Recepciós önéletrajz

A recepciós számtalan dolgot csinál egyszerre: kapcsolatot tart beszállítókkal, küldemények, csomagok átvételét, küldését intézi, postára jár, sok esetben pedig rendezvényt is szervez. Nem csoda, hogy egyre nagyobb elvárásokat támasztanak a recepciósokkal szemben.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A recepciós ugyanis a cég arca. Belépve egy irodába, egy magánrendelőbe vagy egy fodrász szalonba, a recepcióst pillantod meg először. Vagyis, kedvesnek, barátságosnak, segítőkésznek kell lennie, óriási problémamegoldó képességgel, hiszen, ahány ügyfél, annyi probléma.

A recepciós feladatok sokszínűsége miatt az önéletrajz megírása nem kis kihívás. Útmutatónk segítségével azonban te is megírhatod azt az önéletrajzot, amely nem hagy más választást a leendő munkáltatódnak, mint hogy téged vegyen fel! Példák, tanácsok, tippek és trükkök segítenek a recepciós önéletrajz megírásában, úgyhogy ne maradj le – ideje megszerezni álmaid munkáját!

Tartalomjegyzék

Recepciós önéletrajz minta

Személyes adatok

Csupor Bianka
Telefonszám: 0620/111-1212
Email cím: bianka.csuport@gmail.com
Születési idő, hely: 1995. 10. 15. Budapest
Lakcím: 1006, Teréz körút 61. 3/12.

Magamról

5 év szakmai tapasztalattal rendelkező Office Manager vagyok. Tapasztalatomat multinacionális környezetben szereztem, így angolul felsőfokon beszélek. Kapcsolattartás szállítókkal, szolgáltatókkal, külső partnerekkel, bérbeadóval, pénzügyi adminisztráció és telefonhívások kezelése, ügyfelek, vendégek fogadása tartozik főbb feladataim közé. Rugalmas vagyok, kiváló problémamegoldó képességgel és kommunikációs képességekkel rendelkezem. Célom, hogy olyan munkahelyen helyezkedjek el, ahol kamatoztathatom SAP szaktudásomat és közben tehetek valamit a társadalomért.

Szakmai tapasztalat

Office Manager
System Services Kft.
2019. május – 2022. március
Budapest

 • Irat-nyilvántartási rendszer, irattár, iktatás.
 • Számlázás, pénzügyi adminisztráció
 • Telefonhívások kezelése, ügyfelek, vendégek fogadása.
 • Levelezés, irodai beszerzések, szoros együttműködés a HR és pénzügy osztályokkal.
 • Kimutatások, nyilvántartások vezetése Excel és SAP rendszerben.
 • Kapcsolattartás szállítókkal, szolgáltatókkal, külső partnerekkel, bérbeadóval.

Recepciós
Dental Kft.
2018. október – 2019. május
Budapest

 • Klinikánkra érkező páciensek fogadása.
 • Páciensek tájékoztatása a szépészeti kezeléseinkről, vizsgálatainkról.
 • Bejövő-és kimenő hívások és e-mailek kezelése.
 • Időpontok egyeztetése és rögzítése.
 • Munkakörrel kapcsolatos adminisztratív teendők ellátása.
 • Pénztár kezelése, számlázás.

Tanulmányok

Turizmus-vendéglátás
Budapesti Gazdasági Egyetem
2017 – 2020
Budapest

Készségek, képességek

 • Precíz
 • Monotonitástűrő
 • Barátságos
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Felsőfokú angol nyelvtudás
 • Középfokú német nyelvtudás

Nyelvtudás

Angol – felsőfokú nyelvismeret
Német – középszintű nyelvismeret

recepciós önéletrajz

Recepciós foglalkoztatás

A recepciós munkakörben az állásportálokon közel 1000 betöltetlen pozícióval vár. Attól függően, hogy milyen területen helyezkednél el, több pozíciónév alatt is fut. Multinacionális nagy cégeknél vagy akár ügynökségeknél, ahol kötelező az angol nyelvtudás, általában Office Manager vagy Office Assistant néven találod meg a recepciós állásokat.

A recepciós fizetést súlyosan befolyásolja az, hogy hány nyelven beszélsz. Szállodában, Budapesten a nettó 300.000 forint az átlag, multinacionális cégnél is a nettó 250.000-300.000 forintot meg lehet keresni. Vidéken, kisebb szállodákban inkább 160.000-200.000 forint közötti az átlagfizetés.

Itt inkább csak akkor jellemző a szakmában töltött idő miatti fizetésemelés, ha teszel is érte, tehát képzed is magad közben. Ritka, hogy csak azért kapj fizetésemelést, mert régóta a szakmában vagy.

Hogyan írj recepciós önéletrajzot?

Az recepciós önéletrajz attól is függ, hogy milyen pozícióra jelentkezel, és milyen területre. Kissé eltérhet, ha a turizmus területén szeretnél elhelyezkedni, mintha egy ügynökségnél vagy magánrendelőben keresnél állást, hiszen más képességekre helyeződik a hangsúly. Bármilyen területre is jelentkezel, lehetőleg egy oldal hosszúságú legyen, és elengedhetetlen a tökéletes helyesírás. Röviden, tömören fogalmazz, de mindenképp sződd bele a személyiségedet is.

 Kerüld a feltűnő, harsány színeket, és inkább professzionalizmust sugalljon az önéletrajz . Tartsd szem előtt, hogy olyasvalakit keresnek a pozícióra, aki megbízható és barátságos, hiszen te leszel a cég arca! Használd a fordított időrendi sorrendet mind a munkatapasztalat, mind a tanulmányok felsorolásánál. Ez azt jelenti, hogy először a jelenlegi munkahelyedet írd be, majd időben visszafelé haladva sorolod fel a többit. Így tökéletesen átlátható a teljes karriered, és hogy honnan hova jutottál.

Amennyiben pályakezdő vagy, inkább a funkcionális önéletrajz formátum ajánlott, amely a képességekre helyezi a hangsúlyt, mintsem a munkatapasztalatra. Amennyiben viszont már rendelkezel kellő tapasztalattal, akkor a klasszikus magyar önéletrajz formátum az ideális választás.

Az önéletrajz elrendezése

Az elrendezés esetén a legfontosabb, hogy könnyen átlátható és olvasható legyen. Szerencsére mindezt egy jó sablon biztosítja, így nem kell vele foglalkoznod! Amennyiben a sablonaink közül szeretnél választani, akkor a Letisztult önéletrajz sablont illetve a Rotterdam sablont ajánlanánk. Természetesen az önéletrajz megjelenése attól is függ, hogy pontosan hova jelentkezel: reklámügynökség, kreatív szektor esetén lehet kissé színesebb, nagyobb cég esetén viszont inkább hivatalosat válassz.

Bármelyik sablon mellett is döntesz, arra mindig törekedj, hogy hagyományos, könnyen olvasható betűtípust válassz, mint amilyen a Times New Roman, Calibri vagy Arial, és lehetőleg a 11-12-es betűméretre törekedj. A szekciók mindig jól láthatók és megkülönböztethetőek legyenek, és ne folyjanak egybe a betűk.

Az alábbi szekciók mindenképp kerüljenek bele, ebben a sorrendben:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Profil, szakmai bemutatás, karriercél meghatározás
 • Munkatapasztalat
 • Tanulmányok, képzések
 • Készségek, képességek
 • Nyelvtudás (opcionális)
 • Hobbi, érdeklődési kör

Kezdd az önéletrajzot a személyes adatokkal

Az elérhetőségeket tartalmazó szekció kulcsfontosságú az önéletrajzban, ugyanis, ha nem hibátlan, akkor biztos, hogy nem fog tudni elérni a HR-es. Amennyiben elírod a telefonszámodat vagy az email címet, akkor a vezető, vagy a HR-es nem fogja tudni felvenni veled a kapcsolatot – hiába lennél tökéletes választás a pozícióra a meglévő önéletrajzod alapján. Arra van szükség, hogy azonnal megtalálja kapcsolatfelvételi lehetőségeket!

A recepciós munka esetén nem szükséges beírni a pozíciód nevét a neved alá. A magántelefonszámod és magánemail címed szerepeljen, sose szerepeljen a jelenlegi munkahelyedé.  Kiváltképp kerülendő, hogy a jelenlegi munkahelyed info@ email címét add meg elérhetőségként!  Mindemellett a LinkedIn címedet is add meg, amennyiben azt rendszeresen frissíted.

HELYES
Személyes adatok

Csupor Bianka
Telefonszám: 0620/111-1212
Email cím: bianka.csuport@gmail.com
Születési idő, hely: 1995. 10. 15. Budapest
Lakcím: 1006, Teréz körút 61. 3/12.

Kell-e fényképet mellékelnem az önéletrajzomhoz?

A fénykép csatolása általában opcionális, azonban segíti a HR-est, hogy teljes képet kapjon rólad. Mint a cég arca, szükséges, hogy lásson rólad képet, amely alapján el tudja dönteni, hogy valóban azt képviseled-e, amit a cég. Ügyelj a minőségre: a bulifotók, selfie-k biztosan nem lesznek jók. A megfelelő, professzionális fotó éles, fehér háttér előtt készül, lehetőleg természetes sminkben és hajjal. Törekedj arra, hogy egyszerű, egyszínű felső legyen rajtad, férfiakon ing, nőknél blúz. Mellkasig elég a fotó, teljes alakos képre semmi szükség. További tippeket a tökéletes önéletrajz fotóról ide kattintva olvashatsz.

Írd meg a tökéletes szakmai összegzést a recepciós önéletrajzhoz

A szakmai összegzést érdemes az önéletrajz készítésének a legvégére hagyni, ezáltal már sokkal könnyebb lesz a leírtakat összefoglalni. Az összegzés ugyanis pontosan erről szól: összefoglalni a karrieredet, tanulmányaidat, képességeidet (néhány kulcsszó elrejtésével) mindössze 4-5 mondatban. Ez az önéletrajz azon része, ami elad téged és a tudásodat. Természetesen ez abban az esetben érvényes, amennyiben már rendelkezel szaktudással. A szakmai összegzés ugyanis csak abban az esetben ajánlott, ha már van legalább 2-3 éves szakmai tapasztalatod.

Ezek kerüljenek bele:

 • Munkatapasztalat, hogy hány éve vagy a pályán.
 • Motiváció, cél.
 • Eredmények, számokkal alátámasztva.
 • Legalább 2-3 munkakör megnevezése – ezek egyezzenek az álláshirdetésben leírtakkal!
 • Képességek, készségek.

Itt érdemes megemlíteni a kulcsszavakat.

📌 Tény: A kulcsszavakat az ATS, vagyis jelentkezés szűrő program keresi az önéletrajzban. Minél többet írsz bele az önéletrajzba, annál nagyobb eséllyel jutsz tovább a kiválasztási folyamatban.

A kulcsszavakat mindig megtalálod az álláshirdetésben, általában készségek, képességek, program-, és szoftver nevek és akár feladatkörök is. Bármi ilyet látsz az álláshirdetésben, és valóban jellemző rád, írd bele!

HELYES
Magamról

5 év szakmai tapasztalattal rendelkező Office Manager vagyok. Tapasztalatomat multinacionális környezetben szereztem, így angolul felsőfokon beszélek. Kapcsolattartás szállítókkal, szolgáltatókkal, külső partnerekkel, bérbeadóval, pénzügyi adminisztráció és telefonhívások kezelése, ügyfelek, vendégek fogadása tartozik főbb feladataim közé. Rugalmas vagyok, kiváló problémamegoldó képességgel és kommunikációs képességekkel rendelkezem. Célom, hogy olyan munkahelyen helyezkedjek el, ahol kamatoztathatom SAP szaktudásomat és közben tehetek valamit a társadalomért.

A következő példa egy helytelen szakmai összegzés, ugyanis inkább igényeket fogalmaz meg a leendő munkáltató felé, mintsem meggyőzné azt, miért alkalmas a jelölt a pozícióra. Mindig először magadat kell tudnod eladni, a te értékeidet kiemelni – az igények kinyilvánítása az interjún kerülhet szóba!

HELYTELEN
Magamról

Olyan munkahelyet keresek 5 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött, ahol lehetőségem van egy asszisztenst is magam mellé venni és a munkáját felügyelni.

Szakmai tapasztalat elhelyezése a recepciós önéletrajzban

Ahogy az önéletrajz minta is mutatja, a munkahelyeket fordított időrendi sorrendben sorold fel, vagyis a legfrissebb, jelenlegi munkát tüntesd fel elsőként. Általában nem ajánlott 10-15 évnél régebbi munkákat felsorolni, ugyanis akkor biztosan nem férsz rá egy oldalra.

Ahogy a recepciós önéletrajz minta is mutatja, minél részletesebben írd le a munkatapasztalataidat, beleértve az elért eredményeket, feladatköröket. Semmi sem győz meg jobban a vezetőt vagy a HR-est, mint az, ha számokkal, statisztikával is tudod bizonyítani a teljesítményedet!

A feladatokat mindig bulletpontokba szedve listázd, és ne legyen több, mint 4-6 bulletpont. Először a pozíciót, majd a cég nevét és az időtartamot írd le. Nem szükséges napra pontosan tudni, hogy mikor kezdtél a cégnél és mikor hagytad ott, elég, ha az évet és a hónapot írod be. Ez alá pedig a város neve kerüljön.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Office Manager
System Services Kft.
2019. május – 2022. március
Budapest

 • Irat-nyilvántartási rendszer, irattár, iktatás.
 • Számlázás, pénzügyi adminisztráció
 • Telefonhívások kezelése, ügyfelek, vendégek fogadása.
 • Levelezés, irodai beszerzések, szoros együttműködés a HR és pénzügy osztályokkal.
 • Kimutatások, nyilvántartások vezetése Excel és SAP rendszerben.
 • Kapcsolattartás szállítókkal, szolgáltatókkal, külső partnerekkel, bérbeadóval.

Recepciós
Dental Kft.
2018. október – 2019. május
Budapest

 • Klinikánkra érkező páciensek fogadása.
 • Páciensek tájékoztatása a szépészeti kezeléseinkről, vizsgálatainkról.
 • Bejövő-és kimenő hívások és e-mailek kezelése.
 • Időpontok egyeztetése és rögzítése.
 • Munkakörrel kapcsolatos adminisztratív teendők ellátása.
 • Pénztár kezelése, számlázás.

recepciós önéletrajz

Példa tapasztalat nélküli recepciósok számára

Úgy gondolhatod, hogy amennyiben még nincs tapasztalatod, akkor biztosan esélytelen állást találni recepciós pozícióban. Ez azonban nem így van! Általánosságban elmondható, hogy a diákszövetkezetek oldalán a munkatapasztalatot nem igénylő recepciós állásokat találhatod meg.

Pályakezdőként azonban biztosan fel tudsz sorolni munkatapasztalatot. Legyen szó szakmai gyakornoki állásról vagy nyári diákmunkáról, mindent érdemes beleírni az önéletrajzba. Akár fodrász üzletben voltál recepciós, vagy csak eladó voltál egy boltban, kerüljön bele az önéletrajzba. Ez azért is fontos, mert mindkét esetben az ügyfélközpontúság van az előtérben, tehát látni fogja a leendő munkaadó, hogy mennyire értékes munkaerő lennél!

Mindig nézd meg az álláshirdetésben szereplő elvárásokat, és az alapján írd meg az önéletrajzodat, főleg, mivel elég sok recepciós állás van, amelyek különböznek egymástól. Igazítsd az elvárásokhoz és a leírt feladatokhoz az önéletrajzot.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Bolti eladó
Intersport
2021. június – 2021. szeptember
Budapest

 • Vásárlók kiszolgálása, magas szintű segítségnyújtás. A vásárlói visszajelzések szerint 96 százalékos megelégedettség.
 • Nyitási és zárási, valamint egyéb adminisztratív jellegű feladatok pontos elvégzése.
 • Árukihelyezés, -feltöltés, termékek árának ellenőrzése, árazás.
 • Pénztárgép és POS bankkártya terminál kezelése.
Nyugodtan sorolj fel bármilyen szakmai tapasztalatot, akkor is, ha csak egy nyári diákmunka volt – biztosan feldobja az önéletrajzot!

Tanulmányok szekció a recepciós önéletrajzban

A tanulmányok elhelyezése azért is fontos, mert sok esetben megjelölik az álláshirdetésben, hogy milyen fokú végzettséggel rendelkező jelölteket várnak. Amennyiben tehát van felsőfokú, egyetemi végzettséged, mindenképp kerüljön bele az önéletrajzodba. A tanulmányok felsorolása esetén először írd a szakot, majd alá az iskola nevét, alá, hogy mettől-meddig jártál oda.

Sok esetben egyébként elegendő a középfokú végzettség, ha ennél többre van szükség, akkor azt külön jelzik. A turizmus vendéglátásban gyakoribb, hogy kérnek felsőfokú, szakirányú végzettséget, de nem lehetetlen akkor középfokú végzettséggel állást találni akkor sem, ha valamilyen multinacionális céghez jelentkezel. Mindezek mellett tehát fontos a tanulmányok prezentálása. Itt is a fordított időrendi sorrendet használd, és az általános iskolát már ne sorold fel.

HELYES
Tanulmányok

Turizmus-vendéglátás
Budapesti Gazdasági Egyetem
2017 – 2020
Budapest

Ezt a változatot mindenképp kerüld el:

HELYTELEN
Tanulmányok

Turizmus vendéglátás, BGE

Tanulmányok szekció pályakezdőként

Pályakezdőként mindig sorold fel azokat kapcsolódó kurzusokat is, amelyek segíthetnek a kiválasztási folyamat során. Emellett bármilyen kiváló eredményt, iskolán kívüli projektet, verseny helyezést érdemes felsorolni, hiszen ezek is előnyt biztosíthatnak!

Lehetőleg olyan tárgyak kerüljenek felsorolásra, amely kapcsolódnak a recepciós munkakörhöz.

HELYES
Tanulmányok

Turizmus-vendéglátás
Budapesti Gazdasági Egyetem
2017 – 2020
Budapest

 • Tanulmányi átlag: 4.3
 • Főbb tantárgyak: turizmus rendszere, vendéglátás, szállásadás, utazásszervezés, turisztikai erőforrások, a turizmus közigazgatási, szakigazgatási, önkormányzati vonatkozásai, turizmus marketing.

Képzés vs. tapasztalat: melyik legyen az első?

Szakmai tapasztalat híján érdemes a tanulmányok felsorolását, ezt a szekciót előre venni, és csak utána a kevéske tapasztalatot leírni. Amennyiben viszont van több éves tapasztalattal rendelkezel akár recepciós, office manager, irodai asszisztens vagy eladói területen, akkor azt vedd előre.

A legjobb készségek a recepciós önéletrajzban

A készségek és képességek tárháza nagyon széles, ugyanis teljesen más képességekre van szüksége egy irodai recepciósnak, mint egy magánrendelő recepciósának vagy egy szépségszalonban dolgozónak.

A készségek és képességek általában személyiségbeli, vagy motivációs tényezők, tulajdonságok. Fejleszteni lehet azokat, azonban, ha valaki például nem önálló, akkor azt nehéz lesz a semmiből megteremteni. Emellett léteznek hard skillek, vagyis technikai tudás, szakmai ismeretek egy adott szakmához kapcsolódóan. Összesen körülbelül 5-8 képesség kerüljön felsorolásra, nyugodtan lehet többségben soft skill.

💡 Tény: A legtöbb kulcsszót a képességek és a készségek között rejtheted el, amelyeket az álláshirdetés elvárásokat tartalmazó részében találsz meg.

👉 Ebben a szekcióban különösen fontos, hogy minél több kulcsszó legyen megtalálható. Ezt ugyanis elsőként fogja a HR-es szemügyre venni!

A soft skillek, vagyis készségek, képességek

Az erre vonatkozó elvárásokat biztosan megtalálod az álláshirdetés szövegében. Nagyon fontos, hogy csak olyat írj bele az önéletrajzba, amelyet szívesen meg is mutatsz, akár az interjún is. Sokszor ugyanis tesztelik ezeket a képességeket! Ha azt írod, hogy kiváló a kommunikációs készséged, majd az interjún meg sem mersz szólalni, azt biztosan nem vet jó fényt a jelentkezésedre. Emiatt is fontos, hogy csak olyan kerüljön bele a szekcióba, ami valóban téged jellemez.

Általában ezeket kérik egy recepcióstól:

 • Kiváló kommunikációs készség
 • Erős ügyfélközpontú látásmód
 • Vevőorientált hozzáállás
 • Kiváló problémamegoldó képességek
 • Jó szervező
 • Csapatjátékos
 • Figyelmes és környezetére igényes
 • Empatikus
 • Segítőkész
 • Felelősségteljes
 • Lelkiismeretes
 • Önálló
 • Precíz
 • Pontos
 • Monotonitástűrés
 • Terhelhetőség

A hard skillek, vagyis szakmai tudás

Recepciós esetében szerencsére kevés a szakmai elvárás, hiszen minden cég máshogy működik, ezért tudja minden munkaadó, hogy be kell tanítani az új recepciós munkatársat. Mindez ellenére azonban néhány szakmai tudás birtokában kell lenned, hogy ezeket az önéletrajz is meg kell hogy mutassa. Ide tartoznak különböző szoftverek, programok használata, ismere, és a nyelvismeret is. 

 • Angol középfokú nyelvismeret
 • Microsoft Excel
 • Google Calendar, Meet, Hangouts
 • SAP
 • Octopus ismerete
 • Oracle rendszer
 • Pénzügyi ismeretek
 • Értékesítési ismeretek
 • Kereskedelmi ismeretek

Nyelvismeret

Recepciósként biztosan szükséged lesz legalább egy angol középszintű nyelvismeretre, így ennek feltüntetése elengedhetetlen. Minél több nyelven beszélsz, annál jobb, és annál magasabb lehet a fizetésed is, így semmiképp ne hagyd ki. Mindig írd a nyelvtudás mellé a szintet is, hogy teljes képet kaphasson a HR-es a tudásodról.

HELYES
Nyelvtudás

Angol – felsőfokú nyelvismeret
Német – középszintű nyelvismeret

További szekciók – hobbi és érdeklődés

A további szekció megadása nyugodtan lehet a hobbi és érdeklődési kör, ugyanis ez sokat elárul a személyiségedről. A recepciós elsődleges feladata az, hogy barátságos, közvetlen és megbízható legyen, így minél nagyobb betekintést nyújts a személyiségedbe.

Ezt úgy teheted meg, hogy legalább 4-5 hobbit felsorolsz. Ha ez esetleg az álláshoz is kapcsolódó, akkor tuti nyert ügyed van. Az olvasás, különböző edzésformák megfelelők ebbe a kategóriába, de a bulizást lehetőleg hagyd ki.

HELYES
Hobbi, érdeklődési kör

Olvasás
Kirándulás
Jóga
Zongora

Összefoglaló: kulcspontok a tökéletes recepciós önéletrajz megírásához

A recepciós a cég arca, így ennek megfelelően az önéletrajz is tűpontos és barátságos kell, hogy legyen. Ezt úgy érheted el, ha minden adatot többször ellenőrzöl, valamint egy szuper sablont választasz ki. Használj 11-12-es betűméretet, és olyan hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial. Átlátható, könnyen olvasható legyen önéletrajz, függetlenül attól, hogy hány éve vagy a szakmában, és az egy oldal hosszúságot ne lépje át.

Az alábbi szekciók mindig szerepeljenek:

 • Személyes adatok, karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés, tapasztalat, tanulmányok, képességek és készségek és a nyelvtudás.
 • A személyes adatok pontosak legyenek, és mindig frissítsd azokat az önéletrajzodban. A professzionális fotó se maradjon le!
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legújabb munkahelyeddel kezdd a felsorolást. Pályakezdőként mindig sorold fel a gyakornoki vagy diákmunkákat is, biztosan előnyt jelent.
 • A tanulmányok során mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd a felsorolást, és szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és mikor jártál az intézménybe. Pályakezdőként sorolj fel néhány releváns tantárgyat, tanulmányi átlagot is.
 • A képességek és készségek mindig kulcsszóként vannak elrejtve a hirdetésben, így ha jellemző rád az, amit ott találsz, akkor használd azokat. Ennek megfelelően, minden egyes jelentkezés során írd át azokra, amelyeket az álláshirdetésben találsz.
 • A szakmai összegzést és karriercél meghatározást hagyd a legvégére, ugyanis így könnyebb 3-5 mondatban összefoglalni a teljes karrieredet, motivációdat, eredményedet.
 • A nyelvtudás sok esetben elengedhetetlen, így mindig sorold fel a szintjét is.

Gyakran Ismételt Kérdések

Csak felsőfokú végzettséggel lehetek recepciós?

Általában nem, de mindig megtalálod az erre vonatkozó elvárást az álláshirdetésben.

Pályakezdőként is van esélyem állást találni?

Természetesen! Sőt, sok esetben diákmunkaként is meghirdetik, így érdemes diákszövetkezeten keresztül keresni munkát!

önéletrajz recepciósnak

recepciós önéletrajz sablon önéletrajz recepciós munkára
Recepciós önéletrajz letöltése Recepciós önéletrajz példa