Bankár önéletrajz – Minden, ami lényeges Önnek!

A banki dolgozó olyan pénzügyi szolgáltató szakember, aki számos szolgáltatással segíti az ügyfeleket, többek között betétek és pénzfelvételek kezelésével, pénzügyi tanácsadással, hitelek és kölcsönök közvetítésével, valamint befektetési stratégiák kialakításával. Konkrét feladatkörüktől függően a banki dolgozó a személyes banki szolgáltatásokra, a kereskedelmi vagy vállalati szolgáltatásokra vagy a befektetési banki tevékenységekre összpontosíthat.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Gyakran szorosan együttműködnek az ügyfelekkel, hogy megértsék pénzügyi céljaikat, és olyan megoldásokat kínáljanak, amelyek megfelelnek az igényeiknek.

Ez magában foglalja a kockázatértékelések elvégzését, a pénzügyi adatok elemzését és annak biztosítását, hogy minden tranzakció megfeleljen a banki törvényeknek és szabályozásoknak. Emellett szerepükhöz tartozik az ügyfelekkel való kapcsolatépítés és -fenntartás, a kiváló ügyfélkiszolgálás, valamint a legújabb pénzügyi termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos ismereteik folyamatos frissítése.

A hivatásos bank pálya elhivatottságot igényel és csábító fizetést kínál, ami kívánatos szakmai választássá teszi. A kielégítő munkakörnyezet és a munkával való elégedettség biztosítása érdekében azonban elengedhetetlen a potenciális munkáltatók alapos felmérése. A kapkodó állás választás elégedetlenséget eredményezhet. Hasonlóképpen kritikus fontosságú a hatékony önéletrajz elkészítése, mivel jelentősen növeli az interjú elnyerésének esélyét.

Bár az interjún való helytállás jelentős, az út egy jól felépített önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan mutatja be az Ön kompetenciáit és tapasztalatait. Gondosan összeállított, minden lényeges elemet tartalmazó önéletrajz sablonokat kínálunk, hogy segítsük Önt ebben a kulcsfontosságú lépésben.

Ez a cikk az egyes önéletrajz részek árnyalt elemeivel foglalkozik, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy kitűnjenek versenytársaik közül. Azonnal belemerülünk az önéletrajzírás kulcsfontosságú szempontjaiba, egy professzionálisan és aprólékosan kidolgozott mintadokumentummal kezdve, amely megtestesíti a várt eredményt.

Bankár önéletrajz

Tartalomjegyzék

A pénzügyi CV megírásának módja helyesen

Adatok
Kiss Gábor
Pénzügyi ügyintéző
E-mail: kissgabor@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 67 – 42 – 432
Lakcím: 3124 Budapest, Vágóhíd utca 76.
Születési hely, idő: 1967. 12. 20. Balatonlelle

Bemutatkozás
2010 óta vagyok a gazdasági világban, a szerzett tapasztalatom segítségével viszont már helyettes vezérigazgató is voltam már. Nemzetközi szinten pedig 2008-ban általános ismereteket szereztem a pénzügy világában. A bank elnöke pedig minden esetben elismert a cég kivételes dolgozójaként. 2007-ben szereztem angol nyelvvizsgát üzleti szinten. A szakmai világ elismert tagja vagyok tehát.

Tapasztalatok
Szállítási koordinátor
Royal Win Food Kft.
2002. május – 2005. február
Téglás

 • Az előállított ételadagok belföldi kiszállításának szervezése, koordinálása
 • Szállítások optimalizálása, nyomon követése, felülvizsgálata gépjárművezetők irányítása
 • Vue.js komponensek elkészítése sitebuild-ből
 • Gépjárműflotta műszaki és dokumentációs felügyelete
 • Nyilvántartások naprakészségének biztosítása, határidők betartása

Szövegírás
Libri-Bookline Zrt.
2005. április – 2011. március
Debrecen

 • A Libri márka marketing tevékenységéhez kapcsolódó kreatív szövegírói feladatok
 • Hírlevelek, social media posztok szövegezése
 • Aloldalak szövegezése, szövegek korrektúrázása
 • Tartalomgyártás a Libri Magazinra és szerkesztői feladatok a Libri podcast adásai kapcsán
 • A márkákhoz kapcsolódó kampányok kidolgozásának támogatása

Iskolák
Mérnök
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
2018. március – 2020. április
Cegléd

Külkereskedelem
Budapesti Metropolitan Egyetem
2010. május – 2012. december
Siófok

Érettségi
Debreceni Református Hittudományi Egyetem

2008. augusztus – 2021. július
Sopron

Készségek és képességek

 • Gazdasági ismeretek
 • Több éves tapasztalat a témában
 • Általános számítógépes ismeretek
 • Pénzügy végzettség
 • Szociális ismeretek és empátia magas szinten
 • A magyar üzleti élet elismert tagja vagyok
 • Jogosítvány megléte
 • Vezetői ismeretek megléte
 • Napi feladatok ellátásának képessége
 • Csapatmunkára való igény
 • Magas fokú önállóság

Nyelvismeret
Angol nyelv – középfok

Bankár önéletrajz

Nézzük meg a fizetési sávokat a pénzügyi világban

Mielőtt belemerülnénk a szakmai önéletrajzok összeállításának stratégiáiba, hasznos, ha először megvizsgáljuk a szakmai szerepek lehetséges jövedelmét. Hogy viszonyítási alapot adjunk, az átlagos fizetés 300 000 és 900 000 forint között mozog, figyelembe véve a bónuszokat és juttatásokat is.

Ennek ellenére a kereseti lehetőségeket jelentősen befolyásolhatják olyan szempontok, mint például a vállalat nagyságrendje, ahol Önt alkalmazzák. Általában az állami intézmények általában kevésbé versenyképes bértáblákat kínálnak, míg a magánvállalatok vonzóbb pénzügyi jutalmakat.

Továbbá egyes munkáltatók olyan extra juttatásokat is biztosíthatnak, mint a SZÉP kártya juttatások, egészségbiztosítás és egyéb ösztönzők.

Alapvető fontosságú tudomásul venni, hogy a képességeid és a tapasztalatod jelentősen befolyásolja a potenciális jövedelmedet.

Ugyanilyen fontos annak megértése, hogy a bemutatkozása mennyire releváns a megpályázott munkakör szempontjából. Az önbizalmad szintje jelentősen befolyásolhatja a megcélzott fizetést. Ezért előnyös, ha kiemeli a munkakörhöz kapcsolódó kulcskompetenciákat, mivel ez feltűnőbbé teheti Önt az interjúkon. Az is hasznos, ha előzetesen megismerkedik az egyes vállalatok sajátos irányelveivel és követelményeivel, mivel ezek álláshelyenként eltérőek lehetnek.

Mit kell kötelezően megadnod a gazdasági világban?

A csiszolt és professzionális CV elkészítése során fontos, hogy megkülönböztesse a lényeges és a választható részeket. Egyes szegmensek elhagyhatók, míg másokat, különösen azokat, amelyek a lehetséges foglalkoztatási hiányosságokra vonatkoznak, ki kell emelni. A bevezető szegmensnek mindig elsőbbséget kell élveznie, amelyet egy tömör, a megfelelő tulajdonságokat felvázoló rész követ. A tapasztalatokról szóló átfogó szegmens beillesztése létfontosságú, mivel nemcsak a szerepkörre való alkalmasságot mutatja be, hanem az olvasót is leköti.

Ezenkívül az oktatásra vonatkozó résznek jelentős súlya van egy vezetői önéletrajzban. Fontos megemlíteni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, ugyanakkor a többnyelvűség akár alapszinten is versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbi rész beillesztése nem kötelező, javíthatja a profilját, ha bizonyítani tudja, hogy részt vett iskolán kívüli tevékenységekben. Ezek az elemek alkotják egy professzionálisan összeállított CV alapját, függetlenül attól, hogy nyomtatott vagy digitális formátumú.

Ami az CV elrendezését illeti, ajánlott a letisztult és funkcionális designt választani, mivel ez a szakma jellemzően az egyszerűséget értékeli a bonyolultsággal szemben. Ezért az önéletrajz felépítésekor a sablonalapú megközelítés alkalmazása tekinthető a legjobb gyakorlatnak.

A helyesírás és minden ami fontos ami miatt elbukhatsz

Vizsgáljuk meg az CV néhány alapvető szempontját. A pontos helyesírás, a nagybetűzés és az írásjelek kulcsfontosságúak egy olyan CV elkészítéséhez, amely leköti és fenntartja az olvasó figyelmét. A bevezető különösen fontos, mivel ez határozza meg az első benyomást, és bármilyen hiba ebben a részben az olvasó érdeklődésének teljes elvesztéséhez vezethet.

A világos, pontos és szervezett nyelvezet alkalmazása alapvető fontosságú, a formázási technikák kihasználásával, az optimális hosszúság megtartása mellett. Célszerű egyoldalas önéletrajzra törekedni, amely a kötelező és a választható részeket is magában foglalja. Ennek a hossznak a túllépése kevésbé alapos értékeléshez vezethet, míg a lényegesen rövidebb CV a részletesség hiánya alatt alááshatja a kulcsfontosságú képesítések értékelését.

Javasolt továbbá egységes betűtípust, például Times New Roman betűtípust használni, és a 11-es betűméretet következetesen tartani a dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, a fénykép csatolása általában nem javasolt. A fénykép elvonhatja a figyelmet az pénzügyi szakmában szerzett képesítések kezdeti értékelésétől, és potenciálisan elfogultságot vezethet be az értékelés korai szakaszában.

Bár a fénykép potenciálisan hozzáadott értéket képviselhet, negatív benyomásokat is kelthet. Ha mégis úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, ideális esetben az elmúlt egy éven belül készült, és a bank CV érdekében kerülje az elavult vagy nem professzionális képek használatát.

Érdekes módon az idegen nyelv tudás tekintetében a tapasztalatnak nincs nagy súlya.

A saját adatai megadásának módja a magyar önéletrajzban

A magyar CV ezen része helyesen
Miskolczi Péter
Email cím: miskolczipeter@gmail.com
Telefonszám: 06 30 67 43 234
Lakcím: 4321 Budapest, San Diego utca 67.
Szül hely és adatok: 1976. 05. 11. Salgótarján
A magyar CV ezen része rosszul
Gödör Ádám
godoradam@freemil.com
98 64 2312
6543 Sajó
1965. 11. 30. Balatonfüred

Figyeljen oda a megadott példában szereplő hibákra. Először is, a pályázó neve nem szerepel jól láthatóan, és a munkakör, amelyre pályázik, nincs egyértelműen meghatározva. Továbbá a megadott e-mail cím helytelen, és nem megfelelő egy ilyen szintű álláspályázathoz Magyarországon. A CV elkészítésekor elengedhetetlen a professzionális e-mail cím.

Továbbá az országkód elhagyása a megadott telefonszámból olyan mulasztás, amely elszalasztott kommunikációs lehetőségeket okozhat, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll felvenni Önnel a kapcsolatot, ami alap szabály. A megadott címből olyan kritikus részletek is hiányoznak, mint az utcanév és a házszám. Az ilyen részleteket mindig fel kell tüntetni az CV hibátlan adatainak biztosítása érdekében, ahogyan azt a területről származó elsődleges minta is mutatja. Ez a példa tele van helyesírási hibákkal, amelyek a címben, a hónapban és a névben tűnnek fel, és amelyeknek nem szabadna előfordulniuk.

Ezeknek a kirívó hibáknak a kijavítása elengedhetetlen a meggyőző és jól megírt álláspályázat elkészítéséhez.

Bankár önéletrajz

Mutasd be a szerzett tapasztalataidat jól

A magyar CV ezen része
2008-ban kezdtem a pályafutásomat, az éves megbeszélések által pedig a legjobbnak neveztek ki minden évben. A napi feladataimat bármikor el tudom látni, 2011-ben pedig osztályelső is voltam. A cég érdekeit pedig tökéletesen tudom figyelni és teljesíteni. Éppen ezért, úgy érzem, hogy a legjobb jelölt vagyok erre a munkakörre. Amennyiben Önök is így látják, várom szíves jelentkezésüket.
Rosszul megírva
Több, mint 10 éves tapasztalatom van. A napi feladatokat is ellátom. Képes vagyok bármilyen feladatot ellátni, ha kell. Várom, hogy hívjanak, de szólok előre, személyesen interjúra nem vagyok hajlandó bemenni. Nem dolgozom ezenkívül hétvégén vagy délután, csak 8 órában délelőtt.

Amikor önéletrajzot készít egy hasonló álláshoz, a hangsúlyt az egyszerűségre és a felesleges elemek eltávolítására kell helyezni. A cél az, hogy tömör áttekintést nyújtson a vonatkozó tapasztalatokról, kiemelve minden olyan jelentős szervezetet, amellyel ezen a területén részt vett.

Ha azonban ezt a szakaszt nem kezeli szakmailag ügyesen, akkor zavart okozhat, és jelentősen csökkentheti annak valószínűségét, hogy továbblépjen az interjú szakaszába. Amikor csak lehetséges, emelje ki a figyelemre méltó mérőszámokat. Ez a stratégia lehetővé teszi, hogy olyan forgatókönyveket mutasson be, amelyekben az Ön részvétele mérhető javulást eredményezett, például a teljesítménymutatók emelkedését vagy a feladatokkal kapcsolatos kezdeményezések sikeres végrehajtását. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése erősíti önéletrajzának szilárdságát.

Bankár önéletrajz

A tapasztalatok megadása jól

Ha az önéletrajza releváns munkatapasztalatot tartalmaz, általában azt tanácsoljuk, hogy fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahelyével kezdve jelenítse meg, mivel általában ez a leghatékonyabb. Ez alól azonban kivételt lehet tenni, ha egy korábbi munkakör közvetlenebbül kapcsolódik a megpályázott pozícióhoz. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a szerepkör egyértelműen szerepeljen az állás leírás elején.

Az önéletrajzban röviden foglalja össze az egyes szerepkörök időtartamát, és tartózkodjon a túlzó kifejtéstől. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör pontra, amelyek hatékonyan illusztrálják a területen belüli egyes szerepkörökben megszerzett tapasztalatait.

Fontos megjegyezni, hogy ha a tapasztalata kissé korlátozott, akkor a tanulmányai során megszerzett ismereteket is beépítheti. Ez magában foglalhat olyan gyakorlatokat és egyetemi projekteket, amelyek összhangban vannak az állás előfeltételeivel, amelyre pályázik.

Továbbá, hacsak nincs kifejezetten más utasítás, a CV összeállításakor tüntesse fel a fizetési elvárásait forintban (HUF).

Így adja meg
Social Media & Content Creator
WELLNESS HOTEL ENGEL
2012. január – 2020. február
Miskolc

 • A vállalati kommunikációért a közösségi hálózatokon, például az Instagramon keresztüli kommunikáció
 • Facebook és Pinterest, valamint a márka imázs javítása
 • Felelős a reelsek és videók szerkesztéséért, valamint a fotószerkesztésért, a hangért és a dizájnért
 • Az influencer események szervezése és az influencer marketing koordinálását is
 • Kapcsolatba lépni a közösségünkkel és az ügyek elintézése

Szerkesztő
HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft.
2000. január – 2003. augusztus
Szolnok

 • A havi megjelenésű print magazin szerkesztése
 • A külsős szerzők által írt cikkek stiláris, nyelvhelyességi, helyesírási ellenőrzése
 • Kapcsolattartás a szerzőkkel, korrektorral, szerkesztőségi munkatársakkal
 • Cikkírás (rövid anyagok írása a magazinba)
 • Online cikkek, hírek írása
 • További médiatartalmak szerkesztése
 • Emailek és ügyek intézése, amikor szükséges

Divattervező
DistributionOne Kft.
1995. március – 2021. február
Csabak

 • Ruhák tervezése és bemutatása a közönségnek
 • A csapattagokkal való kapcsolattartás, modellek megkeresése
 • Folyamatos trend figyelés és elemzés
 • A tervező asztal igazgatása és kezelése
 • Lokális piacelemzés és koncepció megalkotás
Ezt érdemes elkerülni
Vevőszolgálat
Hoya Lens Hungary ZRt.

1993. július – 1997. november
Budapest

 • Partnereinkkel való rendszeres kapcsolattartás, optikai tanácsadás, termékajánlás, tájékoztatás
 • Beérkező rendelések felvétele, rögzítése a rendelés beviteli programokba
 • A különböző rendelés beviteli programok adminisztrátori feladatainak ellátása
 • Kapcsolattartás a társosztályokkal és a szemüveglencse gyárakkal
A területen megszerzett tapasztalatainak hatékony bemutatása az önéletrajzban kiemelkedő fontosságú ahhoz, hogy hangsúlyozhassa alkalmasságát az adott szerepre, még akkor is, ha a tapasztalata korlátozott. E szakasz jelentőségének elismerése kulcsfontosságú, mivel a kiválasztási folyamat során alapos vizsgálatnak fog alávetni.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy egy cég elnöke gyakran alkalmaz a HR mellett kulcsszavas keresőeszközöket, hogy kiszűrjék a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak. Ha attól tart, hogy jelentkezése nem kap elég figyelmet ahhoz, hogy biztosítsa a pozíciót, előnyös lehet a szakterület ezen aspektusára koncentrálni. Az állás hirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítése az önéletrajzába megkülönböztetheti Önt a többi pályázótól, és növelheti az esélyeit arra, hogy megkapja a kívánt pozíciót.

Kézzelfogható iránymutatás, ha a jelentkezőket arra kérik, hogy a legutóbbi munka tapasztalatukat is tüntessék fel. Négy általában elfogadható, de az ötnél több általában nem ajánlott, ha a pályán az élre szeretne kerülni.

Bankár önéletrajz

Az egyetem és a tanulmányok

Ez jó lehet
Cukrász
Evangélikus Hittudományi Főiskola
1999. augusztus – 2001. szeptember
Kecskemét

Zenész
Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola
1994. szeptember – 1997. október
Dunavarsány

Ez viszont nem
Iskolák

Videós
Moholy Nagy Művészeti Főiskola
2017
Gödöllő

Felszolgáló
Neumann János Főiskola
2013
Szolnok

Az önéletrajznak ebben a részében az oktatási programok és kurzusok címének nagybetűs felsorolása mellett elengedhetetlen, hogy az egyetemen folytatott tanulmányok pontos időtartamát is megadja, években és félévekben (a mintában szereplő karok esetében a kulcsdátumok nem kötelezőek), valamint a címet.

A felsőoktatási intézménye helyének beemelése hitelesebbé teheti a jól felépített önéletrajzot, ezért érdemes ezt a részletet is feltüntetni, ha az információ pontos.

Szerencsére a toborzók általában kevesebb időt szánnak erre a szakaszra, mint más kulcsfontosságú területekre. Ezért ennek a szakasznak a strukturálásakor szíveskedjen a mellékelt példára támaszkodni, és fordítson nagy figyelmet a helyesírásra és az írásjelekre, hogy elkerülje a hibákat ebben a részben.

Azonban még korlátozott ismeretekkel rendelkező kezdőként is előnyös, ha minden lényeges eredményt feljegyez, még akkor is, ha ezen eredmények bonyolultságát még nem értjük teljesen. Ha ezt a stratégiát alkalmazza, bővítheti készségeit, és professzionális képet mutathat önéletrajzának összeállításakor.

Képességek és készségek – Mit írjon?

Ha a bankszektorban szeretne elhelyezkedni, elengedhetetlen, hogy részletes önéletrajzot készítsen, amely mind a technikai, mind az interperszonális képességeket megfelelően kiemeli. Íme egy rövid felsorolás az Ön számára:

Technikai készségek:

 • Aktuális és naprakész pénzügyi ismeretek.
 • A modern banki eljárások elsajátítása.
 • Egy jó hírű felsőoktatási intézményben szerzett diploma birtoklása.
 • Kivételes képesség az összetett pénzügyi adatok megértésére és feldolgozására.
 • Magas szintű pénzügyi érzék, amelyet erős kommunikációs képességek egészítenek ki.
 • Jártasság a különböző banki szoftveralkalmazásokban.
 • Képesség a bonyolult pénzügyi forgatókönyvek gyors kezelésére.
 • Kompetens problémamegoldó készség, előrelátó képesség a problémák előrejelzésére és megoldására.

Személyközi készségek:

 • Ügyfélközpontú megközelítés minden kapcsolatfelvétel során.
 • Képes könnyen kapcsolatot teremteni a különböző hátterű emberekkel.
 • Könnyedség és hatékonyság az ügyfelekkel és kollégákkal való interakciókban.
 • Teljes elkötelezettség a minőségi banki szolgáltatások nyújtása iránt.
 • Bár nem elsősorban extrovertált, hatékony a társas érintkezésben.
 • Személyes rálátás és tapasztalat a szerepkör betöltéséhez.
 • Képes az egyének megfelelő pozícionálására a csapaton belüli szerepkörökben.

Ebben a részben előnyös, ha körülbelül 5-7 olyan pontot tartalmaz, amelyek tömören, de mégis átfogóan részletezik a sikeres banki karrierhez szükséges készségeket. A szakmai készségek felvázolása után a következő részben a nyelvi készségekre kell összpontosítani.

A nyelvtudás helyes megadása

A nyelvtudásnak szentelt rész kulcsfontosságú egy karrierorientált önéletrajzban, különösen az egymással összefüggő területeken dolgozó szakemberek esetében. Az Ön által beszélt nyelvek puszta felsorolása nem elegendő; létfontosságú, hogy jelezze az egyes nyelvekben való jártassági szintjét, különbséget téve az elemi és a haladó nyelvtudás között.

Mindazonáltal fontos tudatosítani, hogy a munkáltatóknak megvannak az eszközeik az Ön által állított nyelvtudás igazolására. Ha túlzásba viszi ezt a szempontot, az csökkentheti az érdeklődést, még akkor is, ha más területeken kiemelkedőek az adottságai. A munkáltatók gyakran alkalmaznak írásbeli vizsgákat vagy szóbeli interjúkat, hogy pontosan felmérjék a nyelvtudását.

Így adja meg
 • Angol – Közepes szint
 • Német – Felső fok
Ha pedig ezeket megadta, már csak a hobbik és az egyéb szakmai tevékenységek felsorolása következik. Ezek viszont elegendő, ha egy listában vannak felsorolva, mindenféle magyarázat nélkül és csak akkor kell ezeket megadni, ha valóban belefér még az egy oldalba. Egyéb esetben nem kell megadnod.