Jogvédő önéletrajz – A legjobb munkák megszerzése érdekében!

A jogvédő olyan személy, aki aktívan támogatja és képviseli mások érdekeit, különösen azokét, akiknek nincs hangjuk, vagy akik a társadalom perifériájára szorulnak. A szószólók fáradhatatlanul dolgoznak a különböző kihívásokkal küzdő egyének vagy csoportok jogainak, igényeinek és érdekeinek védelmében. Arra törekszenek, hogy felhívják a figyelmet, befolyásolják a politikákat, és pozitív változásokat hozzanak létre a saját területükön.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A jogvédők olyan területekre specializálódhatnak, mint a társadalmi igazságosság, az emberi jogok, a környezetvédelem, az egészségügy vagy az oktatás. Elkötelezettségükkel, szenvedélyükkel és elkötelezettségükkel az érdekvédők célja, hogy megerősítsenek másokat, felerősítsék a hangjukat, és biztosítsák, hogy a hatalmi pozíciókban lévők meghallják és foglalkozzanak az aggodalmaikkal. A változás katalizátoraként dolgozva az érdekvédők létfontosságú szerepet játszanak a befogadóbb, igazságosabb és együttérzőbb közösségek építésében.

A jogvédő karrier mélyen gyökerező szenvedélyt igényel, és általában versenyképes fizetéssel jár, így ez egy személyesen is kielégítő és anyagilag is jövedelmező szakma. A kedvező munkahelyi légkör fenntartásához és a munkahelyi elégedettség eléréséhez azonban elengedhetetlen a leendő munkaadók gondos értékelése. Ha rosszul illeszkedő szerepkörbe kerül, az elégedetlenséghez és elégedetlenséghez vezethet. Ezen túlmenően a meggyőző CV elkészítése döntő tényező, mivel jelentősen növeli az interjú elnyerésének esélyét.

Az interjúkon való siker elérése kulcsfontosságú, de minden egy gondosan elkészített önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan hangsúlyozza az Ön fizioterápiás készségeit és tapasztalatait. Hogy segítsük Önt ebben a döntő fontosságú lépésben, gondosan kiválasztott CV sablonokat kínálunk, amelyek tartalmazzák az összes létfontosságú elemet.

Ez a cikk továbbá az CV egyes szegmenseinek mélyreható megértését kínálja, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy megkülönböztessék magukat a versenytársaiktól. További késlekedés nélkül vizsgáljuk meg az önéletrajzírás alapvető elemeit, kezdve egy kimerítő és szakszerűen megírt minta dokumentummal, amely illusztrálja a várt eredményt.

Jogvédő önéletrajz

Tartalomjegyzék

Kisebbségi jogvédő intézet – Egy helyesen megírt CV alapjai

Személyes adatok
Varga Gizella
Jogvédő
E-mail: vargagizella@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 65 – 32 – 234
Lakcím: 2345 Budapest, Kiss Gábor Al tábornok utca 32.
Születési hely, idő: 1984. 08. 04. Gödöllő

Bemutatkozás
Az emberek segítése mindig is közel állt hozzám, így a diploma után azonnal egy hasonló munkakörben kezdtem el dolgozni. Van tudásom az ügyvédi irodák feladataival kapcsolatban is, de elnök lehettem több munkahelyen is a tudásomat használva. 2023 során pedig saját jogvédő intézetet is nyitottam, ahol uniós támogatás által több ezer embernek tudtunk segíteni a szervezet segítségével.

Tapasztalatok
Tesztlabor mérnök
Valeo eAutomotive Hungary Kft.
2004. május – 2007. február
Veszprém

 • A Valeo K + F által fejlesztett termékek validációjához kapcsolódó mérések, vizsgálatok végrehajtása, eredmények / termékek analizálása, jegyzőkönyvek készítése
 • Tesztelő funkcióvizsgáló-; mérő- és egyéb eszközök specifikálása, kivitelezése
 • A specifikációktól, vevői követelményektől való eltérés esetén analízis / fejlesztési javaslat
 • Külföldi telephelyünk kollégáival adott esetben vevővel, beszállítókkal
 • Élettartam kísérletek és statisztikai számítások

Gépjármű kárszakértő
K&H Biztosító Zrt.
2020. április – 2023. március
Debrecen

 • Gépjármű felelősségbiztosítás- és casco károk felmérése, megállapítása
 • Jogalap- és kárfelelősség helyszíni elbírálása
 • Helyszíni kárösszeg (DAT, Eurotax, Audatex) számítása
 • Járművek (szgk. tgk. smkp. mkp. egyéb járművek) baleset előtti érték számítása, megállapítása
 • Kapcsolattartás, egyeztetés, ügyfelekkel, javítókkal

Tanulmányok
Diplomata
Eötvös Loránd Tudomány egyetem
2013. március – 2015. április
Tiszakalász

Sebész
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2017. május – 2023. június
Szigethalom

Érettségi
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem

2008. augusztus – 2011. július
Dunavarsány

Készségek és képességek

 • A legtöbb program ismerete
 • Információk könnyű feldolgozásának képessége
 • Uniós szabványok ismerete
 • Ügyvédi tudás
 • Jogosítvány megléte
 • Változásra való igény
 • Nemzetközi kapcsolatok
 • Kisebbségi jogvédő alapítvány szabályainak ismerete
 • Szakmai ismeretek
 • Magyar törvényekkel való jogász ismeretek
 • Tagja vagyok a legnépszerűbb alapítványoknak

Nyelvtudás és nyelvismeret
Angol nyelv – középfok

Jogvédő önéletrajz

A szakmai tudás mellett megszerezhető jövedelem

Mielőtt belemerülnénk a hatékony önéletrajzkészítési technikákba, kezdjük a beszélgetést a szerepkörrel kapcsolatos fizetési elvárásokkal. Azért, hogy legyen egy alapvonal, a szakmai javadalmazás általában 800 000 és 1 000 000 forint között mozog, beleértve a bónuszokat és a különféle juttatásokat.

A potenciális jövedelmet azonban jelentősen befolyásolhatják olyan tényezők, mint például az, hogy kis- vagy nagyvállalatnál szeretne-e dolgozni. Általánosságban elmondható, hogy a kisebb vállalkozások valószínűleg alacsonyabb fizetéseket ajánlanak, míg a nagyobb vállalatok több lehetőséget kínálnak a jelentős jövedelemre. Sőt, a nemzetközi cégek még annál is nagyobbat a jog világában.

Emellett egyes jogvédő munkáltatók extra juttatásokat is kínálhatnak, mint például SZÉP kártya juttatásokat, egészségbiztosítást stb.

Lényeges kiemelni, hogy a végzettsége és a kiterjedt jog tudása is jelentős hatással van a kereseti lehetőségeidre.

A személyes bemutatkozás jelentőségének felismerése kiemelkedő fontosságú a megpályázott jogvédelem állás szempontjából. Az önbizalom, amit sugároz, nagyban befolyásolhatja a bértárgyalási folyamatot. Ezért célszerű kiemelni a munkakörhöz kapcsolódó legfontosabb készségeket, mivel ez növelheti az interjúkon való megjelenését. Előnyös továbbá, ha előzetesen megismerkedik az egyes jogi cégek konkrét irányelveivel és előfeltételeivel, mivel ezek az adott szerepkör alapján eltérőek lehetnek.

A jog CV-je – A kötelező és az opcionális részek

Egy kifogástalan és professzionális magyar CV elkészítésénél alapvető fontosságú, hogy megkülönböztessük a nélkülözhetetlen és a választható elemeket a jelentkezés folyamata alatt. Egyes részek kihagyhatók, míg mások hangsúlyt érdemelnek, különösen, ha a karrierben mutatkozó hiányosságokra vonatkoznak. A bevezető résznek mindig elsődleges fontosságúnak kell lennie, amelyet a személyes tulajdonságokat részletező tömör rész követ. Az alapos tapasztalati rész beillesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy megállapítsa, hogy megfelel a szerepkörnek, és hogy felkeltse az olvasó érdeklődését. Illetve, jól tud jönni egy jól megírt motivációs levél is természetesen.

Ezenkívül az önéletrajznak jelentős hangsúlyt kell fektetnie az Ön oktatására és tudományos bizonyítványaira. Érdemes megemlíteni, hogy legalább egy idegen nyelv ismerete általában előfeltétel, de akár egyéb nyelvek alapszintű ismerete is határozott pluszt jelenthet. Bár nem kötelező a hobbikról szóló rész, a nem szakmai, iskolán kívüli tevékenységek felsorolása javíthatja a profilját. Ezeknek az összetevőknek kell alkotniuk egy jól felépített CV alapját, függetlenül attól, hogy fizikai vagy digitális formában nyújtja be.

Ami az CV formátumát illeti, célszerű a letisztult és praktikus kialakítás, mivel az ágazatban jellemzően az egyszerűség a bonyolultsággal szemben áll. Következésképpen a jogi dolgozók számára a hasonló megközelítésű CV készítés lenne a legmegfelelőbb stratégia.

Nézzük meg részletesen is hogy milyen CV-re van szükség európában

Vizsgáljuk meg az jogvédő CV néhány kulcsfontosságú elemét. A pontos helyesírás, a megfelelő nagybetűs írásmód és a helyes írásjelek elengedhetetlenek a meggyőző magyar nyelvű önéletrajzhoz, amely felkelti és fenntartja az olvasó figyelmét. A kezdeti résznek jelentős súlya van, mivel ez alakítja ki az első benyomást, és bármilyen hiba ebben a részben teljesen elterelheti az olvasó figyelmét.

Az egyértelműség, a tömörség és a jól szervezett megfogalmazás elengedhetetlen a szakmai CV-hez, a formázási technikák alkalmazása az optimális hosszúság megtartása mellett. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely kötelező és választható részeket egyaránt tartalmaz. Ennek a hossznak a túllépése kevésbé alapos értékelést eredményezhet, míg egy lényegesen rövidebb, kevés tapasztalattal rendelkező CV alulértékelheti a javasolt képesítéseket.

Ezenkívül ajánlott egységes betűtípust, például Times New Roman betűtípust használni az adatok beírása során, és a betűméret a dokumentumban végig 11-es legyen.

Általában nem ajánlatos fényképet mellékelni, hacsak nem kifejezetten szükséges az európai CV-ben. A kép elvonhatja a figyelmet az eredeti képzettségi értékelésről, és az értékelés korai szakaszában elfogultságot okozhat.

Bár a fénykép pozitív eredményeket hozhat, negatív következményekkel is járhat a j. Ha úgy dönt, hogy képet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képek használatát.

Érdekes módon a tapasztalat nem bír ugyanolyan jelentőséggel az idegennyelv-tudás esetében.

Jogvédő önéletrajz

A jelentkezési folyamat alatt a személyes adatok megadása mint első feladat

Ez jó lehet a szakmai kifejezésmódhoz
László Ivett
E mail cím: laszloivett@gmail.com
Telefonszám: 06 70 45 23 234
Lakcím: 1234 Nyírkalász, Felszabadulás útja 76.
Szül hely és idő: 1996. 02. 30. Baktalórántháza
Az alábbi viszont nem jó
Oszkár Tamás
tomikaaa@freemil.com
765 34 23
4321 Pécs
1984. 04. 13. Sopron

Elemezze a hibákat a megadott példában. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és a konkrét állás, amelyre pályázik, nincs egyértelműen megadva. Ráadásul a használt e-mail cím nemcsak helytelen, de nem is illik egy európai álláspályázathoz. Az európában szükséges CV készítésekor elengedhetetlen a professzionális e-mail cím használata.

Ezen kívül hiba az országkód hiánya a telefonszámban, ami sikertelen kommunikációs kísérlethez vezethet, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll elérni Önt a jogász munkával kapcsolatban. Emellett a megadott címről hiányoznak az olyan lényeges adatok, mint az utcanév és a házszám. A példa számos helyesírási hibát is tartalmaz, különösen a cím, a hónap és a név részekben a nemzeti CV megírása alatt.

A meggyőző és jól megkomponált jogi álláspályázat érdekében kiemelten fontos, hogy elkerülje ezeket a kirívó hibákat.

A bemutatkozás célja és megírásának módja

A jogi munkában ez jó lehet
Nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezem, európában pedig elismert nevem van a piacon. Egyetemi végzettségem megszerzése után a program sajátos jellegeit is megismertem magyar nyelven a jogi világban, 2020 óta pedig önálló jogi alapítványt is nyitottam nemzeti szinten. A részvétel ebben az iparában tehát számomra a mindent jelenti, a nyári táborok megszervezése pedig öröm számomra július táján 2010 óta.
Az így történő megírás viszont nem jó
Képes vagyok a részvétel minden aspektusára. A diploma segítségével pedig 2004-ben el is tudtam helyezkedni rövid munkakeresés után. Nemzetközi szinten is ismernek, de a magyar tagok segítése és a nemzeti érzések sokkal erősebbek számomra. 2020 óta pedig saját alapítványom is van, aminek én magam is tagja vagyok, ami egy kisebbségi jogvédő intézet.

Egy hasonló pozícióra vonatkozó magyar CV elkészítésekor létfontosságú, hogy az áttekinthetőséget helyezze előtérbe, és kerülje a felesleges részleteket. A cél az, hogy tömören ismertesse a vonatkozó tapasztalatait, különös tekintettel azokra a figyelemre méltó vállalatokra, amelyekkel együtt dolgozott.

Ezzel szemben egy rendezetlen rész rendezetlenséget sugallhat, és jelentősen csökkentheti az állás megszerzésének esélyeit. Ha megvalósítható, emelje ki a konkrét mérőszámokat. Ez a stratégia rávilágít azokra az esetekre, amikor az Ön hozzájárulása kézzelfogható előrelépést eredményezett, vagy például amikor a cégen belül figyelemre méltó pozíciókat ért el egy cég tagja ként. Az ilyen mérhető eredmények beépítése növeli önéletrajza hatékonyságát.

Jogvédő önéletrajz

A nemzeti CV és a tapasztalatok

Az önéletrajzban a releváns munkatapasztalat felsorolása közben a bevett gyakorlat szerint fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahelyével kezdve kell elrendezni. Ha azonban egy korábbi munkahely nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott szerepkör szempontjából, kivételt lehet tenni. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör megnevezése egyértelműen szerepeljen a munkaköri leírás elején, ahogy az olyan fontosabb mozzanatok is, mint egy nyári egyetem munkatársa vagy a kisebbségi jogvédő intézet tagja.

Adja meg az egyes szerepkörök megbízatási idejét, és tartózkodjon a túlságosan részletes leírásoktól. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör, lényegre törő pontra, amelyek hatékonyan összefoglalják az egyes pozíciókkal kapcsolatos tapasztalatait.

Ne feledje, hogy ha tapasztalata kissé kevés, azt az iskolai tevékenységek alatt szerzett gyakorlati készségekkel is alátámaszthatja az egyetem által szerzett ismeretek által vagy a nyári iskolák és munkahelyek megszerzésének köszönhetően. Ez a rész magában foglalhatja az egyetemi gyakorlatokat, egyetemi projekteket vagy egyéb, a munkakör előfeltételeivel összhangban lévő tevékenységeket.

Végül, hacsak nincs más utasítás, tüntesse fel a fizetési elvárásait forintban.

Helyesen megadva
Fotós
Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.
2010. január – 2012. december
Nagymaros

 • Fotós és videós tartalmak teljes körű elkészítése a felvételtől az utómunkáig
 • Intézményi online csatornák (közösségi oldalak és honlap) kezelése, tartalmi frissítése és moderálása
 • Nyári táborok megszervezése a kezdetek óta
 • Nyári egyetem menedzselése
 • Július kezdetével új fotók készítése a nyári szezonra

Marketing gyakornok
Penny Market Kft.
2008. – 2009. augusztus
Tiszakécse

 • Adminisztratív feladatok, adatok archiválása és rendezése
 • Felmérésekben való segítség, tápanyagértékek összeírása
 • Termékek adminisztrációja – regálok, árak, polcmegállítók egyéb adatok felvezetése
 • Termékösszetétel alapján a gyártókkal való egyeztetés a nyári szezonban
 • A marketing osztály egyéb csoportjaival való közös munka támogatása
 • Nyári egyetem bemutatása a közönségnek 2006 óta
 • Közösségi média feladatok ellátása a felvétel óta az egyetemi érdeklődőknek

Ügyfélszolgálati munkatárs
Opus Titász Zrt.
2002. március – 2003. december
Ferihegy

 • TITÁSZ DSO kapcsán érkező ügyfélszolgálati feladatok ellátása személyesen
 • Munkájához kapcsolódó adminisztratív feladatok ellátása
 • Szakértő tudás naprakészen tartása, új ismeretek, változások elsajátításával
 • Együttműködés munkatársaival / vezetőivel, társ szervezetekkel, külső partnerekkel.
 • Munkaköréhez kapcsolódó rendszerek, törvények, szabályozások összefüggéseinek átfogó ismerete, alkalmazása
Nem jó változatban
Sorsolási szakértő
Szerencsejáték Zrt.

1999. február – 2000. május
Kecskemét

 • Kimutatások, statisztikák, elszámolások készítése, kapcsolattartás partnereinkkel, játékosokka
 • Nagy nézettségű televíziós sorsolásaink koordinálása, felügyelete, és ügyintézés a felvételeken
 • Ügyintézés az akciók előkészítésében és lebonyolításában, játékosaink értesítése, az akciók nyereményeinek átadása
 • A sorsolások szabályrendszerének kidolgozása és betartása, megszervezése és végrehajtása, utasítások véleményezése
A legfontosabb készségek hatékony bemutatása az önéletrajzban döntő fontosságú annak megállapításában, hogy megfelel-e a szerepnek, még korlátozott háttérrel is. Ennek a szakasznak a jelentőségének megértése kulcsfontosságú, mivel a kiválasztási folyamat óta alapos vizsgálatnak lesz kitéve.

Érdemes megjegyezni, hogy a toborzók gyakran alkalmaznak kulcsszavas keresőrendszereket, hogy megtalálják azokat a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak. Ha attól tart, hogy jelentkezését esetleg figyelmen kívül hagyják, ennek a szempontnak a figyelembe vétele előnyösnek bizonyulhat. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítése önéletrajzába megkülönböztetheti Önt a többi pályázótól, és növelheti esélyeit a kívánt pozíció megszerzésére.

Általános szabályként javasolt, hogy a jelöltek három közelmúltbeli munkatapasztalatot dokumentáljanak. Négy is elfogadható, de az ötnél több általában nem javasolt.

Nyári egyetem vagy más tanulmányok?

Lehetőség szerint ezt kövesse
IT munkatárs
Budapesti Corvinus Főiskola

2001. augusztus – 2003. január
Zugló

Mérnök
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Főiskola
1995. szeptember – 1997. október
Szilvásvárad

Ezt pedig lehetőség szerint ne
Iskolák

Tanító
Debreceni Református Hittudományi Főiskola
2005
Gödöllő

Nővér
Evangélikus Hittudományi Főiskola
2014
Zalaegerszeg

A CV ezen szegmensében elengedhetetlen az oktatási programok és tanfolyamok nevének nagybetűs írása. Emellett adja meg az egyetemi tanulmányok pontos időtartamát, éveket és féléveket felölelve (nem kell pontos dátumokat feltüntetnie, ahogy a mintában is látható).

Az oktatási intézmény helyének feltüntetése növelheti a jól elkészített CV hitelességét, ezért ajánlatos ezt a részletet is feltüntetni, ha rendelkezik a megfelelő információkkal.

Szerencsére a toborzók gyakran kisebb hangsúlyt fektetnek erre a szakaszra, mint más kulcsfontosságú szegmensekre. Ezen adatok bemutatásakor ügyeljen arra, hogy kövesse a megadott példát, és tartsa be a helyesírás és az írásjelek pontosságát, hogy elkerülje a hibákat ebben a szakaszban.

Még kezdőként, alapvető ismeretekkel rendelkezőként is előnyös, ha minden releváns eredményt megemlít, még akkor is, ha még nem volt alkalma bonyolult napi feladatokkal foglalkozni. Ez a stratégia segít abban, hogy bővítse a gyakorlati készségek listáját, és professzionális viselkedést mutasson.

Nézzük meg a legfontosabb készségek és képességek listáját

Érdekképviseleti munkatársként elengedhetetlen, hogy olyan átfogó önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan mutatja be az Ön készségeit és képesítéseit a szerepkör betöltéséhez. Vegye figyelembe az alábbi tömör listát:

Érdekérvényesítő képességek:

 • Az emberi jogok, a társadalmi igazságosság és az érdekérvényesítési elvek mélyreható ismerete.
 • Szakértelem az egyének és közösségek szükségleteinek és problémáinak felmérésében és megértésében.
 • Személyre szabott érdekérvényesítési tervek kidolgozásában és végrehajtásában való jártasság.
 • Tapasztalat az olyan érdekérvényesítő stratégiák alkalmazásában, mint a lobbizás, a kampányolás és a tárgyalás.
 • A vitarendezési és közvetítési stratégiák ismerete.
 • Képesség az olyan érdekérvényesítő eszközök használatára, mint a szakpolitikai elemzés, a kutatás és a nyilvános beszéd.
 • A helyi, regionális és nemzeti politikai keretek átfogó ismerete.

Kommunikációs és kapcsolatépítési készségek:

 • Kiváló kommunikációs és interperszonális készségek a különböző ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz.
 • Képesség az összetett kérdések világos és érthető magyarázatára.
 • Empátia és együttérzés az ügyfelek érzelmi támogatásában.
 • Aktív hallgatási készség az ügyfelek aggodalmainak és céljainak megértéséhez.
 • Az ügyfelek hatékony oktatása jogaikról, lehetőségeikről és az érdekérvényesítési folyamatról.
 • Együttműködés más szakemberekkel:
 • Képesség a hatékony kommunikációra és a cselekvési tervek koordinálására interdiszciplináris csapatokkal.
 • Multidiszciplináris megbeszéléseken és esetkonferenciákon való részvétel.
 • Szakmaiság és etikus magatartás:
 • Az etikai elvek és gyakorlati normák betartása.
 • Az ügyfél titoktartásának és magánéletének tiszteletben tartása.
 • A folyamatos szakmai fejlődés iránti elkötelezettség, valamint a törvények és rendeletek változásainak naprakészen tartása.
 • Kiváló időgazdálkodás és szervezőkészség.

Ha ezeket a készségeket beépíti önéletrajzába, akkor hatékonyan kiemelheti szaktudását és képesítését mint érdekvédelmi munkatárs.