Biztonsági Őr önéletrajz példák

A biztonsági őrök őrzik és védik a bejáratokat, hogy megakadályozzák a lopást, erőszakot, vagy a szabályok megszegését. Veszélyes munka, így a könnyű elhelyezkedés lehetősége magas. Emellett viszont a konkurencia is nagy, hiszen egyre többen keresnek munkát biztonsági őrként.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A Foglalkoztatási Hivatal szerint 2020 májusában az évi kereset medián értéke egy biztonsági őrnél  $34 360, és mindössze 1 054 400-an dolgoztak egész Amerikában a szakmában.

Amiért ennyire nagy a versengés, neked is egy nagyon hatékony biztonsági őr önéletrajzra van szükséged, hogy kitűnhess a tömegből.

Szerencsére mi itt vagyunk, hogy segítsünk, és megmutassuk a legjobb biztonsági őr önéletrajz példákat és emellett tippekkel lássunk el.

Hogyan írjunk Biztonsági őr önéletrajzot?

Best security guard resume examples

Óriási a versengés a biztonsági őr pozíciókért. Olyan készségekre van szükség, mint a magántulajdon védelme bármi áron – de a professzionális önéletrajz írása nem tartozik ide.

Az útmutatónk segítségével azonban biztosan sikeres lesz a jelentkezésed.

 A biztonsági őr önéletrajz sablonokon kívül ugyanis ebben a cikkben lépésről-lépésre megmutatjuk, hogyan kell egy ütős önéletrajzot megírni. 

Amikor a jelentkezésre kerül a sor, akkor különböző szekciókra kell, hogy bontsuk az önéletrajzodat. Ezek segítenek abban, hogy bemutassuk a szakmai tapasztalatokat, karriercélodat és az eddigi elért eredményeket.

Ahhoz, hogy biztosan minden a helyén legyen, elengedhetetlen, hogy felkeltsd a leendő munkáltató figyelmét, és rögtön felülmúld a többi jelöltet.

Egy hatásos biztonsági őr önéletrajz ebből áll: 

 • Elérhetőségek
 • Karriercél
 • Munkatapasztalat
 • Készségek és képességek
 • Tanulmányok

Ebben a cikkben most megmutatjuk, hogyan írj és részletezz egy biztonsági őr önéletrajzot, felülről lefelé haladva. Ha érdekelnek biztonsági őr önéletrajz példák is, akkor nézz szét itt. 

Írj egy csúcsszuper karriercélt

Az a feltételezés, miszerint a biztonsági szektorban dolgozó HR-esek nap mint nap rengeteg önéletrajzot kapnak, sajnos vagy nem sajnos, de megállja a helyét. Elfoglaltak, és nagy valószínűséggel nem lesz idejük arra, hogy az összes beérkező önéletrajzot elolvassák.

A legjobb a figyelemfelkeltésre így a jó karriercél megírása.

Ha úgy érzed, ez esetleg nem illik a te jelentkezésedhez, akkor pedig írj szakmai bemutatkozót.

Az önéletrajzban a cél meghatározása legfelülre megy, és jó eséllyel megakad rajta az olvasó szeme. Mindössze néhány mondatra van szükséged.

A karriercélodról, és azt azt előrevetítő eddig elért eredményeidről és tapasztalataidról, valamint a munkádat átfogó készségeidről direkt, precíz módon kell beszámolnod.

Képzeld azt, hogy ez a pár mondat kell, hogy eladjon téged: arról győződ meg az olvasót, hogy miért jár jól a cég, ha téged választanak, mindezt persze a szakmaiságoddal alátámasztva.

Lentebb láthatsz is egy hatékony és egy kevésbé hatékony karriercél meghatározást. Még több biztonsági őr önéletrajz példát pedig a weboldalunkon találhatsz. 

Biztonsági őr karriercél példák

Fegyver nélküli biztonsági őr, az ügyfelek segítésére és lopás megelőzésre az XY cégnél. Biztonsági intézkedések végrehajtása az XYZ Fesztiválon, ahol a közönség soraiban megszámlálhatatlan túlkapás hatástalanítása volt a feladat. A biztonsági őr képzettség megszerzése törvényileg szabályozott képzés keretein belül. 
Szorgalmas és megbízható jelölt, aki szeretné, hogy az XY cégnél szolgálatot teljesítsen. Gyors tanulás jellemzi, amellyel alig várja, hogy elkezdhesse a céges biztonsági képzést. Számtalan vészhelyzet elhárítása jellemzi.

Mi a legjobb forma egy biztonsági őr önéletrajzhoz?

female security gaurd

Sok helyen elakadhat a jelentkezés. A logikus felépítés a kulcs ahhoz, hogy felkeltsd a HR-es figyelmét. Ehhez viszont először is egy jó szerkezetre és formára van szükséged.

Elengedhetetlen az, hogy minden egyes szekció jól legyen megírva, különösen a munkatapasztalataid és ott szereplő feladatkörök. Ezt sajnos sok szakember elrontja, vagy nem fordít rá különösen nagy figyelmet.

A legtöbb biztonsági őr jelentkező csak felsorolja az előző munkákat és az ahhoz kapcsolódó készségeket, képességeket: ez sajnos nem hatékony megközelítés, és csökkenti az elhelyezkedés lehetőségét. 

A helyes módja annak, hogy magadra irányítsd a figyelmet, ha a fordított idősorrend felsorolást használod az önéletrajzodban. Ilyen esetben a legutolsó, legfrissebb munkádat írod legelőre a szakmai tapasztalataidhoz. Így logikus felépítést követsz a felsorolásban.

A munkatapasztalataid leírásának a fordított idősorrendje azonban még korántsem elég. Egy izgalmas stílust is kell találnod az önéletrajzodhoz, hiszen lehet, hogy ez fog végül dönteni, hogy téged választanak-e. Nézd meg itt a sablonjainkat.  

Hogyan írjuk bele a szakmai tapasztalatot és feladatköröket a biztonsági őr önéletrajzba?

Biztonsági őrnek lenni ugyanolyan izgalmas, mint amilyen nehéz. A munkád során meg kell tudnod védeni a cég eszközeit – éjjel-nappal. Tréningeken veszel részt, hogy kezelni tudd a szóbeli vagy fizikai fenyegetéseket.

Kimondhatjuk, hogy biztonsági őrként elég sok tapasztalatod van már az élet sok területén. Egy jó módja annak, hogy ezt megmutathasd, ha ezeket és az elért eredményeidet a szakmai tapasztalat részbe írod be.

A szakmai tapasztalataid a releváns munkatapasztalataidat tartalmazza. Ahogy bármelyik másik részét a biztonsági őr önéletrajznak, ezt a szekció is precízen és átfogóan kell, hogy megírd.

Lényegében arról mesélsz ebben a részben, hogy az előző munkahelyeid milyen képességekkel és készségekkel ruháztak fel, amelyek segítségével te lennél a jó választás az új cég számára.

Próbálj meg pontosítani, hogy hol és hogyan kellett alkalmaznod a tudásodat és a döntéseidet, mint biztonsági őr. Ilyen lehet például tűzeset esetén megvédeni az embereket és a berendezést, vagy amikor illegális tevékenységeket fedeztél fel az épületekben vagy azok környékén. 

 További extrát jelent, ha valamilyen jogi szervezetnél dolgoztál. Ez rögtön megmutatja, hogy nem vagy idegen a biztonsági pozíciókban.  

Biztonsági őr munkaleírások

Szakmai tapasztalat

Fegyveres Biztonsági Őr
Gotham Security Services
   06/2015 – 11/2018
   Gotham

 • Monitorozni az épületeket, ahol 200+ látogató megfordult naponta
 • Személyzeti útvonalak kialakítása a biztonsági személyzet számára, hogy ellenőrizzék a szabályok megszegését és irányítsák a megnövelt védelmet
 • A gyanús események számát 50 százalékkal csökkentettem az épület bejutási pontjainak rendszeres és alapos vizsgálatával
 • A kapcsolatteremtési és -tartási készségek használata, amikor az épület bérlőivel vagy a látogatókkal kellett beszélni
 • Az épület környékén lévő gyanús események és emberek jelentése 

Ez egy hatékony és ütős munkaleírás egy biztonsági őr munkájáról. Bulletpontokba szedve felsorolja a lényeges, direkt információkat az elvégzett feladatokról. 

Az erős munkaleírás röviden és egyértelműen leírja az elért eredményeket. 

Így pedig nem szabad kinéznie egy munkaleírásnak:

Szakmai tapasztalat

Armed Security Guard
Gotham Security Services
   06/2015 – 11/2018
   Gotham

 • A biztonsági fenyegetések számának csökkentése.
 • Alkalmazottak és látogatók átvizsgálása a bejáratnál.
 • Fegyveres biztonsági őr az épületben.

Ez nem egy hatékony munkaleírás. A feladatkörök csak fel vannak sorolva anélkül, hogy bármilyen plusz információt megtudnánk belőlük.

Biztonsági őr önéletrajz, ha nincs tapasztalatod

Ha még csak pályakezdő vagy, és most szeretnél először biztonsági őrként elhelyezkedni, így még nincs szakmai tapasztalatod, akkor sem kell aggódnod. Mi segítünk ebben. Lentebb találsz egy munkaleírást a kezdő biztonsági őrök számára.

Biztonsági Őr Tapasztalat

2016-2018

 • Bolti lopások megakadályozása a kiskereskedelmi egységben, 4 bolti lopás jelentése. 
 • Önkéntes biztonsági őr két szabadtéri koncerten és két agresszív személy megakadályozása abban, hogy verekedjenek.  
 • Éjszakai pultosként a biztonsági őr munkájának segítése. 
 • Recepciósként való munkavégzés a Gotham Vagyonőri Szolgáltatónál, telefonhívások kezelése és adminisztrációs feladatok elvégzése, valamint a vendégek tájékoztatása tartozott főbb feladataim közé.

Pályakezdő jelöltként is ragyogó önéletrajzot varázsolhatsz, ha bármilyen olyan munkatapasztalatot felsorolsz, aminek van köze a biztonsági őr szakmához.

Ez a példa tökéletes megmutatja, hogyan lehet felsorolni ezeket a területeket. 

Top készségek és képességek a biztonsági őr önéletrajzban

A professzionális biztonsági őr jelölteknek különböző biztonsági előírásoknak kell megfelelniük és speciális tudásra kell szert tenniük.

Ahhoz, hogy ezeket a képességeket és készségeket megmutathasd, és lenyűgözhesd velük a  HR-eseket, a legjobb megoldás, ha az önéletrajzodban egy külön részben sorolod fel azokat.

A készségek és képességek szekcióban fogod tudni megcsillogtatni azokat az elsajátított tulajdonságaidat, amelyek a leginkább elősegítik az elhelyezkedésedet a biztonsági őr pozícióban.

Ide a készségek széles tárházát beírhatod. Személyiségjegyeket is feltüntethetsz, amelyek hasznosak lehetnek a cég számára, vagy bármilyen releváns technikai tudást.

A soft-skillek, vagyis beilleszkedési-, motiválhatósági-, kezelhetőségi-, kreativitási jellemzők, mint a jó kommunikációs készség megmutatja, hogy könnyen kijössz az emberekkel és a látogatókkal egyaránt.

A másik oldalról pedig a technikai tudás, amelyet előző munkahelyeiden szereztél viszont felbecsülhetetlen értékű az önéletrajzodban, így biztosan szerepelnie kell. A biztonsági rendszerek ismerete például határozottan nagy érdeklődést vált ki. 

Ezeket a készségeket és képességeket érdemes beletenni az önéletrajzba.

 • Kritikus gondolkodás
 • Biztonsági kamerák monitorozása
 • Biztonsági berendezések ismerete
 • Igazságszolgáltatási ismeretek 
 • Kommunikáció
 • Ügyfélszolgálati ismeretek
 • Koordináció
 • Járőrözés 
 • Részletesség
 • Gyors tanulás
 • Elsősegélynyújtás és újraélesztési ismeretek
 • Időgazdálkodás 
 • Kapcsolattartási készség
 • Megfigyelőképesség
 • Lőfegyver engedély
 • Konfliktusmegoldó képesség
 • Tárgyalástechnika
 • Megbízhatóság
 • Problémamegoldó képesség
 • B-kategóriás jogosítvány

Akadémiai kvalifikáció

A Foglalkoztatási Hivatal szerint elég egy középiskolai érettségi megléte a biztonsági őr pozícióhoz, míg vannak olyan pozíciók is a szakmában, ahol egyáltalán nincs szükség végzettségre. Mindezek ellenére azonban érdemes egy Személy- és Vagyonőri, pár hónapos képzést elvégezni.

Egy jól megírt tanulmányok szekció az önéletrajzba bekerülve azonban jobb biztonsági őr fizetéshez juttathat. Ez a rész mutatja meg a HR-es számára, hogy a jelölt tisztában van a szakma csínjával-bínjával. 

Például a biztonsági őr pozíciót a banki szektorban vagy a katonaságnál akarod szeretnéd megszerezni, akkor mindenképp szükség van végzettségre és speciális tréningre.

Ha többet szeretnél tudni a tanulmányok szekcióról, akkor nézd meg a biztonsági őr önéletrajz sablonjainkat itt

Hobbi és érdeklődés

A hobbi és érdeklődések megadása a közhiedelemmel ellentétben valójában nagyon is jó ötlet. 

Ezeknek a megadása ragyogóvá és kiemelkedővé teheti az önéletrajzodat, hiszen ezáltal a HR-es vagy a leendő munkaadó jobban megismerhet téged, mint embert. Ez pedig a végén döntő lehet, ha az interjúra kerülne sor. 

Az érdeklődési kör azokat a dolgokat jelenti, amikről szívesen tanulsz és amiknek utánajársz, a hobbi pedig amit szabadidődben, szórakozás céljából csinálsz.

Manapság a hobbira és az érdeklődési kör megadására vonatkozó kultúra változik. Röviden mesélni a munkán kívüli életedről az önéletrajzodban arra utal, hogy nemcsak egy pótolható ember vagy, aki egy csavar akar lenni a gépezetben. A HR-esek szeretik, ha valakinek van személyisége.

GYIK

 • Mi a jó karriercél egy biztonsági őr számára?

A jó karriercél néhány mondatos kell, hogy legyen. Arról beszélj, hogy milyen céljaid vannak a karrieredben, amelyeket szeretnél elérni, milyen eddigi elért eredményeket tudsz felmutatni, milyen képességekkel rendelkezel, mindezt pedig direkten és pontosan megfogalmazva. 

Mutasd meg, hogy hogyan próbálod kamatoztatni a készségeidet egy ilyen pozícióban. Ezután sorold fel az eddigi elért eredményeidet – ez mindössze egy mondatos legyen.

Az összes fontos információt belesűríteni mindössze egyetlen bekezdésbe elősegíti azt, hogy a HR-es gyorsan, sok mindent megtudhasson rólad, és érdeklődni kezdjen irántad és az önéletrajzod iránt. 

 • Hogyan javíthatnám fel egy kicsit a kiberbiztonsági, de pályakezdő önéletrajzomat?

Ha pályakezdő vagy, akkor sem kell aggódnod, mert más módon is kiemelkedővé teheted azt. 

Mivel nincs sok tapasztalatod, tegyél róla, hogy a karriercélod és a készségeid megfeleljen az álláshirdetésben szereplő elvárásoknak. A szakzsargon mellett használj soft-skillekre és technikai tudásra utaló szavakat is.

Mindenképp írd bele a releváns végzettséget, képesítést, amit elvégeztél, és persze a kiberbiztonsági munka során használt programok ismeretét is.

Ha ezen a területen nincs elég tapasztalatod, akkor is releváns, más területen szerzett szakmai tapasztalokkal színesítsd önéletrajzodat. 

Például, hogy különböző monitorokon és csatornákon keresztül monitoroztad a irodát, vagy, hogy hozzáféréssel rendelkeztél a biztonsági ajtókat irányító rendszerekhez. 

 • Hogyan listázzam a végzettségeket a biztonsági őr önéletrajzban?

A képesítések nagyon értékeltek és valódi mérföldkőnek számítanak a biztonsági őr szakmában. A HR-esek biztosan a te önéletrajzodat választják ki a többi közül, csak azért, mert van képesítésed egy adott területre. 

Többféle módon is feltűntetheted ezeket a végzettségeket:

 • Rögtön a neved mellett, az önéletrajz legelején
 • A szakmai bemutatkozóban vagy a karriercél meghatározásban
 • A készségek, képességek szekcióban
 • Külön képesítések néven létrehozva egy új szekciót

Ezek a leggyakoribb képesítések biztonsági őrök számára:

 • Személyi- és Vagyonőr
 • Elsősegély tanfolyam
 • Újraélesztés
 • Tömegkontroll
 • Hozzáférési Jogosultság Ellenőrzés
 • Tűzvédelmi referens
 • Biztonságszervező