Építési projektvezető önéletrajz – A kezdetektől!

A projektmenedzser felügyeli a projektek tervezését, koordinálását és kivitelezését. Felelős az építési projekt minden aspektusának irányításáért, beleértve a határidők meghatározását, a költségvetés összeállítását, a vállalkozókkal és a szabályozó hatóságokkal való kapcsolattartást, az építési módszertan felügyeletét, valamint annak biztosítását, hogy a projekt megfeleljen a jogi követelményeknek és a biztonsági előírásoknak.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Feladatuk gyakori problémamegoldással és döntéshozatallal jár az építési késedelmekkel, költségtúllépésekkel vagy előre nem látható problémákkal kapcsolatban. Végső soron az a céljuk, hogy az ügyfél elvárásainak megfelelő készterméket adjanak át időben és a költségvetésen belül.

A projektmenedzser munkája általában a projekt koncepciójával kezdődik, és a projekt befejezéséig tart. A tervezési fázisban szorosan együttműködnek az építészekkel és mérnökökkel a részletes projekttervek kidolgozásában, a munkaterület meghatározásában, a szükséges erőforrások meghatározásában és a projekt ütemtervének kialakításában.

Az építés fázisban vezető szerepet vállalnak a projekt összes tevékenységének koordinálásában, például a szükséges engedélyek beszerzésében, az alvállalkozók felvételében és felügyeletében, az anyagok beszerzésében és a helyszíni munka irányításában. Ez a szakasz a projekt ütemtervének és költségvetésének folyamatos figyelemmel kísérését és kiigazítását, valamint a munka minőségének irányítását jelenti.

A projektmenedzsment karrier jelentős mértékű elkötelezettséget igényel, bár a jövedelmező fizetés gyakran teszi kívánatos szakmaválasztássá. Mindazonáltal a potenciális munkáltatók alapos értékelése döntő fontosságú a pozitív munkahelyi légkör kialakításához és a munkahelyi elégedettség fokozásához, mivel az elhamarkodott karrier építés munkahelyi elégedetlenséghez vezethet. Hasonlóképpen, egy jól összeállított önéletrajz jelentősen növelheti az interjúlehetőségeket.

A sikeres állásinterjúkhoz lényeges út egy stratégiailag kidolgozott önéletrajzzal kezdődik, amely művészien hangsúlyozza készségeit és korábbi tapasztalatait. Olyan, aprólékosan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden lényeges elemet magukban foglalnak, hogy segítséget nyújtsanak Önnek ebben a kritikus szakaszban.

Ez a cikk az önéletrajz minden egyes elemének részletes elemzésére vállalkozik, felkészítve a jelölteket arra, hogy kitűnjenek a tömegből. Megvizsgáljuk az önéletrajz írás legfontosabb jellemzőit, és egy professzionálisan és aprólékosan kidolgozott minta dokumentummal kezdünk, amely a tökéletes eredményt képviseli.

Építési projektvezető önéletrajz

Tartalomjegyzék

A projektmenedzser szakmai CV-je az elejétől a végéig

Személyes adatok
Áron Balázs
Projektmenedzser
E-mail: aronbalazs@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 43 – 23 – 543
Lakcím: 3212 Budapest, Kiss Géza utca 76.
Születési hely, idő: 1998. 12. 20. Kecskemét

Bemutatkozás
Azon kívül, hogy erős ismeretem van a microsoft office programokban, az üzleti célú programok sem okoznak problémát a területen. A technikai jellegű kérdésekre mindig tudok válaszolni, a projektek irányítása pedig alap számomra. Műszaki ismereteknek köszönhetően pedig hatékony megoldásokat találok bármilyen problémára az építőipari ügyekben. Általános ismeretekkel rendelkezem a menedzsment világában, miközben mérnöki diplomával végeztem az egyetemen.

Tapasztalatok
Grafikus
PannonDiák Iskolaszövetkezet
2018. május – 2020. február
Dunaharaszti

 • A beérkező grafikai igények elkészítése
 • Az anyagok összeállítása az előkészítéstől a csomagolásig
 • Vezetői meetingeken való részvétel
 • Kommunikáció az egyes osztályokkal a cég területén
 • Az elengedhetetlen szoftverek használata

Szerkesztő
Infinety Invest Kft.
2016. április – 2018. március
Zalaszentgrót

 • Újságírók, szabadúszó cikkírók munkájának felelős koordinálása, menedzselése
 • A menedzsment által meghatározott tartalomgyártási irányelvek és normák betartása, betartatása
 • Az általános, női tematikus szerkesztői tartalmak meghatározott mennyiségi is minőségi kritériumok szerinti létrejöttének biztosítása
 • Nemzetközi és hazai márkák (pl. Mazda, Huawei, CCC, Pandora, Intersport) content marketing jellegű tartalmainak előállítása
 • Tartalomfejlesztési javaslatok tétele a menedzsmenti irányába

Iskolák
Adminisztráció
Állatorvostudományi Egyetem
2014. március – 2015. április
Székesfehérvár

Informatikus
Budapesti Metropolitan Egyetem
2012. május – 2013. december
Budapest

Érettségi
Debreceni Református Hittudományi Egyetem

2010. augusztus – 2011. július
Budapest

Készségek és képességek

 • Nagy fokú önálló munkavégzés
 • Jogosítvány megléte
 • Fejlesztési ismeretek
 • Magas problémamegoldó képesség
 • Excel és word ismeretek
 • Kommunikációs képességek
 • Releváns diploma
 • Építőipari rendszer ismerete
 • Projektvezető ismeretek
 • A területen szükség programok használata

Nyelvtudás

 • Angol – felsőfok

Építési projektvezető önéletrajz

A szakmai tudás által kapható jövedelem

Mielőtt elkészítené önéletrajzát egy projektmenedzsment pozícióra, hasznos lehet, ha megismerkedik a szakmai pozíciók jellemző fizetési kategóriáival. Egy hasonló szakmai munkakör esetében a szokásos javadalmazás gyakran 500 000 és 900 000 forint közé esik, bónuszokkal és juttatásokkal együtt.

Mindazonáltal olyan szempontok, mint a felvételt végző szervezet mérete, jelentősen befolyásolhatják a lehetséges keresetet. A kisebb szervezetek jellemzően kevésbé versenyképes kompenzációs csomagokat kínálnak a magánszektor nagyobb vállalkozásaihoz képest, amelyek arról híresek, hogy jövedelmezőbb pénzügyi juttatásokat biztosítanak az projektmenedzsment szerepkörökre.

Emellett egyes munkáltatók további juttatásokat is javasolhatnak, például SZÉP kártya juttatásokat, egészségügyi ellátást és egyéb ösztönzőket.

Lényeges felismerni, hogy a szaktudásod és a szakmai előéleted jelentősen befolyásolja a jövőbeli jövedelmi lehetőségeidet.

Ezzel párhuzamosan lényeges, hogy megragadja önéletrajzának a megpályázott állás szempontjából való illeszkedését. Az önbizalom szintje nagymértékben befolyásolhatja az önnek esetleg felajánlott fizetési csomagot. Így a szerepkör szempontjából releváns elsődleges készségek hangsúlyozása előnyt biztosíthat Önnek az interjúk során. Az egyes vállalatok egyedi irányelveinek és elvárásainak megismerése szintén előnyös, mivel ezek szerepkörönként eltérőek lehetnek.

A projektmenedzser munka és a kötelező részek a CV-ben

A kifinomult és professzionális önéletrajz elkészítésében a lényeg és a nem lényeg megkülönböztetésében rejlik a trükk. Egyes szegmenseket ki lehet hagyni, míg másokat, különösen a potenciális foglalkoztatási erősségeket hangsúlyozó szegmenseket ki kell emelni az állás megszerzése érdekében. A bevezetőnek mindig elsőbbséget kell élveznie, amelyet a releváns készségeket részletező, tömör szegmens követ. A tapasztalatokról szóló részletes rész szintén lényeges, amely nemcsak a jelöltnek a pozícióra való alkalmasságát hangsúlyozza, hanem az olvasó érdeklődését is felkelti a szakmai CV-ben.

Ezenkívül az oktatásról szóló résznek jelentős súlya van egy projektmenedzser CV-ben. Fontos megjegyezni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, bár már az alapszintű kétnyelvűség is versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbi nem kötelező az technikai CV-ben, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel bemutatása javíthatja a profilját. Ezek az elemek együttesen egy professzionális keretbe foglalt önéletrajzban csúcsosodnak ki, amely alkalmas mind nyomtatott, mind digitális platformokra.

Ami az önéletrajz elrendezését illeti, a szisztematikus és pragmatikus tervezés ajánlott, mivel az egyszerűség általában felülmúlja a bonyolultságot ilyen kontextusban az állás megszerzéséhez. Az önéletrajzok sablonok szerinti megszervezésének módszere széles körben a legjobb gyakorlatnak számít az iparágban.

A projektmenedzsment és a helyesírási adatok

Az önéletrajz alapvető elemeit vizsgálva láthatjuk, hogy feltétlenül lényeges a kifogástalan helyesírás, a helyes nagybetűs írásmód és a pontos írásjelek használata az önéletrajzot megírva. Ezek a tulajdonságok kulcsfontosságúak egy olyan hatékony CV elkészítéséhez, amely nemcsak megragadja, hanem fenn is tartja az olvasó figyelmét. A bevezető különösen fontos, mivel ez kelti az első benyomást; bármilyen hiba itt teljesen elvonhatja az olvasó figyelmét.

A világos, pontos és rendezett nyelvezet, valamint a megfelelő formázási technikák alkalmazása lényeges egy professzionális CV-ben, miközben az ideális hosszúságot is betartjuk. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely tartalmazza a lényeges és a kiegészítő részeket is. Ennek a hossznak a túllépése kevésbé alapos értékeléshez vezethet, míg a túl rövid önéletrajz a hiányos adatok miatt akadályozhatja a kulcskompetenciák értékelését.

A betűtípus (pl. Times New Roman) és a betűméret (ideális esetben 11-es méret) egységessége szintén ajánlott a dokumentumban.

Hacsak nincs külön kérés, a fényképek beillesztése általában nem javasolt a projektmenedzsment önéletrajz elkészítésekor. A kép elterelheti a figyelmet a jelölt műszaki szakértelméről és előzetes értékeléséről, ami az előértékelési szakaszban esetleg elfogultsághoz vezethet.

Bár egy fénykép emelheti a profilját, negatív benyomásokat is kelthet az önéletrajz alapján. Ha úgy dönt, hogy fényképet is mellékel, győződjön meg róla, hogy az aktuális, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az olyan projektmenedzsment önéletrajzok benyújtását, amelyek elavult vagy nem professzionális képekre támaszkodnak.

Érdekes módon a tapasztalat nem befolyásolja jelentősen az idegen nyelvek ismeretét.

Építési projektvezető önéletrajz

A microsoft office és a személyes adatok megadása

A szakmai CV helyesen megadva
Kiss Gizella
Email cím: kissgizella@gmail.com
Telefonszám: 06 20 34 21 543
Lakcím: 1234 Budapest, Varga Sándor utca 94.
Szül hely és adat: 1984. 12. 02. Nyíregyháza
Az önéletrajzot ne így írja meg
Varga Oszkár
oszkarkaaaa@freemil.com
63 23 4321
3123 Budapest
1975. 04. 05. Ráckeve

Figyeljen oda a hibákra a mellékelt CV mintában. Kezdetben a jelölt neve nem szerepel egyértelműen, és hiányzik a szerepkör, amelyre pályázik. Ráadásul a megosztott e-mail cím helytelen és alkalmatlan egy magyarországi szakmai álláspályázatra. A pontos e-mail cím megadása lényeges lépés a projektek érdekében az állás pályázathoz lényeges csiszolt CV elkészítéséhez.

A másik oldalon a megadott telefonszám országkódjának kihagyása a projektek szempontjából a lehetőségek elszalasztását eredményezheti, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll elérni Önt – ami egy tapasztalt szakember önéletrajzának alapvető szempontja. Ezért, ha arra vágyik, hogy csábító állás és munkalehetőségekkel kapcsolatos hívásokat kapjon, fordítson nagy figyelmet a következő részben található elérhetőségekre. A megadott címből hiányoznak az olyan létfontosságú adatok, mint az utcanév és a házszám a műszaki CV-ből. Ahogy a fenti kivételes jelölt önéletrajzminta is mutatja, az ilyen részleteket mindig be kell építeni egy kiváló minőségű, professzionális CV elkészítésekor. A következő minta tele van helyesírási hibákkal a címben, a hónapban és a névben, amitől tartózkodni kell.

Ezeknek az égbekiáltó hibáknak a kezelése alapvető fontosságú egy szorgalmasan elkészített projektek világához lényeges állás pályázathoz, ezért ügyeljen arra, hogy képesítéseinek részletezése során körültekintően járjon el.

A műszaki CV és a bemutatkozás megírása

Az állás megszerzéséhez ezt használja
Több, mint 5 éves tapasztalat van mögöttem, a projektek szervezése így számomra egyáltalán nem probléma. Műszaki végzettségem van, miközben az üzleti világból is sokat szedtem magamra. A feladatok elvégzése esetemben mindig határidőre történik, a rendszer ismerete pedig erős esetemben. A diploma után az ipari ismereteimet fejlesztettem, miközben mérnöki ismereteimnek köszönhetően kiváló vállalat irányító is lettem.
Ez viszont nem lesz hatékony
Az eredmények elérése sosem probléma. Önálló is vagyok. A feladatok is mennek. Főbb készség esetemben, hogy az új anyagok készítése sem probléma. A fejlesztési készségeim aktív tudásom által magasak a magyar építés világában. Az üzleti világban pedig gond nélkül használom a műszaki ismereteimet a legjobb eredmény elérése érdekében.

Amikor önéletrajzot készít egy hasonló üzleti pozícióra, törekedjen az átláthatóságra, és hagyja ki a lényegtelen elemeket. A cél az, hogy tömören összefoglalja a vonatkozó tapasztalatot, kiemelve minden olyan jelentős szervezetet, amellyel hasonló szerepkörben együttműködött.

Ha azonban ezt a részt nem kezeli hozzáértően az önéletrajzában, az zavart kelthet, és jelentősen csökkentheti az esélyeit arra, hogy egy ígéretes munkakörben továbblépjen az interjú fázisaiban. Adott esetben emelje ki a műszaki tapasztalat releváns mérőszámokat. Ez a taktika lehetővé teszi, hogy kiemelje azokat az eseteket, amikor az Ön hozzájárulása kézzelfogható javulást eredményezett, pl. a teljesítménymutatók emelkedését vagy a feladat specifikus kezdeményezések lényeges végrehajtását új programok létrehozásával. Ha önéletrajzát ilyen számszerűsíthető eredményekkel látja el, az erősíteni fogja annak hatását, ezért ha lehetséges, építsen be összehasonlítható számadatokat, hogy bemutassa a potenciálját.

Építési projektvezető önéletrajz

Az önéletrajzot így írja meg a tapasztalatok részre vonatkozóan

Ha a projekt önéletrajzában szerepel a releváns munkatörténet, akkor általában azt tanácsoljuk, hogy a műszaki ismereteket csökkenő időrendi sorrendben, a legutóbbi szereppel kezdve jelenítse meg. Általában ez a formátum a leghatékonyabb. Mindazonáltal kivételt lehet tenni, ha egy korábbi szerep jobban illeszkedik a megpályázott üzleti álláshoz. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör címe jól láthatóan a munkaköri összefoglaló elején szerepeljen, hogy növelje az esélyeit a projekt szerepkör megszerzésére.

Az önéletrajzot megírva rövid áttekintést kell nyújtania az egyes szerepkörökről anélkül, hogy a jelentkezés kezdeti szakaszában szükségesnél több felesleges részletbe bocsátkozna. Törekedjen 4-5 olyan pontra, amely tömören összefoglalja az adott ágazaton belüli egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait, ahogyan az kell.

Lényeges, hogy ha az Ön tapasztalata némileg korlátozott, elfogadható, ha a képzés alatt szerzett alapvető fontosságú ismereteket is beilleszti, ahogyan azt a minta is példázza. Ez magában foglalhat egy sor konkrét kompetenciát vagy egyéb irodai és oktatási projektet, amelyek igazodnak a megpályázott munkakör követelményeihez a CV készítése és tervezése alatt.

Végezetül, hacsak nincs másképp meghatározva, önéletrajzának összeállításakor kérjük, hogy fizetési elvárásait magyar forintban (HUF) jelölje meg.

A CV készítése közben ezt használja
Beszerzés vezetők
PSP Siklóssy & Partner Kft.
2010. január – 2011. február
Zalaegerszeg

 • A beszerzési csapat teljes körű vezetése
 • Szervezetfejlesztés, a stratégiai beszerzési és operatív, lehívó beszerzési ügyek jobb strukturálása
 • A több 10 millió EUR értékű energia beszerzés és nagy volumenű anyagbeszerzés teljes felügyelete, tárgyalások a beszállítókkal, a piac folyamatos monitorozása
 • Együttműködés a pénzügyi vezetővel és az ügyvezetővel, jelentések a regionális beszerzés számára
 • Fő kapcsolattartóként ellenőrzi, értékeli, optimalizálja a beszállítói hálózat működését, a beszerzési forrásokat

Fuvarszervező
ADLER TRANS KFT.
2007. január – 2009. augusztus
Ráckeve

 • Kapcsolattartás megbízókkal, alvállalkozókkal, gépkocsivezetőkkel
 • Saját járműflotta import feladatainak szervezése
 • Saját járműflotta export feladatainak tervezése
 • Optimális kihasználtság és futásteljesítmény tervezés a város szintjén
 • Új kapcsolatok kialakítása a város kívül eső területeken
 • Szállítmányok nyomon követése, információ áramlás biztosítása
 • Kapcsolódó adminisztrációk elvégzése

Egészségügyi szerkesztő és újságíró
Ringier Hungary Kft.
2004. március – 2005. február
Szilvásvárad

 • Online tartalmak (hírek, cikkek, képek) napi szintű szerkesztése, gondozása
 • Szakirodalom folyamatos nyomon követése, orvostudomány újdonságait bemutató külföldi szaklapok szemlézése, fordítása
 • Sajtóeseményeken való részvétel, beszámolók írása, kapcsolattarás a különféle egészségügyi területek szakembereivel
 • Gyógyszer információ kezelése, gyógyszerleírások, orvostudományi szövegek szerkesztése
 • stúdió riportok: felvételek, video srciptek készítése és ingyenes minták továbbítása
A projektek elvállalásához viszont ez nem jó
Grafikai Koordinátor
Mylan Hungary Kft.

1994. július – 2008. november
Budapest

 • Termékcsomagolások (kartondobozok, címkék, betegtájékoztatók) grafikai változásainak koordinálása az európai régióban
 • Teljeskörű felelősség a grafikai változtatások bevezetésében a hatályos nemzeti/nemzetközi irányelvek és szabályok alapján
 • A pozícióhoz kapcsolódó ügyek koordinálása
 • Időszakos riportok intézése és prezentálása; részvétel a pozícióhoz kapcsolódó belső tevékenységekben
A CV jó múltjának bemutatása kulcsfontosságú ahhoz, hogy bizonyítsa, hogy megfelel a szerepnek, még akkor is, ha új iparágba merészkedik. E szakasz jelentőségének felismerése kulcsfontosságú, mivel a jelölteket a kiválasztási folyamat alatt alapos vizsgálatnak vetik alá a készség azonosítása alatt. Győződjön meg róla, hogy nem hagyja figyelmen kívül ezt a szempontot.

Ne feledje, hogy a cég vezetője gyakran együttműködik a HR-rel, és esetleg kulcsszavas keresőeszközöket alkalmaz, hogy a potenciális jelölteket bizonyos követelmények alapján szűrje. Ha attól tart, hogy a pályázata nem eléggé specifikus ahhoz, hogy biztosítsa a pozíciót, a felvételi eljárás alatt előnyösnek bizonyulhat a készségeinek ezen aspektusának fejlesztése. Ha az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti önéletrajzába, megkülönböztetheti magát a többi pályázótól, növelheti esélyeit a kívánt szerep megszerzésére, és garantálhatja, hogy önéletrajzát alaposan átvizsgálják. Így bízunk benne, hogy ezzel segítünk.

A közelmúltbeli szerepek részletezésénél egy praktikus ökölszabály, hogy legfeljebb négy olyan pozíciót tüntessen fel, amelyet jellemzően megfelelőnek tart. Ötnél több szerepkör felsorolása azonban általában nem javasolt, ha a karrierjében felfelé törekszik. Ezért ezt tartsa szem előtt önéletrajza elkészítésekor.

Építési projektvezető önéletrajz

Az iskola és az angol neylvtudás

Ezt kövesse
Tanár
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2001. augusztus – 2004. szeptember
Székesfehérvár

Külkereskedelmis
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2004. szeptember – 2007. október
Sopron

Ez viszont nem lesz jó
Iskolák

Fejlesztő
Károli Gáspár Református Egyetem
2020
Szigethalom

Marketing
Közép európai Egyetem
2000
Balatonlelle

A CV ezen szakaszában lényeges, hogy kiemelje az oktatási programokat és kurzusokat, és ne csak megemlítse őket, hanem konkrétan jelezze az egyetemi tanulmányok időtartamát, években és félévekben kifejezve. Bár nem lényeges a karokat nagybetűvel kiemelni, annak sincs jelentős jelentősége, hogy az CV készítésekor és- vagy érettségi jegyeket is feltünteted.

A felsőoktatási intézménye helyének hozzáadása növelheti a jól felépített CV hitelességét. Így adott esetben, pl egy diploma esetében ajánlott feltüntetni ezt a részletet.

Érdekes módon a toborzók általában kevesebb időt szánnak az oktatási szegmensre, mint a többi létfontosságú részre. Ezért ennek a résznek a strukturálásakor használja referenciaként a megadott példát, és a hibák elkerülése ügyében és ügyeljen a kifogástalan helyesírásra és írásjelekre az önéletrajzában.

Azonban még kezdő, korlátozottan értő pályázóként is előnyös, ha felsorol minden releváns képesítést, még akkor is, ha azok összetettségét nem teljesen érti. Ennek a stratégiának az alkalmazása segít abban, hogy bővítse készségeit, és személyesebbé tegye önéletrajzát.

A képességek és a készségek illetve a nyelvtudás

Technikai készségek:

 • Akkreditált webfejlesztői tanfolyam vagy program elvégzése.
 • A webes technológiák, nyelvek és platformok ismerete és megértése.

Személyközi készségek:

 • Ügyfélközpontú megközelítés minden kommunikációban, valamint erős csoportos együttműködési képességek.
 • Képesség a különböző szakmai háttérrel rendelkező egyénekkel való hatékony együttműködésre.