Cégtulajdonos önéletrajz – Az elejétől a végéig!

A vállalkozás tulajdonosa felügyeli és irányítja a szervezeten belüli összes műveletet, és döntő szerepet játszik a stratégiai növekedés, a nyereségesség és a stabilitás előmozdításában. Ők azonosítják és követik az üzleti lehetőségeket, kezelik a pénzügyi forrásokat, meghatározzák a vállalati célokat, és terveket hajtanak végre e célok elérése érdekében.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Az üzlettulajdonosok számos kalapot viselnek; felelősek a tehetséges munkaerő felvételéért és fejlesztéséért, az üzletpolitikák meghatározásáért és a jogi előírások betartásának biztosításáért. Emellett ápolják a kapcsolatokat az ügyfelekkel, beszállítókkal és más érdekelt felekkel. Ahhoz, hogy szerepükben boldogulni tudjanak, az üzlettulajdonosoknak vezetői és döntéshozatali képességekről kell tanúbizonyságot tenniük, valamint mélyen ismerniük kell iparágukat, a piaci trendeket és az ügyfelek igényeit.

A cégtulajdonos munka elhivatottságot igényel, cserébe versenyképes díjazást kínál, ami örömteli pályaválasztást tesz lehetővé. Mindazonáltal a pozitív munkakörnyezet és a munkával való elégedettség biztosításához elengedhetetlen a potenciális munkáltatók részletes értékelése. Egy nem megfelelő állás elfogadása csalódáshoz vezethet. Ugyanilyen fontos a meggyőző önéletrajz elkészítése, mivel ez jelentősen növeli az interjú elnyerésének esélyeit.

Az interjúkon való siker természetesen fontos, de a folyamat egy jól felépített önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan emeli ki az Ön képességeit és szakértelmét. Hogy segítsünk Önnek ebben a kritikus lépésben, gondosan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek tartalmazzák az összes szükséges elemet.

Ez a cikk megvilágítja az egyes önéletrajz részek sajátosságait, lehetővé téve a pályázók számára, hogy megkülönböztessék magukat a versenytársaktól. Merüljünk el azonnal az önéletrajzírás alapvető aspektusaiban, kezdve egy aprólékosan és szakszerűen elkészített mintadokumentummal, amely a kívánt végterméket képviseli.

Cégtulajdonos önéletrajz

Tartalomjegyzék

Nézzük meg egy jól megírt önéletrajzot!

Személyes adatok
Géza Ivett
Cégtulajdonos
E-mail: gezaivett@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 54 – 231 – 23
Lakcím: 1224 Gödöllő, Varga Eleonóra utca 65.
Születési hely, idő: 1965. 05. 14. Kecskemét

Bemutatkozás
Több, mint 10 év tapasztalat van mögöttem, éppen ezért tudom, hogy kell megfelelő módon irányítani egy véget. A marketing végzettségem után ráadásul ebbe az irányba specializálódtam, hogy a szakmai tudásomat tökéletesítsem. A felmerülő információt azonnal fel tudom dolgozni, miközben folyamatosan rengeteg új dolgot tanulok, hogy a legjobb legyek a munkámban.

Tapasztalatok
Stack fejlesztő
Profession Services
2020. május – 2022. február
Budapest

 • Banki, biztosítási projekteken való részvétel
 • Web alapú megoldások fejlesztése és karbantartása
 • Frontend és backend fejlesztése
 • Felelősségvállalás a szoftver megvalósításáért és minőségéért
 • Részvétel agilis szoftverfejlesztői csapatmunkában

Szerkesztő
Ringier Hungary Kft.
2016. április – 2018. március
Nyíregyháza

 • Online tartalmak (hírek, cikkek, képek) napi szintű szerkesztése, gondozása,
 • Szakirodalom folyamatos nyomon követése, orvostudomány újdonságait bemutató külföldi szaklapok szemlézése, fordítása,
 • Sajtóeseményeken való részvétel, beszámolók írása
 • Kapcsolattarás a különféle egészségügyi területek szakembereivel
 • Gyógyszer információ kezelése, gyógyszerleírások, orvostudományi szövegek szerkesztése,

Iskolák
Újságíró
Károli Gáspár Református Egyetem
2014. március – 2015. április
Cegléd

Sebész
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
2011. május – 2012. június
Szigetszentmiklós

Érettségi
Moholy Nagy Művészeti Egyetem

2009. augusztus – 2010. július
Debrecen

Készségek és képességek

 • Kommunikációs képesség
 • Vezetői tudás
 • Új dolgok megtanulásának képessége
 • Az eredményeket figyelem elsőként
 • Empatikus és emberszerető készség
 • Erős angol nyelvtudás
 • Változatosságra való igény
 • Jogosítvány megléte
 • Nagyobb csoportok irányításának képessége
 • Word és excel ismeretek
 • Gyorsan tanulok

Nyelvismeret
Angol nyelv – felsőfok

Cégtulajdonos önéletrajz

Kezdjük a beszélgetést a szakmai szerepekben rejlő kereseti lehetőségek vizsgálatával, mielőtt belemerülnénk a sikeres önéletrajzírási stratégiákba. Hogy egy kis becslést adjak, egy cégvezető jövedelme jellemzően 1 000 000 és 3 000 000 forint között mozog, figyelembe véve a bónuszokat és a különféle juttatásokat.

A jövedelmi kilátásokat azonban nagyban befolyásolhatják olyan szempontok, mint például az, hogy a magán- vagy a közszférában kíván-e elhelyezkedni. Általában az állami szervek alacsonyabb béreket kínálnak, míg a magánvállalatok jövedelmezőbb kereseti lehetőségeket kínálnak.

Ráadásul egyes munkáltatók olyan extra juttatásokat is nyújthatnak, mint a SZÉP kártya juttatások, egészségbiztosítás vagy egyéb előnyök.

Alapvető fontosságú annak felismerése, hogy a képzettség és a tapasztalatok milyen kulcsfontosságú szerepet játszik a jövedelmi lehetőségekben.

Továbbá, a személyes bemutatkozás jelentőségének felfogása a keresett pozícióhoz elengedhetetlen. Az önbizalom szintje jelentősen befolyásolhatja az Ön által megcélzott fizetést. Ezért ajánlatos kiemelni az állás szempontjából releváns elsődleges készségeket, mivel ez kiemelheti Önt az interjúk során. Előnyös, ha előzetesen megismerkedik az egyes cégek sajátos szabályaival és előfeltételeivel, mivel ezek szerepkörönként eltérőek lehetnek.

Mi az amit kötelező megadnia?

Egy kifinomult és professzionális önéletrajz elkészítése közben lényeges, hogy megkülönböztesse, mely elemek kötelezőek és melyek opcionálisak. Egyes részek kihagyhatók, míg másokat, különösen az esetleges foglalkoztatási hiányosságokat tárgyaló részeket ki kell emelni. A bevezető résznek mindig az első helyen kell állnia, amelyet a személyes tulajdonságait bemutató tömör rész követ. Rendkívül fontos egy alapos tapasztalati rész beillesztése, amely igazolja az Ön alkalmasságát a munkakör betöltésére, és felkelti az olvasó érdeklődését.

Ezenkívül az oktatásra vonatkozó rész jelentős jelentőséggel bír egy cégvezetői önéletrajzban. Fontos megjegyezni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, de további nyelvek ismerete, még alapszinten is, versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbi rész nem kötelező, a nem kapcsolódó iskolán kívüli tevékenységek beillesztése gazdagíthatja a profilját. Ezek a szempontok megalapozzák a jól összeállított önéletrajzot, akár nyomtatott, akár digitális formában jelenik meg.

Ami az önéletrajz elrendezését illeti, ajánlatos az egyszerű és funkcionális kialakítás mellett dönteni, mivel a szakma általában az egyszerű dokumentumokat részesíti előnyben a bonyolultakkal szemben. Ezért az önéletrajz elkészítése során a legmegfelelőbb taktika lenne, ha hasonló megközelítést alkalmazna.

Az önéletrajz minta és minden amire figyelnie kell

Beszéljünk az önéletrajz néhány lényeges összetevőjéről. A helyes helyesírás, a nagybetűzés és az írásjelek használata létfontosságú a meggyőző önéletrajz elkészítéséhez, amely megragadja és megtartja az olvasó figyelmét. A kezdőrész különösen lényeges, mivel ez határozza meg az első benyomást, és az ebben a részben elkövetett hibák az olvasó teljes érdektelenségéhez vezethetnek.

A világos, tömör és strukturált nyelvezetre való összpontosítás a legfontosabb, a formázási technikák felhasználásával, a hossz optimális szinten tartása mellett. Javasoljuk, hogy törekedjen egyoldalas önéletrajzra, amely a kötelező és a választható részeket is magában foglalja. Ennek a hosszúságnak a túllépése kevésbé átfogó értékelést eredményezhet, míg egy lényegesen rövidebb önéletrajz alááshatja a kívánt képesítések értékelését, mivel korlátozott tapasztalatot tükröz.

Ezenkívül ajánlott az információk beírása alatt egységes betűtípust, például Times New Roman betűtípust használni, és a dokumentumban végig 11-es betűméretet tartani.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlott fényképet mellékelni. A fénykép beillesztése elterelheti a figyelmet a képesítések kezdeti értékeléséről, és az értékelés korai szakaszában elfogultsághoz vezethet.

Bár a fényképnek lehetnek pozitív hatásai, negatív eredményeket is eredményezhet. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg arról, hogy az aktuális, ideális esetben az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képeket.

Érdekes, de az idegen nyelv tudás esetében a tapasztalatnak nincs akkora jelentősége.

Cégtulajdonos önéletrajz

A személyes adatok megadásának módja

Így érdemes
Tiborka Dániel
E mail cím: tiborkadaniel@gmail.com
Telefonszám: 06 20 65 43 342
Lakcím: 2345 Zugliget, Vásáros namény utca 76.
Szül hely és adatok: 1995. 03. 21. Zugló
Ezt viszont nem
Varga Ágoston
agostonkaaa@freemil.com
65 43 3422
2334 Vargánya
1976. 11. 12. Bakta

Vizsgáljuk meg a hibákat a megadott példában. Először is, a jelölt neve nincs kiemelve, és nincs megadva a pozíció, amelyre pályázik. Továbbá a megadott e-mail cím helytelen és nem megfelelő egy ilyen jellegű magyarországi álláspályázathoz. A professzionális e-mail cím használata elengedhetetlen az önéletrajz elkészítésekor.

Továbbá az országkód elhagyása a megadott telefonszámban olyan mulasztás, amely elszalasztott kapcsolatokhoz vezethet, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll elérni. Emellett a megadott címből hiányoznak az olyan létfontosságú részek, mint az utca név és a házszám. Ez a példa számos helyesírási hibától hemzseg, amelyek a címben, a hónapban és a névben is nyilvánvalóak.

Egy meggyőző és jól megírt álláspályázat elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy elkerülje ezeket a nyilvánvaló hibákat.

Az europass önéletrajz helyett használja az alábbi bemutatkozást

Egy kiemelkedő bemutatkozás
A megpályázott pozícióhoz minden tudásom megvan, konkrét gyakorlati tapasztalataimmal együtt. A megszerzett egyetemi diploma után megfelelően felkészítettem magam ugyanis a kiegészítő tanfolyamok alapján. Az információkat pedig könnyen megértem, miközben részt veszek minden új tréningen, ahol név szerint is megismertem a legnagyobb neveket az iparágban.
A legtöbb elrontott így néz ki
A napi feladatokat ellátom megfelelően. Az önéletrajzból kimaradt, de ismerek nagy neveket és részt vettem tanfolyamokon is. Szükség esetén a nehéz, új dolgokat is megtanulom. Jobb lenne telefonon vagy személyesen beszélni, így oldalt megtalálják az adatokat, ami alapján elérhetnek. Köszönöm a figyelmet.

Egy hasonló pozícióra vonatkozó önéletrajz elkészítésekor alapvető fontosságú az áttekinthetőség hangsúlyozása és a felesleges összetevők kiküszöbölése. A cél az, hogy tömören összefoglalja a vonatkozó tapasztalatait, kiemelve minden olyan nevesebb vállalatot, amellyel kapcsolatban állt.

Ha azonban ezt a szakaszt nem kezeli hatékonyan, az zűrzavart jelenthet, és jelentősen ronthatja az esélyeit arra, hogy eljusson az interjú szakaszába. Amikor csak lehetséges, emelje ki a lehetőség szerint kiemelhető mérőszámokat. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy bemutassa azokat az eseteket, amikor az Ön hozzájárulása mérhető javulást eredményezett, így a teljesítménymutatók emelkedését vagy a beavatkozások sikerét. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése növeli önéletrajzának hatását.

Cégtulajdonos önéletrajz

A szakmai tapasztalat és minden ami lényeges

Amikor az önéletrajzban a releváns munkatapasztalatot ismerteti, általában célszerű fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi pozícióval kezdve bemutatni. Kivételt képezhet azonban, ha egy korábbi munkahely közvetlenebbül kapcsolódik a vezetői pozícióhoz. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a szerepkör kifejezetten szerepeljen a munkaköri leírás elején.

Adja meg az egyes pozíciók megbízatási idejét, és tartózkodjon a túlzott részletezéstől. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör pontra, amelyek hatékonyan mutatják be az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatát.

Lényeges tudomásul venni, hogy ha a tapasztalata kissé gyér, akkor az iskolai tevékenységekből származó gyakorlati készségeket is beépítheti. Ez a rész magában foglalhat olyan szakmai gyakorlatokat, külső gyakorlatokat és egyetemi projekteket, amelyek összhangban vannak a keresett pozíció követelményeivel.

Továbbá, hacsak nem utasítják másképp, a fizetési elvárásokat magyar forintban (HUF) fejezze ki a cv t megírva.

A cv t így érdemes megírni
Terméktámogató munkatárs
Grafton Recruitment
2006. január – 2008. május
Balatonlelle

 • A beérkező ügyfelek fényképezőgépeikkel kapcsolatos technikai kérdéseinek megoldása
 • A hibás fényképezőgépek továbbküldése javításra
 • Együttműködés az ügyfélszolgálattal
 • Termékbemutatók, fotózásról szóló előadások tartása, részvétel azok szervezésében
 • Technikai segítségnyújtás a fotósoknak nemzetközi rendezvényeken

Marketing gyakornok
Penny Market Kft.
2004. július – 2005. augusztus
Siófok

 • Adminisztratív feladatok, adott infók archiválása és rendezése
 • Felmérésekben való részvétel, tápanyagértékek összeírása a cég részére
 • Termékek adminisztrációja – regálok, árak, polcmegállítók egyéb adott infók felvezetése
 • Termékösszetétel esetén a gyártókkal történő egyeztetés
 • Két társosztállyal való kapcsolattartás
 • A két osztály egyéb csoportjaival való közös munka támogatása
 • Az első infók továbbadása a cég részére, ezeket sorba rendezve tökéletes formában

Értékesítési asszisztens
Benettongroup S.R.L. Magyarországi Fióktelepe
2002. március – 2003. december
Göd

 • Részvétel a kitűzött értékesítési célok elérésében a termékek teljeskörű ismerete lévén, igazán jó szolgáltatás nyújtása az ügyfeleknek
 • Vásárlók fogadtatásának biztosítása, segítségnyújtás és tanácsadás a vásárlási folyamaton túl, magas színvonalú szolgáltatás nyújtása a vevői elégedettség biztosításának érdekében
 • Részvétel a speciális projektekben, mint így promóciók, új termékek bevezetése, új üzleti kezdeményezések
 • Biztosítani kell a kijelölt termékek értékesítési trendjének nyomon követését a vezetői iránymutatások által
 • Biztosítani kell az esetleges vásárlói panaszok, az értékesítés adott felmerülő visszatérő problémák felderítését és bejelentését
Az önéletrajzot ne így írja
Sorsolási munkatárs
Szerencsejáték Zrt.

1998. február – 1999. november
Tatabánya

 • Közreműködés a Szerencsejáték Zrt. sorsolásainak lebonyolításában és azok adminisztrációjában
 • A sorsolások szabályrendszerének kidolgozása és betartása, megszervezése és végrehajtása, utasítások véleményezése
 • Részvétel az akciók előkészítésében és lebonyolításában, játékosaink értesítése, az akciók nyereményeinek átadása
 • Nagy nézettségű televíziós sorsolásaink koordinálása, felügyelete, és részvétel a felvételeken
A vezetői készségek hatékony bemutatása az önéletrajzban kulcsfontosságú ahhoz, hogy még korlátozott munkatörténet esetén is kiemelje, hogy alkalmas a pozíció betöltésére. Ennek a szakasznak a jelentőségének felismerése kulcsfontosságú, mivel a kiválasztási folyamat igazán alapos vizsgálatnak lesz kitéve.

Lényeges tisztában lenni azzal, hogy a toborzók gyakran használnak kulcsszavas keresőeszközöket, hogy azonosítsák a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak. Ha aggódik amiatt, hogy jelentkezése nem kap elegendő nézettséget az állásra, hasznos lehet erre a szempontra összpontosítani. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítése önéletrajzába megkülönböztetheti Önt a többi pályázótól, és növelheti esélyeit a kívánt szerep megszerzésére.

Jó iránymutatás, ha arra ösztönözzük a jelentkezőket, hogy sorolják fel a három legutóbbi munkatapasztalatukat. Négy is elfogadható, de ötnél több nem tanácsos.

A tanulmányok szakasz megadása

Az adott rész helyesen
Videó producer
Neumann János Egyetem
1998. augusztus – 1999. július
Tiszakécse

Zenész
Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem
1996. szeptember – 1998. október
Sajószentgyörgy

Amivel nem kapod meg az állásra való esélyt
Iskolák

Tanár
Magyar Táncművészeti Egyetem
2021 éve
Vadas

IT-s
Kodolányi János Egyetem
2004
Szolnok

Az önéletrajz ezen szegmensében azon túl, hogy az oktatási programok és tanfolyamok címét nagybetűvel írja, meg kell adnia az egyetemi tanulmányok pontos időtartamát, évekkel és félévekkel együtt (a mintában szereplő egyetemi karok esetében nem szükségesek a legfontosabb dátumok).

A felsőoktatási intézménye helyének beemelése hitelessé teheti a jól megírt önéletrajzot, ezért ajánlatos feltüntetni ezt a részletet, ha pontos információkkal rendelkezik.

Szerencsére a toborzók jellemzően kevesebb, rövid időt szentelnek ennek a szakasznak, mint más kulcsfontosságú részeknek. Ezen oldal részletezése alatt inkább kérjük, hivatkozzon a megadott példára, és ügyeljen a helyesírás és az írásjelek helyes használatára, hogy elkerülje a hibákat ebben a részben.

Azonban még korlátozott ismeretekkel rendelkező kezdőként is előnyös, ha minden lényeges eredményt megemlít, még akkor is, ha még nem volt alkalma elsajátítani a bonyolult elért feladatokat. Ez a megközelítés hozzájárulhat a gyakorlati ismeretek repertoárjához és professzionális képet sugározhat.

Cégtulajdonos önéletrajz

A rengeteg készség így tüntethető fel jól

Vezetői pozícióra pályázó vállalkozóként elengedhetetlen, hogy olyan átfogó önéletrajzból készítsen, amely hatékonyan kiemeli mind a pozícióhoz szükséges technikai, mind az interperszonális készségeket. Íme egy tömör lista az Ön számára:

Szakmai tudás:

 • Szakmai tudásom felsőfokú
 • Vezetői tudással rendelkezem
 • A tanulmányok szempontjából a legnagyobb névvel rendelkező iskolákban végeztem
 • A felmerülő információt könnyen megértem
 • Az elért eredményem az állást a legjobbá teszi számomra
 • Pár program ismerete
 • Egy nehéz ügy sem fog ki raktam
 • Rövid idő alatt megoldok mindent, még a probléma felmerülése előtt is

Pár személyközi képesség:

 • Inkább emberközpontú vagyok
 • Amivel könnyen meg is értem magam bárkivel
 • Az ügyek előtt mindennek utánajárok
 • Teljes gőzerővel betem bele magam a munkába
 • Nem fog ki rajtam semmilyen embertípus
 • Személyes ismeretekkel rendelkezem
 • Megtalálom az arra érdemes embereket

Ebben a szegmensben előnyös, ha körülbelül 5-7 olyan pontot foglal bele, amelyek röviden, de átfogóan összefoglalják a szakmai karrierhez szükséges készségeket. Miután szakmai a készségeket részletezte, továbbléphet a következő szakaszhoz, amely a nyelvtudását hangsúlyozza.

A szakmai CV és a nyelvek ismerete

A nyelvtudást részletező rész jelentős jelentőséggel bír egy karrierorientált önéletrajzban, különösen a kapcsolódó területeken dolgozó szakemberek esetében. Nem elég csupán felsorolni, hogy milyen nyelveket beszél; elengedhetetlen, hogy minden egyes nyelvben részletesen beszámoljon a kompetenciaszintjéről, különbséget téve a kezdetleges és a haladó szintű képességek között. A magyar nyelvtudást azonban nem feltétlenül kell feltüntetni egy hasonló önéletrajzban.

Valójában hivatalos bizonyítvány nélkül is bemutathatja nyelvtudását, ha nemzetközi ügyfélkörrel kapcsolatos releváns projekttapasztalatot mutat be a személyes adatok megadása után. Még ha a munkáltatók nem is követelik meg kifejezetten a nyelvtudást, hajlamosak értékelni az ilyen kompetenciákat.

Míg az olyan nyelvek, mint a német, általában keresettek, teljesen rendben van, ha a kevésbé gyakran beszélt nyelveket is felsorolja a vezetői önéletrajz írása közben. A többnyelvűség valóban bővítheti az álláslehetőségeket és növelheti a kereseti lehetőségeket. A munkáltatók gyakran elismerik a több nyelven kommunikálni képes szakemberek érdemeit a vezetői önéletrajz olvasása közben.

Lényeges azonban, hogy tisztában legyen azzal, hogy a munkáltatók ellenőrizhetik az Ön által állított nyelvi kompetenciák valóságtartalmát. Az oldal túlhangsúlyozása az érdeklődés csökkenését eredményezheti, még akkor is, ha más területeken kiváló kompetenciákkal rendelkezik. A munkáltatók gyakran használnak írásbeli vizsgákat vagy szóbeli interjúkat a nyelvtudás pontos felmérésére. Ezért inkább ajánljuk, hogy önéletrajzában őszinte és átlátható legyen nyelvtudását illetően, különösen, ha hasonló munkakörökre pályázik.

Íme egy hatékony módszer ennek a szakasznak a beépítésére
Török – középfokú – B1
Angol – középfok – C1