Vonal cook önéletrajz – Ismerje meg részletesen az önéletrajz alapjait

A konyhai szakács kulcsszerepet játszik egy étterem konyhájában, ő felel a hozzávalók előkészítéséért, az ételek receptek szerinti összeállításáért, és biztosítja, hogy az ételek a megfelelő állagúra és hőmérsékletre készüljenek. A konyhán belül meghatározott állomásokon dolgoznak, ami azt jelenti, hogy gyakran egy adott típusú étel elkészítésére specializálódnak, legyen szó sütésről, grillezésről, párolásról vagy főzésről.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Ez a specializáció biztosítja, hogy minden egyes étel precízen és következetesen készüljön el. A vonalszakácsok emellett gondoskodnak a konyhai higiéniáról, betartják a biztonsági előírásokat, és biztosítják, hogy a munkaterületük és az eszközeik tiszták és rendezettek legyenek. A konyhai személyzet többi tagjával szorosan együttműködve jelentősen hozzájárulnak az általános étkezési élményhez, biztosítva, hogy a vendégek időben, kiváló minőségű ételeket kapjanak. A karrier építés elkötelezettséget igényel, és gyakran a jövedelmező fizetés ígérete teszi vonzóvá ezt a szakmai utat. Mégis, a harmonikus munkakörnyezet és a fokozott munkahelyi elégedettség biztosítása érdekében elengedhetetlen a potenciális munkaadók alapos értékelése. A karrierépítés elsietése munkahelyi elégedetlenséghez vezethet. Hasonlóképpen, egy jól megírt önéletrajz jelentősen növelheti az interjú elnyerésének esélyeit. Az interjúk elnyerésének titka a stratégiailag megírt önéletrajzban rejlik, amely hatékonyan emeli ki az Ön képességeit és korábbi tapasztalatait. Olyan, aprólékosan megtervezett önéletrajz-sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges elemet tartalmaznak, és segítik Önt ebben a kritikus fázisban. Ez a cikk mélyen belemerül az önéletrajz minden egyes összetevőjébe, felkészítve a jelölteket arra, hogy a versenyképes álláskeresési környezetben tündököljenek. Maradjon velünk tehát, bemutatunk mindent ugyanis, hogy teljes képet kapjon arról, hogy mit is kell írnia a CVben részletesen is.

Vonal Cook önéletrajz

Tartalomjegyzék

Az aktív munkakeresők legnagyobb segítsége

Személyes adatok
János Ádám
Cook
E-mail: janosadam@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 46 – 43 – 4233
Lakcím: 4323 Győr, Arany János utca 35.
Születési hely, idő: 1991. 11. 20. Kecskemét

Bemutatkozás
Jelenleg 5 éves tapasztalat van mögöttem, de további oktatásokat is szívesen vállalok. Képes vagyok a legtöbb, szinte az összes étel elkészítésére, legyen szó főételekről, desszertekről vagy bármi másról. Felszolgálói tapasztalat is van mögöttem, de a cook irány az, ami az igazi szenvedélyem. Szeretek kísérletezni, így új ételek megalkotásában is tudok segíteni.

Tapasztalatok
Senior stratégiai beszerző (Food terület)
SPAR Magyarország Kft.
2018. május – 2020. február
Nyíregyháza

 • Forgalmi és árrés elvárások teljesítése
 • Optimális szortiment kialakítása és fejlesztése
 • Vállalati és stratégiai célok elérése
 • Új szállítók felkutatása és kiértékelése
 • Szállítói szerződések és tárgyalások lebonyolítása

Számlakezelési adminisztrátor
Bunge Zrt.
2012. április – 2013. március
Balatonlelle

 • Vásárlási és értékesítési szerződések adatainak ellenőrzése, jóváhagyása az SAP rendszerben
 • Beérkező fuvar számlák tartalmi, formai követelményeinek, valamint számla mellékleteinek ellenőrzése
 • Számlarögzítés az SAP/VIM számlaellenőrző programjának segítségével, könyvelésre kész „parkolt” számlák nyomon követése, szükség esetén a partnerek, kereskedők tájékoztatása
 • Szerződések státuszkövetése, folyamatos ellenőrzések végzése, a havi zárási teendők határidőre történő elvégzése
 • Helyettesítés esetén: szerződésmódosítási kérelmek felülvizsgálata, szükséges engedélyek beszerzése és nyilvántartása, a módosítás végrehajtása az SAP rendszerben

Iskolák
Felszolgáló
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2010. március – 2011. április
Cegléd

Zenész
Semmelweis Egyetem
2018. május – 2019. december
Nyárbogár

Érettségi
Széchenyi István Egyetem

2005. augusztus – 2006. július
Debrecen

Készségek és képességek

 • Az összes fő étel típust ismerem
 • Dolgoztam for külföldön is
 • Szívesen kísérletezek új ízekkel
 • Felszolgálásban is tudok segíteni
 • A cook számomra egy szenvedély
 • Jogosítvánnyal is rendelkezem
 • Empatikus és emberszerető vagyok
 • Könnyen tudok csapatban és egyedül is dolgozni
 • Nem számít a munkavégzés helye
 • Az összes oktatáson részt vettem az elmúlt időszakban

Nyelvtudás

 • Angol – alapfok

Vonal Cook önéletrajz

Milyen fizetésre számíthat a cook világában?

Miközben elkészíti önéletrajzát erre a pozícióra, hasznos, ha megismerkedik a pozícióra jellemző fizetési kategóriákkal. Az ilyen szakmai pozíciók esetében a javadalmazás általában 300 000 és 500 000 forint között mozog, bónuszokkal és további juttatásokkal együtt. Fontos megjegyezni, hogy a felvételt végző vállalat nagyságrendje és státusza nagyban befolyásolhatja a lehetséges kompenzációt. Jellemzően a kisebb cégek nem feltétlenül érik el azokat a fizetési csomagokat, amelyeket a nagyobb vállalati egységek, amelyek a felsővezetői pozíciókért járó jelentős bónuszokról ismertek, megengedhetnek maguknak. Továbbá egyes munkáltatók olyan juttatásokat is nyújtanak, mint a SZÉP-kártya-kedvezmények, egészségügyi biztosítás és egyéb ösztönzők.

Vonal Cook önéletrajz

Feltétlenül meg kell értenie, hogy a képességei és a karrierútja döntő szerepet játszik a keresetének meghatározásában. Ezzel párhuzamosan az önéletrajzodat úgy alakítsd ki, hogy rezonáljon az adott szerepre, amelyre szemet vetettél. A magabiztosság, amelyet sugároz, jelentősen befolyásolhatja azt a csomagot, amelyet bizonyos iparágakban esetleg felajánlanak Önnek. A szerepkörhöz kapcsolódó készségek kiemelése növelheti az Ön láthatóságát az interjúk során. További előnyt jelenthet, ha jól ismeri a vállalat sajátos irányelveit és szerepelvárásait, mivel ezek pozícióról pozícióra eltérőek lehetnek.

Nézzük meg a kötelező részeket

Egy kifinomult és professzionális önéletrajz elkészítéséhez a legfontosabb információknak kell prioritást adni, miközben a kevésbé fontos részleteket ki kell hagyni. Az erősségeinek hangsúlyozása kiemelkedő fontosságú, ezért a bevezető résznek kell elsőbbséget élveznie, amelyet a vonatkozó készségek tömör felsorolása követ. A részletes tapasztalati résznek óriási jelentősége van, mivel nem csak a jelölt alkalmasságát mutatja be egy adott szerepre, hanem az olvasót is bevonja a szakmai útjába. Ezenfelül egy vezetői szerepkör esetében az oktatási szegmens jelentős értéket képvisel. Általában elvárás az idegen nyelv ismerete, és már az elemi kétnyelvűség is kiemelheti Önt. Bár a hobbik felsorolása nem kötelező, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel kiemelése erősítheti az önéletrajzot. Ezek az elemek együttesen olyan önéletrajzot alkotnak, amely mind digitális, mind nyomtatott formában jól használható. Ami az önéletrajz felépítését illeti, a koherens és letisztult formátum ajánlott, mivel az áttekinthetőség gyakran felülmúlja a bonyolultságot az álláspályázatokban. Az önéletrajz-sablonok felhasználása széles körben elfogadott referenciaérték az iparágban.

Vonal Cook önéletrajz

Milyen fontos részletekre kell figyelnie?

A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek használata kulcsfontosságú az önéletrajz elkészítésénél, biztosítva, hogy az megragadja és megőrizze az olvasó figyelmét. A bevezető szakasz különösen kritikus, mivel a kezdeti pontatlanságok elterelhetik az olvasó figyelmét. A tökéletes önéletrajzhoz elengedhetetlen a világos és tömör nyelvezet, a megfelelő formázás, valamint az ideális hosszúság megtartása. Ajánlott egyoldalas önéletrajzot készíteni, amely magában foglalja az összes lényeges és kiegészítő részt. A túl bőbeszédűség felhígíthatja a hatékonyságot, míg a túl rövid önéletrajz alulreprezentálhatja a kulcsfontosságú készségeket.

Vonal Cook önéletrajz

Az egységes betűtípus, például Times New Roman, és a megfelelő betűméret, például 11-es betűméret használata végig ajánlott. Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem tanácsos for fényképeket beépíteni az önéletrajzba, függetlenül a cégtől vagy a pozíciótól. A képek elvonhatják a jelölt képességeinek és képzettségének fényét, és már a korai szakaszban elfogultságot okozhatnak. Bár egy friss, professzionális fénykép feldobhatja az önéletrajzot, ugyanakkor kedvezőtlen megítéléshez is vezethet. Ha képet választ, ügyeljen annak relevanciájára és szakszerűségére, és kerülje az elavult vagy alkalmi képeket. A tapasztalat nem feltétlenül jelzi az idegen nyelvek ismeretét.

Az egyéb fontos szabályok

A releváns munkatapasztalatot tartalmazó önéletrajz készítésekor általában előnyös a technikai készségeket és tapasztalatokat fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi pozícióval kezdve rendezni. Ennek a stratégiának az alkalmazása általában a legegyértelműbb és legegyszerűbb képet nyújtja a jelölt szakmai útjáról. Ez biztosítja, hogy a legfrissebb és feltehetően legfejlettebb szerepek már az elején megragadják az olvasó figyelmét. Vannak azonban olyan esetek, amikor a normától való eltérés előnyösebb lehet. Ha például egy korábbi szerepkör közvetlenebbül illeszkedik a megpályázott pozícióhoz, akkor lehet, hogy célszerű azt a tapasztalatot kiemelni.

Vonal Cook önéletrajz

Ilyen esetekben célszerű a munkakör megnevezését feltűnően az összefoglaló elején elhelyezni, hogy azonnal észrevehető legyen, és növelje a toborzó érdeklődésének valószínűségét. Az önéletrajz elkészítése során alapvető fontosságú, hogy minden egyes betöltött pozícióról tömör összefoglalót adjon. Ennek egy pillanatképet kell nyújtania a felelősségi körökről és az elért eredményekről anélkül, hogy túlságosan mélyen belemerülne az apróbb részletekbe – ez az a fajta információ, amely az interjú vagy a jelentkezési folyamat egyéb szakaszai során megfelelőbb lehet. Minden egyes munkakör esetében próbálja meg 4-5 olyan kulcspontban összefoglalni a tapasztalatait, amelyekből világosan kiderül, hogy az adott munkakörben milyen mértékben járult hozzá a munkához és hogyan fejlődött.

A kevésbé kiterjedt tapasztalattal rendelkező jelöltek esetében nincs ok a csüggedésre. Ne feledje, mindenki kezd valahol. Ha ebben a helyzetben találja magát, teljesen elfogadható, ha az oktatási vagy képzési időszakok során megszerzett alapvető ismereteket vagy készségeket hangsúlyozza. Ezek kiemelése különösen hatékony lehet, ha szorosan illeszkednek a munkaköri leíráshoz. Ez magában foglalhat konkrét technikai képességeket, releváns oktatási projektekben való részvételt vagy bármilyen adminisztratív feladatot, amely összhangban van a munkakör követelményeivel. Az ilyen bejegyzések gyakran ellensúlyozhatják a kiterjedt munkahelyi tapasztalat hiányát, és méltó jelöltként mutathatják be Önt.

Vonal Cook önéletrajz

Végezetül egy megjegyzés a javadalmazással kapcsolatban: hacsak az álláspályázat vagy a toborzó nem ad más útmutatást, akkor jó gyakorlat, hogy a helyi pénznemben adja meg a fizetési elvárásait, ami ebben az összefüggésben a magyar forint (HUF) lenne. Ha viszont az alábbit követte, nincs más teendője, mint hogy kövesse a fenti mintában elérhető szakaszokat. Ne feledje viszont, hogy nem érdemes hazudni, ugyanis minden ki fog derülni az interjú első szakaszában, éppen ezért könnyen elveszítheti az esélyét a munkára, ha nem mond igazat. A hobbik részt pedig elegendő csak akkor hozzáadni, ha egyébként még ráfér a lapra. Ne írjon 1 oldalnál többet viszont, hiszen ezzel csak rontja az esélyét az állásra.