Elemi tanár önéletrajz – Ismeretek az önéletrajzzal kapcsolatban!

Az általános iskolai tanár alapvető szerepet játszik a kisdiákok oktatási és fejlődési útjában. A tudás alapvető építőköveinek lerakásával megbízott pedagógusok nemcsak az olyan alapvető tantárgyakat tanítják, mint a matematika, a nyelvművészet, a természettudományok és a társadalmi tanulmányok, hanem életfontosságú életkészségeket, értékeket és társadalmi normákat is közvetítenek.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A puszta tantárgyi oktatáson túl az általános iskolai tanárok értékelik a tanulók egyéni fejlődését, a tanítási módszereket a különböző tanulási igényekhez igazítják, és gondoskodnak a kíváncsiságra és aktív részvételre ösztönző, gondoskodó osztálytermi környezet kialakításáról.

Emellett együttműködnek a szülőkkel, gondviselőkkel és más oktatási szakemberekkel, hogy minden diák átfogó támogatást kapjon az osztályteremben és azon kívül is. Szerepük kiterjed arra is, hogy mentorok, tanácsadók és gyakran az első jelentős felnőtt személy a gyermek családján kívül, aki mélyen befolyásolja a gyermek tanuláshoz való hozzáállását és általános világképét.

A pályakezdés jelentős elkötelezettséget igényel, bár a jól jövedelmező fizetés csábítása gyakran csábítóvá teszi ezt a hivatásos pályát. Mindazonáltal a leendő munkáltatók alapos értékelése kulcsfontosságú a kedvező munkakörnyezet kialakításában és a munkahelyi elégedettség fokozásában. A karrierpálya gyors előrehaladása munkahelyi kiábrándultságban csúcsosodhat ki. Hasonlóképpen, egy ügyesen felépített önéletrajz jelentősen növelheti az interjú elnyerésének esélyeit.

Az interjúhívások elnyerésének sarokköve az aprólékosan megtervezett önéletrajz, amely megfelelően kiemeli az Ön kompetenciáit és korábbi szerepeit. Mi személyre szabott, minden lényeges elemet tartalmazó önéletrajz-sablonokat kínálunk, amelyek segítik Önt ebben a sorsdöntő helyzetben.

Ez a cikk az önéletrajz egyes szegmenseinek bonyolultságát tárja fel, és olyan tudással látja el a jelentkezőket, amellyel megkülönböztethetik magukat a versenyképes munkaerőpiacon. A hangsúlyt az önéletrajz összeállításának árnyalataira helyezzük, egy szigorúan kidolgozott mintával kezdve, amely az aranyszabványt testesíti meg.

elemi tanár önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy szakmai CV tökéletes mintája!

Személyes adatok
Györgyi Etelka
Pedagógus
E-mail: gyorgyietelka@gmail.com
Telefonszám: 06 70 / 34 – 43 – 233
Lakcím: 2445 Budapest, Arany János utca 46.
Születési hely, idő: 1982. 12. 30. Budapest

Bemutatkozás
Pedagógiai diplomával rendelkezem főiskola végzettség szempontjából, így az iskola mindig is az életem része volt. Szakmai tapasztalat szerint 5 éves tapasztalat van mögöttem, így például kis és nagy diákok segítségére is tudok lenni. Digitális ismeretek is vannak mögöttem, a fontos részletekre vonatkozóan, de további képzés általi tudást is szerzek folyamatosan elemi tanárként.

Tapasztalatok
Polcképtervező szakértő
Penny Market Kft.
2020. május – 2021. február
Alsónémedi

 • Az éves ütemtervnek megfelelően a szortimentváltozások lekövetése a polctükrökben
 • Új termékcsoportok megjelenése esetén a vásárlói igények és a hatákony üzleti működés során a polcképek kialakítása
 • Polcképtervező program segítségével árucsoport elemzés, és ezek alapján polctükrök megtervezése és módosítása
 • Automata rendelési javaslathoz kapcsolódó beállítások folyamatos menedzselése
 • Üzletek átépítésével kapcsolatos üzletberendezési rajzok, javaslatok elkészítése

Junior értékesítési menedzser, Tanácsadó
BB-Sure Biztosítási Kft.
2015. április – 2013. március
Balatonlelle

 • Ügyféligények teljeskörű kiszolgálása Képzéseken való aktív részvétel
 • Igényalapú pénzügyi tervezési és tanácsadási tevékenység, A társaság termékeinek értékesítése
 • Eredmények és tevékenységek bemutatása innovációs szemmel a téma szerint
 • Kapcsolattartás meglévő és új ügyfelekkel, megszerzett szerződések kezelése, aktualizálása
 • Értékesítési célkitűzések elérése, Új tanácsadók keresése, különösen mentorálása

Iskolák
Matek tanár
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2012. március – 2012. április
Cegléd

Sebész
Budapesti Metropolitan Egyetem
2012. május – 2013. december
Diósd

Érettségi
Budapesti Corvinus Egyetem

2007. augusztus – 2008. július
Debrecen

Készségek és képességek

 • Tartalmi ügyekben is tudok segíteni
 • Kulturális programok szervezésében is jó vagyok
 • Vezető beosztásban is dolgoztam
 • Kevés tudás által is képes vagyok egy olyan képet kialakítani am segít
 • Két vagy több diák, számomra mindegy
 • Hatékony eszközeim vannak a gyakorlatban
 • Tapasztalattal rendelkezem a témában
 • Szó szerint is át tudom adni az anyagot
 • Egyéni eszközeim is vannak külön
 • Kiváló kommunikációs képességem van, hasznos eszközökkel

Nyelvtudás

 • Angol – középfok

Szakmai tapasztalat után – Avagy milyen lesz a fizetése?

Miközben tanári önéletrajzát erre a konkrét szerepre szabja, fontos lehet, ha megismerkedik a pozícióhoz kapcsolódó tipikus bértáblákkal. Az ilyen szakmai pozíciók fizetése általában 200 000 és 300 000 forint között mozog, amit bónuszok és egyéb juttatások egészítenek ki.

Azonban olyan változók, mint a felvételt végző cég nagyságrendje, jelentősen befolyásolhatják a lehetséges kompenzációt a pedagógiai világban. Jellemzően a kisebb szervezetek nem tudnak versenyképes fizetést biztosítani a magánszektorban működő nagyobb társaikhoz képest, amelyek sokszor híresek a pedagógiai pozíciókat betöltő magas bónuszstruktúráikról.

elemi tanár önéletrajz

Emellett egyes munkáltatók olyan juttatásokkal csábíthatnak, mint a SZÉP-kártya-előnyök, orvosi ellátás és különféle egyéb ösztönzők.

Rendkívül fontos megérteni, hogy a képességeid és a tanári karrierpályád kulcsfontosságú szerepet játszanak a kereseti kilátásaid alakításában.

Ezzel párhuzamosan a tanári önéletrajzod összehangolása az általad megpályázott pozícióval is kulcsfontosságú és érdemes is. Az önbizalma mélyen befolyásolhatja azt a kompenzációs csomagot, amelyet egy adott területen esetleg kiterjesztenek önre. Ezért a munkakörhöz kapcsolódó készségek kiemelése erősítheti az Ön láthatóságát az interjúk során. A különböző vállalatok eltérő ethoszának és elvárásainak ismerete szintén előnyös, tekintettel a különböző szerepkörök közötti árnyalatokra a pedagógus világban.

A digitális önéletrajz – Avagy milyen kötelező részek vannak a szakmai tanári önéletrajz esetén?

Egy kifinomult és professzionális tanulmányi önéletrajz elkészítése azon múlik, hogy a tanárként az információkat a fontossági sorrendbe állítsuk, és közben felismerjük, mit lehet kihagyni. Egyes elemek jelentéktelennek tűnhetnek, és kihagyhatók anélkül, hogy a dokumentum értéke csökkenne, míg mások, főleg azok, amelyek az Ön egyedi erősségeit hangsúlyozzák, nagyobb hangsúlyt igényelnek. Mindenekelőtt a bevezető az gyakorlati önéletrajz sarokköve, amely megadja az alaphangot és megragadja az olvasó első figyelmét. Ezt követően egy jól megfogalmazott résznek kell következnie, amely a vonatkozó készségeket ismerteti, és milyen ismeretek által fest az Ön kompetenciáiról.

A munka tapasztalatot részletező rész gondos figyelmet igényel. Ez a szakasz nemcsak azt mutatja be, hogy a jelölt mennyire alkalmas a szóban forgó tanulmányi munkakör betöltésére, hanem interaktív elbeszélésként is működik, amely az olvasót a jelölt szakmai útjába vonja be.

Továbbá egy megfelelő önéletrajzban az oktatásra vonatkozó rész nem pusztán formalitás. Hangsúlyozza a tudományos eredményeket és az alapozó ismereteket, amelyek meghatározhatják a vezetői stílust. Egy alábecsült szempont a nyelvtudás az egyetemi tudás mellett. Bár nem mindig írják elő kifejezetten, egy második nyelv folyékony vagy akár alapszintű ismerete jelentős előnyt jelenthet a versenytársakkal szemben, így ez olyan információ, amire érdemes figyelnie. A formális végzettségen és készségeken túl, bár a hobbik ismertetése nem kötelező, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvételre való hivatkozás mélyebbé teheti a dolgot, és megmutathatja a sokoldalú személyiséget és a sokrétű érdeklődést. Ezek az aspektusok együttesen olyan önéletrajzot alkotnak, amely vizuálisan is vonzó és tartalmas, és alkalmas a különböző médiumok számára, legyen épp nyomtatott vagy gyakorlati anyagról.

Szerkezetileg az önéletrajzot a koherencia és az áttekinthetőség kell, hogy jellemezze, így ez jó, ha tudod a megfelelő megírás érdeké ben. A bonyolultság, amely esetében összetévesztenek az alapossággal, kontraproduktív lehet. A jól rendezett, áramvonalas bemutatás jellemzően jobban kitűnik a toborzók szemében. Az iparágakban széles körben elfogadott sablonok alkalmazása segíthet ennek az egyensúlynak az elérésében, biztosítva, hogy az önéletrajz ne csak tartalmilag gazdag, hanem esztétikailag is tetszetős és könnyen áttekinthető legyen.

A készségek és a szakmai önéletrajz – Avagy mi szükséges még tanárként?

A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek pontossága kulcsfontosságú az jelentkező CV elkészítésekor. Az ezekre a részletekre való odafigyelés olyan kiváló CV-t eredményez, amely leköti és fenntartja az olvasó érdeklődését. A bevezetés elemei főleg lényegesek, mivel a dokumentum többi részének kapuját képezi; az ebben a részben elkövetett hibák elterelhetik az olvasó figyelmét.

Az ezeknek a részeknek a megfogalmazásakor a nyelvezetnek világosnak és lényegre törőnek kell lennie, a szakszerűség fenntartása érdekében formázással párosulva. Ideális esetben az önéletrajznak egyetlen oldalba kell foglalnia minden lényeges adatot, és tartalmaznia kell az elsődleges, mind a kiegészítő részeket. Egy hosszú tapasztalattal rendelkező CV felhígíthatja a fő mondanivalót, míg egy rövid CV esetében hiányozhatnak az adatok, ami kihívást jelenthet a jelölt kulcsfontosságú képességeinek felmérésében.

Az egységes betűtípus-választás (így a Times New Roman) és a legjobb betűméret (kb. 11-es méret) fenntartása javítja a dokumentum olvashatóságát.

A legtöbb esetben, hacsak nem kérik kifejezetten, a fényképek beillesztése az önéletrajzba nem javasolt, függetlenül a vállalat hierarchiájától. A képek elterelhetik a figyelmet az egyén fő kompetenciáiról, ami az előzetes értékelések alatt potenciális torzításokat eredményezhet a jelentkező esetén.

Míg egy fénykép potenciálisan növelheti az legjobb CV gyakorlati vonzerejét, ugyanígy kedvezőtlen benyomásokat is kelthet. Ha úgy dönt, hogy fényképet is mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss – lehetőleg az elmúlt egy évben készült -, és kerülje az elavult vagy alkalmi pillanatképek beillesztését.

Nem tartozik ide, hogy a szakmai tapasztalat nem feltétlenül függ össze az idegen nyelvek ismeretével.

elemi tanár önéletrajz

A személyes adat és a rendszer, amit az adott jelölt jó, ha követ

A képességek bemutatásához ez jó lehet
János Ádám
Email cím: janosadam@gmail.com
Telefonszám: 06 70 32 32 434
Lakcím: 4355 Sopron, Gábor Áron utca 76.
Szül hely és adat: 1991. 05. 20. Győr
A további rész viszont nem jó
Jánosi Irén
janosiiren@gmail.com
24 56 4323
2345 Nyíregyháza
1983. 03. 15. Debrecen

Felhívjuk figyelmét, hogy a mellékelt önéletrajzminta számos eltérést tartalmaz. Először is, a jelölt neve nem szerepel jól láthatóan, és hiányzik a pozíció, amelyre pályázik. Továbbá a megadott e-mail cím hibás és nem jó egy magyarországi álláspályázathoz. Az e-mail pontosságának biztosítása kulcsfontosságú az álláskereséshez megfelelő, kifinomult önéletrajz elkészítéséhez.

Emellett az országkód kihagyása az elérhetőségi számból potenciálisan veszélyeztetheti a lehetőségeket, még akkor is, ha a leendő munkáltatók kapcsolatba kívánnak lépni Önnel – ez a részlet a tapasztalt szakemberek számára kiemelkedően fontos. Ezért a vonzó álláslehetőségek felkutatásakor alapvető fontosságú, hogy alaposan megvizsgálja az elérhetőségi adatokat tartalmazó részt. A címből hiányoznak az olyan lényeges összetevők, mint az utcanév és a házszám. Amint azt a mellékelt önéletrajzminta is mutatja, ezek az adatok elengedhetetlenek egy prémium minőségű, professzionális önéletrajz elkészítéséhez.

Ha viszont ezeket az infókat követi, egy szakmai CV megírása egyszerű lehet.