Technikus önéletrajz

A technikus olyan műszaki szakember, aki általában a termelői, gyártói gépeket beállítja, karbantartja, így biztosítva a céget, hogy a termelésnek és gyártásnak ne legyen műszaki akadálya.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Olyan szakember, aki ha szükséges, azonnal kijavítja a hibákat, ha meglátja. Egy dologra azonban nem biztos, hogy képes: az önéletrajzot hibátlanul megírni! Ugyanis ehhez olyan bennfentes titkokra lehet szüksége, amelyeket nem tudhat. Most ezzel az útmutatóval bebizonyítjuk, hogy te is tudsz kifogástalan önéletrajzot írni, amellyel leveszed a lábáról a munkáltatót. Nézzük is végig lépésről-lépésre, hogy milyen szekciók szükségesek a technikus önéletrajzba, milyen legyen az elrendezése, és még példákkal is segítünk!

Tartalomjegyzék

Technikus önéletrajz minta

Személyes adatok

Dombos Dávid
Automatizálási technikus
Email: david.dombos@gmail.com
Telefonszám: 0670/5374-846
Lakcím: 1114, Budapest, Dombos utca 47. 4/67.

Rólam

8 év szakmai tapasztalattal rendelkező Automatizációs technikus vagyok, jelenleg az Unilevernél. Irányítástechnikai műszerészként végeztem, és napi szinten PLC programozással, működési és karbantartási leírások készítésével, kapcsolattartással foglalkozok német és magyar nyelven. Precíz, pontos, önálló döntéshozatalra képes vagyok, kiváló kommunikációs és problémamegoldó képességgel. Az egyik projekt során 26 százalékos költségcsökkentést értem el. Fő célom, hogy a vezetői képzésemnek megfelelően lean folyamat szemlélettel rendelkező vezető lehessek.

Szakmai tapasztalat

Automatizációs Technikus
Unilever Magyarország Kft.
2018 – 2022
Gyál

 • Veszteségcsökkentő- és hatékonyságnövelő fejlesztések felismerése, beazonosítása, így az egyik projektnél 26 százalékos költségcsökkentés elérése.
 • Fejlesztési projektek felmérése, kidolgozása, megvalósítása, határidőre.
 • Fejlesztések bemutatása, oktatása az operátorok és karbantartók számára, így vezetési és prezentációs gyakorlat megszerzése.
 • Projektek dokumentálása magyar és német nyelven.
 • Működési- és karbantartási leírások készítése magyarul.
 • Szervízekkel történő kapcsolattartás.

Szerszámüzemi technikus
Projekt Kft.
2014 – 2018
Hatvan

 • Szerszámok és készülékek ellenőrzési feladatainak ellátása.
 • Elkészült termékek utókövetési feladatainak ellátása, megrendelői reklamáció esetén a reklamáció kivizsgálása, dokumentálása. Az ügyfélelégedettség 96 százalékos, a panaszkezelési eredmény 98 százalékos.
 • Gépek beállásának támogatása, gyártásközi ellenőrzési feladatok (mérések) ellátása.
 • Szériagyártás számára gyártott termékek megrendelésének kezelése, SAP rendszerben történő nyomon követése, készre jelentése.
 • Szerszámüzemi folyamatok támogatása, technológiai utasítások, folyamat leírások és az előírások megfelelőségének és betartásának ellenőrzése.

Tanulmányok

Irányítástechnikai műszerész
Szerelő Pál Szakközépiskola
2009 – 2014
Budapest

Készségek, képességek

 • Önálló döntéshozatal
 • Kiváló problémamegoldó képesség
 • Vezetési készségek
 • Precíz, pontos, felelősségteljes munkavégzés
 • Innovatív gondolkodási stílus

Nyelvtudás

Magyar – anyanyelvi szint
Német – tárgyalóképes nyelvtudás
Angol – középfok

Technikus foglalkoztatottság Magyarországon

A technikusok átlagfizetése országos szinten bruttó 400 és 500 ezer forint között van, viszont ez megyéről megyére eltérő lehet. Budapesten és környékén, valamint Magyarország nyugati részén inkább közelít az 500 ezer forinthoz, tehát ezeken a területeken magasabb fizetésre lehet számítani. A gyárak, ahol a legtöbbször alkalmazzák a technikusokat, általában külterületen találhatók, így sok cég ingyenes céges busz közlekedést is kínál. Emellett lehet számolni az átlagosan havi 30.000 forintos cafeteria elemekkel, ingyenes szűrővizsgálati csomaggal, mobiltelefonnal. Az angol és német nyelvtudás előnyt jelent, így a bér is magasabb lehet ezeknek köszönhetően.

Közel ezer elérhető, nyitott állás vár most is az álláskereső portálokon, így van miből válogatni. Az elektronikai, műszaki középfokú végzettség a legtöbbhöz elég, úgyhogy ne aggódj, ha nincs diplomád.

Hogyan írj technikus önéletrajzot?

A technikus önéletrajz, akárcsak a legtöbb önéletrajz, lehetőleg   egy oldal hosszúságú legyen , így nagyon meg kell válogatni, hogy mi kerüljön bele. Tartsd szem előtt, hogy átláthatónak, könnyen olvashatónak kell lennie, de mégis részletesnek. Ennek megvalósítása bonyolultnak hangzik, de hidd el, nem az! Csak szükséged van egy remek sablonra, amely megoldja az elrendezés és a dizájn kérdését is.

A sablon esetén fontos, hogy kerüld a harsány színeket, és a konvencionális megjelenésre törekedj. A professzionalizmus jegyében leginkább a Határozott és a Chicago sablont ajánljuk. A megjelenés esetén a szerint is válassz, hogy mennyi munkatapasztalattal rendelkezel. Ez ugyanis meghatározza azt, hogy milyen lesz a technikus önéletrajz struktúrája. Pályakezdő lévén maradj a funkcionális önéletrajz formátumnál. Ez a típus a készségekre és képességekre helyezi a hangsúlyt, így a munkatapasztalat részt ki is törölheted. Ha azonban már van legalább 2-3 évnyi munkatapasztalatod, akkor a klasszikus, fordított időrendi sorrend típus a jó választás.

Kifogástalan helyesírás elengedhetetlen, valamint ne használj túl sok szakzsargont. Sok esetben ugyanis először egy HR-es fog találkozni az önéletrajzzal, és ha nem érti, amit olvas, akkor biztosan nem jutsz tovább.

Az önéletrajz elrendezése

Az elrendezését nagyrészt a sablon határozza meg, amelyet már bemutattunk. Ezek a szekciók kerüljenek bele:

 • ​​Személyes adatok, elérhetőség
 • Profil, szakmai bemutatás, karriercél meghatározás
 • Munkatapasztalat, ha már van
 • Tanulmányok, képzések
 • Készségek, képességek
 • Nyelvtudás (opcionális, ha van)

A betűtípus olvasható legyen, ezért ajánlott a 11-12-es betűméret, és a Calibri, Arial vagy a Times New Roman használata. A szekció címek legyenek nagyobb és vastagabb betűvel kiemelve, és ne használj háromnál több betűstílust, beleértve a vastagabb és dőlt betűt is!

Kezdd az önéletrajzot a személyes adatokkal

Az önéletrajzban az elérhetőségeid, vagyis személyes adataid kerülhetnek a fejlécbe vagy a bal oldalra, a fotód alá. Előbbi esetén több hely marad a szakmai tapasztalatokra. Munkakeresőként biztosra kell menned, így a személyes adataidnak hibátlannak kell lenniük. Gondolj csak bele, miről maradsz le, ha a cég nem ér el, mert elírtad az adataidat! Emiatt az elérhetőségeket mindig többször ellenőrizd le!

Felülre, nagyobb betűmérettel a neved kerüljön, ezután következhet a beosztásod, majd az email cím, telefonszám, lakcím. A lakcím esetén elég a várost is megadni, ha pedig szeretnéd, a születési hely és idő is belekerülhet, de nem kötelező. Az email cím esetén ne add meg a jelenlegi munkahelyeden használt email címedet, valamint a céges telefonszámot, mert nem illik így keverni az álláskeresést és a jelenlegi munkádat.  Tehát, csak a magán adataidat add meg . Nézzük is!

HELYES
Személyes adatok

Kálmán Károly
Gyártástámogató technikus
Email cím: kalman.karoly@gmail.com
Telefonszám: 0630/8363-947
Lakcím: 1122, Budapest, Rónai utca 3. 4/9.

Kell-e fényképet mellékelni az önéletrajzhoz?

Ajánlott fényképet is beilleszteni az önéletrajzba, ha pedig az álláshirdetésben azt olvasod, hogy fényképes önéletrajzot várnak, akkor nem maradhat ki. A minőség azonban mindig legyen a legjobb: lehetőleg fehér fal előtt készüljön a fotó, egyszínű felsőben, ingben. Mellkasig kell látszódnod a fotón, és törekedj egy félmosolyra, nyitott, egyenes testtartásra. Ide kattintva egy teljes összefoglalást olvashatsz arról, hogyan készül el a tökéletes önéletrajz fotó, de arra ügyelj, hogy ne legyen egy évnél régebbi!

A karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés

A karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés két külön esetben használandó: előbbit pályakezdőként, utóbbit már gyakorlott technikusként írd meg. Mind a kettőre jellemző, hogy nem több néhány sornál. Ezek a személyes adatok alá kerülnek, és azért, mert sokszor a HR-es csak ezt olvassa el. Ha meggyőző, tovább olvassa az önéletrajzot, ha nem, akkor sajnos a kukában landol.

A szakmai összegzés amolyan összefoglalása a karrierednek, eredményeidnek és a képességeidnek, erősségeidnek. Pontosan emiatt nagyon ütősre kell sikerülnie! Gondolj erre úgy, hogy ezt a néhány sort elolvasva máris tudja a HR-es, hogy ki vagy, milyen karriered volt, mire vagy képes.

🖊️ Két fontos dolog!

Mindenképp használj eredményeket, lehetőleg számszerűsítve, hiszen semmi sem meggyőzőbb, mint a kézzelfogható eredmény. Emellett használd az álláshirdetésben elrejtett kulcsszavak. Ezek azok a szavak, amelyeket a HR-es és az ATS jelentkezés szűrő rendszer is keres a technikus önéletrajzban. Ezek a szavak általában készségek, képességek, amelyeket az álláshirdetés elvárásokat felsorakoztató részében találsz meg. Ilyeneket olvashatsz itt, mint hogy angol nyelvtudás, terhelhetőség, precizitás, műszaki érzék stb.

Ezek alapján tehát így néz ki egy pontos szakmai összegzés:

HELYES
Rólam

Önálló és precíz vagyok munkám során, kiváló problémamegoldó képességgel rendelkezek. 6 év szakmai tapasztalatomat a pneumatikus rendszerek és a PLC programozás területén szereztem.  A termelési egységek termelési és műszaki folyamatainak irányítása, fejlesztése, optimalizálása, riportok készítése tartozott a főbb feladataim közé. Célom, hogy egy kisebb csapatot vezethessek, és segíthessek a gyakornokoknak fejlődni.

👉 Láthatod, hogy ebben a szakmai összegzésben a kulcsszavak ezek lesznek: önálló, precíz, poblémamegoldó képesség, PLC, pneumatikus rendszerek. Fontos, hogy ezt a szekciót mindig az adott álláshirdetésnek megfelelően javítsd!

Ilyen viszont lehetőleg ne írj:

HELYTELEN
Rólam

6 év szakmai tapasztalattal rendelkezek a PLC programozás és pneumatikus rendszerek terén. Célom egy olyan támogató munkahely megtalálása, ahol fejlődhetek.

Sajnos ez így rövid, kissé homályos és nem sok mindent lehet megtudni a jelentkezőről.

A karriercél meghatározás pályakezdők részére

A karriercél meghatározás abban tér el a szakmai összegzéstől, hogy itt szakmai tapasztalat híján inkább a készségekről, képességekről, célokról és motivációról tudsz mesélni. Fontos, hogy átnézd a cég weboldalát és közösségi média felületét, és sződd bele onnan azt, ami tetszik és használható, mint motiváció. Emellett nyugodtan említs meg iskolai gyakorlatot, tanulmányi eredményt is, mesélj arról, hogy miért pont az adott céghez jelentkezel. Gondold végig: mit tudsz nyújtani számukra, miben vagy más, mint a többi jelentkező? A kulcsszavak itt se maradjanak ki, de ebben az esetben már inkább a szekció címe az, hogy “Célom”, tehát a célokról mesélj!

HELYES
Célom

Precíz, műszaki beállítottságú, önálló vagyok és kiváló problémamegoldó képességgel rendelkezek. Elektrotechnikusi végzettséget a Bánki Donát Elektrotechnikai Szakközépiskolában, technikusi képzésen szereztem, emellett fizikából is érettségivel rendelkezek. Elsajátítottam a PLC programozás alapjait, valamint gépészeti, hidraulikus, pneumatikus és erőátviteli rendszerek ismeretével is rendelkezek. Célom, hogy egy olyan cégnél helyezkedjem el, ahol a gyártási technológiákkal is megismerkedhetek.

Szakmai tapasztalat megjelenítése az önéletrajzban

A szakmai tapasztalat szekció mutatja meg, hogy megtudnál-e birkózni a feladatokkal, mennyire vagy jó szakember a területeden. A munkatapasztalat attól függően, hogy milyen sablont használsz, a klasszikus önéletrajzod éke lehet, hiszen a szakmai tudás bemutatásra kerül. Amennyiben rendelkezel már tapasztalattal, akkor nem mindegy, hogy hogyan sorolod fel a munkahelyeidet: mindig fordított időrendi sorrendet használj, vagyis a legújabb munkahelyeddel kezdd a felsorolást. Ezután pedig időrendben visszafelé haladva mutasd be a többi, korábbi munkádat.

👉 Amire szükséged lesz: a pozíció neve, a cég neve, a dátummal, hogy mikor dolgoztál ott, és a város neve, ahol dolgoztál. Ezután következik a legnehezebb rész: 3-5 bulletponttal a feladataidat, elért eredményeidet is bemutatni. Ez több szempontból is fontos: az egyik, hogy ezáltal jobban megismer a munkáltató, a cégek azonnal látják, hogy szakmabeli vagy-e, releváns-e a munkatapasztalatod. A másik fontos szempont pedig, hogy ezekben  is a már említett kulcsszavakat  tudod elrejteni. Minél jobban egyeznek az előző vagy a mostani munkahelyeden elvégzett feladataid az álláshirdetésben leírtakkal, annál nagyobb esélyed van bejutni. Nézzük is, ez hogy néz ki!

HELYES
Szakmai tapasztalat

Gyártástámogató technikus
Klasszik Kft.
2019 – 2022
Hatvan

 • A termelési egységek termelési és műszaki folyamatainak irányítása, fejlesztése, optimalizálása PLC programozás segítségével.
 • Az egységekre kitűzött célokban meghatározott termelési, hatékonysági, minőségi és egyéb mutatók elérése, javítása.
 • A költségek optimalizálása javaslattétel során, így a költségek 23 százalékos csökkentése.
 • Aktív részvétel a fejlesztési döntéshozatalban, új termékek gyártása indításának koordinációjában, összesen 12 új terméknél.
 • Folyamatoptimalizálás és a lean szemlélet megvalósításának támogatása.
 • Rendszeres jelentések készítése a vállalatvezetés részére.

Technikus
Polifém Kft.
2017 – 2019
Dunakeszi

 • Irodaházak napi műszaki üzemeltetésének ellátása, biztonsági előírások betartatása, munkavédelmi képzések tartása, dokumentálása.
 • Elektromos és gépészeti berendezések felügyelete, ellenőrzése, karbantartások és napi javítások, napi ellenőrzések elvégzése.
 • Alvállalkozók munkavégzésének felügyelete, vezetői feladatok ellátása, amely során a határidőre való teljesítés 100 százalékos volt.
🖊️ Amennyiben túl sok szakmai tapasztalattal rendelkezel, akkor 15 évnél visszább nem érdemes menni. Amivel tudod csökkenteni az mennyiséget, az az, hogy egy bulletpontba írod az összes összefüggő feladatot, így nem 6, hanem 3 sornyi felsorolásod lesz.

Technikus önéletrajz pályakezdők esetén

Ha viszont nincs szakmai tapasztalatod még, akkor megijedhetsz, hogy mit is írj ide. Ebben az esetben érdemes lehet funkcionális önéletrajz formátumot használni, hiszen így a készségekre és képességekre kerül a hangsúly. A munkatapasztalat szekciót ki is törölheted – az önéletrajz szerkesztő segítségével egy mozdulattal eltávolíthatod.

Amennyiben viszont van némi diákmunka, szakmai gyakorlat tapasztalatod, akkor ugyanaz igaz rá, mint a hagyományos munkatapasztalat esetén.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Szervíztechnikus gyakornok
Műanyag Kft.
2020. március – 2022. szeptember
Budapest

 • 2D/3D képfeldolgozórendszerek karbantartása, hibák kijavítása.
 • Gyártósori kamerás minőségellenőrző egységek karbantartása, beállítása és módosítása.
 • Ügyfelekkel való kapcsolattartás magyar és német nyelven.
 • LabVIEW, TestStand és NI Vision programok használatának elsajátítása.
Ezt viszont lehetőleg kerüld, mert nem lehet megtudni, pontosan milyen feladatokat láttál el:

HELYTELEN
Szervíztechnikus gyakornok, Plasticfree Company, 2019.

Technikus önéletrajz és a tanulmányok

A tanulmányok szekció még értékesebbé teszi az önéletrajzot, abban az esetben, ha releváns a képzettség, amelyet megszereztél. Szerencsére technikus állás esetén a középfokú végzettség az elvárás, de az lehetőleg az adott területen: elektrotechnika, műszaki terület az elfogadott. Ezért az 5 éves szakközépiskolai végzettség pont elég, de akár egy OKJ képzés is megfelelő lehet. Vezetői állás esetén viszont már egy mérnök diploma is felmerülhet elvárásként.

A tanulmányok felsorolása esetén először a szakot, majd alá az iskola nevét írd, majd következhet, hogy mettől-meddig jártál oda. Ebben a tekintetben tehát pont olyan, mint amikor a munkatapasztalatot sorolod fel. Általános iskolát már nem szükséges feltüntetni, azonban, ha valamilyen specializációt végeztél, például a gyártás technológia vagy a pneumatika terén, azt érdemes bulletpontban megmutatni.

HELYES
Tanulmányok

Elektronikai technikus
Pallasz Athéné Oktatási Intézmény
2019 – 2021
Budapest

Érettségi – elektrotechnikai szakirányon
Kiss Pál Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
2014 – 2019
Szeged

Példa pályakezdők részére

Pályakezdőként ebben a szekcióban is érdemes lehet bővebben kifejteni, mit is tanultál és milyen tudást sajátítottál el. Ehhez ajánljuk azt, hogy bulletpontokba szedd a tanulmányi eredményt, vagy ha bármilyen versenyen vettél részt, esetleg projektben.

Pályakezdőként mindig sorold fel a kapcsolódó kurzusokat is, vagy a szakiránynak megfelelő kurzusokat. Érdemes megnézni az álláshirdetésben, hogy milyen specializációt várnak el, és annak megfelelően beírni a tantárgyakat! Ha például kérik a műszaki rajzolás ismeretét, akkor mindenképp kerüljön bele!

HELYES
Tanulmányok

Ipari informatikai technikus
Ipari Szakközépiskola
2017 – 2022
Budapest

 • Megszerzett kompetenciák: Logikai gondolkodás, jó szemmérték, tér- és színlátás, kézügyesség, önállóság, problémamegoldó képesség.
 • Képességek: konfigurációs, teszt- és segédprogramok fejlesztése, automatizált rendszerek szoftveres beállítások végzése, szabályozástechnikai jellemzők módosítása, IP alapú telekommunikációs és adatátviteli kapcsolat létesítése.

Legjobb készségek és képességek a technikus önéletrajzban

A technikus önéletrajz elengedhetetlen szekciója a képességek és a készségek felsorolása. Ezek a legfontosabb kulcsszavak, amelyeknek szerepelniük kell az önéletrajzban, így szintén minden egyes jelentkezés előtt ajánlott cserélni az álláshirdetésnek megfelelően.

​​👉 Ahhoz, hogy megtaláld a képességeidet, először érdemes a lehető legtöbb álláshirdetést átolvasni, és megnézni, miket kérnek. Ezután pedig karikázd be azokat, amelyek rád is jellemzők, és így biztosan megtalálod a kért és valós képességeket. Arra azonban ügyelj, hogy ne legyen ellentmondás abban, ami itt szerepel, és ami a munkatapasztalat leírásában vagy a szakmai összegzésben. Általában 5-8 képesség felsorolása elegendő a technikusi önéletrajz ezen szekciójában.

Ezek a leggyakrabban keresett készségek és képességek:

 • Kiváló problémamegoldó képesség
 • Pneumatikus rendszerek ismerete
 • PLC programozás
 • Minőségügyi rendszerek ismerete
 • Angol nyelvtudás
 • Német nyelvtudás
 • Önálló és felelősségteljes munkavégzés
 • Innovatív gondolkodási stílus
 • Precizitás
 • Pontosság
 • SAP tapasztalat
 • Lean szemléletmód
 • B kategóriás jogosítvány

Ezek vegyesen soft és hard skillek is, nézzük meg, külön-külön mit jelentenek!

A soft skillek, vagyis lágy készségek

A soft skillek azok a személyiségjellemzők, amelyek meghatározzák, hogy milyen munkaerő, alkalmazott, és kolléga leszel. Rálátást biztosít a HR-es számára, hogy milyen lesz a munkamorálod, hogyan végzed a feladataidat. Ezekben bővelkedsz már tanulóként is, nemcsak munkatapasztalat során tanulhatod el ezeket, úgyhogy pályakezdőként inkább ezek lesznek túlsúlyban.

 • Kiváló problémamegoldó képesség
 • Önálló és felelősségteljes munkavégzés
 • Innovatív gondolkodási stílus
 • Precizitás
 • Pontosság
 • Csapatmunka

A hard skillek, vagyis kemény készségek

Ezek azok a képességek, amelyekre a tanulmányaid vagy a munkád során teszel szert. Ide tartoznak a technikai ismeretek, szakmai tudás, szoftverek kezelésének ismerete – minden olyan, amely eltanulható.

 • Pneumatikus rendszerek ismerete
 • PLC programozás
 • Minőségügyi rendszerek ismerete
 • Angol nyelvtudás
 • Német nyelvtudás
 • SAP tapasztalat
 • Lean szemléletmód
 • B kategóriás jogosítvány
💡 Tipp: A jogosítványokat ajánlott egy külön szekcióba is betenni, amelynek helyes módját ide kattintva éred el!

Nyelvtudás a technikus önéletrajz szekciójaként

A nyelvtudás esetén kötelező a nyelv szintjét is felsorolni, ugyanis az nagyon eltérő lehet minden egyes esetben. Sokszor van a nyelvtudásra is elvárás megjelölve az önéletrajzban, mert a legtöbb esetben nemzetközi cégnél történik a munkavégzés. Itthon ezen a területen a német a leggyakoribb, így ez mindenképp előnyt jelent, de az angol is jó, ha van. Alapszintet, középszintet és felsőfokot különböztetünk meg, így ezekkel jelöld a nyelvtudás szintjét.

HELYES
Nyelvtudás

Angol – felsőfokú nyelvismeret

Összefoglaló – kulcspontok a tökéletes technikus önéletrajzhoz

A technikus önéletrajznak elsősorban átláthatónak és könnyen olvashatónak kell lennie, emiatt pedig törekedj a kifogástalan helyesírásra. Profi sablon választással azonnal megoldódik a dizájn és az elrendezés problémája, valamint a harsány színeket is érdemes elkerülni. Ahogy a technikus önéletrajz minta is mutatja, szuper választás a klasszikus időrendi sorrendet használó önéletrajz típus. Ha azonban még pályakezdő vagy, akkor a funkcionális önéletrajz típust válaszd, így erősséggé kovácsolva a munkatapasztalat hiányát. A betűtípus lehetőleg hagyományos legyen, mint a Calibri, Arial vagy New Times Roman, a betűméret pedig 11-12-es.

Elsősorban a kulcsszó kereső szoftvert kell meggyőznöd az alkalmasságodról, így a lehető legtöbb kulcsszót rejts el önéletrajzodban, majd egy kiváló szakmai összegzéssel a HR-est is leveheted a lábáról.

​​Az alábbi szekciók mindig szerepeljenek:.

 • A személyes adatok megadása esetén különösképp ügyelj arra, hogy az adatok helyesen szerepeljenek. Elég megadni a nevet, pozíciót, magán email címet és telefonszámot, valamint lakcímet. Minden más opcionális.
 • A fotó csatolása sok esetben elvárás, ha pedig az álláshirdetésben külön feltüntetik, akkor szükséges és kihagyhatatlan!
 • A szakmai összegzés vagy a karriercél meghatározás megírását hagyd a legvégére, ugyanis így könnyebb 4-6 sorban összefoglalni a teljes karriert. Mesélj a képességeidről, tanulmányaidról, motivációdról! Amennyiben pedig számokkal alátámasztható eredményeid is vannak, kerüljenek ide.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a jelenlegi munkahelyeddel kezd a felsorolást. A feladatokat is vázlatosan írd le, mert így kap átfogó képet a HR-es arról, hogy mit csinálsz pontosan. Maximum 15 évvel ezelőtti munkatapasztalatot érdemes beírni, hogy kiférj egy oldalra.
 • A tanulmányok esetén mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd, és szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és mikor jártál az intézménybe. Pályakezdőként sorolj fel néhány releváns tantárgyat is, amelyek kapcsolódnak a megpályázott pozícióhoz, esetleg elsajátított kompetenciákat.
 • A képességek és készségek mindig kulcsszóként vannak elrejtve a hirdetésben, emiatt különösen fontos azokat beilleszteni az önéletrajzba. 5-8 darabnál többet nem érdemes beírni.

Gyakran Ismételt Kérdések

Lehet diploma nélkül is technikus állást szerezni?

Természetesen, hiszen ezeknél a pozícióknál általában a szakirányú, középfokú végzettség megszerzése az elvárás.

Hogyan tudom pályakezdőként meggyőzni a munkáltatót, hogy engem vegyenek fel?

Elsősorban használj elég kulcsszót, valamint add a céljaid meghatározásában a HR-es tudtára, hogy utána olvastál a cégnek. Tűnj motiváltnak, lelkesnek, aki akar és képes is tanulni.

teknik özgeçmiş yazmak

tekni̇k özgeçmi̇ş şablonlar Teknisyen CV örnekleri
teknisyen için özgeçmiş indir teknisyen için deneyimsiz özgeçmiş