Étterem vezető önéletrajz – Legyél a legjobb!

Talán most döntötted el, hogy ideje valami újba belefogni, és a vendéglátás területén szeretnéd a karrieredet folytatni. Esetleg még nem döntötted el, pontosan milyen irányba szeretnél specializálódni, és keresed a lehetőségeket, ahol tudnád kamatoztatni a tapasztalataidat.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

Most, hogy készen állsz arra, hogy nagyobb felelősséget vállalj munkád során, a következő lépés, hogy egy nagyon jól megírt étteremvezető önéletrajzot készíts el.

Bármi is az ok, amiért ezen a területen helyezkednél el, szükséged lesz egy szakmai önéletrajzra, ezért készítettünk számodra néhány étterem vezetői önéletrajzot, amelyeket meg tudsz nézni. Ebben az útmutatóban pedig lépésről-lépésre átvesszük az összes önéletrajz szekciót, elmagyarázzuk, mit és hova írj, valamint irányt mutatunk abban, hogy hogyan biztosíts be magadnak egy étteremvezetői pozíciót.

Tartalomjegyzék

Étterem vezető önéletrajz minta

Személyes adatok

Gulyás Bendek
Telefonszám: 0620/333-3453
Email cím: benedek.gulyas@gmail.com
Lakcím: 1108, Kovács Béla utca 56. 3/42.
Születési hely, idő: 1990.06.07., Budapest
LinkedIn: www.linkedin.com/user/gulyasbenedek

Magamról

Tapasztalt Étteremvezető vagyok 3 éves vezetői tapasztalattal. Vezetési képességgel, kiváló problémamegoldási képességgel rendelkezem, valamint precíz és terhelhető vagyok. Széleskörű nemzetközi ital és borismeret, felsőfokú angol nyelvtudás és vevőorientált személyiség jellemez.12,6%-os növekedés elérése a vásárlói elégedettség terén, valamint a fluktuáció csökkentése 23 százalékról 5 százalékra. Célom, hogy tudásomat egy fine dining étterem vezetésében is fejleszthessem.

Szakmai tapasztalat

Étterem vezető
Boho Étterem és Bár
2018. március – 2021. november
Budapest

 • A konyhai működés javítása 17%-kal egy ellenőrző lista bevezetésével.
 • Munkavállalói tréning program kialakítása a vendégelégedettség növelése érdekében.
 • Leltározás készítése, előrejelzések és azonnali szállítások alapján.
 • Árurendelés, készletgazdálkodás, leltár készítése (GTSG szoftver használatával).
 • Étteremben fellelhető dokumentációk kezelése (tűzvédelem, HACCP, jelenléti ívek).
 • Heti, havi és éves riportok készítése a vezetőség részére.

Étterem vezető helyettes
Harasdy Étterem
2016. március – 2018. november
Budapest

 • Meleg ételek-, saját készítésű-, kereskedelmi termékek értékesítése.
 • Árurendelések leadása a GTSG szoftver segítségével.
 • Beszállítókkal való kapcsolattartás, költségvetési feladatok ellátása.
 • A 6 fős személyzet munkájának koordinálása, ellenőrzése.
 • Élelmiszerbiztonsági- és higiénés szabályok betartása.

Felszolgáló
Harasdy Étterem
2019. január – 2016. március
Budapest

 • A Műszakvezető asszisztenciájának ellátása.
 • Nyitási és zárási folyamatok menedzselése.
 • Kasszakezelés és POS terminál kezelés.
 • HACCP és higiéniai szabályok betartása.
 • Vendég elégedettségi felmérések alapján 98 százalékos elégedettségi ráta. 

Pincér – felszolgáló
Dobosi C. Szakközépiskola és Szakiskola
2005. szeptember – 2009. június
Budapest

Készségek, képességek

 • Kiváló vezetői képességek
 • Önálló döntéshozatali képesség
 • Kitűnő problémamegoldó képesség
 • B-kategóriás jogosítvány
 • GTSG szoftver ismeret
 • HACCP szabályok ismerete
 • Borismeret

Nyelvtudás

Angol – felsőfokú nyelvtudás
Olasz – társalgási szint

Étteremvezető önéletrajz példa

Étterem vezető foglalkoztatottság 

Az étterem vezetői állás általában attól függ, hogy milyen étteremnél dolgozol. A gyorséttermekben alacsonyabb a fizetés, míg az igazán fine dining vagy Michelin csillagos éttermekben jelentősen magasabb. Emellett természetesen a területen eltöltött évek is számítanak, valamint a diploma megléte is. A gyorséttermek esetén bruttó 350.000-400.000 forintos havi bérre számíthatsz, míg az igazán csúcskategóriási éttermekben akár bruttó 600.000-800.000 forintot is hazavihetsz.

Amire azonban nagyon oda kell figyelni, hogy gyakori sajnos a fekete pénz megléte. Ebben az esetben nem jelentenek be teljesen alkalmazottként, vagy csak minimálbérre jelentenek be, a maradék pénzt pedig kézhez kapod. Ez azért is veszélyes, mert így a szerződésedben is csak az alkalmazotti, bejelentett bér fog szerepelni, tehát a munkáltatónak jogában áll nem kifizetni a maradékot.

Bár ez szerencsére egyre ritkább, mégis érdemes odafigyelni, és inkább egy stabil, teljesen bejelentett munkát választani. 

Hogyan írj étterem vezető önéletrajzot?

Az étterem vezetősége általában igen elfoglalt. Még a dedikáltan toborzásra kiválasztott munkatárs is naponta sok-sok önéletrajzot néz át, néha akár százat is. Ezért érdemes mind az önéletrajzodat, midt a motivációs leveledet könnyen olvashatóvá tenni. Ahhoz, hogy elérje célját az önéletrajzod, ajánlott könnyen átláthatónak és precíznek lennie. Kerüld az irreleváns információk használatát, és gondoskodj arról, hogy az önéletrajzod pozícióhoz szabott legyen.

Az étterem vezetői állás esetén például azokra a szakmai tapasztalatokra fókuszálj, amelyek során egy független üzletet irányítottál. Amennyiben viszont egy hotel éttermébe keresnek új vezetőt, akkor pedig ehhez mérten szabd át a szakmai tapasztalataidat.

Kerüld a túl sok szöveg használatát és a helyesírási hibákat. Ezek a megbízhatatlanság és pontatlanság jelei. Használj hagyományos betűtípust, mint a Calibri, Arial és Times New Roman, valamint 11-12-es betűméretet. 

Az önéletrajz elrendezése 

Az önéletrajz elrendezését alapvetően két dolog befolyásolja: a sablon és a tapasztalatod száma. A sablon ugyanis segít abban, hogy már előre kész van a design, megjelenés, elrendezés. A tapasztalatod mennyisége szerint pedig két önéletrajz típus közül választhatsz. Amennyiben nem rendelkezel még szakmai tapasztalattal, mindenképp a funkcionális önéletrajz típust válaszd, ugyanis fontos, hogy a képességeken legyen a hangsúly. Ennél a típusnál ugyanis a képességek, tanulmányok kerülnek előtérbe, a munkatapasztalat pedig akár el is hagyható.

Ha már van legalább 2-3 éves szakmai tapasztalatod, mint étterem vezető, akkor pedig a klasszikus önéletrajz típus használata ajánlott. Mindkét típusnál fordított időrendi sorrendben írd a tanulmányok és a munkatapasztalatot is!

Hacsak nem olyan pozícióra jelentkezel, amihez elengedhetetlen a kreativitás, akkor inkább ragaszkodj a letisztult és modern önéletrajz dizájnhoz. Használhatod az ingyenes önéletrajz szerkesztőt, de azt tudnod kell, hogy mit vár el tőled egy étterem vezetősége és a toborzó munkatárs, és mi az, amit szeretnének látni az önéletrajzodban. A sablonok közül ezért mi legfőképp a Perth és a Budapest önéletrajzokat ajánlanánk.

Szekciók terén pedig ezeknek mindenképp szerepelniük kell:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Szakmai összegzés vagy karriercél meghatározás
 • Szakmai tapasztalat, amennyiben van
 • Tanulmányok
 • Készségek, képességek
 • Nyelvtudás

Lehetőleg egy oldalnál hosszabb ne legyen az önéletrajz hossza, és figyelj a sorrend betartására.

Személyes adatok az étterem vezetői önéletrajzban

Ez legyen az első dolog az önéletrajzodban, amit elkészítesz, és tartalmazza a nevedet, telefonszámodat, email címedet és a szakmai közösségi média profilodat, mint a LinkedIn. Emellett a lakcím és a születési hely és idő megadása is kötelező. Mindig frissítsd az itt található adatokat, mert ha elsőre nem ér el az étterem, akkor nem fog köröket futni miattad.

Arra is ügyelj, hogy az email címed is a profizmust sugározza. Az olyan email címek, mint a redh0tfatb0y@gmail.com nem lesz bizalomgerjesztő – inkább maradj a saját nevednél. Ez a közösségi média profiljaidra is vonatkozik. A neved legyen nagyobb és vastagabb betűvel kiemelve!

HELYES
Személyes adatok

Gulyás Bendek
Telefonszám: 0620/333-3453
Email cím: benedek.gulyas@gmail.com
Lakcím: 1108, Kovács Béla utca 56. 3/42.
Születési hely, idő: 1990.06.07., Budapest
LinkedIn: www.linkedin.com/user/gulyasbenedek

Ez viszont biztosan nem tartalmaz elég információt, valamint az email cím sem túl bizalomgerjesztő:

HELYTELEN
Személyes adatok

Gulyás Benedek
70-345-9876
benedek.the.boss@gmail.com

Szükséges-e a fénykép használata?

Napjainkban már szinte kötelező fényképet csatolni az önéletrajzodhoz, ugyanis elvárás, de elvileg nem érhet hátrányos megkülönböztetés, ha mégsem csatolsz. Azonban ha mégis úgy döntesz, hogy használsz, akkor olyat válassz, amely profi körülmények között, megfelelő megvilágítással készült. Egy social media profilkép, selfie vagy egy bulifotó nem lesz elég. Arról, hogy hogyan készíts tökéletes fotót otthon, ide kattintva tudsz többet olvasni. 

A szakmai bemutatkozó vagy karriercél meghatározás 

A szakmai bemutatkozó és a karriercél meghatározás is egyetlen célt szolgál: mindössze 3-4 mondatban össze tudd foglalni azt, hogy miért téged válasszanak az adott pozícióra. Az, hogy mikor melyiket használd viszont eltér. A szakmai bemutatkozást vagy összegzést akkor használd, ha rendelkezel szakmai tapasztalattal, a karriercél meghatározást pedig akkor, ha még nem!

A szakmai bemutatkozó rövid és lényegre törő legyen. A képességeidet, szakmai tapasztalatodat és az elért eredményeket kell, hogy összefoglalja, mindezt úgy, hogy a leendő munkaadó érdeklődését felkeltse. Éppen ezért lenne fontos, hogy a lehető legtöbb információt beletedd. Nem szükséges elegáns mondatszerkezeteket és körmondatokat használni – fókuszálj az eredményekre és légy meggyőző.

Ennek egyik módja, ha kulcsszavakat használsz. A kulcsszavakat mindig megtalálod az álláshirdetés elvárásokat tartalmazó részében, és általában képességeket jelentenek. Ez azért fontos, mert sok esetben ATS rendszert, vagyis jelentkezés szűrő programot használnak a beérkező önéletrajzok gyors átvilágítására. Ez azt jelenti, hogy nem is emberrel találkozik először az önéletrajzod, hanem egy programmal.

📌 Tény: Az ATS rendszer egyetlen célja, hogy az előre megadott kulcsszavakat keresse meg az önéletrajzodban! Ha elegendőt talál, akkor kerül a jelentkezés az étterem tulajdonosa elé.

Ehhez viszont használnod kell azokat a képességeket, amelyeket beleírtak az elvárásokba.

HELYES
Magamról

Tapasztalt Étteremvezető vagyok 3 éves szakmai tapasztalattal. Vezetési képességgel, kiváló problémamegoldási képességgel rendelkezem, valamint precíz és terhelhető vagyok. Széleskörű nemzetközi ital és borismeret, felsőfokú angol nyelvtudás és vevőorientált személyiség jellemez.12,6%-os növekedés elérése a vásárlói elégedettség terén, valamint a fluktuáció csökkentése 23 százalékról 5 százalékra. Célom, hogy tudásomat egy fine dining étterem vezetésében is fejleszthessem.

Azonban, ha egy hotel éttermében szeretnél étteremvezető pozíciót megszerezni, akkor így fogalmazd meg a szakmai bemutatkozót.

HELYES
Magamról

6 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem a vezetés területén. Önállóság, talpraesettség és vevőközpontúság jellemez, mindemellett folyékonyan beszélek angolul és németül. Eddigi tapasztalataimat belvárosi éttermekben szereztem, most pedig szeretnék olyan munkahelyet találni, ahol egy hotel mindennapjaiba is bele láthatok.

Pályakezdők számára karriercél meghatározás ajánlott

A karriercél meghatározás célja egyezik a szakmai összegzés céljával,  azonban itt a szakmai tapasztalatok bemutatása helyett más kerül a fókuszba. A készségeid, képességeid, motivációd, tanulmányaid kerülnek előtérbe. Mesélj arról, hogy mit tudnál adni a cégnek, mit nyer, ha téged választ, és miért pont náluk szeretnél dolgozni. Mesélj bővebben a tanulmányaidról, amennyiben azok szakirányúak.

Az alábbi karriercél meghatározás egy pincészethez jelentkező étterem vezetői pozíciónak szól:

HELYES
Célom

A Budapesti Corvinus Egyetem szőlész-borász szakán végeztem, így rendkívül széles ismeretekkel rendelkezem a borok területén. Kiváló problémamegoldó és stressztűrő képességgel valamint B kategóriás jogosítvánnyal és vevőközpontúsággal rendelkezem. Célom, hogy végzettségemnek megfelelően a borászat területén helyezkedjek el egy nagy múltú étteremben.

Étteremvezető önéletrajz példa

Szakmai tapasztalat az étterem vezetői önéletrajzban

A vendéglátó szektorban nélkülözhetetlen a szakmai tapasztalat ahhoz, hogy elhelyezkedhess. Ha már pár éve sikeresen dolgozol a szakmában, akkor nagyobb az esélye, hogy állást találsz.

Amikor felsorolod a szakmai tapasztalataidat, érdemes  fordított időrendi sorrendet alkalmazni , vagyis a legújabb munkahelyeddel kezdeni a felsorolást. Ha van olyan munkahelyed, ami nem a vendéglátáshoz kapcsolódik, azt inkább hagyd ki a felsorolásból. Tudnod kell, hogy szinte minden étterem vezető valaha felszolgálóként dolgozott, így nem lehetetlen feljebb kerülni a ranglétrán! Így nyugodtan pályázz meg ilyen magasabb pozíciót, viszont támaszd alá a képességeiddel azt, hogy alkalmas is lennél betölteni azt.

Ahogy felsorolod a pozíciókat, legyél benne biztos, hogy minden nevet és várost feltüntetsz, valamint a feladatköreidet és az ott töltött időtartamot, jelentős eredményeidet. Amikor részletezed a szakmai tapasztalatodat, tegyél a leírásba kulcsszavakat.

👉 A feladatköröket lehetőleg bulletpontokkal mutasd be, ezekből ne legyen több 4-6 darabnál. Legyél részletes, és a felsorolt feladatköröket igazítsd az álláshirdetésben látottakhoz.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Étterem vezető
Boho Étterem és Bár
2018. március – 2021. november
Budapest

 • A konyhai működés javítása 17%-kal egy ellenőrző lista bevezetésével.
 • Munkavállalói tréning program kialakítása a vendégelégedettség növelése érdekében.
 • Leltározás készítése, előrejelzések és azonnali szállítások alapján.
 • Árurendelés, készletgazdálkodás, leltár készítése (GTSG szoftver használatával).
 • Étteremben fellelhető dokumentációk kezelése (tűzvédelem, HACCP, jelenléti ívek).
 • Heti, havi és éves riportok készítése a vezetőség részére.

Étterem vezető helyettes
Harasdy Étterem
2016. március – 2018. november
Budapest

 • Meleg ételek-, saját készítésű-, kereskedelmi termékek értékesítése.
 • Árurendelések leadása a GTSG szoftver segítségével.
 • Beszállítókkal való kapcsolattartás, költségvetési feladatok ellátása.
 • A 6 fős személyzet munkájának koordinálása, ellenőrzése.
 • Élelmiszerbiztonsági- és higiénés szabályok betartása.

Felszolgáló
Harasdy Étterem
2013. január – 2016. március
Budapest

 • A Műszakvezető asszisztenciájának ellátása.
 • Nyitási és zárási folyamatok menedzselése.
 • Kasszakezelés és POS terminál kezelés.
 • HACCP és higiéniai szabályok betartása.
 • Vendégelégedettségi felmérések alapján 98 százalékos elégedettségi ráta.

Szakmai tapasztalat megjelenítése pályakezdőként

Amennyiben középfokú végzettséggel rendelkezel és még nincs szakmai tapasztalatod, akkor nagy valószínűséggel nem fogsz tudni étterem vezetőként elhelyezkedni. Mindenképp szükséged lesz arra, hogy végig menj a karrier létrán felszolgálótól kezdve. Ha azonban van diplomád, akkor már nagyobb eséllyel lehetsz majd étterem vezető.

Minden esetben sorolj fel olyan szakmai gyakorlatot, diákmunkát amelyek során vevőkkel kellett dolgoznod. Akár bolti eladóként, akár ügyfélszolgálati munkatársként – a lényeg, hogy van tapasztalatod a vevőkkel való kiszolgálásban. Diplomásként azért könnyebb a helyzeted, mert biztosan volt kötelező szakmai gyakorlat. Ebben az esetben is érdemes a funkcionális önéletrajz típust választanod, de a munkatapasztalat szekció kerüljön legalulra. Így, bár látható marad, mégis inkább a tanulmányadon, képességeiden és készségeiden lesz a hangsúly. Itt is ugyanúgy kell felsorolni a tapasztalatodat, valamint a feladatköröket, tehát fordított időrendi sorrendben és 4-6 bulletpont segítségével. További tippeket a lenyűgöző pályakezdő önéletrajzhoz ide kattintva találsz.

Tanulmányok megjelenítése az étterem vezető önéletrajzban

Ez a rész csak másodlagos a képességeidhez és a szakmai tapasztalatodhoz képest, kivéve, ha van diplomád a területen és pályakezdő vagy. Főiskolai végzettség jól mutathat egy étteremvezetői pozíció megpályázásánál, de általában nem szerepel elvárásként, inkább középfokú végzettséged szokás megjelölni. Amíg megvannak az ott szereplő és elvárt végzettségek, addig biztos jelölt leszel, még abban az esetben is, ha nem rendelkezel a turizmus-vendéglátás területén szerzett diplomával.

A releváns végzettségeket helyezd előre a tanulmányaidban, akkor is, ha van valamilyen főiskolai végzettséged. Ha például elvégeztél egy Élelmezésvezető tanfolyamot, vagy gyakornokoskodtál és részt vettél tréning programban egy híres étteremben, inkább azt vedd előre.

A tanulmányok szekció felépítése hasonló a szakmai tapasztalatok felsorolásához: fordított időrendi sorrendet alkalmazz, először a szak neve, majd az intézmény neve, időtartam és a város kerüljön felsorolásra. Általános iskolai végzettséget ne sorolj fel, középiskolainál pedig mindenképp jelöld meg a szakot is, ha az vendéglátás területéhez kapcsolódik.

HELYES
Tanulmányok

Turizmus-vendéglátás
Budapesti Gazdasági Egyetem
2017. szeptember – 2021. június
Budapest

Pincér – felszolgáló
Dobosi C. Szakközépiskola és Szakiskola
2013. szeptember – 2017. június
Budapest

Tanulmányok elhelyezése pályakezdőként

Pályakezdőként sokkal nagyobb hangsúly kerül a tanulmányokra, ugyanis nincs még szakmai tapasztalatod. Ebben az esetben tehát érdemes felsorolni néhány releváns tantárgyat, tanulmányi átlagot, különböző képességeket is, amelyeket elsajátítottam. Ez mind főiskola, mind specializált vendéglátói szakközépiskola terén is így néz ki:

HELYES
Tanulmányok

Pincér – felszolgáló
Dobosi C. Szakközépiskola és Szakiskola
2013. szeptember – 2017. június
Budapest

 • Egészségügyi előírások, HACCP rendszer.
 • Étel és italismeret a felszolgálásban.
 • Vallások szerinti étkezési szokások és speciális étrendek.
 • Ajánlás, rendelésfelvétel, és a vendégekkel való kommunikáció.
💡 Tipp: Arra ügyelj, hogy azokat a képességeket és ismereteket sorold fel, amelyeket kérnek az álláshirdetésben is!

Étteremvezető önéletrajz példa

A legjobb készségek és képességek az étterem vezetői pozícióhoz

Az étterem vezető pozícióhoz a képességek széles tárháza szükséges. Ezek a jó kommunikáció, interperszonális kapcsolatok, szervezés, problémamegoldó készség, marketing és vezetési ismeretek.

Az étterem vezetésbe minden beletartozik – az emberek tréningelése, a vendégekkel való foglalkozás, beszállítókkal való egyeztetés, gondoskodni arról, hogy soha nem fogysz ki a hozzávalókból, és hogy minden engedélynek, certifikációnak és követelménynek megfeleltek.

Ehhez az szükséges, hogy felsorolási listát készíts a képességeidről. Erősorrendbe tedd őket, vagyis a legerősebb képességedet írd le először, és így tovább, ezáltal ilyen sorrendben tudod kidomborítani azokat az interjú során. Lehetőleg ne írj bele olyan képességet, ami a megpályázott pozícióhoz nem szükséges.

A képességeket két részre bonthatjuk: soft skillek és hard skillek, amelyekre alább láthatsz példákat. Összesen 6-8 darabot, vegyesen érdemes felsorolni, és itt is fontos, hogy azokat használd, amelyeket látsz az étterem vezető álláshirdetésben!

A soft skill, vagyis személyiségjellemzők

A soft skillek azok a személyiségjellemzők és tulajdonságok, amelyeket nem igazán lehet elsajátítani, inkább vagy rendelkezel velük, vagy nem. Sok esetben ezek fontosabbak, mint a szakmai tudás, ugyanis megmutatja, hogy hogyan bánsz az emberekkel (a vevőkkel és munkatársakkal, beosztottakkal egyaránt), és hogy hogyan illenél bele a csapatba. Általában ezeket a képességeket keresik az étterem vezetői állásoknál:

 • Pörgős
 • Precíz
 • Jó vezetői képességek
 • Kiváló problémamegoldó képességek
 • Kiváló kommunikációs képesség
 • Vevőorientált hozzáállás
 • Önállóság
 • Magas stressztűrő képesség
 • Rendszerszemlélet
 • Folyamatorientált attitűd

A hard skillek, vagyis szakmai tudás

A szakmai tudásba tartozik az étel és ital ismeret, a borismeret, a különböző programok és szoftverek ismerete, számítógépes ismeretek és még a jogosítvány megléte is. Ezek technikai tudások, amelyek a legtöbb esetben meghatározzák, hogy milyen szakember vagy. Általában ezeket keresik:

 • Gazdasági szemlélet, hozzáértés
 • Élelmiszer biztonsági előírások (HACCP) ismerete
 • Felhasználó szintű számítógépes ismeretek
 • B-kategóriás jogosítvány
 • Hooreyca program ismerete előnyt jelent,
 • WSET oklevél
 • GTSG szoftver

Nyelvtudás

A nyelvtudás kötelező egy étterem vezetőnek, ugyanis a vendéglátás elsősorban a turistákra épít. Emiatt az angol folyékony ismerete minimum elvárás, de bármilyen további nyelvismeret előnyt jelent a kiválasztási folyamat során. Mindig írd oda a nyelvtudás szintjét is, így kap a leendő munkaadó teljes képet a nyelvtudásodról.

HELYES
Nyelvtudás

Angol – felsőfokú nyelvtudás
Olasz – társalgási szint

Összefoglalás – kulcspontok az étterem vezető önéletrajzhoz

Ahogy az önéletrajz minta is mutatja, nagyon fontos, hogy könnyen átlátható és olvasható legyen az önéletrajzod. Egy jó sablon megválasztása mindezt tudja nyújtani, de még ebben az esetben is figyelj arra, hogy ne zsúfold túl a szekciókat.

 • Mindig szerepeljenek az elérhetőségeid, munkatapasztalatod és a tanulmányaid, valamint a képességek, készségek, nyelvtudás és egy ütős szakmai összegzés vagy karriercél meghatározás.
 • Minden adatod pontos legyen, a szakmai összegzés kerüljön rögtön az elérhetőségek alá. A szakmai összegzésben mindössze 3-4 mondatban fogalmazd meg, miért te lennél a legjobb választás. A karriercél meghatározás megírása esetén pedig a fókusz a motiváción és a céljaidon legyen.
 • Mind a tapasztalatok, mind a tanulmányok esetén használd a fordított időrendi sorrendet, és először a pozíció vagy szak nevét, vagy az intézmény nevét írd fel. Alá kerülhet a kezdés és végzés éve, majd a város neve.
 • A nyelvtudás esetén annak szintjét is jelöld meg, és minden beszélt nyelvet sorolj fel.
 • A képességeid közül 6-8-at sorolj fel, fele-fele arányban soft, illetve hard skilleket. Itt inkább azt nézd meg, hogy mi az, ami elvárásként szerepel az álláshirdetésben!

Gyakran Ismételt Kérdések

Miket kell beleírni egy étteremvezető önéletrajzba?

A tipikus étteremvezető önéletrajzban 6 szekciónak kell lennie: személyes adatok, szakmai összegzés, munkatapasztalatok, releváns készségek és képességek, tanulmányok és végül a nyelvtudás. Fókuszálj arra, hogy a munkatapasztalatokat tartalmazó rész legyen meggyőző és az legyen a fókuszban, mert a vezetőség ezt keresi majd az étterem vezetői önéletrajzodban.

Lehet pályakezdőként is étterem vezető valaki?

Erre kisebb az esély, ugyanis nehéz úgy vezetni egy csapatot, ha nem tudod, pontosan mit csinálnak a személyzet tagjai. Nagyobb eséllyel fogsz tudni 1-2 évig felszolgálóként, majd étterem vezető helyettesként dolgozni!