Orvosi recepciós önéletrajz – Nézzük meg mire lesz szükség!

Az orvosi recepciós kulcsfontosságú szerepet játszik egy egészségügyi intézmény működésében azáltal, hogy a betegek és a látogatók első kapcsolattartó pontjaként működik. Jellemzően az adminisztratív feladatok széles körét látják el, beleértve az időpontok ütemezését, a betegnyilvántartások karbantartását és frissítését, a telefonhívások fogadását, valamint a betegfelvételi és -elengedési folyamatok irányítását.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Az orvosi recepciósok kapcsolatot tartanak az orvosokkal és az egészségügyi személyzettel is, hogy biztosítsák a létesítmény zavartalan működését, és gyakran segítenek a számlázással és a biztosítással kapcsolatos ügyek kezelésében.

Ezen túlmenően alapvető ügyfélszolgálatot is ellátnak azáltal, hogy szakszerűen és empatikusan kezelik a betegek problémáit és kérdéseit. Szerepük elengedhetetlen ahhoz, hogy minden beteg számára zökkenőmentes egészségügyi ellátást biztosítsanak.

A recepciós szerepe jelentős elkötelezettséget igényel, de a nem rossz díjazás gyakran vonzó karrierlehetőséggé teszi. Mindazonáltal a potenciális munkaadók alapos átvilágítása elengedhetetlen a pozitív munkakörnyezet megteremtéséhez és a munkahelyi elégedettség elősegítéséhez, mivel a kapkodó karrierépítés elégedetlenséghez vezethet. Hasonlóképpen, egy jól felépített önéletrajz jelentősen növeli az állásinterjú esélyeit.

A hatásos állásinterjúkhoz vezető út egy átgondoltan elkészített önéletrajzzal kezdődik, amely szakszerűen emeli ki készségeit és korábbi tapasztalatait. Gondosan összeállított önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden létfontosságú elemet tartalmaznak, hogy segítsük Önt ebben a kulcsfontosságú lépésben.

Ez a cikk részletesen elemzi az egyes önéletrajz elemeket, és felkészíti a jelölteket arra, hogy megkülönböztessék magukat a többi pályázótól. Megvizsgáljuk az önéletrajz írás legfontosabb aspektusait, kezdve egy szakszerűen és aprólékosan elkészített minta dokumentummal, amely a kívánt eredmény optimális modelljeként szolgál.

Orvosi recepciós önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy jól megírt recepciós önéletrajz mintája

Személyes adatok
Oszkár Katalin
Recepciós
E-mail: oszkarkatalin@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 85 – 34 – 542
Lakcím: 2312 Budapest, Arany János utca 76.
Születési hely, idő: 1996. 02. 11. Budapest

Bemutatkozás
Az irodai munkavégzés mindig is az életem volt, így sok tapasztalat van mögöttem. Az adminisztratív feladatok ellátásában is tudok segíteni, de a hívások fogadása és az ügyfelek kezelése is prioritás számomra. Egészségügyi végzettség általi tudásommal a cég minden részlegét tudom segíteni, miközben kommunikációs szakértelmem minden problémát meg tud oldani professzionális módon.

Tapasztalatok
Áru összekészítő
Penny Market Kft.
2019. május – 2020. február
Budapest

 • A logisztikai központ áru összekészítési osztályán bolti rendelések összekészítése a friss, illetve szárazáru raktár területén
 • Raktári rend fenntartása
 • Leltárokon való aktív részvétel
 • Egyéb raktári feladatok ellátása
 • A munkavégzéshez szükséges eszközök rendeltetésszerű használata

Szerkesztő
HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft.
2016. április – 2018. március
Budapest

 • A havi megjelenésű print magazin szerkesztése
 • A külsős szerzők által írt cikkek stiláris, nyelvhelyességi, helyesírási ellenőrzése
 • Kapcsolattartás a szerzőkkel, korrektorral, szerkesztőségi munkatársakkal
 • Cikkírás (rövid anyagok írása a magazinba)
 • Online cikkek, hírek írása, további médiatartalmak szerkesztése

Iskolák
Designer
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
2015. március – 2017. április
Budapest

Gépészmérnök
Budapesti Metropolitan Egyetem
2013. május – 2014. december
Budapest

Érettségi
Debreceni Református Hittudományi Egyetem

2010. augusztus – 2012. július
Budapest

Készségek és képességek

 • Releváns tapasztalattal rendelkezem
 • Home office munkavégzés által is tudok dolgozni
 • Pontos ismeretekkel rendelkezem a témában
 • Megbízható és lojális vagyok
 • Segítőkész személyiség jellemez
 • Magas szintű az empátiám
 • Marketing ismeretek birtokában vagyok
 • Biztos számítógépes ismeretekkel rendelkezem
 • Jogosítványom is van
 • Adminisztratív ismereteim vannak
 • Pénzügyi tapasztalat

Nyelvismeret
Angol nyelv – középfok

Orvosi recepciós önéletrajz

Milyen fizetésre számíthat egy recepciós?

Az önéletrajz elkészítése előtt hasznos lehet, ha megismerkedik a szakmai pozíciók tipikus bértábláival. Egy hasonló recepciós munkakörért a szokásos díjazás gyakran 250 000 és 400 000 forint között mozog, a bónuszokat és juttatásokat is beleszámítva.

Mindazonáltal a kapcsolódó szempontok, például a foglalkoztató szervezet mérete jelentősen befolyásolhatja a lehetséges keresetet. A kisebb cégek általában kevésbé versenyképes kompenzációs csomagokat kínálnak, szemben a magánszektorban működő nagyobb vállalatokkal, amelyek jellemzően vonzóbb pénzügyi ösztönzőket kínálnak a recepciós munkakörre.

Emellett egyes munkáltatók további juttatásokat is nyújthatnak, például SZÉP kártya juttatásokat, egészségügyi ellátást és egyéb ösztönzőket.

Alapvető fontosságú tudomásul venni, hogy képességei és munkatapasztalata jelentősen befolyásolja jövőbeli kereseti lehetőségeit.

Ezzel párhuzamosan létfontosságú, hogy megértse az önéletrajza relevanciáját az Ön által megcélzott pozíció szempontjából. Az önbizalmának szintje nagyban befolyásolhatja az önnek esetleg felajánlott fizetési csomagot. Így a munkakörhöz kapcsolódó kulcs kompetenciák hangsúlyozása versenyelőnyt biztosíthat Önnek az interjúk során. Az is előnyös, ha megismerkedik az egyes vállalatok sajátos irányelveivel és elvárásaival, mivel ezek szerepkörönként eltérőek lehetnek.

Az önéletrajzot hogyan kell jól megírni?

Egy kifinomult és profi CV összeállításakor döntő fontosságú, hogy megkülönböztesse a szükséges és a felesleges dolgokat. Egyes szegmensek elhagyhatók, míg másokat, különösen azokat, amelyek az esetleges foglalkoztatási erősségekre vonatkoznak, hangsúlyozni kell. A bevezetőnek mindig a legmagasabb prioritást kell élveznie, amelyet a releváns készségeket részletező tömör szegmens követ. A tapasztalatokról szóló részletes rész szintén elengedhetetlen, mivel nemcsak a jelölt alkalmasságát igazolja a pozícióra, hanem az olvasó figyelmét is leköti.

Ezenkívül az oktatásra vonatkozó rész jelentős súlyt képvisel egy recepciós önéletrajzában. Érdemes megjegyezni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, bár már az elemi kétnyelvűség is versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbik feltüntetése nem kötelező egy recepciós önéletrajzban, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel bemutatása javíthatja a profilját. Ezek az elemek együttesen egy professzionálisan felépített önéletrajzot alkotnak, amely nyomtatott és digitális formában egyaránt alkalmazható.

Ami a CV elrendezését illeti, javasolt a rendezett és praktikus kialakítás, mivel az egyszerűség ebben a kontextusban általában felülmúlja a bonyolultságot. Az önéletrajzok szervezésének sablon orientált módszere széles körben az iparág legjobb gyakorlatának tekinthető.

Nézzük meg a szükséges és lényeges részeket

Nézzük meg a CV alapvető elemeit. A kifogástalan helyesírás, a helyes nagybetűzés és a megfelelő írásjelek elengedhetetlenek egy olyan recepciós CV elkészítéséhez, amely nemcsak megragadja, hanem meg is tartja az olvasó figyelmét. A bevezető különös jelentőséggel bír, mivel ez alakítja ki az elsődleges benyomást; bármilyen hiba ebben a szakaszban az olvasó érdeklődésének teljes elvesztését okozhatja.

A világos, pontos és jól szervezett nyelvezet alkalmazása létfontosságú a recepciós CV-ben, csakúgy, mint a formázási technikák alkalmazása az ideális hosszúság megtartása mellett. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely magában foglalja a lényeges és a választható részeket is. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé átfogó értékelést eredményezhet, míg egy lényegesen rövidebb CV az információk hiánya miatt akadályozhatja az alapvető készségek értékelését.

A betűtípus (pl. Times New Roman) és a betűméret (ideális esetben 11-es betűméret) egységessége szintén javasolt az egész dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlott fényképeket is beilleszteni, amit recepciós önéletrajzot ír. Egy kép elterelheti a figyelmet a recepciós ismereteiről és a kezdeti értékelésről, és elfogultságot okozhat az előzetes értékelési szakaszban.

Bár a fénykép javíthatja az Ön profilját, a CV alapján kedvezőtlen benyomásokat is kelthet. Ha úgy dönt, hogy fényképet is beilleszt, győződjön meg arról, hogy az aktuális, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult dokumentumokat követő, azaz nem profi képeket használó recepciós önéletrajzok benyújtását.

Érdekes módon a tapasztalat nem bír jelentős jelentőséggel az idegen nyelv tudás szempontjából.

Orvosi recepciós önéletrajz

A területen így adja meg a személyes adatokat

Az alábbi verziót érdemes követnie
Kiss Irén
Email cím: kissiren@gmail.com
Telefonszám: 06 20 73 23 432
Lakcím: 4322 Budapest, Petőfi Sándor utca 78.
Szül hely és adat: 1984. 01. 14. Budapest
Az alábbi pedig nem lesz jó
Miskolczi Ádám
adikaaaa@freemil.com
83 24 4212
5423 Budapest
1978. 01. 14. Győr

Figyelje meg a hibákat a megadott példában. Kezdetben a jelölt neve nincs egyértelműen megadva, és hiányzik a szerep, amelyre jelentkezik. Továbbá a megosztott email cím nemcsak hibás, de nem is alkalmas egy magyarországi recepciós álláspályázatra. A helyes e-mail cím megadása elengedhetetlen része a profi recepciós CV elkészítésének, amikor egy állásra szeretne jelentkezni.

Ezzel szemben az országkód kihagyása a megadott telefonszámból olyan hiba, amely elszalasztott kommunikációs lehetőségekhez vezethet, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll felvenni Önnel a kapcsolatot – ami egy tapasztalt szakember önéletrajzának kritikus jellemzője. Ezért fordítson nagy figyelmet az alábbiakban szereplő elérhetőségi adatokra, ha szeretne telefon általi megkeresést és a legmenőbb állásokat. A megadott címből olyan lényeges adatok, mint az utcanév és a házszám is kimaradnak. Az ilyen konkrétumokat mindig be kell építeni a magas színvonalú CV elkészítésével kapcsolatban, ahogyan azt az előbb jelölt esetében az elsődleges példa is mutatja. A második minta tele van helyesírási hibákkal a címben, a hónapban és a névben, amelyeket meg kell kerülni.

Ezeknek az égbekiáltó hibáknak a kijavítása elengedhetetlen a sikeres és aprólékosan kidolgozott álláspályázathoz a recepciós munkahelyek megszerzése esetén, így kérjük erre figyeljen.

A munkavégzés és a bemutatkozás helyes megadása az irodai munkához

A munka megszerzéséhez ezt érdemes követni
A cég üzenetét tökéletesen tudom közvetíteni, miközben kiváló szakmai tudásom is van a témában. Mindazonáltal kommunikációs előnye is van annak, ha engem választanak, ugyanis megfelelő módon tudom kezelni a fontos ügyeket és a leglényegesebb problémákat. A feladatok ellátása így számomra nem okoz gondot, az ügyfelek kezelése pedig számomra alapvető a munkavégzés közben.
Az adminisztráció területén ez nem lesz jó
A szerzett tudásom megvan, és olyan személy vagyok aki rendelkezik diplomával is. A fentiekben található információk által többet is megtudhat arról, hogy nem csak középfokú végzettségem van. Megbízható is vagyok, és szó szerint bármilyen munkát elvállalok. Ha szeretnél tehát egy kiváló munkaerőt az ügyek kezelése érdekében, elérhető vagyok egy interjúra is és a szimpátia ellenőrzése után kezdhetjük is a közös magas szintű munkát.

Ha hasonló területre recepciós személyes CV-t készít, törekedjen az egyszerűségre, és zárja ki a nem lényeges elemeket. A cél az, hogy tömör áttekintést nyújtson a releváns tapasztalatokról, kiemelve minden olyan jelentős szervezetet, amellyel hasonló területen együttműködött.

Ha azonban ezt a részt nem kezeli szakszerűen a recepciós CV-ben, akkor zavart idézhet elő, és jelentősen csökkentheti az esélyét annak, hogy az interjú fázisaiban pozitív munkahelyi környezetben haladjon előre. Ha lehetséges, emelje ki a lényeges mérőszámokat. Ez a stratégia lehetővé teszi, hogy bemutassa azokat az eseteket, amikor az Ön hozzájárulása kézzelfogható javulást eredményezett, például a teljesítménymutatók növekedését vagy a feladatra összpontosító kezdeményezések sikeres végrehajtását. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése fokozza önéletrajzának hatékonyságát, így ha teheti add jon hozzá hasonló számokat is és mutassa meg mire képes.

Orvosi recepciós önéletrajz

A készségek megadása a recepciós munkához – a tapasztalat szakasz

Ha a recepciós önéletrajza releváns munkatapasztalatot tartalmaz, általában azt javasoljuk, hogy fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkakörrel kezdve jelenítse meg. Általában ez a formátum a leghatékonyabb. A megközelítés azonban változhat, ha egy korábbi szerepkör jobban illeszkedik ahhoz a szakmai recepciós pozícióhoz, amelyre önéletrajzában pályázik. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkaköri leírás elején jól láthatóan szerepeljen a munkakör megnevezése az irodai munkák megszerzése érdekében.

A recepciós önéletrajzának tömör áttekintést kell nyújtania az egyes szerepkörökről anélkül, hogy a jelentkezési folyamat kezdeti szakaszában túlzott részletekbe bocsátkozna a szükséges adatokon túl. Ehelyett törekedjen 4-5 pontra, amelyek szükség szerint hatékonyan összefoglalják az ágazaton belüli egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait.

Fontos, hogy ha az Ön tapasztalata kissé szűkös, elfogadható, ha a képzési szakaszban szerzett szakmai ismereteket is beilleszti, ahogyan azt a minta is mutatja. Ez magában foglalhat különféle speciális készségeket vagy egyéb office és egyetemi projekteket, amelyek igazodnak az Ön által megpályázott állás követelményeihez.

Továbbá, hacsak kifejezetten másképp nem rendelkezik, önéletrajza elkészítésekor érdemes arra figyelni, hogy fizetési elvárásait magyar forintban (HUF) adja meg.

A minta a jó verzióhoz
Logisztikai vezető
PSP Siklóssy & Partner Kft.
2013. január – 2015. február
Kecskemét

 • A 100 fős logisztikai csapat, 12 direkt riport (termeléstervezés, készáru és alapanyag raktárak, vevőszolgálat és kiszállítás és belső logisztika) vezetése, rendszerépítés
 • ERP fejlesztés, folyamatfejlesztés az irodai közegben
 • Vevői kapcsolattartás, vevőkezelés, különösen eszkaláció esetén személyes módon
 • Együttműködés a pénzügyi vezetővel és az ügyvezetővel, jelentések a regionális logisztikai vezető számára office programokon keresztül
 • A szakmai tudás továbbadása és a tapasztalat elősegítése az új kollégák betanítása és fogadása céljából

Újságíró
Kolibri Pictures Kft.
2011. január – 2013. augusztus
Ráckeve

 • Forgatások előkészítése, menedzselése új ügyfél fogadása
 • Riporteri feladok, interjúk készítése angol nyelvtudás által is
 • Utómunka, script, szerkesztés a feladatok ellátása érdekében
 • Kreatív koncepciók készítése a kommunikációs célok elérése érdekében
 • Esetleg kisebb vágási munkák elvégzése az utómunka során kérés esetén
 • Középfokú ismeretekkel rendelkező úgy munkatársak keresése
 • Excel is word ismeret általi képesség tovább add ása a jelentkezni vágyóknak

CRM Manager
Várkapitányság Nonprofit Zrt.
2003. március – 2005. február
Gödöllő

 • Regisztrált ügyfélbázis és ügyfélszegmensek létrehozás, menedzsmentje, CRM kampányok kidolgozása és lebonyolítása excel táblából
 • Piaci fogyasztói információk elemzése, értékelése, hatékonysági és kampányelemzések készítése
 • A regisztrált ügyfélkör ügyfélértékét és ügyfélélettartamát növelő aktivitások, kampányok kidolgozása és lebonyolítása
 • Marketing kommunikáció kampányok CRM támogatása, kampányok, promóciók pénzügyi és egyéb szempontú hatékonyságának javítása
 • CRM kommunikáció csatornák fejlesztése, fejlesztési igények megfogalmazása.
Ennek nem így kell lennie
Online marketinges munkatárs
EXTOR Elektronikai Kft.

1998. július – 1999. november
Szigethalom

 • Social media felületek, napi tartalom frissítése (Facebook, Instagram és Google Ads hirdetések tervezése, elkészítése, hirdetési eredmények nyomon követése és javítása)
 • A Vállalat weboldalának karbantartása, üzemeltetése, tartalmi fejlesztése, webfejlesztőkkel való kapcsolattartás
 • Arculat betartása, új termékek bevezetése után új arculat kialakításában aktív részvétel
 • A feladatkörhöz és az online feladatokhoz kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátása
A kellő munkatapasztalat hatékony hangsúlyozása az önéletrajzban kiemelkedő fontosságú ahhoz, hogy megmutassa, hogy alkalmas a szerepre, még akkor is, ha Ön újonnan érkezett az iparágba. E szakasz jelentőségének megértése alapvető fontosságú, tekintettel arra, hogy a jelölteket a kiválasztási folyamat megszervezése során aprólékos értékelésnek vetik alá a megfelelő készség megtalálása érdekében, így erről győződjön meg ön is, hogy hozzá add ja.

Ne feledje, hogy a cég elnöke gyakran együttműködik a HR-rel, és esetleg kulcsszavas keresőeszközöket használ a potenciális jelöltek bizonyos kritériumok alapján történő ellenőrzésére. Ha attól tart, hogy a pályázata nem lesz eléggé speciális ahhoz, hogy biztosítsa a pozíciót, a szakértelem ezen aspektusának kiélezése előnyös lehet a recepció területén. Ha az állás hirdetésben szereplő lényeges kulcsszavakat beépíti önéletrajzába, megkülönböztetheti magát a többi pályázótól, és növelheti az esélyeit arra, hogy megkapja a kívánt állást és biztosan megtörténik a CV-je ellenőrzése.

Praktikus tipp a közelmúltbeli állások részletezésénél, hogy legfeljebb négy olyan szerepkört tüntessen fel, amelyeket jellemzően elfogadhatónak tartana. Ötnél többre való hivatkozás azonban általában nem ajánlott, ha a karrierje előrehaladására törekszik, így figyeljen erre is, ha megírja az önéletrajzát.

Középfokú végzettség vagy egyetemi diploma birtokában van?

A kiváló megadása
Tanár
Károli Gáspár Református Egyetem
1999. augusztus – 2001. szeptember
Nyírbátor

Tudós
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2002. szeptember – 2004. október
Sopron

Ez viszont nem lesz kiváló
Iskolák

Sofőr
Dunaújvárosi Egyetem
2023
Tiszavasvári

Előadó
Budapesti Corvinus Egyetem
2023
Göd

Az önéletrajzát ebben a részében nemcsak az oktatási programok és kurzusok nagybetűs feltüntetésére kell használnia, hanem az egyetemi végzettség és tanulmányok pontos időtartamának években és félévekben történő megadása is (a karok nagybetűs feltüntetése a példában nem lényeges), valamint az elért diploma vagy érettségi jegyek sem lényeges az önéletrajzát megírva.

A felsőoktatási intézmény helyének feltüntetése hitelességet kölcsönözhet egy jól megkomponált önéletrajznak, ezért célszerű ezt a részletet is beépíteni, ha az információ lényeges, például érettségi.

Érdekes módon a toborzók gyakran kevesebb időt szánnak az oktatás részre, mint más jelentős területekre. Ezért ennek a szakasznak a megfogalmazásakor használja referenciaként a megadott példát, és a hibák megkerülése érdekében fordítson aprólékos figyelmet az önéletrajzában a helyesírásra és az írásjelekre.

Azonban még kezdő, korlátozottan értő pályázóként is előnyös, ha felsorolja az összes megbízható bizonyítványt, még akkor is, ha azok összetettségét nem érti teljesen. Ezt a stratégiát alkalmazva bővítheti készségeit, és személyiséget vihet az önéletrajzát megírva.

Az angol nyelvtudás és a készség megadása

Hard képességek:

 • Akkreditált végzettség adminisztrációs tanfolyam elvégzése.
 • Jártasság a betegek ütemezésének megértésében és a nyilvántartások vezetésében.
 • Kiemelkedő az igényes esetek szoros határidőkön belüli kezelésére.
 • Kivételes szervezési és tervezési végzettség, erős kommunikáció képességekkel párosulva.

Személyközi készségekről:

 • Betegközpontú megközelítés minden kommunikáció esetén és segítőkész személyiség.
 • Képesség a különböző hátterű egyénekkel való együttműködésre.
 • Hatékonyság és kényelem a csapattagokkal és az érdekelt felekkel való interakciókban segítőkész módon.

Végül pedig adja meg listában az nyelvtudás szakaszt is.