Önéletrajz küldése a Coca-Cola részére

A Coca-Cola céget nincs, aki ne ismerné! A reklámjaik teremtették meg a piros ruhás Mikulást, a karácsonyi reklámjaikat minden évben óriási várakozás előzi meg, hiszen mindig tudnak újat alkotni. Szlogenjeiket világszerte ismerik, amely pont olyan, mint maga a cég: nyitott, vidám, dinamikus és kreatív.
önéletrajz küldése a coca cola részére

Készítse el önéletrajzát percek alatt

Egy ilyen cégnél tényleg ezeket a tulajdonságokat keresik, úgyhogy nézzük meg, hogyan tudsz jó önéletrajzot küldeni!

önéletrajz küldése a coca cola részére 

Tartalomjegyzék

A Coca-Cola Magyarország és a Coca-Cola HBC

Magyarországon belül Dunaharaszti szolgál a cég székhelyéül,, és itt rögtön két céget is találunk: ezek a Coca-Cola HBC Magyarország és a Coca-Cola Company. A Coca-Cola HBC, másnéven Hellenic a palackozó üzem. Egy gyár, amelyben ugyanúgy szükség van diplomás szakemberekre mint betanított munkásokra, és több százfős a cég. Mellette található a Coca-Cola Company, ami mindössze néhány tucat marketing, sales, business analyst és hasonló munkatársból áll.

Ha munkát szeretnél találni, sokkal nagyobb esély van rá, hogy a Coca-Cola HBC-hez kerül be az önéletrajzod, nem pedig a Company-hez. Amikor szétnézel az álláskereső oldalakon, akkor szinte csak előbbihez találsz nyitott pozíciókat. Utóbbinál, kis mérete miatt rikább a felvétel, míg a Coca-Cola HBC esetén állandóan van néhány nyitott állás.

A kijárás céges busszal történik, amely busz Budapesten belül több helyen is megáll, és ingyenes a dolgozók számára. Az út körülbelül 40 perc, a munkaidő pedig 8-9 óra között kezdődik, és délután 5-6 óráig tart.

A két cég két különböző weboldallal is jelentkezik. A Coca-Cola HBC Magyarország weboldalát, azon belül a nyitott pozíciókat ide kattintva találod, a Coca-Cola Company-t pedig ide kattintva. A nyitott állásokat emellett a LinkedIn-en is mindig meghirdetik, így azon keresztül, akár Easy Apply gomb segítségével is tudsz jelentkezni. Ha azonban inkább a weboldalukon jelentkeznél, akkor alább láthatsz útmutatót.

A Coca-Cola Company

A hivatalos Coca-Cola-nál a világ minden tájára keresnek embereket, de Magyarországra, Dunaharasztira mindössze általában 1-2 nyitott állást találunk. Beírva a helyszínt, és látjuk is, hogy milyen pozíciókat pályázhatunk meg. Az viszont alapvető, hogy akár más városban, országban lévő állást is meg tudunk pályázni, szerencsére nincs lokáció alapján szűkítve a keresési találatok száma és minősége! Ha a munka épp Londonban van, és szívesen vállalod a relokációt, amelyben segít is a cég, akkor nyugodtan pályázd meg!

💡 Tipp: Mivel a fiatalok a célközönség, ezért nyugodtan válassz olyan önéletrajz sablont, amely ezt a dinamikát, energiát, lendületet sugarozza. A Rotterdam és a Riga sablon is tökéletes választás!

önéletrajz küldése a coca cola részére

Ezen az oldalon angol a hivatalos nyelv, így mindenképp angol nyelvű önéletrajzra lesz szükséged! Ehhez az útmutatót, önéletrajz példákkal itt találod.

Ha találtál olyan pozíciót, amelyet megpályáznál, akkor kattints rá, olvasd el a leírást. Az álláshirdetésekben mindig meg vannak adva a kulcsszavak.

📌 Tény: A kulcsszavak azok a készségek, képességek, amelyeket keres az ATS kulcsszó kereső rendszer az önéletrajzban.

Ezekből minél többet adsz meg, annál biztosabb a továbbjutás a kiválasztási folyamatban! Egy ilyen nagy vállalat esetén, mint amilyen a Coca-Cola, biztosra vehető, hogy az első kör az ATS rendszerben történik. Akár valamilyen vezető, akár csak egy marketing vagy sales specialist állást, vagy gyakornoki pozíciót pályázol meg, akkor is itt dől el az első kör!

önéletrajz küldése a coca cola részére

Nézzük is, hogy ebben a gyakornoki pozícióban például milyen elvárásoknak kell megfelelni:

önéletrajz küldése a coca cola részére

Láthatod, hogy a kész önéletrajzod készségek és képességek szekcióját, valamint a karriercél meghatározást ezekkel a szavakkal érdemes kiegészíteni:

 • Excel és PowerPoint
 • Analytical skills
 • Analytics Strategy
 • Teamwork
 • Report, Annual Report, Report Writing
 • Microsoft Excel Data Analysis
 • Revenue Growth
 • Revenue Management
 • Cross-Functional Teamwork
 • Bachelor’s Degree/Business School/Msc

Tehát, összegezve, olyan jelöltet keresnek, aki a legjobb ezekben: elemzőkészség, riportálás, Microsoft Excel és PPT, stratégia alkotásban is jó, és fontos, hogy csapatjátékos legyen. A hirdetés megjelenése is arra enged következtetni, hogy inkább a fiatalok a célcsoport, amely gyakori is a Coca-Cola nagyságú cégek esetén, és az FMCG piacon!

Ha ezeket frissítetted az önéletrajzban, akkor az Apply Now gomb megnyomásával tudsz is jelentkezni az állásra. Ezután a Coca-Cola Workday oldalára irányít át a weboldal, ahol tudod folytatni a jelentkezést. A Workday egy ATS rendszer, amelyen keresztül a cégek megkapják a jelentkezést! Itt is kattints a Jelentkezés gombra, majd felteszi a kérdést, hogy önéletrajzból húzza-e be az adatokat. Természetesen a legegyszerűbb válasz az, hogy igen! Ezzel rengeteg időt spórolsz magadnak!

önéletrajz küldése a coca cola részére

Ehhez be kell majd jelentkezned, vagy létrehozni egy profilt gyorsan, annak érdekében, hogy tovább tudj jutni. A létrehozáshoz mindössze egy email címre és egy jelszóra van szükséged, semmi többre! Még vissza sem kell igazolni a megadott email címről, ezzel is gyorsítva a jelentkezést.

Ezután fel kell töltened az önéletrajzot, amiből behúzza majd a rendszer az adatokat.

önéletrajz küldése a coca cola részére

A rendszer behúzza az adatokat az önéletrajzból, majd a személyes adatokat ki kell töltened.  Szerencsére a szakmai tapasztalatokat kitölti helyetted, de mindenképp érdemes átnézni , majd 3 egyszerű kérdésre kell válaszolni a pozícióval kapcsolatban.

önéletrajz küldése a coca cola részére

A végén add le a jelentkezést, és kész is vagy! A rendszer sajátossága, hogy a profilodban nyomon tudod követni azt, hogy milyen pozíciókra és mikor jelentkeztél a Coca-Cola oldalán. Ez a visszakereshetőséget segíti elő!

önéletrajz küldése a coca cola részére

👉 Nagyon fontos, hogy írd fel valahova, vezesd az összes jelentkezést, amit beadtál. Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor felhív egy HR-es vagy egy vezető, és fogalmad sincs arról, hogy milyen pozícióra jelentkeztél, és hogy honnan hív!

Coca-Cola HBC Magyarország – jelentkezés

Bár már említettük, hogy mind a két cégnek Dunaharaszti a székhelye, és egymás mellett található a két épület, mégis fontos, hogy megkülönböztessük a két céget a meghirdetett állások számában is. A Coca-Cola HBC weboldal Karrier oldalán láthatod, hogy számtalan területre keresnek új munkatársat, így sok nyitott állás található náluk.

A teljes design is eltér az anyavállalattól, és a legnagyobb különbség, hogy itt magyarul jelenik meg a felület. Ez már adhat némi támpontot arra vonatkozóan, hogy maga az  önéletrajz nyelve is lehet magyar , de erre vonatkozó további utasításokat majd az álláshirdetésekben látunk. Emellett azonban a Coca-Cola HBC Magyarország honlapjára ugyanúgy a piros és fehér színek jellemzőek, mint a Coca-Cola Company weboldalán is.

A főoldal így néz ki: a keresőbe beírva szintén megadhatod, hogy melyik országban és milyen pozíciót keresel. A számtalan nyitott állás miatt itt már pozícióra is tudsz keresni!

Nézzünk meg például egy marketing vezető állást! A marketing kulcsszóra két nyitott állás jelenik meg, az egyik egy vezető, a másik egy gyakornoki pozíció.

önéletrajz küldése a coca cola részére

A pozíció nevére kattintva tudod elolvasni, hogy pontosan milyen feladatok, feladatkörök tartoznak magához a pozícióhoz. A Jelentkezés gomb az oldal legalján van, azonban vessünk egy pillantást arra, hogy milyen kulcsszavakat érdemes elhelyezni. Ugyanis biztos, hogy a Coca-Cola HBC is ugyanúgy ATS rendszert használ!

önéletrajz küldése a coca cola részére

Itt a “Megvan benned a titkos összetevő” szekciót érdemes szemügyre venni, a megfelelő kulcsszavak itt lesznek elrejtve. Láthatjuk, hogy az olyan képességek fontosak, mint:

 • Ügyfélorientált
 • Rugalmas
 • Célorientált
 • Jó kezdeményező
 • Kiváló írásbeli és szóbeli kommunikációs készség
 • Eredményorientáltság

Emellett pedig a technikai tudás sem elengedhetetlen, mint:

 • A/B tesztelés
 • Hűségkampány
 • Digitális marketing kampányok
 • B2B
 • Promóciós kampányok
 • Trade Marketing
 • Stack technológia

👉 És még számtalan elvárás jelenik meg a feladatok felsorolása között!

Mindezek alapján tehát érdemes kicserélni az önéletrajz képességek és készségek szekciót, valamint a szakmai összegzést is a megfelelő kulcsszavakra.

Ezen az oldalon még azt is látjuk, hogy milyen bónuszok járnak a fizetés mellé. Ez azért szuper, mert így biztos, hogy könnyebb a bérigényt is megállapítani! 

A jelentkezés esetén egy jelentkezési űrlapra irányít át az oldal, aminek nagyon nagy előnye, hogy akár LinkedIn-nel is be tudunk jelentkezni. Mindenképp élj a lehetőséggel! Ezután pedig akár annak használatával, két kattintás segítségével is tudsz jelentkezni, mindössze a nevedet és az email címedet pluszban megadva.

önéletrajz küldése a coca cola részére

Amennyiben úgy döntesz, hogy mégsem a Linkedin-t használod a jelentkezésre, akkor is nagyon gyorsan és egyszerűen tudsz jelentkezni. Mindössze feltöltöd a szakmai önéletrajzot, kitöltöd az elérhetőségeiddel az oldalt, és feltöltöd a motivációs levelet. A motivációs levelet be is gépelheted, így nem szükséges egy saját Word dokumentumot  szerkeszteni, viszont mi mégis utóbbit ajánljuk. Ennek segítségével ugyanis sokkal könnyebb lesz az interjún szerepelned, hiszen látni fogod, mi az, amit már tudnak rólad, és mi az, amit nem!

önéletrajz küldése a coca cola részére

Érdemes megadni az előző pozícióidat és a tanulmányi adatokat, de szerencsére mindezt ki tudod másolni az önéletrajzból!

Angol vagy magyar legyen a feltöltött önéletrajz?

Az, hogy ebben az esetben angol vagy magyar nyelvű legyen a feltöltött önéletrajz, lényegében rajtad múlik. Az állás hirdetésében nem találni erre vonatkozó instrukciót, a weboldal pedig nagyrészt magyar. Ha biztosra szeretnél menni, töltsd fel mindkettőt, azonban a tuti siker, amellyel nem lőhetsz mellé, az mindig az angol. Ennek ellenére látható, hogy a magyar nyelvű önéletrajz is teljesen elfogadott, így rajtad áll, melyiket mutatnád meg szívesebben!

Arra azonban ügyelj, hogy az önéletrajzban láthatóak legyenek az eredmények. Ezek az eredmények a  munkatapasztalat részben és a szakmai összegzésben is jelenjenek meg , hiszen ez tud megkülönböztetni a vállalat szemében az ezer és ezer másik jelentkezőtől!

A Coca-Cola HBC Magyarország esetén is a lendületes, fiatalos, dinamikus megjelenés az elvárás, így ilyen, akár kreatív sablonokat válassz!

A motivációs levél küldése

A motivációs levél megírás nem könnyű feladat: mindössze fél-egy oldalban kell tudnod megmutatni a teljes karrieredet. Amiknek mindenképp szerepelniük kell benne:

 • Eredmények
 • Miért jelentkezel a pozícióra?
 • Mi motivál a munkád során?
 • Miért te lennél a legjobb választás?
 • 2-3 bekezdésben az, hogy eddig milyen munkáid, feladataid voltak. Ide csak olyanok kerüljenek, amelyek kapcsolódnak a megpályázott pozícióhoz!
 • Milyen tanulmányokat végeztél el – ez mindössze 2-3 sorban elég, ha bemutatásra kerül.

Törekedj arra, hogy teljesen megegyezzen az önéletrajz és a motivációs levél megjelenése, vagyis ugyanolyan betűtípust és színeket használj! Ezzel egy koherens, átfogó, esztétikailag is megnyerő jelentkezést nyújthatsz be, amely sajnos ritka még a piacon!

Összefoglalás a sikeres Coca-Cola jelentkezéshez

A Coca-Cola világszerte ismert név, azonban Magyarországon két vállalat is létezik: A Coca-Cola Company, és a palackozó gyár, a Coca-Cola HBC Magyarország. Előbbi mindössze néhány tucat szakemberből áll, akik a marketing, sales és pénzügyi részért felelnek, utóbbi pedig a hatalmas palackozó üzem. Mind a két cég telephelye Dunaharaszti, ahova ingyenes céges busz jár, és amely Budapestről indul. Az út körülbelül 40 perc, tehát ezzel számolni kell, ha jelentkezel.

Ha a Coca-Cola-hoz jelentkezel, akkor hosszabb a jelentkezési procedúra, és csak angol nyelvű oldallal találkozol. Emiatt angol nyelvű önéletrajzot kell megadnod! Ha a Coca-Cola HBC Magyarország a cél, amelynek számtalan álláshirdetésével találkozol a LinkedIn-en és az állásportálokon is, akkor magyar weboldallal, könnyen kezelhető felülettel találkozol. Ebben az esetben néhány kattintás után jelentkezhetsz, még akkor is, ha nem LinkedIn profilt használsz ehhez. Itt magyar és angol nyelvű önéletrajzot is feltölthetsz, és kötelező a motivációs levél is!

Tartsd szem előtt, hogy bármelyik céghez is jelentkezel, a kulcsszavakat frissítsd az önéletrajzod képességei és készségei, valamint a szakmai összegzés szekciójában. Ezzel tudsz továbbjutni a kiválasztási folyamatban, így ez adja meg a nagy löketet az első körben!

Hasonló cikkek