Motivációs levél marketing asszisztens számára

A marketing asszisztens pozíció más és más feladatokkal jár szinte minden cég esetén. Legfőképp adminisztrációs, riportálási feladatokat takar, de sok esetben a szövegírás, árajánlat írás és egyeztetés, social media felületek menedzselése és a rendezvényszervezés is hozzátartozik.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Mindezek azonban akár külön pozíciók is lehetnének: pénzügyes, asszisztensi, adminisztrátor és social media menedzser. Ez azt bizonyítja, hogy számtalan képességgel és készséggel kell rendelkezned, ha meg akarod szerezni álmaid állását.

A motivációs levél biztosít elegendő helyet és teret arra, hogy meg tudd mutatni ezt a rengeteg készséget. A motivációs levél ugyanis segít abban, hogy megmutasd, mennyi mindenben is vagy jó, úgyhogy megírásra fel!

Tartalomjegyzék

Marketing asszisztens motivációs levél minta

Címzett
Jónás Éva
Head of Marketing
Cromweel Kft.
Kreatív utca 43.
1011, Budapest

Feladó
Somogyi Krisztián
somogyi.krisztian@gmail.com
+3630/456-3456
Kiss Gábor utca 14.
1119, Budapest

Tisztelt Jónás Éva!

Szeretném megpályázni az Allasokaneten.hu weboldalon talált Marketing Asszisztens pozíciót. 2 év szakmai tapasztalattal rendelkezem a marketing területéről, tapasztalatomat ügynökségnél szereztem. Precíz, kreatív, jó szervező vagyok, az angolt felsőfokon beszélem. Eddigi feladataim közé tartozott a social media felületek kezelése (Facebook & Instagram & Youtube), árajánlatok írása, hírlevelek írása, kapcsolattartás a társosztályokkal és a partnerekkel, szolgáltatókkal. Részt vettem már több rendezvény megszerzésében, ahol az árajánlatok bekérése volt a főbb feladatom, és amelynek köszönhetően a céges rendezvények költségvetése 24 százalékkal csökkent.

Az új riportolási rendszeremnek köszönhetően sokkal pontosabb mérőszámokat tudtunk prezentálni az ügyfeleknek, amely miatt külön elismerésben is részesültem a cégnél. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a kommunikáció tiszta és érthető legyen a projekt minden résztvevője felé, ezért döntöttem úgy, hogy elvégzek egy kommunikációs tréninget. A tanulni akarás, magas alkalmazkodóképesség miatt folyamatosan keresem a lehetőséget a fejlődésre, és úgy gondolom,  ehhez remek lehetőség a Cromweel Kft. is. Fő célom, hogy idővel projektmenedzser legyek, és a céges sikertörténeteket olvasva erre lehet is lehetőségem egy olyan cégnél, ami szintén a munkavállalói fejlődést veszi előre.

Remélem csatolt önéletrajzom felkelti az érdeklődését, és lehetőséget biztosít egy személes interjúra is. Az alábbi elérhetőségeim egyikén kérem keressen, amennyiben bármilyen kérdése van.

Bízva az együttműködésben,

Somogyi Krisztián
somogyi.krisztian@gmail.com
+3630/456-3456

motivációs levél marketing asszisztens

Miről írj a motivációs levélben?

A motivációs levél feladata  rávilágítani olyan készségekre, képességekre, eredményekre, amelyek hiányoznak az önéletrajzból . Az önéletrajzban tudod ugyanis felsorolni az összes feladatkört, hogy pontosan milyen feladataid és tanulmányaid vannak. Mindez azonban vázlatszerű, és pont az marad le, hogy mire vagy te képes a szakmádban, milyen erősségeid vannak. Tehát, összességében ezeket kell megmutatnod:

 • Eredmények, elismerések.
 • Készségek, képességek, erősségek, főleg azokat, amelyek az álláshirdetésben kulcsszóként is szerepelnek. A kulcsszavak ugyanis segítenek neked a továbbjutásban!
 • Feladatok, amelyek szintén hasonlítanak az álláshirdetésben megadottakhoz, hogy lássák a szakmai tudást.
 • Motiváció, a cég víziója, hogy miért jelentkezel a pozícióra.
 • Célok, amelyeket szeretnél elérni.

Motivációs levél és kísérőlevél – egy és ugyanaz?

A motivációs levél és a kísérőlevél nem ugyanaz. A motivációs levél egy hosszú, külön dokumentum, amely részletezi a karrieredet, míg a kísérőlevél az az email, amelyet a jelentkezéshez írsz meg. A kísérőlevélbe csatolod be a motivációs levelet és az önéletrajzot. A kísérőlevélről ide kattintva tudhatsz meg többet, többek között mintákkal, példákkal mutatjuk be, hogyan legyen az is szuper.

A motivációs levél megjelenése

A motivációs levél hosszúsága 0,5-1 A4-es oldal, ennél hosszabb lehetőleg ne legyen. A legfontosabb az, hogy könnyen olvasható, értelmezhető legyen, és lehetőleg szellős! A motivációs levélben ajánlott ugyanolyan betűtípust használni, mint az önéletrajz esetén, vagyis Arial, Calibri, Times New Roman és 11-12-es betűméret az, ami számításba jöhet.

Lehetőleg legalább 4-5 bekezdésből álljon, tehát mindenképp tagold a motivációs levelet, ez segíti az olvasást. Sajnos az, ha egy teljes, egy oldalas esszét írsz, nem segíti az olvasást, lehet, hogy el sem olvassák!

Milyen formátumban küldjem el a kreatív motivációs levelet?

Az, hogy milyen fáj formátumban küldd el, általában meg van határozva az álláshirdetésben. A leginkább elvárt azonban a Word és PDF formátum, ettől eltérőt ritkán kérnek!

A motivációs levél nyelve

Arra ügyelj, hogy nem mindegy, milyen nyelven küldöd el a motivációs levelet. Ha angol önéletrajzot kérnek az álláshirdetésben, akkor a motivációs levél nyelve is angol, ha pedig magyar önéletrajzot, akkor a motivációs levél is magyar legyen.

A motivációs levél felépítése

A motivációs levél tehát fél-egy oldal hosszúságú, és 4-5 bekezdésből épül fel, valamint ehhez jön még a feladó és a címzett megadása. Tartalmilag körülbelül így legyen a felosztás:

 • Bemutatkozás: jelentkezés módja, hol találtad a jelentkezést, mi a motivációd.
 • Az önéletrajz összefoglalása, benne a szakmai tapasztalat, eredmények, tanulmányok.
 • Személyes tulajdonságok, értékek.
 • Motiváció, milyen értéket tudnál nyújtani a cégnek.
 • Zárás, elköszönés és az aláírás.

A címzett és feladó megadása

Ebben a tekintetben hasonlít leginkább a motivációs levél egy valódi levélhez, ugyanis van címzettje és feladója is. A feladó, vagyis a te adataidat és a címzett adatait szükséges megadni. A címzett adatai esetén szükséged lesz a nevére, beosztására, valamint a cég nevére és az iroda címére. A te adataid esetén pedig mindössze a nevedre, email címedre és telefonszámodra, valamint a lakcímedre.

HELYES
Címzett
Jónás Éva
Head of Marketing
CREAtivity Kft.
Kreatív utca 43.
1011, Budapest

Feladó
Somogyi Krisztián
somogyi.krisztian@gmail.com
+3630/456-3456
Kiss Gábor utca 14.
1119, Budapest

Kezdd a megszólítással!

A megszólítás nagyon fontos, hiszen ezzel határozod meg a levél hangulatát. Mindig a “Tisztelt” megszólítást használd, kivéve, ha úgy látod, hogy a cég kommunikációja fiatalos, barátságos, közvetlen és tegeződő. Ebben az esetben a “Kedves” is megengedett. Érdemes kikeresni azt, hogy kinek szól a jelentkezés. Ezt akár LinkedIn-en, akár a weboldalon meg tudod nézni, így pontos személynek tudod címezni. Ha azonban nem, akkor a cég nevét elég megadni, vagy a HR osztályt.

Ezek elfogadottak:

 • Tisztelt Solymár Lajos!
 • Tisztelt Hölgyem/Uram!
 • Tisztelt HR Osztály!
 • Kedves Andrássy György!
 • Kedves HR Osztály!
💡 Tipp: Ha nem vagy abban biztos, hogy milyen a céges kommunikáció, inkább maradj a nagyon formálisnál, azzal nem lőhetsz mellé.

A marketing asszisztens motivációs levél kezdése, a bemutatkozás

A motivációs levél kezdése nem könnyű feladat, de nem is kell túl komolyan venni. Mindössze 1-2 mondatra van szükséged, amelyben bemutatkozol, elmondod milyen állásra jelentkezel és hogy miért. Itt nyugodtan mesélhetsz már a motivációdról is, de nem kötelező ez sem. Ha nem tudod egy mondatban megfogalmazni, akkor tartogasd későbbre. Emellett akár indoklást is adhatsz arra, miért vagy jó választás a pozícióra.

HELYES
Tisztelt Veres Klaudia!

Komoly Aliz vagyok és az Allasokaneten.hu oldalon talált Marketing Asszisztens állásra szeretnék jelentkezni. Jelenleg marketing gyakornok pozícióban dolgozom egy neves ügynökségnél, azonban szeretnék a karrieremben előre lépni, ezért is pályázom meg a pozíciót.

Tisztelt Crown Kft.!

Az Allasokaneten.hu oldalon talált Marketing Asszisztens pozícióra szeretnék jelentkezni. Átnézve a cég weboldalát, szívesen dolgoznék egy olyan cégnél, amely azt a lendületes, innovatív szemléletmódot képviseli, amelyet én magam is.

A motivációs levél törzse

Most következik a rész, az a néhány bekezdés, amely a motivációs levél lényegét adja. Itt kerül megemlítésre a szakmai tapasztalat, tanulmányok, amelyek segítik a jelentkezést. Csak olyan szakmai tapasztalatot adj meg magadról, kapcsolódnak a megpályázott álláshoz, különben nem fogsz kitűnni a jelentkezők körül.  Az eredményeket, főleg, ha számszerűsítve vannak, semmiképp ne hagyd ki! Kerüljenek felsorolásra a képességek, készségek, erősségek, hogy mit tudnál nyújtani a cégnek, miért hozzájuk jelentkezel, mivel tudsz azonosulni.

💡 Tipp: Kissé hízelegni is kell, hogy téged válasszanak. Az egyedi motivációs levél megadja a választ arra, hogy milyen személyiség és munkatárs is vagy!
HELYES
Digitális marketinggel, social mediával több mint egy éve foglalkozom. Közgazdasági alapszakot végeztem a Budapesti Gazdasági Egyetemen, ahol marketing szakirányra specializálódtam. A marketing stratégia alkotás, a sales mind a tanulmányaim fókuszában volt, így már az utolsó félévben elhelyezkedtem a SocialNetwork digitális ügynökségnél, mint marketing asszisztens. Az angol felsőfokú nyelvvizsgám miatt angolul folytattam kapcsolattartást az angol ügyfelekkel a nemzetközi projekteken, emellett a riportok készítése, az árajánlat készítése nyomdai ajánlatok bekérése tartozott a főbb feladatai közé. A határidők betartása, grafikusokkal való szoros együttműködés volt jellemző. Az ügynökségi munkám során megtanultam csapatban dolgozni, elsajátítottam az alkalmazkodó képességet, valamint a kiváló kommunikációs és szervezési készséget. Precíz és pontos embernek tartom magam, a teljesítményértékelésben mindig pozitív visszajelzést kapok a munkámra.

Azért szeretnél váltani, mert vonz a social media világa. Egy olyan nagynevű cégnél elsajátítani a social media alapjait, mint a CREAtivity óriási megtiszteltetés lenne, hiszen nemzetközileg is elismert szakemberek mellett leshetem el az alapokat. Számomra rendkívül fontos, hogy a cég víziója és küldetése prezentálja az ott dolgozó embereket, és úgy gondolom, hogy ez a cégnél a a kreatív, lendületes szemléletmódot jelenti.

👉 Érdemes 1-2 bekezdést annak szentelni, hogy milyen megtiszteltetés lenne, ha a cégnél dolgozhatnál, és miben más ez a cég, mint a többi!

Személyes tulajdonságok, értékek

A személyes tulajdonságoknál helyezd arra a fókuszt, amit külön kérnek a motivációs levélben. Nem elég ugyanis azkat felsorolni, amelyek az önéletrajzban is szerepelnek. Inkább próbálj meg minél több példával élni, akár szituációkkal is, amikor az adott és keresett készség jól jött! Minél pontosabban, hitelesebben és élethűbben ábrázolod, annál nagyobb eséllyel választanak téged.

Ez azt jelenti, hogy kerüld az ilyen egyszerű megfogalmazást: “Nagyon szeretek csapatban dolgozni”. Inkább válaszd ezt:

HELYES
Nagyon szeretek csapatban dolgozni, hiszen számomra fontos az, hogy tudom, hogy számíthatod a többiekre. Ha pedig látom, hogy valaki nagyon túlterhelt, akkor mindig felajánlom a segítségemet, így többször is volt már alkalmam olyan feladatot is elvégezni, amit előtte nem. Így volt lehetőségem elsajátítani az árajánlatkérést is.

A motivációs levél lezárása, elköszönés

Az elköszönésnél említsd a személyes interjú és találkozás lehetőségét. Sugalld azt, hogy nagyon lelkes vagy, hogy felvegyék veled a kapcsolatot, és tényleg úgy érzed, hogy te vagy az ideális jelölt az állásra. Arra azonban ügyelj, hogy ezeket a reményeket megfelelő módon tálald: magabiztos legyél, de ne tűnj arrogánsnak.

Add meg még egyszer az elérhetőségeidet, az elköszönés pedig mindig az Üdvözlettel vagy a Tisztelettel.

HELYES
Csatolva küldöm szakmai önéletrajzomat is. Amennyiben bármi kérdése van, keressen a +3630/456-3456 telefonszámon, vagy emailben a virag.csokor@gmail.com email címen. Szívesen vennék egy személyes interjút, ahol megismerkehedtünk és bemutatkozhatok.

Várom válaszát!

Üdvözlettel,
Csokor Virág

Az elérhetőségeidet belefoglalhatod a mondatba, vagy a neved alatt is megjelenítheted.

Ezt a megfogalmazást pedig inkább kerüld:

HELYTELEN
Biztos vagyok benne, hogy én vagyok a tökéletes jelölt az állásra, így nagyon várom, hogy keressenek!

Üdvözlettel,
Anyagias Klára

motivációs levél marketing asszisztens

Motivációs levél pályakezdőként

Amennyiben pályakezdő vagy, akkor munkatapasztalatot nem tudsz megjeleníteni. Ne keseredj el, mert számtalan más lehetőséged van kitűnni a többi jelentkező közül! Sorold fel a készségeket, képességeket, tanulmányokat, erősségeket, sikereket a tanulmányok területén! Ebben az esetében, ugyanúgy, mint a funkcionális önéletrajz típus esetén, kerüljön a hangsúly arra, milyen szuper elméleti szakember vagy. A részletes útmutatóért kattints ide.

Néhány plusz tipp a marketing asszisztens állás megszerzéséért:

 • Használd a kulcsszavakat, hogy nagyobb esélyed legyen az állás megszerzésében.
 • Minden egyes jelentkezés esetén írd át a motivációs levelet: nem elég csak a nevet és a pozíciót kicserélni!
 • Hanyagold a közhelyek használatát, erről ide kattintva olvashatsz többet.
 • Használd ingyenes, online önéletrajz szerkesztőnket, hogy ugyanolyan legyen az önéletrajz és a motivációs levél megjelenése.

Elkészítem az önéletrajzomat

Összefoglalás – a tökéletes motivációs levél titka

A motivációs levél titka az, hogy rövid, lényegre törő és tiszteletteljes legyen, kezdve a címzéstől. Érdemes utánanézni a cégnek a közösségi média felületeken annak érdekében, hogy tudd, kinek írod a levelet, ettől lesz az személyesebb. Ezek mellett figyelj arra, hogy magabiztos szakembernek tűnj, aki részletes leírást ad ebben a 0,5-1 oldalas dokumentumban a képességeiről, eredményeiről.

Használj hagyományos betűtípust, tagold több bekezdésre a mondanivalódat, hogy magával ragadja az olvasót. Akár a HR-es, akár a cég vezetője olvassa, érezze, hogy az általa meghirdetett pozícióra jelentkezel. Emiatt ügyelj arra, hogy mindig frissítsd a megadott kulcsszavakkal, cégnévvel, cég víziójával és a pozíció megadásával a motivációs levelet. Minél személyre szabottabb, annál jobb!