidet, amelyek a megpályázott pozícióhoz relevánsak.

 • További szekciók

Amennyiben van bármilyen más tréninged, elvégzett tanfolyamod, díjad vagy önkéntes munkatapasztalatod, akkor kötelező beírnod őket az önéletrajzba – erre pedig külön szekciót érdemes létrehozni.

Hogyan írj meggyőző karriercél meghatározást

A videószerkesztő önéletrajz karriercél meghatározása akkor működik jól, ha frissen végzett vagy pályakezdő vagy. A karriercél meghatározás segít abban, hogy röviden mesélj a releváns képességekről. Amennyiben voltak videószerkesztő projektjeid az egyetemen, vagy van valamilyen gyakornoki tapasztalatod, akkor az ezek során szerzett ismereteidet át tudod hozni az új munkahelyre, így érdemes megemlíteni mindet.

A karriercél meghatározás akkor is szuper megoldás, ha már több éves szakmai tapasztalatod van, hiszen így összegezheted az eredményeidet néhány mondatban, ezzel megigézve a HR-est.

HELYES
Videószerkesztő karriercél meghatározás

Energikus és precíz gyakornok, 1 év szakmai tapasztalattal a social media marketing és újságírás területéről. Kiváló kommunikációs készség és csapatban való munka jellemez, amelyeket videószerkesztő gyakornokként szereztem.

HELYES
Videószerkesztő szakmai összegzés

Videószerkesztő és filmvágó, fő területem az első osztályú televíziós programok, promóciós reklámok készítése. A Final Cut Pro szoftver és az Avid Media Composer használatában szerzett 5 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem, amelyekkel különböző videós projektet készítettem. Részletesség és precizitás jellemez a magas minőségű produkciók gyártása során.

Videószerkesztő szakmai tapasztalat

A szakmai tapasztalat szekció ad egy esélyt arra, hogy a munkatapasztalatodról mesélhess a potenciális munkáltatónak, és megmutasd, minden megvan benned a pozícióhoz. Mindig kezdd a legfrissebb videószerkesztő munkáddal, és kerüld el minden olyan munka megemlítését, amely nem releváns megpályázott pozícióhoz, videószerkesztéshez, gyártáshoz vagy a filmezéshez.

HELYES
Videószerkesztő
Hi-Tech Media

 1. május – jelenleg
 • 20 edukációs témájú YouTube videó készítése és szerkesztése, amelyek megnövelték az oldal látogatottságát 15 százalékkal.
 • Havi több, mint 50 videó felvétele és szerkesztése a klienseink számára, a Final Cut Pro és Adobe Premiere használatával.
 • A kliens videós tartalmainak támogatása magas minőségű hangeffektek használatával, amelyek 25 százalékos növekedést hoztak a kliens követő bázisában.
HELYTELEN
 • Segítettem a produkciós csapatot a nyersanyagok szerkesztésében.
 • DVD Studio pro és más videóvágó szoftverek használata, hogy szuper videókat készítsek videóvágó asszisztensként.

video editor resume

Hangsúlyozd a videószerkesztő képességeidet

A videószerkesztő technikai tudásodat és a készségeidet, valamint a kreativitásodat mélységeiben mutasd meg ebben a szekcióban. A filmipar elég széles és sok különböző videószerkesztő képességet igényel, de esszenciális, hogy megnézd az álláshirdetésben szereplő elvárásokat, hogy azoknak megfelelően személyre tudd szabni a videószerkesztő önéletrajzodat.

Érdemes kettébontani a képeségeidet, készségeidet és az ismereteidet, ahogy láthattad videószerkesztő önéletrajz példákban. Mindig legyél őszinte a tudásodat illetően, mert a HR-es lehet, hogy leteszteli az interjún. Amennyiben még nem tudod, hogy kell jól videót vágni, inkább ne írd bele az önéletrajzodba.

Nézzük meg, milyen ismereteket és képességeket érdemes belírnod a videószerkesztő önéletrajzba:

Technikai tudás

 • Adobe Creative Suite
 • Adobe Premiere Elements
 • Avid media composer
 • Final Cut Pro
 • Dvd Studio Pro
 • Adobe Premiere Pro
 • Másolás
 • Animálás
 • Keverés
 • Vágás
 • Zenés videó vágás

Készségek, képességek 

 • Interperszonális képesség
 • Kommunikációs készség
 • Csapatmunka
 • Precizitás, részletesség
 • Szervezési készség
 • Időgazdálkodás
 • Kritikus gondolkodás
 • Problémamegoldás
 • Narráció

Mindig írd bele a tanulmányi hátteredet is a videószerkesztő önéletrajzodba

Ha szeretnéd magad megkülönböztetni a többi jelölttől, akkor kötelező eleme videószerkesztő önéletrajzodnak a tanulmányi háttered. Bár nem elvárás, de azért a legtöbb videószerkesztőnek van diplomája a filmgyártás, hangmérnök, informatika vagy valamilyen más művészeti területen. A legjobb, ha minden ilyen képesítést kilistázol a legfrissebb végzettségeddel kezdve.

Amennyiben rendelkezel diplomával, akkor a középiskolát ki lehet hagyni az önéletrajzból. Azonban ha nincs, akkor rengeteg ingyenes vagy fizetős online kurzus létezik, amelyek elvégzésével ragyogóvá teheted az önéletrajzodat is.

Hogyan sorold fel a különböző okleveleket a videószerkesztő önéletrajzban?

Az oklevelek és végzettségek fontos pont, amely minden önéletrajzot tökéletesség tud tenni. A diplomádon kívül érdemes még további kurzusokat is elvégezni, mert ezek is csak növelik az esélyét álommunkád megszerzésének. Amennyiben ugyanolyan diplomával rendelkezel, mint más jelöltek, akkor bizony döntő lehet egy újabb képesítés, azáltal előnyre tehetsz szert. Ezek a legnépszerűbb képzések, amelyek elvégzését videószerkesztőként érdemes megfontolnod:

 • Apple Final Cut Pro software
 • Adobe Certified Expert, Premiere Pro
 • Avid Certified Professional, Media Composer

Ne felejtsd ki az elérhetőségeidet

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy a videószerkesztő önéletrajzodban az elérhetőségeid mennyire fontosak. Ha rossz információkat tüntetsz fel, azzal elúszik egy nagyszerű lehetőség, csak azért, mert a HR-es nem tud elérni. Elengedhetetlen, hogy az elérhetőségeid pontosak legyenek, és nézd át azokat még egyszer elküldés előtt.

Az elérhetőségeid általában a fejlécben kapnak helyet a videós önéletrajzodban, és ezeket az adatokat tartalmazzák:

 • Teljes név
 • Telefonszám
 • Email cím
 • Lakcímed (választható)
 • Helység, ahol élsz (opcionális)
 • Link a portfóliódhoz vagy a weboldaladhoz, ha az releváns a megpályázott pozícióhoz

Példa

Jakab Anna
0630/123-4567
anna.jakab@gmail.com
Budapest
jakabanna@behance.com

video editor resume

Összefoglalás: kulcspontok a tökéletes videószerkesztő önéletrajzhoz

A jó videószerkesztő önéletrajz példát és minták segíthetnek jobban megérteni, hogy minek kell szerepelnie az önéletrajzodban. Emellett használhatsz önéletrajz szerkesztőt is, és önéletrajz sablont is, hogy olyan videószerkesztő önéletrajzot kreálhass, amire biztosan felfigyelnek, és amelyik megszerzi neked az interjút.

Következzenek a cikk kulcspontjai, amelyeket betartva meggyőző videószerkesztő önéletrajzot készíthetsz:

 • Találd meg a legjobb önéletrajz típust.
 • Fogalmazz meg egy meggyőző karriercél meghatározást vagy szakmai összegzést.
 • Add hozzá a releváns szakmai tapasztalatodat.
 • Emeld ki és hangsúlyozd a videószerkesztői képességeidet, ismereteidet.
 • Sorold fel a tanulmányi hátteredről szóló szekcióban a végzettségeidet, képesítéseidet.
 • Amennyiben van bármilyen plusz tanfolyamról szerzett okleveled, ne hagyd ki a videószerkesztő önéletrajzból.
 • Az elérhetőségeid a fejlécbe kerüljenek, és mindig frissítsd azokat.
 • Mindig küldj kísérőlevelet is a jelentkezéseddel együtt, akkor is, ha nem kér a munkáltató.

Csatolj kísérőlevelet a videószerkesztő önéletrajzhoz

A legtöbb HR-es szereti a jól megírt kísérőlevelet, ezért mindig küldj egyet, csatold a videószerkesztő önéletrajzodhoz. A tökéletes kísérőlevél sablont megtalálva pedig olyan kísérőlevelet írhatsz, ami magára vonzza a HR-es tekintetét. A kísérőlevél ad lehetőséget arra, hogy a videó szerkesztéshez fűződő szenvedélyedről mesélhess. Mindig olvasd át az álláshirdetést és az elvárásokat, és azokra utalj a kísérőlevélben is.

Említsd meg a különböző sikeres projekteket, és mutasd meg a HR-esnek, hogy kreatív vagy, és valósággá tudod varázsolni az elképzelést. Amennyiben szeretsz videóklipeket vágni, és van benne tapasztalatod is, azt is említsd meg a kísérőlevélben.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan írjak videószerkesztő önéletrajzot?

Használhatsz videószerkesztő önéletrajz példákat, hogy útmutatást adjon arról, hogy milyen szekciókat kell beépíteni a videószerkesztő önéletrajzba, vagy használhatsz önéletrajz szerkesztőt, esetleg a tökéletes önéletrajz sablont is érdemes megkeresni. A legfontosabb, hogy minden szekció benne legyen, és megfelelően kommunikáld a képességeidet, tudásodat és szakmai tapasztalatodat, hogy megragadd a HR-es tekintetét.

Milyen feladatkörei vannak egy videószerkesztőnek?

A videószerkesztők a nyersanyagból készítenek és vágnak össze egy végső verziót, amit aztán levetítenek. Emellett ők döntik el, hogy milyen legyen a videó végső formája, és mi legyen benne a tartalom, valamint a gyártás kreatív folyamataiban is részt vesznek, zenét szerkesztenek a videóba.

Milyen programokat kell ismernem a videóvágáshoz?

A videószerkesztéshez különböző videó vágó programok használatát érdemes elsajátítani, hogy el tudd látni a feladataidat hatékonyan. Ezek közé tartozik a Final Cut Pro, Adobe Premiere Pro, Adobe Creative Suite, Blender, Da Vinci Resolve.

Mennyit keresnek a videószerkesztők?

A Glassdoor alapján az átlagfizetés évi 53 770 dollár.