Marketing munkatárs önéletrajz

A marketing munkatárs pozíció rendkívül sokoldalú - túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ahány cég, annyi különböző pozíció. Van marketing kommunikációs munkatárs, kreatív marketing munkatárs, online marketing munkatárs, tehát számtalan területet lefed. Egyik nagy kritikája is ezeknek az állásoknak, hogy valójában 3-4 külön pozíciót fednek le, mindössze egy ember fizetéséért.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Mindez azt is magába foglalja, hogy számtalan képességgel és készséggel kell rendelkezned, ha marketing munkatárs pozíció az álom állásod. A marketing szaktudás, kreativitás, stratégiai és elemző szemléletmód mind ide tartozik.

Marketingesként elvárás lenne, hogy az önéletrajz megírása se okozzon gondot, hiszen, az is csak egy eladás, ahol a termék te magad vagy. Ha azonban mégis akadályokba ütköznél, akkor ebben a cikkben megtalálod az összes kérdésedre a választ!

Tartalomjegyzék

Marketing munkatárs önéletrajz minta

Károli Lívia
Marketing munkatárs
Telefonszám: 0620/999-9999
Email cím: livia.karoli@gmail.com
Születési hely, idő: 1990.05.05. Budapest
Lakcím: 1223, Budapest, Róbert utca 79. 4/34.

Magamról

7 év szakmai tapasztalattal rendelkezem a marketing területéről. Precíz, kreatív, jó szervező vagyok. Tapasztalatomat ügynökség és multinacionális cég keretein belül szereztem, így az angolt felsőfokon beszélem. Feladataim közé tartozott a social media felületek kezelése (Facebook & Instagram & Youtube), rendezvények koordinálása, marketingkommunikációja, SEO kulcsszókutatás és online tartalomgyártás. A gerillamarketing akcióim miatt a marketing büdzsé csökkentése 14 százalékkal, miközben az elérést 87 százalékkal növeltem.

Szakmai tapasztalat

Marketing asszisztens
FMCG Ügynökség
2017. október – 2022. január
Budapest

 • Online kommunikációs csatornák frissítése, felületek kezelése, grafika készítése Photoshopot használva (weboldal blog, Facebook).
 • Weboldal szövegének frissítése minden ajánlat és árcsere esetén, WordPressben, Divi és Elementor szerkesztővel.
 • Havi ügyfél eredmény riportok készítése, kimutatások készítése a Facebook, TikTok és a honlap eredményeiről.
 • Telefonos és írásos kapcsolattartás külső és belső partnerekkel.

Marketing gyakornok
MATT Ügynökség
2015. január – 2017. október
Budapest

 • Weboldal szövegek, illetve marketing / sales szövegek fordítása angolról magyarra.
 • Weboldal szövegek írása magyar nyelven, feltöltése WordPressben.
 • Hírlevél írása, kiküldése Salesautopilot rendszerben.
 • Social media felületek kezelése (Facebook & Instagram & Youtube): posztok, videók és hirdetések publikálása.

Tanulmányok

Kereskedelem – marketing
Budapesti Gazdasági Egyetem
2014. szeptember – 2017. június
Budapest

Készségek, képességek

 • Kiváló kommunikációs készség
 • Kiváló szervezési és koordinációs képesség
 • Kreativitás
 • Photoshop
 • SEO
 • Szövegírás
 • Angol nyelvtudás
 • Google Ads

Nyelvtudás

Angol – felsőfok
Német – alapszint

Képzések, oklevelek

Facebook Blueprint
2020. december – 2021. március

Google Adwords
2021. április – 2021. június

Marketing munkatárs önéletrajz

Marketing munkatárs foglalkoztatottság

A marketing munkatárs több pozíciót magába foglal, így ennek megfelelően a fizetés is nagyon különböző. A marketing asszisztenstől a projektmenedzseren át akár a marketing manager pozíció is beletartozhat. Sokszor a cégek azért hívják marketing munkatársnak a jelöltet, mert így akár a fizetésen is spórolhatnak. A marketing menedzser fizetése ugyanis nagyságrendekkel nagyobb lehet, mint egy marketing munkatársé, még akkor is, ha ugyanazokat a feladatokat is látja el.

A HRPortál felmérése szerint a marketing asszisztensek átlagosan bruttó 365 ezer forintot keresnek, míg a marketing kordinátorok bruttó 525 ezer forintot. A marketing munkatárs általában ezen pozíciók feladatait foglalja magába, ezért érdemes lehet ezekből a fizetésekből kiindulni. Egyébként körülbelül 1000 üres állás található a területen, ugyanis, bár a 2020-as pandémia esetén az országban jelentősen leépítették a területet, most már inkább a toborzás jellemző a cégekre.

Hogyan írjunk marketing munkatárs önéletrajzot?

Az marketing munkatárs önéletrajz attól is függ, hogy milyen pozícióra jelentkezel, hiszen más képességek kiemelésére van szükség akkor, online, kreatív, vagy esetleg menedzser szintű pozíciót pályázol meg. Lehetőleg egy oldal hosszúságú legyen, és elengedhetetlen a tökéletes helyesírás. Röviden, tömören fogalmazz, könnyen olvasható és átlátható legyen, hiszen ez adja rólad az első benyomást.

Nyugodtan válassz kreatív megjelenést, azonban törekedj a kissé finomabb, pasztell árnyalatok kiválasztására. Egy erős piros vagy narancssárga lehet, hogy bántja a HR-es szemét, így inkább egy lágyabb színt válassz.

Használj fordított időrendi sorrendet mind a munkatapasztalat, mind a tanulmányok felsorolásánál. Ez azt jelenti, hogy először a jelenlegi munkahelyed írd be, ezzel kezded a felsorolást, majd időben visszafelé haladva sorolod fel a többit. Ez ad egy egységes rálátást a teljes karrierre.

Amennyiben pályakezdő vagy, inkább a funkcionális önéletrajz formátum ajánlott, amely a képességekre helyezi a hangsúlyt, mintsem a munkatapasztalatra. Amennyiben viszont már rendelkezel elegendő tapasztalattal, legalább 2-3 évvel, akkor a klasszikus magyar önéletrajz formátum az ideális választás.

Az önéletrajz elrendezése

 Az elrendezést alapvetően a sablon határozza meg . Mi a Rotterdam és a Riga sablonokat ajánljuk. A különbség közöttük, hogy az előbbiben a személyes adatok és az elérhetőség a bal oszlopban foglal helyet, utóbbiban pedig a fejlécben. Ingyenes önéletrajz szerkesztőnkben mind a szekciók sorrendjét, mind azok meglétét tudod változtatni, tehát, ha funkcionális formátumot választasz, akkor csak töröld a munkatapasztalatok részt, és húzd előre a készségek, képességek szekciót.

Minden esetben törekedj a hagyományos betűtípus használatára, valamint arra, hogy a 11-12-es legyen a betűméret.

Ezekre a szekciókra lesz szükséged:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Profil, szakmai bemutatás vagy karriercél meghatározás
 • Munkatapasztalat
 • Tanulmányok, képzések
 • Készségek, képességek
 • Nyelvtudás (opcionális)

Kezdd az önéletrajzot a személyes adatokkal

A személyes adatok vagy a fejlécben, vagy az önéletrajz bal oldali oszlopában foglalnak helyet. Bármelyiket is választod, az alábbiak legyenek benne:

 • Név
 • Pozíció
 • Magán telefonszám, semmiképp sem céges
 • Magán email cím
 • Lakcím
 • Születési hely, idő

Arra törekedj, hogy hibátlanul szerepeljenek az adatok, másképp nem fog tudni elérni a HR-es. Emellett ha egyéb adatot, például jogosítvány meglétét szeretnéd megadni, azt is nyugodtan írd ide. Email cím esetén mindenképp a nevedből álljon össze a felhasználónév, ugyanis nem kelt túl profi benyomást, ha vicces vagy becenevet tartalmaz.

Ez a szekció tehát így fog kinézni:

HELYES
Károli Lívia
Marketing munkatárs
Telefonszám: 0620/999-9999
Email cím: livia.karoli@gmail.com
Születési hely, idő: 1990.05.05. Budapest
Lakcím: 1223, Budapest, Róbert utca 79. 4/34.

Így viszont lehetőleg ne szerepeljen benne semmi, mert azonnal félredobja a HR-es:

HELYTELEN
Károli Lívia
Telefonszám: 20/999-9999
Email cím: liviacska900505@gmail.com
Születési hely, idő: 1990.05.05. Budapest
Lakcím: 1223, Budapest, Róbert utca 79. 4/34.

Kell-e fényképet mellékelni az önéletrajzhoz?

A fénykép csatolása általában opcionális, azonban segíti a HR-est, hogy teljes képet kapjon rólad. A sablonokba sem kötelező fotót feltölteni, de mi mindenképp ajánljuk. Ügyelj azonban a minőségre: a bulifotók, selfie-k biztosan nem lesznek jók. A megfelelő, professzionális fotó éles, fehér háttér előtt készül, lehetőleg természetes sminkben és hajjal. Törekedj arra, hogy egyszerű, egyszínű felső legyen rajtad, férfiakon ing, nőknél blúz. Mellkasig elég a fotó, teljes alakos képre semmi szükség.

Írd meg a tökéletes szakmai összegzést a marketing munkatárs önéletrajzhoz

Ez az önéletrajz azon része, ami elad téged és a szaktudásodat, képességeidet. Ezzel tudod magadra vonni a HR-es figyelmét, ugyanis ezt fogja először elolvasni, és nem véletlenül. Ez a “magamról” szekció ugyanis tökéletesen  összefoglalja a tudásodat, tapasztalatodat, céljaidat, készségeidet és képességeidet, mindössze 3-4 mondatban!  Ha tehát érdekled, akkor ezt elolvasva már végig fogja nézni az önéletrajzodat. Ajánljuk, hogy ezt a teljes önéletrajzod elkészülte után készítsd el, ugyanis így már könnyebb lesz megírni.

Még mielőtt hozzá kezdenénk, ejtsünk pár szót az ATS rendszerekről, vagyis jelentkező szűr rendszerekről. Ezek a rendszerek bizonyos kulcsszavakat keresnek a beérkező jelentkezésben – minél több van belőle, annál jobb!

👉 A kulcsszavak lehetnek készségek, képességek, szoftverek, programok, feladatok is. Emiatt minden álláshirdetés különbözik, így minden jelentkezés előtt módosítsd a szakmai összegzést és a képességek, készségek szekciót!

📌 A kulcsszavakat mindig megtalálod az álláshirdetés elvárásokat felsoroló részében.

Fontos, hogy eredményeket, főleg, ha azokat számosítani is lehet, kerüljenek bele, ugyanis ez megragadja a HR-es figyelmét! Nézzük, hogy néz ez ki a gyakorlatban:

HELYES
Magamról

4 év szakmai tapasztalattal rendelkezem a marketing területéről. Precíz, kreatív, jó szervező vagyok. Tapasztalatomat ügynökség és multinacionális cég keretein belül szereztem, így az angolt felsőfokon beszélem. Feladataim közé tartozott a social media felületek kezelése (Facebook & Instagram & Youtube), rendezvények koordinálása, marketingkommunikációja, SEO kulcsszókutatás és online tartalomgyártás. A gerillamarketing akcióim miatt a marketing büdzsé csökkentése 14 százalékkal, miközben az elérést 87 százalékkal növeltem.

Ez viszont nem sok mindent mond el a jelentkezőről, ugyanis nem mutat rá eddig eredményeire, feladataira, sem képességeire.

HELYTELEN
Magamról

4 év szakmai tapasztalattal rendelkezem az online marketing területéről, és célom, hogy olyan munkahelyem legyen, ahol FMCG márkát képviselhetek.

Marketing munkatárs önéletrajz

Mi tegyél, ha pályakezdő vagy? Írj karriercél meghatározást!

A karriercél meghatározás lehet a célravezető, amennyiben még nincs szakmai tapasztalatod, így eredményed sem, amelyet fel tudnál mutatni. A karriercél meghatározás felépítése hasonló, mint szakmai összegzés, csak itt a készségeiden, képességeiden, és a különböző tanulmányi eredményeidet érdemes megjeleníteni. A karriercél meghatározás szintén 3-4 mondatból áll, valamint ne feledkezz el itt sem a kulcsszavak használatáról!

Mutatjuk is, hogy nézzen ki, amennyiben az álláshirdetésben a social media ismeret és a magyar – angol szövegírás áll:

HELYES
Célom

Marketing szakirányon végeztem, kreatív, kiváló kommunikációs képességgel, Ms Excel ismerettel és angol nyelvtudással rendelkezem. A tanulmányaim során kreatív szövegírás kurzust is felvettem, így képes vagyok rövidebb és hosszabb szövegek megírására magyarul és angolul, valamint ismerem a legújabb social media trendeket. Célom, hogy olyan ügynökség gyakornoka lehessek, ahol kisebb és óriási ügyfelekkel is dolgozhatom.

HELYES
Célom

Közgazdaságtant, azon belül pedig marketinget hallgatok a Budapesti Corvinus Egyetemen. Kiváló szervezési kommunikációs készséggel, valamint Photoshop és Canva ismeretekkel rendelkezem. Célom, hogy idővel kommunikációs tanácsadó lehessek, ezért szeretném a cég Kommunikációs-marketing munkatárs pozícióját megpályázni.

👉 Minden esetben írd át az adott álláshirdetésben megtalálható kulcsszavakat, mert csak így fogod tudni megszerezni az álom munkát!

Szakmai tapasztalat rész a marketing munkatárs önéletrajzban

A szakmai tapasztalat rész lehet önéletrajzod éke. Minél több feladatot mutatsz be, valamint jelenítesz meg eredményeket is, annál nagyobb sikert fog aratni! Nagyon fontos, hogy miközben szakzsargont használsz, törekedj arra is, hogy értse a HR-es, amit írsz. A munkatapasztalat részben ugyanis lehet szakmázni, de ne feledd: A HR-es nem marketinges, nem biztos, hogy minden érteni fogsz. Ha pedig nem érti, nem olvassa el, így elúszik számodra a lehetőség!

Minden esetben először a pozíció nevét, majd a cég vagy ügynökség nevét sorold fel. Ezután jöhet az, hogy mikor dolgoztál ott, majd a város neve. Használd a fordított időrendi felsorolást, vagyis először a legújabb munkahelyeddel kezdd a felsorolást, majd időben haladj visszafelé. A neheze azonban ezután következik: a feladataid felsorolása.

A feladataid felsorolása közben is törekedj arra, hogy egyezzen az álláshirdetésben elvártakkal és leírtakkal. Bulletpontos felsorolást alkalmazz, így könnyen olvasható marad. Lehetőleg ne próbálj meg egész bekezdéseket írni minden bulletpontba, elég az egy, maximum 2 sor. 4-6 bulletpontnál többet ne írj. Az eredmények itt se maradjanak el!

HELYES
Szakmai tapasztalat

Marketing asszisztens
FMCG Ügynökség
2017. október – 2022. január
Budapest

 • Online kommunikációs csatornák frissítése, felületek kezelése, grafika készítése Photoshopot használva (weboldal blog, Facebook).
 • Weboldal szövegének frissítése minden ajánlat és árcsere esetén, WordPressben, Divi és Elementor szerkesztővel.
 • Havi ügyfél eredmény riportok készítése, kimutatások készítése a Facebook, TikTok és a honlap eredményeiről.
 • Telefonos és írásos kapcsolattartás külső és belső partnerekkel.

Marketing gyakornok
MATT Ügynökség
2015. január – 2017. október
Budapest

 • Weboldal szövegek, illetve marketing / sales szövegek fordítása angolról magyarra.
 • Weboldal szövegek írása magyar nyelven, feltöltése WordPressben.
 • Hírlevél írása, kiküldése Salesautopilot rendszerben.
 • Social media felületek kezelése (Facebook & Instagram & Youtube): posztok, videók és hirdetések publikálása.
📌 Tartsd szem előtt, hogy szellős és könnyen átlátható legyen a felsorolás, és látszódjon a karrierív, és az, hogy miben különbözött a pozícióid közötti felelősségi kör!

Szakmai tapasztalat pályakezdőként

Szakmai tapasztalatot akkor is be tudsz írni, ha pályakezdő vagy, már ha dolgoztál előtte bármit is.  A marketingben ugyanis bármilyen diákmunka elfogadott . Sőt, diákmunkaként is lehetsz marketing gyakornok! Ebben az esetben érdemes lehet külön a diákszövetkezetek oldalán keresni állást.

Mindemellett pedig helyezd a képességeidre és a készségeidre a hangsúlyt, még abban az esetben is, ha már volt valami munkád. A különböző eladói, pénztáros, telesales munka például biztosan előnyt jelent, hiszen azt jelenti, hogy tudsz ügyfelekkel kommunikálni, valamint terhelhető vagy. Ezeket tehát ne hagyd ki az önéletrajzodból.

Amennyiben viszont még egyáltalán nincs munkatapasztalatod, akkor használd a funkcionális önéletrajz formátumot, valamint olvass többet a diák önéletrajzok elkészítéséről ide kattintva. Egyébként pedig a szakmai tapasztalatod felsorolására ugyanez jellemző, mint az előbbiekben: fordított időrendi sorrend használata, valamint a feladatkörök bulletpontos bemutatása.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Bolti eladó
Bershka
2021. július – 2022. február

Feladatkörök:

 • Vevők, vásárlók kiszolgálása, a tökéletes légkör megteremtése.
 • Kassza kezelése, akár reklamáció, termékcsere menedzselése.
 • Hűségprogram és törzskártya program koordinálása.
 • Új gyakornokok betanítása, a beosztásuk vezetése, jelenléti ívek ellenőrzése.
Az alábbi munkatapasztalat felsorolást viszont kerüld el, ugyanis ez biztosan nem győzi meg a HR-est, hogy te lennél a legjobb jelölt.

HELYTELEN
Szakmai tapasztalat

Pénztáros eladó
Lidl, 2020 – 2022.

Tanulmányok szekció a marketing munkatárs önéletrajzban

A tanulmányok szekció bemutatását is két külön részre oszthatjuk a szerint, hogy van-e szakmai tapasztalatod, vagy nincs. Amennyiben van, akkor mindenképp a munkatapasztalatok bemutatása után következzen. Használd a fordított időrendi felsorolást, és ezek az adatok szerepeljenek benne:

 • Szak neve.
 • Iskola neve.
 • Mikor jártál oda?
 • Város neve.

Időrendben az érettségi meglétéig érdemes visszamenni csak. Az, hogy egyetemen vagy OKJ tanfolyamon szerezted a végzettséget, a legtöbb esetben nem számít, ugyanis az a fontos, hogy mit tudsz. A marketing szakmai különösen olyan terület, ahol a kreativitás, gyors problémamegoldó képesség visz előre, attól leszel kiváló szakember, nem az egyetemi tanulmányaidtól.

HELYES
Tanulmányok

Kereskedelem – marketing
Budapesti Gazdasági Egyetem
2014. szeptember – 2017. június
Budapest

Marketing ügyintéző
2012. június – 2013. július
EFEB Oktatási Intézmény
Budapest

Az érettségi feltüntetése egyébként nem kötelező, kivéve, ha már a gimnáziumban is kereskedelem-marketing szakon tanultál, tehát kapcsolódik a szakmához.

Marketing munkatárs önéletrajz

Tanulmányok szekció pályakezdők részére

Amennyiben nem rendelkezel szakmai tapasztalattal, akkor érdemes a tanulmányok részt előre venni. Így viszont más adatokat is meg kell adnod, például néhány releváns kurzust felsorolni, vagy ha HÖK tagja voltál, esetleg tanulmányi átlagot, ha az 4.0 felett van. Tartsd szem előtt, hogy a tanulmányok szekció kell, hogy meggyőzze a HR-est, hogy jó szakember leszel! Ezt a szekciót is igazítsd az álláshirdetéshez.

HELYES
Tanulmányok

Kereskedelem – marketing, Digitális marketing szakirány
Budapesti Gazdasági Egyetem
2019. szeptember – 2022. június
Budapest

 • Főbb kurzusok: média és kommunikáció, piackutatás, eladásmenedzsment, marketingkommunikáció és fogyasztói magatartás, szolgáltatás és B2B marketing, kereskedelem menedzsment, online marketing, vállalati és marketingstratégia
 • Tanulmányi átlag: 4.2
 • A Hallgatói Önkormányzat rendezvényszervező csapatának alelnöke voltam, így a gólyabál, gólyatábor, egyetemi napok megszervezésének főbb feladatait láttam el.

A legjobb készségek és képességek az önéletrajzban

A készségek és képességek általában személyiségbeli vagy motivációs tényezők, tulajdonságok, valamint a technika, szakmai tudás. Ezekből összesen 6-8 darabot érdemes felsorolni, fele-fele arányban soft illetve hard skilleket. Érdemes minden jelentkezés során az álláshirdetésnek megfelelően frissíteni!

💡 Tény: A legtöbb kulcsszót a képességek és a készségek között rejtheted el, amelyeket az álláshirdetés elvárásokat tartalmazó részében találsz meg.

A soft skillek, vagyis készségek, képességek

Az erre vonatkozó elvárásokat biztosan megtalálod az álláshirdetés szövegében. Ide tartoznak azok a tulajdonságok, amelyekből látja a HR-es, hogy jó kolléga leszel-e, mit fog szólni hozzád a csapat, beillenél-e. Emellett a marketing szakmához is tartoznak különböző készségek, amelyekkel ha rendelkezel, akkor sikeresebb leszel. Általában ezeket jelölik meg:

Készségek, képességek

 • Kiváló kommunikációs készség
 • Kiváló szervezési és koordinációs képesség
 • Kreativitás
 • Pontosság
 • Rugalmasság
 • Terhelhetőség
 • Nyitott személyiség
 • Kiváló problémamegoldó képesség
 • Önálló munkavégzés
 • Pontosság
 • Precizitás
 • Igényesség

A hard skillek, vagyis a technikai tudás

Ezek azok a képességek, amelyeket meg lehet tanulni, el lehet sajátítani. Ide tartoznak a különböző eszközök ismerete, programok, szoftverek használata. Általában ezek is fel vannak sorolva az elvárások résznél, főleg abban az esetben, ha olyan munkaerőt keresnek, akinek már több év tapasztalata van.

 • Photoshop
 • Canva
 • SEO
 • Szövegírás
 • Angol nyelvtudás
 • Piaci ismeretek
 • PPC
 • Facebook
 • Youtube
 • Instagram
 • TikTok
 • Google Ads
 • Microsoft Office

Nyelvismeret

Amennyiben rendelkezel nyelvismerettel, nyelvtudással, akkor elengedhetetlen ez a szekció is az önéletrajzodból. Minél több nyelven beszélsz, annál jobb, és annál magasabb lehet a fizetésed is, így semmiképp ne hagyd ki. Általában az angol nyelvtudás elengedhetetlen, már csak amiatt is, mert a legtöbb program angolul elérhető. Mindig írd a nyelvtudás mellé a szintet is, hogy teljes képet kaphasson a HR-es a tudásodról.

HELYES
Nyelvtudás

Angol – felsőfok
Német – alapszint

További szekció megadása a marketing munkatárs önéletrajzban

További szekcióként mindig érdemes megadni a különböző képzéseket, amelyeket vagy önállóan, vagy céges tréning keretein belül elvégeztél. Ha például a social media felé kacsintgatsz, akkor elengedhetetlen, hogy az önéletrajz tartalmazza a Facebook Blueprint és a Google Ads képzéseket. Ezeket minél hamarabb végezd el, mert a te és az önéletrajz értékét is növeli!

HELYES
Képzések, oklevelek

Facebook Blueprint
2020.december – 2021. március

Google Adwords
2021. április – 2021. június

Összefoglaló: kulcspontok a tökéletes marketing munkatárs önéletrajz megírásához

A marketing munkatárs önéletrajz nyugodtan lehet kreatív, így válassz feltűnőbb, színesebb sablont, ha az tetszik és visszaadja a személyiségedet. Alkalmazz 11-12-es betűméretet, és olyan hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial. Átlátható, könnyen olvasható legyen önéletrajz, abban az esetben is, ha már sok év tapasztalat van mögötted.

Az alábbi szekciók mindig szerepeljenek:

 • Személyes adatok, karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés, tapasztalat, tanulmányok, képességek és készségek és a nyelvtudás.
 • A személyes adatok megadása esetén különösképp ügyelj az adatok helyességére, másképp nem ér el a HR-es, és csak magán telefonszámot és email címet adj meg.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legfrissebbel kezdd a felsorolást. Pályakezdőként mindig sorold fel a gyakornoki vagy diákmunkákat is, biztosan előnyt jelent.
 • A tanulmányok során mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd, és szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és mikor jártál az intézménybe. Pályakezdőként sorolj fel néhány releváns tantárgyat is vagy a tanulmányi átlagot.
 • A képességek és készségek mindig kulcsszóként vannak elrejtve a hirdetésben, így ha jellemzőek rád, akkor használd azokat.
 • A szakmai összegzést és karriercél meghatározást hagyd a legvégére, ugyanis így könnyebb 3-5 mondatban összefoglalni a teljes karrieredet vagy céljaidat, képességeidet.
 • A nyelvtudás sok esetben elengedhetetlen, így mindig sorold fel a szintjét is.
 • Mindig frissítsd az megpályázott pozíciónak megfelelően, így biztosítva az előnyödet!

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan lehetsz marketing munkatárs?

A marketinget elvégezheted egyetemi képzés keretein belül is vagy OKJ tanfolyamon. Általában az ügynökségeket kevésbé érdekli a papír, a multinacionális cégeket viszont annál inkább, oda szinte mindig kötelező a diploma megléte.

Hol lehet a legjobban keresni marketing munkatársként?

Ügynökségeknél és startupoknál szinte minden esetben jobban lehet keresni, mint a nagyvállalatoknál.