Szociális munkás önéletrajz

A szociális munkás egy igen “rejtett” szakma, ha lehet így fogalmazni. A mindennapi életünk során nem találkozunk velük, hacsak nem dolgozik a szakmában egy barátunk, rokonunk. A szociális munkások ugyanis a nehéz helyzetben lévő, szegény vagy mélyszegény családokkal foglalkoznak.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

Családlátogatással, eset vezetéssel, különböző mentorációs vagy prevenciós programok szervezésével, szakmai beszámolók készítésével foglalkoznak. Ott vannak, ahol a legnagyobb szükség van minden apró segítségre. Szinte láthatatlanok a polgári réteg számára, viszont a szegényebb rétegek mindennapjait könnyítik meg.

Ha neked is az az elhivatottságod, hogy másokon és másoknak segíts, akkor a szociális munka a te asztalod. Mielőtt azonban elkezdenél pályázni az állásokra, egy nagyszerű önéletrajzra lesz szükséged, amellyel leveheted a lábáról bármelyik intézményvezetőt!

Tartalomjegyzék

Szociális munkás önéletrajz minta

Személyes adatok
Varga Erzsébet
Szociális munkás
Telefonszám: 0630/678-6543
Email cím: erzsebet.varga@gmail.com
Születési hely, idő: Budapest, 1977. 10. 14.

Magamról
Kiemelkedő empátiával, toleranciával, kommunikációs készséggel rendelkező személyiség vagyok, és több mint 20 év szakmai tapasztalattal rendelkezem. Az előző munkahelyemen gyermekek kiemelésével foglalkoztam, adminisztrációs feladatokat végeztem, esettanulmányokat készítettem, prevenciós programok megszervezésében vettem részt. Fő célom, hogy egy olyan alapítványnál dolgozhassak, ahol sérült gyerekekkel foglalkozom, hiszen úgy gondolom, nekik van a legnagyobb empátiára szükségük.

Szakmai tapasztalat

Szociális munkatárs
Cseppkő Alapítvány
2017. március – 2022. május
Budapest

 • Prevenciós programok szervezése, tartása legfőképp kamaszkori gyermekeknek a droghasználatról.
 • Együttműködés a szakterületekkel, külső és belső szakemberekkel, munkatársakkal, mindennapi kapcsolattartás.
 • Szakmai beszámolók készítése, adminisztrációs feladatok ellátása.
 • A családokkal való együttműködés, családlátogatások.

Esetmenedzser
Bárka Családsegítő Központ
2000. március – 2017. március
Budapest

 • A családi konfliktusok megoldását, különösen válás, gyermekelhelyezés, kapcsolattartás esetében, a meditációs segítség megszervezése.
 • Veszélyeztetettség esetén a gyermekvédelmi nyilvántartás vonatkozó adatlapjainak kitöltése, adminisztrációs feladatok ellátása.
 • Esetkonferencia szervezése, ahol a szakemberek véleményét jegyzőkönyvbe foglalva elősegítettem a gyermek elhelyezését.

Tanulmányok

Gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó szakirányú továbbképzés
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
2010 – 2012
Eger

Szociális munka
Eötvös Lóránd Tudományegyetem
2003 – 2007
Budapest

Érettségi
Lazac Árpád Gimnázium
1992 – 1996
Kecskemét

Készségek, képességek

 • Nyitottság
 • Empátia
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Szervezési képességek
 • Elfogadás
 • Tolerancia
 • Emberek szeretete

Nyelvismeret
Angol – középszintű nyelvtudás

szociális munkás 2

Szociális munkás foglalkoztatottság

A szociális munkás ugyanúgy közalkalmazottként foglalkoztatható, mint a tanár vagy az óvónő. Éppen emiatt a munkabér besorolásuk is a közalkalmazotti bértáblában meghatározottakat követi. A szociális munkás bruttó átlagbér 2022. januártól 370.000 forintra emelkedett.

A szociális munkás szakma nagy részében viszont középiskolai végzettségűek dolgoznak. Bár lehet diplomát szerezni a területen, kevesen választják pontosan az alacsony bérek miatt. A Pénzcentrum adatai alapján a szociális segítők bruttó 285.000 forintot, a szociális gondozó, szakgondozó 294.000 forintot, a szociális munkás 370.000 forintot kap. Ez az összeg azonban a bérminimum és a szociális ágazati pótlékok összege együttesen! Emellett még tömegközlekedési bérletre, ruhapénzre lehet számítani.

Emellett lehetőség van alapítványoknál is elhelyezkedni, de szociális munkásnak számít a családsegítő, idősgondozó, a nyugdíjas otthonban dolgozók is, valamint az ifjúsági segítők is. A felsőfokú tanulmányok, amelyeket általában elvárnak a pozíció betöltéséhez, az a szociális munkás, szociálpedagógus, pszichológus, mentálhigiénés szakember.

Hogyan készül a szociális munkás önéletrajz?

A szociális munkás önéletrajz legfőbb erénye itt is az, hogy professzionális és konvencionális megjelenésű legyen. Mit jelent mindez? Ebben a szakmában nincs helye a kirívó, harsány színeknek! Az “egyszerű de nagyszerű” elvét követve minél átláthatóbb, tradicionálisabb megjelenést válassz, ha szakmai önéletrajzot kérnek.

⚠️⚠️ Arra figyelj, hogy sok esetben Europass önéletrajzot kérhetnek! Ha ez van meghatározva az álláshirdetésben, akkor csak ilyet küldj, máskülönben el sem olvassák az anyagodat!

🖊️ Mindamellett figyelj arra, hogy minden szükséges iratot beküldj a jelentkezés során:

 • Szakmai önéletrajz
 • Motivációs levél
 • Végzettségekről készült fénymásolat
 • 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány
 • Dokumentum, amelyben jóváhagyod, hogy felhasználhassák az adataidat.

Az önéletrajz kinézetéhez pedig érdemes olyan hagyományos betűtípust használni, mint a Calibri, Arial, Times New Roman, valamint a 11-12-es betűtípus. Az önéletrajz hossza lehetőleg 1 oldal legyen, hiszen a 15 évnél régebbi munkahelyeket, ha több is van belőlük, nem kötelező felsorolni.

Az önéletrajz elrendezése

Az önéletrajz elrendezésének terhét egy jól kiválasztott sablon tudja levenni a válladról. Egy sablon meghatározza az elrendezést, megjelenést, designt, így ezekkel nem kell többet foglalkoznod. Mindamellett pedig ingyenes, online önéletrajz szerkesztő segítségével gyorsan és könnyen ki tudod tölteni adataiddal a sablont, és már kész is van az önéletrajz!

💡  Tipp: Mi ehhez a pályához a Prague, illetve a Sydney sablonokat ajánljuk!

Ami még meghatározza az önéletrajz elrendezését, az maga a szakmai tapasztalat mennyisége. Ha ugyanis már van legalább 2-3 év tapasztalatod a területen, akkor a klasszikus önéletrajz típust ajánljuk, amelyben fordított időrendi sorrendben tudod megmutatni mindezt. Ha pedig nincs, akkor a legjobb, ha a szakmai tapasztalat szekció kimarad. Ebben az esetben olyan típusú önéletrajzra van szükséged, amely a képességekre és készségekre helyezi a hangsúlyt, mint amilyen a funkcionális önéletrajz típus.

Egy önéletrajzban az alábbi szekciókat különítjük el egymástól:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Szakmai összegzés, karriercél meghatározás
 • Szakmai tapasztalat
 • Tanulmányok
 • Készségek és képességek
 • Egyéb képzések, végzettségek
 • Nyelvtudás

Ezek szerepeljenek benne, de természetesen további szekciókat is megadhatsz, mint amilyen a hobbi vagy az elismerések, eredmények!

A személyes adatokat tartalmazó fejléc

A személyes adatok általában a fejlécbe kerülnek, ezzel is helyet spórolva. Itt található rólad az összes fontos elérhetőségi adat, amelyeken keresztül el tud érni a potenciális munkaadó. Fontos, hogy soha ne add meg a jelenlegi munkahelyi e-mail címedet, csak a saját, személyes elérhetőséget. A megfelelő e-mail cím pedig szintén professzionalizmust kell, hogy sugalljon, valódi szakember benyomását keltve, így mindenképp érdemes a kereszt-, illetve a vezetéknevedből felhasználónevet formálni.

Ebben a szekcióban tehát ezek az adatok kell, hogy szerepeljenek:

 • Név
 • Beosztás
 • Email cím
 • Telefonszám
 • Lakcím
 • Születési hely és idő
HELYES
Személyes adatok
Varga Erzsébet
Szociális munkás
Telefonszám: 0630/678-6543
Email cím: erzsebet.varga@gmail.com
Születési hely, idő: Budapest, 1977. 10. 14.
Lakcim: 1114, Móricz Zsigmond körtér 13. 4/11.

🔴🔴  Lehetőleg az olyan email címeket, mint az erzsike77@gmail.com kerüld, mert egyáltalán nem kelt profi benyomást!

Kell fotót mellékelni a szociális munkás önéletrajzhoz?

Alapvetően ajánljuk a fotó csatolását, de nem kötelező. Ha az álláshirdetésben úgy fogalmaznak, hogy  fényképes szakmai önéletrajzot várnak, akkor kötelező beilleszteni képet  az önéletrajzba, egyéb esetben viszont tiéd a döntés.

Az biztos, hogy segít pozitív első benyomás kialakításában, ha a fotó igazán profi. Ehhez viszont nincs szükség műtermi fotózásra és valódi fotós felkérésére. Elég, ha fehér fal előtt, egyszerű, egyszínű, lehetőleg bézs/fekete pólóban vagy blúzban, természetes hajjal és sminkkel készül a fotó, amelyet bárki készíthet rólad. A lényeg, hogy megvilágott legyen a hely, például egy fényes napsütéses délelőtt/délután készüljön! A tökéletes önéletrajz fénykép elkészültéről ide kattintva olvashatsz további tippeket.

Szakmai összegzés karriercél meghatározás

A szakmai összegzés vagy karriercél meghatározás egy és ugyanaz, különbség mindössze annyi, hogy előbbit akkor használd, ha már van legalább 2-3 évnyi munkatapasztalatod a területen. A hosszúságuk 3-4 mondat, és arról szólnak, hogy milyen készségeid, képességeid vannak, milyen feladataid voltak eddig, mi a motivációd. Lehessen látni belőle a lelkesedést, elhivatottságot és professzionalizmust! Nézzük, hogy is néz ki ez a gyakorlatban, egy önéletrajzban:

HELYES
Magamról

Kiemelkedő empátiával, toleranciával, kommunikációs készséggel rendelkező személyiség vagyok. Az előző munkahelyemen sérült felnőttekkel foglalkoztam, adminisztrációs feladatokat végeztem, esettanulmányokat készítettem, prevenciós programok megszervezésében vettem részt. Fő célom, hogy egy olyan alapítványnál dolgozhassak, ahol sérült gyerekekkel foglalkozom, hiszen úgy gondolom, nekik van a legnagyobb empátiára szükségük.

Ebből a szakmai összegzésből látható, hogy milyen munkaerő a jelentkező, valamint, hogy milyen feladatok elvégzésében van tapasztalata. Összefoglalva tehát érdemes ezeket beírni ebbe a szekcióba:

 • 3-4 képesség, készség megemlítése, lehetőleg ugyanazok, amelyek az álláshirdetésben is szerepelnek. Ez azzal járhat együtt, hogy minden jelentkezés előtt ki kell cserélned!
 • 2-3 pontos feladat, amelyeket elvégeztél.
 • Motiváció, hogy miért ide szeretnél jelentkezni.
 • Eredmény felsorolása, ha van, például, ha az év dolgozója címet elnyerted.
 • Fő célod, amely a mindennapjaid során motivál, és amely az elhivatottságodat mutatja meg.

Karriercél meghatározás pályakezdők részére

Ha még nem rendelkezel szakmai tapasztalattal, akkor se búsulj! A karriercél meghatározás ugyanis helyettesíti a szakmai összegzést ebben a helyzetben! Ugyanazok a megkötések érvényesek rá, csak inkább a képességek, készségek, motiváció bemutatása kerül előtérbe, amelyet a szakirányú tanulmányaiddal tudsz kiegészíteni. Ha pedig új vagy ezen a pályán, de más területen már dolgoztál, akkor nyugodtan mutasd be, hogy az a tapasztalat hogyan segítené az itteni munkavégzésedet!

HELYES
Célom

Türelmes, pontos és precíz, magas empátiával és kommunikációs készséggel rendelkező, frissen végzett szociális munkás vagyok. Tanulmányaimat az ELTE ifjúsági tanácsadó szakán folytattam, ahol leginkább kamaszkorú gyermekekkel való empatikus foglalkozást tanultam. Mindezek miatt szeretnék az alapítványnál elhelyezkedni, ugyanis hiszem, hogy a kamaszkor egy fontos állomás a fiatalok életében, és útmutatásra, a lehető legtöbb segítségre lehet szükségük.

Ha pedig más területen szereztél tapasztalatot:

HELYES
Célom

Pedagógusi pályám során kiváló kommunikációs készségre, szervezési képességre, empátiára és nyitottságra tettem szert. Karrierváltásom oka az, hogy látom, hogy a mai gyerekeknek sokkal nagyobb támogatásra van szükségük, mint amit tanárként adhatok, hiszen az egész család támogatásra szorul. Fő motivációm az, hogy megnyugtató, biztonságos közeget nyújtsak a gyerekeknek és a szülőknek, hogy tudják, nincsenek egyedül. Adminisztrációs tevékenységben és programok szervezésében már 5 év szakmai tapasztalatom van, és akár szakmai, pályázati anyagok elkészítésében is helytállok.

boldog család

Munkatapasztalat elhelyezése a szociális munkás önéletrajzban

A munkatapasztalat minden önéletrajz éke, hiszen ez mutatja meg, hogy mennyire vagy rátermett a feladatokra. Éppen ezért fontos, hogy úgy mutasd be a karrieredet, hogy könnyedén lehessen követni. Ennek bemutatásához a  fordított időrendi sorrendet  ajánljuk, vagyis a legújabb, jelenlegi munkahelyed kerüljön legfelülre, majd ezután következzen a többi.

Az alábbiak szerepeljenek a szakmai tapasztalatban:

 • Beosztás neve
 • Intézmény/alapítvány neve
 • Időtartam, hogy mikor dolgoztál ott
 • Város neve
 • 3-5 bulletpontba szedve a feladataidat, feladatköreidet.

Utóbbi esetén kerüljenek bele elért eredmények is, például, ha év dolgozója voltál, vagy új levelezőrendszert találtál, amit kezdtetek használni. Bármi, ami a nevedhez köthető biztosan előnyt jelent! Emellett törekedj arra, hogy ezek a feladatkörök minél jobban hasonlítsanak az álláshirdetésben megadott feladatokra!

HELYES
Szakmai tapasztalat

Szociális munkatárs
Cseppkő Alapítvány
2017. március – 2022. május
Budapest

 • Prevenciós programok szervezése, tartása legfőképp kamaszkori gyermekeknek a droghasználatról.
 • Együttműködés a szakterületekkel, külső és belső szakemberekkel, munkatársakkal, mindennapi kapcsolattartás.
 • Szakmai beszámolók készítése, adminisztrációs feladatok ellátása.
 • A családokkal való együttműködés, családlátogatások.

Esetmenedzser
Bárka Családsegítő Központ
2000. március – 2017. március
Budapest

 • A családi konfliktusok megoldását, különösen válás, gyermekelhelyezés, kapcsolattartás esetében, a meditációs segítség megszervezése.
 • Veszélyeztetettség esetén a gyermekvédelmi nyilvántartás vonatkozó adatlapjainak kitöltése, adminisztrációs feladatok ellátása.
 • Esetkonferencia szervezése, ahol a szakemberek véleményét jegyzőkönyvbe foglalva elősegítettem a gyermek elhelyezését.

Példa pályakezdő szociális munkások számára

A szociális ágazatban is óriási az emberhiány, így nem valószínű, hogy pályakezdőként nem találnál hamar munkát. Ehhez viszont szükség van arra, hogy vagy a funkcionális önéletrajz típust használd, ha egyáltalán nincs szakmai tapasztalatod, vagy ha van, akkor azt megfelelő módon mutasd meg.

👉 Ennél a szakmánál nem igazán számít, ha olyan diákmunkát végeztél, mint a bolti eladó, pénztáros, viszont ha bármilyen önkéntes munkát végeztél, mindenképp add meg!

HELYES
Szakmai tapasztalat

Telefonos operátor – önkéntes munka
Háttér Társaság
2010. január – 2010. szeptember
Budapest

 • Telefonos (vagy skype-on történő) lelki segély/életvezetési tanácsadás, krízisintervenció.
 • Telefonos közérdekű információnyújtás.
 • Tovább irányítás a Háttér Jogsegélyszolgálat szakembereihez, ha szükséges.
 • Diszpécseri információnyújtás – LMBTQI szervezetek által nyújtott programok, szórakozóhelyek, LMBTQI közösségi rendezvények országos szinten.

Tanulmányok felsorolása a szociális munkás önéletrajzban

A tanulmányok, a végzettség nagyon hangsúlyos egy szociális munkás esetén akkor, ha erre van külön megkötés. Sok hirdetésben csak középfokú végzettség vagy az érettségi az elvárás, de sok esetben felsőfokú végzettség megléte is kötelező. Az, hogy egyetem vagy középiskola szükséges, mindig kiderül az álláshirdetésből. Ha előbbi, akkor mindig meghatározzák, hogy pontosan milyen végzettséggel is jelentkezhetsz. Szakmai tapasztalat esetén elég az, ha a szak nevét, iskola nevét, kezdés és végzés évét valamint a várost nevezed meg.

HELYES
Tanulmányok

Gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó szakirányú továbbképzés
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
2010 – 2012
Eger

Szociális munka
Eötvös Lóránd Tudományegyetem
2003 – 2007
Budapest

Érettségi
Lazac Árpád Gimnázium
1992 – 1996
Kecskemét

👉 Mindig sorold fel az érettségit is, de időben ennél hátrébb már nem kell menned!

Tanulmányok felsorolása pályakezdőként

A tanulmányok felsorolása sokkal nagyobb szerepet kap abban az esetben, ha pályakezdő vagy. Ilyenkor ugyanis nem elég az, ha felsorolod a fentieket, hanem ez a szekció is lehetőséget biztosít arra, hogy még jobban felkeltsd az intézményvezető figyelmét. Ennek egyik módja az, ha például a tanulmányi átlagot is megadod (ha  az 3.8 felett volt), valamint néhány releváns tárgyat is megadsz, sőt, akár itt elért eredményeket is mutass meg!

Így fog tehát kinézni ez a szekció ebben az esetben:

HELYES
Tanulmányok

Szociális és mentálhigiénés szakgondozó
Pannon Kincstár Humán Szakképző Központ
2019 – 2020
Budapest

 • Főbb tárgyak: Fogyatékkal élők gondozási feladatai, ismeretei, egészségügyi alapismeretek, ápolástani, gondozási ismeretek, társadalomismeret, szociálpolitikai és jogi ismeretek, esetmegbeszélés, szupervízió.
 • Eredmény: Kiváló (Jeles).
 • Szakmai gyakorlat 6 héten át az Időskorúak Intézetében.
📌 Tény: Ha rendelkezel szakmai gyakorlattal, azt mindenképp írd bele a szakmai tapasztalat szekcióba is!

Készségek és képességek felsorolása az önéletrajzban

A készségek és képességek felsorolása mutatja meg igazán, hogy mire is képes a jelölt. Ezek mindig szerepelnek az álláshirdetésben is elvárásként, vagyis, hogy milyen munkaerőt, kollégát és személyiséget keresnek a csapatba. Elvárás ugyanis, hogy ki tudj jönni a kollégákkal és az emberekkel is! Az emberek szeretete itt igazán fontos! Összesen 6-8 darabot érdemes felsorolni, és ezek lehetőleg, amennyiben valóban igazak rád, akkor azok közül kerüljenek ki, amelyeket az álláshirdetésben is olvashatsz!

A soft skillek, mint lágy készségek

Minden új munka esetén el kell sajátítani új képességeket, de az biztos, hogy vannak adottak, amelyekkel rendelkezel. Ezeket inkább fejleszteni lehet, mintsem teljesen elsajátítani, ugyanis inkább személyiségbeli tényezők, tulajdonságok ezek. Pályakezdőként ezekből van több, és sokszor fontosabbak is, mint a technikai, szakmai tudás!

Ezeket találod meg a legtöbbször a hirdetésekben:

 • Nyitottság
 • Empátia
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Szervezési képességek
 • Elfogadás
 • Tolerancia
 • Emberek szeretete
 • Kreativitás
 • Terhelhetőség
 • Rugalmasság
 • Nagy munkabírás
 • Pontosság
 • Precizitás
 • Segítő, támogató attitűd

A hard skillek, vagyis a szakmai tudás

A képességek és készségek másik fajtája a hard skillek, vagyis a szakmai, technikai tudás. A legtöbb esetben erre vonatkozó megkötésekkel nem találkozni a szociális munkás álláshirdetésekben, esetleg néhány programot kell ismerni. Ide tartozhat az is, hogy milyen végzettséged van, vagy esetleg a nyelvtudás is, ha van ilyen megkötés! Ne aggódj azonban, mert a programok használatát egy munkahelyen el tudod sajátítani napok alatt, tehát inkább a soft skillek legyenek bemutatva!

Ezeket kérhetik a legtöbb szociális munka pozícióban

 • Felhasználói szintű számítógép ismeret
 • Büntetlen előélet
 • Angol nyelvismeret
 • Középfokú végzettség
 • Microsoft Word
 • Microsoft Excel

A nyelvtudás megjelölése az önéletrajzban

A nyelvtudás megjelölése opcionális, de mindenképpen előnyt jelent, ha beszélsz nyelvet. Az egyetemen kötelező legalább egy nyelvvizsga, így természetes, ha felsőfokú végzettséggel rendelkezel, akkor beszélsz valamilyen nyelven. Sajnos ennek feltüntetése nem emeli a bért, mint a legtöbb más szakmában, de emellett jó, ha minden készségedet, így a nyelvismeretet is feltünteted.

Arra figyelj, hogy nem elég magát a nyelvet felsorolni, hanem meg kell jelölni azt is, hogy milyen szinten beszéled az adott nyelvet. Alapvetően három szintet különböztetünk meg, ezek pedig az alap-, közép-, illetve a felsőfok. Érdemes a nyelvet magát kiemelni vastag betűvel, hogy jól látható legyen.

Példa arra, hogy hogyan jelöld a nyelvtudást:

HELYES
Nyelvismeret

Angol – középszintű nyelvtudás

Összefoglalás – kulcspontok a tökéletes szociális munkás önéletrajz megírásához

A szociális munkás szakmai önéletrajz megírásához is használj 11-12-es betűméretet, és olyan hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial. Egy ideális, egyszerű sablon kiválasztása megkönnyítheti azt, hogy hogyan épüljön fel az önéletrajz.

 • Lehetőleg az önéletrajz hossza ne legyen több, mint 1 oldal.
 • Szerepeljenek benne az elérhetőségek, karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés, tapasztalat, tanulmányok, képességek és készségek, nyelvtudás, amennyiben beszélsz nyelvet.
 • A személyes adatok megadása esetén különösképp ügyelj azok helyességére, itt nem fér bele a hibázás, vagy, ha elrontod az adataidat.
 • A szakmai összegzést használd tapasztalt szociális munkásként, a karriercél meghatározást pályakezdőként.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legújabb, jelenlegi munkahelyed megadásával kezdd, és úgy haladj időben hátra. Önkéntes munka mindenképp kerüljön bele, hiszen ez is az elhivatottságot mutatja.
 • A tanulmányok szekcióban mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd a felsorolást, és szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és hogy mikor jártál az intézménybe.
 • Pályakezdőként a tanulmányok megadása során sorolj fel néhány releváns tantárgyat is, sőt az átlagot is, vagy bármilyen kiemelkedő teljesítményt.
 • A képességek és készségek közül 6-8 darabot érdemes felsorolni.
 • A nyelvtudás sok esetben előnyt biztosíthat, így mindig sorold fel a szintjét is.

Gyakran Ismételt Kérdések

Honnan tudom, hogy milyen végzettség kell a szociális munkás pozíció betöltéséhez?

Ehhez a legjobb, hogyha a rendeletet nézed meg, ugyanis ez biztosítja azt, hogy mivel lehet szociális munkás valaki. Ide kattintva éred el a rendeletet.

Milyen hosszú legyen a szakmai önéletrajz?

Lehetőleg ne legyen hosszabb egy oldalnál, de akár kettő is lehet, ha annyi tapasztalatod van. Europass önéletrajz esetén pedig 4-6 oldal hosszúságú lesz, hiszen az nagyon részletes.

Pályakezdőként is el tudok helyezkedni?

Biztos, hogy igen, hiszen mint a legtöbb szociális ágazat, itt is munkaerőhiány van!