Felügyelő önéletrajz – Minden lényeges egy helyen!

A felügyelő kulcsfontosságú szerepet játszik egy vállalat sikeres működésében. Ők felügyelik csapatuk munkafolyamatát, és biztosítják, hogy minden feladatot hatékonyan és eredményesen végezzenek el. A felügyelők emellett világos kommunikációs vonalakat alakítanak ki és tartanak fenn csapatukkal, utasításokat és visszajelzéseket adnak, és megoldják a felmerülő konfliktusokat.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Kapcsolattartóként működnek a vezetőség és az alkalmazottak között, közlik a szervezeti célokat, és figyelemmel kísérik a csapat teljesítményét, hogy biztosítsák e célok elérését.

Emellett a felügyelők felelősek az új alkalmazottak képzéséért, a vállalati irányelvek betartatásáért, és gyakran beleszólásuk van olyan döntésekbe, mint a felvétel, az előléptetés és a teljesítményértékelés. A szerepe lényegében a vezetés, az irányítás, a kommunikáció és a problémamegoldás keveréke, amelynek célja a produktív és harmonikus munkahely elősegítése.

A munka megszerzéséhez vezető út jelentős elkötelezettséget igényel, ugyanakkor a vonzó pénzügyi kompenzáció gyakran teszi ezt a pályaválasztást kívánatossá. Alapvető fontosságú azonban a potenciális munkáltatók aprólékos értékelése, amely a pozitív munkahelyi légkör kialakításának és a munkával való elégedettség fokozásának alapja. A karrierépítés elsietése elégedetlenséghez vezethet a munkahelyen. Hasonlóképpen, egy jól felépített önéletrajz nagymértékben felerősítheti az interjú elnyerésének valószínűségét.

A sikeres állásinterjú meghívások záloga a gondosan megtervezett önéletrajz, amely ügyesen mutatja be készségeit és korábbi tapasztalatait. Szakértőnkre szabott önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek magukban foglalják az összes lényeges összetevőt, hogy segítsük Önt ebben a létfontosságú szakaszban.

Ez a cikk az egyes önéletrajz elemek részletes feltárását kínálja, felvértezve a jelölteket, hogy kitűnjenek a kihívásokkal teli álláspiacon. Megvizsgáljuk az önéletrajzírás kulcsfontosságú aspektusait, kezdve egy szakszerűen és aprólékosan elkészített mintadokumentummal, amely a kvintesszenciális végeredményt képviseli.

Felügyelő önéletrajz

Tartalomjegyzék

A felügyelő bizottság tagja – Egy jól megírt CV

Személyes adatok
Varga Irén
Elnök
E-mail: vargairen@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 45 – 43 – 342
Lakcím: 3234 Budapest, Kecskeméti Sándor utca 67.
Születési hely, idő: 1974. 03. 12. Sopron

Bemutatkozás
Több, mint 5 éve vagyok elnök, ez idő során pedig megtanultam mindent a szakmával kapcsolatban. Mindig is érdekelt ez a világ, ma pedig már a magyar világ elismert tagja vagyok. A szerzett tapasztalatomnak és a diplomámnak köszönhetően pedig ma már bármilyen céget vagy vállalatot képes vagyok irányítani és segíteni, hogy a legjobb célok is könnyen elérhető célok legyenek.

Tapasztalatok
Online újságíró
Mediaworks Hungary Zrt.
2019. május – 2021. február
Keszthely

 • Cikkírás, riportok, interjúk készítése online és offline felületekre
 • Magazinos összeállítások elkészítése
 • Sajtóeseményeken való részvétel, videó riportok készítése
 • Idegen nyelvű cikkek magyarra fordítása, önálló témajavaslatok felvetése
 • Online tartalmak gyártása és koordinálása

Szerkesztő
HM Zrínyi Nonprofit Kft.
2016. április – 2018. március
Siófok

 • A hírportál profiljába vágó hírek, tudósítások, interjúk, riportok írása, szerkesztése
 • Videós szerkesztői feladatok a Katonai Filmstúdió munkatársai által készített tartalmakban
 • Posztok írása a társaság által üzemeltetett social media felületekre
 • A vonatkozó osztályokkal kapcsolatos ügyek intézése
 • A magyar világ legismertebb tagjaival való kapcsolattartás

Iskolák
Néptáncos tanár
Budapesti Corvinus Egyetem
2014. március – 2017. április
Szekszárd

Állatorvos
Állatorvostudományi Egyetem
2011. május – 2013. december
Balatonlelle

Érettségi
Budapesti Metropolitan Egyetem

2009. augusztus – 2011. július
Nyíregyháza

Készségek és képességek

 • Az elnöke vagyok a legnagyobb banknak
 • Jogosítványom is van (B kategóriás)
 • Számítógépes ismeretekkel rendelkezem
 • Magas szinten beszélek angolul
 • Szakmai tudással rendelkezem a témában
 • Bármelyen csapat irányítására képes vagyok
 • A magyar világ legismertebb tagjait mind ismerem
 • Motivált személyiség vagyok aki szeret dolgozni
 • Empatikus vagyok és könnyen megértem az embereket
 • Nagy fokú az önállóságom

Nyelvtudás

 • Angol – felsőfok

Felügyelő önéletrajz

A fizetési sáv és a juttatások amire számíthat

Miközben önéletrajzát erre a szerepére készíti, hasznos lehet betekintést nyernie az e pozícióra vonatkozó szokásos bértartományokba. Az ilyen szakmai pozíciókért járó kompenzációs csomagok jellemzően 600 000 és 1 000 000 forint között mozognak, bónuszokkal és juttatásokkal együtt.

Ugyanakkor olyan tényezők, mint például a felvételt végző vállalat mérete, jelentősen befolyásolhatják a lehetséges keresetet. A kisvállalkozások általában kevésbé versenyképes bércsomagokat kínálnak a nagyobb magánszektorbeli szervezetekhez képest, amelyek arról híresek, hogy magas szintű pozíciók esetén bőséges készpénzbónuszokat nyújtanak.

Emellett egyes munkáltatók további juttatásokat is nyújthatnak, mint például SZÉP kártya juttatások, egészségügyi ellátás és egyéb ösztönzők.

Lényeges felismerni, hogy a kompetenciák és a karrier történet jelentősen befolyásolja a jövőbeli kereseti lehetőségeket.

Ezzel párhuzamosan létfontosságú annak megértése, hogy milyen fontos az önéletrajzát összehangolni a megpályázott állással. Az Ön magabiztossága jelentősen befolyásolhatja az adott ágazatban esetleg felajánlott díjazást. Következésképpen a munkakörhöz kapcsolódó kulcsfontosságú készségek hangsúlyozása növelheti az esélyeit arra, hogy megkülönböztesse magát az állásinterjúkon. Az egyes vállalatok sajátos politikáinak és elvárásainak ismerete szintén előnyös, mivel ezek szerepkörönként eltérőek lehetnek.

A kötelező és az opcionális részek

Az elegáns és professzionális önéletrajz elkészítésének titka abban rejlik, hogy meg kell különböztetni, mely információk a legfontosabbak és melyek nem. Egyes részeket ki lehet hagyni, míg másokat, különösen azokat, amelyek az Ön erősségeit emelik ki, hangsúlyozni kell az állás megszerzéséhez. A bevezető részt mindig kiemelten kell kezelni, amelyet a releváns készségeket részletező tömör rész követ. A kimerítő tapasztalati rész ugyanilyen fontos, mivel nemcsak azt mutatja be, hogy a jelölt mennyire alkalmas az adott pozícióra, hanem az olvasót is bevonja az önéletrajz kidolgozásának folyamatába.

Emellett az oktatásra értendő rész jelentős súlyt képvisel egy vezető önéletrajzában. Érdemes megjegyezni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, bár már egy alapszintű kétnyelvűség is versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbik feltüntetése nem kötelező az önéletrajz megírása során, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel megemlítése javíthatja a profilját. Ezek az összetevők egy professzionálisan felépített önéletrajzot alkotnak, amely mind a nyomtatott, mind a digitális platformokon jól használható.

Ami az önéletrajz felépítését illeti, célszerű logikus és funkcionális felépítést alkalmazni, mivel az egyszerűség általában felülmúlja a bonyolultságot az álláspályázatokban. A sablonok használata az önéletrajz összeállításához általánosan elismert iparági legjobb gyakorlat.

A helyesírás és miegymás – Egy cég elnöke

Az önéletrajz kulcsfontosságú elemei esetében elengedhetetlen a helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek pontossága. Ezek a tényezők segítenek egy olyan meggyőző önéletrajz elkészítésében, amely nemcsak leköti, hanem végig fenntartja az olvasó érdeklődését. A bevezetés különösen jelentős, mivel ez alkotja az első benyomást; bármilyen hiba itt teljesen elterelheti az olvasó figyelmét.

A világos, tömör és tiszta nyelvezet használata az önéletrajzban, a megfelelő formázási technikákkal párosulva, alapvető fontosságú a professzionális önéletrajzhoz, mindezt úgy, hogy a hossza optimális maradjon. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely magában foglalja mind a lényeges, mind a kiegészítő részeket. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé átfogó áttekintést eredményezhet, míg a túl rövid önéletrajz a nem megfelelő információk miatt akadályozhatja a kulcs kompetenciák értékelését.

Felügyelő önéletrajz

A betűtípus (pl. Times New Roman) és a betűméret (lehetőleg 11-es méret) következetessége szintén ajánlott a dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlott fényképeket mellékelni az önéletrajz elkészítésekor, ez pedig bármelyik cég tagjai esetén igaz. Egy kép elterelheti a figyelmet a jelölt technikai felkészültségéről és első értékeléséről, ami az előértékelési szakaszban esetleg elfogultsághoz vezethet.

Bár egy fénykép potenciálisan javíthatja a profilt, hozzájárulhat az önéletrajz alapján kialakuló negatív megítéléshez is. Ha úgy dönt, hogy fényképet használ, győződjön meg róla, hogy az aktuális, ideális esetben az elmúlt egy évben készült, és tartózkodjon az elavult vagy nem professzionális képeket tartalmazó önéletrajzok benyújtásától.

Érdekes módon a tapasztalat nem befolyásolja jelentősen az idegen nyelvek ismeretét.

A személyes adatok megadása

Ez lesz jó
Molnár Tamás
Email cím: molnartamas@gmail.com
Telefonszám: 06 20 43 23 543
Lakcím: 2345 Győr, Kis János utca 46.
Szül hely és adat: 1984. 01. 12. Sopron
Ez viszont nem
Dalma Gábor
gabikaaaa@freemil.com
43 23 5467
2354 Siófok
1985. 12. 30. Kecskemét

Kérjük, vegye figyelembe a mellékelt önéletrajz mintában található hibákat. Először is, a jelölt neve nem szerepel jól láthatóan, és hiányzik a pozíció, amelyre pályázik. Továbbá a megadott e-mail cím hibás és alkalmatlan egy magyarországi állás pályázatra. A helyes e-mail cím megadása kulcsfontosságú lépés a kifinomult, álláspályázatra alkalmas önéletrajz elkészítésében.

Másfelől, ha a megadott telefonszám országkódjának feltüntetése elmarad, akkor is elveszítheti a lehetőséget, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll elérni – ami egy tapasztalt szakember önéletrajzának kritikus szempontja. Ezért, ha csábító állásajánlatokat és lehetőségeket keres, fordítson különös figyelmet az ebben a részben szereplő elérhetőségekre. A megadott címből hiányoznak a kulcsfontosságú információk, például az utcanév és a házszám. Amint azt a fenti önéletrajz minta is mutatja, ezeket az adatokat mindig be kell építeni egy színvonalas, professzionális önéletrajz elkészítésekor. Az alábbi minta tele van helyesírási hibákkal a címben, a hónapban és a névben, amelyeket meg kell kerülni.

Ezeknek az égbekiáltó hibáknak a kijavítása szerves részét képezi egy olyan állás pályázatnak, amely megfelel az aprólékosan összeállított szférának, ezért ügyeljen arra, hogy körültekintően járjon el, amikor felvázolja képesítéseit.

Hogyan mutassa be helyesen a szerzett tapasztalatokat?

Ezt jó lehet követni
Az évi meetingeken mindig én voltam a legjobb, ez pedig könnyen a legjobbak közé repített mindegyik munkahelyemen. Megbízhatóságom és lojalitásom pedig mindig bizonyított a cégnek, hogy bármilyen cél elérhető. Illetve, képes vagyok bármilyen nagyságú csapat irányítására, miközben képes vagyok őket folyamatosan motiválni is, azáltal, hogy én is egy motivált személyiség vagyok.
Ellenben ez nem jó
Képes vagyok bármilyen helyzetben helyt állni. Éppen ezért, ha úgy gondolják, hogy jó csapat lennénk, kérem írjanak vagy hívjanak a fent említett elérhetőségek egyikén. Ráérek bármikor bemenni egy interjúra, viszont szeretnék szólni, hogy nem igazán szeretek délután dolgozni, illetve hétvégén nem is vagyok hajlandó. Remélem ez nem probléma. Köszönöm.

Amikor egy vállalaton belüli hasonló szerepkörre készít önéletrajzot, törekedjen az áttekinthetőségre és a felesleges elemek kiküszöbölésére. A cél az, hogy tömör áttekintést adjon a tapasztalatokról, kiemelve minden olyan kiemelkedő szervezetet, amellyel hasonló minőségben dolgozott.

Ha azonban nem fordít elég figyelmet önéletrajzának erre a szakaszára, az zavart okozhat, és jelentősen csökkentheti esélyeit arra, hogy egy leendő állásinterjún továbblépjen. Adott esetben emelje ki a tapasztalat releváns mérőszámait. Ez a stratégia lehetővé teszi, hogy kiemelje azokat az eseteket, amikor az Ön részvétele mérhető javulást eredményezett, például a teljesítménymutatók növekedését vagy a feladatspecifikus kezdeményezések jelentős végrehajtását új munkatársak révén. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése önéletrajzába felerősíti annak hatását, ezért ahol lehetséges, csatoljon összehasonlítható számadatokat, hogy megmutassa a potenciálját.

A tapasztalatok rész – Avagy hogyan írja össze az adatokat?

Ha az önéletrajz releváns előéletet foglal magában, általában a technikai készségeket fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahellyel kezdve érdemes felsorolni. Ez a formátum általában a leghatékonyabb. Kivételt lehet azonban tenni, ha egy korábbi szerepkör relevánsabb a megpályázott állás szempontjából. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör címe jól láthatóan a munkaköri összefoglaló elején szerepeljen, hogy növelje az esélyeit arra, hogy figyelembe vegyék az adott pozícióra.

Önéletrajzának elkészítése alatt adjon rövid összefoglalót minden egyes szerepkörről anélkül, hogy túlzott részletekbe bocsátkozna, amire a jelentkezés előtti szakaszban van szükség. Törekedjen arra, hogy 4-5 olyan pontot tartalmazzon, amely tömören összefoglalja az ágazaton belüli egyes szerepkörökben megszerzett tapasztalatait.

Lényeges megérteni, hogy ha az Ön tapasztalata viszonylag korlátozott, akkor megengedett a képzés alatt megszerzett alapvető ismeretek beépítése, ahogyan azt a minta is mutatja. Ez magában foglalhat számos olyan konkrét készséget vagy egyéb adminisztratív és oktatási projektet, amelyek igazodnak az Ön által megpályázott munkakör követelményeihez, miközben önéletrajzát összeállítja és strukturálja.

Végezetül, hacsak nincs másképp meghatározva, kérjük, önéletrajza elkészítése alatt tüntesse fel fizetési elvárásait forintban (HUF).

Ezt kövesse, ha lehet
Bolti dekoratőr
CCC Hungary Shoes Kft.
2014. január – 2016. február
Kecskemét

 • Termékeink kihelyezésének koordinálása
 • A CCC arculat gondozása az üzletben
 • Az üzlet értékesítési számainak követése és elemzése
 • Együttműködés az üzletvezetővel, bestseller termékek nyomon követése
 • Központ által biztosított marketing anyagok rendelése és kezelése

Értékesítési Asszisztens
Benettongroup S.R.L. Magyarországi Fióktelepe
2011. január – 2012. augusztus
Szigetszentmiklós

 • Részvétel a kitűzött értékesítési célok elérésében a termékek teljeskörű ismerete lévén, megfelelő szolgáltatás nyújtása az ügyfeleknek
 • Vásárlók fogadtatásának biztosítása, segítségnyújtás és tanácsadás a vásárlási folyamat alatt, magas színvonalú szolgáltatás nyújtása a vevői elégedettség biztosításának érdekében
 • Részvétel a speciális projektekben, mint például promóciók, új termékek bevezetése, új marketing kezdeményezések.
 • Biztosítani kell a kijelölt termékek értékesítési trendjének nyomon követését a vezetői iránymutatások által
 • Biztosítani kell az esetleges vásárlói panaszok, az értékesítés alatt felmerülő visszatérő problémák felderítését és bejelentését
 • Hozzájárulás az üzleten belüli operatív folyamatokhoz (pénzforgalom, áruátvétel, értékesítés, termék visszaküldés)
 • Kapcsolattartás más osztályokkal a célok elérése érdekében

Webfejlesztő, grafikus
IMPLANT ÉS ESZTÉTIKAI CENTER Kft
2009. március – 2010. február
Tiszavasvári

 • Portfólióba tartozó weboldalak önálló elkészítése, fejlesztése, karbantartása
 • Webes alkalmazások, űrlapok készítése
 • Webes marketing anyagok készítése (pl. bannerek, HTML hírlevelek, videók)
 • Új website designok tervezése
 • Mobilra optimalizálás
Ezt pedig felejtsd el
Senior beszerző
”CabTec” Kft.

2001. július – 2003. november
Zalaszentgrót

 • Operatív beszerzés a meghatározott beszállítóktól (alapanyag diszpozíció)
 • Beszállítói törzsadatok kezelése, beszállítók ellenőrzése, ártárgyalások lefolytatása
 • Belső, alapanyagokra vonatkozó listák napi szintű aktualizálása, ellenőrzése, nyomon követése
 • Társosztályokkal napi szintű kapcsolattartás és együttműködés
 • A beszállításokkal kapcsolatosan felmerülő problémák, reklamációk kezelése
Az önéletrajzban bemutatott szilárd karrierútvonal elengedhetetlen ahhoz, hogy szemléltesse, mennyire alkalmas az adott szerepre, még akkor is, ha egy új iparágba lép át. E szakasz jelentőségének elismerése létfontosságú, mivel a jelölteket a kiválasztási folyamat során kimerítő értékelésnek vetik alá, hogy megállapítsák ezeket a kompetenciákat. Győződjön meg róla, hogy ezt az elemet nem hagyja figyelmen kívül önéletrajza összeállításakor.

Ne feledje, hogy a vállalatvezetők gyakran együttműködnek a HR-rel, és esetleg kulcsszavas keresőeszközöket alkalmaznak a leendő jelöltek meghatározott kritériumok alapján történő szűrésére. Ha attól tart, hogy a pályázata nem eléggé speciális ahhoz, hogy biztosítsa a pozíciót, a felvételi eljárás során előnyösnek bizonyulhat a képességeinek ezen aspektusának finomítása. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítésével önéletrajzába megkülönböztetheti magát a többi pályázótól, növelheti esélyeit a kívánt pozíció elnyerésére, és biztosíthatja, hogy önéletrajza alapos vizsgálaton menjen keresztül. Nyugodt lehet, bízunk abban, hogy segíthetünk.

A közelmúltbeli szerepek felsorolásakor praktikus iránymutatás, hogy legfeljebb négy olyan pozíciót soroljon fel, amelyet jellemzően megfelelőnek tart. Ötnél több szerepkör dokumentálása azonban általában nem ajánlott a karrierje előrehaladtával. Tartsa ezt szem előtt önéletrajza összeállításakor.

Felügyelő önéletrajz

Hogyan adja meg a tapasztalatok szakaszt?

A helyes változat
Marketing
Budapesti Gazdasági Egyetem
2001. augusztus – 2002. szeptember
Zugliget

Fejlesztő
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
2003. szeptember – 2004. október
Sopron

Ez viszont helytelen
Iskolák

Mérnök
Károli Gáspár Református Egyetem
2011
Debrecen

Tudós
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2003
Győr

Az önéletrajznak ebben a szegmensében fontos kiemelni az oktatási programokat és kurzusokat, és nem csupán felsorolni, hanem kifejezetten megadni az időtartamukat években és félévekben kifejezve. Míg a karok nagybetűs írása nem döntő fontosságú, az önéletrajz készítésekor az osztályzatok feltüntetése sem különösebben fontos.

A felsőoktatási intézménye helyének feltüntetése hitelesebbé teheti a jól megírt önéletrajzot. Ezért hasznos, ha ezt a részletet is tartalmazza, amennyiben releváns, például egy diploma esetében.

Érdekes módon a toborzók jellemzően kevesebb időt szánnak az oktatással kapcsolatos részre, mint más kulcsfontosságú területekre. Ezért ennek a szakasznak az elkészítésekor használja a megadott példát útmutatásként a hibák elkerülése érdekében, és biztosítsa a kifogástalan helyesírást és írásjeleket az önéletrajzában.

Azonban még kezdő, korlátozottan értő jelöltként is előnyös, ha felsorol minden lényeges képesítést, még akkor is, ha nem teljesen érti azok bonyolultságát. Ennek a stratégiának az alkalmazása segít abban, hogy bővítse készségeit és személyre szabja önéletrajzát.

Végezetül adjon egy listát azokról a nyelvekről, amelyeket jól beszél. Ne feledje azonban, hogy az interjú alatt kérdéseket fognak feltenni Önnek, ezért nem érdemes a tudását megmásítani.

Sorolja fel így
 • Angol – középfokú
 • Német – középfokú
Végül pedig, ha megadta a fenti adatokat, bátran megadhatja egy lista formájában az egyes készségeit és képességeit, amiben kiemelkedik a többi jelentkező közül. Ezt viszont már elegendő egy egyszerű lista formájában megadni, viszont csakúgy, mint nyelvek esetén nem érdemes hazudni. Amíg ugyanis a jól megírt részek után nagy esély van arra, hogy behívják az interjúra, addig szinte biztos, hogy bele is fognak kérdezni. Éppen ezért, érdemes arra figyelni, hogy mit ad meg, illetve jobb, ha kerüli a visszás adatok megadását. A legjobb, ha pozitívan tükrözi a személyiségét.