Testőr önéletrajz – Részletes útmutató

A testőr, akit gyakran személyi biztonsági tisztként vagy közeli védelmi tisztként is emlegetnek, elsősorban azért felelős, hogy megvédjen egy személyt vagy egy csoportot a potenciális fenyegetésektől, például a támadástól, lopástól, zaklatástól, fenyegetéstől vagy más rosszindulatú szándéktól. A testőrök feladatai túlmutatnak a puszta fizikai védelmen, és jellemzően magas rangú személyek, hírességek, politikusok vagy üzleti vezetők alkalmazzák őket.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Biztonsági felméréseket végeznek, előre megtervezik a szállítási útvonalakat, felderítik a helyszíneket az ügyfél érkezése előtt, és együttműködnek más biztonsági szakemberekkel az átfogó biztonsági háló biztosítása érdekében. Ezek az éber szakemberek gyakran kiválóan ismerik a védekező taktikákat, az elsősegélynyújtást, és néha még fejlett vezetési készségekkel is rendelkeznek a kitérő és védekező vezetési manőverekhez. A testőrök célja nem csupán az, hogy reagáljanak a fenyegetésekre, hanem az is, hogy megelőzzék és elkerüljék azokat, mindenkor garantálva az ügyfelük biztonságát és jólétét.

A karrier építés elkötelezettséget és összpontosítást igényel, de a jövedelmező fizetés csábítása gyakran megéri az utat. A pozitív munkakörnyezet elősegítése és a munkahelyi elégedettség fokozása érdekében azonban kiemelten fontos a potenciális munkaadók alapos értékelése. A karrier elhamarkodott előrehaladása munkahelyi elégedetlenségben csúcsosodhat ki. Hasonlóképpen, egy átgondoltan elkészített önéletrajz drámaian megnövelheti az interjú esélyeit.

Az interjúlehetőségek megszerzésének titka egy jól összeállított önéletrajzban rejlik, amely ügyesen kiemeli az Ön szakértelmét és korábbi szerepeit. Mi személyre szabott önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges elemet tartalmaznak, hogy segítsük Önt ebben a kritikus fázisban.

Ez a cikk mélyen belemerül az egyes önéletrajzelemek bonyolultságába, lehetővé téve az álláskeresők számára, hogy a versenyző álláskeresési környezetben érvényesüljenek. Az önéletrajz-készítésről szóló beszélgetésünk egy professzionálisan összeállított mintával kezdődik, amely megtestesíti az ideális végeredményt.

Testőr önéletrajz

Tartalomjegyzék

Testőr CV – Avagy ezt érdemes követnie

Személyes adatok
János Alfréd
testőr
E-mail: janosalfred@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 57 – 53 – 4323
Lakcím: 4346 Nyíregyháza, Petőfi Sándor utca 43.
Születési hely, idő: 1991. 11. 20. Győr

Bemutatkozás
Képes vagyok bármilyen esemény biztosítására, miközben személyi testőr munkákat is vállaltam már. A munkavégzés helye számomra mindegy, miközben a hasonló munkáknak köszönhetően ma már 10 éves tapasztalat van mögöttem. A munkák közötti időszakban pedig kidobóként is dolgoztam. Az összes munkám lényege eddig az volt, hogy eseményeket vagy személyeket védjek.

Tapasztalatok
Ügyfélkapcsolati menedzser
Pannonjob Kft.
2020. május – 2023. február
Székesfehérvár

 • Új üzleti lehetőségek feltérképezése, piackutatás
 • Ajánlatkérések kezelése és feldolgozása
 • Árképzésben, illetve ügyféltalálkozókon való részvétel
 • Komplex projektekre történő rálátás, ezekben aktív szerepvállalás
 • Beszámolók, összefoglalók készítése és helyzetértékelések elvégzése

Digitális marketing specialista
BUREAU VERITAS MAGYARORSZÁG Kft.
2012. április – 2013. március
Balatonfüred

 • Közösségi médiatervek, SEO/SEM stratégiák és display hirdetési kampányok megvalósítása
 • Marketing tanulmányok készítése a Bureau Veritas Magyarország (BV) piaci pozíciójának felmérése érdekében
 • Promóciós tevékenységek, PR, tartalomírók javaslattétele és végrehajtása
 • A vállalat Google profiljának és a Google AdWords tevékenységének kezelése
 • Támogatás nyújtása a különböző online helyi projektek (pl.: új online helyi platform, helyi weboldal fejlesztése stb.) bevezetésében

Iskolák
Testőr
Pécsi Tudományegyetem
2012. március – 2013. április
Cegléd

Sebész
Széchenyi István Egyetem
2010. május – 2011. december
Szeged

Érettségi
Szegedi Tudományegyetem

2008. augusztus – 2008. július
Debrecen

Készségek és képességek

 • További tudásom is van a témában
 • Szakmai képesítéssel is rendelkezem
 • Alapvető számítógépes ismereteim is vannak
 • A munkavégzés helye számomra mindegy
 • A munkák közötti időszakban is ilyen munkát vállaltam
 • Testőr végzettségem van
 • Az összes fontos oktatáson részt vettem
 • Magyar nyelven és angolul is tudok beszélni
 • Jó az erőlétem
 • Jogosítványom is van

Nyelvtudás

 • Angol – középfok

Egy testőr CV és a fizetési elvárások

Az önéletrajz elkészítése során előnyös lehet, ha megismerkedik az adott pozícióra jellemző fizetési kategóriákkal. Ezekben a szakmai szerepkörökben a szokásos javadalmazás 600 000 és 1 000 000 forint között mozog, nem feledkezve meg az esetleges bónuszokról és egyéb juttatásokról sem.

Figyelemre méltó, hogy a cég mérete meghatározó szerepet játszik a kereset diktálásában. Általában a kisebb vállalkozások nem biztos, hogy olyan versenyképesek a javadalmazási ajánlataikban, mint a magánszektorban működő nagyobb társaik a testőr munka világában, amelyek híresek a jelentős készpénzes bónuszokról, különösen a vezető beosztásúak esetében.

Testőr önéletrajz

Ráadásul egyes vállalatok egyéb juttatásokat is nyújtanak, mint például SZÉP kártya előnyöket, egészségügyi ellátást, egyéb ösztönzők mellett.

Az Ön készségei és foglalkoztatási múltja tagadhatatlanul alakítja a várható jövedelmét.

Ezzel párhuzamosan kulcsfontosságú, hogy testőr önéletrajzát úgy alakítsa ki, hogy igazodjon az adott munkakörhöz, amelyet megcéloz. A képességeibe vetett bizalom befolyásolhatja azt a fizetést, amelyet az adott iparágban valószínűleg felajánlanak Önnek. Ha kiemeli az adott munkakörhöz kapcsolódó kulcsfontosságú készségeket, azzal növelheti az Ön megkülönböztethetőségét az testőr interjúk során. Az is sokat segíthet, ha jól ismeri a vállalat sajátos irányelveit és szerepelvárásait, mivel ezek a kritériumok pozíciónként eltérőek lehetnek.

Melyek a szakmai CV kötelező részei?

Egy kifogástalan és kifinomult önéletrajz elkészítéséhez meg kell különböztetni, hogy mely részletek a legfontosabbak, és melyek hagyhatók el. Míg egyes részek nem feltétlenül szükségesek, addig másokat, különösen azokat, amelyek az Ön fő erősségeit mutatják be, ki kell emelni, hogy biztosítsa a pozíciót. Az önéletrajz bevezető részének mindig kiemelkedőnek kell lennie, amelyet a releváns készségek tömör felsorolása követ. Az átfogó munkatapasztalattal foglalkozó rész ugyanilyen fontos, mivel bemutatja, hogy a jelölt mennyire alkalmas a szerepkör betöltésére, és bevonja az olvasót a pályázó szakmai fejlődésének útjába.

Ezenkívül a testőr tudományos bizonyítványok szakasza jelentős jelentőséggel bír, különösen egy vezetői önéletrajzban. Figyelemre méltó pont az idegennyelv-tudás általános elvárása. Már egy alapszintű kétnyelvűség is előrébb viheti Önt a versenyben. Bár a hobbik felsorolása nem kötelező, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel említése erősítheti az általános képet a testőr CV esetén. Ezek az elemek együttesen egy kifinomult önéletrajzban csúcsosodnak ki, amely mind nyomtatott, mind digitális médiumokhoz alkalmazkodik.

Ami az testőr CV felépítését illeti, a világos és pragmatikus felépítés ajánlott, mivel az egyszerűség gyakran felülmúlja a bonyolultságot az álláskeresés során. A sablonok alkalmazása az önéletrajzok készítésénél széles körben elismert etalon az iparágban.

A helyesírási szabályok és az összes fontos infó

A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek pontossága kulcsfontosságú az önéletrajz kulcsfontosságú részeinek elkészítésekor. Ezek az elemek hozzájárulnak egy magával ragadó önéletrajzhoz, amely nemcsak felkelti, hanem fenntartja az olvasó figyelmét. A bevezető szakasz rendkívül fontos, mivel ez az első érintkezési pont; az ebben a szakaszban elkövetett hibák elterelhetik az olvasó figyelmét.

A világos és tömör nyelvezet használata az önéletrajzban, megfelelő formázással párosulva, alapvető fontosságú a professzionális dokumentum elkészítéséhez. Az ideális terjedelem általában egy oldal, amely tartalmazza mind az alapvető, mind a kiegészítő részleteket. Egy túl hosszú önéletrajz háttérbe szoríthatja a lényeges pontokat, míg egy rövid önéletrajz nem mutathatja be a létfontosságú kompetenciákat.

Az egész testőr dokumentumban célszerű egységes betűtípust, például Times New Roman betűtípust használni, és 11 körüli betűméretet választani.

Testőr önéletrajz

Általánosságban elmondható, hogy a fényképek hozzáadása az önéletrajzhoz nem javasolt, hacsak nem kérik kifejezetten, függetlenül a vállalat hierarchiájától. A képek eltolhatják a hangsúlyt a jelölt képességeiről és képzettségéről, és az előzetes értékelés során esetleg elfogultságot okozhatnak.

Míg egy friss, professzionális testőr fénykép potenciálisan növelheti az önéletrajz vonzerejét, egyúttal utat nyithat a nem szándékolt elfogultságoknak is. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg róla, hogy az aktuális, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és mindig kerülje az elöregedett vagy nem hivatalos képek beillesztését.

Figyelemre méltó, hogy a munkatapasztalat nem feltétlenül korrelál az idegen nyelvek ismeretével a testőr CV esetén. Fontos viszont, hogy mennyire van rendben Önnek a változó munkavégzés helye.

A testőr CV és a személyes adatok

Ezt kövesse
Gábori Ádám
Email cím: gaboriadam@gmail.com
Telefonszám: 06 30 46 43 432
Lakcím: 2345 Sopron, Vargánya utca 76.
Szül hely és adat: 1991. 11. 21. Győr
Ezt viszont ne
János György
gyorgyikee@gmail.com
57 43 232
2335 Balatonfüred
1991. 01. 12. Siófok

A mellékelt önéletrajz-sablonban több feltűnő hiba is van. Először is, a jelölt neve nincs kiemelten feltüntetve, és a konkrét pozíció, amelyre pályázik, nincs megemlítve. Továbbá a megadott e-mail cím helytelen és nem is megfelelő egy magyarországi álláspályázathoz. A helyes és professzionális e-mail cím biztosítása kulcsfontosságú egy kifinomult önéletrajzhoz.

Továbbá, ha elmulasztja hozzáadni az országkódot a telefonszámához, az potenciális lehetőségekbe kerülhet. Még ha egy leendő munkáltató fel is szeretné venni Önnel a kapcsolatot, az országkód hiánya akadályozhatja őket – ez a mulasztás nem fordulhat elő egy tapasztalt szakember önéletrajzában. Ezért az ígéretes álláslehetőségek felkutatásakor alapvető fontosságú, hogy kétszer is ellenőrizze és pontosan adja meg elérhetőségi adatait. A címből hiányoznak az olyan lényeges adatok, mint az utcanév és a házszám. Amint azt a megadott önéletrajzminta is mutatja, az ilyen információk kötelezőek egy csiszolt, professzionális önéletrajzhoz. Továbbá a minta számos helyesírási hibát tartalmaz a címben, a hónapban és a névben, amelyeket ki kell javítani.

Testőr önéletrajz

Ezeknek a nyilvánvaló hibáknak a kezelése létfontosságú, ha olyan álláspályázatra törekszik, amely összhangban van az Ön aprólékosan részletezett képzettségével. Gondoskodjon az alaposságról, amikor felsorolja a bizonyítványait.

Ha pedig az összes fenti infót elolvasta, érdemes követnie az összes fent megadott szakaszt és az alapján megírnia az önéletrajzot. Ha ugyanis így tesz, biztos lehet benne, hogy könnyen megszerezheti a helyét az interjúra és az első munkájára.