Rendezvényszervező önéletrajz minta

A rendezvényszervezők koordinálják és szervezik egy rendezvény összes aspektusát annak érdekében, hogy az ügyfél vízióját életre kelthessék, és sikeres lehessen a rendezvény.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

A munka szórakoztató, azonban nem könnyű. Legyőzhetetlen szervezési, tervezési és kommunikációs készségekre van szükség, hogy kiemelkedő rendezvényszervezővé válhass. A rendezvényszervező feladatköreihez tartozik a helyszín kiválasztása, alvállalkozókkal való tárgyalás a kliens érdekében, és a költségvetés menedzselése.

Amennyiben úgy gondolod, hogy benned megvan, amire szükség lehet ahhoz, hogy profi rendezvényszervező vagy rendezvény koordinátor lehess, akkor indulj el az úton. Mutatunk néhány önéletrajz tippet, amelyekkel megszerezheted a hőn áhított interjúkat és álmaid munkáját munkát.

Tartalomjegyzék

Rendezvényszervező önéletrajz minta

Személyes adatok

Kovács Panna
Rendezvényszervező
Telefonszám: +3620/345-6789
Email cím: panna.kovacs@gmail.com
Születési hely, idő: 1991. 12. 07. Kecskemét
Lakóhely: 1107, Budapest Muskétás utca 8. 3/26.
Portfólió: pannako@behance.com

Rólam

5 éves szakmai tapasztalattal rendelkező proaktív, önálló és kiváló kommunikációs illetve problémamegoldó képességgel rendelkező Senior Rendezvényszervező vagyok. Tapasztalataimat ügynökségeknél szereztem, így számomra a kapcsolattartás és az ügyfél az első. Ügyfeleim leginkább az FMCG szektorból kerültek ki, így többek között a Coca-Cola promóciójáért és a céges rendezvényeiért is én feleltem. Évente több, mint 50 nagyobb rendezvényt szervezek, ezen kívül közel 100 egyéb projektért felelek.

Szakmai tapasztalat

Senior Rendezvényszervező
Exkluzív Rendezvények
2020. január – 2021. december
Budapest

 • A kliensünk céges rendezvényeinek átfogó szervezése, beleértve a vacsorákat és üzleti ebédeket, valamint a céges megbeszéléseket. Éves szintén 50, 150 fő feleti rendezvény illetve 100 egyéb projekt menedzselése.
 • Stratégiai tanácsadás a reklámszakma és a speciális rendezvények területén, átlagosan 35 százalékos költségcsökkentést elérve a céges kiadásokban.
 • Részvétel a területet érintő beszerzések előkészítésében, szakmai, műszaki specifikációk előkészítésében, szerződéskötések nyomon követésében.
 • A felmért igények adminisztrációja, árajánlat és költségkalkuláció készítése a megrendelő igényeinek figyelembevételével.

Junior Rendezvényszervező
Mate Communications Kft.
2016. március – 2020. január
Budapest

 • Teljes körű ajánlatok elkészítése: szállás, vendéglátás, csapatépítő programok, tréningek, ügyfélparty-k, fogadások, meeting-ek, konferenciák, incentive utazások vonatkozásában.
 • Helyszínekel való folyamatos, naprakész kapcsolattartás, catering illetve előadókkal való egyeztetés, kapcsolattartás, ártárgyalások vezetése, szerződési folyamatok végigkísérése.
 • Projektvezetői feladatok, csapat és szolgáltatási portfólió bővítésében történő aktív részvétel.
 • Közreműködés belső és külső kommunikációs és marketing tevékenységében.

Tanulmányok

Turizmus-vendéglátás
Budapesti Gazdasági Egyetem
2014. szeptember – 2018. július
Budapest

Készségek, képességek

 • Önálló munkavégzés
 • Kiváló problémamegoldó készség
 • Kreativitás
 • Rugalmasság
 • Marketing ismeretek
 • PR ismeretek
 • Projektmenedzsment
 • Költségtervezés

Nyelvtudás

Angol – felsőfok
Francia – középszint
Finn – középszint

Rendezvényszervező foglalkoztatottság

Rendezvényszervezőket általában ügynökségek és különböző multinacionális cégek, valamint kulturális intézmények és hotelek alkalmaznak. Attól függően, hogy mekkora nagyságú (mekkora létszámú) rendezvényt szerveznek és hány projektet visznek, milyen ügyfeleik vannak, lehetnek junior és senior beosztásúak is a rendezvényszervezők. Sok esetben azonban vagy asszisztensként kezdik a szakmát, vagy össze van vonva más területekkel, például a marketinggel vagy a HR-rel.

A rendezvényszervező ráadásul nem egy átlagos 9-5 óra közötti munka. A rendezvények általában hétvégén vannak, valamint nagyon sokszor az esti órákban. A fizetés emiatt eléggé változó. Az alapfizetés mellett, ami nettó 300.000-400.000 között mozog, sikerdíjat, projekt díjat valamint útiköltséget és éjszakai vagy hétvégi emelt óradíjat is elszámolnak, így nehéz megítélni a végső fizetést. Minél előrébb jutsz a karrier létrán, valamint minél több tapasztalatod van, annál magasabb fizetésre számíthatsz ebben a szakmában is.

Akár egyéni vállalkozóként is lehetsz rendezvényszervező, főleg az esküvőszervezés területén. Mielőtt azonban ebbe belevágnál, érdemes tanfolyamot elvégezni, valamint néhány év tapasztalatot szerezni céges környezetben, hogy minden tudásra szert tehess!

Rendezvényszervező önéletrajz

Hogyan írj rendezvényszervező önéletrajzot?

Törekedj arra, hogy professzionális legyen az önéletrajz kinézete, hiszen megbízhatóságot kell sugallnia. Egy olyan szakember benyomását kell tükröznie, aki bármilyen problémát meg tud oldani, és aki számára nincs olyan, hogy lehetetlen. Emellett könnyen olvashatónak és átláthatónak kell maradnia.

A helyesírási hibákat felejtsd el, mert az megbocsáthatatlan bűnnek számít a HR-es szemében. Mindössze néhány másodperced van felhívni magadra a figyelmet – ha az első benyomása az, hogy alig tudja elolvasni az önéletrajzodat, biztosan elveszíted a lehetőséget.

Betűtípus és betűnagyság esetén is törekedj a hagyományosra, mint amilyen az  Arial, Times New Roman és Calibri, valamint a 11-12-es betűméret  az ajánlott, mert könnyen olvasható. Lehetőleg egy oldal hosszúságú legyen, és törekedj arra, hogy a szekciók címei elkülönüljenek. Az egy oldal hosszúságot úgy tudod tartani, ha a munkatapasztalatok között nem sorolod fel a már 15 évnél régebbi munkáidat.

Rendezvényszervező önéletrajz felépítése

Egy professzionális önéletrajz megírása nem mindenki számára egyszerű. Lehet, hogy a lehető legnagyszerűbb képességekkel rendelkezel, de nem tudod, hogyan építsd be azokat a rendezvényszervező önéletrajzba.

Egy rendezvényszervező önéletrajz sablon vagy önéletrajz szerkesztő használata fontos, mert útmutatóként szolgál az rendezvényszervező önéletrajzod elkészítéséhez. Az önéletrajz lehet kreatívabb, főleg ha egy kreatív ügynökséghez készül. Ez azt jelenti, hogy használj bátran színeket, de arra ebben az esetben is ügyelj, hogy ne legyen háromnál több betűtípus és stílus az önéletrajzban. A Rotterdam és a Riga sablonokat ajánljuk – ezeket használva biztosan felkelted a HR-es figyelmét!

Az elrendezést és felépítést emiatt maga a sablon is meghatározza, de ezek a szekciók nem maradhatnak ki:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Szakmai összefoglaló vagy karriercél meghatározás
 • Szakmai tapasztalat
 • Tanulmányok
 • Készségek, képességek
 • Nyelvtudás

Mindemellett, ha még pályakezdő vagy, és egyáltalán nincs szakmai tapasztalatod, akkor a funkcionális önéletrajz típust ajánljuk. Ebben az esetben ugyanis a képességeidre és készségeidre kerül a fókusz, valamint nem kell a munkatapasztalat szekciót belefoglalni. Egyéb esetben a klasszikus önéletrajz használatát ajánljuk.

Kezdd a rendezvényszervező önéletrajzodat a személyes adataiddal

Az elérhetőségeid, személyes adataid megadása az egyik legfontosabb az önéletrajzban. Gondolj bele, hogy minden szükséges képességgel és tudással rendelkezel, de nem jól adtad meg az elérhetőségeidet, így nem érnek el – elveszíted a lehetőséget.

Az elérhetőséged a fejlécben kapjon helyet. Tartalmazza a teljes nevedet, beosztásodat a jelenlegi munkahelyeden, email címedet és telefonszámodat, valamint egy linket az online portfóliódhoz vagy weboldaladhoz. A portfóliód állhat különböző rendezvényekből, ott készült fotókból. A születési hely és idő, valamint a lakóhely is fontos adat lehet, utóbbi főleg külföldi munka pályázása esetén.

Az email cím és a telefonszám is minden esetben magán legyen. Céges elérhetőséget megadni illetlenség!

HELYES
Személyes adatok

Kovács Panna
Rendezvényszervező
Telefonszám: +3620/345-6789
Email cím: panna.kovacs@gmail.com
Születési hely, idő: 1991. 12. 07. Kecskemét
Lakóhely: 1107, Budapest Muskétás utca 8. 3/26.
Portfólió: pannako@behance.com

Kell-e fényképet mellékelned az önéletrajzhoz?

A fénykép csatolása opcionális, de az biztos, hogy segíti a HR-est a megismerésedben. Ügyelj a minőségre, vagyis a bulifotók és selfie-k semmilyen körülmények között nem szerepelhetnek önéletrajzban.

A megfelelő, professzionális fotó éles, fehér háttér előtt készül, lehetőleg természetes sminkben és hajjal. Törekedj arra, hogy egyszerű, egyszínű felső legyen rajtad, férfiakon ing, nőknél blúz. Mellkasig elég, hogy látszódj a fotón, és egy kedves mosoly is jót tesz az összképnek. Lehetőleg egy évnél régebbi képet ne használj. További tippeket az önéletrajz fotó elkészítéséhez ide kattintva találsz.

Mutasd be magad a hiteles szakmai összegzéssel

Önmagad gyors bemutatása történhet szakmai összegzéssel és karriercél meghatározással is. A szakmai összegzést akkor ajánljuk, ha már van legalább 2-3 éves szakmai tapasztalatod a területen. Utóbbit pedig abban az esetben, ha még pályakezdő vagy. Ennek oka, hogy jelentősen eltér ennek a kettőnek a felépítése is.

Mind a kettő 3-4 mondat, amelynek célja, hogy azonnal felkeltse a HR-es érdeklődését irántad. Meggyőzően prezentálod benne a készségeidet, képességeidet, eredményeidet.

A szakmai bemutatkozó így épül fel:

 • Röviden bemutatod az eddigi feladataidat.
 • Megnevezed a készségeidet, képességeidet, amelyek egyeznek az álláshirdetésben foglaltakkal. Figyelj arra, hogy emiatt lehet, hogy minden egyes jelentkezésnél újra kell írnod ezt a részt!
 • Eredményeket mutatsz meg. Semmi sem gyakorol nagyobb hatást egy HR-esre, mintha számokkal tudod alátámasztani a képességeidet.
 • Motivációt fogalmazol meg, hogy miért náluk szeretnél dolgozni.
HELYES
Rólam

5 éves szakmai tapasztalattal rendelkező proaktív, önálló és kiváló kommunikációs illetve problémamegoldó képességgel rendelkező Senior Rendezvényszervező vagyok. Tapasztalataimat ügynökségeknél szereztem, így számomra a kapcsolattartás és az ügyfél az első. Ügyfeleim leginkább az FMCG szektorból kerültek ki, így többek között a Coca-Cola promóciójáért és a céges rendezvényeiért is én feleltem. Évente több, mint 50 nagyobb rendezvényt szervezek, ezen kívül közel 100 egyéb projektért felelek.

Karriercél meghatározás pályakezdők részére

Pályakezdőként nem tudsz megfelelni a munkatapasztalati elvárásoknak, viszont már ekkor is vannak képességeid, készségeid, valamint tanulmányaid. A rendezvényszervező önéletrajz karriercél meghatározása egy rövid bekezdés, amely kiemeli a szakmai céljaidat. Meg kell, hogy mutasd a HR-esnek, hogy a saját szakmai céljaid egyeznek a cég céljaival. Mesélj a motivációdról, a tanulmányaidról, és hogy miért illenél be a csapatba!

HELYES
Célom

Junior Rendezvényszervezőként fő célom az ügyfél igényeinek teljes körű kielégítése, ügyfél elégedettség biztosítása. Kiváló problémamegoldó képességgel, szervezőkészséggel, angol és német felsőfokú nyelvtudással, valamint prezentációs készséggel rendelkezem. A marketing szakirányon elvégzett képzettségemmel pedig teljeskörűen átlátom a marketing stratégiát és a promóciós, sales folyamatokat.

HELYTELEN
Célom

Erősen ambiciózus személy, aki képes egy dinamikusan fejlődő munkahelyen, egyszerre több határidővel dolgozni. Szeretnék a céghez Junior Rendezvényszervezőként csatlakozni.

Ez utóbbiból hiányoznak az úgy nevezett kulcsszavak, amelyek miatt könnyebben átjutsz az első körben.

📌 Tipp: A kulcsszavak azok a szavak, készségek, képességek, amelyeket az álláshirdetésben is megtalálsz.

👉 Olvasd át figyelmesen az álláshirdetést, és minden olyan készséget, képességet, elvárást adj meg, amely jellemző rád.

Ezeket a szavakat keresi ugyanis a jelentkezés szűrő program, amelyen keresztül beérkeznek az önéletrajzok.

❌❌ Ha nincs az önéletrajzban a kulcsszavakból elegendő, egyszerűen nem jutsz tovább!

Rendezvényszervező önéletrajz

Szakmai tapasztalat a rendezvényszervező önéletrajzban

A munkatapasztalatoknak a rendezvényszervező önéletrajzodban ki kell tűnniük. Ez a szekció ad esélyt arra, hogy megmutasd a leendő munkaadódnak, hogy bármilyen rendezvényszervezői feladatot el tudsz látni. A szakmai tapasztalatok résznek relevánsnak kell lennie a megpályázott pozícióhoz.

Kezdd a legfrissebb, jelenlegi munkáddal, mert a  legtöbb HR-es a legújabb projektedről szeretne hallani . Ez azt jelenti, hogy fordított időrendi sorrendet használj a felsorolásban. Add meg a pozíció nevét, a cég nevét, hogy mikor dolgoztál ott és melyik városban.

Ezután sorold fel a feladatokat az alábbi módon:

 • 4-6 bulletpontba szedve gyűjtsd ki azokat a feladatokat, amelyek relevánsak a megpályázott pozícióhoz.
 • Szerepeljenek benne kulcsszavak.
 • Tüntess fel eredményeket is, támaszd alá számokkal a tapasztalatot.
HELYES
Szakmai tapasztalat

Senior Rendezvényszervező
Exkluzív Rendezvények
2020. január – 2021. december
Budapest

 • A kliensünk céges rendezvényeinek átfogó szervezése, beleértve a vacsorákat és üzleti ebédeket, valamint a céges megbeszéléseket. Éves szintén 50, 150 fő feleti rendezvény illetve 100 egyéb projekt menedzselése.
 • Stratégiai tanácsadás a reklámszakma és a speciális rendezvények területén, átlagosan 35 százalékos költségcsökkentést elérve a céges kiadásokban.
 • Részvétel a területet érintő beszerzések előkészítésében, szakmai, műszaki specifikációk előkészítésében, szerződéskötések nyomon követésében.
 • A felmért igények adminisztrációja, árajánlat és költségkalkuláció készítése a megrendelő igényeinek figyelembevételével.

Junior Rendezvényszervező
Mate Communications Kft.
2016. március – 2020. január
Budapest

 • Teljes körű ajánlatok elkészítése: szállás, vendéglátás, csapatépítő programok, tréningek, ügyfélparty-k, fogadások, meeting-ek, konferenciák, incentive utazások vonatkozásában.
 • Helyszínekel való folyamatos, naprakész kapcsolattartás, catering illetve előadókkal való egyeztetés, kapcsolattartás, ártárgyalások vezetése, szerződési folyamatok végigkísérése.
 • Projektvezetői feladatok, csapat és szolgáltatási portfólió bővítésében történő aktív részvétel.
 • Közreműködés belső és külső kommunikációs és marketing tevékenységében.

Szakmai tapasztalat pályakezdőként

Pályakezdőként szakmai tapasztalat híján két dolgot tehetsz: vagy a különböző diákmunkákat, szakmai gyakornokságot is felsorolod, vagy egyáltalán nem készítesz ilyen szekciót. Mi minden esetben ajánljuk a különböző szakmai gyakorlatok megadását, mivel ezzel is csak a már meglévő képességeidet bizonyítod. Ebben az esetben ugyanúgy fordított időrendi sorrendet használj.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Bolti eladó
Aldi Magyarország Kft.
2021. szeptember – 2022. január
Budapest

 • A pult folyamatos ellenőrzése, áruval való feltöltése.
 • Pénztárosi és pénztárhoz kapcsolódó feladatok elvégzése.
 • Feltüntetett árak határidőre történő aktualizálása, a szavatossági idő figyelése.
 • Reklámanyagok szakszerű kezelése, kihelyezése, tárolása.
 • Állandó udvarias kapcsolattartás a vásárlókkal.

❌❌ Azt a hibát sose kövesd el, ugyanis semmilyen rálátást nem biztosít a szakmai tapasztalatodra!

Szakmai tapasztalat

HELYTELEN
Bolti eladó
Aldi
2021-2022
Budapest

Tanulmányokról szóló szekció a rendezvényszervező önéletrajzban

Nagyon fontos, hogy a tanulmányaidat felsorold, még akkor is, ha ezt nem kérik az álláshirdetésben. Néhány HR-es rögtön az iskolázottságot keresi az önéletrajzodban, hogy megnézze, a kellő tudás birtokában vagy-e, főleg, ha elvárás a professzionális képzés megléte.

A legtöbb rendezvényszervező esetén elvárás a felsőfokú tanulmány, és ajánlott a marketing szakirány, esetleg a turizmus és vendéglátás. Előbbi ügynökségek esetén biztosan előnyt jelent, utóbbi pedig a hoteleknél vagy a kulturális intézményeknél. Emellett különböző OKJ képzések is elérhetők:

 • Rendezvényszervező
 • Kulturális rendezvényszervező
 • Esküvőszervező

Érdemes lehet valamelyik tanfolyam elvégzése is, mert biztosan rengeteget tanulhatsz az olyan izgalmas világról, mint az esküvőszervezés világa.

A tanulmányaid felsorolása esetén is fordított időrendi sorrendet használj, és elég az érettségi meglétéig visszamenni időben. Add meg a szak vagy tanfolyam nevét, az iskola nevét, hogy mikor jártál oda, valamint azt, hogy melyik városban végezted. Ha szakmai tapasztalattal rendelkezel, akkor ennyi elég is.

HELYES
Tanulmányok
Turizmus-vendéglátás
Budapesti Gazdasági Egyetem
2014. szeptember – 2018. július
Budapest

Képzés vagy tapasztalat? Melyik az első?

Az, hogy mi következzen elsőnek, attól függ, hogy rendelkezel-e már szakmai tapasztalattal. Ha igen, mindenképp azon legyen a hangsúly. Ha azonban nem, akkor a tanulmányaid részletes felsorolásával tudod lenyűgözni a HR-est.

Rendezvényszervező önéletrajz

Tanulmányok megadása pályakezdők részére

Ha pályakezdő rendezvényszervező vagy, és nincs még túl sok szakmai tapasztalatod, attól még jelentkezhetsz rendezvényszervező állásokra. Ezeket írd bele önéletrajzodba ebben az esetben:

 • Az első és legfontosabb, hogy rendezvényszervező önéletrajzod átjusson a jelölt szűrő programon, tehát az álláshirdetésben található kulcsszavakat mindenképp írd bele az önéletrajzba.
 • Ha vannak olyan készségeid, amelyeket előző munkahelyen vagy releváns iskolai projekten szereztél, és ide is illik, akkor nyugodtan írd bele a rendezvényszervező önéletrajzba.
 • Ha van bármilyen, a rendezvényszervező szakmához kapcsolódó tréninged, képzésed, például valamilyen oklevél a területről, akkor azt is tedd bele a rendezvényszervező önéletrajzba.

Sorold fel a tanulmányaidat úgy, hogy azok képesek legyenek alátámasztani a képességeidet. Ehhez azt kell tenned, hogy bemutatod a főbb tárgyakat, valamint bármilyen kiemelkedő teljesítményt nevezz meg, amit nyújtottál.

HELYES
Tanulmányok
Turizmus-vendéglátás
Budapesti Gazdasági Egyetem
2017. szeptember – 2021. július
Budapest

 • Főbb tárgyak: Turizmus rendszere, vendéglátás, szállásadás, utazásszervezés, turisztikai erőforrások, a turizmus közigazgatási, szakigazgatási, önkormányzati vonatkozásai, vendéglátás szervezés
 • A Hallgatói Önkormányzat rendezvényszervező csapatának alelnöke voltam, amely csapattal a gólyabált és gólyaavatót, gólyatábort, és az egyetemi csapatépítőket, illetve a versenyeket szerveztük.

A legjobb készségek és képességek a rendezvényszervező önéletrajzban

Amennyiben szeretnéd mint rendezvényszervező vagy rendezvény koordinátor az megszerezni az álom munkádat, akkor az elvárt képességeknek és készségeknek szerepelniük kell az önéletrajzodban. Ezek alapvető készségek, beleértve a technikai és személyiségbeli képességeket, amelyek segítségével te leszel a legjobb a szakmában!

A soft skillek, mint a személyiség meghatározói

A soft skillek azok a személyiségjegyek, motivációs tényezők, amelyek befolyásolják, hogy milyen ember, munkaerő vagy. Bemutatják, hogy milyen a munkamorálod és hogy beleillenél-e a csapatba. Ezek mindig  kulcsszóként  vannak jelen az álláshirdetésben, így annak megfelelően módosítsd őket minden jelentkezésnél!

Ezek a leggyakoribb készségek és képességek a rendezvényszervező pozíció esetén:

Készségek, képességek

 • Precizitás
 • Időgazdálkodás
 • Kreatív gondolkodás
 • Kommunikációs készség
 • Gépjármű vezetési tapasztalat
 • Kreatív szövegírási készségek
 • Pontos
 • Önálló munkavégzés
 • Kiváló problémamegoldó készség
 • Kreativitás
 • Rugalmasság

A hard skillek, mint szakmai tudás

A szakmai tudást és ismereteket az adja, amit a tanulmányaid során megtanultál, esetleg ezekre a munkahelyeden szert tettél. Ide tartoznak az olyanok, mint hogy milyen szoftvert és programot használsz, hogy hogyan írsz árkalkulációt vagy szerződést. Ezek is kulcsszóként vannak elrejtve az álláshirdetésben.

Készségek, képességek

 • Marketing ismeretek
 • PR ismeretek
 • Kreatív szövegírás
 • Projektmenedzsment
 • Költségtervezés
 • Rendezvény kivitelezése
 • Logisztika
 • Piackutatás
 • Angol nyelvtudás

Összesen a soft illetve hard skillekből 6-8 kerüljön felsorolásra, és ügyelj arra, hogy ténylegesen jellemző rád mind! Pályakezdőként nyugodtan lehetnek a személyiségjegyek túlsúlyban, hiszen még nem volt munkahelyed, ahol szert tehettél volna technikai tudásra.

Nyelvtudás

Rendezvényszervezőként a legtöbb munkahelyen elvárás, hogy legalább középfokon beszélj 1-2 nyelven. Ha beszélsz valamilyen nyelven, akkor ne hezitálj azt betenni a rendezvényszervező önéletrajzba. Például, ha nemzetközi ügyféllel és projekteken kell dolgozni, akkor biztosan előnyt jelent.

Minden esetben add meg az összes beszélt nyelvet a nyelvtudás szintjével együtt. Minél több nyelvet beszélsz, annál jobb, és mindig azt írd első helyre, ami szerepel az álláshirdetés elvárásában is.

HELYES
Nyelvtudás
Angol – felsőfok
Francia – középszint
Finn – középszint

Összefoglalás – kulcspontok a tökéletes rendezvényszervező önéletrajzhoz

A rendezvényszervező önéletrajz legyen könnyen olvasható és átlátható, és lehetőleg minél jobban hasonlítson a megpályázott álláshirdetéshez tartalmilag. Lehetőleg 11-12-es betűméretet és hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial használj.

Az alábbi szekciók szerepeljenek benne:

 • Személyes adatok, karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés, tapasztalat, tanulmányok, képességek és készségek, és a nyelvtudás.
 • A személyes adatok megadása esetén különösképp figyelj arra, hogy az adatok pontosak legyenek.
 • A szakmai összegzést és karriercél meghatározást úgy építsd fel, hogy bemutasson téged, a szaktudásodat, és hogy mi a motivációd a pozíció megszerzésével.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legfrissebbel kezdd a felsorolást. Pályakezdőként mindig sorold fel a gyakornoki vagy diákmunkákat is, biztosan előnyt jelent. Ha viszont nincs, akkor a funkcionális önéletrajz típust válaszd.
 • A tanulmányok során mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd, és szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és mikor jártál az intézménybe. Pályakezdőként sorolj fel néhány releváns tantárgyat is.
 • A képességek és készségek mindig kulcsszóként vannak elrejtve a hirdetésben, így ha jellemző rád valamelyik, akkor használd azokat. Ezt a szekciót lehetőleg minden egyes jelentkezés esetén frissítsd.
 • A nyelvtudás sok esetben elengedhetetlen, így mindig sorold fel a szintjét is.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen készségekre, képességekre van szükség ahhoz, hogy rendezvényszervező lehess?

Erős kommunikációs és szervezői, problémemagoldó képességekre van szükséged. Emellett nem árt, ha nagyon jó vagy kapcsolattartásban.

Kell szakmai tapasztalat ahhoz, hogy rendezvényszervező legyek?

Néhány álláshirdetésnél jelzik, hogy szükséges szakmai tapasztalat, de anélkül is lehetsz rendezvényszervező. Ha ugyanis hasonló területről érkezel, vagy rendelkezel azokkal a készségekkel és képeségekkel, amelyeket feltüntetnek az elvárások között, akkor nyert ügyed van.

Tegyek képet a rendezvényszervezői önéletrajzba?

Természetesen tehetsz bele képet, és valószínűleg előnyt is jelent a jelentkezésnél. Arra azonban figyelj, hogy ne legyen egy évnél régebbi a fotó!