Személyi asszisztens önéletrajz – Minden, amit tudnia kell!

A személyi asszisztens, akit gyakran csak PA-ként emlegetnek, különféle adminisztratív feladatokat lát el, hogy támogassa a magánszemélyeket, jellemzően a felsővezetőket vagy menedzsereket. Feladataik közé tartozik általában az időbeosztás kezelése, találkozók szervezése, levelezés és kutatás. Gyakran a külső felek elsődleges kapcsolattartójaként szolgálnak, biztosítva a zökkenőmentes kommunikációt és koordinációt.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A személyi asszisztensek olyan személyes feladatokat is elláthatnak a munkáltatójuk számára, mint az utazás megszervezése, a személyes bevásárlás vagy a személyes találkozók kezelése. A személyi asszisztens átfogó célja, hogy racionalizálja a munkáltató mindennapi életét, lehetővé téve számára, hogy elsődleges feladataira koncentrálhasson, ezáltal növelve a termelékenységet és a hatékonyságot.

Az adminisztrációs karrier jelentős elkötelezettséget igényel, bár a vonzó fizetés sokszor teszi kívánatos pályaválasztássá. A potenciális munkaadók aprólékos értékelése azonban döntő fontosságú a pozitív munkakörnyezet kialakításához és a munkahelyi elégedettség fokozásához, mivel a karrier elhamarkodott felépítése munkahelyi elégedetlenséget eredményezhet. Hasonlóképpen, egy gondosan kidolgozott önéletrajz jelentősen növelheti az interjú elnyerésének valószínűségét.

A sikeres állásinterjú kilátásainak alapja az aprólékosan összeállított önéletrajz, amely ügyesen mutatja be készségeit és korábbi tapasztalatait. Mi jól kidolgozott, minden lényeges elemet tartalmazó önéletrajz sablonokat kínálunk, hogy segítsük Önt ebben a kulcsfontosságú szakaszban.

Ez a cikk az önéletrajz minden egyes összetevőjének alapos vizsgálatát kínálja, felkészítve a jelölteket arra, hogy megkülönböztessék magukat a versenyképes munkaerőpiacon. Megvizsgáljuk az önéletrajz készítés létfontosságú szempontjait, és egy professzionálisan és szorgalmasan elkészített minta dokumentummal kezdünk, amely az ideális eredményt képviseli.

Személyi asszisztens önéletrajz

Tartalomjegyzék

Példa egy jól megírt CV-re

Személyes adatok
Géza Előd
Személyi asszisztens
E-mail: gezaeled@gmail.com
Telefonszám: 06 70 / 12 – 31 – 435
Lakcím: 5432 Nyíregyháza, Arany János utca 101.
Születési hely, idő: 1974. 02. 21. Debrecen

Bemutatkozás
Profi asszisztensként a feladatok ellátásában gond nélkül tudok segíteni, így például képes vagyok a meetingek megszervezésére, a fontos ügyek elintézésére, a cég bemutatására, miközben én egy olyan jelentkező vagyok, aki rendelkezik a szükséges egyetemi végzettséggel is. Több, mint 5 éves tapasztalat van mögöttem a szakmában, az adminisztratív feladatok ellátása így számomra gyerekjáték.

Tapasztalatok
Raktári műszakvezető
dm Kft.
2020. május – 2022. február
Tiszavasvári

 • Raktári munkafolyamatokkal kapcsolatos feladatok koordinálása, ellenőrzése
 • 25-30 fő munkatárs szakmai irányítása, motiválása és felügyelete
 • A munka megszervezése, napi/heti erőforrás tervezése
 • Napi kapcsolattartás és együttműködés társosztályokkal és külsős partnerekkel
 • Projektekben, munkacsoportokban való részvétel és / vagy vezetése

Szövegíró
Libri-Bookline Zrt.
2019. április – 2021. március
Sopron

 • A Libri márka marketing tevékenységéhez kapcsolódó kreatív szövegírói ügyek
 • Hírlevelek, social media posztok szövegezése, Aloldalak szövegezése
 • Tartalomgyártás a Libri Magazinra és szerkesztői és irodai ügyek a Libri podcast adásai kapcsán
 • A márkákhoz kapcsolódó kampányok kidolgozásának támogatása
 • Szövegek korrektúrázása és a megfelelő hangnem megtalálása

Iskolák
Fejlesztő
Állatorvostudományi Egyetem
2017. március – 2018. április
Debrecen

Szerkesztő
Budapesti Metropolitan Egyetem
2014. május – 2016. december
Balatonlelle

Érettségi
Debreceni Református Hittudományi Egyetem

2012. augusztus – 2013. július
Sülysáp

Készségek és képességek

 • Adminisztratív ügyek ellátásában való tapasztalat
 • Ügyfelek pozitív üdvözlése
 • Kommunikációs szakértelem
 • Munkaköri feladatokban való magas szintű tudás
 • Vezetői ismeretek
 • Önálló munka végzésre való képesség
 • Ügyek szervezése és koordinálása
 • Motiváció és magas empátia
 • Releváns szakmai tapasztalat
 • Csapatban való munkaképesség

Nyelvtudás

 • Angol – felsőfok

Személyi asszisztens önéletrajz

A jövedelem is ha tudni szeretné mire számíthat

Mielőtt összeállítaná önéletrajzát a adminisztrációs szerepkörre, hasznos lehet megismerkednie az ilyen szerepkörökben szokásos bértartományokkal. A szakmai pozíciók fizetése jellemzően 300 000 és 400 000 forint között mozog, bónuszokkal és juttatásokkal együtt.

Azonban olyan tényezők, mint a felvételt végző vállalat mérete, jelentősen befolyásolhatják a lehetséges keresetet. A kisebb szervezetek sokszor kevésbé versenyképes bércsomagokat kínálnak, mint a nagyobb magánszektorbeli társaik, amelyek a magas rangú pozíciókért járó jelentős készpénz bónuszokról ismertek.

Továbbá egyes munkáltatók további juttatásokat is biztosíthatnak, például SZÉP kártya juttatásokat, egészségügyi ellátást és egyéb ösztönzőket.

Lényeges megérteni, hogy a képességeid és a szakmai háttered jelentősen befolyásolni fogja a jövőbeli kereseti lehetőségeidet.

Ugyanilyen fontos megérteni annak jelentőségét, hogy önéletrajzát a megpályázott munkakörhöz igazítsa. Az önbizalma jelentősen befolyásolhatja azt a kompenzációs csomagot, amelyet az adott iparágban esetleg biztosíthat. Ennélfogva a szerepkör szempontjából releváns kulcskompetenciák kiemelése növelheti az Ön kiemelkedő szerepét az állásinterjúkon. Az is előnyös, ha tisztában van az egyes vállalatok sajátos irányelveivel és elvárásaival, mivel ezek szerepkörönként eltérőek lehetnek.

A minta a kötelező és az opcionális részek vizsgálatához

A kifinomult és professzionális önéletrajz elkészítése a létfontosságú és a felesleges információk megkülönböztetésén múlik. Egyes részek elhagyhatók, míg másokat, különösen azokat, amelyek az Ön karrierjének erősségeit mutatják be, ki kell emelni a kívánt szerep megszerzése érdekében. A bevezetőt mindig kiemelten kell kezelni, amelyet a szükséges készségeket részletező tömör rész követ. A tapasztalatokról szóló részletes rész szintén alapvető fontosságú, mivel nemcsak azt hangsúlyozza, hogy a jelölt alkalmas a szerepre, hanem az olvasót is bevonja az önéletrajz fejlődésébe.

Ezen túlmenően az oktatásra vonatkozó résznek jelentős súlya van egy vezető önéletrajzában. Lényeges megjegyezni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv folyékony beszélése, bár már egy alapszintű kétnyelvűség is versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbik felsorolása nem kötelező, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvételre való hivatkozás javíthatja a profilját. Ezek az elemek együttesen egy professzionálisan összeállított önéletrajzot alkotnak, amely mind a nyomtatott, mind a digitális médiával kompatibilis.

Ami az önéletrajz elrendezését illeti, ajánlott a módszeres és funkcionális kialakítás, mivel az egyszerűség általában felülmúlja a bonyolultságot az állás pályázatokban. A sablonok alkalmazása az önéletrajz felépítéséhez széles körben elismert iparági szabványos gyakorlat.

Személyi asszisztens önéletrajz

Például az alábbiakra is szükséges figyelnie

Az önéletrajz alapvető elemei esetében alapvető fontosságú a helyes írásmód, a nagybetűs írásmód és az írásjelek kiváló részvétele. Ezek az elemek elősegítik a meggyőző önéletrajzot, amely nemcsak vonzza, hanem fenn is tartja az olvasó érdeklődését. A bevezetés különösen fontos, mivel ez alkotja az első benyomást; bármilyen hiba itt teljesen elvonhatja az olvasó figyelmét.

A világos, tömör nyelvezet és a megfelelő formázás elengedhetetlen a professzionális önéletrajzhoz, miközben az ideális hosszúság is megmarad. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely magában foglalja mind a kulcsfontosságú, mind a kiegészítő részeket. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé alapos áttekintést eredményezhet, míg a túl rövid CV az információhiány miatt akadályozhatja a lényeges kompetenciák értékelését a felvételi folyamat során.

Az egész dokumentumban ajánlott a következetes betűtípus (pl. Times New Roman) és betűméret (lehetőleg 11-es méret) használata.

A CV készítésekor általában nem ajánlott fényképeket mellékelni, kivéve, ha azt kifejezetten nem írják elő. A kép elvonhatja a figyelmet a jelölt technikai képességeiről és előzetes értékeléséről, ami ebben a szakaszban elfogultsághoz vezethet.

Bár a fénykép erősítheti a profilt, a CV alapján negatív megítélést is elősegíthet. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, ideális esetben az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képeket tartalmazó önéletrajzot.

Érdekes módon a tapasztalat nem befolyásolja jelentősen az idegen nyelvek ismeretét.

A személyes adatok megadásának helyes módja

Példa a jóra
Gizella Pál
Email cím: gizellapal@gmail.com
Telefonszám: 06 20 68 54 2423
Lakcím: 3235 Gödöllő, Petőfi Sándor utca 102.
Szül hely és adat: 1983. 10. 21. Vargánya
Példa a rosszul megírtra
Eleonóra György
gyorgyikeee@freemil.com
84 23 542
2345 Sajó
1984. 03. 23. Budapest

Kérjük, figyeljen a mellékelt CV mintában található hibákra. Kezdetben a jelölt neve nem szerepel egyértelműen, és hiányzik a munkakör, amelyre pályázik. Továbbá a megosztott e-mail cím hibás, ami nem jó a magyarországi álláspályázatoknál. A helyes e-mail cím megadása kulcsfontosságú lépés az állás pályázatokra alkalmas, kifogástalan CV elkészítésében.

Másrészt a megadott telefonszám országkódjának elhanyagolása elszalasztott lehetőségeket eredményezhet, még akkor is, amennyiben az olvasó szeretné elérni Önt – ami egy tapasztalt szakember önéletrajzának alapvető eleme. A vonzó állásajánlatok és lehetőségek vonzása érdekében tehát fordítson nagy figyelmet az elérhetőségi adatokra vonatkozó részre. A megadott címből hiányoznak az olyan lényeges információk, mint az utcanév és a házszám. Amint azt a fenti önéletrajzminta is mutatja, ezeket az adatokat is fel kell tüntetni egy kiváló minőségű, professzionális CV elkészítésekor. Az alábbi minta tele van helyesírási hibákkal a címben, a hónapban és a névben, amelyeket el kell kerülni.

Ezeknek a kirívó hibáknak a kezelése kulcsfontosságú a gondosan felépített szakmai szférához illeszkedő álláspályázat elkészítéséhez. Ezért ügyeljen arra, hogy képesítéseinek felsorolásakor szorgalmasan járjon el.

A személyes bemutatkozás egy szakmai CV-ben

Példa a jó megadásra
Személyes asszisztens munkákat vállalok, mióta megvan az adminisztratív diplomám. A szükséges és fontos ügyek elintézése tehát számomra gond nélkül sikerül, miközben akár egyéb, munkához nem kapcsolódó ügyeket is szívesen ellátok, ha a munkáltató azt kívánja meg. Irodai készségek birtokában vagyok, így szakmai tapasztalattal is rendelkezem. A word és az excel tudásom pedig magas általános szinten.
Az adott munkához ez nem lesz jó
Powerpoint tudásom van, de email írásban is jó vagyok. A legfontosabb szakmai tudásom megvan, ezt pedig fel is tüntettem az önéletrajzban. Érdemes így elolvasni. Ha olyat keres, aki tudja, hogy mik azok az eredmények és el is tudja érni az ügyfelek által, vezetői készségek mellett, szívesen részt veszek egy interjúban a kommunikáció megkezdése érdekében. Szívesen elvállalom a munkát.

Amikor az önéletrajzod készíted egy vállalatnál betöltendő hasonló szerepkörre, nagyon lényeges, hogy először is egyszerű legyen, és hagyja ki a felesleges elemeket. Célja legyen, hogy rövid áttekintést adjon a vonatkozó tapasztalatairól, kiemelve minden olyan figyelemre méltó szervezetet, amellyel hasonló szerepkörben együttműködött.

Ha azonban önéletrajzának ezt a részét nem kezeli megfelelően, az félreértelmezésekhez vezethet, és jelentősen csökkentheti az esélyeit arra, hogy egy ígéretes pozícióért az interjúk szakaszába jusson. Amennyiben teheti, emelje ki a vonatkozó teljesítmény mutatókat. Ez a stratégia lehetővé teszi, hogy kiemelje azokat a helyzeteket, amelyekben az Ön részvétele kézzelfogható javulást eredményezett, például a teljesítmény mutatók ugrásszerű növekedését vagy a feladat specifikus kezdeményezések új munkatársak révén történő érdemi életbe léptetését. Az ilyen számszerűsíthető készségek beépítése növelheti önéletrajzának hatását, ezért amikor csak lehetséges, szerepeltessen hasonló adatokat, hogy bemutassa potenciálját.

A tapasztalattal rendelkező önéletrajzod következő szakasza

A végzett tapasztalatot tartalmazó önéletrajzok esetében általában a technikai készségeket fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi szereppel kezdve ajánlott elrendezni. Általában ez a formátum a leghatékonyabb. Ettől azonban el lehet térni, ha egy korábbi szerepkör jobban illeszkedik a megpályázott álláshoz. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör címe kiemelkedjen a munkaköri összefoglaló elején, hogy növelje az esélyét arra, hogy kiválasztják az adott pozícióra.

Önéletrajzának elkészítésekor adjon tömör áttekintést az egyes szerepkörökről anélkül, hogy túlságosan részletezné az összes adatot, ahogyan az a jelentkezés előtti szakaszban kell az állásra való jelentkezés közben. Törekedjen arra, hogy 4-5 olyan pontot tartalmazzon, amelyek pontosan összefoglalják az iparágon belüli egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait.

Ha az Ön tapasztalata kissé korlátozott, teljesen rendben van, ha a képzés során szerzett alapvető ismereteket is beilleszti, ahogyan azt a példa is mutatja. Ezen profil felépítése és kialakítása során felölelheti a különböző speciális készségeket vagy egyéb irodai és asszisztensi projekteket, amelyek igazodnak a megpályázott munkakör követelményeihez.

Végezetül, hacsak nincs más utasítás, önéletrajzának elkészítésekor kérjük, hogy fizetési elvárásait magyar forintban (HUF) adja meg.

A munka szempontjából ez jó lehet
Trade Marketing Manager
BioTech USA Kft.
2012. január – 2014. február
Sopron

 • BioTechUSA B2B HU, Scitec Nutrition B2B EXP/HU, marketing stratégiájának teljeskörű tervezése és megvalósítása
 • Dekorok / Promóciós kiírások elkészítése a partneri igények szerint
 • Merchandising anyagok tervezése és az elkészült tételekkel való készletgazdálkodás
 • Társosztályokkal, raktárral és beszállítókkal való kapcsolattartás és együttműködés
 • Egyéb projektek, ügyek (az üzleti célokhoz igazodva) menedzselése

Beszerzési asszisztens
Új Ház Centrum Budapest Zrt.
2011. január – 2012. augusztus
Szigetszentmiklós

 • Rendelések rögzítése Vectory vállalatirányítási és gyártói rendelési felületeken
 • Visszaigazolt rendelések ellenőrzése, árak, szállítási dátumok stb. tekintetében
 • Árak, akciók, stratégiai vállalások, régiós kedvezmények napi szintű nyomon követése
 • A beérkezett rendelések bevételezése szállítólevél alapján
 • Termékekkel kapcsolatos reklamációk intézése a beszállítók felé
 • A beszerzési területen dolgozó kollégák munkájának támogatása
 • Elemzések, statisztikák, kimutatások készítése a cég céljainak elérése érdekében

Videós újságíró
Kolibri Pictures Kft.
2009. március – 2010. február
Balatonfüred

 • Forgatások előkészítése, menedzselése a cég igényei alapján
 • Riporteri feladok, interjúk készítése a munka menedzseléséhez
 • Utómunka, script, szerkesztés a munkáltató és az ügyelek kérései alapján akár
 • Kreatív koncepciók készítése, ami rendelkezik a cél eléréshez kellő motivomokkal
 • Esetleg kisebb vágási munkák elvégzése a kommunikációs ismeretek alapján
Ezt a részt viszont felejtse el
Göngyöleg műszakvezető
Penny Market Kft.

2001. július – 2003. november
Alsónémedi

 • Felügyeli, irányítja a göngyöleg raktározási rendszer folyamatos működését
 • Beleértve biztosítja a raktár göngyöleggel való feltöltését
 • Nyomon követi a minőségi reklamáció és visszahívások kezelésének folyamatát és a kommunikáció tevékenységeket
 • Irányítja és felügyeli a selejtáru és hulladékok elszállítását, megsemmisítését, dokumentálását
 • Ellenőrzi a göngyöleg raktári berendezések, eszközök és épületgépészet állapotát és a rendellenességeket jelzi az illetékes osztálynak
Az önéletrajzban tükröződő erőteljes előélet elengedhetetlen ahhoz, hogy megmutassa, hogy alkalmas a feladatra, még akkor is, amennyiben új iparágba való átállásról van szó. E szakasz jelentőségének felismerése kulcsfontosságú, mivel a jelölteket a kiválasztási folyamat során alapos értékelésnek vetik alá, hogy megerősítsék ezeket a kompetenciákat. Ne hagyja figyelmen kívül ezt az elemet önéletrajza elkészítésekor.

Vegye figyelembe, hogy a vállalati vezetők sokszor együttműködnek a HR-rel, és esetleg kulcsszavas keresőeszközöket használnak a potenciális jelöltek meghatározott kritériumok alapján történő szűrésére. Ha attól tart, hogy a pályázata nem eléggé specifikus ahhoz, hogy biztosítsa a pozíciót, akkor előnyös lehet, ha a felvételi eljárás alatt finomítja készségeinek ezt az aspektusát. Ha az álláshirdetésben szereplő lényeges kulcsszavakat beépíti önéletrajzába, akkor megkülönböztetheti magát a többi pályázótól, növelheti az esélyét, hogy megkapja a kívánt szerepet, és biztosíthatja, hogy önéletrajza átfogó szűrési folyamaton megy keresztül. Legyen biztos benne, hogy tudunk segíteni.

A közelmúltbeli szerepek feljegyzésénél egy praktikus ökölszabály, hogy legfeljebb négy olyan pozíciót soroljon fel, amelyet jellemzően megfelelőnek tart. Karrierje előrehaladtával azonban általában nem ajánlott ötnél több szerepkör dokumentálása. Tartsa ezt szem előtt önéletrajzának összeállításakor.

Személyi asszisztens önéletrajz

Példa a tanulmányok és egyéb részek megadására

A CV oktatással kapcsolatos részében lényeges, hogy kiemelje az elvégzett tanulmányi programokat és kurzusokat, és ne csak felsorolja őket, hanem egyértelműen adja meg az időtartamukat években és félévekben kifejezve. Bár a karok nagybetűs kiemelése nem elengedhetetlen, a CV készítése alatt az osztályzatok feltüntetése sem különösebben lényeges.

Érdekes módon a toborzók általában kevesebb időt szentelnek az oktatással kapcsolatos résznek, mint más kulcsfontosságú területeknek. Ezért ennek a szakasznak az összeállításakor a hibák elkerülése érdekében hivatkozzon a mellékelt mintára, és biztosítsa a kifogástalan helyesírást és írásjeleket az önéletrajzában.