Rendszergazda önéletrajz – Minden, ami lényeges!

A rendszergazda kulcsfontosságú szerepet játszik egy szervezet zökkenőmentes és hatékony működésének biztosításában. Feladatköre gyakran széles spektrumot ölel fel, a napi műveletek irányításától és az irodai tevékenységek koordinálásától a személyzet felügyeletéig és az erőforrások hatékony felhasználásának biztosításáig.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Az adminisztrátorok feladata jellemzően az irodai készletek karbantartása, a külső és belső kommunikáció kezelése, az akták rendszerezése, valamint az értekezletek és találkozók ütemezése. Segítséget nyújthatnak a költségvetés összeállításában, az adatkezelésben és a szervezeti irányelvek végrehajtásában is. Központi szerepük miatt az adminisztrátoroknak erős szervezési, kommunikációs és többfeladatú készségekkel kell rendelkezniük, mivel gyakran összekötő kapocsként szolgálnak a különböző osztályok és vezetési szintek között, biztosítva a műveletek zökkenőmentes működését.

A karrierút megkezdése jelentős elkötelezettséget igényel, ugyanakkor a kifizetődő pénzügyi juttatások csábítása gyakran teszi ezt a pályát keresett karrierútvonallá. A pozitív munkakörnyezet elősegítése és a munkahelyi elégedettség fokozása érdekében azonban elengedhetetlen a potenciális munkaadók alapos értékelése. A karrierépítés elsietése munkahelyi elégedetlenséghez vezethet. Ugyanígy, egy jól megtervezett önéletrajz jelentősen javítja az interjú elnyerésének esélyét.

Az interjúlehetőségek biztosítása gyakran a stratégiailag kidolgozott önéletrajzon múlik, amely hatékonyan emeli ki az egyén képességeit és korábbi tapasztalatait. Olyan személyre szabott önéletrajz-sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges elemet tartalmaznak, és segítik Önt ebben a kritikus fázisban.

Ez a cikk mélyen belemerül az önéletrajz minden egyes összetevőjének árnyalataiba, lehetővé téve az álláskeresők számára, hogy megkülönböztessék magukat a versenyképes álláskeresési környezetben. Az önéletrajz összeállításának feltárása egy olyan példadokumentummal kezdődik, amely a professzionális bemutatás csúcsát képviseli.

Rendszergazda önéletrajz

Tartalomjegyzék

A szakmai tapasztalat által megírt önéletrajz

Személyes adatok
Kiss Géza
Informatikus
E-mail: kissgeza@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 32 – 43 – 231
Lakcím: 1234 Budapest, János Gábor utca 32.
Születési hely, idő: 1991. 01. 20. Kecskemét

Bemutatkozás
Az informatika világában szereztem meg a diplomámat, éppen ezért nem csak felhasználói szintű tudásom van. Ismerem a linux és a windows rendszerek használatának alapjait is, és a legfontosabb adatbázis készítéssel kapcsolatos feladatok ellátásában is jó vagyok. Html nyelv ismeretek birtokában is vagyok, de az alap office feladatok ellátását is el tudom vállalni. Az intranet létrehozása sem okoz problémát internet megléte esetén.

Tapasztalatok
Vizsgaközpont koordinátor
ELTE Gazdaságtudományi Kar
2020. május – 2023. február
Sopron

 • számonkérések lebonyolítása, irányítása, koordinálása az ELTE GTK Vizsgaközpontban
 • a tervezett számonkérések előzetes ellenőrzése, szükség esetén azok módosítása, az egyes munkafolyamatok optimalizálása
 • ülésrend elkészítése, az ütköző vizsgák átszervezése
 • kapcsolattartás az oktatókkal, nem oktató kollégákkal, hallgatókkal, vizsgafelügyelőkkel, informatikusokkal és technikusokkal
 • speciális szükségletű hallgatók támogatása, segítése

Online média és PPC specialista
Media Markt Magyarország Kft.
2018. április – 2019. március
Balatonlelle

 • kampányokhoz kapcsolódó online csatornamix tervezése, figyelembe véve a vásárlói utat (és a performance marketingen kívül eső marketing csatornákat)
 • online kampányok briefelése ügynökség részére eseti és hosszabbtávú kampányokhoz
 • online médiatervek szakértői véleményezése, figyelembe véve az értékesítési csatorna különböző elemeit, különös tekintettel arra, hogyan kapcsolódnak a weboldalhoz, webshopunkhoz, landing page-einkhez stb.
 • költségvetési tervezés és javaslattétel a költségfelelős irányába, online marketinghez kapcsolódó riportok készítése
 • médiaajánló készítése/frissítése, egyedi ajánlatok elkészítése, újító lehetőségek felkutatása, szükség szerint tesztelés, és esettanulmányok kidolgozása

Iskolák
Cukrász
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
2010. március – 2012. április
Cegléd

Gyógyász
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
2008. május – 2011. december
Siófok

Érettségi
Károli Gáspár Református Egyetem

2007. augusztus – 2008. július
Debrecen

Készségek és képességek

 • Hálózati ismeretekkel rendelkezem
 • Informatikai gimnázium és egyetemei végzettséggel rendelkezem
 • B kategóriás jogosítványom van
 • További informatikai tudásom is van
 • Minden fontos ügyben tudok segíteni
 • Sablon alapján bármit el tudok végezni
 • Szakmai tanulmányok birtokában vagyok
 • Önálló munkavégzésre is képes vagyok
 • Csapatban is tudok dolgozni
 • Könnyen szót értek bárkivel

Nyelvtudás

 • Angol – középfok

Rendszergazda önéletrajz – Avagy milyen lesz a fizetése?

Miközben elkészíti rendszergazda önéletrajzát erre a pozícióra, hasznos, ha megismerkedik a munkakörhöz kapcsolódó tipikus fizetési kategóriákkal. Az ilyen szakmai pozíciók esetében a javadalmazás gyakran 600 000 és 1 000 000 forint között mozog, bónuszokkal és egyéb juttatásokkal együtt.

Mindazonáltal olyan elemek, mint a toborzó cég mérete, jelentősen befolyásolhatják a lehetséges keresetet. A kisebb cégek jellemzően kevésbé jövedelmező csomagokat kínálnak, mint a magánszektorban működő nagyobb társaik, amelyek híresek a felsővezetői pozíciókért járó jelentős bónuszokról.

Rendszergazda önéletrajz

Ezen túlmenően egyes cégek extra juttatásokat biztosítanak, beleértve a SZÉP kártya előnyeit, az egészségügyi ellátást és különböző egyéb ösztönzőket.

Lényeges megérteni, hogy a képességeid és a karrierpályád kulcsfontosságú szerepet játszanak a jövőbeli kereseted meghatározásában.

Ezzel párhuzamosan az önéletrajzod összehangolása az általad megpályázott szereppel kiemelkedő fontosságú. Az önbizalma befolyásolhatja azt a csomagot, amelyet adott iparágakon belül esetleg felajánlanak Önnek. Így a releváns készségek kiemelése felerősítheti az esélyeit arra, hogy az interjúk során jó benyomást keltsen. Az egyes vállalati irányelvek és a szerepkör-specifikus elvárások ismerete szintén előnyt jelenthet, mivel ezek a különböző pozíciókban eltérőek lehetnek.

Rendszergazda önéletrajz – Milyen kötelező részekkel kell számolnia?

Egy csiszolt és professzionális önéletrajz elkészítéséhez meg kell különböztetni a lényeges információkat a nem lényegesektől. Míg bizonyos részek elhagyhatók, addig az Ön erősségeit kiemelő részeket hangsúlyozni kell az álláslehetőségek javítása érdekében. A bevezető szakasz kiemelkedő helyet igényel, amelyet a informatikus CV tömör áttekintése követ. Az átfogó tapasztalati rész kulcsfontosságú, amely bemutatja, hogy a pályázó mennyire alkalmas az említett pozícióra, miközben magával ragadja az olvasót.

Ezen túlmenően a vezetői önéletrajz gyakran jelentős hangsúlyt fektet az oktatási részre. Gyakori, hogy a munkáltatók elvárják legalább egy idegen tudás ismeretét; már a kezdetleges kétnyelvűség is előnyt jelenthet. Bár a hobbik nem kötelezőek, a tanórán kívüli elfoglaltságok részletezése növelheti az önéletrajz vonzerejét. Ezek az elemek hozzájárulnak egy olyan professzionális önéletrajzhoz, amely mind nyomtatott, mind digitális médiumokhoz alkalmazkodik.

Ami az önéletrajz felépítését illeti, ajánlott koherens és letisztult formátumot alkalmazni, mivel az egyenes vonalvezetés gyakran felülmúlja a bonyolultságot az álláspályázatokban. Az önéletrajz-sablonok felhasználása széles körben aranyszabványnak számít az iparágban.

A rendszergazda CV és az ismeretek

A pontos helyesírás, az írásjelek és a nagybetűs írásmód elengedhetetlen az önéletrajz elsődleges összetevőihez. Ezek a részletek segítenek egy magával ragadó önéletrajz elkészítésében, amely következetesen leköti és megtartja az olvasó figyelmét. A bevezető kulcsfontosságú szerepet játszik, mivel ez határozza meg az első benyomást; az ebben a részben elkövetett hibák elterelhetik az olvasó figyelmét.

A pontos és világos nyelvezet, valamint a megfelelő formázás használata kulcsfontosságú a professzionális önéletrajz elkészítéséhez, biztosítva, hogy az ideális hosszúságú legyen. A cél egyoldalas önéletrajz, amely magában foglalja mind az alapvető, mind a kiegészítő részeket. A túl hosszúra nyúlt önéletrajz felhígíthatja az önéletrajz lényegét, míg a túl rövid önéletrajz esetleg nem nyújt elegendő részletet a létfontosságú ismeretek értékeléséhez.

Rendszergazda önéletrajz

Az önéletrajzban ajánlott az egységes betűtípus (pl. Times New Roman) és az előnyös betűméret (kb. 11-es betűméret) betartása.

A fényképek beillesztése az önéletrajzba általában nem ajánlott, hacsak nem kérik kifejezetten, és ez minden csapattagra igaz. A képek elvonhatják a figyelmet a pályázó technikai felkészültségének értékelésétől, ami az értékelési folyamat korai szakaszában elfogultságot eredményezhet.

Bár egy friss és professzionális fénykép javíthatja az rendszergazda önéletrajz megírását, fennáll a kockázata annak, hogy kedvezőtlen ítéleteket vált ki. Ha fényképet választ, győződjön meg róla, hogy az aktuális, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje a keltezett vagy nem professzionális felvételeket.

Figyelemre méltó, hogy a tapasztalat nem feltétlenül korrelál az idegen nyelvek ismeretével.

Az informatikus önéletrajz és az első szakasz sablon része

Sablon a jó mintára
Kiss János
Email cím: kissjanos@gmail.com
Telefonszám: 06 30 23 43 231
Lakcím: 1234 Sopron, Gizella hölgy utca 76.
Szül hely és adat: 1991. 08. 21. Győr
Sablon a rossz mintára
Nagy György
gyorgyikeee@freemail.hu
57 54 342
3231 Nyíregyháza
1991. 01. 12. Debrecen

Kérjük, vegye figyelembe a mellékelt önéletrajz-sablonban található hibákat. Először is, a jelölt neve nincs kiemelten feltüntetve, és nem szerepel benne a pozíció, amelyre pályázik. Továbbá a megadott email cím nem megfelelő a magyarországi álláspályázatokhoz. A pontos email cím biztosítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az álláspályázatokhoz megfelelő rendszergazda CV-t nyújtson be.

Ráadásul az országkód kihagyása a telefonszámban veszélyeztetheti az esélyeit, különösen akkor, ha egy potenciális munkáltató megpróbál kapcsolatba lépni Önnel. Állásajánlatok és álláslehetőségek feltérképezésekor elengedhetetlen, hogy kétszeresen ellenőrizze az elérhetőségi adatokat. A megadott címből hiányoznak olyan lényeges elemek, mint az utcanév és az utca száma. Ahogy a fenti önéletrajzpélda is jelezte, ezek az sablon részek elengedhetetlenek egy professzionális önéletrajzhoz. Az alábbi minta számos hibát tartalmaz a címben, a hónapban és a névben, amelyek javításra szorulnak.

Ezeknek a nyilvánvaló hibáknak a kijavítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az álláspályázat megfeleljen a gondosan kidolgozott profiljának, ezért a képzettségének részletezése során ügyeljen a pontosságra.

Az önéletrajz és a tapasztalatok rész egy informatikus CV esetén

Önéletrajzának összeállításakor, ha van releváns tapasztalata, általában célszerű a műszaki ismereteket csökkenő sorrendben, a legutóbbi munkakörrel kezdve bemutatni. Ez az elrendezés általában a leghatásosabb. Ha azonban egy korábbi szerepkör jobban illeszkedik ahhoz a munkakörhöz, amelyre pályázik, akkor azt a szerepkört is ki kell emelni. Ilyen esetekben a munkakör megnevezését emelje ki a leírás elején, hogy növelje a pályázó előnyeit.

Az önéletrajzában szereplő egyes szerepkörök ismertetésekor adjon tömör áttekintést anélkül, hogy apró részletekbe bocsátkozna. Ideális esetben tartalmazzon 4-5 olyan pontot, amely pontosan összefoglalja az iparágon belüli egyes pozíciókban betöltött szerepét.