Webfejlesztő önéletrajz – Minden amit tudnia kell!

A webfejlesztő olyan műszaki szakember, aki a weboldalak tervezéséért, létrehozásáért és karbantartásáért felelős. Az ügyfelekkel vagy egy belső csapattal együttműködve építik és alakítják ki egy vállalkozás vagy magánszemély online jelenlétét a weboldalak vagy webalkalmazások szerkezetének, elrendezésének és funkcionális szempontjainak kialakításával.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Ez magában foglalja a kód írását különböző nyelveken, például HTML, CSS, JavaScript vagy PHP nyelven, a projekt igényeitől függően.

A webfejlesztők tesztelik a weboldalakat a használhatóság szempontjából, és kijavítják a hibákat vagy problémákat, hogy biztosítsák az optimális teljesítményt a különböző platformokon és böngészőkben. Emellett integrálhatják a webhely analitikáját, kezelhetik az API-kat és biztonsági intézkedéseket is bevezethetnek. A webfejlesztők gyakran szorosan együttműködnek a webdesignerekkel és a tartalomkészítőkkel a zökkenőmentes felhasználói élmény megteremtése érdekében.

A webfejlesztős pozíció jelentős elkötelezettséget igényel, bár a versenyképes díjazás gyakran vonzó karrierlehetőséget biztosít. A leendő munkáltatók átfogó értékelése azonban elengedhetetlen a kedvező munkakörnyezet kialakításához és a munkahelyi elégedettség fokozásához, mivel az impulzív karrier döntések elégedetlenséghez vezethetnek. Hasonlóképpen, egy jól felépített önéletrajz nagyban növelheti az állásinterjú esélyeit.

Az Ön útja a hatásos állásinterjúk felé egy módszeresen összeállított önéletrajzzal kezdődik, amely ügyesen helyezi előtérbe készségeit és korábbi tapasztalatait. Alaposan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek tartalmazzák az összes kulcsfontosságú elemet, hogy segítsük Önt ebben a kulcsfontosságú lépésben.

Ez a cikk az egyes önéletrajz elemek mélyreható feltárását nyújtja, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy megkülönböztessék magukat a versenytársaktól. Elmélyedünk az önéletrajz írás kulcsfontosságú aspektusaiban, és egy professzionálisan és lelkiismeretesen elkészített minta dokumentummal kezdünk, amely az ideális végterméket példázza.

Webfejlesztő önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy tökéletes önéletrajz minta, avagy erre figyeljen

Személyes adatok
László Kálmán
Szoftverfejlesztő
E-mail: laszlokalman@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 84 – 34 – 432
Lakcím: 4322 Győr, Petőfi János utca 87.
Születési hely, idő: 1997. 11. 12. Sopron

Bemutatkozás
Több, mint 5 éves tapasztalat van mögöttem, mint szoftverfejlesztő, miközben a programozási ismeretek mellett az informatika teljes világa közel áll hozzám. Az új programok fejlesztése a fő profilom, a szakmai tudásom pedig professzionális szintre vitt az évek alatt. A Html css és a html gond nélkül megy, de a javascript és sql sem okoz problémát. Mindeközben pedig az adatbázis készítés is megy.

Tapasztalatok
Marketing asszisztens
FESTÉK CSODÁK KFT.
2017. május – 2021. február
Kecskemét

 • Szoros kapcsolattartás a marketing osztállyal
 • A cég social media csatornáinak (Facebook, Instagram) napi szintű koordinálása, posztok, kommentek nyomonkövetése
 • A social media csatornákra érkező konkrét megkeresések megválaszolása
 • Aktív részvétel a marketing kampányokban, rendezvényekkel kapcsolatos feladatok, szövegírás
 • Segítségnyújtás marketing kampányok, kiadványok, promóciós- vagy értékesítési anyagok összeállításában

Termékmenedzser
HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft.
2017. április – 2019. március
Zalaegerszeg

 • Hazánk legnagyobb online IT versenyének szervezésében, illetve lebonyolításában való aktív részvétel
 • IT fejlesztési projektekben való részvétel, igények definiálása és kommunikálása a fejlesztők felé, tesztelés koordinálása és abban aktív részvétel
 • Ügyfél kapcsolattartás, versenyzőkkel való kapcsolattartás
 • Adminisztráció (szerződések kezelése, folyamatok nyomon követése)
 • A legfontosabb programozó feladatok ellátása, css és javascript tudás által

Iskolák
Tanár
Budapesti Gazdasági Egyetem
2016. március – 2018. április
Göd

Sofőr
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
2014. május – 2015. december
Budapest

Érettségi
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

2011. augusztus – 2013. július
Budapest

Készségek és képességek

 • Javascript tudás sql fejlesztési képességek
 • Microsoft és excel ismeretek
 • Python tudásom is van
 • Fejlesztői ismeretek birtokában vagyok
 • Mysql tudásom van
 • Jogosítvány megléte
 • Szoftverfejlesztő diplomám van
 • Web és marketing ismeretek birtokában vagyok
 • Az informatika teszi ki az életem
 • Tapasztalattal rendelkezem a témában

Nyelvtudás

 • Angol – Középfok

Webfejlesztő önéletrajz

HTML CSS és minden más – Avagy milyen lesz a fizetése?

Mielőtt elkészíti önéletrajza fejlesztése általi megírását, hasznos lehet, ha tisztában van a szakmai munkakörök szokásos fizetési fokozatával. Egy fejlesztő pozícióval, hasonló munkakör esetében a szokásos díjazás jellemzően 400 000 és 1 000 000 forint között mozog, beleértve a bónuszokat és juttatásokat is.

Azonban olyan tényezők, mint például a felvételt végző vállalat mérete, jelentősen befolyásolhatják a lehetséges keresetet. A kisebb cégek gyakran kevésbé versenyképes bércsomagokat kínálnak a magánszektorban működő nagyobb társaikhoz képest, amelyek köztudottan csábítóbb anyagi juttatásokat kínálnak az informatikai munkakörökért.

Emellett egyes munkáltatók olyan extra juttatásokat is kínálhatnak, mint a SZÉP kártya juttatások, egészségügyi ellátás és egyéb ösztönzők.

Alapvető fontosságú megérteni, hogy képességei és foglalkoztatási előélete alapvetően befolyásolhatja jövőbeli kereseti lehetőségeit a munka területén.

Ezzel párhuzamosan létfontosságú, hogy megértse önéletrajza relevanciáját az Ön által megcélzott álláshoz. Az Ön bizalmi szintje jelentősen befolyásolhatja az Ön által esetlegesen kapott javadalmazási csomagot. Így a munkakörhöz kapcsolódó alapvető kompetenciák kiemelése előnyt jelenthet az interjúk során. Az is hasznos, ha megismerkedik az egyes szervezetek sajátos irányelveivel és elvárásaival, mivel ezek a különböző szerepkörökben eltérőek lehetnek.

Nézzük meg a legfontosabb részeket és minden lényegeset

Egy elegáns és professzionális önéletrajz elkészítéséhez éles szemmel kell megkülönböztetni, hogy mi az, ami elengedhetetlen, és mi az, ami nem. Néhány elemet ki lehet hagyni, míg másokat, különösen azokat, amelyek kiemelik a potenciális foglalkoztatási előnyöket, hangsúlyozni kell. A bevezetőnek mindig elsődlegesnek kell lennie, amelyet egy tömör rész követ, amely a releváns készségeket ismerteti a munkatapasztalat szempontjából. A tapasztalatokat részletező, átfogó rész szintén kiemelkedő fontosságú, amely nemcsak a jelöltnek a pozícióra való alkalmasságát hangsúlyozza, hanem az olvasó figyelmét is leköti.

Ezenkívül az oktatásra vonatkozó rész jelentős jelentőséggel bír az informatikai önéletrajzban. Fontos tudomásul venni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, bár már a kezdetleges kétnyelvűség is versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbik nem kötelezően szerepelnek az informatikai önéletrajzban, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel bizonyítéka javíthatja a profilját. Ezek az összetevők együttesen egy szakmailag strukturált önéletrajzot eredményeznek, amely mind a nyomtatott, mind a digitális médiában alkalmazható.

Ami az önéletrajz elrendezését illeti, a rendezett és funkcionális kialakítás javasolt, mivel az egyszerűség általában kedvezőbb, mint a bonyolultság az ilyen esetekben. Az önéletrajzok sablonok alapján történő strukturálásának megközelítése széles körben megbecsült iparági szabványos gyakorlatnak számít.

Az önéletrajz minta és a helyesírási szabályok

Nézzük meg az önéletrajz alapvető összetevőit. A hibátlan helyesírás, a megfelelő nagybetűs írásmód és a pontos írásjelek elengedhetetlenek egy szoftverfejlesztő önéletrajzhoz, amely nemcsak megragadja, hanem fenntartja az olvasó figyelmét. A bevezetésnek különös jelentősége van, mivel ez alapozza meg az első benyomást; bármilyen hiba ezen a ponton az olvasó teljes elvonatkoztatását eredményezheti.

Az átlátható, pontos és rendezett nyelvezet alkalmazása kritikus fontosságú egy szakmai CV esetén, csakúgy, mint a formázási technikák alkalmazása az optimális hosszúság megtartása mellett. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely tartalmazza a kötelező és a kiegészítő részeket is. Ennek a hossznak a túllépése kevésbé kimerítő értékelést eredményezhet, míg a túl rövid önéletrajz az információhiány miatt akadályozhatja a létfontosságú képességeinek értékelését.

A betűtípus (pl. Times New Roman) és a betűméret (lehetőleg 11-es méret) egységessége is javasolt a dokumentumban.

Hacsak nincs kifejezetten előírva, a fényképek beillesztése általában nem javasolt a programozási önéletrajz elkészítésekor. A kép elvonhatja a recepciós szakértelmét és a kezdeti értékelést, és potenciálisan elfogultságot okozhat az előzetes értékelési szakaszban.

Bár egy fénykép növelheti a profilját, az önéletrajz alapján negatív megítélést is elősegíthet. Ha úgy dönt, hogy fényképet is mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult dokumentumokon alapuló web önéletrajzok benyújtását, azaz a nem professzionális képek felhasználását.

Érdekes módon a tapasztalat nem gyakorol jelentős befolyást az idegen nyelvek ismeretére.

Webfejlesztő önéletrajz

A születési hely és a személyes adatok

Ez a verzió olyan ami érdemes
Varga Gábor
Email cím: vargagabor@gmail.com
Telefonszám: 06 70 32 67 432
Lakcím: 3224 Debrecen, Kiss János Altábornok utca 101.
Szül hely és adat: 1976. 10. 20. Győr
A szakmai CV-hez viszont ez nem jó
Géza Gizella
gizikeee@freemil.com
77 16 5432
8754 Budapest
1984. 12. 21. Szigethalom

Figyelje meg az adott önéletrajz minta alapján a szereplő hibákat. Először is, a jelölt neve nincs egyértelműen megadva, és hiányzik a pozíció, amelyre pályázik. Továbbá a megadott e-mail címe nemcsak pontatlan, hanem alkalmatlan is egy magyarországi java fejlesztői álláspályázatra. A helyes e-mail címe megadása kulcsfontosságú lépés a professzionális java web fejlesztős CV elkészítésében álláskereséskor.

Ezzel szemben az országkód kihagyása a megadott telefonszámból olyan hiba, amely a kommunikációs lehetőségek elszalasztásához vezethet a web fejlesztés területére vonatkozóan, még akkor is, ha az olvasó tervezi, hogy kapcsolatba lép vele – ami egy tapasztalt szakmai önéletrajzában kulcsfontosságú elem. Ha tehát azt szeretné, hogy a legcsábítóbb java állásokkal kapcsolatban is kapjon hívásokat, fordítson nagy figyelmet a következő pontban szereplő elérhetőségekre. A megadott web címből hiányoznak az olyan fontos részletek, mint az utcanév és a házszám. Ezeket a konkrét adatokat mindig fel kell tüntetni egy kiváló minőségű szakmai html css CV összeállításakor, ahogyan azt az elsődleges jelölt fenti önéletrajz minta is mutatja. A következő minta tele van helyesírási hibákkal a címben, a hónapban és a névben, amelyeket el kell kerülni.

Ezeknek a feltűnő hibáknak a kijavítása kritikus fontosságú a sikeres és aprólékosan kidolgozott java fejlesztés állás pályázat szempontjából, ezért ügyeljen arra, hogy erre figyelmet fordítson az ismeretek megadása esetén.

A területen szükséges további részek – Bemutatkozás

A jól menő bemutatkozás tervezése
A microsoft rendszer és és a java ismeretek mellett szakmai tudással is rendelkezem. A programok fejlesztése, az sql programozások, a microsoft ismerete és tervezése mind mind gond nélkül meg. Több, mint 10 éves tapasztalat által pedig a különböző projektek mind gond nélkül mennek, ahogy a rendszerek ismerete is. További kérés esetén pedig egy új alkalmazás tervezése és mobil weboldal készítése sem okoz problémát a területen, mint php fejlesztői szakember.
Ezt a részt viszont felejtse el
Ha olyan emberre vagy szükséged, aki képes egy oldal karbantartása mellett mysql felhasználói ismeretekkel is bír, rám van szükséged. Műszaki egyetemen végeztem, alkalmazás készítés is megy, illetve minden, ami mobil oldal is. Bármilyen nyelvet könnyen megértek az alkalmazás készítéséhez és a rendszerek használatához. A wordpress is megy, ahogy adatbázis készítésből sem vagyok hátrányban a munkák során.

Amikor egy hasonló tökéletes betöltött sql munkakörre készít önéletrajzot, törekedjen az áttekinthetőségre, és távolítsa el a nem lényeges elemeket. A cél az, hogy tömör pillanatképet adjon a vonatkozó adatbázis tapasztalatokról, kiemelve minden olyan figyelemre méltó szervezetet, amellyel hasonló minőségben dolgozott.

Mindazonáltal, ha ez a szakasz nem szakszerűen kezelt a szakmai önéletrajzában, zavart kelthet, és drasztikusan csökkentheti az esélyeit arra, hogy kedvező munkakörben haladjon előre az interjú fázisain. Ha elérhető, emelje ki a vonatkozó mérőszámokat a java világ világában. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy kiemelje azon forgatókönyveket, amelyekben az Ön hozzájárulása kézzelfogható javulást idézett elő, pl. a teljesítménymutatók növekedését vagy a feladat orientált kezdeményezések sikeres végrehajtását az új programok fejlesztése által a java világban. Az ilyen mérhető eredmények beépítése felerősíti önéletrajzának erejét, ezért ha megvalósítható, integráljon hasonló számadatokat képességeinek bemutatására.

Webfejlesztő önéletrajz

A szakmai tapasztalattal rendelkező CV következő része

Ha a java munkakörre vonatkozó önéletrajza releváns munkatapasztalatot tartalmaz, általában azt tanácsoljuk, hogy fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi pozícióval kezdve rendezze el a tapasztalat megadását. Ez a struktúra általában a legjobb választás. Ettől azonban el lehet térni, ha egy korábbi munkakör jobban illeszkedik ahhoz az adatbázis munkakörhöz, amelyre pályázik. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör megnevezése jól láthatóan szerepeljen a munkaköri leírás elején, hogy növelje esélyeit az mysql munkakörök elnyerésére.

A rendszer pozícióra vonatkozó önéletrajzának tömör összefoglalót kell adnia az egyes szerepkörökről anélkül, hogy a jelentkezési folyamat korai szakaszában szükségesnél több felesleges részletbe bocsátkozna. Ehelyett törekedjen 4-5 olyan pontra, amely találóan összefoglalja az ágazaton belüli egyes pozíciókban szerzett tapasztalatait, ahogyan azt érdemes.

Jelentős, hogy ha az Ön tapasztalata kissé szűkös, megengedett a képzés alatt szerzett fontos ismeret beépítése, ahogyan azt a minta is mutatja. Ez felölelheti a különféle speciális készségeket vagy egyéb irodai és egyetemi projekteket, amelyek megfelelnek a munkakör követelményeinek, amelyre pályázik.

Végezetül, hacsak kifejezetten másképp nem jelzi, kérjük, önéletrajza elkészítése alatt a fizetési elvárásait magyar forintban (HUF) jelölje meg.

A legjobb ha ezt követi
Rendezvényszervező
Virtu Étterem Nyrt.
2012. január – 2014. február
Zugliget

 • Rendezvény koncepciók kidolgozása a rendszer szerint
 • Ügyfélélmény biztosítása (előzetes helyszínbejárás és rendezvény)
 • Rendezvény minden részletének koordinálása
 • Ajánlatkérés és kalkuláció készítés, Kapcsolattartás a Partnerekkel angol és magyar nyelven
 • Alvállalkozókkal való kapcsolattartás, Szerződések elkészítése, utókövetése a rendszer szerint

Content Producer
BioTech USA Kft.
2010. január – 2011. augusztus
Szigethalom

 • Különféle izgalmak projektekben való részvétel
 • A programok ismerete által az új kollégák betanítása
 • A projektek vezetése és igazgatása
 • A cég oldal figyelése és szerkesztése
 • A tanulmányok átadása az új kollégáknak
 • Programok fejlesztése és irányítása
 • Cím alapján új ügyfelek keresése

Online szerkesztő
HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft.
2001. március – 2003. február
Székesfehérvár

 • A magazin online és social media felületeinek gondozása
 • Cikkírás, illetve médiatartalmak szerkesztése
 • Rendezvényszervezésben való részvétel
 • Kapcsolattartás a szerzőkkel, szerkesztőségi munkatársakkal, partnerekkel
 • Feladatok elvégzése a programok ismerete által
Ez viszont nem lesz jó
Újságíró
Ringier Hungary Nyrt.

1999. július – 2001. november
Gödöllő

 • Online tartalmak (hírek, cikkek, képek) napi szintű szerkesztése, gondozása
 • Szakirodalom folyamatos nyomon követése, orvostudomány újdonságait bemutató külföldi szaklapok szemlézése, fordítása
 • Sajtóeseményeken való részvétel, beszámolók írása, kapcsolattarás a különféle egészségügyi területek szakembereivel
 • Gyógyszer információ kezelése, gyógyszerleírások, orvostudományi szövegek szerkesztése
A bőséges CV karbantartása és hangsúlyozása a CV-ben elengedhetetlen ahhoz, hogy bizonyítsa, hogy megfelel a szerepnek, még akkor is, ha egy új iparágba lép be. Lényeges megérteni ennek a szakasznak a jelentőségét, mivel a jelöltek szigorú értékelésen esnek át a kiválasztási folyamat alatt a megfelelő képességeinek azonosítása érdekében, ezért gondoskodjon arról, hogy maga is tartalmazza ezt az információt.

Ne feledje, hogy a vállalat elnöke gyakran együttműködik a HR-rel, és kulcsszavas keresőeszközöket alkalmazhat a leendő jelöltek meghatározott kritériumok alapján történő szűrésére. Ha attól tart, hogy a pályázata nem eléggé egyértelmű ahhoz, hogy biztosítsa a pozíciót, a készségeinek ezen aspektusának finomítása előnyösnek bizonyulhat a felvételi szakaszban. Ha az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti önéletrajzába, megkülönböztetheti magát a többi pályázótól, növelheti esélyeit arra, hogy megkapja a kívánt szerepet, és biztosíthatja, hogy önéletrajzát átnézik.

A közelmúltbeli pozíciók megadásakor hasznos iránymutatás, hogy legfeljebb négy olyan szerepet soroljon fel, amelyeket általában megfelelőnek tart. Mindazonáltal ötnél több szerepkör megemlítése általában nem tanácsos, ha a karrierje előrehaladására törekszik, ezért ezt vegye figyelembe önéletrajza elkészítésekor.

A tanulmányok és az ott elvégzett feladatok

Jól megírva így néz ki
Mérnök
Dunaújvárosi Egyetem
2000. augusztus – 2002. szeptember
Vásárosnamény

Marketinges
Debreceni Egyetem
2003. szeptember – 2005. október
Győr

Ez viszont nem helyes
Iskolák

Cicaszitter
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2002
Vargánya

Sofőr
Budapesti Corvinus Egyetem
2002
Siófok

Önéletrajzának ebben a szegmensében nemcsak az oktatási programokat és kurzusokat kell nagybetűvel írnia, hanem világosan meg kell adnia az egyetemi tanulmányok pontos időtartamát is, években és félévekben kifejezve. Míg a karok nagybetűsítése ebben az összefüggésben nem szükséges, a megszerzett diploma vagy érettségi jegyek megemlítése nem különösebben lényeges az önéletrajz elkészítésekor.

A felsőoktatási intézménye helyének feltüntetése növelheti a jól felépített önéletrajz hitelességét. Ezért, ha az információ releváns, például az érettségi diploma esetében, akkor ajánlatos ezt a részletet is feltüntetni.

Érdekes módon a toborzók általában kevesebb időt szánnak az oktatással kapcsolatos részre, mint más jelentős területekre. Ezért e szakasz felépítésekor tekintse meg a megadott példát, és a hibák elkerülése érdekében ügyeljen az önéletrajzában a helyesírásra és az írásjelekre.

Azonban még akkor is előnyös, ha Ön egy kezdő, korlátozottan értő jelölt, ha minden vonatkozó bizonyítványt dokumentál, még akkor is, ha azok összetettségét nem teljesen érti. Ha ezt a megközelítést alkalmazza, bővítheti készségeit, és személyiséget vihet önéletrajzába.

A nyelvtudás és az önéletrajzának fejlesztése és a szakértelme

Kemény képességei:

 • Tanúsított webfejlesztő program vagy tanfolyam elvégzése.
 • Jártasság a webes technológiák, nyelvek és platformok megértésében és alkalmazásában.
 • Erős szervezési és tervezési készség, valamint kivételes kommunikációs készség.

Személyközi készségek:

 • Ügyfélközpontú megközelítés minden kommunikációban és együttműködési készség.
 • Képesség a különböző szakmai háttérrel rendelkező egyénekkel való együttműködésre.
 • Végezetül kérjük, önéletrajzában tüntesse fel a nyelvtudásról szóló részt.

Végül pedig adj meg felsorolás szerűen az angol és az egyéb nyelv ismereteket is a nyelv szakaszban.