Egészségügyi Asszisztens önéletrajz minta

Az egészségügyi asszisztensek nélkülözhetetlenek a kórházi környezetben. Hagyományosan élet-halál szerepük van az egészségügyi irodában és a járóbeteg gondozásban. Orvosokkal együttműködve dolgoznak és gondoskodnak arról, hogy a betegek a lehető legjobb egészségügyi ellátást kapják.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

Az Egészségügyi asszisztens munka hatalmas felelősséggel jár. Éppen ezért érdemes tökéletesre csiszolni már az egészségügyi asszisztens önéletrajzot is, hogy megkaphasd álmaid munkáját, és láthassa a kórházigazgató, hogy rád lehet számítani. Az önéletrajzban kell meggyőznöd a kórházigazgatót arról, hogy olyan személy vagy, aki képes megfelelően navigálni az egészségügyi asszisztens pozícióval járó feladatok között.

Példákat hoztunk számodra a professzionális egészségügyi asszisztens önéletrajzhoz, amelyek a professzionális és funkcionális önéletrajz stílusát is használják, és az összes elvárásnak megfelelnek.

Hogyan formázd a egészségügyi asszisztens önéletrajzot?

Amikor írod az egészségügyi asszisztens önéletrajzodat, akkor mindenképp követned kell a helyes formátumot. A biztos elrendezéshez használj egy profi egészségügyi asszisztens önéletrajz sablont. Mivel a szakmaiság és a professzionalizmus a legfontosabb, ezért mi inkább a Határozott önéletrajz sablont ajánljuk. Ez meghatározza azt is, pontosan milyen szekciók legyenek belle, de az alábbiakat keresik benne az intézményvezetők leggyakrabban:

 • Személyes adatok
 • Beosztásod
 • Karriercél meghatározás vagy szakmai bemutatkozó
 • Egészségügyi asszisztensre vonatkozó készségek és képességek
 • Egészségügyi asszisztencia területen szerzett szakmai tapasztalat
 • Tanulmányok
 • Képzések
 • További információk

Függetlenül attól, hogy milyen pozícióra jelentkezel, mindenképp profinak kell, hogy tűnjön az önéletrajzod. Ez az útmutató majd tippekkel és trükkökkel segít, hogy a lehető legjobb  egészségügyi asszisztens önéletrajzot készítsd el. Az alábbi fontos tippeket mindenképp fogadd meg:

 • Időrendi sorrendet használj, de a legfrissebb, jelenlegi munkáddal kezdd a felsorolást.
 • Feltűnőek legyenek a szekciókat elválasztó fejlécek.
 • 11 – 12-es betűméretet használj, és egyszerűsített térközt, hogy szellős és jól átlátható legyen az önéletrajzod.
 • PDF formátumban küldd el, kivéve, ha máshogy kérik.
 • Olyan hagyományos betűtípust válassz, mint a Times New Roman, Calibri vagy Arial.

Hogyan írd meg az egészségügyi asszisztens önéletrajzot?

Nyertes önéletrajzra van szükséged ahhoz, hogy megszerezz egy egészségügyi asszisztens pozíciót. A kórházigazgató különösen abban a jelöltben lesz érdekelt, aki minden elvárásnak megfelel az önéletrajza alapján. Ide tartozik a tanulmány, szakmai tudás, egészségügyi asszisztens szakmai tapasztalat – mindez szükséges egy pozíció megszerzéséhez.

Az egészségügyi asszisztens önéletrajzba ezeket mindenképpen írd bele, kiemelten odafigyelve rájuk:

 • Kövesd a fordított időrendi sorrendet: Ez azoknak az egészségügyi asszisztenseknek ajánlott, akik már jó pár éve a szakmában dolgoznak. Amennyiben pályakezdő egészségügyi asszisztens vagy, akkor a funkcionális egészségügyi asszisztens önéletrajz típus ajánlott számodra. Ha pedig több éves szakmai tapasztalattal rendelkezel, akkor pedig a klasszikus önéletrajzi típust használd.
 • Említsd meg a legkeresettebb egészségügyi asszisztens képességeket: A kórházigazgató azokat a jelölteket keresi, akik kompetensek a szakmában és szakértelemmel kezelik a betegeket. Ha van releváns tapasztalatod a szakmában, például különböző egészségügyi folyamatokban, akkor azt mindenképp írd bele az önéletrajzodba.
 • Említsd meg a releváns tanfolyamokat: Ha van Alapellátási Közösségi Szakápoló, vagy bármilyen kiegészítő tanfolyamod, akkor azt semmiképp ne hagyd ki. Ezek a plusz oklevelek fognak kiemelni a többi jelölt közül, az intézményvezetőt pedig biztosan lenyűgözöd a sokrétű tudásoddal.
 • Említsd meg a már meglévő egészségügyi asszisztens szakmai tapasztalatodat: Amennyiben már segítettél vérvétel során, oltás beadásában, vagy bármilyen ápolási feladatban, akkor mindenképp ott a helye az önéletrajzban. Amennyiben pedig az adminisztrációs oldalon szereztél tapasztalatot, akkor azokat is írd bele.

Szakmai bemutatkozó az egészségügyi asszisztens önéletrajzba

A egészségügyi asszisztens szakmai bemutatkozó megemlíti a megpályázott pozíciót és a munkatapasztalatokat egyaránt. Átlagosan mindössze 3-4 mondatból áll, de mégis nélkülözhetetlen, hiszen az elért eredményeket is leírod benne, valamint hogy miben tudod majd segíteni az intézményt a céljai elérésében. Emellett a személyes és szakmai vonásaidat is leírhatod pár mondatban.

Egy jól megírt szakmai bemutatkozó kiemeli az önéletrajzodat a többi egészségügyi asszisztens önéletrajz közül. Ha a vezetőséget lenyűgözi az önéletrajzod, akkor interjúra is bejutsz.

Az egészségügyi asszisztens önéletrajzaink remek ötletekkel szolgálhatnak a szakmai bemutatkozó helyes formázását illetően, így biztosan sikered lesz. Ezt másnéven a magamról szekciónak is hívjuk, és ide kattintva bővebben olvashatsz arról, hogyan írd meg tökéletesre.

Ha egy egészségügyi asszisztens pozíció a vágyad, akkor a legfontosabb, hogy minden releváns készséget és képességet felsorolj az egészségügyi asszisztens önéletrajzban, mint amilyen a kapcsolatteremtési készség, egészségügyi ismeretek és a céges ismeretek.

Egészségügyi asszisztens karriercél meghatározás

Szakmai bemutatkozó példa

10 év szakmai tapasztalattal rendelkező Egészségügyi Asszisztens. A Medicover-nél eltöltött idő alatt az összes egészségügyi asszisztens feladat ellátása: prioritási sorrend megállapítása, életfunkciók mérése, például vérnyomásmérés, beteglátogatások kezelése, beérkező hívások intézése és átfogó páciens gondozás. Újraterveztem és elkészítettem az általános tervet a páciensek gondozására vonatkozóan, ezáltal pedig 10 százalékkal csökkentve a hibák mennyiségét. 

Hogyan listázd a tanulmányaidat az önéletrajzban?

A tanulmányokra vonatkozó rész egy egészségügyi asszisztens önéletrajzban a fordított időrendi sorrendet kövesse. Ebben a formában stratégiai szempontból listázod a legfrissebb végzettségedet a legrégebben elvégzett tanfolyamig. Ha még mindig tanulsz, akkor kezdd annak a felsorolásával a listát. Egyéb nélkülözhetetlen információk, amelyeket bele kell építeni az egészségügyi asszisztens önéletrajzba:

 • Iskola, ahova jártál, névvel és helyszínnel
 • Középiskolai végzettség
 • Időtartam
 • Végzés éve vagy várható éve
 • Átlag
 • Kurzusok
 • Bármilyen tanulmányi díj vagy kitüntetés
 • Egyéb oklevelek

Alapvetően kihagyhatatlan az egészségügyi asszisztens önéletrajzból a tanulmányaidról szóló rész. A képzések és oklevelek bizonyítják, hogy valóban rendelkezel az egészségügyi területen szerzett tudással, és emiatt biztosan kitűnsz a tömegből. A legtöbb kórházigazgató olyan munkavállalót keres, aki egyszerre képes a páciensekkel megfelelően bánni és az adminisztrációs feladatokat ellátni.

Ezeket a tanfolyamokat végezheted el az egészségügyi területen:

 • Alapellátási közösségi szakápoló
 • Általános ápolási és egészségügyi asszisztens
 • Betegkísérő képzés
 • Csecsemő-, gyermekápoló képzés
 • Felnőtt intenzív szakápoló
 • Foglalkozásegészségügyi szakápoló

Egészségügyi asszisztensi tanulmányok felsorolására vonatkozó példa

HELYES

Egészségügyi asszisztens képzés

Minerva Szakképző Intézmény,

2011-2015.

Budapest

 – Kurzusok: Betegápolástan, Adminisztráció, Elsősegély Ismeretek, Vérvétel, Sebkötözés, Újraélesztés, Diagnosztikai eljárások, Egészségügyi eszközök sterilizációja

 – Átlag: 4.0

 – Az Egészségügyi Szakszervezet elnöke 2012-2014 között

2 – 012-ben a Betegápolási Díj elnyerése

HELYTELEN

XY Oktatási Intézmény, 2011-2015. 

Egészségügyi asszisztens képzés

Szakmai tapasztalat szekció

A kórházigazgatók a dinamikus egészségügyi asszisztenst keresik, aki ismeri a szakma csínját-bínját, vagy hamar képes elsajátítani azokat. Ha van már szakmai tapasztalatod a területen, akkor mindenképp bele kell írnod az önéletrajzodat. Itt is használd a fordított időrendi sorrendet, vagyis a legfrissebb munkahelyed említésével kezdd a felsorolást. Az alábbiakat mindenképp tüntesd fel, amikor a szakmai tapasztalatodat írod:

 • A beosztásod, ami az előző munkahelyen volt
 • Belépési és kilépési dátum
 • Az egészségügyi intézmény neve és lokációja
 • Szakmai eredmények

Példa az egészségügyi asszisztens szakmai tapasztalatra

Egészségügyi asszisztens munka leírására vonatkozó példa

HELYES

Egészségügyi asszisztens

Szent Imre Kórház

 1. október 2. – 2021. február 5. 
 • Egészségügyi asszisztensi feladatok ellátása: vérvétel, újraélesztés, beteg sorrend elkészítése, betegápolás, adminisztratív és gépelési feladatok ellátása, páciensek kartonjainak rendben tartása, időpont egyeztetés, életjelek figyelése és ellenőrzése, a megfelelő betegápolás biztosítása, vizsgálati helyiség előkészítése, betegség előzmények felvitele.
 • Új biztonsági program implementálásának támogatása, amellyel csökkent a munkahelyi balesetek száma 65 százalékkal.
 • 2018-ban a Legjobb Betegápoló díj elnyerése.
 • Új EHR dokumentációs rendszer adoptálása, amely a hibák számát 70 százalékkal csökkentette.

HELYTELEN

XY Kórház, Budapest

Egészségügyi asszisztens

 1. október 2. – 2021. február 5. 

Önkéntes tapasztalat 

Az önkéntesség felsorolásának hasonló felépítésűnek kell lennie, mint amilyen a szakmai tapasztalataidnak is van. Ebben a szekcióban is add meg az intézmény nevét, ahol önkénteskedtél, az időtartamot és a lokációt. Emellett azt is elmesélheted, mit értél el az idő alatt, amíg ott önkénteskedtél.

Az önkéntes munkáidról szóló szekció lenyűgözheti a HR-est, és szakértelmet is mutat az egészségügyi asszisztens pozícióhoz. Rögtön szembetűnik, hogy milyen erős elköteleződéssel rendelkezel az egészségügyi asszisztens karrier iránt, így a szakmai hitelességedet építi.

Egészségügyi asszisztens készségek és képességek

A kórházigazgató gyakran érdekelt abban, hogy milyen készségekkel, képességekkel és szakmai tudással rendelkezel. Az álláshirdetésnél már a legtöbbször az intézmény feltünteti, hogy milyen speciális tudásra és képességekre van szükség a munka ellátásához. Ezért az elvárásokban feltüntetetteket többször is olvasd el.

Alább láthatod, hogy általában milyen elvárásokat támasztanak az egészségügyi asszisztensek felé:

Szakmai tudás

 • Egészségügyi megfelelés
 • Injekciók beadása
 • EHR szoftver ismerete
 • Eszköz sterilizálás
 • Klinikai vizsgálat és feladatok
 • Betegirányítás műtét előtt és után
 • Az orvosi eszközök beszerzése
 • Átfogó páciens kórelőzmény vezetése
 • Vizsgálati eredmények iktatása
 • Betegek kivizsgálása a vizsgálati szobákban
 • Páciens kezelés
 • Klinikai feladatok ellátása
 • Diagnosztika tesztelése
 • Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség szabályzatának megfelelése

Készségek, képességek:

 • Kommunikációs készség
 • Empátia és szimpátia
 • Fegyelem
 • Precizitás
 • Csapatmunka
 • Időgazdálkodás
 • Betegek továbbirányítása
 • Betegápolás

Egyéb tippek az egészségügyi asszisztens önéletrajzhoz

Ezeket a plusz szekciókat érdemes még beleírni az egészségügyi asszisztens önéletrajzodba:

Nyelvtudás

Amennyiben dinamikus környezetet keresel, akkor jó, ha több nyelven is beszélsz. Az intézményvezető biztosan értékelni fogja, ha különböző nemzetiségű emberekkel is tudsz kommunikálni. Mindenképp figyelj arra, hogy ne csak a nyelvtudást, de annak szintjét is feltüntesd az egészségügyi asszisztens önéletrajzodban.

Érdeklődés

Az érdeklődéseid felsorolása van, ahol fontos lehet. Arról fest egy képet, hogy milyen ember vagy, és mit csinálsz szabadidődben.

Egyéb tevékenységek

Más tevékenységek, személyes eredmények is nyugodtan bekerülhetnek az önéletrajzodba. Bármilyen publikációd megemlítése is jó pont lehet. Arra azért figyelj, hogy bármit is írsz, kapcsolódjon a szakmához, és ne kerüljön konfliktusba a leendő munkáltatód céges kultúrájával.

Gyakran Ismételt Kérdések

 • Írhatok egészségügyi asszisztens önéletrajzot akkor is, ha még nincs szakmai tapasztalatom?

Ha még pályakezdő egészségügyi asszisztens van, akkor elég nehéz lehet önéletrajzot írni, főleg, hogy nagy a versengés a szférában. Ennek ellenére így is tudsz szuper önéletrajzot készíteni. Érdemes egy figyelemfelkeltő szakmai bemutatkozót írni, valamint egy átfogó, kibővített szekciót szentelni a tanulmányaidnak. 

 • Mit írjak bele a pályakezdő egészségügyi asszisztens önéletrajzomba?

Amikor pályakezdőként írsz önéletrajzot, akkor is helyezz el minden olyan készséget és képességet, amely pozitívan befolyásolja majd az egészségügyi asszisztens önéletrajzod megítélését. Mivel nincsen a területen szerzett szakmai tapasztalatod, ezért a tanulmányaidról, a szakmai tudásodról és készségekről, képességeidről, önkéntes munkádról érdemes inkább számot adnod. 

 • Hogyan turbózzák fel a tanfolyamok a egészségügyi asszisztens önéletrajzot? 

A különböző kurzusok, képzések és tanfolyamok elvégzése meggyőzi a kórházigazgatót, hogy rendelkezel a munkához szükséges szakmai tudással. Ezért ezek feltüntetése mindenképp pozitív eredményhez vezet. Emellett azt is megmutatják, hogy több órát töltöttél azzal, hogy gyakorlati tapasztalatot is szerezz különböző egészségügyi intézményeknél. 

 • Hogyan írjuk le egy egészségügyi asszisztens feladatait az önéletrajzban?

Az egészségügyi asszisztensek orvosokkal dolgoznak együtt az orvosi vizsgálat alatt és a betegirányítás közben. Egészségügyi asszisztensként a páciensek életjeleit kell vizsgálnod, kikérdezni őket, felvinni a rendszerbe az adatokat, kivizsgálni a vizsgáló szobában, és intézni az időpont egyeztetéseket. Emellett kérhetik, hogy vérnyomást mérj, vagy laboratóriumi vizsgálati anyagokat készíts össze. Ezeket az adatokat érdemes megemlíteni az egészségügyi asszisztens leírásban.

Amikor megnevezed a pozíciódat és kifejted a feladatköreidet a szakmai bemutatkozóban, akkor olyanokat írj, mint hogy “Képesítéssel rendelkező egészségügyi asszisztens”, vagy “10 év szakmai tapasztalattal rendelkező egészségügyi asszisztens”. Ezek megnyerő címek, és megkülönböztet a többi egészségügyi asszisztens jelölttől. 

 • Milyen hosszú legyen a egészségügyi asszisztens önéletrajz?

Egy profi egészségügyi asszisztens önéletrajz 2-3 oldalas legyen, attól függően, hogy milyen hosszú szakmai tapasztalattal rendelkezel. Pályakezdőként a 2 oldalas hosszúság az elfogadott, mivel nincsen annyi tapasztalatod. Azonban lehetséges, hogy ennél több oldalra lesz szükséged ahhoz, hogy minden releváns információt megadhass magadról, amennyiben sok éves tapasztalattal rendelkező egészségügyi asszisztens vagy.