Projektmenedzser önéletrajz – Műszaki, gyártás és logisztikai területre

A projektmenedzser általában egy vezetői pozíciót takar. A projektmenedzserek feladata, hogy a projektet a megtervezés előtt vagy után teljességgel irányítsák és kontrollálják, monitorozzák, betartva a határidőket.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

A precizitás, szervezőképesség fontos része a feladatkörnek, azonban az önéletrajz megírása biztosan nem tartozik közéjük.

Pedig hogyan szerezhetnéd meg álmaid állását, ha nem tudod írásban prezentálni a képességeidet és szaktudásodat? Mi azonban segítünk összeszedni mindent, amire szükséged van! Példákkal, egy önéletrajz mintával és sablonokkal, valamint ingyenes önéletrajz szerkesztőnkkel mindent biztosítunk a tökéletes önéletrajz elkészítéséhez. Vedd le a HR-est a lábáról!

Tartalomjegyzék

Projektmenedzser önéletrajz minta

Személyes adatok
Egri Máté
Projektmenedzser
Telefonszám: 0620/222-2222
Email cím: mateegri@gmail.com
Születési hely, idő: 1986. 05. 02. Budapest
Lakcím: 1334, Budapest, Lajos utca 289. 5/34.

Magamról
12 év szakmai tapasztalattal rendelkezem a logisztikai projektmenedzsment területén. Dinamikus, precíz, pontos vagyok magas építőipari ismerettel. Főbb feladataim a gyártási kapacitások nyomon követése, beszállítók kezelése, projektek, illetve projekt szakaszok gyártási költség kereteinek rendszeres tervezése, ellenőrzése. A vezetésem alatt a projektek 98 százaléka határidőre elkészült és az ügyfelek elégedettsége 96 százalékos.

Szakmai tapasztalat

Logisztikai projektmenedzser
Logistics Kft.
2017. január – 2022. március
Budapest

 • A raktár, az anyagáramlás és a gyártás folyamatainak kialakítása és felügyelete az első lépésektől kezdve. Ennek eredményeképp a költségek csökkentése 17 százalékkal.
 • Közel 70 beszállítóval való kapcsolattartás.
 • KPI rendszer üzemeltetése, valamint havi riportok és elemzések készítése.
 • Az éves leltár megszervezése és levezénylése.
 • Budget és létszámtervezés a raktárra vonatkozóan.

Projektirányító
Logicstics Kft.
2010. október – 2017. január
Budapest

 • A megrendelő karbantartási, felújítási és beruházási igényeinek fogadása, árajánlat készítése, projekt (végrehajtási, műszaki) terv készítése.
 • A teljes projekt team koordinálása, beleértve az alvállalkozók felelős képviselőit is.
 • Felelős a hatályos EBK és egyéb előírások betartatásáért.
 • Értékesítési terv alapján alapanyag igény felmérése.
 • Anyagbeszerzés.
 • Kapcsolattartás a szállítókkal, ártárgyalások folytatása, kockázatmenedzsment. 

Tanulmányok

Építőmérnök
Budapesti Műszaki Egyetem
2006. szeptember – 2010. június
Budapest

Készségek, képességek

 • Szervezési készség, koordinálási képesség
 • Időgazdálkodás
 • Tárgyalókészség
 • Kockázatmenedzsment
 • Tűzvédelmi szakvizsga
 • SAP ismeret
 • Angol nyelvtudás
 • S/4 HANA vállalatirányítási rendszer

Nyelvtudás

Angol – felsőfok
Német – felsőfok

Képzések, minősítések

Műszaki ellenőr jogosultság
2019. január

Projektmenedzser önéletrajz

Projektmenedzser foglalkoztatottság Magyarországon

A HRportál felmérése szerint a projektmenedzserek akár évi 13-14 millió forintot is kereshetnek. A logisztikában is magas fizetés várható, a legalacsonyabb viszont a mérnöki fizetés várhatóan a legalacsonyabb. A marketing projektmenedzsment fizetés pedig még ezeknél is alacsonyabb, általában nettó 250.000-600.000 forint között van – utóbbi vége inkább 10 év szakmai tapasztalat után érhető el. Bármelyik álláskereső portálra felmegyünk, százával elérhetők projektmenedzser pozíciók, ugyanis nagyon keresett szakmáról van szó. Álláskeresésre fel!

Hogyan írj projektmenedzser önéletrajzot?

Az önéletrajz titka abban áll, hogy milyen az elrendezés, betűtípus, és mennyire részletes. A részletességgel azonban csínján, ugyanis a hossza ne lépje túl az egyoldalas terjedelmet. Amennyiben specifikusan IT projektmenedzsment önéletrajz megírása érdekel, akkor azt ide kattintva éred el. Ebben a cikkben ugyanis általános projektmenedzsment önéletrajzról lesz szó, amelyet bármilyen, ipari vagy építési terület vezető pozíciójára használhatsz.

Professzionalizmust, megbízhatóságot kell sugallnod az interjún és az önéletrajzodon keresztül is. Éppen emiatt nélkülözhetetlen a kitűnő helyesírás, valamint az, hogy  kerüld a feltűnő színeket . Javasoljuk, hogy inkább a konvencionális kinézetre törekedj. Emellett használj hagyományos betűtípust, amely könnyen olvasható, mint a Calibri, Arial vagy a Times New Roman, és 11-12-es betűméretet. A szekció címeket emeld ki nagyobb és vastagabb betűvel, és ugyanez igaz a nevedre is.

Az önéletrajz elrendezése

Az önéletrajz felépítését alapvetően a sablon határozza meg. Lehet két oszlopos, amely esetén bal oldalon találhatóak a személyes adataid, elérhetőségek, jobb oldalon pedig a tapasztalat, tanulmányok, szakmai összegzés. Azonban választhatod a fejléc megoldást is, amelyben a fejléc tartalmazza a fotót és a személyes adatokat.

Mindenképp tartsd szem előtt azt, hogy milyen képet, első benyomást szeretnél kialakítani magadról, és ennek megfelelően válassz. Sablonaink közül a Modern stílusút vagy a Chicago-t ajánljuk, ezekkel biztosan nem lőhetsz mellé! A sablonok szekciót lehet törölni, a sorrendet módosítani az ingyenes önéletrajz szerkesztő segítségével, így bármelyiket választhatod, nem lőhetsz mellé!

Amennyiben pályakezdő vagy, olyan formátumot használj, ami elrejti a tapasztalatbeli hiányosságokat, és a képességekre, készségekre helyezi a hangsúlyt. Ez leginkább a funkcionális önéletrajz formátum használatával megoldható. Ha azonban már van némi szakmai tapasztalatod, akkor arra helyezd a hangsúlyt, így a klasszikus magyar önéletrajz formátum az ideális választás.

Szekcióként pedig ezek kerüljenek bele:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Karriercél meghatározás, szakmai bemutatkozás, profil
 • Szakmai tapasztalat
 • Tanulmányok
 • Készségek, képességek
 • Nyelvtudás
 • Egyéb készségek, képességek

Lássunk is hozzá!

Kezdd az önéletrajzot a személyes adataiddal

A személyes adatok közül vannak kötelező jellegűek és opcionálisak. Kötelező a név, pozíció, email cím, telefonszám, esetleg a lakcím és születési idő, hely. Ha nem szeretnéd a teljes lakcímet megadni, elég a várost feltüntetni. Opcionális pedig a születési hely és idő, weboldal címed, ha van, mint amilyen a Linkedin profil is. Teljesebb képet kap a HR-es, amennyiben ezeket is megadod, és még fotót is beszúrsz.

Az adatok pontossága azonban kritikus, hiszen másképp nem fognak tudni elérni, ha téged választanának az álommunkádra. Email cím és telefonszám esetén olyat adj meg, amin ténylegesen elérnek, és semmiképp se munkahelyi, céges elérhetőség legyen. Az email cím esetén pedig a legjobb, ha a vezeték-, illetve a keresztnevedből adódik össze, és nem pedig becenevekből, számokból vagy vicces szavakból áll.

HELYES
Személyes adatok
Egri Máté
Projektmenedzser
Telefonszám: 0620/222-2222
Email cím: mateegri@gmail.com
Születési hely, idő: 1986. 05. 02. Budapest
Lakcím: 1334, Budapest, Lajos utca 289. 5/34.

Abban az esetben, ha egyéni vállalkozóként dolgozol, és ezért van weboldalad és céges postafiókod, akkor azokat is írd bele. Ebben az esetben a céges email cím megengedett, hiszen az a saját email címed.

Kell-e fényképet mellékelni az önéletrajzhoz?

Magyarországon általában előnyben részesítik azt a pályázót, aki fényképet is tesz az önéletrajzba, hiszen így teljes képet kap a jelöltről a HR-es. Az azonban nem mindegy, hogy milyen a fotó minősége, és hogyan ábrázol téged: a bulifotók semmiképp nem elfogadottak. Törekedjünk inkább egy egységes, megjelenésre, amely professzionalizmust sugall. Természetes testtartás, haj és smink, félmosoly, nyitott testtartás, egyszínű felső vagy ing. A kép fehér fal előtt készüljön, és elég, ha mellkasig ér.

A szakmai összegzés vagy karriercél meghatározás

A szakmai összegzés és karriercél meghatározás nagyon hasonló egymáshoz, de egy valami megkülönbözteti őket: utóbbi tapasztalat nélküli pályázók részére ajánlott. A szakmai összegzés ugyanis tartalmazza a munkatapasztalat rövid bemutatását és az abban elért eredményeket.  Mindez 3-4 mondatba tömörítve ! Ezt olvassa el ugyanis először a HR-es, és ez győzi meg arról, hogy tovább olvassa az önéletrajzodat. Ha ez nem jól sikerül, akkor nem fogja az önéletrajz érdekelni, és az interjú lehetősége is elúszik.

A képességek, készségek, motiváció, célok, eredmények, feladatkörök mind belekerülhetnek. Kellenek is, ugyanis át kell jutnod a jelentkezés szűrő szoftveren. Ebbe a rendszerbe érkeznek meg az önéletrajzok, és kulcsszavakat keresve továbbítja vagy nem továbbítja a jelentkezést. Minél több kulcsszó van a dokumentumban, annál nagyobb eséllyel küld tovább. Elsősorban tehát egy szoftveren kell átjutnod.

📌 A kulcsszavakat mindig megtalálod az álláshirdetésben az elvárások között. Ezek azok a szavak, amelyek képességek, készségek és a különböző technikai tudást jelzik.

Így fog tehát kinézni a szakmai összegzésed:

HELYES
Magamról

12 év szakmai tapasztalattal rendelkezem a műszaki projektmenedzsment területén. Dinamikus, precíz, pontos vagyok magas építőipari ismerettel. Főbb feladataim a gyártási kapacitások nyomon követése, beszállítók kezelése, projektek, illetve projekt szakaszok gyártási költség kereteinek rendszeres tervezése, ellenőrzése. A vezetésem alatt a projektek 98 százaléka határidőre elkészült és az ügyfelek elégedettsége 96 százalékos.

HELYES
Magamról

6 év építőipari, kivitelezői tapasztalattal rendelkezem lakóingatlan területen. Műszaki ellenőri jogosultsággal rendelkezem, valamint precíz, megbízható vagyok. Generál kivitelezés irányítása, műszaki tervdokumentációk ellenőrzése, terv véleményezése, feldolgozása, költségnyilvántartások kezelése, FMV feladatkör ellátása tartozik főbb feladataim közé. Olyan munkahelyet keresek, ahol lehetőségem lenne egy nagyobb létszámú csapatot koordinálni.

👉 Nyugodtan add meg a motivációdat, elképzelésedet is arra vonatkozóan, miért jelentkezel az adott pozícióra.

Karriercél meghatározás a pályakezdők részére

A pályakezdőknek, mivel még nincsen szakmai tapasztalatuk, ilyen összefoglalásként a karriercél meghatározás ajánlott. Ebben az esetben arról mesélj, hogy milyen képességeid vannak, milyen végzettséggel rendelkezel, voltak-e különleges projektjeid már, mi motivál és miért az adott céghez jelentkezel.

HELYES
Célom
Végzős műszaki menedzser vagyok aktív, felsőfokú angol nyelvtudással és középfokú német nyelvtudással. Jó problémamegoldó képesség, proaktivitás, önállóság és terhelhetőség, rugalmasság jellemez. Microsoft Office programokban jártas vagyok, emellett nagyfokú érdeklődés jellemez az építőipar iránt, főleg a lakóingatlanok területén. Célom, hogy olyan cégnél helyezkedjek el, amely támogat abban, hogy átfogó, gyakorlatias tudást szerezzek meg.
HELYTELEN
Célom
Végzős műszaki menedzser vagyok, és szeretnél heti maximum 25 órában dolgozni, hogy kissé belelássak az építőiparba.

Ez utóbbi biztosan nem veszi le a HR-est a lábáról, ugyanis a jelöltről nem lehet megtudni semmit, de igényeket már támasztana a céggel szemben. Először magadat és a képességeidet kell tudnod eladni, csak utána jöhetnek az igények!

Szakmai tapasztalat a projektmenedzser önéletrajzban

A munkatapasztalat, szakmai tapasztalat mindig az önéletrajz éke, ugyanis ezzel lehet rávilágítani a benned rejlő potenciálra és szaktudásra. Ez a rész győzi meg a munkáltatót, hogy amit leírtál a szakmai összegzésben, tényleg megvan benned, és alátámasztod az ott látható eredményeidet.

Minél részletesebben mutasd be a tapasztalatokat, azonban erre nem adódik, mindössze pár sorod. A hatékonyság érdekében ezért ajánlott a  feladatokat, elért eredményeket  bulletpontokba szedve felsorolni. Így könnyen átlátható, olvasható, és mégis teljes képet mutat a munkakörről. A bulletpontok száma ne haladja meg az 5-6-ot. Egyébként pedig általában nem ajánlott 10-15 évnél régebbi munkákat felsorolni, ugyanis akkor biztosan nem férsz rá egy oldalra.

A tapasztalatok esetén először a betöltött pozíció nevét írd, alá a munkahely, cég, vállalat nevét, majd az ott töltött időtartamot. Ennél a pontnál nem szükséges megadni a pontos dátumot, elég az év és a hónap.

Ezután jöhetnek a feladatkörök és eredmények, és a legjobb, ha ezek bemutatására számokat vagy statisztikát is használsz, hiszen semmi sem meggyőzőbb, mint a kézzelfogható eredmények! A felsorolásnál a  fordított időrendi sorrendet  tartsd be, vagyis legújabb, vagy akár aktuális munkahelyeddel kezdd a felsorolást.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Logisztikai projektmenedzser
Logistics Kft.
2017. január – 2022. március
Budapest

 • A raktár, az anyagáramlás és a gyártás folyamatainak kialakítása és felügyelete az első lépésektől kezdve. Ennek eredményeképp a költségek csökkentése 17 százalékkal.
 • Közel 70 beszállítóval való kapcsolattartás.
 • KPI rendszer üzemeltetése, valamint havi riportok és elemzések készítése.
 • Az éves leltár megszervezése és levezénylése.
 • Budget és létszámtervezés a raktárra vonatkozóan.

Projektirányító
Logicstics Kft.
2013. október – 2017. január
Budapest

 • A megrendelő karbantartási, felújítási és beruházási igényeinek fogadása, árajánlat készítése, projekt (végrehajtási, műszaki) terv készítése.
 • A teljes projekt team koordinálása, beleértve az alvállalkozók felelős képviselőit is.
 • Felelős a hatályos EBK és egyéb előírások betartatásáért.
 • Értékesítési terv alapján alapanyag igény felmérése.
 • Anyagbeszerzés.
 • Kapcsolattartás a szállítókkal, ártárgyalások folytatása, kockázatmenedzsment.
Itt is törekedj minél több kulcsszó elhelyezésére!

Szakmai tapasztalat pályakezdők részére

Amennyiben már dolgoztál diákmunkásként vagy gyakornokként, akkor mindent ugyanúgy érdemes felsorolni és megjeleníteni, mint az előzőekben, hiszen az valódi szakmai tapasztalatnak számít. Ha azonban még nem volt semmilyen munkád, akkor inkább válaszd a funkcionális önéletrajz formátumot. Ez ugyanis a képességeidre és készségeidre helyezi a hangsúlyt, és akár teljesen ki is hagyhatod a szakmai tapasztalat részt. Nem érdemes ugyanis más munkát beírni, csak ha az mutat némi átfedést a megpályázott pozícióval.

Például ebben az esetben láthatsz egy példát:

HELYES
Szakmai tapasztalat

Műszaki adminisztráció
Builder Kft.
2020. július – 2020. december
Budapest

 • Vagyonértékelők jegyzetei alapján a helyszíni szemle során felmért ingatlanok műszaki paraméterek rögzítése, fényképek rendezése.
 • Alaprajz készítés felmérési vázrajz alapján.
 • Alapterület kimutatás készítése.
 • Előzetes számítások elkészítése.

Projektmenedzser önéletrajz

Tanulmányok szekció projektmenedzsment önéletrajzban

A projektmenedzsment önéletrajzban a legtöbb esetben elvárás a diploma megléte. Villamosmérnöki, műszaki menedzser, gépészmérnök, építészmérnök, építőmérnök diploma elvárás, azonban csak alapszak szükséges, mesterképzés elvégzése nem kötelező. Éppen ezért is érdemes már hallgatóként gyakornokoskodni a területen!

A tanulmányok felsorolása esetén szintén fontos, hogy a fordított időrendi sorrendet használd. Bár a középiskolánál időben visszább már semmiképp se menj, így is a legmagasabb végzettséggel kezdd a felsorolást. Elegendő felsorolni a szak nevét, iskola nevét, majd, hogy mikor jártál oda, és a város nevét. Ha azonban rendelkezel valami különleges elismeréssel, bulletpont segítségével azt is sorold fel! Amennyiben pedig nem végezted el időben, esetleg csúsztál, akkor elég csak az évet megnevezni, a hónapot nem szükséges.

HELYES
Tanulmányok

Építőmérnök
Budapesti Műszaki Egyetem
2012. szeptember – 2016. június
Budapest

Tanulmányi szekció a pályakezdők részére

Pályakezdőként, szakmai tapasztalat híján ez a szekció kell, hogy eladjon téged. Emiatt több dolgot is meg kell tudnod jeleníteni az önéletrajzodban, nem elég a szak és az egyetem neve. Az alábbiak kerüljenek bele:

 • Főbb tárgyak, ha az kapcsolódó a megpályázott pozícióhoz.
 • Elismerés, díj.
 • Tanulmányi átlag, ha az 4.0 felett van.
 • TDK, OTDK verseny eredmény.
 • HÖK tagság.

Ebben az esetben tehát így fog kinézni az önéletrajzod:

HELYES
Villamosmérnők
Budapesti Műszaki Egyetem
2019. január – jelenleg
Budapest

 • Főbb tárgyak: villamosságtan (elektrotechnika, hálózatok és rendszerek), elektronika, digitális technika, programozás C# és Python nyelvben, villamos energetika, menedzsment és vállalkozás-gazdaságtan.
 • Tanulmányi átlag: 4.2
 • Menedzsment és vállalkozás-gazdaságtanból a Legjobb projekt díj elnyerése.

Képzés vs. tapasztalat: melyik legyen az első?

Általános szabály, hogy amennyiben van már tapasztalatod a szakmában, akkor a klasszikus magyar önéletrajz formátumot használd, és a tapasztalat kerüljön előre. Ha azonban még nincs, akkor a funkcionális önéletrajz formátum használata ajánlott. Ebben az esetben ki is hagyhatod akár a munkatapasztalat részt, és fókuszálj a képességeidre, valamint a tanulmányokra.

Legjobb készségek és képességek a projektmenedzser önéletrajzban

A készségek és képességek szekcióra nagy figyelem hárul, ugyanis itt mutathatod meg, mire vagy képes. Ebben a részben technikai tudást valamint személyiségjegyeket is meg kell tudnod mutatni. Mivel ezek természetesen kulcsszóként használatosak, ne félj összeegyeztetni az álláshirdetéssel!

Általában 6-8 képességet szokás felsorolni, fele-fele arányban. Nézd meg, mit kérnek az álláshirdetésben, és ha azok közül igaz rád valamelyik, azt írd be. Éppen emiatt minden egyes jelentkezés előtt írd át kicsit ezt a szekciót, valamint a karriercél meghatározást, hogy a megpályázott pozícióhoz legyen kapcsolódó.

A soft skillek, vagyis lágy készségek

A soft skillek azok a tulajdonságok, személyiségjegyek, amelyek megmutatják milyen ember és munkaerő vagy. Ez alapján dönti el a HR-es vagy a leendő munkavállaló, hogy mennyire jönnél ki a főnökkel és a kollégákkal. Általában az alábbiakat kérik projektmenedzser munkakörben:

 • Dinamikus
 • Proaktív
 • Önálló
 • Csapatjátékos
 • Precíz
 • Pontos
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Szervezési készség, koordinálási képesség
 • Időgazdálkodás
 • Tárgyalókészség
 • Kockázatmenedzsment

A hard skillek, vagyis technikai tudás

A hard skillek körébe tartozik minden szakmai, technikai tudás, tehát programok, szoftverek ismerete is. Sok esetben ugyanis ezeket is megadják az álláshirdetésben! Minél többet ismersz ezek közül, annál nagyobb esélyed van az interjúra.

 • Angol nyelvtudás
 • Olaj- és vegyipari területen szerzett tapasztalat
 • Tűzvédelmi szakvizsga
 • SAP ismeret
 • Angol nyelvtudás
 • S/4 HANA vállalatirányítási rendszer
 • LEAN EKAER rendszer
 • Microsoft Excel
 • Műszaki ellenőri jogosultság

Nyelvtudás megjelenítése

A nyelvtudás esetén különösen ügyelj arra, hogy a nyelvtudás szintjét is megjelöld, és minden beszélt nyelvet sorolj fel. Arra törekedj azonban, hogy ez valódi adat legyen, mert a csúsztatás nagyon hamar kiderülhet!

HELYES
Nyelvtudás

Angol – felsőfok
Német – felsőfok

Képzések, képesítések

Amennyiben különböző képzésekkel, képesítésekkel rendelkezel, azoknak szentelj külön szekciót, akár a tanulmányok alá közvetlenül. Ilyen lehet, ha például tűzvédelmi, egészségügyi oktatással rendelkezel, vagy valamilyen ISO minősítéssel. A megszerzés éve is szerepeljen!

HELYES
Képzések, minősítések

Műszaki ellenőr jogosultság
2022. január

Összefoglaló: kulcspontok a tökéletes projektmenedzser önéletrajzhoz

Az önéletrajzok esetén mindig törekedjünk arra, hogy koherens, rövid, lényegretörő legyen, így lehetőleg egy oldal hosszúságú. Hagyományos betűtípust, sablont használj, ezzel segítve az olvasót. Ügyelj arra, hogy személyes adataid pontosak legyenek, és ajánlott a fotó csatolása is, ezzel segítve a pozitív első benyomást. A személyes adatok helyességét többször ellenőrizd.

 • A tapasztalatokat és a tanulmányokat is fordított időrendi sorrendben írd meg, és ahol lehet, számokkal támaszd alá az elért eredményeket.
 • A készségek, képességek mindig kulcsszavak, így a felsorolás mellett sződd bele a tapasztalatokba és a szakmai összegzésbe vagy karriercélba. Minden jelentkezés esetén érdemes ezeket cserélni az álláshirdetésben olvasottakra.
 • A szakmai összegzés és karriercél az a néhány mondat, ami elad téged és a tudásodat, hiszen ezt fogja először elolvasni a HR-es.
 • A nyelvtudás sose maradjon el, mert főleg felsővezetői pozíció során elengedhetetlen legalább egy tárgyalóképes nyelvismeret.
 • További szekcióként nyugodtan sorold fel az egyéb képesítéseket, elismeréseket is a megszerzés évével együtt.

Gyakran Ismételt Kérdések

Szükség van diplomára a projektmenedzser szakmához?

Igen, szinte mindig kérik valamilyen műszaki menedzser, mérnöki, építész diploma meglétét.

Mekkora hiány van projektmenedzserek terén?

Szerencsére egyre nagyobb a projektmenedzserekre a kereslet, úgyhogy nyugodtan indulj el ezen a pályán!

A szakmai tapasztalat kötelező?

A szakmai tapasztalat minden esetben előnyt biztosít, de például diákmunkánál vagy junior pozíciónál nem elvárás. Emellett nézz meg minden álláshirdetést, ami felkelti a figyelmedet, mert sokszor az elvárások részbe írják bele, hogy pályakezdőket is várnak, hiába nincs benne a megnevezésben, hogy junior!