Hegesztő önéletrajz – Minden, amit tudnia kell!

A hegesztő olyan szakmunkás, aki fémalkatrészek különböző hegesztési módszerekkel történő összekapcsolására szakosodott. Feladataik közé tartozik a tervrajzok vagy műszaki rajzok elolvasása, hogy megértsék a projekt egyedi követelményeit, majd a fémalkatrészek megfelelő vágása és összehangolása. A hegesztők különböző technikákat alkalmaznak, például MIG-, TIG- vagy ívhegesztést, hogy megolvasztják a fémet a kívánt illesztésnél, majd hagyják kihűlni és összeolvadni, hogy szilárd kapcsolatot alkossanak.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Az elsődleges hegesztési feladatuk mellett a hegesztők feladata a hegesztési varratok minőségének ellenőrzése és értékelése is, hogy azok megfeleljenek a biztonsági előírásoknak és a projekt specifikációinak. Továbbá a hegesztő munkája megköveteli az anyagok és a hegesztőberendezések alapos ismeretét, beleértve a védőfelszerelések megfelelő használatát is, a lehetséges munkahelyi veszélyek megelőzése érdekében.

A hegesztési karrier választása komoly elkötelezettséget igényel, de gyakran jövedelmező kompenzációs csomaggal jutalmazzák, ami keresett szakmává teszi. Mindazonáltal a kielégítő munka kultúra és a munkával való elégedettség biztosítása érdekében gondosan fel kell mérni a potenciális munkaadókat, mivel az elhamarkodott karrier építés elégedetlenséget eredményezhet. Hasonlóképpen, egy robusztus önéletrajz elkészítése nagyban növeli az állásinterjú lehetőségét.

Az emlékezetes interjúk felé vezető út egy gondosan összeállított önéletrajzzal kezdődik, amely erőteljesen bemutatja képességeit és tapasztalatait. Gondosan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden lényeges elemet tartalmaznak, hogy segítsük Önt ebben a kritikus lépésben.

Ez a cikk részletesen megvizsgálja az egyes önéletrajz részeket, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy kitűnjenek a tömegből. Elmélyedünk az önéletrajz készítés kulcsfontosságú aspektusaiban, egy professzionálisan és aprólékosan kidolgozott minta dokumentummal kezdve, amely a kívánt eredmény kitűnő példája.

Hegesztő önéletrajz

Tartalomjegyzék

A kft ahol dolgozott és minden más lényeges feltüntetése

Személyes adatok
Nagy Ádám
Hegesztés
E-mail: nagyadam@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 67 – 54 – 342
Lakcím: 2345 Budapest, Teodóra Varga utca 124.
Születési hely, idő: 1978. 05. 11. Sopron

Bemutatkozás
A szükséges tapasztalat mellett végzem a munkám, azáltal pedig a berendezések hegesztése nem okoz problémát, bármilyen feladatot el tudok látni. A hegesztési ügyek mellett műszaki és lakatos tudással is rendelkezem, a szerzett tapasztalatomat pedig nap, mint nap kamatoztatom. Az elektromos eszközök és ipari eszközök kezelését tehát tapasztalattal végzem minden esetben.

Tapasztalatok
Designer
GBD Szoftverszolgáltató Kft.
2015. május – 2017. február
Gödöllő

 • A meglévő formavilághoz alkalmazkodó Front end designok és marketing anyagok készítése Adobe XD-ben
 • Már meglévő HTML, CSS és Vanilla JavaScript kódok elemzése a kulcskomponensek azonosítása céljából
 • Az azonosított komponensek átalakítása Vue.js 3 komponensekké a meglévő funkcionalitás és design megőrzése mellett
 • Komponensek optimalizálása a teljesítmény és a reszponzivitás érdekében
 • Biztosítja a keresztböngésző kompatibilitását és konzisztens felhasználói élményt a különböző platformokon és eszközökön

Szövegíró
Libri Bookline Zrt.
2013. április – 2014. március
Debrecen

 • A Libri márka marketing tevékenységéhez kapcsolódó kreatív szövegírói feladatok
 • Hírlevelek, social media posztok szövegezése, Al oldalak szövegezése
 • Tartalomgyártás a Libri Magazinra és szerkesztői feladatok a Libri podcast adásai kapcsán
 • A márkákhoz kapcsolódó kampányok kidolgozásának támogatása
 • Szövegek korrektúrázása a megadott minta alapján kidolgozva szükség esetén

Iskolák
Állatorvos
Állatorvostudományi Egyetem
2019. március – 2020. április
Cegléd

Külkereskedelem
Budapesti Corvinus Egyetem
2016. május – 2018. december
Sopron

Érettségi
Budapesti Gazdasági Egyetem

2014. augusztus – 2015. július
Győr

Készségek és képességek

 • Személyes tapasztalatom van a témában
 • B kategóriás jogosítvány megléte
 • Awi ismeretek
 • Bárminek a hegesztése gond nélkül megy
 • A fontos ügyeket egyből megértem
 • Pontos vagyok
 • Szakmai ismereteim vannak
 • Műszaki ismeretek birtokában vagyok
 • Adatok ügyintézése és dokumentálása is megy
 • Általános tapasztalatokkal rendelkezem a számítógépes ismeretek világában
 • További ügyeket is könnyen elvégzek a hegesztés mellett

Nyelvismeret
Angol nyelv – alapfok

Hegesztő önéletrajz

A szakmai CV és a fizetési sáv

Mielőtt nekilátna az önéletrajz elkészítésének, hasznos lehet megérteni a szakmai szerepek szokásos fizetési kategóriáit. Egy hegesztő medián jövedelme így 300 000 és 800 000 forint között mozog, bónuszokkal és juttatásokkal együtt.

Mindazonáltal az Ön kereseti lehetőségeinek mértékét nagyban befolyásolhatják olyan változók, mint a munkáltatója szervezetének mérete. Jellemzően a kisebb intézmények általában kevésbé versenyképes javadalmazási csomagokat nyújtanak a magánszektorbeli társaikhoz képest, amelyek általában vonzóbb pénzbeli juttatásokat biztosítanak.

Sőt, egyes munkáltatók további juttatásokat is adhatnak, mint például SZÉP kártya kedvezményeket, egészségbiztosítást és egyéb ösztönzőket.

Alapvető fontosságú annak felismerése, hogy képességei és foglalkoztatási múltja milyen mélyreható hatással lehet a leendő jövedelmére.

Ugyanilyen fontos annak megértése, hogy önéletrajzának bemutatása mennyire releváns az Ön által megpályázott állás szempontjából. Az önbizalom szintje jelentősen befolyásolhatja az önnek felajánlott fizetési csomagot. Ezért a munkakörhöz kapcsolódó kulcsfontosságú képességek kiemelése versenyelőnyt jelenthet az interjúk során. Előnyös továbbá, ha megismerkedik az egyes szervezetek sajátos irányelveivel és követelményeivel, amelyek szerepkörönként eltérőek lehetnek.

Az önéletrajz szempontjából mi kötelező és mi nem?

Egy profi és elegáns önéletrajz elkészítése során kiemelkedő jelentőségűvé válik annak megkülönböztetése, hogy mi kell, és mi nem. Bizonyos részek elhagyhatók, míg mások, különösen azok, amelyek az esetleges foglalkoztatási hiányosságokra vonatkoznak, hangsúlyt érdemelnek. A bevezető résznek mindig elsőbbséget kell élveznie, amelyet az alkalmazható készségeket részletező tömör rész követ. A kimerítő tapasztalatokra vonatkozó rész kulcsfontosságú, mivel nemcsak a szerepkörre való alkalmasságot bizonyítja, hanem az olvasót is magával ragadja.

Emellett az oktatási résznek is jelentős jelentősége van egy önéletrajzban. Érdemes kiemelni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, bár már az alapvető többnyelvűség is verseny előnyt jelenthet. Bár a hobbik feltüntetése nem kötelező egy önéletrajzban, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel bemutatása javíthatja a profilját. Ezek az elemek alkotják a szakmailag felépített önéletrajz gerincét, akár nyomtatott, akár digitális formában.

Ami az önéletrajz elrendezését illeti, a letisztult és funkcionális kialakítás ajánlott, mivel az egyszerűséget általában előnyben részesítik a bonyolultsággal szemben ebben a tekintetben. Ezért az önéletrajz szervezés minta vezérelt módszerének elfogadása tekinthető a legjobb gyakorlatnak.

Nézzük meg az alapokat a szakmai önéletrajz esetén

Vizsgáljuk meg az CV alapvető összetevőit. A hibátlan helyesírás, a megfelelő nagybetűzés és a helyes írásjelek kulcsfontosságúak egy olyan önéletrajz elkészítésében, amely leköti és fenntartja az olvasó figyelmét. A bevezetés különösen jelentős, mivel ez alakítja ki az első benyomást; az ebben a részben elkövetett hibák miatt az olvasó teljesen elveszítheti az érdeklődését.

A világos, helyes és szervezett nyelvezet alkalmazása létfontosságú, a formázási technikák kihasználásával, az ideális hosszúság megtartása mellett. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely tartalmazza a lényeges és a nem kötelező részeket is. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé alapos értékeléshez vezethet, míg a lényegesen rövidebb önéletrajz a nem kellő részletesség miatt akadályozhatja a kulcsfontosságú képességek értékelését.

Az egységes betűtípus (így Times New Roman) és a betűméret (ideális esetben 11-es) egységessége szintén ajánlott a dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem tanácsos fényképet mellékelni. A kép elvonhatja a figyelmet a képzettség kezdeti értékelésétől a hegesztés területén, és elfogultságot okozhat a korai értékelési szakaszban.

Bár a fénykép potenciálisan erősítheti a profilját, az önéletrajza alapján kedvezőtlen benyomásokat is kelthet. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, ideális esetben az elmúlt egy évben készült, és a hegesztő szakmában kerülje az elavult vagy nem professzionális képek használatát.

Érdekes módon a tapasztalat nem játszik jelentős szerepet, ha az idegen nyelv tudásról van szó.

Hegesztő önéletrajz

A személyes adat és minden ami lényeges egy szakmai CV-ben

Így kezdjen bele a hegesztés területén
Abigél Gábor
Email cím: abigelgabor@gmail.com
Telefonszám: 06 30 76 43 542
Lakcím: 2314 Salgótarján, Közvágó híd utca 73.
Szül hely és adat: 1976. 03. 17. Sajó
Ez viszont nem lesz jó
Laczi Ádám
adamkaaa@freemil.com
86 42 5432
4546 Balatonfüred
1987. 05. 21. Miskolc

Figyelje meg a hibákat a megadott példában. Először is, a jelölt neve nincs egyértelműen feltüntetve, és a pozíció, amelyre pályázik, nincs megadva. Ráadásul a megosztott email cím nem csak helytelen, de nem is megfelelő egy ilyen rangú álláspályázathoz a magyarországi műszaki iparban. A megfelelő szakmai email cím kulcsfontosságú elem a hegesztő CV összeállításakor.

Másrészt az országkód kihagyása a megadott telefonszámból olyan mulasztás, amely a kommunikációs lehetőségek elvesztését eredményezheti, még akkor is, ha az olvasó tervezi a kapcsolatfelvételt, ami alapvető irányelv egy a tapasztalattal rendelkező személy CV-je esetében. A megosztott címből olyan létfontosságú részletek is kimaradnak, mint az utcanév és a házszám. Az ilyen adatokat mindig be kell építeni, hogy az CV jó legyen, amint azt a mezőből vett elsődleges példa is mutatja. Ez a minta tele van gépelési hibákkal a címben, a hónapban és a névben, amelyeket el kell kerülni.

Ezeknek a kirívó hibáknak a kijavítása elengedhetetlen a meggyőző és jól felépített álláspályázathoz.

Hegesztő önéletrajz

A szakemberek és a jól megírt bemutatkozás

A minta a helyesre
Szakemberek mellett dolgoztam több évig, ahol a dolgok hegesztése mellett a szakma legfontosabb részleteit tanulhattam meg. A műszaki ügyekben is ügyesen mozgok, az elektromos eszközök használata pedig szintén nem okoz problémát. Az ipari ügyek így gond nélkül mennek, a tapasztalat miatt, amit szereztem. Illetve, további szerzett tapasztalatokkal is rendelkezem az alábbi szakma által. Illetve az awi is gond nélkül megy.
Ez pedig helytelen lesz
Hegesztő vagyok. Értek a műszaki és elektromos eszközök használatához a szerzett tudásom által. Az alábbi részben összefoglaltam mindent és elküldtem a személyes CV-ben és mindent, ami fontos. Hívjanak, ha úgy gondolják, én pedig szívesen bemegyek egy hegesztő interjúra személyes meglátogatással. Az awi sem gond nekem.

Egy hasonló szerepkörre vonatkozó személyes CV elkészítésekor az egyszerűséget helyezze előtérbe, és hagyja ki a felesleges elemeket. A cél az, hogy tömör áttekintést adjon a vonatkozó tapasztalatokról, kiemelve minden olyan jelentős szervezetet, amellyel a hegesztő világban dolgozott.

Mégis, ha ez a szakasz nem szakszerűen kezelt, zavart kelthet, és drasztikusan csökkentheti annak valószínűségét, hogy a szakemberek világában a munka téren továbbjut az interjúkörbe. Amikor csak lehetséges, emelje ki a releváns mérőszámokat. Ez a stratégia lehetővé teszi, hogy olyan forgatókönyveket mutasson be, amelyekben az Ön hozzájárulása konkrét javulást eredményezett, így a teljesítménymutatók növekedését vagy a feladattal kapcsolatos kezdeményezések sikeres végrehajtását. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése erősíteni fogja önéletrajza erejét.

A hegesztő munka és a tapasztalatok

Ha a hegesztő önéletrajza releváns munkatapasztalatot tartalmaz, általában azt tanácsolják, hogy fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahelyével kezdve jelenítse meg, mivel gyakran ez bizonyul a leghatékonyabbnak. Mindazonáltal kivételt lehet tenni, ha egy korábbi munkahely közvetlenebbül kapcsolódik az önéletrajzban megpályázott pozícióhoz. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör egyértelműen szerepeljen a munkaköri leírás elején.

Az önéletrajzának rövid összefoglalót kell nyújtania az egyes szerepkörökről anélkül, hogy túlságosan részletes lenne. Ehelyett törekedjen 4-5 olyan éles pontra, amelyek hatékonyan mutatják be az ágazaton belüli minden egyes pozícióban megszerzett tapasztalatát.

Lényeges, hogy ha a tapasztalata kissé kevés, beépítheti a képzési idő alatt megszerzett műszaki ismereteit, mint ahogy a minta alapján is látni fogja. Ez magában foglalhat olyan awi vagy más hegesztő gyakorlatokat és egyetemi projekteket, amelyek összhangban vannak azzal a munkaköri követelménnyel, amelyre pályázik.

Továbbá, hacsak nincs kifejezetten más utasítás, önéletrajza összeállításakor kérjük, hogy forintban (magyar forintban) tüntesse fel a fizetési elvárásait.

Ez jó lehet
Beszerzési vezető
PSP Siklóssy & Partner Nyrt.
2009. január – 2010. február
Balatonfüred

 • Szervezetfejlesztés, a stratégiai beszerzési és operatív, lehívó beszerzési feladatok jobb strukturálása
 • Anyagbeszerzés teljes felügyelete, éves tárgyalások a beszállítókkal, a piac folyamatos monitorozása
 • Együttműködés a pénzügyi vezetővel és az ügyvezetővel, jelentések a regionális beszerzési vezető számára
 • Új beszerzési forrásokat, kutat fel csapatával, beszállítói szerződéseket készít elő az összköltség csökkentése és a minőség javítása érdekében
 • aAz integrált számítógépes irányítási rendszer beszerzési, készlet gazdálkodási moduljának hatékony kiaknázásával, alkalmazásával, paraméterezésével, fejlesztésével optimalizálja a készletgazdálkodási rendszer működését

Kiszállító
Unix Autó Nyrt.
2002. január – 2004. augusztus
Budaörs

 • Megrendelt szerzések gyors kiszállítása
 • Az awi hegesztők berendezéseinek szállítása
 • Határidők betartása minden körülmények között
 • Adminisztráció és dokumentáció elvégzése
 • A logo elkészítése és a logo bemutatása
 • Szakemberek szállítása és felügyelete
 • Minta alapján történő kocsi betöltés és kipakolás

Termékspecialista
PLANNING & TRADING Nyrt.
1997. március – 1999. február
Debrecen

 • Információgyűjtés a saját termékekről, azok funkcióiról és az ezekhez kapcsolódó piaci trendekről
 • Konkurens termékek elemzése és összehasonlítása a saját termékekkel
 • Ezen információkból belső és külső oktatási anyagok összeállítása
 • Szoros együttműködés a beszerző, ajánlatadó, értékesítő és szervizes munkatársakkal
 • Kapcsolattartás a külföldi kollégákkal és beszállítókkal
A szakemberek nem így adják meg
Vezető a marketing világában
PERFECT NAILS Kft.

1993. július – 1995. november
Sajó

 • Műköröm termékek marketing menedzselése, brandek fejlesztési, megjelenítése
 • Social média koordinálása (Facebook, Instagram, Tik-Tok, LinkedIn, Pinterest
 • Regionális és egyedi marketing aktivitások megtervezése és kivitelezése
 • Saját kiskereskedelmi bolthálózat egységes marketing stratégiájának kialakítása
Lényeges, hogy önéletrajzában hatékonyan bemutassa munkatapasztalatát, hogy kiemelje alkalmasságát az adott munkakörre, még akkor is, ha Ön még kezdő az adott területen. Ennek a szakasznak a jelentőségének felismerése kulcsfontosságú, mivel a jelölteket szigorú ellenőrzésnek vetik alá a kiválasztási folyamat alatt.

Ne feledje, hogy a vállalat elnöke gyakran együttműködik a HR-rel, és kulcsszavas keresőeszközöket használhat a potenciális jelöltek meghatározott kritériumok alapján történő szűrésére. Ha attól tart, hogy a pályázata esetleg nem lesz elég jellegzetes ahhoz, hogy biztosítsa az állást, előnyös lehet, ha a szakértelmén belül erre a szempontra koncentrál. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítése önéletrajzába megkülönböztetheti Önt a többi pályázótól, és növelheti esélyeit a kívánt állás elnyerésére.

Egy praktikus tanács, amikor figyel arra, hogy fedjék fel a közelmúltbeli munkahelyeiket, hogy négy munkahelyet soroljanak fel, amit általában elfogadhatónak tartanak. Ötnél több felsorolása azonban általában nem tanácsos, ha a karrier területén szeretne előrelépni.

Milyen végzettsége van jelenleg?

A berendezés hegesztése és ezen szakasz helyes megadása
Vezető fejlesztő
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
2002. augusztus – 2004. szeptember
Dunavarsány

Sebész
Budapesti Metropolitan Egyetem
1993. szeptember – 1994. október
Ráckeve

Egy awi hegesztő rész rosszul megadva
Iskolák

Felszolgáló
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
1998
Kecskemét

Festő
Budapesti Metropolitan Egyetem
2020
Szigethalom

Az önéletrajznak ebben a szegmensében nemcsak az oktatási programok és kurzusok nagybetűs írása, hanem az egyetemi tanulmányok helyes időtartamának években és félévekben történő megadása is elengedhetetlen (a példában a karok nagybetűs írása nem kötelező), valamint a megszerzett diploma megadása, vagy az awi vizsga feltüntetése.

A felsőoktatási intézmény helyének feltüntetése hitelessé teheti a jól felépített önéletrajzot, ezért ajánlatos ezt a részletet is feltüntetni, ha az információ lényeges, mint az awi vizsga esetén.

Érdekes módon a toborzók gyakran kevesebb időt szentelnek ennek a szakasznak, mint más létfontosságú területeknek. Ezért ennek a szakasznak a strukturálásakor használja iránymutatásként a megadott példát, és a hibák elkerülése érdekében fordítson különös figyelmet a helyesírásra és az írásjelekre, az awi CV-ben.

Azonban még korlátozottan értő kezdőként is előnyös minden releváns eredményt dokumentálni, még akkor is, ha azok összetettségét nem teljesen értjük. Ennek a megközelítésnek az elfogadása lehetővé teszi, hogy bővítse készségeit, és a személyiséget sugározzon önéletrajza elkészítésekor.

A szakértelme

Ha a hegesztése mellett szeretne munkát kapni, elengedhetetlen, hogy részletes önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan kiemeli szakmai készségeit és interperszonális képességeit. Íme egy rövid ellenőrző lista az Ön útmutatására:

Szakmai készségek:

 • Elismert tanúsítvány vagy diploma egy akkreditált hegesztőintézménytől.
 • Szakértelem a tervrajzok olvasásában és a hegesztési szimbólumok megértésében.
 • Kiváló képesség fémszerkezetek gyártására és összeszerelésére.
 • Magas szintű biztonságtudatosság, amelyet erős kommunikációs készség egészít ki.
 • Jártasság a különböző hegesztőberendezések és szerszámok használatában.
 • Alkalmazkodóképesség az összetett projektkövetelményekhez és a hegesztési kihívások megoldásának képessége.
 • Hatékony problémamegoldó készség, előrelátó képesség a projekt komplikációinak előrejelzésére és kezelésére.

Személyközi készségek:

 • Ügyfélközpontú megközelítés minden kommunikáció során.
 • Könnyű kapcsolat a különböző hátterű egyénekkel.
 • Hatékonyság és kényelem az ügyfelekkel és kollégákkal való interakciókban.
 • Képesség az ügyfelekkel és a csapattagokkal való együttműködésre.
 • Még ha nem is természeténél fogva extrovertált, hatékonyság a társas interakciókban.
 • A szerep betöltéséhez szükséges személyes rálátás és tapasztalat.
 • Képesség a szerepek stratégiai kiosztására csapathegesztési környezetben.

Ebben a részben hasznos lenne körülbelül 5-7 olyan pontot szerepeltetni, amelyek tömören, de átfogóan kiemelik a sikeres hegesztői karrierhez szükséges készségeket. A szakmai készségek részletezése után a következő szakasznak a nyelvi készségekre kell összpontosítania.

Ennek teljesítése után elegendő felsorolni azokat a nyelveket, amelyeket ismer, és azokat a hobbikat, amelyekkel foglalkozik.