Biztonsági Őr önéletrajz – Hogyan írd meg jól?

A biztonsági őrök őrzik és védik a bejáratokat annak érdekében, hogy megakadályozzák a lopást, erőszakot, vagy a szabályok megszegését. Veszélyes munka, így a könnyű elhelyezkedés lehetősége magas. Emellett viszont a konkurencia is nagy, hiszen egyre többen keresnek munkát biztonsági őrként.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

1.1
Rated 1.1 out of 5
60 vásárlói értékelésből

Amiért ennyire nagy a versengés, neked is egy nagyon hatékony biztonsági őr önéletrajzra van szükséged, hogy kitűnhess a tömegből.

Célunk, hogy a lehető leghamarabb találj munkát, és ennek elérése érdekében tippekkel, példákkal segítjük az önéletrajzírást.

Tartalomjegyzék

Biztonsági őr önéletrajz minta

Személyes adatok

Őr Béla
E-mail cím: or.bela@gmail.com
Telefonszám: 0630/6789-987
Lakcím: 1111, Budapest, Király Gábor utca 5. 6/23.
Születési hely, idő: 1981.01.27. Pécs

Rólam

6 év szakmai tapasztalattal rendelkező, precíz, éber fegyveres biztonsági őr. Biztonsági intézkedések végrehajtása a székhely területén, kamerák monitorozása, biztonsági rendszerek aktiválása, a gyanús események számának 50 százalékkal való csökkentése tartozott a főbb feladataim közé. A személy- és vagyonőr képzés megszerzése, valamint a fegyveres szakvizsgával rendelkezem.

Szakmai tapasztalat

Fegyveres Biztonsági Őr
TechGuide Kft.
2015. június – 2021. december
Budapest

 • Monitorozni az épületeket, ahol 200+ látogató megfordult naponta.
 • Személyzeti útvonalak kialakítása a biztonsági személyzet számára, hogy ellenőrizzék a szabályok megszegését és irányítsák a megnövelt védelmet.
 • A gyanús események számát 50 százalékkal csökkentettem az épület bejutási pontjainak rendszeres és alapos vizsgálatával.
 • A kapcsolatteremtési és -tartási készségek használata, amikor az épület bérlőivel vagy a látogatókkal kellett beszélni.
 • Az épület környékén lévő gyanús események és emberek jelentése.

Tanulmányok

Személy- és vagyonőr
Vagyonvédelmi Országos Kiképző Központ
2014. július – 2015. január
Budapest

Érettségi
Budai Nagy Antal Gimnázium
2010. szeptember – 2014. június
Budapest

Készségek, képességek

 • Igazságszolgáltatási ismeretek
 • Járőrözés
 • Elsősegélynyújtás és újraélesztési ismeretek
 • Lőfegyver engedély
 • B-kategóriás jogosítvány
 • Gyors tanulás
 • Precizitás
 • Terhelhetőség
 • Időgazdálkodás
 • Kapcsolattartási készség
 • Megfigyelőképesség

Nyelvtudás
Angol – középszintű nyelvtudás

Biztonsági Őr önéletrajz

Biztonsági őr foglalkoztatottság

A biztonsági őr szakma szinte mindenhol szükséges: áruházakban, irodaházakban, gyárakban vagy telephelyeken, magán lakóhelyeken. Ennek oka, hogy bárhol történhetnek lopások, visszaélések.

Előnye, hogy általában már a 8 osztályos általános iskola képzés után is lehetséges a személy- és vagyonőr OKJ képzés elvégzése, amely szükséges az elhelyezkedéshez. Az állás azonban minden esetben órabérben fizet, a munkaidő hossza pedig inkább napi 10-12 óra. Emellett lehet nappali vagy éjjeli biztonsági őr is valaki.

Az órabér Budapesten 1100-1300 Ft között van, ami havonta 240.000 Ft körüli összeget jelent. Emellett vidéken már jelentősen kevesebbet keresnek a biztonsági őrök, ott inkább 800-1000 forint közötti órabérrel lehet számolni.

Hogyan írj biztonsági őr önéletrajzot?

Óriási a versengés a biztonsági őr pozíciókért. Olyan készségekre van szükség, mint a magántulajdon védelme, a kockázatvállalási képesség és lojalitás – de a professzionális önéletrajz írása nem tartozik ide.

Elsősorban az a legfontosabb, hogy a munkáltató ránézésre mit lát a biztonsági őr önéletrajzodban. Könnyen olvashatónak és átláthatónak, egyszerűnek kell lennie, amely azonnali bepillantást nyújt a szakmai múltadba és a személyiségedbe. Egy biztonsági őr esetén ugyanis az utóbbi a legfontosabb: lojális, kockázatvállaló, erős igazságérzetű és éber legyen.

Az átlátható önéletrajz érdekében ezért olyan betűtípust használj, ami precizitást sugall. Éppen emiatt egyetlen helyesírási hiba sem megengedett. A hagyományos betűtípusok, mint az Arial, Calibri, New Times Roman, és a 11-12-es betűméret ajánlott, valamint a szekciók címét mindig nagy és vastag betűvel emeld ki.  Az önéletrajz lehetőleg ne lépje túl az egy oldal hosszúságot .

Egy hatásos biztonsági őr önéletrajz ebből áll:

 • Elérhetőségek, személyes adatok
 • Karriercél vagy szakmai tapasztalat
 • Munkatapasztalat
 • Készségek és képességek
 • Tanulmányok
 • Nyelvtudás (opcionális)

Hogyan épül fel egy biztonsági őr önéletrajz?

Az önéletrajz felépítése két dologtól függ: a szekcióktól, vagyis, hogy milyen részei lesznek, valamint a sablontól. A szekciókat már fentebb láthattad, most pedig megmutatjuk, milyen legyen az elrendezés. Az önéletrajz sablon használata segít abban, hogy profi szerkezeti felépítése legyen az önéletrajznak. Érdemes körbenézni a sablonjaink között, hiszen biztosan találsz egy megfelelőt.

Egyébként mi a Letisztult önéletrajz sablont és a Sydney sablont ajánlanánk – bármelyiket is választod, nem lőhetsz mellé.

A sablon általában meghatározza azt is, hogy milyen szekciókból épül fel, és azok milyen sorrendben következzenek az önéletrajzon belül. Amennyiben  pályakezdő vagy, inkább a funkcionális önéletrajz formátum használata ajánlott, amely a képességekre helyezi a hangsúlyt, mintsem a munkatapasztalatra. Amennyiben viszont  már rendelkezel tapasztalattal, akkor a klasszikus magyar önéletrajz formátum az ideális választás.

Kezdd a személyes adatokkal az önéletrajzot

Elérkeztünk oda, hogy megnézzük, pontosan hogyan épül fel az biztonsági őr önéletrajz. A személyes adatokban az alábbiakat add meg:

 • Név
 • Telefonszám
 • Email cím
 • Lakcím
 • Születési hely és idő

Mutatunk egy példát:

HELYES
Személyes adatok

Őr Béla
E-mail cím: or.bela@gmail.com
Telefonszám: 0630/6789-987
Lakcím: 1111, Budapest, Király Gábor utca 5. 6/23.
Születési hely, idő: 1981.01.27. Pécs

A nevedet érdemes kissé kiemelni vastagbetűvel, de az önéletrajz szerkesztőnk megteszi ezt helyetted. A telefonszámod és magán email címed megadása esetén törekedj arra, hogy könnyedén érthető legyen. Ehhez ajánlott az email címedhez a vezetéknevedől és keresztnevedből létrehozni felhasználói fiókot. Mindemellett pedig megbízható levelezőrendszert ajánlunk,  mint a Gmail vagy a Yahoo .

Biztonsági Őr önéletrajz

Kell-e fényképet mellékelnem az önéletrajzomhoz?

A fénykép beillesztése az önéletrajzba opcionális, viszont előnyt élvezhetsz a jelentkezés során, ha csatolsz. A magánszemély vagy az iroda vezetője ugyanis kell, hogy lássa, hogy nézel ki. A fénykép mindenképp legyen profi minőségű és fehér háttér előtt készüljön. Egyedül legyél rajta, ápoltan és egy félmosolyt is elereszthetsz.

Szakmai bemutatkozó vagy karriercél meghatározás

Az a feltételezés, miszerint a biztonsági szektorban dolgozó HR-esek nap mint nap rengeteg önéletrajzot kapnak, sajnos vagy nem sajnos, de megállja a helyét. Elfoglaltak, és nagy valószínűséggel nem lesz idejük arra, hogy az összes beérkező önéletrajzot elolvassák. A legjobb a figyelemfelkeltésre így a jó karriercél vagy szakmai összefoglaló megírása.  Ez a rész az önéletrajzban a “magamról” vagy “rólam” szekció .

A szakmai összegzés során a karrier célodról, és azt azt előrevetítő eddig elért eredményeidről és tapasztalataidról, valamint a munkádat átfogó készségeidről direkt, precíz módon kell beszámolnod.

Képzeld azt, hogy ez a pár mondat kell, hogy eladjon téged: arról győződ meg az olvasót, hogy miért jár jól a cég, ha téged választanak, mindezt persze a szakmaiságoddal alátámasztva. Mindössze 3-5 sorban sorolj fel legalább 3-4 készséget, a legnagyobb teljesítményedet és a célodat is, valamint az értéket, amit tudsz nyújtani az ügyfélnek.

Lentebb láthatsz is két meggyőző és egy kevésbé meggyőző szakmai összegzést.

HELYES
Rólam

Fegyver nélküli biztonsági őr, az ügyfelek segítésére és lopás megelőzésre az XY cégnél. Biztonsági intézkedések végrehajtása az XYZ Fesztiválon, ahol a közönség soraiban megszámlálhatatlan túlkapás hatástalanítása volt a feladat. A biztonsági őr képzettség megszerzése törvényileg szabályozott képzés keretein belül.

HELYES
Rólam

6 év szakmai tapasztalattal rendelkező, precíz, éber fegyveres biztonsági őr. Biztonsági intézkedések végrehajtása a székhely területén, kamerák monitorozása, biztonsági rendszerek aktiválása, a gyanús események számának 50 százalékkal való csökkentése tartozott a főbb feladataim közé. A személy- és vagyonőr képzés megszerzése, valamint a fegyveres szakvizsgával rendelkezem.

HELYTELEN
Rólam

Szorgalmas és megbízható jelölt, aki szeretné, hogy az XY cégnél szolgálatot teljesítsen. Gyors tanulás jellemzi, amellyel alig várja, hogy elkezdhesse a céges biztonsági képzést. Számtalan vészhelyzet elhárítása jellemzi.

Karriercél meghatározás a pályakezdők számára

A karriercél meghatározás a pályakezdők számára ajánlott, akik még nem rendelkeznek szakmai tapasztalattal. Erre is hasonló szabályok vonatkoznak, mint amelyeket a szakmai összegzésnél láthatsz. Mindössze 3-4 mondatból álljon, és mesélj a céljaidról, motivációdról, hogy miért szeretnél ott biztonsági őr lenni. Nyugodtan sorold fel a tanulmányaidat, és ami a legfontosabb, a készségeidet, képességeidet.

Ezeknek egy része ugyanis a személyiségedből adódik (bővebben olvashatsz majd erről később), valamint a tanulmányaid során is szert teszel néhányra. Azt mindig érdemes itt megjelölni, hogy fegyveres vagy fegyvertelen biztonsági őr vagy.

📌 Tipp: Valódi támaszpontot viszont mindig az adott pozíció leírása adhat, így lehet, hogy minden egyes jelentkezésnél cserélned kell a karriercél meghatározást!
HELYES
Célom

Személy- és vagyonőr végzettséggel rendelkező, fegyvertelen biztonsági őr vagyok. Elsősegély nyújtásban, Munka- és tűzvédelem, balesetvédelmi, katasztrófavédelem alapvető szabályai, a helyszínbiztosítás alapszabályaiban, valamint biztonságtechnikai, épület üzemeltetési, felügyeleti rendszerek felügyeletében, kezelésében jártas vagyok. Mindemellett éber, precíz vagyok, jó kommunikációs készséggel problémamegoldási készséggel rendelkezem.

Az alábbi karriercél meghatározás viszont biztosan nem lesz megfelelő, ugyanis semmit nem tudunk meg a jelöltről.

HELYTELEN
Célom

Szeretnék a Valton Security Kft.-nél elhelyezkedni biztonsági őrként, ugyanis szívesen dolgozom éjszaka, és van vagyonőr végzettségem.

Törekedj arra, hogy a lehető legpontosabb képet kapja rólad a leendő munkáltató, már mindössze a karriercél meghatározás elolvasása után!

Hogyan írd bele a szakmai tapasztalatot és feladatköröket a biztonsági őr önéletrajzba?

Biztonsági őrnek lenni ugyanolyan izgalmas, mint amilyen nehéz. A munkád során meg kell tudnod védeni a cég eszközeit – éjjel-nappal. Tréningeken veszel részt, hogy kezelni tudd a szóbeli vagy fizikai fenyegetéseket.

Kimondhatjuk, hogy biztonsági őrként elég sok tapasztalatod van már az élet sok területén. Egy jó módja annak, hogy ezt megmutathasd, ha ezeket és az elért eredményeidet a szakmai tapasztalat részbe írod be.

A szakmai tapasztalataid a releváns munkatapasztalataidat tartalmazza. Ahogy bármelyik másik részét a biztonsági őr önéletrajznak, ezt a szekció is precízen és átfogóan kell, hogy megírd.

Lényegében arról mesélsz ebben a részben, hogy az előző munkahelyeid milyen képességekkel és készségekkel ruháztak fel, amelyek segítségével te lennél a jó választás az új cég számára.

Próbálj meg pontosítani, hogy hol és hogyan kellett alkalmaznod a tudásodat és a döntéseidet, mint biztonsági őr. Ilyen lehet például tűzeset esetén megvédeni az embereket és a berendezést, vagy amikor illegális tevékenységeket fedeztél fel az épületekben vagy azok környékén. Ha valamilyen  eredményt  is be tudsz írni, főleg, ha az számosítva van, az még jobban mutat! A felsorolásnál mindig fordított időrendi sorrendet használj, vagyis a legújabb munkahelyeddel kezdd a felsorolást!

HELYES
Szakmai tapasztalat

Fegyveres Biztonsági Őr
TechGuide Kft.
2015. június – 2021. december
Budapest

 • Monitorozni az épületeket, ahol 200+ látogató megfordult naponta.
 • Személyzeti útvonalak kialakítása a biztonsági személyzet számára, hogy ellenőrizzék a szabályok megszegését és irányítsák a megnövelt védelmet.
 • A gyanús események számát 50 százalékkal csökkentettem az épület bejutási pontjainak rendszeres és alapos vizsgálatával.
 • A kapcsolatteremtési és -tartási készségek használata, amikor az épület bérlőivel vagy a látogatókkal kellett beszélni.
 • Az épület környékén lévő gyanús események és emberek jelentése.
📌 Tipp: Ne legyen 4-6 bulletpontnál több a feladatköreidről, és érdemes azokat is beírni, amelyek szerepelnek az álláshirdetésben, és igazak is!

Munkatapasztalat pályakezdő biztonsági őrként

Ha még csak pályakezdő vagy, és most szeretnél először biztonsági őrként elhelyezkedni, így még nincs szakmai tapasztalatod, akkor sem kell aggódnod. Pályakezdő jelöltként is ragyogó önéletrajzot varázsolhatsz, ha bármilyen olyan munkatapasztalatot felsorolsz, aminek van köze a biztonsági őr szakmához.

Mindenesetre ajánljuk a funkcionális önéletrajz használatát, ugyanis az segíthet abban, hogy inkább a képességeid legyenek hangsúlyosak, mintsem a tapasztalatod. Ha azonban van bármilyen tapasztalatod, nyugodtan add meg, ugyanis az biztosan segíti az előrejutást! Legyen szó diákmunkáról vagy egy teljes karrierről!

Sok esetben ugyanis nyugalmazott rendőrök vagy katonák dolgoznak biztonsági őrként, így természetesen az a tapasztalat minden esetben előnyt jelent. Rendőri pálya esetén nem szükséges feladatköröket felsorolni.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Alosztályvezető
BRFK 18. Kerületi Rendőrkapitányság
1998 – 2012
Budapest

Járőr
BRFK 23. Kerületi Rendőrkapitányság
1993 – 1998
Budapest

Biztonsági Őr önéletrajz

Tanulmányok megjelenítése a biztonsági őr önéletrajzban

A tanulmányok megjelenítése esetén fontos, hogy képzés neve, az intézmény neve, valamint a teljes időtartam és a város is szerepeljen. Ebben az esetben is a fordított időrendi sorrendet használd a felsoroláshoz, vagyis a legújabb végzettséget nevezd meg elsőként. Ez általában így néz ki:

HELYES
Tanulmányok

Személy- és vagyonőr
Vagyonvédelmi Országos Kiképző Központ
2019. július – 2020. január
Budapest

Érettségi
Budai Nagy Antal Gimnázium
2015. szeptember – 2019. június
Budapest

A biztonsági őrök sok esetben katonák vagy rendőrök voltak, és nyugdíjas korukban, amolyan nyugdíj kiegészítésként vállalnak biztonsági őr feladatokat. Ebben az esetben ezeket a képzéseket is sorold fel! Általában rendőri végzettség esetén nem elvárás a biztonsági őr szakképzés elvégzése!

HELYES
Rendészet
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2011. szeptember – 2015. június
Budapest

Rendőrtiszt szaktanfolyam
ILEA Nemzetközi Akadémia
2010. május – 2011. június
Budapest

Legjobb készségek és képességek a biztonsági őr önéletrajzban

A professzionális biztonsági őr jelölteknek különböző biztonsági előírásoknak kell megfelelniük és speciális tudásra kell szert tenniük. Ahhoz, hogy ezeket a képességeket és készségeket megmutathasd, és lenyűgözhesd velük a  HR-eseket, a legjobb megoldás, ha az önéletrajzodban egy külön részben sorolod fel azokat.

A készségek és képességek szekcióban fogod tudni megcsillogtatni azokat az elsajátított tulajdonságaidat, amelyek a leginkább elősegítik az elhelyezkedésedet a biztonsági őr pozícióban. Általában 6-8 darabot érdemes felsorolni, vegyesen soft illetve hard skilleket.

Soft skillek a biztonsági őr önéletrajzban

A soft-skillek, vagyis beilleszkedési-, motiválhatósági-, kezelhetőségi-, kreativitási jellemzők, mint a jó kommunikációs készség megmutatja, hogy könnyen kijössz az emberekkel és a látogatókkal egyaránt.

Ezeket a készségeket és képességeket érdemes beletenni az önéletrajzba.

 • Kritikus gondolkodás
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Ügyfélszolgálati ismeretek
 • Részletesség
 • Gyors tanulás
 • Precizitás
 • Terhelhetőség
 • Időgazdálkodás
 • Kapcsolattartási készség
 • Megfigyelőképesség

A technikai tudás, vagyis a hard skillek

A technikai, szakmai tudás az, amelyet előző munkahelyeiden vagy a tanulmányaid során szereztél. Felbecsülhetetlen értékű az önéletrajzodban, így biztosan szerepelniük kell. Ugyanúgy, bulletpontokkal mutasd be azokat, és figyelj arra, hogy  pontosan azok szerepeljenek, amelyek az álláshirdetésben is . A biztonsági rendszerek ismerete például határozottan nagy érdeklődést vált ki a leendő munkáltatóból.

Ezeket a készségeket és képességeket érdemes beletenni az önéletrajzba.

 • Biztonsági kamerák monitorozása
 • Biztonsági berendezések ismerete
 • Igazságszolgáltatási ismeretek
 • Járőrözés
 • Elsősegélynyújtás és újraélesztési ismeretek
 • Lőfegyver engedély
 • B-kategóriás jogosítvány

További szekciók a biztonsági őr önéletrajzhoz

Hobbi és érdeklődés

A hobbi és érdeklődések megadása a közhiedelemmel ellentétben valójában nagyon is jó ötlet. Ezeknek a megadása ragyogóvá és kiemelkedővé teheti az önéletrajzodat, hiszen ezáltal a HR-es vagy a leendő munkaadó jobban megismerhet téged, mint embert. Ez pedig a végén döntő lehet, ha az interjúra kerülne sor.

Az érdeklődési kör azokat a dolgokat jelenti, amikről szívesen tanulsz és amiknek utánajársz, a hobbi pedig amit szabadidődben, szórakozás céljából csinálsz.

Manapság a hobbira és az érdeklődési kör megadására vonatkozó kultúra változik. Röviden mesélni a munkán kívüli életedről az önéletrajzodban arra utal, hogy nemcsak egy pótolható ember vagy, aki egy csavar akar lenni a gépezetben. A HR-esek szeretik, ha valakinek van személyisége.

Nyelvtudás

A nyelvtudás megadása csak akkor kötelező, ha valóban tudsz valamilyen nyelven beszélni. Ez különböző turisztikai központokban biztosan előnyt jelent, ahol szükség lehet turisták megszólítására.

A nyelvtudás szintjét is mindig add meg, ami lehet alapszint, társalgási szint, középszint vagy felsőfok. Alább láthatsz erre egy példát:

HELYES
Nyelvtudás
Angol – középszintű nyelvtudás

Összefoglaló – kulcspontok a tökéletes biztonsági őr önéletrajzhoz

A biztonsági őr önéletrajz esetén alapkövetelmény, hogy tökéletes legyen a helyesírás. A megjelenés professzionalizmust és megbízhatóságot sugalljon. Válassz egy olyan sablont, amelyet mindezt megmutatja. Amennyiben van tapasztalatod, használd a klasszikus önéletrajz típust, ha pedig nincs, akkor a funkcionálist.

Használj 11-12-es betűméretet, és olyan hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial. Az átláthatóság, könnyen olvashatóság és az egy oldal hosszúság legyen a fő szempont.

Az alábbi szekciók mindig szerepeljenek az önéletrajz felépítésében:

 • Személyes adatok, karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés, szakmai tapasztalat, tanulmányok, képességek és készségek.
 • A személyes adatok megadása esetén különösképp ügyelj az adatok helyességére.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legújabbal, mostanival kezdd a felsorolást. Pályakezdőként mindig sorold fel a diákmunkákat is, biztosan előnyt jelent. Ha pedig más területen dolgoztál eddig, az se maradjon ki, főleg, ha az rendészeti feladatok ellátása volt!
 • A tanulmányok során mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd, és szerepeljen a végzettség és iskola neve mikor jártál az intézménybe.
 • A képességek és készségek mindig kulcsszóként vannak elrejtve a hirdetésben, így ha jellemző rád, akkor használd azokat. Ezeket foglald bele a munkatapasztalatba és a karriercél meghatározásba is.
 • A szakmai összegzés és karriercél meghatározás esetén 3-5 mondatban összefoglalod a teljes karrieredet, képességeidet és a motivációdat.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a jó karriercél egy biztonsági őr számára?

A jó karriercél néhány mondatos kell, hogy legyen. Arról beszélj, hogy milyen céljaid vannak a karrieredben, amelyeket szeretnél elérni, milyen eddigi elért eredményeket tudsz felmutatni, milyen képességekkel rendelkezel, mindezt pedig direkten és pontosan megfogalmazva.

Mutasd meg, hogy hogyan próbálod kamatoztatni a készségeidet egy ilyen pozícióban. Ezután sorold fel az eddigi elért eredményeidet – ez mindössze egy mondatos legyen. Az összes fontos információt belesűríteni mindössze egyetlen bekezdésbe elősegíti azt, hogy a HR-es gyorsan sok mindent megtudhasson rólad, és érdeklődni kezdjen irántad és az önéletrajzod iránt.

Hogyan javíthatnám fel egy kicsit a kiberbiztonsági, de pályakezdő önéletrajzomat?

Ha pályakezdő vagy, akkor sem kell aggódnod, mert más módon is kiemelkedővé teheted azt. Mivel nincs sok tapasztalatod, tegyél róla, hogy a karriercélok és a készségeid megfeleljen az álláshirdetésben szereplő elvárásoknak. A szakzsargon mellett használj soft-skillekre és technikai tudásra utaló szavakat is.

Mindenképp írd bele a releváns végzettséget, képesítést, amit elvégeztél, és persze a kiberbiztonsági munka során használt programok ismeretét is. Emellett pedig érdemes lehet tantárgyakat és tanulmányi átlagos is felsorolni! Ha az adott területen nincs elég tapasztalatod, akkor is releváns, más területen szerzett szakmai tapasztalokkal színesítsd önéletrajzodat.