Diáktanár önéletrajz – Minden lényeges információ!

A gyakran tanárképző programba beiratkozott tanárjelölt egy tapasztalt mentortanár felügyelete alatt tanuló pedagógusjelöltként dolgozik egy osztályteremben. Elsődleges céljuk, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzenek, és alkalmazzák a tanfolyamokon tanult pedagógiai elméleteket és technikákat.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A gyakorlat során a tanítójelöltek megfigyelik mentoruk tanítási módszereit, fokozatosan átveszik az osztálytermi feladatokat, óraterveket terveznek és hajtanak végre, irányítják az osztálytermi dinamikát, és a tanulás elősegítése érdekében együttműködnek a diákokkal. Emellett visszajelzést kapnak mentortanáraiktól és az egyetemi felügyelőktől, így továbbfejleszthetik készségeiket, és felkészülhetnek a jövőbeli, teljes munkaidős oktatói szerepükre. Ez a gyakorlati tantermi tapasztalat felbecsülhetetlen értékű, mivel áthidalja az egyetemi képzés és a valós tanítás közötti szakadékot.

A munkahely biztosítása jelentős elkötelezettséget igényel, bár a lehetséges anyagi juttatások gyakran vonzóvá teszik ezt a szakmai utat. Mindazonáltal a pozitív munkakörnyezet elősegítése és a munkahelyi elégedettség növelése érdekében elengedhetetlen a leendő munkaadók alapos értékelése. A karrierépítés elsietése munkahelyi elégedetlenségben csúcsosodhat ki. Hasonlóképpen, egy jól felépített önéletrajz jelentősen növelheti az esélyeit egy interjú elnyerésére.

Egy gondosan összeállított önéletrajz, amely kiemeli az Ön szakértelmét és korábbi tapasztalatait, kulcsfontosságú az interjúlehetőségek megszerzésében. Mi személyre szabott önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden fontos részletet tartalmaznak, segítve Önt ebben a kritikus helyzetben.

Ez a cikk mélyen belemerül az önéletrajz minden egyes összetevőjébe, lehetővé téve a pályázók számára, hogy a versenyképes álláskeresési környezetben tündököljenek. Az önéletrajzkészítés alapvető elemeit boncolgatjuk, egy csiszolt mintával kezdve, amely az ideális végterméket testesíti meg.

Diáktanár önéletrajz

Tartalomjegyzék

A legjobb ha ezt a mintát követi

Személyes adatok
Kavár Géza
Diák tanár
E-mail: kavargeza@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 12 – 22 – 323
Lakcím: 3434 Kecskemét, Buda Pesti utca 42.
Születési hely, idő: 1991. 11. 20. Győr

Bemutatkozás
Az oktatás világában több, mint 10 éves tapasztalatom van jelenleg. Képes vagyok a diákok irányítására és segítésére, miközben a fő célom, hogy átadjam nekik a fontos anyagot. Empatikus személyiségemnek köszönhetően pedig könnyen kijövök a munkatársaimmal, miközben a diák csoportok is kifejezetten szeretni szoktak. Az iskolai események szervezése pedig a tapasztalatomnak köszönhetően már szinte gyerekjáték.

Tapasztalatok
Számlakezelési adminisztrátor
Bunge Zrt.
2020. május – 2022. február
Nyíregyháza

 • Vásárlási és értékesítési szerződések adatainak ellenőrzése, jóváhagyása az SAP rendszerben
 • Beérkező fuvar számlák tartalmi, formai követelményeinek, valamint számla mellékleteinek ellenőrzése
 • Számlarögzítés az SAP/VIM számlaellenőrző programjának segítségével, könyvelésre kész „parkolt” számlák nyomon követése, szükség esetén a partnerek, kereskedők tájékoztatása
 • Szerződések státuszkövetése, folyamatos ellenőrzések végzése, a havi zárási teendők határidőre történő elvégzése
 • Helyettesítés esetén: szerződésmódosítási kérelmek felülvizsgálata, szükséges engedélyek beszerzése és nyilvántartása, a módosítás végrehajtása az SAP rendszerben

Irodavezető
WedRing Kft.
2016. április – 2019. március
Balatonlelle

 • folyamatos aktív kapcsolattartás vevőinkkel telefonon és e-mailben, angol nyelven is
 • ügyfél időpontok precíz naprakészen tartása, üzleti partnerek, vendégek fogadása, kiszolgálása
 • gyártással való folyamatos és aktív kapcsolattartás, adminisztrációs, dokumentációs feladatok elvégzése
 • számlázással kapcsolatos teljeskörű ügyintézés, ügyvezető programjának szervezése
 • egyéb feladatok (futárszolgálat, irodaszer rendelés stb.), irodai rend fenntartása

Iskolák
Zenész tanár
Evangélikus Hittudományi Egyetem
2012. március – 2013. április
Cegléd

Tanár
Károli Gáspár Református Egyetem
2010. május – 2011. december
Siófok

Érettségi
Magyar Képzőművészeti Egyetem

2008. augusztus – 2009. július
Debrecen

Készségek és képességek

 • Képes vagyok bármekkora csoport irányítására
 • Az oktatás számomra a mindenem
 • Az iskolai események szervezése sem okoz problémát
 • Egy gyenge diák segítése számomra kihívás
 • Empatikus vagyok és szívesen segítek
 • A legjobb oktatás által szereztem tudást
 • Jogosítványom is van
 • Önállóan és csapatban is tudok dolgozni
 • Magas szinten beszélek angol nyelven
 • Matek szakos iskolai végzettségem van

Nyelvtudás

 • Angol – középfok

Milyen fizetésre számíthat egy tanár?

Miközben tanár önéletrajzot készít erre a szerepre, hasznos lehet, ha tisztában van a pozícióra jellemző fizetési kategóriákkal. Az ilyen szerepkörökre vonatkozó fizetési csomagok gyakran 200 000 és 300 000 forint között mozognak, bónuszokkal és egyéb juttatásokkal együtt a tanár szakmában.

Mindazonáltal olyan elemek, mint a toborzó cég mérete, jelentősen befolyásolhatják a felajánlott fizetést. A kisebb cégek kevésbé versenyképes díjazást nyújthatnak a magánszektorban működő nagyobb társaikhoz képest, amelyek gyakran jelentős bónuszokat biztosítanak a felsővezetői pozíciókért.

Diáktanár önéletrajz

Emellett egyes munkáltatók olyan juttatásokat is nyújthatnak, mint a SZÉP kártya juttatások, egészségügyi ellátás és egyéb ösztönzők.

Lényeges megérteni, hogy a fizetési kilátások meghatározásában jelentős szerepet játszanak a képességeid és a karrierpályád.

Ezzel párhuzamosan iskolai önéletrajzának a munkakör követelményeihez való igazítása elengedhetetlen. Az önbizalma nagyban befolyásolhatja azt a csomagot, amelyet az adott iparágban esetleg kínálnak Önnek. Így a munkakörhöz kapcsolódó készségek kiemelése erősítheti az Ön láthatóságát az interjúk alatt. A vállalat sajátos irányelveinek és szerepelvárásainak ismerete további előnyt jelenthet, mivel ezek az egyes pozíciókban eltérőek lehetnek.

Egy tanár CV alapvető elemei

A csiszolt és professzionális önéletrajz elkészítése azon múlik, hogy milyen információkat érdemes kiemelni, és mit kell kihagyni. Néhány részlet felesleges lehet, de a kívánt szerep megszerzéséhez elengedhetetlen, hogy kiemelje azokat, amelyek az Ön erősségeit hangsúlyozzák. Kulcsfontosságú, hogy egy meggyőző bevezetővel kezdjen az oktatás Cv-ben, amelyet a releváns készségek tömör felsorolása követ. A szakmai előéletét részletező részletes rész felbecsülhetetlen értékű; ez nemcsak azt hangsúlyozza, hogy megfelel a szerepkörnek, hanem az olvasót is magával ragadja.

Továbbá az oktatási háttér jelentős súlyt képvisel egy vezetői önéletrajzban. Általában elvárás, hogy a jelöltek legalább egy idegen nyelv ismeretével rendelkezzenek. Már egy második nyelv alapfokú ismerete is kiemelheti Önt a versenytársak közül. Bár a hobbik felsorolása nem kötelező, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvételre való hivatkozás növelheti a vonzerejét. Ezekből az elemekből áll össze egy aprólékosan kidolgozott diák önéletrajz, amely alkalmas mind nyomtatott, mind online médiumok számára.

Ami az legjobb önéletrajz elrendezését illeti, az egyszerű és intuitív formátum ajánlott. Az álláspályázatokban az áttekinthetőség gyakran felülmúlja a bonyolultságot. A sablonok felhasználása önéletrajzának összeállításához széles körben bevált gyakorlatnak számít az iparágban.

A helyesírási szabályok az oktatás világában

A pontos helyesírás, a helyes nagybetűzés és a helyes írásjelek kulcsfontosságúak egy kifogástalan diák önéletrajz elkészítésében. Ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy az önéletrajz ne csak megragadja, hanem meg is tartsa az olvasó figyelmét. A bevezetés különösen kritikus, mivel ez adja meg a kezdeti hangot; az ezen a ponton elkövetett hibák elvonhatják a figyelmet a tartalomról.

A világos és pontos nyelvezet, valamint a megfelelő formázás elengedhetetlen ahhoz, hogy az önéletrajz megőrizze szakszerűségét, és tömör maradjon. Ideális esetben az önéletrajznak egyetlen oldalra kell terjednie, és mind a fő, mind a kiegészítő részeket magában kell foglalnia. A túl hosszúra nyúlt önéletrajz felhígíthatja a lényeget, míg a túl rövid önéletrajz a nem elegendő adat miatt elmulaszthatja a létfontosságú készségek bemutatását.

Az egész dokumentumban célszerű egységes betűtípusválasztás (például Times New Roman) és méret (lehetőleg 11-es).

Általában, hacsak nincs külön meghatározva, a legjobb, ha nem használunk fényképeket az önéletrajzban, függetlenül a vállalat rangjától. A képek elterelhetik a figyelmet a műszaki szakértelemről, ami az előzetes értékelési szakaszban elfogultságot eredményezhet.

Bár egy fénykép növelheti az diák önéletrajz vizuális vonzerejét, akaratlanul is kedvezőtlen benyomásokat kelthet. Ha úgy dönt, hogy képet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss – lehetőleg az elmúlt egy évben készült -, és kerülje az elavult vagy informális fotókat.

Figyelemre méltó, hogy a tapasztalati szint nem áll közvetlen összefüggésben az idegen nyelvek ismeretével.

Diáktanár önéletrajz

A személyes adatok megadásának módja

Ezt kövesse
Gézáné Ádám
Email cím: gezaneadam@gmail.com
Telefonszám: 06 30 32 23 433
Lakcím: 4345 Sopron, Kis János Altábornok utca 67.
Szül hely és adat: 1991. 11. 20. Győr
Ezt viszont inkább ne
Kissné György
gyorgyikeee@gmail.com
57 43 2345
4323 Nyíregyháza
1971. 01. 21. Debrecen

A mellékelt önéletrajzminta több olyan eltérést tartalmaz, amelyekkel foglalkozni kell. Először is, a jelölt neve nincs egyértelműen kiemelve, és hiányzik a konkrét szerepkör, amelyre pályázik. Továbbá a megadott e-mail cím hibás és nem megfelelő egy magyarországi álláspályázathoz. A pontos e-mail cím megadása elengedhetetlen a kifinomult és álláskeresésre alkalmas önéletrajz elkészítéséhez.

Továbbá a telefonszám országkódjának kihagyása potenciális lehetőségekbe kerülhet, még akkor is, ha a leendő munkáltató fel kívánja venni Önnel a kapcsolatot; ez egy tapasztalt szakember önéletrajzának elengedhetetlen eleme. Amikor csábító álláslehetőségeket keres, mindig ellenőrizze kétszer is az elérhetőségi adatait. A megadott címből hiányoznak olyan lényeges adatok, mint az utcanév és a házszám. Amint a fenti önéletrajzpélda is mutatja, az ilyen részletek elengedhetetlenek egy magas szintű szakmai önéletrajz elkészítéséhez. Az alább megadott minta tele van hibákkal, többek között helyesírási hibákkal a címben, a hónapban és a névben, amelyek javításra szorulnak.

Ezeknek a nyilvánvaló hibáknak a kijavítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az álláspályázat megfeleljen a szorgalmasan összeállított képzettségének. Legyen óvatos, amikor részletezi a bizonyítványait.

A további részek

Amikor az önéletrajzban részletezi a szakmai hátterét, általában célszerű a technikai ismereteket fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi szereppel kezdve bemutatni. Általában ez az elrendezés a leghatásosabb. Ha azonban egy korábbi pozíció relevánsabb az Ön által megcélzott állás szempontjából, akkor érdemes azt előtérbe helyezni. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör címe a leírás elején legyen kiemelve, hogy növelje esélyeit a pozícióra.

Önéletrajzának elkészítése során adjon tömör áttekintést az egyes szerepkörökről, és ebben a korai szakaszban tartózkodjon a túlzott részletezéstől. Törekedjen arra, hogy az iparágon belül minden egyes pozíció esetében 4-5 kulcsfontosságú pontot emeljen ki.