Rendezvényszervező önéletrajz minta

A rendezvényszervezők koordinálják és szervezik egy rendezvény összes aspektusát annak érdekében, hogy az ügyfél vízióját életre kelthessék és sikeres legyen a rendezvény. A munka szórakoztató, azonban nem könnyű. Legyőzhetetlen szervezési, tervezési és kommunikációs készségekre van szükség, hogy kiemelkedő rendezvényszervező önéletrajzot készíthess. A rendezvényszervező feladatköreihez tartozik a helyszín kiválasztása, alvállalkozókkal való tárgyalás a kliens érdekében, és költségvetés menedzselése.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Amennyiben úgy gondolod, hogy benned megvan, amire szükség lehet ahhoz, hogy profi rendezvényszervező vagy rendezvény koordinátor lehess, akkor indulj el az úton. Mutatunk néhány önéletrajz tippet, amelyekkel megszerezheted a hőn áhított interjúkat és az álommunkát.

Mit írjak bele a pályakezdő rendezvényszervező önéletrajzba?

Ha pályakezdő rendezvényszervező vagy, és nincs még túl sok szakmai tapasztalatod, attól még jelentkezhetsz rendezvényszervező állásokra. Ezeket írd bele rendezvényszervező önéletrajzodba ebben az esetben:

 • Az első és legfontosabb, hogy rendezvényszervező önéletrajzod átjusson a jelölt szűrő programon, tehát az álláshirdetésben található kulcsszavakat mindenképp írd bele az önéletrajzba. 
 • Ha vannak olyan készségeid, amelyeket előző munkahelyen vagy releváns iskolai projekten szereztél, és ide is illik, akkor nyugodtan írd bele a rendezvényszervező önéletrajzba.
 • A legtöbb HR-es olyan rendezvényszervezőt keres, akinek már van szakmai tapasztalata. Ezért a családi rendezvények, társas események megszervezését is beírhatod a szakmai tapasztalat részbe. 
 • Ha van bármilyen, a rendezvényszervező szakmához kapcsolódó tréninged, képzésed, például valamilyen oklevél a területről, akkor azt is tedd bele a rendezvényszervező önéletrajzba. 
 • Használj önéletrajz szerkesztőt vagy sablont a tökéletes rendezvényszervező önéletrajz megírásához. 

Kezdd a rendezvényszervező önéletrajzodat a személyes adataiddal

Az elérhetőségeid, személyes adataid megadása az egyik legfontosabb az önéletrajzban. Gondolj bele, hogy minden szükséges képességgel és tudással rendelkezel, de nem jól adtad meg az elérhetőségeidet, így nem érnek el – elveszted a lehetőséget.

Az elérhetőséged a fejlécben kapjon helyet a rendezvényszervező önéletrajzodban. Tartalmazza a teljes nevedet, beosztásodat a jelenlegi munkahelyeden, email címedet és telefonszámodat, valamint egy linket az online portfóliódhoz vagy weboldaladhoz. A jelenlegi lakóhelyedet is megadhatod külföldi munka pályázása esetén. 

Példa

Kovács Alex
Rendezvényszervező
+3620/345-6789
alex.kovacs@gmail.com
alexko@behance.com

Rendezvényszervező önéletrajz sablon

Egy professzionális önéletrajz megírása nem mindenki számára egyszerű. Lehet, hogy a lehető legnagyszerűbb képességekkel rendelkezel, de nem tudod, hogyan építsd be azokat a rendezvényszervező önéletrajzba.

Egy rendezvényszervező önéletrajz sablon vagy önéletrajz szerkesztő használata fontos, mert útmutatóként használ az rendezvényszervező önéletrajzod elkészítéséhez. Segíti az adataidat összerendezni, benne az összes szekcióval, és abban segít, hogy professzionális önéletrajzot készíthess.

A jó önéletrajz sablon pedig segít a jó benyomás keltésében, és helyet biztosít annak, hogy megmutasd a készségeidet, képességeidet és a tehetségedet. Nézd meg önéletrajz sablonjainkat.

Mutasd be magad a hiteles karriercél meghatározással

A rendezvényszervező önéletrajz karriercél meghatározás egy rövid paragrafus, amely kiemeli a szakmai céljaidat, főleg, ha még nincs nagyon rendezvényszervezői szakmai tapasztalatod. Meg kell, hogy mutasd, hogy a HR-esnek, hogy a saját szakmai céljaid egyeznek a cég céljaival. 

Egy jó karriercél meghatározás meg kell, hogy ragadja a HR-es figyelmét, és megigézve kell, hogy érezze magát, így tovább olvashassa a rendezvényszervező önéletrajzodat. 

A rendezvényszervező karriercél meghatározás is legyen listázva az önéletrajzod legtetején, az elérhetőségeidet tartalmazó fejléc alatt.

A rendezvényszervező önéletrajzban szakmai bemutatkozó mutat jobban, ha már van szakmai tapasztalatod.

Rendezvényszervező karriercél meghatározás

Példa

HELYES

Ambíciózus projektmenedzser 3 éves szakmai tapasztalattal a stratégia tervezésben és kapcsolattartásban. Tapasztalat az adománygyűjtő rendezvényeink sikeres kivitelezésének területéről, valamint szeretném az AT Kft.-nél kamatoztatni a képességeimet, mint rendezvényszervező. 

HELYTELEN

Erősen ambiciózus személy, aki képes egy dinamikusan fejlődő munkahelyen, egyszerre több határidővel dolgozni. Szeretnék a céghez Junior Rendezvényszervezőként csatlakozni. 

Munkatapasztalatra vonatkozó rész a rendezvényszervező önéletrajzban

A munkatapasztalatoknak a rendezvényszervező önéletrajzodban ki kell tűnniük. Ez a szekció ad esélyt arra, hogy megmutasd a leendő munkaadódnak, hogy bármilyen rendezvényszervezői feladatot el tudsz látni. 

A szakmai tapasztalatok résznek relevánsnak kell lennie a megpályázott pozícióhoz. Kezdd a legfrissebb, jelenlegi munkáddal, mert a legtöbb HR-es a legújabb projektedről szeretne hallani. 

Példa

HELYES
Rendezvény koordinátor
Exkluzív Rendezvények

 1. január – 2020. szeptember
 • A kliensünk céges rendezvényeinek átfogó szervezése, beleértve a vacsorákat és üzleti ebédeket, valamint a céges megbeszéléseket.
 • Stratégiai tanácsadás a reklámszakma és a speciális rendezvények területén, átlagosan 35 százalékos költségcsökkentést elérve a céges kiadásokban.

Feladatok és feladatkörök 

Nagyon fontos, hogy a szakmai tapasztalataidról részletesen mesélj, és ebben a feladataidat és feladatköreidet is beleértve. Ha szeretnéd, hogy a rendezvényszervező önéletrajzod kitűnjön a többi álláskereső önéletrajza közül, és mindenképp számszerűsítsd az elért eredményeidet, mivel ez megmutatja a HR-esnek, hogy mit hozhatsz a céghez. Vessünk egy pillantást a példákra, amiket láthatunk a rendezvényszervező önéletrajz példákban. 

HELYES
 • A költségvetés megbízottjaként az alvállalkozókkal és megbízottakkal való tárgyalás intézése, hogy a költségvetést 20 000 dollár alat tarthassuk a nagyszabású rendezvények esetében.
 • Szakmai rendezvényeken a cég szolgáltatásainak promotálása, az ügyfelekkel való  kapcsolat javítása, ezáltal az ügyfél hálózat 20 százalékos növekedése.
HELYTELEN
 • Különböző rendezvények szervezése.
 • Nemzetközi ügyfelekkel való kapcsolattartás.
 • Céges megbeszélések tervezése.

Tanulmányokról szóló szekció a rendezvényszervező önéletrajzban

Nagyon fontos, hogy a tanulmánaidat felsorold, még akkor is, ha ezt nem kérik az álláshirdetésben. 

Néhány HR-es rögtön az iskolázottságot keresi az önéletrajzodban, hogy megnézze, a kellő tudás birtokában vagy-e, főleg, ha elvárás a professzionális képzés megléte, így ezt csekkold, mielőtt listázod a tanulmányaidat. 

Nézd meg az álláshirdetést, vagy használj rendezvényszervező önéletrajzi sablont, hogy segíthessünk a tanulmányaid megfelelő felsorolását. Nézd meg az önéletrajzi példáinkat itt.

Példa

Turizmus-vendéglátás
Budapesti Gazdasági Egyetem
2014 – 2017

Mi a legjobb formátum egy rendezvényszervező önéletrajzhoz?

A rendezvényszervező önéletrajz alapeleme, hogy a formátummal felhívja magára a figyelmet. Az ajánlott önéletrajz forma a rendezvényszervező önéletrajzhoz az a fordított időrendi sorrend típus. Ez azért van, mert az ATS rendszer ezt tudja a legkönnyebben átvizsgálni, hiszen itt a legújabb munkatapasztalatot írod be elsőnek, legelőre. Ha már nagy szakmai tapasztalattal rendelkezel a rendezvényszervezői vagy rendezvény koordinátori területen, akkor ez a legjobb formátum, amit használhatsz. 

További gyakori formátum a funkcionális és a kombinációs önéletrajz típus. A funkcionális önéletrajz a szakmai céljaidról és a képességeidről szól, nem pedig a tapasztalataidról ez útóbbi kissé háttérbe szorul. Ha még nincs elég rendezvényszervezői tapasztalatod, akkor ez a megfelelő formátum számodra, hiszen inkább a készségeidre, képességeidre helyezi a hangsúlyt.

A kombinált önéletrajz keveri a kronologikus és a funkcionális önéletrajz típust. Ez a formátum inkább azoknak jó választás, akiknek rengeteg szakmai tapasztalatuk van már a területen. 

Rendezvényszervező önéletrajz – készségek

Amennyiben szeretnéd mint rendezvényszervező vagy rendezvény koordinátor az álommunkát megszerezni, akkor az elvárt képességeknek és készségeknek szerepelniük kell az önéletrajzodban. Ezek alapvető készségek, beleértve a technikai és személyiségbeli képességeket, amelyek segítségével a rendezvényszervező és rendezvény koordinátor tökéletes rendezvényt képes szervezni. 

Ezek között megtalálod a:

Technikai tudás

 • Rendezvényszervezői szoftver
 • Rendezvény tervezői szoftver
 • Étel-ital biztosítása
 • Projektmenedzsment
 • Költségtervezés
 • Rendezvény kivitelezése
 • Logisztika
 • Piackutatás

Készségek, képességek

 • Precizitás
 • Időgazdálkodás
 • Kitűnő interperszonális készség
 • Vevőelégedettség 
 • Kreatív gondolkodás
 • Kommunikációs készség

Tippek, hogy rendezvényszervező önéletrajzodat új szintre emelhesd

A HR-es biztosan sok rendezvényszervező önéletrajzot kap nap mint nap, így muszáj kitűnni a többi jelölt közül. 

Mindenképp szükséged lesz néhány további szekcióra, ha szeretnéd a rendezvényszervező önéletrajzodat új szintre emelni és megmutatni, hogy te egy precíz rendezvényszervező vagy. Néhány szekció, amelyeket még beépíthetsz a rendezvényszervező önéletrajzba:

Díjak és oklevelek

Amennyiben van bármilyen okleveled vagy díjad, akkor azt mindenképp írd bele az önéletrajzodba. Az ilyen oklevelek szakértelmet és professzionalizmust mutatnak a HR-es és a leendő munkáltató számára. 

Hobbi és érdeklődési kör

A hobbijaid és érdeklődési köröd segít abban, hogy jobban megismerjenek, és ezáltal egy kis plusz szimpátiára tehetsz szert.

Nyelvtudás

Ha beszélsz valamilyen nyelven, akkor ne hezitálj azt betenni a rendezvényszervező önéletrajzba. A HR-es lehet, hogy olyan rendezvényszervezőt keres, aki beszél nyelveket is, így képes nemzetközi alvállalkozóval is együtt dolgozni.

Kísérőlevél

Egy rendezvényszervező kísérőlevél küldése sokszor opcionális az álláshirdetés esetén és nem elvárás, de ennek ellenére mégis érdemes minden esetben küldened. Egy nagyszerű kísérőlevéllel megkülönbözteted magad a többi jelölttől. 

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen készségekre, képességekre van szükség ahhoz, hogy rendezvényszervező lehessek?

A legjobb, hogy a technikai tudás és a képességek, készségek kombinációja meglegyen egy rendezényszervezőnél. Erős kommunikációs és szervezői készségekre van szükséged. 

Jelöljek meg referencia személyeket a rendezvényszervező önéletrajzba?

Megadhatsz referencia személyeket mind a rendezvényszervezői, mind a rendezvény koordinátori önéletrajzban, ha ezek a személyek biztosan jókat mondanak majd rólad a leendő munkaadónak. 

Kell szakmai tapasztalat ahhoz, hogy rendezvényszervező legyek?

Néhány álláshirdetésnél jelzik, hogy szükséges szakmai tapasztalat, de anélkül is lehetsz rendezvényszervező, amennyiben rendelkezel azokkal a készségekkel és képeségekkel, amelyeket feltüntetnek az elvárások között. 

Tegyek képet a rendezvényszervezői önéletrajzba?

Természetesen tehetsz bele képet, de nem szükséges. Inkább a tartalom minőségére helyezd a hangsúlyt, ne pedig képekkel töltsd meg.