Tudományos segédmunkatárs önéletrajz – Minden ami fontos!

A kutatási asszisztens jellemzően a tudományos, vállalati vagy klinikai projektek különböző aspektusaiban vesz részt. Elsődleges feladataik közé tartozhat a módszerek megtervezése és végrehajtása, az adatok gyűjtése és elemzése, irodalmi áttekintések készítése, valamint jelentések vagy tudományos cikkek írása. A tudományos munkatárs asszisztensek szorosan együttműködnek a projektvezetőkkel, például a vezető kutatókkal, hogy támogassák célkitűzéseiket.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Feladataik közé tartozhatnak olyan adminisztratív feladatok is, mint az adatbázisok kezelése, a kutatás etikai irányelvek betartásának biztosítása, valamint a pályázati eljárásokban való segítségnyújtás.

A konkrét feladatok a phd területtől függően változhatnak, a laboratóriumi tudományos kísérletektől kezdve a társadalomtudományi felméréseken át a történelmi levéltári kutatásokig. Mindezen szerepkörökben a asszisztens célja a projektek előrehaladásának és sikeres befejezésének elősegítése.

A pályakezdés jelentős elkötelezettséget igényel, ugyanakkor a jövedelmező jövedelem lehetősége gyakran teszi ezt a szakmát kívánatos választássá. Mindazonáltal elengedhetetlen a potenciális munkaadók aprólékos értékelése a pozitív munkakörnyezet elősegítése és a munkával való elégedettség növelése érdekében. A karrierépítés elsietése munkahelyi elégedetlenséget eredményezhet. Hasonlóan, egy jól felépített CV jelentősen növelheti az interjú elnyerésének esélyét.

Az interjúhívások fogadásában kiemelkedő tényező az ügyesen megtervezett CV, amely stratégiailag kiemeli az Ön képességeit és korábbi tapasztalatait. Egyedi CV sablonokat kínálunk, amelyek minden lényeges részletet tartalmaznak, így segítve Önt ezen a kritikus ponton.

Ez az írás az egyes önéletrajz elemek mélyreható elemzését nyújtja, lehetővé téve a pályázók számára, hogy megkülönböztessék magukat a versenyképes munkaerőpiacon. Elmélyedünk a CV készítés alapvető aspektusaiban, kezdve egy szakszerűen és alaposan kidolgozott példa dokumentummal, amely az optimális végterméket példázza.

Tudományos segédmunkatárs önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy tudományos munkatárs CV-je jól megírva

Személyes adatok
Kiss Gábor
Tudományos segédmunkatárs
E-mail: kissgabor@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 67 – 53 – 342
Lakcím: 4332 Győr, Varga Irén utca 68.
Születési hely, idő: 2004. 04. 11. Kecskemét

Bemutatkozás
2006 óta vagyok ebben a munkakörben, 2008-ben pedig már vezető pozíciót kaptam. 2008 óta pedig egy 10 fős csoport irányítására is képes vagyok. Középfokú bizonyítványom után pedig 2006-ban megszereztem az egyetemi diplomámat Magyarország legjobb egyetemén. 2007 óta pedig nem tudnék más munkát elképzelni magamnak, ami nem ilyen típusú. A gyakorlat után így 2006-ban azonnal ilyen munkát vállaltam, amire 2004 2006 között fel is tudtam készülni.

Tapasztalatok
Szállítmányozási vezető
Profession Services
2007. május – 2012. február
Debrecen

 • A nemzetközi fuvarszervezői csapat vezetése (jelenleg 3 fő)
 • A csapat működésének irányítása, javaslatok kidolgozása a hatékonyabb működésre
 • Egyéni és csoport teljesítménymutatók folyamatos szemmel tartása, napi, heti, havi riportok és statisztikák készítése
 • A saját járművek (30 kamion) fuvarfeladattal való ellátásának szervezése, optimalizálása
 • Megbízói- és alvállalkozói kapcsolattartás (főleg osztrák ügyfelekkel)

Beszerzési asszisztens
Új Ház Centrum Budapest Zrt.
2004. április – 2007. március
Balatonlelle

 • Rendelések rögzítése Vectory vállalatirányítási és gyártói rendelési felületeken
 • Visszaigazolt rendelések ellenőrzése, árak, szállítási dátumok stb. tekintetében
 • Árak, akciók, stratégiai vállalások, régiós kedvezmények napi szintű nyomon követése
 • A beszerzési területen dolgozó kollégák munkájának támogatása
 • Elemzések, statisztikák, kimutatások készítése

Iskolák
Tanító
Budapesti Tudományegyetem
2006. március – 2008. április
Tiszavasvári

Színész
Corvinus Tudományegyetem
2004. május – 2008. december
Siófok

Érettségi
Debreceni Tudományegyetem

2004. augusztus – 2008. július
Tiszavasvári

Készségek és képességek

 • PHD fokozat mellett végeztem az egyetemen
 • A legnevesebb tudományegyetem diákja voltam
 • Gyakorlat után azonnal munkába is által
 • A magyar intézet tagja vagyok azóta is
 • Phd után azonnal a legnagyobb magyar intézet munkatársa lettem
 • Angol nyelven tökéletesen beszélek
 • 2004 óta több, mint 20 éves tapasztalatot szereztem
 • 2004 2006 között külföldön is dolgoztam
 • Középfokú típusú német nyelvvizsgám is van
 • A Magyarország területén elhelyezkedő csoport tagja vagyok

Nyelvtudás

 • Angol – felsőfok

Tudományos segédmunkatárs önéletrajz

Milyen fizetésre számíthat phd után?

Miközben elkészíti önéletrajzát erre a pozícióra, hasznos lehet, ha tisztában van az erre a munkakörre jellemző fizetési kategóriákkal. Az ilyen szakmai pozíciók bércsomagjai általában 700 000 és 1 200 000 forint között mozognak, bónuszokkal és juttatásokkal együtt.

Mindazonáltal olyan elemek, mint a felvételt végző cég mérete, alapvetően befolyásolhatják a várható keresetet. A kisebb vállalkozások gyakran kevésbé versenyképes bérajánlatokat tesznek a nagyobb magánszektorbeli társaikhoz képest, amelyek köztudottan jelentős pénzbeli bónuszokat nyújtanak a magas rangú pozíciókért.

Emellett egyes munkáltatók további juttatásokat is nyújthatnak, például SZÉP kártya előnyöket, egészségügyi ellátást és egyéb ösztönzőket.

Alapvető fontosságú tudomásul venni, hogy a képességei és a karrierpályája jelentősen befolyásolja a jövőbeli kereseti lehetőségeit.

Ezzel párhuzamosan fontos, hogy felfogja, milyen fontos, hogy önéletrajzát összhangba hozza a megpályázott állással. Az önbizalma jelentősen befolyásolhatja azt a fizetést, amelyet egy adott iparágban esetleg felajánlanak Önnek. Ezért a releváns készségek kiemelése növelheti az esélyét arra, hogy az állásinterjúkon megkülönböztethető legyen. Az egyes cégek egyedi irányelveinek és elvárásainak ismerete szintén előnyös, mivel ezek az adott feladattól függően változhatnak.

Milyen kötelező és opcionális részekkel kell számolnia a tudományegyetem elvégzése után?

A kifinomult és professzionális CV elkészítésének kulcsa a legfontosabb információk azonosításában és a kevésbé fontos részletektől való megkülönböztetésében rejlik. Egyes részeket ki lehet hagyni, míg másokat, különösen azokat, amelyek az Ön erősségeit hangsúlyozzák, ki kell emelni az állás megszerzéséhez. A bevezető résznek mindig kiemelkedőnek kell lennie, amelyet egy tömör, a releváns készségeket felvázoló rész követ. A széleskörű tapasztalatokkal foglalkozó rész ugyanilyen kulcsfontosságú, mivel nemcsak a pályázó alkalmasságát mutatja a szerepkörre, hanem az olvasót is bevonja az CV kidolgozásának útjába.

Ezenkívül az oktatásra vonatkozó rész jelentős értéket képvisel egy vezetői önéletrajzban. Figyelemre méltó, hogy általában elvárás, hogy legalább egy idegen nyelvet beszéljen, de már egy kezdetleges szintű kétnyelvűség is versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbikat nem kötelező felsorolni az önéletrajzban, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel megemlítése erősítheti a profilját. Ezekből az elemekből áll össze egy professzionálisan felépített CV, amely alkalmas mind nyomtatott, mind digitális médiumok számára.

Ami a CV felépítését illeti, ajánlott logikus és funkcionális struktúrát alkalmazni, mivel az egyszerűség általában felülmúlja a bonyolultságot az álláspályázatokban. A sablonok felhasználása az CV felépítéséhez széles körben elismert legjobb fokozat az iparágban.

Az intézet tagjaként megírt CV legfontosabb alapjai

Tudományos segédmunkatárs önéletrajz

A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek pontosságának biztosítása alapvető fontosságú az CV kulcsfontosságú elemei esetében. Ezek a szempontok hozzájárulnak egy megnyerő CV elkészítéséhez, amely végig fenntartja az olvasó érdeklődését. A bevezetésnek különös jelentősége van, mivel ez alakítja ki az első benyomást; az ebben a részben elkövetett hibák jelentős zavaró tényezőt jelenthetnek az olvasó számára.

Az önéletrajzban a világos, pontos nyelvezet alkalmazása, megfelelő formázási technikákkal párosulva, elengedhetetlen a professzionális önéletrajzhoz, miközben a hossza is optimális marad. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely magában foglalja mind a lényeges, mind a kiegészítő részeket. Az ilyen hosszúság túllépése kevésbé alapos áttekintést eredményezhet, míg a túl rövid CV a nem elegendő információ miatt akadályozhatja az alapvető kompetenciák értékelését.

A betűtípus (például Times New Roman) és a betűméret (lehetőleg 11-es méret) következetessége is ajánlott a dokumentumban.

Hacsak nincs kifejezetten előírva, általában nem tanácsos fényképeket mellékelni az CV készítésekor, ami a vállalat minden alkalmazottjára vonatkozik. Egy kép elterelheti a figyelmet a jelölt technikai képességeiről és kezdeti értékeléséről, ami potenciálisan elfogultságot eredményezhet az előértékelési fázisban.

Míg egy fénykép potenciálisan javíthatja a profilt, a CV alapján negatív megítélést is elősegíthet. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, ideális esetben az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képekkel ellátott önéletrajzok beküldését.

Érdekes módon a tapasztalat nem befolyásolja jelentősen az idegen nyelvek ismeretét.

Az intézet tagjaként így adja meg a személyes adatokat – A legfontosabb szakasz

Ezt használja
Miskolczi Zsolt
Email cím: miskolczizsolt@gmail.com
Telefonszám: 06 30 75 23 544
Lakcím: 2345 Gödöllő, San Andres utca 101.
Születési hely és idő: 2012. 01. 21. Vargánya
Ezt kerülje el
Gabori Dolli
dollikaaa@freemil.com
86 34 5432
4232 Balatonfüred
1984. 04. 12. Szeged

Vegye figyelembe a mellékelt CV sablonban található hibákat. Kezdetben a jelölt neve nincs egyértelműen feltüntetve, és hiányzik a pozíció, amelyre pályázik. Továbbá a megadott e-mail cím hibás és nem megfelelő egy magyarországi álláspályázathoz. A helyes e-mail cím megadása kulcsfontosságú lépés az álláspályázathoz megfelelő, csiszolt CV elkészítésében.

Ezzel szemben az országkód feltüntetésének elmulasztása a megadott telefonszámban a lehetőség elvesztésébe kerülhet, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll felvenni Önnel a kapcsolatot – ami egy tapasztalt szakember önéletrajzában létfontosságú részlet. Ezért, amikor vonzó állásajánlatokat és lehetőségeket keres, fordítson különös figyelmet az ebben a részben szereplő elérhetőségi adatokra. A megadott címből hiányoznak az olyan fontos részletek, mint az utcanév és a házszám. Amint azt a fenti CV minta is mutatja, ezeket az adatokat mindig be kell építeni egy színvonalas, professzionális CV elkészítésekor. Az alábbi minta tele van helyesírási hibákkal a címben, a hónapban és a névben, amelyeket el kell kerülni.

Ezeknek a feltűnő hibáknak a kijavítása alapvető szempont egy olyan álláspályázatban, amely összhangban van a gondosan összeállított referenciáival, ezért ügyeljen arra, hogy aprólékos legyen, amikor részletezi képesítéseit.

Ha pedig ezt megírta, a fenti minta alapján tudja folytatni az egyes szakaszokat. Az adatok megadása után következik a bemutatkozás, majd a tanulmányok és a tapasztalatok. Végül pedig adjon egy listát a nyelvekről, amiket ismer, illetve egy szakaszt a hobbikról is ha teheti.