Irodai asszisztens önéletrajz – Erre figyeljen a CV írása közben

Az irodai asszisztens, más néven adminisztratív asszisztens, döntő szerepet játszik az irodai környezet hatékonyságának fenntartásában. Feladatai gyakran különböző adminisztratív feladatokat foglalnak magukban, amelyek magukban foglalhatják a bejövő és kimenő levelezés kezelését, az akták szervezését és karbantartását, a találkozók ütemezését, valamint a személyzet többi tagjának általános támogatását.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Fontos kommunikációs kapocsként működnek a különböző részlegek között, és olyan rutinfeladatokkal is foglalkozhatnak, mint az adatbevitel, a berendezések leltározása és az általános irodai karbantartás. Az erős szervezőkészséggel és a részletekre való odafigyeléssel az irodai asszisztens biztosítja a napi műveletek zökkenőmentes lebonyolítását, és ezáltal hozzájárul a szervezet általános termelékenységéhez.

Az irodai karrierhez elkötelezettségre van szükség, és vonzó díjazást biztosít, ami keresett szakmává teszi. A kifizetődő munkakörnyezet és a munkával való elégedettség biztosítása érdekében azonban elengedhetetlen a potenciális munkáltatók gondos értékelése. A kapkodva meghozott karrierdöntések munkahelyi elégedetlenséghez vezethetnek. Hasonlóképpen, a hatékony önéletrajz elkészítése kiemelkedő fontosságú, mivel jelentősen növeli az interjú elnyerésének valószínűségét.

Az interjún való lenyűgözés kulcsfontosságú, az út azonban egy jól megírt önéletrajzzal kezdődik, amely megfelelően bemutatja az Ön készségeit és tapasztalatait. Alaposan megtervezett, minden szükséges elemmel ellátott önéletrajz sablonokat kínálunk, hogy segítsük Önt ebben a létfontosságú folyamatban.

Ez a cikk az egyes önéletrajzrészek finomságait emeli ki, felvértezve a jelölteket, hogy megkülönböztessék magukat a riválisoktól. Mélyen elmélyedünk az önéletrajzírás alapvető szempontjaiban, kezdve egy professzionálisan és aprólékosan összeállított minta dokumentummal, amely magába foglalja a kívánt eredményt.

Irodai asszisztens önéletrajz

Tartalomjegyzék

Az adminisztrációs feladatok – Avagy így írja meg profin az önéletrajzot

Adatok
Varga Etelka
Irodai asszisztens
E-mail: vargaetelka@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 78 – 43 – 456
Lakcím: 4332 Győr, Petőfi Sándor utca 76.
Születési hely, idő: 1987. 01. 21. Sopron

Bemutatkozás
Mind asszisztens dolgoztam az elmúlt években, a megfelelő készségek elsajátításának köszönhetően pedig minden asszisztensi munkát képes vagyok ellátni. Pénzügyi ismereteim is vannak, a vezető munkájának segítése és kezelése pedig számomra alap. Az ügyfelek és a más osztályokkal való kapcsolattartás pedig mindig is a munkaköröm része volt, így pontosan tudom mi a dolgom a munkakörben.

Tapasztalatok
Raktárvezető
ENLOYD Kft.
2001. május – 2004. február
Sopron

 • 5 fős csapat koordinálása, Éves leltárazás lebonyolítása
 • Raktárosok napi munkájának aktív támogatása, koordinálása, irányítása
 • Raktári termékmozgás irányítása, ellenőrzése, Precíz, pontos dokumentáció vezetése
 • Gördülékeny kommunikáció lebonyolítása partnerekkel, társosztályokkal és a sofőrökkel
 • Raktári folyamatok fejlesztésében való részvétel

Flotta irányítása
BOTLIK TRANS Kft.
2011. április – 2013. március
Nyíregyháza

 • Fuvarfeladatok beosztása gépjárművezetőkre és saját flottánkban található tehergépjárművekre
 • Gépjárművezetők irányítása, támogatása, a felmerülő problémák kezelése
 • Fuvar teljesítés folyamatos figyelemmel kísérése a flottairányító digitális eszközeinkkel, ellenőrzés és adminisztráció
 • Kapacitások optimális kihasználásának megszervezése;
 • A fuvarfeladatok szervezése és lebonyolítása során a naponta megjelenő kommunikáció írásban és szóban az érintett társosztályokkal

Iskolák
Tanár
Evangélikus Hittudományi Egyetem
2021. március – 2022. április
Szolnok

Marketing
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2015. május – 2018. december
Cegléd

Érettségi
Magyar Táncművészeti Egyetem

2009. augusztus – 2011. július
Ferihegy

Készségek és képességek

 • Kiváló emberismerő vagyok
 • Word és excel ismeretekkel rendelkezem
 • Powerpoint tudásom is van
 • Kommunikációs ismeretekkel rendelkezem
 • Nyelvtudás szempontjából is magas szinten vagyok
 • Szakmai ismereteim is vannak
 • B kategóriás jogosítvány
 • Adminisztratív feladatokat is el tudok látni
 • A programok kezelése sem gond
 • Készség szempontjából az emailek és az ügyek sem okoznak gondot
 • Magas problémamegoldó képességem van

Nyelvismeret
Angol nyelv – felsőfok

Irodai asszisztens önéletrajz

Az adminisztrációs ügyek – Milyen fizetésre számíthat?

Mielőtt megvizsgálnánk a meggyőző önéletrajz elkészítésének taktikáit, először is hasznos megvizsgálni a szakmai pozíciókkal kapcsolatos lehetséges jövedelmeket. Egy adminisztratív átlagfizetése például 200 000 és 300 000 forint között mozog, bónuszokkal és juttatásokkal együtt.

Mindazonáltal a kereseti lehetőségeit jelentősen befolyásolhatják olyan változók, mint például a munkáltató mérete. Általánosságban elmondható, hogy az kisebb szervek általában kevésbé jövedelmező javadalmazási struktúrákat kínálnak, míg a nagyobbak vonzóbb pénzbeli ösztönzőket kínálnak.

Továbbá egyes munkáltatók további juttatásokat is nyújthatnak, például SZÉP kártya kedvezményeket, egészségügyi ellátást és egyéb motiválókat.

Létfontosságú megérteni, hogy a képességei és a tapasztalata alapvetően befolyásolja a potenciális jövedelmét.

Ugyanilyen fontos annak megértése, hogy személyes bemutatkozása mennyire releváns az Ön által megcélzott állás szempontjából. Az önbizalma szintje jelentősen befolyásolhatja a fizetési törekvéseit. Ezért előnyös, ha kiemeli a munkakörhöz kapcsolódó kompetenciáit, amelyek segíthetnek Önnek az interjúk során tündökölni. Az is előnyös, ha előre megismerkedik az egyes cégek egyedi irányelveivel és elvárásaival, mivel ezek munkahelyenként változhatnak.

Egy asszisztens önéletrajz és a szükségesen megadott részek

Egy professzionális és kifinomult önéletrajz elkészítésénél alapvető fontosságú, hogy megkülönböztesse a létfontosságú elemeket a választhatóktól. Bizonyos részeket ki lehet hagyni, míg másokat, különösen az esetleges foglalkoztatási hiányosságokat tárgyaló részeket hangsúlyozni kell. A nyitó szakaszt mindig kiemelten kell kezelni, amelyet a releváns készségeket összefoglaló tömör rész követ. Az alapos tapasztalati rész beépítése kiemelkedő fontosságú, mivel nemcsak a pozícióra való alkalmasságot mutatja, hanem az olvasót is leköti.

Ezenkívül az oktatással kapcsolatos rész jelentős jelentőséggel bír egy vezetői önéletrajzban. Érdemes megjegyezni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv folyékony ismerete, de a többnyelvűség még kezdetleges szinten is versenyelőnyt jelenthet. Bár nem kötelező a hobbikról szóló részt is feltüntetni, a profilját javíthatja, ha bizonyítja, hogy részt vesz iskolán kívüli tevékenységekben. Ezek az elemek alkotják egy professzionálisan megírt önéletrajz alapját, akár nyomtatott, akár digitális formában.

Ami az önéletrajz elrendezését illeti, célszerű letisztult és praktikus dizájnt választani, mivel ez a szakma általában az egyszerűséget részesíti előnyben a bonyolultsággal szemben. Ezért a legjobb gyakorlatnak az önéletrajz szerkezetének sablonos megközelítése tekinthető.

A személyes tudás bemutatása jól – Avagy az ismeretek megadása hogyan történjen?

Vizsgáljuk meg az önéletrajz néhány alapvető szempontját. A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek használata kritikus fontosságú egy olyan önéletrajz elkészítéséhez, amely felkeltik és fenntartják az olvasók érdeklődését. A bevezető különösen kulcsfontosságú, mivel ez alkotja az első benyomást, és az ebben a részben elkövetett hibák azt eredményezhetik, hogy az olvasó teljesen elvonatkoztat.

A tömör, világos és strukturált nyelvezet alkalmazása létfontosságú, a formázási technikák kihasználásával, a hossz optimális szinten tartása mellett. Ajánlott egyoldalas önéletrajzra törekedni, amely tartalmazza mind a kötelező, mind a választható részeket. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé kimerítő áttekintést eredményezhet, míg egy lényegesen rövidebb önéletrajz a nem kellő részletesség miatt veszélyeztetheti az alapvető képesítések értékelését.

Javasoljuk továbbá, hogy a dokumentumban egységes betűtípust használjon, például Times New Roman betűtípust, 11-es betűmérettel.

Hacsak nem kérik kifejezetten, fénykép beillesztése általában nem javasolt. A fénykép elvonhatja a figyelmet az asszisztens szakmában szerzett képesítések előzetes értékelésétől, és potenciálisan elfogultságot okozhat az értékelés korai szakaszában.

Bár a fénykép potenciálisan feldobhatja az önéletrajzot, negatív benyomásokat is kelthet. Ha úgy dönt, hogy fényképet csatol, győződjön meg róla, hogy az friss, ideális esetben az elmúlt egy évben készült, és tartózkodjon az elavult vagy szakszerűtlen képek használatától, összhangban a bank önéletrajzával kapcsolatos elvárásokkal.

Érdekes módon a tapasztalat nem bír jelentős értékkel, ha idegen nyelv tudásról van szó.

Irodai asszisztens önéletrajz

A személyes adatok megadásának módja egy adminisztratív munka esetén

A szakmai CV így néz ki
Bádog Gabriella
Email cím: badoggabriella@gmail.com
Telefonszám: 06 70 65 32 543
Lakcím: 2345 Gödöllő, Arany János utca 76.
Szül hely: 1978. 01. 05. Göd
A szakmai rész rosszul
Ádámi Géza
gezaaaa@freemil.com
76 43 5422
4321 Sopron
1967. 01. 12. Győr

Figyeljen a hibákra a megadott példában. Először is, a pályázó neve nincs egyértelműen megadva, és a munkakör, amelyre jelentkezik, nincs egyértelműen azonosítva. Ráadásul a megadott e-mail cím nem megfelelő, és nem illik egy ilyen szintű álláspályázathoz Magyarországon. A professzionális e-mail cím elengedhetetlen az CV elkészítésekor.

Emellett az országkód kihagyása a megadott telefonszámból olyan elszólás, amely kommunikációs lehetőségek elvesztéséhez vezethet, még akkor is, ha az olvasó szeretné elérni Önt, ami alapelv. A megadott címből szintén kimaradnak olyan kulcsfontosságú információk, mint az utcanév és a házszám. Az ilyen adatokat mindig fel kell tüntetni az önéletrajz pontossága érdekében, amint azt a területről származó főminta is mutatja. Ez a példa hemzseg a címben, a hónapban és a névben felbukkanó elírásoktól, amelyek megbocsáthatatlanok.

Ezeknek a kirívó hibáknak a kijavítása kritikus fontosságú a meggyőző és jól megkomponált álláspályázat elkészítéséhez.

Az adminisztratív munka – Így mutatkozzon be helyesen

Az asszisztens bemutatkozás helyesen
Az irodai feladatok ellátása számomra nem okoz problémát, a személyes ismerkedés és az empátia a problémák kezelésére pedig számomra alapvető, szakmai tudásomnak köszönhetően az irodai közegben. A képességek által pedig az adott cég célja is könnyen elérhető számomra. Szívesen vállalok ezenkívül különféle egyéb feladatokat is. A költségek és a pénzügyi ügyek ismerete is rendben van nekem.
A bemutatkozás készítése rosszul
Van képesség esetemben a meglévő ügyek elintézésében. Az ügyfelek kezelése sem okoz gondot. A pénzügyi része sem prombléma az adminisztratív munkának. Az irodai munka minden mozzanatát ismeretem a képességek által, így a feladatok elvégzése is oké nekem. Gondolom ilyen munka erőt keres magának. Az önéletrajzot beküldtem, köszönöm.

Egy hasonló irodai pozícióra vonatkozó CV elkészítésekor az egyszerűségre és a felesleges elemek kiküszöbölésére kell összpontosítani. A cél az, hogy tömören összefoglalja a vonatkozó tapasztalatokat, kiemelve minden olyan jelentős szervezetet, amellyel kapcsolatban állt ezen az asszisztens területen.

Ha azonban ez a rész nem szakszerűen kezelt, zavart kelthet, és jelentősen csökkentheti az interjú fázisába való továbbjutás esélyeit. Ahol lehetséges, emelje ki a figyelemre méltó mérőszámokat. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy olyan forgatókönyveket mutasson be, amelyekben az Ön részvétele kézzelfogható javulást eredményezett a feladatok elvégzése által, például a teljesítménymutatók ugrásszerű növekedését vagy a feladat specifikus kezdeményezések sikeres végrehajtását. Az ilyen számszerűsíthető adminisztratív eredmények beépítése megerősíti önéletrajzának erejét.

Nézzük meg egy asszisztens tapasztalatok részének megadását – A legfontosabb feladatok

Ha az önéletrajza releváns szakmai tapasztalatot tartalmaz, általában ajánlott fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkakörrel kezdve megjeleníteni, mivel ez a leghatékonyabb megközelítés. Kivételt lehet azonban tenni, ha egy korábbi szerepkör szorosabban kapcsolódik a keresett pozícióhoz. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a szerepkör kifejezetten szerepeljen a munkaköri leírás elején.

Az önéletrajzát röviden foglalja össze az egyes szerepkörök betöltését, és kerülje a túlzott részletezést. Ehelyett célozzon meg 4-5 tömör pontot, amelyek találóan mutatják be az adott területen az egyes minőségekben szerzett tapasztalatait.

Lényeges megemlíteni, hogy ha a tapasztalata kissé szűkös, akkor az egyetemi tanulmányai során szerzett adminisztratív ismereteket is beépítheti. Ez magában foglalhat olyan adminisztrációs gyakorlatokat és egyetemi projekteket, amelyek összhangban vannak az Ön által megpályázott munkakör követelményeivel.

Továbbá, hacsak nem kifejezetten másképp nem rendelkezik, önéletrajzának elkészítésekor adja meg fizetési elvárásait forintban (magyar forint).

A szakmai rész helyes megadása
Operatőr – Vágó
KKM Subsidium Kft.
2010. január – 2013. február
Tiszavasvári

 • Az ismeretek által a napi feladatokat készségesen ellátom
 • A vezető munkájának támogatása asszisztensi feladatok által
 • Excel és word tudás és az ügyfelekkel való kapcsolattartás
 • Tapasztalattal segítettem a különféle osztályokat
 • Hatékony segítségnyújtás a költségek elszámolása révén

Ügyfélszolgálat
MetLife Inc.
1996. január – 1998. augusztus
Cegléd

 • 7 fős csapat vezetése, csapattagok támogatása, fejlesztése, visszajelzések adása
 • Nem asszisztens jellegű tranzakciók végrehajtása, belső határidők betartása, minőségi és mennyiségi elvárások betartása
 • Folyamatok fejlesztése, egyszerűsítés, digitalizációja, innovatív technikai megoldások bevezetése
 • Megbeszéléseken, projektekben aktív részvétel, magyarul és angolul
 • Kockázatok és kontrolok asszisztensi ügyintézése, feladatok együttműködésben a helyi és nemzetközi csapatokkal
 • Az ügyfelek felkeresése a feladatok ellátásának céljából
 • Ha a cég új munkatársat keres, az önéletrajzát én vizsgáltam felül a kiváló munkatársak megtalálása érdekében

Logisztikai vezető
PSP Siklóssy & Partner Kft.
2002. március – 2004. február
Tiszaújváros

 • A 100 fős logisztikai csapat, 12 direkt riport (termeléstervezés, készáru és alapanyag raktárak, vevőszolgálat és kiszállítás és belső logisztika) vezetése
 • Rendszerépítés, ERP fejlesztés, folyamatfejlesztés
 • Vevői kapcsolattartás, vevőkezelés, különösen eszkaláció esetén
 • Együttműködés az ügyfelek csapatával és a vezetővel és az ügyvezető asztal igazgatása és szervezése
 • Jelentések a regionális logisztikai vezető számára pontosan és helyesen
Az önéletrajza rosszul
Szállítási vezető
Cargomind (Hungary) Kft.

1993. július – 1998. november
Balatonfüred

 • Csúcstechnológiás eszközök (elsősorban asszisztensi nyomtatók és nyomdaipari gépek) Magyarországon belüli kiszállításának irányítása (3,5 tonnás furgonnal)
 • Az áruk átvételének koordinálása, készítése
 • Sofőrök és a diszpécser munkarendjének beosztása és a velük való kapcsolattartás
 • Meglévő ügyfelekkel való kapcsolattartás telefonon, e-mailen és személyesen
Az önéletrajza a terepen szerzett tapasztalat helyes bemutatása elengedhetetlen ahhoz, hogy kiemelje alkalmasságát a szerepre, még akkor is, ha asszisztens tapasztalata kevés. E szakasz jelentőségének elismerése kulcsfontosságú, mivel a kiválasztási folyamat során alaposan meg fogják vizsgálni.

Lényeges megérteni, hogy egy vállalat elnöke gyakran alkalmaz kulcsszavas keresőeszközöket a HR mellett, hogy kiszűrje a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak. Ha attól tart, hogy a pályázata nem kap elegendő figyelmet ahhoz, hogy biztosítsa a pozíciót az asszisztens feladatok ellátása céljából, hasznos lehet, ha a szakma ezen aspektusára koncentrál. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítése az önéletrajzába kiemelheti Önt a többi jelölt közül, és növelheti az esélyeit a kívánt szerep megszerzésére a tapasztalat által.

Hasznos iránymutatás, ha a jelölteket arra kérik, hogy a közelmúltban szerzett munkatapasztalatukat is tüntessék fel. Négy általában elfogadható, de ötnél több általában nem ajánlott, ha a cél a szakma csúcsára való feljutás a megszerzett készség által és az önéletrajzát ki szeretné emelni.

Irodai asszisztens önéletrajz

A végzettség és tanulmányok, amikkel rendelkezik az adott szakmában

Egy jó asszisztens ezt így csinálja
Nővér
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2004. augusztus – 2006. szeptember
Budapest

Sofőr
Károli Gáspár Református Egyetem
2010. szeptember – 2014. október
Budakeszi

Egy rossz minta
Iskolák

Sebész
Közép európai Egyetem
2010
Sajó

Taxis
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
2012
Göd

Az asszisztens CV ezen szakaszában az oktatási programok és kurzusok címének nagybetűs felsorolása mellett feltétlenül fel kell tüntetni az egyetemi végzettség és tanulmányok pontos időtartamát is, években és félévekben (a mintában szereplő karok esetében a kulcsdátumok nem kötelezőek), valamint a diploma címét.

A felsőoktatási intézménye helyének beemelése hitelessé teheti a jól felépített CV-t, ezért érdemes ezt a részletet is feltüntetni, ha az információ pontosan megadható és rendelkezik vele.

Szerencsére a toborzók általában kevesebb időt szánnak erre a szakaszra, mint más kritikus területekre. Ezért e szakasz formázásakor kérjük, hivatkozzon a mellékelt példára, és fordítson különös figyelmet a helyesírásra és az írásjelekre, hogy elkerülje az ezen a területen elkövetett hibákat, hiszen ennek a szakasznak a legjobb, ha csak ez a célja.

Azonban még korlátozott tapasztalat mellett rendelkező kezdőként is hasznos, ha minden vonatkozó eredményt dokumentál, még akkor is, ha az eredmények bonyolultságát még nem érti teljesen, ebben az esetben viszont kövesse a minta alapján a készségek megadását. Ha ezt a stratégiát alkalmazza, bővítheti a készségek részt, és professzionális képet mutathat önéletrajzának összeállításakor.

A képességek és a készségek megadása a tapasztalattal rendelkező dolgozóknak

Ha hasonló állást keresne, elengedhetetlen, hogy olyan átfogó CV-t készítsen, amely megfelelően hangsúlyozza mind a technikai, mind a személyközi készségeket. Íme egy rövid útmutató az Ön számára:

Hard készségek:

 • A modern eljárások és protokollok alapos ismerete.
 • Egy elismert felsőoktatási intézményben szerzett diploma birtoklása.
 • Kivételes készségek a részletes ügyek megértésére és kezelésére.
 • Jártasság a különböző szoftver alkalmazásokban.
 • Készségek az összetett ügyek gyors kezelésére.
 • Erős probléma megoldó személyiség, előrelátó a problémák előrejelzésére és enyhítésére.

Személyközi készségek:

 • Ügyfélközpontú megközelítés minden interakcióban, szívesen segítek bárkinek.
 • Képességem van a különböző hátterű egyénekkel való könnyed kapcsolatteremtésre.
 • Hatékonyság és könnyedség az ügyfelekkel és kollégákkal való interakciókban.
 • Képességem van a kollégákkal való, zökkenőmentes együttműködésre.
 • Bár nem feltétlenül extrovertált, de ügyes a társas érintkezésben.
 • A szerepkör betöltésére alkalmas rálátás és tapasztalatok, minta alapján is könnye dolgozom.
 • Ügyesség arra, hogy az egyéneket a csapaton belül a képességeiknek és erősségeiknek leginkább a kértek alapján szerepekbe helyezzék.

Ebben a részben az optimális, ha körülbelül 5-7 pontot tartalmaz, amelyek tömören, de átfogóan részletezik a sikeres karrierhez kellő készségeket. A tudás felvázolása után a következő szakasznak a nyelvi készségekre kell összpontosítania.

Ebben a részben viszont már elengedő, ha csak megadja egy felsorolás formájában az egyes készségek bemutatását. Elég, ha például így írja a nyelvtudás, így az angol vagy a német ismereteket, amit fel tud tüntetni.

 • Angol – Felsőfok
 • Nemet – Alapfok
 • Olasz – Középfok