Digitális marketinges önéletrajz – Tudj meg mindent velünk!

A digitális marketingszakember feladata az online marketingstratégiák létrehozása, végrehajtása és kezelése a termékek, szolgáltatások vagy márkák digitális térben történő népszerűsítése érdekében. Fő céljuk a célzott forgalom növelése, a márka láthatóságának növelése, valamint a különböző digitális csatornákon keresztül történő leadek vagy konverziók generálása.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A digitális marketingszakember az online jelenlét optimalizálása és a marketingcélok elérése érdekében olyan eszközök és technikák kombinációját használja, mint a keresőmotor-optimalizálás (SEO), a közösségi média marketing, az e-mail marketing, a tartalomkészítés, a fizetett hirdetések és az adatelemzés.

Piackutatást végeznek, azonosítják a célközönséget, vonzó tartalmat fejlesztenek, és figyelemmel kísérik a kampányok teljesítményét a marketingstratégiák folyamatos finomítása és javítása érdekében. A digitális platformok és technológiák erejét kihasználva a digitális marketingszakember döntő szerepet játszik a márkaismertség kiépítésében, az ügyfelek elköteleződésének ösztönzésében és a befektetések megtérülésének maximalizálásában a digitális térben.

A hivatásos marketing pálya elkötelezettséget igényel, és jövedelemmel kecsegtet, így sokak számára vonzó választás. A pozitív munkakörnyezet és a munkával való elégedettség biztosítása érdekében azonban elengedhetetlen a potenciális munkáltatók gondos értékelése. Ha elhamarkodottan döntünk a foglalkoztatással kapcsolatban, az elégedetlenséghez vezethet. Ugyanilyen fontos a lenyűgöző önéletrajz elkészítése, amely jelentősen növeli az interjú elnyerésének esélyét.

Bár az interjún való helytállás kulcsfontosságú, minden egy jól megszerkesztett önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan mutatja be az Ön készségeit és szakértelmét. Olyan, aprólékosan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges elemet magukban foglalnak, hogy végigvezessük Önt ezen a kritikus fázison.

Ez a cikk az önéletrajz egyes részeinek finomabb árnyalatait tárja fel, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy kitűnjenek a versenytársak közül. Egyenesen az önéletrajzírás kulcsfontosságú elemeibe merülünk bele, egy professzionálisan elkészített minta dokumentummal kezdve, amely viszonyítási alapként szolgál a kívánt eredményhez.

Digitális marketinges önéletrajz

Tartalomjegyzék

Nézzünk meg egy profin megírt CV-t szakmai szemmel

Személyes adatok
Móricz Ádám
Digitális marketing
E-mail: moriczadam@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 54 – 32 – 321
Lakcím: 2334 Budapest, Kiss Varga László utca 76.
Születési hely, idő: 1994. 02. 21. Balatonlelle

Bemutatkozás
A digitális marketing világában a készségek által mindent megtanultam az elmúlt időszakban. A google analytics például mindig a munkám része volt, a facebook és az insta manager munkatapasztalat által pedig mindig osztály első lehettem. Képes vagyok a google adwords és a seo használatára, miközben kiváló szinten tudom megérteni, hogy mire van szüksége az ügyfeleknek. Az eredmények nyomon követése pedig számomra természetes bármilyen helyzetben.

Tapasztalatok
Video Content Producer
BioTech USA Kft.
2017. május – 2021. február
Siófok

 • Többféle projektben is részt vehetem, ahol professzionális módon remekeltem
 • A programok ismerete által jó eredményeket értem el
 • Kommunikáció szempontjából megalkottam mindent, amire szükség van
 • Hasznos segítséget nyújtottam más osztályoknak
 • A leendő munkatársak betanításában is segédkeztem

Account executive
Vision Communications Hungary Kft.
2015. május – 2017. november
Debrecen

 • Cikkírás, interjúkészítés, content management, illetve facebook és Instagram kezelés
 • A hasonló cégekkel való kapcsolattartás ügyintézés céljából
 • Szakértő segítség nyújtása kérdés esetén
 • A szerzett tudás által a munka elvégzése magas szinten
 • A legújabb anyagok megalkotása és bemutatása

Iskolák
Mérnök
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2011. március – 2012. április
Sopron

Nővér
Budapesti Corvinus Egyetem
2014. május – 2016. június
Szigethalom

Érettségi
Budapesti Metropolitan Egyetem

2010. augusztus – 2012. július
Ráckeve

Készségek és képességek

 • Weboldal készítésének képessége
 • Kreatív szemlélet
 • SEO ismeretekkel rendelkezem
 • Google analytics ismerete
 • Digitális marketing eszközök használata
 • Erős emberismeret
 • Általános számítógépes ismeretekkel rendelkezem
 • Szakirányú végzettség
 • Facebook és insta kezelőprogramok
 • Online eszközök ismerete magas szinten
 • Személyes készségek a témában való jó szereplés érdekében

Nyelvismeret
Angol nyelv – középfok

Digitális marketinges önéletrajz

Nézzük meg először a digitális marketing állás világában elérhető fizetéseket havonta

Mielőtt belemerülne a szakmai önéletrajz elkészítésének stratégiáiba, lényeges, ha feltárja a szakmai pozíciókban elérhető potenciális jövedelemlehetőségeket. Például a marketing átlagos bértartománya jellemzően 240 000 és 800 000 forint közé esik, figyelembe véve a bónuszokat és juttatásokat is.

A jövedelmi lehetőségeket azonban jelentősen befolyásolhatják különböző tényezők, többek között a vállalat mérete, ahol dolgozik. Általában a kisebb intézmények általában kevésbé versenyképes fizetéseket kínálnak, míg egy nagyobb cég jövedelmezőbb pénzügyi ösztönzőket biztosít.

Emellett egyes munkáltatók további juttatásokat is kínálhatnak, mint például SZÉP kártya kedvezményeket, egészségbiztosítást és egyéb kiegészítő juttatásokat.

Azt pedig jó, ha tudja, hogy a digitális marketing világában elhelyezkedhetsz szabadúszóként is, ami annyit tesz, hogy Ön lehet a munkája irányítója. Így ráadásul könnyen kereshet 1 000 000 forint felett is, megfelelő tapasztalat mellett.

Lényeges felismerni, hogy a képességei és a tapasztalata jelentős szerepet játszanak a lehetséges kereset meghatározásában.

Ugyanilyen fontos annak megértése, hogy a bemutatkozásnak milyen jelentősége van a megpályázott pozíció szempontjából. Az önbizalom szintje nagyban befolyásolhatja az Ön által megcélzott fizetést. Ezért előnyös, ha kiemeli az állás szempontjából lényeges kulcs kompetenciákat, mivel ez segíthet kiemelkedni az interjúk során. Emellett előnyös, ha előzetesen megismerkedik az egyes vállalatok sajátos irányelveivel és előfeltételeivel, mivel ezek a követelmények álláshelyenként eltérőek lehetnek.

Online marketing CV kötelező és opcionális részek? – Mutatjuk!

Egy igényes és profi önéletrajz elkészítésekor alapvető fontosságú, hogy különbséget tegyen a kötelező és a választható elemek között. Egyes szakaszok elhagyhatók, míg másokat, különösen azokat, amelyek az esetleges foglalkoztatási hiányosságokra vonatkoznak, ki kell emelni. A bevezetőnek mindig elsőbbséget kell élveznie, amelyet a releváns készségeket ismertető tömör rész követ. A munkatapasztalatra vonatkozó átfogó rész beillesztése létfontosságú, mivel nemcsak a pozícióra való alkalmasságot mutatja be, hanem az olvasó figyelmét is leköti.

Ezenkívül az oktatási rész jelentős jelentőséggel bír egy digitális marketing önéletrajzban. Érdemes megjegyezni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, de több nyelv ismerete, még alapszinten is, versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbi rész nem kötelező, javíthatja a profilját, ha bizonyítja a tanórán kívüli tevékenységekben való részvételt. Ezek az elemek szolgálnak egy professzionálisan elkészített önéletrajz alapjául, akár nyomtatott, akár digitális formában.

Ami az önéletrajz elrendezését illeti, célszerű egyszerű és praktikus kialakítást választani, mivel ezen a területen jellemzően az egyszerűség fontosabb, mint a bonyolultság. Ezért a sablonos megközelítés alkalmazása a legjobb gyakorlat az önéletrajz megtervezésekor.

Az önéletrajzot helyesírás szempontjából így kell megírni

Vizsgáljuk meg az önéletrajz néhány alapvető szempontját. A helyes helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek kulcsfontosságúak a lebilincselő CV elkészítéséhez, amely fenntartja az olvasó érdeklődését. A bevezető különös jelentőséggel bír, mivel ez alakítja ki az első benyomást, és bármely pontatlanság ebben a részben az olvasó elkötelezettségének teljes elvesztéséhez vezethet.

A világos, tömör és jól strukturált nyelvezet használata alapvető fontosságú, a formázási technikák felhasználásával, az optimális hosszúság megtartása mellett. Célszerű egyoldalas önéletrajzra törekedni, amely kötelező és választható részeket egyaránt tartalmaz. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé alapos értékelést eredményezhet, míg egy lényegesen rövidebb CV a korlátozott tapasztalat miatt alááshatja a kulcsfontosságú képesítések értékelését.

A következetesség kulcsfontosságú, beleértve az egységes betűtípus, például a Times New Roman használatát és a 11-es betűméret betartását az egész dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlott fényképet mellékelni. A fénykép hozzáadása elterelheti a figyelmet az digitális marketing szakmában szerzett képesítések kezdeti értékeléséről, és az értékelés korai szakaszában elfogultságot okozhat.

Bár a fénykép potenciálisan hozzáadott értéket képviselhet, negatív hatásai is lehetnek. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem szakmai képek használatát, amelyek veszélyeztethetik az önéletrajz szakmai jellegét.

Érdekes módon az idegen nyelv tudás tekintetében a tapasztalatnak nincs nagy súlya.

A tapasztalattal rendelkező jelentkezők – Az adatok megadása

Érdemes az alábbit követnie
Gurgula Éva
Email cím: gurgulaeva@gmail.com
Telefonszám: 06 70 21 43 231
Lakcím: 1245 Budapest, San Elenor utca 101.
Szül hely és adatok: 1991. 10. 30. Gödöllő
Ezt pedig érdemes elkerülni
Görög Adél
adelkaaa@freemil.com
76 23 5433
3446 Szolnok
1983. 11. 03. Zamárdi

Nézze meg alaposan az adott példában szereplő hibákat. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és nincs egyértelműen feltüntetve a szakmai pozi, amelyre pályázik. Továbbá a megadott e-mail cím helytelen és nem megfelelő egy ilyen kaliberű magyarországi álláspályázathoz. A digitális marketing CV elkészítésekor kell, hogy a szakmához igazodó, profi e-mail címeket használjunk.

Továbbá az országkód kihagyása a telefonszámból olyan mulasztás, amely a kommunikáció elvesztéséhez vezethet, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll felvenni Önnel a kapcsolatot, és ez fontos szabály. Továbbá a megadott címről hiányoznak olyan létfontosságú információk, mint az utcanév és a házszám. Ezeket az adatokat mindig fel kell tüntetni a pontos önéletrajzadatok biztosítása érdekében, amint azt az szakmai területen belüli elsődleges példa is példázza. Ez a példa hemzseg a helyesírási hibáktól, ami a címben, a hónapban és a névben észrevehető, és az ilyen hibákat kerülni kell.

Ezeknek a kirívó hibáknak a kiküszöbölése kell a meggyőző és jól megírt álláspályázathoz.

Digitális marketinges önéletrajz

A tökéletes bemutatkozás alapjai

A marketing ilyen bemutatkozást igényel
A google adwords ismeretek mellett tapasztalattal rendelkezem a weboldal készítéssel kapcsolatban is, de a seo sem áll tőlem messze. A leendő munkatársakat is kiválóan tudom betanítani, miközben minél nagyobb az elvárás felém annál jobban tudok teljesíteni. A legújabb programokat mind ismerem, miközben az insta hirdetések mellett email hirdetéseket is könnyen tudok intézni manager szinten is. Szükség szerint pedig még szövegírást is vállalok.
A marketing szempontjából pedig ez nem lesz jó
Lehetőség szerint szeretnék bemenni egy interjúra. A feladatok nem okoznak problémát számomra, két cégnél is dolgoztam már. Tapasztalat is van így mögöttem így érdemes velem beszélniük az önéletrajzot elolvasva. A csapat jó tagja leszek majd, de a csapat irányítására is képes vagyok. Szakértő vagyok kreatív módon, ezt ígérhetem.

A marketing CV elkészítésekor lényeges, hogy az áttekinthetőséget helyezze előtérbe, és a felesleges elemeket kiküszöbölje. A cél a releváns marketing ismeretekkel és azok tömör összefoglalásával, kiemelve minden olyan figyelemre méltó szervezetet bemutathat, amellyel az marketing területén együtt dolgozott.

Ha azonban ezt a szakaszt nem kezeli finoman, az zavart okozhat, és jelentősen csökkentheti az esélyeit arra, hogy eljusson az interjú szakaszába. Amikor csak lehetséges, emelje ki a jelentős mérőszámokat. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy bemutassa azokat az eseteket az digitális marketing világában, amikor az Ön hozzájárulása mérhető javulást eredményezett, például a teljesítménymutatók javulását vagy a feladattal kapcsolatos kezdeményezések sikeres végrehajtását. Az ilyen számszerűsíthető esetek feltüntetése erősíti önéletrajzát.

Digitális marketinges önéletrajz

A marketing CV törzse – Az ismeretei bemutatása

Ha az önéletrajzban a releváns tapasztalattal mutatja be mit tud, általában célszerű fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahelyével kezdve bemutatni, mivel gyakran ez a leghatékonyabb megközelítés. Kivételt képezhet azonban, ha egy korábbi munkakör közvetlenebbül alkalmazható a megpályázott pozícióra a cég szempontjából. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör egyértelműen szerepeljen a munkaköri leírás elején.

Az önéletrajzában foglalja össze az egyes szerepkörök időtartamát, ugyanakkor kerülje a túlzott részletezést. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör pontra, amelyek hatékonyan mutatják be az egyes ápolói pozíciókban megszerzett tapasztalatát.

Lényeges megjegyezni, hogy ha a tapasztalata kissé korlátozott, akkor a végzettség során megszerzett marketing ismereteket integrálhatja. Ez magában foglalhat olyan gyakorlatokat és egyetemi projekteket, amelyek összhangban vannak a megpályázott munkaköri követelményeivel.

Továbbá, hacsak nincs másképp meghatározva, a marketing CV elkészítésekor kérjük, hogy fizetési elvárásait magyar forintban (HUF) adja meg.

Egy manager ezt így írja meg így
Asszisztens
MERKAPT Zrt.
2003. január – 2006. május
Szolnok

 • Kampányok előkészítése, bonyolítása, nyomon követése, részvétel az optimalizációban, riportok összeállításában
 • eDM kampányok összeállítása, koordinálása és lekövetése, Hírlevelek eredményeinek mérése
 • Aktív részvétel a külső és belső kommunikációban
 • Ügyfél rendezvények, kiállítások szervezésének támogatása, Honlap szövegek, hirdetések tartalmának megírása
 • SEO feladatok, felmérések és riportok elkészítése, elemzéseAnalytics, Ads fiókok kezelése, a hatékonyság elősegítése

Vevőszolgálati munkatárs
Saint-Gobain Hungary Kft.
1999. július – 2001. augusztus
Budapest

 • Megrendelések fogadása, Adminisztrációs és dokumentációs feladat elvégzése
 • Statisztikák, kimutatások készítése és kapcsolattartás a vevőkkel (telefonon, e-mailen, személyesen),
 • Információkezelés, adatbázisok aktualizálása, belső egyeztetés a kapcsolódó egységeivel
 • Reklamációkezelés és az ügyek elintézése szükséges ügyek esetén
 • A csapat menedzselése és a csapattagok irányítása az eredmény szem előtt tartása mellett
 • Budapest területén események és bemutatók tartása
 • Jelentkezés intézése ha új jelentkező jön és a betanítások

Ügyfélszolgálatos
CEWE Magyarország Kft.
1996. március – 1998. december
Cegléd

 • Az ügyfélszolgálati ügyek elintézése és a munkatársak és ügyfelek segítése
 • Rendelés státuszáról való tájékoztatása az ügyeleknek és reklamációk intézése
 • Jelzés probléma esetén a marketing osztály felé
 • A weboldal frissen tartása és a vele kapcsolatos kérdések megválaszolása
 • Minél több ügyfél bevonzása és értékesítés
A jelentkezés alatt ez nem lesz jó
Újságíró
Kolibri Pictures Kft.

1993. február – 2015. november ben
Sajó

 • Forgatások előkészítése, menedzselése
 • Riporteri feladok, interjúk készítése
 • Utómunka, script, szerkesztés
 • Kreatív koncepciók készítése, esetleg kisebb vágási munkák elvégzése
A marketing területének hatékony bemutatása az önéletrajzban kulcsfontosságú ahhoz, hogy kiemelje alkalmasságát a szerepkör betöltésére, még akkor is, ha az marketing háttér korlátozott. E szakasz jelentőségének megértése alapvető fontosságú, mivel a kiválasztási folyamat során alapos vizsgálatnak vetik alá.

Lényeges felismerni, hogy a toborzók gyakran használnak kulcsszavas keresőeszközöket, hogy kiszűrjék a potenciális marketing jelölteket, akik megfelelnek bizonyos követelményeknek. Ha aggódik amiatt, hogy jelentkezése megfelelő figyelmet kap-e az állás megszerzéséhez, előnyös lehet a marketing szakma ezen aspektusára való összpontosítás. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítése önéletrajzába megkülönböztetheti Önt a többi pályázótól, és növelheti az esélyeit a kívánt állás megszerzésére.

Lényeges iránymutatás, hogy a legutóbbi munkatapasztalatának felsorolását helyezze előtérbe. Legfeljebb négy adat feltüntetése elfogadható, de ötnél több általában nem tanácsos, ha célja, hogy jelöltként pozícionálja magát az marketing területén.

Mi a helyzet a végzettségével kapcsolatban?

Ezt érdemesebb követni
Sebész
Dunaújvárosi Egyetem
2003. augusztus – 2006. július
Balatonfüred

Festő
Károli Gáspár Református Egyetem
1997. szeptember – 1998. október
Dunavarsány

Ezt pedig ne csinálja
Iskolák

Tanár
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
2021 ben
Dobogókő

Felszolgáló
Evangélikus Hittudományi Egyetem
2018
Tiszavasvári

Az önéletrajznak ebben a részében lényeges, hogy az oktatási tanulmányok és kurzusok címét nagybetűvel tüntesse fel, valamint az egyetemi tanulmányok pontos időtartamát, években és félévekben megadva (a karok esetében a kulcsdátumok nem kötelezőek). Viszont a felsőoktatási intézménye helyének feltüntetése növelheti a jól összeállított CV hitelességét, ezért célszerű ezt a részletet is feltüntetni, ha pontos információkkal rendelkezik.

Szerencsére a toborzók általában kevesebb időt szánnak ennek a szakasznak az áttekintésére, mint más kulcsfontosságú területeknek. Ezért ennek a szakasznak a részletezésénél kérjük, hivatkozzon a megadott példára, és a hibák elkerülése érdekében fordítson nagy figyelmet a helyesírásra és az írásjelekre.

Ezenkívül még korlátozott tapasztalattal rendelkező kezdőként is előnyös, ha minden releváns eredményt katalogizál, még akkor is, ha még nem érti azok bonyolultságát. Ha ezt a megközelítést alkalmazza, bővítheti készségeit és profi képet mutathat önéletrajza elkészítése során.

A képességek és készségek bemutatása

Ha digitális marketing pozícióra pályázik, lényeges, hogy olyan átfogó önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan mutatja be az adott területhez kapcsolódó technikai és interperszonális készségeit. Íme egy rövid lista az Ön számára:

Technikai eszközök:

 • Naprakész ismeretek az aktuális digitális marketing trendekről és gyakorlatokról.
 • Jártasság a modern digitális marketingeszközök és platformok használatában.
 • Neves oktatási intézményekből származó releváns tanúsítványok vagy diplomák birtoklása.
 • Erős analitikai képességek az összetett adatok megértéséhez és feldolgozásához.
 • Kiváló kommunikációs készségek a marketingstratégiák és meglátások hatékony közvetítéséhez.
 • Jártasság a digitális marketingben használt különböző szoftverprogramokban.
 • Képesség a dinamikus és kihívást jelentő helyzetek kezelésére és gyors reagálásra.
 • Erős problémamegoldó képesség, proaktív megközelítéssel a megoldások meghatározásához.

Személyközi készségek:

 • Emberközpontú szemléletmód, a legkülönfélébb személyekkel való kapcsolatteremtés képessége.
 • Hatékony kommunikációs és kapcsolatépítési készség.
 • Elkötelezettség a magas színvonalú eredmények és az ügyfelek elégedettsége iránt.
 • Kényelem és jártasság a társas interakciókban és együttműködésben.
 • Képes személyes meglátásait és tapasztalatait a marketingstratégiák javítására felhasználni.
 • Ügyes az egyének megfelelő szerepekbe való beosztásában a csapaton belül.

Ebben a részben ajánlott 5-7 olyan pontot szerepeltetni, amelyek tömören, de átfogóan felvázolják a digitális marketinggel kapcsolatos készségeit. A szakmai készségek kiemelése után a következő részben a nyelvi készségekre kell összpontosítani.

Végül pedig, ha ezzel is megvan, már csak annyi a feladata, hogy amennyiben ráfér a lapra, a hobbijait is összeírja egy lista formájában megadva.