Titkárnő önéletrajz – Legyen a tiéd a legjobb!

A titkárnő munkakör a hétköznapi felfogásban nem jelent magas pozíciót. Pedig egy igazi vállalkozó, üzletember tudja, hogy a jó titkárnő minden pénzt megér. A titkárnő más, mint egy asszisztens vagy adminisztrátor, hiszen ő a vezető jobb keze.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

A titkárnő pozíció emiatt lehet, hogy nem örvend hatalmas szaktekintélynek, viszont az biztos, hogy keresett szakma. Ahhoz azonban, hogy lecsaphass egy szuper állásra, titkárnő önéletrajzra lesz szükséged!

Milyen az igazán jó önéletrajz? Minden információ benne van, személyes, mégis szakmai és professzionalizmust sugall, miközben átlátható és könnyen olvasható. Ha első hallásra nehéznek tűnik, akkor olvass tovább: lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan készítsd el!

Tartalomjegyzék

Titkárnő önéletrajz példa

Nagy Virág
Titkárnő
E-mail cím: virag.nagy@gmail.com
Telefonszám: 0630/6789-987
Lakcím: 1111, Budapest, Király Gábor utca 5. 6/23.
Születési hely, idő: 1981.01.27. Pécs

Magamról

Szorgalmas, diszkrét és precíz titkárnő vagyok, 17 éves, KKV cégeknél szerzett tapasztalattal, német középfokú nyelvtudással. Számlák érkeztetése és iktatása, vezetőség adminisztratív támogatása, gépjármű flottamenedzsmenttel kapcsolatosan felmerülő feladatok ellátása, postázás és kapcsolattartás tartozik a főbb feladataim közé.

Szakmai tapasztalat

Titkárnő
S&P Kft.
2017. június – 2021. augusztus
Budapest

Főbb feladataim:

 • Teljes körű információszolgáltatás és segítségnyújtás.
 • Általános irodai asszisztencia és az ehhez kapcsolódó adminisztratív teendők ellátása.
 • Beérkező telefonhívások kezelése, küldemények átvétele és postázása.
 • Vendégek, ügyfelek, valamint egyéb látogatók fogadása.
 • Tárgyaló foglalások kezelése, tárgyalók előkészítése.
 • Összesen 70 gépjárművet tartalmazó gépjármű flottamenedzsmenttel kapcsolatosan felmerülő feladatok ellátása.

Titkárnő
Profi Kft.
2000. március – 2017. június
Budapest

Főbb feladataim:

 • Irodai adminisztratív és általános titkári/titkárnői feladatok: iktatások, postai ügyintézés.
 • Emailek, telefonok kezelése, szerződések előkészítése és rendszerezése, vendégek fogadása, megbeszélések, tárgyalások előkészítése, szervezése.
 • Projektek adminisztrációjának teljes körű lebonyolítása.
 • Vezetőség adminisztratív támogatása.
 • Recepciós feladatok.

Tanulmányok

Irodai titkár
Minerva szakképzési Központ
1999. április – 2000. február
Budapest

Érettségi
Kovács István Szakközépiskola
1995.– 1999.
Pécs

Egyéb képzések

Német intenzív nyelvtanfolyam
SOTER Nyelviskola
2007 szeptember – 2010. December
Budapest

Készségek, képességek

 • Precizitás, részletesség
 • Elemző szemléletmód
 • Szervezettség
 • Pontos
 • Megbízható
 • Gyors munkavégzés
 • Jó kommunikációs készség
 • Szervezési készség
 • Microsoft Excel, Word, Powerpoint
 • Microsoft Teams

Nyelvtudás

 • Német – középfok
 • Angol – alapszint

titkárnői önéletrajz

Titkárnő foglalkoztatottság Magyarországon

A titkárnők foglalkoztatottsága úgy gondolhatnánk, hogy kissé megfogyatkozott az online korban, azonban ez nem így van. A titkárnő a vezetők jobb keze, aki kézben tartja a  hétköznapi üzleti dolgokat, a megbeszéléseket szervezi, jegyzeteli, és egyben teljesen képben van a vezetők feladataival és sok esetben magánéletével is . A titkárnő munkakör hatalmas diszkréciót és szervezési képességet igényel, amit nem lehet elhagyni egyik napról a másikra.

A legtöbb online álláskereső oldalon több száz titkárnő állás vár rád. Nettó 200 000 és akár 400 000 forint között is lehet a fizetés, attól függően, hogy hány év szakmai tapasztalattal rendelkezel, és hány nyelven beszélsz. Ha igazán jó fizetést szeretnél, akkor elengedhetetlen legalább 1 nyelv, és inkább a multi cégeknél érdemes kopogtatni.

A titkárnő pozíciók elérhetők a közszférában is, mint óvoda- vagy iskolatitkár. Ezek a munkák közalkalmazotti munkabért jelentenek, amelyek mindig alacsonyabbak, mint a piaci bér, így érdemes csak akkor jelentkezni ezekre a munkákra, ha ez az álommunkád!

Hogyan írjunk titkárnő önéletrajzot?

A titkárnő önéletrajz készítése nem kis kihívás elé állítja a szakembereket. Átfogó, lényegre törő és könnyen olvasható legyen, lehetőleg egy oldal hosszúságú. Ahhoz, hogy ezt be tudd tartani, mindenképp szükséged lesz egy önéletrajz sablonra.

Lehetőleg kerüld a feltűnő és harsány színeket, hiszen egy titkárnő a visszafogottságáról és a diszkréciójáról ismert. Ahhoz, hogy biztosan jó sablont válassz, mi a Határozott önéletrajz sablont és a Rotterdam sablont ajánljuk. Mindkettőről elmondható, hogy megbízhatóságot és professzionalizmust sugall, azonban utóbbi modernebb.

Az önéletrajz elrendezése

Az igazán igéző önéletrajz hagyományos, könnyen olvasható betűtípust használ, valamint 11-12-es betűméretet. Hagyományos betűtípusnak számít az Arial, Calibri és Times New Roman. Emellett  mind a munka, mind a tanulmány felsorolásánál a fordított időrendi sorrendet használd , így könnyen átlátható a teljes karrieredet.

A HR-sek és vezetők nagyrésze ezt a típust részesíti előnyben. Pályakezdőként, amikor még nincs elég szakmai tapasztalat, akkor a funkcionális önéletrajz formátum ajánlott. Ez a képességekre helyezi a hangsúlyt, nem pedig a munkatapasztalatra. Amennyiben viszont már rendelkezel kellő tapasztalattal, akkor a klasszikus magyar önéletrajz formátum az ideális választás.

Ezek a szekciók az összes sablonban megtalálhatók, hiszen kötelező, hogy szerepeljenek a titkárnő önéletrajzban:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Profil, szakmai bemutatás, karriercél meghatározás
 • Munkatapasztalat
 • Tanulmányok, képzések
 • Készségek, képességek
 • Nyelvtudás (opcionális)

Kezdd a személyes adatok megadásával

A személyes adatok, vagyis elérhetőségek azok, amelyek a legtöbb információt szolgáltatják a vezető számára. Ha ugyanis megtalálod az álommunkát, és nem tudnak elérni, akkor nincs mit tenni – lecsúsztál a munkáról.

Az adataid helyessége, pontossága ezért különös figyelmet igényel – inkább olvasd át ötször, csak biztosan el tudjanak érni!

Ezeknek kell mindenképp szerepelniük a személyes adataid között:

 • Neved
 • Beosztásod (Titkárnő)
 • Email cím
 • Telefonszám
 • Lakcím
 • Születési hely és idő (opcionális, de ajánlott)
 • A fényképed

Lehetőleg kerüld a munkahelyi e-mail cím és telefonszám megadását, ugyanis nem etikus, valamint a nevedet emeld ki vastagabb betűvel. Alább láthatsz két példát, egy helyeset és egy helytelent:

HELYES
Nagy Virág
Titkárnő
E-mail cím: virag.nagy@gmail.com
Telefonszám: 0630/6789-987
Lakcím: 1111, Budapest, Király Gábor utca 5. 6/23.
Születési hely, idő: 1981.01.27. Pécs
HELYTELEN
Nagy Virág
E-mail cím: viragcica810127@gmail.com
Telefonszám: 0630/6789-987
Lakcím: 1111, Budapest, Király Gábor utca 5. 6/23.
Születési hely, idő: 1981.01.27. Pécs

A második példában láthatod, hogy a jelölt egy hosszú és nehezen értelmezhető e-mail címet adott meg. Ez azért nem jó megoldás, mert nem mutat professzionalizmust, inkább gyerekességet. Érdemes inkább a kereszt- illetve vezetéknevedből készíteni egy email címet, és megbízható email fiókot használni, mint a Gmail és a Yahoo.

Kell-e fényképet mellékelnem az önéletrajzomhoz?

A fotó csatolása láthatod, hogy opcionális, viszont előnyt élvezhetsz a jelentkezés során, ha csatolsz. A vezető ugyanis kell, hogy lássa, hogy nézel ki – sajnos a titkárnő pozíció olyan nagymértékű diszkrécióval jár, hogy ha nem tart ránézésre szimpatikusnak és megbízhatónak a vezető, akkor elúszik a munka.

A fénykép mindenképp legyen profi minőségű és fehér háttér előtt készüljön. Egyedül legyél rajta, visszafogott hajjal és natúr sminkkel, ugyanis megbízhatóságot kell sugallnia. Nézd meg úgy a képet, hogy neked mi jutna róla eszedbe, ha meglátnád egy önéletrajzban.

Írjuk meg a tökéletes szakmai összegzést az titkárnő önéletrajzhoz!

A szakmai összegzés, bemutatkozás és a karriercél meghatározás rögtön a személyi adatok alá kerül. Ennek célja, hogy a  leendő munkaadó mindössze ennek a néhány sornak az elolvasásával azonnal teljes képet kapjon a szakmai előéletedről és a személyiségedről. 

Gondolj úgy erre a részre, mint ami elad téged és a tudásodat. Ha te olvasnod el egy jelölt önéletrajzát, mit keresnél benne, mit akarnál róla azonnal megtudni?

A karrier tanácsadó szerint ebben a részben mindössze 3-5 sorban érdemes felsorolni legalább 3-4 készséget, a legnagyobb teljesítményedet és a célodat is, valamint az értéket, amit hozol a céghez. Lehet, ez így kicsit hosszúnak és soknak tűnik egyszerre, de megmutatjuk, hogyan néz ki a gyakorlatban!

HELYES
Magamról
Szorgalmas, diszkrét és precíz titkárnő vagyok, 17 éves, KKV cégeknél szerzett tapasztalattal, német középfokú nyelvtudással. Számlák érkeztetése és iktatása, vezetőség adminisztratív támogatása, gépjármű flottamenedzsmenttel kapcsolatosan felmerülő feladatok ellátása, postázás és kapcsolattartás tartozik a főbb feladataim közé.
HELYES
Magamról
Megbízható, szorgalmas, önálló és gyors munkavégzésű titkárnő vagy több, mint 6 év szakmai tapasztalattal. A titkárnői feladatok ellátása, mint a beérkező és kimenő küldemények fogadása, szerződések előkészítése és rendszerezése, vendégek fogadása, megbeszélések, tárgyalások előkészítése, szervezése tartozik a főbb erősségeim közé. Az új szerződés nyilvántartó rendszeremnek köszönhetően 0 százalékra csökkent az elveszett szerződések száma.

Karriercél meghatározás a pályakezdők részére

Pályakezdőként nehéz lehet elért eredményekről beszélni, így ilyenkor előtérbe kerülnek a képességek, készségek, valamint a tanulmányi eredmények, és a cél. A cél azonban ne arról szóljon, hogy mennyit szeretnél keresni, hanem hogy miért ehhez a céghez és erre a titkárnői pozícióra jelentkeztél, tehát a céggel kapcsolatos legyen.

Példa

HELYES
Célom

Szorgalmas, megbízható és gyorsan tanuló vagyok, Irodai titkárnő és asszisztens képzéssel, valamint pénzügyi ismeretekkel rendelkezem. Célom, hogy olyan cégnél helyezkedjek el, ahol fontos a lojalitás és az önálló munkavégzés. A végzettségemet kiemelkedő teljesítménnyel szereztem meg, így a dokumentumok készítése, szerkesztése, sokszorosítása és a táblázat- és adatbázis-kezelési feladatok ellátása, kimutatásokat készítése az erősségeim közé tartozik.

Munkatapasztalat elhelyezése a titkárnő önéletrajzban

A titkárnő önéletrajz egyik elengedhetetlen része a munkatapasztalat. Minden munka esetén fontos, de a titkárnő munka során, diszkréciója miatt kritikus pont. Emellett a titkárnő feladatok ellátása különbözik minden munkahely esetén. Van, ahol több pénzügyi feladatot bíznak rá, van ahol a gépjárműflotta kezelését.

Ahogy az önéletrajz minta is mutatja, a munkahelyeket fordított időrendi sorrendben soroljuk fel. Ennek a lényege, hogy a legfrissebb, jelenlegi munkát tünteted fel elsőként, majd időben visszafelé haladva látható a többi munka. Ebben az esetben ugyanis könnyedén végig követhető a teljes karrieredet.

Általában nem ajánlott 15 évnél régebbi munkákat felsorolni, ugyanis akkor biztosan nem férsz rá egy oldalra. Abban az esetben viszont, ha ugyanazon a munkahelyen töltötted el azt az akár több évtizedet, akkor természetesen ne hagyd le!

Ezeket sorold fel a szakmai tapasztalat esetén:

 • Betöltött pozíció, lehetőleg vastag betűvel kiemelve.
 • Cég, vállalat neve.
 • Időtartam, hogy pontosan mikor dolgoztál ott, de elég hónapot írni, nem szükséges napot is.
 • A város neve, ahol végezted a munkát.
 • Feladatkörök, elért eredmények.

A feladatkörök és részletes feladatleírás esetén 4-6 bulletpontban ajánlott felsorolni a feladatokat. Ezeket mindig igazítsd ahhoz, ami a megpályázott munka leírásában is szerepel, ezzel bizonyítva rátermettségedet. Emellett pedig ezek a szavak kulcsszóként szerepelnek!

📌 Tipp: Az önéletrajzban kulcsszavakat kell elrejteni, mert az első körben egy erre kifejlesztett szoftver, az ATS azokat fogja keresni ezeket. Ha hiányoznak az önéletrajzból, nem jutsz el az interjúig.

Ha a munka bemutatásába tudsz számokat, statisztikát is beírni, akkor különösen nagy hatással lehetsz a vezetőre!

Példa

HELYES
Szakmai tapasztalat

Titkárnő
S&P Kft.
2017. június – 2021. augusztus
Budapest

Főbb feladataim:

 • Teljes körű információszolgáltatás és segítségnyújtás.
 • Általános irodai asszisztencia és az ehhez kapcsolódó adminisztratív teendők ellátása.
 • Beérkező telefonhívások kezelése, küldemények átvétele és postázása.
 • Vendégek, ügyfelek, valamint egyéb látogatók fogadása.
 • Tárgyaló foglalások kezelése, tárgyalók előkészítése.
 • Összesen 70 gépjárművet tartalmazó gépjármű flottamenedzsmenttel kapcsolatosan felmerülő feladatok ellátása.

Titkárnő
Profi Kft.
2000. március – 2017. június
Budapest

Főbb feladataim:

 • Irodai adminisztratív és általános titkári/titkárnői feladatok: iktatások, postai ügyintézés.
 • Emailek, telefonok kezelése, szerződések előkészítése és rendszerezése, vendégek fogadása, megbeszélések, tárgyalások előkészítése, szervezése.
 • Projektek adminisztrációjának teljes körű lebonyolítása.
 • Vezetőség adminisztratív támogatása.
 • Recepciós feladatok.
HELYTELEN
Titkárnő
Profi Kft.
2000. március – 2017. június
Budapest

Főbb feladataim:

 • Postai ügyintézés és emailezés, telefonálás.

titkárnői önéletrajz

Példa tapasztalat nélküli titkárnők számára

Amennyiben nincs még tapasztalatod, akkor sem kell megijedned! Ha úgy gondolod, hogy ez hátráltat a munka megtalálásában, akkor tévedsz! Pályakezdőként azonban biztosan fel tudsz sorolni munkatapasztalatot, még ha azt is hinnéd, hogy nem rendelkezel vele.

Legyen szó  szakmai gyakornok állásról vagy nyári diákmunkáról, mindezt érdemes beleírni az önéletrajzba . Ha a kijelölt feladatok ellátása nem okoz gondot, és ezt be is tudod bizonyítani, akkor téged választanak! Érdemes olyan munkát is beírni, amelyik nem kapcsolódik közvetlenül a titkárnő pozícióhoz. Ezzel azt mutatod, hogy felelősségteljes munkaerő vagy.

HELYES
Szakmai tapasztalat
Bolti eladó
Bershka
2021. július – 2021. december

Feladatkörök:

 • Vevők, vásárlók kiszolgálása.
 • Kassza kezelése, segítségnyújtás reklamáció, termékcsere esetén is.
 • Új diákmunkások, gyakornokok betanítása, a beosztásuk vezetése, jelenléti ívek ellenőrzése.
 • Törzskártya programok menedzselése.

Tanulmányok szekció a titkárnő önéletrajzban

A titkárnő szakmát általában OKJ-s képzés keretein belül lehet elsajátítani, azonban nem ritka a diploma elvására sem. A legtöbb esetben elfogadott a középfokú tanulmány, vagyis érettségi megléte és valamilyen (általában angol) nyelvtudás megléte. Éppen ezért diákok számára is megfelelő munka lehet!

A tanulmányok esetén is a fordított időrendi sorrendet érdemes használni, vagyis a legfrissebb tanulmánnyal kezdeni a felsorolást. Általános iskolát abban az esetben se adj meg, ha csak érettségivel rendelkezel.

Ebben az esetben is érdemes azt nézni, hogy esetleg legyen olyan irányú végzettségünk, mint amilyen a cég profilja.

👉 Például, ha pénzügyi szektorba jelentkezünk, akkor egy pénzügyi tanfolyam biztos kiemel minket a jelentkezők közül.

A tanulmányok felsorolása esetén először írjuk a szakot, majd alá az iskola nevét, végül, hogy mettől-meddig jártunk oda és melyik városban végeztük. Pályakezdőként mindig tüntesd fel a kurzusokat, amelyek illeszkednek a cég profiljához vagy az elvégzendő feladatokhoz. Az olyan plusz információkat, mint, hogy kiemelkedő teljesítményt értél el, vagy speciális feladatokat is végeztél, mindig írd bele pályakezdőként!

Képzés vs. tapasztalat: melyik legyen az első?

A válasz attól függően változik, hogy mennyi tapasztalattal rendelkezel. Elsősorban érdemes a szakmai tapasztalatot előre venni, az mindig nagyobb előnyt élvez. Ha azonban nincs elegendő munkatapasztalat, akkor a képzések kerülnek az előtérbe.

Bármelyikről is legyen szó, kapcsolódjon a megpályázott pozícióhoz, és még fontosabb, hogy a legideálisabb formát válaszd.  Pályakezdőként így a funkcionális önéletrajz formátumot, amelyben a képességek és készségek kerülnek előtérbe . Itt is van hely a szakmai tapasztalatnak, és érdemes is beírni akár a diákmunkát is, de inkább a tanulmányok kerüljenek előtérbe.

Példa

HELYES
Irodai titkár
SzakMA Szakképzési Központ
2020. április – 2021. február
Budapest

Főbb kurzusok:

 • Külső és belső kapcsolatteremtő, kapcsolattartást szolgáló iratokat, leveleket, egyéb dokumentumokat készíteni, szerkeszteni, sokszorosítani.
 • Gazdálkodási, vállalkozási alapfeladatokhoz kapcsolódóan levelezést folytatni.
 • Táblázat- és adatbázis-kezelési feladatokat végezni, kimutatásokat készíteni.
HELYTELEN
Pénzügyi asszisztens
2019. május – 2019. október

A legjobb készségek a titkárnő önéletrajzban

A titkárnő készségei és képességei között a diszkréciónak, precizitásnak és megbízhatóságnak mindenképp szerepelnie kell, ha azonnal munkát szeretnél találni. Ez azért fontos, mert a titkárnő a vezető jobb keze, számon tartja a feladatok határidejét, állapotát, és még a magánéletébe is bepillantást nyer.

A készségek és képességek külön szekcióként is szerepeljenek, valamint csempészd be a szakmai tapasztalat és a szakmai összefoglaló részekbe is. Így ha a vezető vagy a HR-es elolvassa a jelölt önéletrajzát, azonnal tudni fogja, rendelkezik-e az elvárt kvalitásokkal.

💡 Tény: A legtöbb kulcsszót a képességek és a készségek között rejtheted el, amelyeket az álláshirdetés elvárásokat tartalmazó részében találhatsz.

Itt találhatsz példát, amelyek szerepelni szoktak az elvárások között. Mielőtt beírod a saját képességeidet, mindig olvasd el a megpályázott munka leírását, ugyanis érdemes az ott elvárt képességeket feltüntetni. Ez változhat minden megpályázott állás esetén, így ajánlott újra és újra átolvasni a hirdetést, mielőtt jelentkezel.  Összesen általában 5-8 képességet  javasolt felsorolni. 

Készségek, képességek

 • Precizitás, részletesség
 • Elemző szemléletmód
 • Szervezettség
 • Pontos
 • Megbízható
 • Gyors munkavégzés
 • Jó kommunikációs készség
 • Szervezési készség
 • Microsoft Excel, Word, Powerpoint
 • Microsoft Teams
 • Felhasználói szintű számítógépes ismeretek
 • Tízujjas gyors gépírás

Soft skillek a titkárnő önéletrajzban

A soft skillek azok a személyiségbeli tulajdonságok, motivációs faktorok, amelyek nem tanulhatók el, azonban fejleszthetők. Ezek azt mutatják meg, hogy a jelölt hogyan végzi a feladatokat, illetve, hogy minden megvan-e benne, ami a titkárnő munka követelményeihez szükséges. A titkárnő sok esetben tanácsadó is, így nagyon fontos a diszkréció és megbízhatóság. 

Készségek, képességek

 • Precizitás, részletesség
 • Elemző szemléletmód
 • Szervezettség
 • Pontos
 • Megbízható
 • Gyors munkavégzés
 • Jó kommunikációs készség
 • Szervezési készség
 • Diszkréció
 • Önálló és hatékony munkavégzés

A hard skillek a titkárnő önéletrajzban

A hard skill, más néven az a technikai és szakmai tudás, amelyet az iskolában sajátítasz el, vagy munkatapasztalat során teszel szert rá. Ezeket a képességeket meg lehet tanulni, ez a szakmai része a munkának. Ha ezek birtokában is vagy, akkor biztosan azonnal felfigyel rád a leendő munkaadó. Sok esetben azonban ettől eltekintenek, és inkább a tulajdonságok alapján választanak kollégát.

A titkárnő pozícióval kapcsolatos szakmai tudásra példát itt találsz:

Készségek, képességek

 • Microsoft Excel, Word, Powerpoint
 • Microsoft Teams
 • Felhasználói szintű számítógépes ismeretek
 • Tízujjas gyors gépírás
 • Google Calendar
 • Google Catalog
 • Google Meet
 • Adminisztráció, iktatás
 • Angol nyelvtudás

Nyelvismeret, mint opcionális szekció

A nyelvismeret megadása azért opcionális, mert nem minden titkárnő pozíció (főleg a magyar cégek) követeli meg. Azonban, ha rendelkezel nyelvismerettel, mindenképp add meg, ugyanis előnyt jelent a legtöbb munka esetén!

Mindig írd a nyelvtudás mellé a szintet is, hogy teljes képet kaphasson a potenciális munkaadó a tudásodról, és hogy milyen feladatok ellátása megy az adott nyelven.

👍 Általánosan elmondható, hogy akkor nevezzük a nyelvtudást -szintűnek, ha van belőle nyelvvizsga, és -fokú, ha nincsen.

Példa

HELYES
Nyelvtudás
Angol – középszintű nyelvtudás
Olasz – alapszintű nyelvtudás

Összefoglaló: kulcspontok a tökéletes titkárnő önéletrajz megírásához

A titkárnő önéletrajz esetén alapkövetelmény, hogy tökéletes legyen a helyesírás. A megjelenés professzionalizmust és diszkréciót sugalljon, így kerüld a harsány színeket.  Használj 11-12-es betűméretet, és olyan hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial. Az átláthatóság, könnyen olvashatóság és az egy oldal hosszúság legyen a fő szempont.

Az alábbi szekciók mindig szerepeljenek az önéletrajz felépítésében:

 • Személyes adatok, karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés, szakmai tapasztalat, tanulmányok, képességek és készségek és a nyelvtudás.
 • A személyes adatok megadása esetén különösképp ügyelj az adatok helyességére, másképp nem ér el a HR-es, ha épp felajánlaná az álommunkát.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legfrissebbel, mostanival kezdd a felsorolást.. Pályakezdőként mindig sorold fel a gyakornoki vagy diákmunkákat is, biztosan előnyt jelent.
 • A tanulmányok során mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd, és szerepeljen a végzettség és iskola neve mikor jártál az intézménybe. Pályakezdőként sorolj fel néhány releváns tantárgyat is, hogy lássák, tökéletes jelölt vagy.
 • A képességek és készségek mindig kulcsszóként vannak elrejtve a hirdetésben, így ha jellemző rád, akkor használd azokat. Ezeket foglald bele a munkatapasztalatba és a karriercél meghatározásba is.
 • A szakmai összegzést és karriercél meghatározás esetén 3-5 mondatban összefoglalod a teljes karrieredet, képességeidet és a motivációdat.
 • A nyelvtudás sok esetben elengedhetetlen, így mindig sorold fel a szintjét is.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a különbség az asszisztens és a titkárnő között?

Gyakran keverik az asszisztens és titkárnő pozíciót nemcsak a köznyelvben, de az álláshirdetésekben is. Az asszisztens sokkal több szakmai feladatot lát el, és már specializálódik valamilyen irányba: például pénzügyi asszisztens, marketing asszisztens, logisztikai asszisztens. A titkárnői munka ezzel szemben a vezetőnek segít a feladatok rendszerezésében, elvégzésében és a megbeszélésekkel kapcsolatos teendőkben. Végezhet asszisztens pozícióval kapcsolatos feladatokat, de nem azok vannak túlsúlyban.

Mi az ideális hosszúság és titkárnő önéletrajzát illetően?

Lehetőleg az önéletrajz ne haladja meg az egy oldal hosszúságot, máskülönben kisebb eséllyel olvassák el.