Logisztikai önéletrajz

A logisztikus feladatai nagyon egyszerűnek hangzanak: figyelje a készletet, és ha valamiből hiány van, rendelje be, leltárazzon, és gondoskodjon arról, hogy a gyártótól érkező termék mindig legyen az adott kiskeredelemben.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Ugye milyen egyszerű? Azonban a feladat ennél sokkal összetettebb, és ahogy az várható is: számtalan képességre van egyszerre szükség. Az álom logisztikai állás megszerzéséhez pedig egy olyan önéletrajzra van szükséged, amely ezeket a képességeket világosan bemutatja. Nézzük is útmutatónkat, ahol példák és minták segítségével te is elkészítheted profi önéletrajzodat!

Tartalomjegyzék

Minta önéletrajz logisztika területre

Személyes adatok

Pálos Pál
Logisztikai ügyintéző
Telefonszám: 0620/9475-364
Email cím: palos.pal@gmail.com
Lakcím: 1002, Budapest, Bimbó utca 13. 5/67.
LinkedIn: www.linkedin.com/hu/palos-pal-bela

Rólam

5 év szakmai tapasztalattal rendelkező logisztikai ügyintéző vagyok, jelenleg az építőipar területén dolgozom, emiatt építész szakon is tanulok. Főbb feladataim közé tartozik a beszállítókkal való egyeztetés, árajánlat kérése, írása, beszerzés és a költségek monitorozása. Mindennek köszönhetően képes voltam a költségeket 14 százalékkal csökkenteni. Precíz, pontos vagyok, rendszerszemlélettel rendelkező proaktív munkatárs vagyok. Célom, hogy olyan csapat tagja legyek, ahol van lehetőségem előrelépni a karrieremben és junior munkatársak munkáját is felügyelni.

Szakmai tapasztalat

Logisztikai ügyintéző
BauHaus Kft.
2017 – 2022
Budapest

 • Kapcsolattartás külföldi partnerekkel angol és német nyelven egyaránt.
 • Készletgazdálkodás és alapanyag beszerzés, alvállalkozók keresése, árajánlatkérés. Ennek során a költségek csökkentése 14 százalékkal.
 • Havi költség riportok, kimutatások elkészítése.
 • Több gyakornok munkájának ellenőrzése, monitorozása, segítségnyújtás kérdés esetén.

Fuvarszervező
Walter Fuvarozó Kft.
2016 – 2017
Budapest

 • A tranzit idők, valamint a kiszállítási határidők betartásának biztosítása.
 • Nyilvántartások vezetése, fuvarok nyomon követése, fuvarozók monitorozása.
 • Ügyfél folyamatos tájékoztatása, ügyfélreklamációk megfelelő kezelése.
 • Készenléti munkavégzés során normál munkaidőn túl beérkezett sürgős megrendelések kezelése.

Tanulmányok

Építészmérnök
Budapesti Műszaki Egyetem
2021 – jelenleg
Budapest

Logisztikai ügyintéző
Théta Intézmény
2015 – 2016
Budapest

Készségek, képességek

 • Precíz
 • Pontos
 • Proaktív
 • Kiváló problémamegoldó képesség
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Rendszerszemlélet

Nyelvtudás

Angol – tárgyalóképes nyelvtudás
Német – középszintű nyelvtudás

Logisztikus foglalkoztatottság Magyarországon

Logisztikus foglalkoztatottság Magyarországon

A logisztika egy közkedvelt szakma, amelyet egyetemen és OKJ-s tanfolyamon is lehet tanulni. A beszerzés, szállítókkal való egyeztetés mind a feladat részét képezik, ezért nem meglepő, hogy minden cégnek szüksége van logisztikusra. A HR Portál adatai szerint a kisebb cégeknél dolgozó beszerzők fizetésének középértéke bruttó 375.000 ft, vezetőként már 975.000 Ft, míg raktármenedzserként bruttó 750.000 forint jár. A fuvarszervezők is logisztikai koordinátornak minősülnek, az ő fizetésük középértéke bruttó 400.000 Ft.

A multinacionális szolgáltató központoknál, vagyis az SSC-ben, Supply Chain Manager, Order Manager, Order Management Specialist néven találod meg a logisztikusokat. Általában bruttó 500.000-600.000 Ft közötti fizetésre számíthatsz, de a menedzserek már bőven bruttó 1 millió forint fölött is kereshetnek. Arra azonban számíts, hogy  legalább angolul tudni kell . Ha kiemelkedő fizetést szeretnél, akkor pedig a német nyelvtudást célozd meg – folytonos munkaerőhiány van, így érdemes elsajátítanod a német nyelvet!

Hogyan írj logisztikai önéletrajzot?

Az önéletrajz attól lesz igazán jó, ha az elrendezés, betűtípus is megfelelő. Fontos, hogy rövid, tehát egy oldal hosszúságú, de részletes legyen. Professzionalizmust, megbízhatóságot kell sugallnia az önéletrajznak is, persze neked is az interjún. Éppen emiatt nélkülözhetetlen a kitűnő helyesírás, valamint az, hogy kerüld a feltűnő színeket. Javasoljuk, hogy inkább a konvencionálisabb megjelenésre törekedj, vagyis használj hagyományos betűtípust, amely könnyen olvasható, mint a Calibri, Arial vagy a Times New Roman, és 11-12-es betűméretet. A szekció címeket emeld ki nagyobb és vastagabb betűvel, és ugyanez igaz a nevedre is.

Az önéletrajz elrendezése

Az önéletrajz felépítését alapvetően a sablon határozza meg, amely lehet két oszlopos és fejléces is. Előbbi esetén bal oldalon találhatóak a személyes adataid, fotód, jobb oldalon pedig a tapasztalat, tanulmányok, szakmai összegzés. A fejléces megoldás esetén pedig a fejléc tartalmazza a fotót és a személyes adatokat, így nagyobb hely marad a tapasztalatoknak és tanulmányoknak.

Mindenképp tartsd szem előtt azt, hogy milyen képet, első benyomást szeretnél kialakítani magadról, és ennek megfelelően válassz sablont is. Sablonaink közül a Modern stílusút vagy a Chicago-t ajánljuk, amelyek megfelelnek a pozíció elvárásainak! A sablonok szekcióit lehet törölni, a sorrendet módosítani az ingyenes önéletrajz szerkesztő segítségével, így bármelyiket választod, nem lőhetsz mellé! Ez azért is jó megoldás, mert ha pályakezdő vagy, akkor érdemes elrejteni a tapasztalatbeli hiányosságokat, és a képességekre, készségekre helyezni a hangsúlyt. Ez leginkább a funkcionális önéletrajz formátum használatával megoldható, amelyet úgy kapsz, hogy törlöd a munkatapasztalat szekciót. Ha pedig már van némi szakmai tapasztalatod, akkor arra helyezd a hangsúlyt, így a klasszikus magyar önéletrajz formátum az ideális választás.

Szekcióként pedig ezek szükségesek, hogy szerepeljenek a logisztikai önéletrajzban:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Karriercél meghatározás, szakmai bemutatkozás, profil
 • Szakmai tapasztalat
 • Tanulmányok
 • Készségek, képességek
 • Nyelvtudás

Kezdd az önéletrajzot a személyes adataiddal

A személyes adatok közül vannak kötelező jellegűek, amelyeket mindenképp tüntess fel, és opcionálisak. Kötelező adat a név, pozíció, email cím, telefonszám, esetleg a lakcím, opcionális pedig a születési idő, hely. Ha nem szeretnéd a teljes lakcímet megadni, elég a várost feltüntetni. Érdemes még ezek mellett weboldal vagy LinkedIn címet is megadni! Egyéb közösségi média felületet viszont szigorúan tilos, a Facebook oldalt így hanyagold.

Az adatok pontossága azonban kritikus pont, hiszen másképp nem fognak tudni elérni, ha téged választanának az álommunkádra. Email cím és telefonszám esetén olyat adj meg, amin ténylegesen elérnek, és semmiképp se munkahelyi, céges elérhetőség legyen. Az email cím esetén pedig a legjobb, ha a vezeték-, illetve a keresztnevedből adódik össze, és nem pedig becenevekből, számokból vagy vicces szavakból áll.

HELYES
Személyes adatok

Jakab Lóránd
Logisztikai koordinátor
Telefonszám: 0620/647-2489
Email cím: jakab.lorand@gmail.com
Lakcím: 1334, Budapest, Lajos utca 289. 5/34.
LinkedIn: www.linkedin.com/hu/jakablorand1

Az alábbi megoldást pedig lehetőleg ne válaszd, mert nem kelt túl profi hatást egy ilyen email cím:

HELYTELEN
Email cím: lorandka95@gmail.com

Kell-e fényképet mellékelni az önéletrajzhoz?

Magyarországon általában előnyben részesítik azt a pályázót, aki fényképet is tesz az önéletrajzba, hiszen így teljes képet kap a jelöltről a HR-es, ezért ajánljuk a használatát. Az ingyenes önéletrajz szerkesztőben viszont ki tudod szedni a fotót, ha mégsem tennél bele.

Ami viszont számít, az a fotó minősége, és hogy hogyan ábrázol téged: a bulifotók semmiképp nem elfogadottak, hanem profi megjelenés és kiváló minőség szükséges. A természetes testtartás, haj és smink, félmosoly, nyitott testtartás, egyszínű felső vagy ing az ajánlott, de nem kötelező azonnal profi fotóshoz rohanni. Elég, ha a kép fehér fal előtt készül, és meg is vagy! Ide kattintva pedig egy részletes összefoglalót olvashatsz arról, hogyan legyen tökéletes az önéletrajz fénykép.

A szakmai összegzés vagy karriercél meghatározás

A szakmai összegzés és karriercél meghatározás nagyon hasonló egymáshoz, de egy valami megkülönbözteti őket: utóbbi pályakezdők részére ajánlott. A szakmai összegzés így a tapasztaltabbak számára kiváló, ugyanis tartalmazza a munkatapasztalat rövid bemutatását és az abban elért eredményeket. Mindez viszont 3-4 mondatba tömörítve jelenik meg. Ennek a néhány mondatnak óriási szerepe van: ezt olvassa el ugyanis először a HR-es, és ez győzi meg arról, hogy tovább olvassa az önéletrajzodat.

A  képességek, készségek, motiváció, célok, eredmények, feladatkörök mind belekerülhetnek  ebbe a részbe. Kellenek is, ugyanis át kell jutnod a jelentkezés szűrő szoftveren. Ez a szoftver az, amin keresztül jelentkezel az állásra, és ide érkeznek meg az önéletrajzok. Ha pedig elegendő kulcsszó van az önéletrajzban, akkor tovább is kerül a HR-es elé.

👉 A kulcsszavak a készségek, képességek, mint amilyen a “rugalmas, terhelhető”, valamint a különböző feladatkörök. Vagyis, minden egyes jelentkezés előtt át kell írnod ezt a részt az álláshirdetésnek megfelelően.

💡 Tipp: Leginkább az elvárások részben találod meg a kulcsszavakat!
HELYES
Rólam

10 év szakmai tapasztalattal rendelkezem az autóipar és logisztika területén, jelenleg Logisztikai Csoportvezető vagyok. Az irányításom alá tartozó 6 beszerző és logisztikus munkájának irányítása a főbb feladatom, valamint a motiváció fenntartása. A vezetésem alatt a fluktuáció 50 százalékkal csökkent. Vezetői készségekkel, kiváló problémamegoldó képességgel rendelkezek és terhelhető vagyok. A folyamat- és rendszerszemléletemnek köszönhetően célom a vállalati stratégia kialakításában való részvétel, ehhez pedig tapasztalatom van az erőforrás- és költségtervezés, éves üzleti terv készítésében való részvétel miatt.

Rólam

4 év szakmai tapasztalattal rendelkezek a logisztika területén, így a beszállítókkal való kapcsolattartás, árajánlat készítés és megrendelés intézése, a számlázás a főbb feladataim közé tartozik. Microsoft Excel és SAP ismeretekkel, valamint elemzői attitűddel és középszintű angol nyelvismerettel rendelkezek. Célom, hogy az építőipar területén helyezkedhessek el meglévő tudásommal, ugyanis elvégeztem egy ilyen irányú továbbképzést.

Karriercél meghatározás a pályakezdők részére

A pályakezdőknek, mivel még nincsen szakmai tapasztalatuk, ilyen összefoglalásként a karriercél meghatározás ajánlott. Szakmai tapasztalat híján nem lehet arról mesélni, viszont már ekkor is számtalan készség, képesség jellemez. Mindemellett ezeket tudod még kiemelni:

 • Milyen végzettséggel rendelkezel?
 • Voltak-e különleges projektjeid már?
 • Eredmények a tanulmányaid során
 • Mi motivál?
 • Miért az adott céghez jelentkezel?
 • Miben van szakmai ismereted?
HELYES
Célom

Precíz, pontos, rugalmas és megbízható vagyok. A tanulmányaimat a Budapesti Műszaki Egyetem logisztikai asszisztens képzésén folytattam, ahol kiváló eredménnyel végeztem. Anyagismeret, külkereskedelem, marketing és beszerzési ismeretek tartoztak a főbb tantárgyak közé, anyagismeretből pedig kiemelkedő eredménnyel végeztem. Szakmai gyakorlatom során általános asszisztensi feladatokat láttam el a Magyar Posta Zrt.-nél, vagyis az iratrendezés, kapcsolattartás, megrendelések és visszaigazolások készítése, postázás és számlázás az SAP rendszerben voltak főbb feladataim. Célom, hogy az autóipar területén dolgozhassak, hogy hasznosíthassam a gépész szakirányú középiskolai képzésemet is.

💡 Tipp: Ebben az esetben nem Rólam lesz a szekció elnevezése, hanem az, hogy Célom!

Szakmai tapasztalat a logisztikus önéletrajzában

A munkatapasztalat, szakmai tapasztalat mindig az önéletrajz éke, ugyanis ezzel lehet rávilágítani a benned rejlő potenciálra és szaktudásra. Ha ezt jól tudod bemutatni, biztos, hogy tiéd az állás! Ehhez az szükséges, hogy minél részletesebben mutasd be a tapasztalatokat, azonban erre nem adódik, mindössze pár sorod. A hatékonyság érdekében ezért ajánlott a  feladatokat, elért eredményeket  bulletpontokba szedve, vázlatosan felsorolni. Ezáltal válik könnyen átláthatóvá, olvashatóvá.

💡 Tipp: A bulletpontok száma ne haladja meg az 5-6-ot, különben nem fogsz kiférni egy oldalra!

A tapasztalatok esetén először a betöltött pozíció nevét írd, alá a munkahely, cég, vállalat nevét, majd az ott töltött időtartamot. Ennél a pontnál nem szükséges megadni a pontos dátumot, elég az év és a hónap.

A bulletpontokba pedig jöhetnek a feladatkörök és eredmények. A bulletpontok lehetőleg ne legyenek 2 sornál hosszabbak, és a munkakör a lehető legjobban egyezzen a megpályázott álláséhoz. Ezzel biztos, hogy sok idő elmegy, hiszen minden egyes jelentkezés előtt javítani kell a szekciót, de cserébe sokkal hamarabb állást találhatsz. Az eredmények bemutatására számokat vagy statisztikát használj. Kattints ide, ha szeretnél az eredmények felsorolásáról többet megtudni.

👉 A felsorolásnál a  fordított időrendi sorrendet tartsd be, vagyis a legújabb vagy akár aktuális munkahelyeddel kezdd a felsorolást, ahogy azt a minták is mutatják.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Logisztikai munkatárs
Építőipar Zrt.
2020. március – 2022. július
Budapest

 • Vevői megrendelések kezelése a szállítás nyilvántartó rendszerben, számlázás az SAP rendszerben.
 • Ügyfél folyamatos tájékoztatása, ügyfélreklamációk megfelelő kezelése, amelynek köszönhetően az ügyfél elégedettségi felmérés alapján 97 százalékos az elégedettség.
 • Havi pénzügyi és forgalmi kimutatások elkészítése Microsoft Excelben.
 • A raktár, az anyagáramlás és a gyártás folyamatainak kialakítása és felügyelete az első lépésektől kezdve. Ennek eredményeképp a költségek csökkentése 22 százalékkal

Logisztikai asszisztens
Tóth Trade Kft.
2026. október – 2020. március
Budapest

 • A beérkező levelek, számlák, szerződések kezelése, érintettek részére történő továbbítása, SAP rendszerben való iktatása.
 • Folyamatos kapcsolattartás a fuvarozókkal, partnerekkel.
 • A fuvarok lebonyolításának folyamatos felügyelete, árajánlatkérés és kapcsolattartás a beszállítókkal.
 • Megrendelések és visszaigazolások készítése.

Szakmai tapasztalat a logisztikus oneletrajzaban

Szakmai tapasztalat pályakezdők részére

A szakmai tapasztalat megírása pályakezdőként elég félelmetesnek tűnhet, hiszen, nincs miről írni. Ha azonban már dolgoztál diákmunkásként vagy gyakornokként, akkor mindent ugyanúgy érdemes felsorolni és megjeleníteni, mint az előzőekben, hiszen az valódi szakmai tapasztalatnak számít. Abban az esetben is, ha csak asszisztensi feladatokat láttál el!

Ha azonban még nem volt semmilyen munkád, akkor inkább válaszd a funkcionális önéletrajz formátumot. Ez ugyanis a képességeidre és készségeidre helyezi a hangsúlyt, és akár teljesen ki is hagyhatod a szakmai tapasztalat részt.

Például ebben az esetben láthatsz egy példát:

HELYES
Szakmai tapasztalat

Irodai asszisztens
Office Kft.
2022. március – 2022. augusztus
Szeged

 • Szállítmányok/csomagküldés szervezése, posta és beérkező levelek, csomagok kezelése, futárral való egyeztetés.
 • Beérkező számlák iktatása SAP rendszerben és Microsoft Excelben.
 • Dokumentumok, szerződések rendezése, iktatása elektronikusan és papír alapon.
 • Irodai beszerzési feladatok ellátása, a beszállítókkal való emailes és telefonos egyeztetés.

Tanulmányok szekció a logisztikus önéletrajzban

A logisztikus önéletrajzban a legtöbb esetben nem elvárás a diploma megléte. Ma már számtalan OKJ-s képzés közül lehet választani, például logisztikai ügyintéző vagy logisztikai menedzser. Létezik azonban a logisztikai mérnök szakma is, de ezzel inkább mérnöki feladatokat, projektmenedzser feladatokat lehet ellátni. Éppen ezért bőven elegendő az érettségi után elvégezhető tanfolyam is.

A tanulmányok felsorolása esetén szintén fontos, hogy a fordított időrendi sorrendet használd. Bár a középiskolánál időben hátrébb már semmiképp se menj, így is a legmagasabb végzettséggel kezdd a felsorolást. Elegendő felsorolni a szak nevét, iskola nevét, majd, hogy mikor jártál oda, és a város nevét. Ha azonban rendelkezel valami különleges elismeréssel, bulletpont segítségével azt is sorold fel!

Tehát, ez így fog kinézni az önéletrajzban:

HELYES
Tanulmányok

Logisztikai ügyintéző
Théba Felsőoktatási Intézmény
2018 – 2019
Budapest

 • Anyagismeretből és külkereskedelmi ismeretből kiváló eredmény megszerzése.
 • A leadott projektmunka címe: Az autóipar gyártási technológiái Japánban. Eredmény: kiváló.

Érettségi, közgazdaság szakirányon
Szent Pál Apostol Gimnázium
2013 – 2018
Budapest

Legjobb készségek és képességek az önéletrajzban

A készségek és képességek szekció azért is ennyire fontos, mert ebben biztosan el kell rejteni kulcsszavakat. Itt mutathatod meg, mire vagy képes, és szakmai ismereteket, tudást és személyiségjegyeket is prezentálhatod. Bár minden álláshirdetés különbözik, hiszen mást és mást keresnek a cégek, vegyünk néhány általános készséget és képességet:

 • Rendszer- és folyamatszemlélet
 • Proaktív
 • Kreatív gondolkodás
 • Jó kommunikációs készség
 • Aktív kommunikációs angol nyelvtudás
 • Precíz
 • Gyors munkavégzés
 • Megbízhatóság
 • SAP ismeret
 • Microsoft Excel ismeret
 • Microsoft Office ismeret
 • Kiváló analitikus készség
 • Kiváló problémamegoldó készség
 • Önálló munkavégzés
 • Csapatmunka
 • Folyamatelvű, strukturális gondolkodás

Általában összesen 6-8 képességet szokás felsorolni, fele-fele arányban, de ez attól is függ, mit kérnek. A programokat érdemes lehet inkább a szakmai tapasztalathoz beírni, mint ahogy a mintát is készítettük.

A soft skillek, vagyis lágy készségek

A soft skillek azok a tulajdonságok, személyiségjegyek, amelyek megmutatják milyen ember és munkaerő vagy. Ez alapján dönti el a HR-es vagy a leendő munkáltató, hogy mennyire illenél be a csapatba, milyen munkavégzés jellemző rád, és hidd el, nagyon sokat számít!

A fentiek közül ezek számítanak soft skilleknek:

 • Rendszer- és folyamatszemlélet
 • Proaktív
 • Kreatív gondolkodás
 • Jó kommunikációs készség
 • Precíz
 • Gyors munkavégzés
 • Megbízhatóság
 • Kiváló analitikus készség
 • Kiváló problémamegoldó készség
 • Önálló munkavégzés
 • Csapatmunka
 • Folyamatelvű, strukturális gondolkodás

Hard skillek az önéletrajzban

A hard skillek azok a szakmai és technikai ismeretek, amelyek általában szoftverek, programok ismeretét jelentik. Ezek inkább a munkatapasztalat részben kapjanak helyet, de itt is kiemelheted őket. A logisztikus önéletrajzban leginkább ezek szoktak szerepelni:

 • SAP ismeret
 • Angol nyelvtudás
 • Tárgyalóképes angol/német nyelvtudás
 • Microsoft Office
 • Microsoft Excel

Nyelvismeret, nyelvtudás

Mint már olvashattad, a nyelvtudás alapvető elvárás logisztikusként, nemcsak a multiknál, hanem kisebb haza cégeknél is. Emiatt elengedhetetlen a nyelvtudást tartalmazó szekció. Csak aktív nyelvtudást írj be, tehát amelyen valóban képes vagy írni és megszólalni. Ezen felül pedig a nyelvtudás szintjét is sorold fel, ami lehet alapszint, középszint, tárgyalóképes és felsőfok.

HELYES
Nyelvismeret

Magyar – anyanyelv
Angol – tárgyalóképes nyelvtudás
Német – középszintű nyelvtudás

Összefoglaló: kulcspontok a tökéletes logisztikai önéletrajzhoz

Az önéletrajz esetén mindig törekedj arra, hogy rövid, lényegretörő legyen, így lehetőleg egy oldal hosszúságú. Az álláskeresési szabályoknak megfelelően minden egyes állásjelentkezés előtt szabd személyre, vagyis cseréld ki a kulcsszavakat és a munkatapasztalat szekciót. Hagyományos betűtípust és sablont is használj, ezzel segítve a HR-est. Lehetőleg csatolj fotót, és a személyes adataid mindig hibátlanok legyenek.

 • A szakmai összegzés és karriercél az elérhetőségek alá kerüljön, és az a néhány mondat, ami elad téged és a tudásodat, hiszen ezt fogja először elolvasni a HR-es.
 • A tapasztalatokat és a tanulmányokat is fordított időrendi sorrendben írd meg, és ahol lehet, számokkal támaszd alá az elért eredményeket.
 • Az álláshirdetésben is megtalálható készségek képességek kulcsszóként funkcionálnak, így cseréld azokat a szakmai összegzésben is.
 • A nyelvtudás sose maradjon el, mert elengedhetetlen legalább egy tárgyalóképes nyelv ismerete.

Gyakran Ismételt Kérdések

Elvárás a diploma megléte a logisztikai állásokhoz?

Egyáltalán nem elvárás, viszont diplomával gyakoribb, hogy magasabb pozícióban kezdesz, ráadásul sok multinacionális cégnél előfeltétel a munkához.

Hány nyelv ismerete szükséges logisztikusként?

Legalább az angol középfokú nyelv ismerete elengedhetetlen, de ha többet beszélsz, annál jobb!

Lojistik CV örnekleri

loji̇sti̇k cv yazmak Tecrübeli lojistik özgeçmişi
lojistik için deneyimsiz özgeçmiş loji̇sti̇k özgeçmi̇şi̇ni̇ i̇ndi̇r