Szakács önéletrajz – A-tól Z-ig minden lényeges!

A séf olyan konyhaművész, aki olyan ínycsiklandó ételek készítésére szakosodott, amelyek gyönyörködtetik az ízlelőbimbókat és kielégítik a lelket. Az ételek puszta elkészítésén túl a szakácsok felelősek a menük megtervezéséért, a legfinomabb alapanyagok beszerzéséért és a konyhai műveletek zökkenőmentes és hatékony működéséért.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A szakácsoknak magas higiéniai és biztonsági előírásokat kell betartaniuk, irányítaniuk kell a konyhai személyzetet, és gyakran az étterem vezetőivel együttműködve kell páratlan étkezési élményt nyújtaniuk a vendégeknek. Az ügyes szakácsok folyamatosan kísérleteznek és újítanak, a különböző konyhák, főzési technikák, valamint az ízek, textúrák és a tálalás bonyolult egyensúlyának mély ismeretére támaszkodva. Az ő szerepük egyszerre művészet és tudomány, amely egyaránt megköveteli a kreativitást, a pontosságot és a szenvedélyt.

A pályafutás jelentős elkötelezettséget igényel, ugyanakkor a jövedelmező fizetés ígérete gyakran vonzóvá teszi ezt az utat. Mindazonáltal a potenciális munkaadók alapos értékelése kulcsfontosságú a pozitív munkakörnyezet kialakításához és a munkahelyi elégedettség növeléséhez. A szakmai út elsietése munkahelyi elégedetlenségben csúcsosodhat ki. Hasonlóképpen, egy jól kidolgozott önéletrajz növelheti az esélyeit egy interjú elnyerésére.

Az interjúhívások biztosítása az átgondoltan megtervezett önéletrajzon múlik, amely hatékonyan emeli ki az Ön kompetenciáit és korábbi tapasztalatait. Személyre szabott önéletrajz-sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges elemet tartalmaznak, hogy támogassuk Önt ebben a kritikus szakaszban.

Ez a cikk mélyen belemerül az önéletrajz minden aspektusába, lehetővé téve a pályázók számára, hogy megkülönböztessék magukat a versenyképes álláskeresési környezetben. Elmélyedünk az önéletrajz-készítés árnyalataiban, amelyet egy példamutató dokumentum kezdeményez, amely megtestesíti az ideális végeredményt.

szakács önéletrajz

Tartalomjegyzék

Példa a tökéletes megírt önéletrajzra!

Személyes adatok
Miskolczi Adél
Szakács
E-mail: miskolcziadel@gmail.com
Telefonszám: 06 70 / 12 – 23 – 433
Lakcím: 2334 Budapest, János Falva utca 46.
Születési hely, idő: 1991. 01. 21. Kecskemét

Bemutatkozás
Több, mint 5 év tapasztalat van mögöttem, mint szakács, éppen ezért megfelelő vagyok a munkára. Kiváló kommunikációs képességem van, miközben tudok segíteni például abban is, hogy az újakat betanítsam. Kiváló módon értek az életekhez és az élelmiszer megfelelő arányához, a szükséges oktatásokon pedig gond nélkül bármilyen formában részt tudok venni. Ráadásul gyorsan tanulok.

Tapasztalatok
Marketing koordinátor
AutoBinck Shared Services Kft.
2020. május – 2023. február
Szombathely

 • Részvétel a cégek online és offline marketing kampányainak kialakításában
 • Kapcsolattartás kreatív és média ügynökségekkel
 • Az Auto Palace Délpest és Buda weboldalának és közösségi média oldalainak kezelése
 • Online felületeken megjelenő digitális tartalmak írása
 • Az online kampányok eredményességének folyamatos figyelemmel követése és ellenőrzése

Számlakezelési adminisztrátor
Bunge Zrt.
2017. április – 2019. március
Balatonfüred

 • Vásárlási és értékesítési szerződések adatainak ellenőrzése, jóváhagyása az SAP rendszerben
 • Beérkező fuvar számlák tartalmi, formai követelményeinek, valamint számla mellékleteinek ellenőrzése
 • Számlarögzítés az SAP/VIM számlaellenőrző programjának segítségével, könyvelésre kész „parkolt” számlák nyomon követése, szükség esetén a partnerek, kereskedők tájékoztatása
 • Szerződések státuszkövetése, folyamatos ellenőrzések végzése, a havi zárási teendők határidőre történő elvégzése
 • Helyettesítés esetén: szerződésmódosítási kérelmek felülvizsgálata, szükséges engedélyek beszerzése és nyilvántartása, a módosítás végrehajtása az SAP rendszerben

Iskolák
Tanító
Pannon Egyetem
2014. március – 2016. április
Cegléd

Fejlesztő
Semmelweis Egyetem
2010. május – 2011. december
Siófok

Érettségi
Óbudai Egyetem

2007. augusztus – 2008. július
Debrecen

Készségek és képességek

 • A munkával kapcsolatos feladatok gond nélkül ellátom
 • További szakmai tapasztalat is van mögöttem
 • A konyha számomra a minden
 • Ha az új dolgozóknak szüksége van segítségre, én itt vagyok
 • Különleges érzékem van az élelmiszer arányokhoz
 • A szabályok betartása számomra alapvető
 • A konyha művészet ismerete
 • Egészségügyi szempontból is kiváló vagyok
 • Kiváló kommunikációs képességem van
 • Egyedi ötleteket is be tudok hozni a munkáltató számára

Nyelvtudás

 • Angol – középfok

Önéletrajz sablon avagy mekkora fizetésre számíthat?

Miközben elkészíti önéletrajzát erre a pozícióra, hasznos, ha tisztában van a pozícióra jellemző fizetési kategóriákkal. Az ilyen szakmai pozíciók fizetése általában 400 000 és 600 000 forint között mozog, bónuszokkal és egyéb juttatásokkal együtt.

Érdemes megjegyezni, hogy a felvételt végző vállalat mérete nagyban befolyásolhatja a lehetséges fizetéseket. Jellemzően a kisebb cégek nem feltétlenül érik el azokat a bércsomagokat, amelyeket a nagyvállalatok, amelyek a vezetői pozíciókért járó magas készpénzbónuszokról híresek, kínálhatnak.

szakács önéletrajz

Ráadásul egyes vállalatok további juttatásokat is nyújtanak, mint például SZÉP-kártya juttatások, munka biztosítás és egyéb ösztönzők.

Legfontosabb fontosságú tudomásul venni, hogy a képességeid és a karrierpályád kulcsfontosságú szerepet játszanak a jövőbeli jövedelmed meghatározásában.

Ezzel párhuzamosan rendkívül fontos, hogy önéletrajzát összehangolja az adott pozícióval, amelyre pályázik. Az önbizalma nagyban befolyásolhatja az egyes iparágakban kínált fizetést. A pozícióhoz kapcsolódó kulcsfontosságú készségek kiemelése növelheti az esélyeit az interjúk során. Előnyös, ha ismeri a különböző vállalatok eltérő irányelveit és viszonyítási pontjait, mivel ezek a pozíciótól függően eltérőek lehetnek.

A kiváló kommunikációs képesség és a legfontosabb szakaszok

A kifogástalan és kifinomult önéletrajz elkészítése a lényeges információk megkülönböztetésén múlik a lényegtelenektől. Míg bizonyos részek elhagyhatók, mások, különösen az erősségeit kiemelő részek, hangsúlyt érdemelnek. Mindenekelőtt a bevezetőt kell kiemelnie, amelyet egy tömör, a releváns készségeket kiemelő rész követ. Az átfogó tapasztalati rész továbbra is kiemelkedő fontosságú, mivel kettős célt szolgál: bemutatja a jelölt alkalmasságát a szerepre, és bevonja az olvasót az önéletrajz elbeszélésébe.

Továbbá az oktatási szegmens jelentős befolyással bír a vezetői önéletrajzban. Számos területen elvárás a legalább egy idegen nyelv ismerete, és még a kezdetleges kétnyelvűség is versenyelőnyt jelent. Bár a hobbik felsorolása nem kötelező, a tanórán kívüli elfoglaltságok részletezése növelheti a személyiségét. Ezek a szempontok együttesen egy professzionális önéletrajzot alkotnak, amely mind digitális, és nyomtatott formában kompatibilis.

Ami az önéletrajz felépítését illeti, a koherens és pragmatikus felépítés előnyös, mivel a legtöbb álláskeresésnél az egyszerűséget előnyben részesítik a bonyolultsággal szemben. A sablonok felhasználása az önéletrajz megalkotásához széles körben támogatott, mint az iparban elsőrangú megközelítés.

Minden ami lehetővé teszi a tökéletes önéletrajz írását

A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek pontossága kritikus fontosságú az önéletrajz elkészítésekor. Ez a pontosság biztosítja, hogy az önéletrajz nemcsak megragadja, hanem meg is tartja az olvasó figyelmét. A bevezetés különösen fontos, mivel ez adja meg a kezdeti hangot; az ebben a részben elkövetett hibák könnyen elvonhatják az olvasó figyelmét.

A világos és tömör nyelvezet, valamint a megfelelő formázás elengedhetetlen a tapasztalattal rendelkező önéletrajz elkészítéséhez. Ideális esetben törekedjen egyoldalas önéletrajzra, amely magában foglalja az szakmai és, a kiegészítő részeket. Egy túl hosszú önéletrajzból hiányozhat a fókusz, míg egy túl rövid önéletrajzból hiányozhat az munka készségek bemutatása.

Az önéletrajzban célszerű egységes betűtípusválasztás (például Times New Roman) és méret (ideális esetben 11-es betűméret) alkalmazása.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlott fényképeket beépíteni az önéletrajzba ahogy a minta is mutatja, ez minden vállalati szerepkörre vonatkozik. A képek elterelhetik a figyelmet a jelölt technikai képességeiről, és az előzetes értékelések során elfogultságot okozhatnak.

Bár egy friss és professzionális fénykép feldobhatja az önéletrajzot, ugyanakkor kedvezőtlen benyomásokat is kelthet. Ha fényképet választ, győződjön meg róla, hogy az aktuális, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy alkalmi képek használatát akár.

Figyelemre méltó, hogy a tapasztalat nem feltétlenül korrelál az idegen nyelvek ismeretével.

szakács önéletrajz

Milyen tapasztalattal rendelkezik? Nézzük meg a dolgozni kívánó személyek személyes adatainak megadását

Ez segít majd
János Tamás
Email cím: janostamas@gmail.com
Telefonszám: 06 70 23 43 546
Lakcím: 4577 Sopron, Kis János Altábornok utca 76.
Szül hely és adat: 1990. 01. 21. Győr
Ez nem tud segíteni
Kiss Abigél
abigeeel@gmail.com
67 65 453
3445 Balatonfüred
1982. 01. 21. Siófok

Az alábbi összefoglaló jól példázza, mi kell ahhoz, hogy leendő munkavállaló legyen. Nézzük meg viszont a szakasz alapján, hogy mi hibás és mi sikeres az alábbi sablonban a legjobb CV elkészítéséhez.

Szeretném felhívni a figyelmét a mellékelt CV-sablonban található több hibára a munka betöltéséhez. Először is, a jelölt neve nincs jól láthatóan feltüntetve, így a állásra kereső munkáltatók számára nehézséget okoz, hogy megállapítsák, kié az önéletrajz. Ezen túlmenően, az önéletrajzból szembetűnően hiányzik a pozíció, amelyet az illető keres, ami lényeges fontosságú minden önéletrajzban. Továbbá a megadott e-mail cím pontatlannak tűnik, és nem felel meg az álláspályázatokra vonatkozó normáknak, különösen Magyarországon belül. A helyes és professzionális e-mail cím meglétének biztosítása kiemelkedő fontosságú egy olyan önéletrajz megformálásában, amely jól hangzik a leendő munkáltatók számára.

Továbbá, egy másik probléma az országkód hiánya a megadott telefonszámon belül. Ez a mulasztás könnyen egy potenciális munkalehetőségbe kerülhet a jelöltnek. Feltétlenül fel kell ismerni, hogy még ha a munkaadónak szándékában is áll felvenni a kapcsolatot a jelölttel, a teljes telefonszám hiánya elriaszthatja őt. Aki szakmai pályára szeretne lépni, annak különösen nagy gondot kell fordítania az elérhetőségi adatok pontosságára és teljességére. A megadott cím is hiányosnak tűnik, hiányoznak olyan lényeges adatok, mint az utcanév és a házszám. Amint azt a megadott önéletrajzminták is bizonyítják, az ilyen létfontosságú információk feltüntetése bevett gyakorlat. Sajnos a lejjebb található önéletrajzminta tele van a címekre, hónapokra és nevekre vonatkozó helyesírási hibákkal, amelyek jelentősen csökkentik a hitelességét.

Ezeknek a szembetűnő hibáknak a kezelése és kijavítása alapvető fontosságú annak biztosításához, hogy az álláspályázata tükrözze azt a szorgalmat és aprólékosságot, amelyet Ön a szakmai útjába fektetett. Ahogy halad előre, azt tanácsolnám, hogy alaposabban közelítse meg a képesítéseit és megbízóleveleit.

A készség és a többi – Avagy az eredményeket így érheti el könnyen

Mielőtt viszont továbbmenne, olvassa el az alábbiakat a következő részekkel kapcsolatban, hogy tudja mi szükséges ezután. Tehát, minden amire szüksége van.

Önéletrajzának elkészítésekor elengedhetetlen a releváns munkatapasztalat kiemelése. Ha az Ön háttere elsősorban műszaki jellegű, akkor általában célszerű a műszaki ismereteit fordított időrendi sorrendben felsorolni, a legutóbbi munkaviszonyával kezdve. Ezt a struktúrát tartják a leghatékonyabbnak, mivel így a potenciális munkaadók számára világosan láthatóvá válik szakmai útja. Előfordulhatnak azonban olyan esetek, amikor egy régebbi pozíció fontosabb lehet az aktuális álláshoz, amelyre pályázik. Ha ez a helyzet, akkor kiemelkedően fontos, hogy a munkaköri leírás legelején hangsúlyozza a munkakör megnevezését. Ez a stratégiai elhelyezés növeli a láthatóságot, és ezáltal annak a valószínűségét, hogy az Ön pályázatát komolyan figyelembe veszik.

Az önéletrajzod szerkesztési fázisában célszerű tömören összefoglalni minden egyes szakmai szerepet, amelyet vállaltál. Törekedjen arra, hogy tömör áttekintést nyújtson, és kerülje a részletes kifejtést, különösen a kezdeti jelentkezési szakaszokban.