Hosztesz önéletrajz – Ha a legjobb szeretne lenni!

A hostess a vendéglátóipar kulcsfigurája, gyakran az első kapcsolattartó az éttermekben, szállodákban vagy más rendezvényeken. Elsődleges feladata, hogy meleg, barátságos környezetet biztosítson a vendégek számára. Ez a szerep jellemzően olyan feladatokat foglal magában, mint a vendégek üdvözlése érkezéskor, a foglalások fogadása és a telefonhívások fogadása, a vendégek asztalukhoz kísérése, valamint a várólista kezelése a forgalmas időszakokban.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Ezenkívül a hostess gyakran koordinál a konyhával és a felszolgálókkal a hatékony működés biztosítása érdekében. Egyes hostessek olyan feladatokat is ellátnak, mint az asztalok előkészítése étlapokkal, evőeszközökkel és különleges dekorációkkal, vagy az étlapról való tájékoztatás és az előzetes kérdések megválaszolása. Végső soron a hostess professzionalizmusa, figyelmessége és barátságossága révén döntő szerepet játszik a vendég általános étkezési élményének kialakításában.

Hosztesz önéletrajz

A host pálya elkötelezettséget követel, de versenyképes fizetéssel is jár, így ez egy potenciálisan kielégítő szakmai pálya. A pozitív munkahelyi légkör és a munkával való elégedettség garantálása érdekében azonban kiemelten fontos, hogy alaposan értékelje a leendő munkaadókat. Ha elhamarkodottan belevág egy nem ideálisnak tűnő munkába, az csalódáshoz vezethet. Ugyanilyen fontos a meggyőző CV elkészítése, amely jelentősen növelheti az interjú esélyeit.

Az interjúkon való kiváló szereplés valóban létfontosságú, de az út egy jól megírt önéletrajzzal kezdődik, amely profin mutatja be tehetségét és tudását. Ahhoz, hogy ebben a döntő fontosságú fázisban segítséget nyújtsunk Önnek, gondosan kidolgozott CV sablonokat kínálunk, amelyek tartalmazzák az összes szükséges elemet.

Ez a cikk betekintést nyújt az egyes önéletrajzrészek sajátosságaiba, lehetővé téve a pályázók számára, hogy kitűnjenek versenytársaik közül. Merüljünk el rögtön az önéletrajzkészítés kritikus aspektusaiban, kezdve egy szorgalmasan és szakszerűen elkészített mintadokumentummal, amely az ideális végterméket példázza.

Hosztesz önéletrajz

Tartalomjegyzék

A host hostess CV és egy jól megírt minta

Személyes adatok
Olívia Oszkár
Hostess
E-mail: oliviaoszkar@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 65 – 342 – 24
Lakcím: 5443 Budapest, Varga Eleonóra utca 76.
Születési hely, idő: 1985. 03. 20. Gödöllő

Bemutatkozás
A vendégek fogadása mindig is közel állt hozzám, ezért is érdekel ez a pozíció. Empatikus személyiségemnek és emberszeretetemnek köszönhetően pedig könnyen meg is értem az embereket. Így, például képes voltam több munkáltatómnak is magas eredményeket elérni és több visszajáró vásárlót szerezni. Ez a munka számomra a legfontosabb, így mindig motivált vagyok, ha emberekkel dolgozhatok.

Tapasztalatok
Kommunikációs szakértő
Duna Aszfalt Zrt.
2019. május – 2021. február
Sopron

 • Külső és belső kommunikációs aktivitások végrehajtása
 • Részvétel a belső kommunikációs csatornák működtetésében, fejlesztésében
 • Rendezvények szervezésében való közreműködés
 • Social média, online, offline kampányok menedzselése, adminisztrációja;
 • Honlap tartalmának szerkesztése, adminisztrálása, naprakészen tartása

Ügyfélszolgálat
Opus Titász Zrt.
2016. április – 2017. március
Győr

 • TITÁSZ DSO kapcsán érkező ügyfélszolgálati feladatok ellátása személyesen
 • Munkájához kapcsolódó adminisztratív feladatok ellátása
 • Szakmai tudás naprakészen tartása, új ismeretek, változások elsajátításával
 • Együttműködés munkatársaival, vezetőivel, társszervezetekkel, külső partnerekkel
 • Munkaköréhez kapcsolódó rendszerek, törvények, szabályozások összefüggéseinek átfogó ismerete, alkalmazása

Iskolák
Fejlesztő
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
2013. március – 2014. április
Szolnok

KFT manager
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2010. május – 2012. június
Ráckeve

Érettségi
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

2007. augusztus – 2009. július
Nyíregyháza

Készségek és képességek

 • Vendégek fogadása felső fokon
 • Jogosítvány megléte
 • Magas szinten beszélek angolul
 • Magas fokú empátia és emberismeret
 • Terhelhető vagyok
 • Alapfokú számítógépes ismeretek
 • Emberekkel való könnyű kapcsolattartás
 • Host hostess munkák ismerete
 • Képesség a gyors munkára
 • Könnyű felfogó képesség
 • Egyetemi tanulmányok

Nyelvismeret
Angol nyelv – középfok

Hosztesz önéletrajz

Milyen fizetésre számíthat a host munkában?

Mielőtt belemerülnénk a sikeres CV elkészítésének stratégiáiba, kezdjük a beszélgetést a szakmai szerepekhez kapcsolódó jövedelmi kilátások vizsgálatával. Példaként említhetjük, hogy egy host hostess tipikus keresete 200 000 és 400 000 forint között mozog, figyelembe véve a bónuszokat és a különböző juttatásokat.

Mindazonáltal a jövedelmi elvárásokat jelentősen befolyásolhatják olyan tényezők, mint az, hogy a kis vagy nagy vállalatnál szeretne-e dolgozni. Általánosságban elmondható, hogy a kis szervezetek általában alacsonyabb fizetéseket kínálnak, míg a nagy vállalatok jövedelmezőbb javadalmazási lehetőségeket biztosítanak.

Emellett egyes munkáltatók további juttatásokat is kínálhatnak, például SZÉP kártyát, egészségbiztosítást vagy egyéb előnyöket.

Lényeges megérteni, hogy a képességeid és a tapasztalatod nagyban befolyásolja a kereseti lehetőségeidet. Ezenkívül elengedhetetlen, hogy értékelje a személyes bemutatkozás jelentőségét az Ön által keresett munka szempontjából. Az Ön által tanúsított magabiztosság mértéke jelentősen befolyásolhatja az Ön által elérni kívánt fizetést. Következésképpen ajánlott hangsúlyozni a munkakör szempontjából releváns alapvető kompetenciáit, mivel ez kiemelheti Önt az interjúk során. Előnyös, ha előzetesen megismerkedik az egyes vállalatok egyedi szabályaival és követelményeivel, mivel ezek szerepkörönként eltérőek lehetnek.

Hosztesz önéletrajz

A kötelező részek amiket nem hagyhat ki

Egy elegáns és professzionális CV elkészítésekor lényeges, hogy megkülönböztesse, mely elemek elengedhetetlenek és melyek opcionálisak. Bizonyos részek kihagyhatók, míg másokat, különösen az esetleges foglalkoztatási hiányosságokkal foglalkozó részeket alá kell húzni. A bevezető részt mindig kiemelten kell kezelni, amelyet a személyes tulajdonságokról szóló tömör rész követ. Elengedhetetlen, hogy egy átfogó tapasztalati részt is beépítsünk, hogy megmutassuk alkalmasságát a munkára, és felkeltsük az olvasó kíváncsiságát.

Ezenkívül az oktatásra vonatkozó résznek jelentős súlya van egy vállalati vezetői pozícióra szánt önéletrajzban. Lényeges tudomásul venni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, de további nyelvek ismerete, akár alapszinten is, versenyelőnyt jelenthet. Bár nem kötelező, de a munkakörhöz nem kapcsolódó iskolán kívüli tevékenységek feltüntetése gazdagíthatja a profilját. Ezek az összetevők egy jól felépített CV alapjául szolgálnak, függetlenül attól, hogy az nyomtatott vagy digitális formában készül.

Ami az CV elrendezését illeti, ajánlott egyszerű és praktikus kialakítást választani, mivel a szakma jellemzően az egyszerű dokumentumokat részesíti előnyben a bonyolult dokumentumokkal szemben. Ezért az CV készítésekor hasonló taktika alkalmazása lenne a legmegfelelőbb stratégia.

Hosztesz önéletrajz

Nézzük meg a munka szempontjából lényeges szempontokat

Nézzük meg az CV néhány alapvető elemét. A helyes helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek használata elengedhetetlen ahhoz, hogy az olvasó érdeklődését felkeltő és fenntartó önéletrajzot készítsünk. A bevezető rész különös jelentőséggel bír, mivel megalapozza az első benyomást, és az ebben a részben elkövetett hibák teljes érdektelenséget válthatnak ki az olvasóból.

A világos, tömör és jól strukturált nyelvezet hangsúlyozása kiemelkedően lényeges, a formázási technikák alkalmazásával, az ideális hosszúság megtartása mellett. Célszerű egyoldalas önéletrajzot megcélozni, amely magában foglalja a kötelező és a nem kötelező szegmenseket is. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé alapos értékeléshez vezethet, míg egy lényegesen rövidebb CV a keresett képesítések értékelését ronthatja azzal, hogy korlátozott tapasztalatot sugall.

Továbbá ajánlott egységes betűtípust, így Times New Roman betűtípust használni az információk beírása során, és a dokumentumban végig 11-es betűméretet tartani.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem tanácsos fényképet mellékelni. A kép beillesztése elterelheti a figyelmet az eredeti képzettségi értékelésről, és elhamarkodott elfogultsághoz vezethet.

Bár a fénykép potenciálisan előnyös lehet, ugyanúgy eredményezhet kedvezőtlen eredményeket is. Ha úgy dönt, hogy képet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, ideális esetben az elmúlt egy éven belül készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képeket.

Érdekes módon a tapasztalatnak nincs nagy súlya, ha idegen nyelv tudásról van szó.

Hosztesz önéletrajz

A hostess CV-ben megadandó személyes adatok

Ez jó lehet
Kiss Virág
E mail cím: kissvirag@gmail.com
Telefonszám: 06 70 54 32 543
Lakcím: 2335 Ferihegy, Kalap János utca 712.
Szül helyem és adatok: 1994. 06. 05. Zugliget
Így viszont nem jó
Brouk Vanda
vandacskaaa@freemil.com
65 34 2345
5632 Cegléd
1984. 03. 21. Szolnok

Hosztesz önéletrajz

Vizsgáljuk meg az adott példában szereplő hibákat. Kezdetben a pályázó neve nincs kiemelve, és nincs feltüntetve a szerep, amelyre pályázik. Emellett a megadott e-mail cím nem csak hibás, de nem is alkalmas egy ilyen jellegű magyarországi álláspályázatra. A professzionális e-mail cím használata alapvető fontosságú az CV készítésekor.

Ráadásul a megadott telefonszám országkódjának elhagyása miatt a kapcsolatfelvétel elmaradhat, még akkor is, ha az olvasó szeretné felvenni vele a kapcsolatot. Hasonlóképpen, a megadott címről hiányoznak az olyan létfontosságú információk, mint az utcanév és a házszám. Ezt a példát számos helyesírási hiba rontja, amelyek a címben, a hónapban és a névben szembetűnőek.

Ezeknek a kirívó hibáknak a kiküszöbölése elengedhetetlen a meggyőző és aprólékosan megkomponált álláspályázathoz.

Hosztesz önéletrajz

Hogyan mutatkozz be a host hostess munkára?

A bemutatkozás jól megírva
Több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezem ebben az iparágban, azáltal pedig, hogy könnyen szót értek az emberekkel nagy eredményeket is tudtam elérni. A diploma megszerzése után így azonnal hostes munkában kezdtem el dolgozni. Ma pedig már tökéletesen megértem magam bármilyen típusú emberrel és bármilyen eseményt a legjobbá tudok tenni.
Ez pedig egy rossz példa
Képes vagyok bármilyen feladatot ellátni, amit a munka kér. Nem tudom, hogy milyen időszakban szeretnének dolgozót foglalkoztatni, de szeretnék szólni, hogy csak délelőtt érek rá. Ha úgy gondolják hívjanak és megbeszélünk minden lényeges részletet a munkával kapcsolatban Budapest területén találkozva.

Egy hasonló szerepkörre vonatkozó CV elkészítésekor elengedhetetlen, hogy az áttekinthetőséget hangsúlyozzuk, és kihagyjuk a felesleges elemeket. A cél az, hogy tömören összefoglalja a vonatkozó tapasztalatait, kiemelve minden olyan kiemelkedő vállalatot, amellyel kapcsolatban állt.

Ha azonban ezt a szegmenst nem kezeli hatékonyan, az zavarhoz vezethet, és jelentősen csökkentheti az esélyeit arra, hogy eljusson az interjúkörbe. Amikor csak lehetséges, emelje ki a kiemelhető mérőszámokat. Egy ilyen stratégia lehetővé teszi, hogy bemutassa azokat az eseteket, amikor az Ön hozzájárulása kézzelfogható javulást eredményezett, így a teljesítménymutatók növekedését vagy bizonyos kezdeményezések sikerét. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése felerősíti önéletrajzának hatását.

Hosztesz önéletrajz

A munka szempontjából lényeges tapasztalatok

Amikor az önéletrajzban a releváns munkatapasztalatot ismerteti, általában ajánlott fordított időrendi sorrendben felsorolni, a legutóbbi munkakörrel kezdve. Kivételt képezhet, ha egy korábbi munkakör közvetlenebbül kapcsolódik a vezetői pozícióhoz. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkaköri leírás elején kifejezetten szerepeljen a szerepkör.

Tüntesse fel az egyes szerepkörök időtartamát, és kerülje a túlzott részletezést. Ehelyett célozzon 4-5 tömör pontot, amelyek hatékonyan ismertetik az egyes pozíciókban szerzett tapasztalatait.

Lényeges megjegyezni, hogy ha a tapasztalata kissé gyér, akkor a tanulmányi tevékenységek során szerzett gyakorlati készségeket is beillesztheti. Ez magában foglalhat gyakornoki, szakmai gyakorlatokat és egyetemi projekteket, amelyek igazodnak az Ön által megpályázott munka előfeltételeihez.

Ezenfelül, hacsak nincs más útmutatás, az CV elkészítésekor közölje fizetési elvárásait magyar forintban (HUF).

Ezt kövesse
Ügyfél koordinátor
Otthon 13 Kft. – Otthon Centrum
2007. január – 2009. május
Budapest

 • Ügyek intézése és kapcsolatfelvétel az ügyfelekkel
 • Emailek és telefonok megválaszolása és kezelése
 • Bemutatókon való megjelenés és azok menedzselése
 • Új képek készítése és szerkesztése
 • Segítségnyújtás a különböző osztályoknak és együttműködés velük

Ruhaipari készítő
DistributionOne Kft.
2007. július – 2008. augusztus
Balatonlelle

 • Gyártási minták ellenőrzése, kommentálása
 • Napi szintű kapcsolattartás a külföldi gyártókkal angol nyelven
 • Női / Férfi ruházati termékek mérettábláinak elkészítése
 • Műszaki dokumentációk készítése
 • Gyártási folyamatokhoz tartozó adminisztratív feladatok ellátása
 • Tervezőkkel való együttműködés
 • Ügyintézés és méretek elküldése a megfelelő osztályok felé

Diszpécser
BUS-OXY Kft.
2004. március – 2006. december
Ferihegy

 • Ügyfélszolgálati feladatok ellátása: bejövő hívások fogadása, szolgáltatásokkal kapcsolatos tájékoztatás
 • Megrendelések felvétele, panasz és problémakezelés, kiszállítások megszervezése
 • Pénztárkezelés
 • Adminisztratív jellegű feladatok
 • Esetenként helyettesítés vidéki telephelyeinken (szállás biztosított)
Ezt pedig felejtse el
Visual Merchandiser Budapest
LPP Hungary Kft. – RESERVED

2000. február – 2002. november
Tiszafüred

 • A magyarországi RESERVED üzlet látványtervezési munkájának magas színvonalon való megvalósítása, koordinálása heti 40 órában
 • Pontosan ismerni és alkalmazni a divatirányzatokat, trendeket és a vevők kívánságait
 • Árukészlet rendezése
 • Kirakatok kialakítása
A vezetői készségek hatékony bemutatása az önéletrajzban lényeges szerepet játszik abban, hogy még korlátozott szakmai előélet esetén is kiemelje, hogy alkalmas a szerep betöltésére. Ennek a szakasznak a jelentőségének elismerése kulcsfontosságú, mivel a kiválasztási folyamat során aprólékos vizsgálatnak kell alávetni.

Lényeges megjegyezni, hogy a toborzók gyakran használnak kulcsszavas keresőeszközöket, hogy kiszűrjék a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak. Ha aggódik amiatt, hogy a pályázata esetleg nem gyűjt elegendő nézettséget az állás betöltéséhez, előnyös lehet erre a szempontra való ráhangolódás. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítése az önéletrajzába megkülönböztetheti Önt a többi pályázótól, és növelheti az esélyeit arra, hogy megkapja a kívánt pozíciót.

Egy hasznos iránymutatás arra ösztönzi a jelentkezőket, hogy részletezzék három legutóbbi munkatapasztalatukat. Négyet is elfogadható, de az ötöt meghaladó részvételtől általában eltanácsolják.

Hosztesz önéletrajz

A tanulmányokról minden fontosabb

Az adott rész helyesen
Marketinges
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
1997. augusztus – 1999. július
Tiszavarsány

Sebész
Milton Friedman Egyetem
1995. szeptember – 1997. október
Dunakeszi

Ez viszont nem lesz jó
Iskolák

Óvónő
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2019
Laskod

Művész
Pázmány Péter Katolikus Egyetem
2001
Nyíregyháza

Önéletrajzának ebben a szegmensében az oktatási programok és kurzusok címének nagybetűs írásmódján túlmenően meg kell adnia az egyetemi tanulmányok pontos időtartamát, éveket és féléveket is beleértve (a mintában szereplő karok esetében a kulcsdátumok nem szükségesek).

A felsőoktatási intézménye helyének beemelése növelheti a jól összeállított CV hitelességét, ezért ajánlatos ezt a részletet is feltüntetni, feltéve, hogy pontos információkkal rendelkezik.

Szerencsére a toborzók általában kevesebb időt szánnak erre a részre, mint más létfontosságú részekre. Ehelyett, amikor ezt az oldalt kidolgozza, szíveskedjen a megadott példára hivatkozni, és ügyeljen a pontos helyesírásra és írásjelekre, hogy elkerülje a hibákat ebben a szakaszban.

Azonban még korlátozott ismeretekkel rendelkező kezdőként is előnyös, ha minden vonatkozó teljesítményt idéz, még akkor is, ha még nem volt alkalma teljes mértékben megérteni a teljesítmény bonyolultságát. Ez a taktika hozzájárulhat a gyakorlati készségek összességéhez, és professzionális képet vetíthet előre.

Hosztesz önéletrajz

Képességek és készségek – Mit kell tennie?

A vállalkozóként hostess pozícióra való jelentkezéshez alapos önéletrajzra van szükség, amely hatékonyan hangsúlyozza a szerepkörhöz elengedhetetlen technikai és személyközi készségeket. Az alábbiakban egy tömör listát mutatunk be az Ön számára:

Szakmai készségek:

 • Korszerű szakmai ismeretekkel rendelkezem.
 • Erős vezetői képességekkel rendelkezem.
 • Magas szintű oktatási intézményekben szereztem diplomát.
 • Képes vagyok a bemutatott információk gyors megértésére.
 • Eredményeim révén optimálisan alkalmas vagyok a munkára.
 • Számos releváns programmal rendelkezem.
 • Soha nem halogatom az összetett ügyeket.
 • Képes vagyok azonnal megoldani a problémákat, gyakran megelőzve azokat.

Hosztesz önéletrajz

Személyközi készségek:

 • Túlnyomórészt emberközpontú vagyok.
 • Könnyedén építek kapcsolatot a legkülönfélébb egyénekkel.
 • Képes vagyok zökkenőmentes interakcióba lépni az emberekkel.
 • A legnagyobb erőfeszítéseket teszem a munkámért.
 • Alaposan megértem a személyes dinamikát.
 • Hatékonyan tudom azonosítani a megfelelő személyeket egy feladathoz.

Ebben a részben célszerű körülbelül 5-7 olyan pontot felsorolni, amelyek tömören, mégis átfogóan felvázolják a szakmai karrierhez elengedhetetlen készségeket. Miután kifejtette a szakmai készségeit, továbbléphet a következő szakaszhoz, amely a nyelvi készségeit hangsúlyozza.

Hosztesz önéletrajz

A nyelvtudásra vonatkozó adatok

A nyelvtudás szegmens jelentős szerepet játszik egy karrier orientált önéletrajzban, különösen a kapcsolódó területeken tevékenykedő szakemberek esetében. Nem elegendő csupán felsorolni, hogy milyen nyelveket beszél, hanem elengedhetetlen, hogy kifejtse, milyen alappal beszéli az egyes nyelveket, különbséget téve a kezdő és a haladó képességek között. A magyar nyelvtudás pontosítása azonban nem feltétlenül szükséges egy ilyen önéletrajzban.

Sőt, hivatalos bizonyítvány nélkül is bemutathatja nyelvtudását, ha a személyes adatainak ismertetése után bemutatja a nemzetközi ügyfélkörrel kapcsolatos releváns projekttapasztalatokat. Még ha a munkáltatók nem is követelik meg kifejezetten a nyelvtudást, gyakran értékelik ezeket a kompetenciákat.

Bár az olyan nyelvek, mint a német, általában keresettek, teljesen elfogadható, ha egy vezetői CV elkészítésekor a ritkábban beszélt nyelvek is szerepelnek. A többnyelvűség valóban bővítheti az álláslehetőségeket és növelheti a kereseti lehetőségeket. A munkáltatók gyakran elismerik a több nyelven kommunikálni képes szakemberek értékét az CV átnézésekor.

Mindazonáltal lényeges megérteni, hogy a munkáltatók ellenőrizhetik az Ön által állított nyelvtudás pontosságát. Ennek az oldalnak a túlzott hangsúlyozása csökkentett érdeklődéshez vezethet, még akkor is, ha más területeken kivételes kompetenciákkal rendelkezik. A munkáltatók gyakran folyamodnak írásbeli tesztekhez vagy szóbeli interjúkhoz, hogy pontosan felmérjék a nyelvi képességeket. Ezért tanácsos őszintének és átláthatónak lennie nyelvi képességeivel kapcsolatban az önéletrajzában, különösen, ha hasonló pozíciókra pályázik.

Érdemes így megtenni
Olasz – alapfok – A2
Angol – felsőfok – C2

Amennyiben ezt a részt is megírta, nem maradt más hátra, mint hogy egy lista alapján összeírja, hogy milyen egyéb hobbikkal és iskolán kívüli tevékenységeket végzett. Ez persze már csak akkor szükséges, ha még ráfér a lapra, illetve ha Ön is így szeretné, hiszen nem kötelező. Ezt viszont elegendő egy rövid listában megfogalmaznia mindösszesen.