Tájkészítő önéletrajz – A-tól Z-ig minden lényeges!

A tájkészítő olyan szakember, aki a kültéri terek esztétikai és funkcionális tervezéséért, kialakításáért és karbantartásáért felelős, legyen szó lakókertekről, közparkokról vagy kereskedelmi ingatlanokról. Feladataik a virágok, fák és bokrok ültetésétől kezdve az olyan tereptárgyak tervezéséig és telepítéséig terjedhetnek, mint a sétányok, vízjátékok és támfalak.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A kertépítők karbantartják ezeket a területeket metszéssel, kaszálással, trágyázással és kártevők elleni védekezéssel is. Szorosan együttműködnek az ügyfelekkel, hogy életre keltsék a kültéri terekről alkotott elképzeléseiket, gyakran részletes terveket vagy tervrajzokat készítenek, mielőtt elkezdenék a fizikai munkát. Lényegében ötvözik a művészetet, a kertészetet és a környezetvédelemmel való törődést, hogy vizuálisan kellemes és fenntartható környezetet hozzanak létre.

A tájkészítő állás megszerzése rendkívüli elkötelezettséget igényel, de a lehetséges jutalmak gyakran csábítóvá teszik a karriert. A pozitív munkakörnyezet kialakításához és a munkával való elégedettség fokozásához azonban kulcsfontosságú a potenciális munkáltatók gondos mérlegelése. A karrier út elhamarkodott felépítése munkahelyi elégedetlenséget eredményezhet. Ezért egy figyelmesen összeállított rendezvényszervezői önéletrajz jelentősen növelheti az interjú elnyerésének esélyeit.

A tájkészítés területén a több interjúlehetőség megszerzése a stratégiailag összeállított önéletrajzon múlik, amely hatékonyan emeli ki az Ön képességeit és eredményeit. Személyre szabott, professzionális önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden lényeges elemet tartalmaznak, hogy segítsünk Önnek ebben a kritikus szakaszban.

Ez a cikk az önéletrajz egyes elemeinek összetettségét tárja fel, és az álláskeresők számára biztosítja a szükséges forrásokat ahhoz, hogy megkülönböztessék magukat a versenyképes munkaerőpiacon. Az önéletrajz összeállításának kulcsfontosságú szempontjait boncolgatjuk, kezdve egy szakszerűen és szigorúan megtervezett mintadokumentummal, amely ideális mérceként szolgál.

Tájkészítő önéletrajz

Tartalomjegyzék

Nézzük meg a CV-ben szereplő szakaszokat mintával

Adatok
Gábori Irén
Tájkészítő
E-mail: gaboriiren@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 24 – 41 – 432
Lakcím: 2345 Kecskés, Vargánya utca 42.
Születési hely, idő: 1973. 01. 30. Sopron

Bemutatkozás
Azon felül, hogy rengeteg tapasztalatom van a különféle kertek berendezésében és munkálásában, könnyen megértek egyéb munkákat is. További oktatásokra is szívesen elmegyek továbbképzés miatt, amit meg is tettem például az elmúlt pár évben. Bizonyos egyéb munkákat is megfelelő felkészültség mellett vagyok képes teljesíteni, így teljesen alkalmas vagy a leírásban szereplő állás betöltésére.

Tapasztalatok
Faktoring ügyfélkapcsolati kiemelt tanácsadó (Győr/Székesfehérvár)
OTP Bank Nyrt.
2015. május – 2020. február
Kecskemét

 • Aktív vállalati termékek, ezen belül elsősorban követelésvásárlási és faktoring finanszírozáshoz kapcsolódó értékesítésben való részvétel
 • Vállalati ügyfelekkel foglalkozó kollégák szakmai támogatása
 • Ügyféltárgyalásokon való aktív részvétel
 • Előterjesztési folyamatok menedzselése, előterjesztések megírása
 • Döntéseket követő szerződéses dokumentáció véglegesítése

Kárrendező
Profession Services
2017. április – 2019. március
Zugliget

 • Vállalati ügyfelek vagyonával és mérnöki kockázataival kapcsolatos kárrendezési folyamatok menedzselése
 • Folyamatos kapcsolattartás az ügyfelekkel, értékesítő partnerekkel és szakértőkkel
 • Részvétel termékfejlesztési folyamatokban az ügyfelek kockázatainak javítása érdekében
 • Szövegírási, szövegfrissítési feladatok ellátása, tartalmak SEO-zása
 • Részvétel helyi és nemzetközi projektekben

Iskolák
Cukrász
Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem
2010. március – 2011. április
Tiszavasvári

Festő
Pázmány Péter Katolikus Egyetem
2005. május – 2007. december
Balatonlelle

Érettségi
Semmelweis Egyetem

2003. augusztus – 2005. július
Nyíregyháza

Készségek és képességek

 • Személyes tapasztalatom is van a témában
 • Képes vagyok a fontos ügyek elintézésére
 • Szakmai diplomám van
 • Az állást maradéktalanul be tudom tölteni
 • Írni és telefonon beszélni is tudok az ügyfelekkel gond nélkül
 • Két fős vagy akár nagyobb fős csapat irányítására is képes vagyok
 • Erős kommunikációs képességgel rendelkezem
 • Jogosítványom is van
 • Az új dolgozóknak is tudok segíteni például
 • A régi megtanult programok helyett az újakat is tudom használni

Nyelvtudás

 • Angol – felsőfok

Tájkészítő önéletrajz

Milyen fizetésre számíthat az önéletrajz megírása után?

Miközben elkészíti önéletrajzát egy hasonló szakmai pozícióra, hasznos lehet, ha megismerkedik az ilyen szerepek várható fizetési tartományával. Általában az ilyen pozíciók kompenzációs csomagjai 250 000 és 300 000 forint között mozognak, bónuszokkal és juttatásokkal együtt.

Mindazonáltal számos tényező, így a felvételt végző cég nagyságrendje jelentősen befolyásolhatja a lehetséges jövedelmet. A kisebb szervezetek általában kevésbé versenyképes bérstruktúrát kínálnak a nagyobb magánszektorbeli társaikhoz képest, amelyek a szakmai palettán a magas pénzjutalmakról híresek.

Továbbá egyes munkáltatók egyéb juttatásokat is nyújthatnak, például SZÉP kártya juttatásokat, egészségbiztosítást és egyéb ösztönzőket.

Létfontosságú felismerni, hogy az Ön egyedi képességei és a választott karrierút nagymértékben befolyásolja a jövőbeli keresetét.

Ezzel párhuzamosan kiemelkedően fontos, hogy az önéletrajzot az adott munkakörre szabja. Az önbizalmad szintje nagyban befolyásolhatja az iparágban elérhető fizetést. Ezért a munkakörhöz kapcsolódó kulcsfontosságú készségek kiemelése növelheti az esélyeit arra, hogy az interjúk során kitűnjön. Az egyes szervezetek sajátos irányelveinek és elvárásainak megismerése szintén előnyös, mivel ezek szerepkörönként eltérőek lehetnek.

Tájkészítő önéletrajz

A fentiek ellenére ezeket is érdemes tudnia

A meggyőző szakmai önéletrajz készítésének mestersége azon múlik, hogy megkülönböztesse az értékes információkat attól, amit ki lehet hagyni. Egyes részek szabadon választhatók, míg mások, különösen az erősségeit kiemelő részek, hangsúlyt igényelnek az állás megszerzéséhez. A bevezető résznek mindig elsőbbséget kell élveznie, amelyet egy tömör, a készségekre vonatkozó rész követ. Hasonló jelentőséggel bír a tapasztalati rész, amely a jelöltnek az állásra való alkalmasságát mutatja be, miközben az olvasót az önéletrajz teljes terjedelmében leköti.

Az ilyen önéletrajzban a végzettségi szakasz szintén jelentős jelentőséggel bír. Érdemes megemlíteni, hogy gyakran alapvető idegen nyelv tudás szükséges, és már a kezdetleges kétnyelvűség is versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbik felsorolása nem kötelező, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel gazdagíthatja a profilt. Ezek az elemek együttesen alkotják a nyomtatott és digitális változatban egyaránt hatékony szakmai önéletrajzot.

A korszerű önéletrajzok elrendezéséhez koherens és funkcionális struktúra ajánlott, mivel az állás pályázatok jellemzően inkább az egyszerűség, mint a bonyolultság felé hajlanak. Az önéletrajz szerkezeti sablonok teljesen jól bevált iparági norma.

A helyesírás az első – Tudjon meg többet arról, mi áll az önéletrajzban

A helyesírás, a magyar szabályok miatt a nagybetűzés és a magyar írásjelek betartása elengedhetetlen az önéletrajz központi részeiben. Ezek az elemek segítik a vonzó önéletrajz létrehozását, amely az olvasó figyelmét az elejétől a végéig fenntartja. Az első benyomást keltő bevezetés különösen lényeges, hogyan is áll; az ebben a részben elkövetett hibák elterelhetik az olvasó figyelmét.

Az önéletrajzon belül a nyelvhasználat pontossága és tömörsége, valamint a nemzetközi formázási szabványok elengedhetetlenek a professzionális dokumentum létrehozásához, az optimális tartalmi hossz megtartása mellett. Törekedjen egyoldalas önéletrajzra, amely magában foglalja a kulcsfontosságú és lényeges szakaszokat, beleértve a kapcsolattartási és vállalati adatokat. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé alapos értékeléshez vezethet, míg a túl rövid önéletrajz az elégtelen adatok miatt akadályozhatja az alapvető kompetenciák értékelését.

Javasoljuk továbbá, hogy a betűtípus (pl. Times New Roman) és a betűméret (lehetőleg 11-es) legyen egységes a dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlott fényképeket beépíteni az önéletrajzba, függetlenül attól, hogy milyen pozícióra pályázik a cégen belül. A fénykép elvonhatja a figyelmet a jelölt technikai képességeiről, és esetleg elfogultságot okozhat az előzetes értékelés során.

Bár egy fénykép potenciálisan növelheti a profilt, az önéletrajz alapján kedvezőtlen megítélést is kiválthat. Ha úgy dönt, hogy fényképet is mellékel, győződjön meg róla, hogy az aktuális – ideális esetben az elmúlt egy évben készült -, és tartózkodjon a keltezett vagy nem professzionális képeket tartalmazó önéletrajzok elküldésétől.

Érdekes módon a tapasztalat nem befolyásolja jelentősen az idegen nyelvek ismeretét.

Az önéletrajz esetén mit jelent a személyes adatok megadása?

Az így meg írt jó lehet
Kiss Bertalan
E mail cím: kissbertalan@gmail.com
Telefonszám: 06 30 12 31 3212
Lakcím: 1345 Cegléd, Kis telek utca 21.
Szül hely és adat: 1973. 11. 21. Balatonfüred
Az így meg írt viszont teljesen rossz
Ádámik Réka
rekaaaa@freemil.com
12 21 432
2345 Siófok
1982. 11. 01. Balatonlelle

Figyeljen az önéletrajz sablonjának hibáira, amelyet arra az állásra terveztek, amelyre jelentkezett. A pályázó neve nincs jól láthatóan feltüntetve, és hiányzik a pozíció, amelyre pályázik. Emellett a felajánlott e-mail cím helytelen és alkalmatlan a magyarországi állás pályázatokra. A jól megírt e-mail cím megadása szerves része az állás pályázatokra alkalmas, igényes önéletrajz elkészítésének.

Továbbá, ha elmulasztja feltüntetni a telefonszáma országkódját, azzal kockáztatja az állás elnyerésének esélyeit, még akkor is, ha a munkáltató célja, hogy felvegye Önnel a kapcsolatot – ez az elem pedig elengedhetetlen egy tapasztalt szakember önéletrajzában. Ezért a vonzó álláslehetőségek böngészése közben ügyeljen arra, hogy elérhetőségi adatait ebben a részben pontosan rögzítse. Az Ön által megadott címből hiányoznak az olyan fontos adatok, mint az utcanév és a házszám. Ahogy a fenti önéletrajz példa is jelzi, ezeket a részleteket egy jó minőségű önéletrajznak mindig tartalmaznia kell. Az alábbi példa több helyesírási hibát tartalmaz a címben, a hónapban és a névben – az ilyen pontatlanságokat el kell kerülni.

Ezeknek a nyilvánvaló hibáknak a kijavítása kulcsfontosságú, ha olyan állásra pályázik, amely megfelel az Ön aprólékosan összegyűjtött képesítéseinek. Legyen óvatos a bizonyítványai részletezésénél.

Ha ezt a szakaszt teljesítette, a következő lépések nem jelenthetnek további kihívást. Az ezt követő részben lehetősége van arra, hogy bemutatkozzon, elmesélje eredményeit vagy például egy szakmai szövetséghez való tartozását. Ezt követik a szakmai tapasztalatát és képesítéseit megvilágító szegmensek.

Ez a szakasz lehetőséget ad Önnek arra, hogy kiemelje azokat a konkrét érdemeket, eredményeket vagy szakmai szervezetekkel való kapcsolatokat, amelyek megkülönböztetik Önt a többi pályázótól.

A bevezető után az önéletrajzban ki kell fejteni az Ön szakmai tapasztalatát és képesítéseit. Ezek a szakaszok létfontosságúak az Ön képességeinek terjedelmének és sokszínűségének, valamint a munkakritériumoknak való megfelelésének bemutatásában. Ne feledje, hogy egy átfogó és jól megfogalmazott önéletrajz jelentősen növelheti annak valószínűségét, hogy elnyerje az interjút, és végül megkapja álmai állását.

Az önéletrajz pontosságának fenntartása továbbá magában foglalja a megfelelő nyelvtant és helyesírást is. Bármilyen tipográfiai hiba ronthatja a várható benyomást, ezért alaposan ellenőrizni és javítani kell.

Végül, miután megbizonyosodott arról, hogy a fenti elemek a helyükön vannak, önéletrajzának egy magával ragadó bevezetővel kell kezdődnie, amely kiemeli érdemeit vagy kapcsolatait. Ezt követik az Ön tapasztalatáról és képesítéséről szóló világos és szervezett részek.

Egy hatékony önéletrajz tehát stratégiai tervezést, pontos információkat és lelkiismeretes korrektúrát igényel. Túlmutat a puszta formalitáson; ez egy marketingeszköz, amely, ha hatékonyan használják, jövedelmező karrierlehetőségeket tárhat fel.

Ha betartja ezeket az irányelveket, garantálhatja a sikert, elkezdhet állásajánlatokat kapni, és biztosíthatja a hőn áhított interjúkat. Ne feledje azonban, hogy megfelelően felkészüljön a közelgő interjúra.

Illetve, bár idő, tudnia kell, hogy minden esetben külön önéletrajzot kell írni minden állásra, az alapján, hogy mi áll a munka leírásában. Így ugyanis akár 30 – 50%-kal is jövelheti annak az esélyét, hogy az első interjúztatottak között megjelenhet az önéletrajz megírása és beküldése után. De, azért egy – két sablon sem árt, ami alapján dolgozhat akár íráskor.