A modern tréner önéletrajza – nyűgözd le a munkáltatót!

A tréneri munka egy modern szakma, és még most is nagy a zavar az emberek fejében, hogy mi a coach, szervezetfejlesztő és a tréner. Trénerként pedig tudod, hogy a fő feladatod a cég csapatának, a különböző egyének képességeinek, ügyességének a fejlesztése. Modern szakma képviselőjeként pedig nagyon új, lendületes önéletrajzra is van szükséged.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Részletes útmutatónkban segítünk, hogyan legyen az önéletrajzod pont olyan meggyőző, mint a tudásod!

Tartalomjegyzék

Tréner önéletrajz minta

Személyes adatok

Fekete Júlia
Senior Tréner, Képzési Vezető
Telefonszám: 0670/356-8366
Email cím: fekete.julia@gmail.com
Lakcím: 1009, Budapest, Lakatos utca 23.
LinkedIn: www.linkedin.com/hu/julia.fekete

Rólam

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, rugalmas, kiváló kommunikációs, szervezési és problémamegoldó képességgel rendelkező tréner és vezető vagyok. Jelenleg 5 fős csapatért vagyok felelős, így fő feladataim az éves stratégia és képzési terv összeállítása, új partnercégek és ügyfelek felkutatása. Trénerként fő területem a vezetés és szervezés, asszertív kommunikáció, időgazdálkodás, prezentációs technikák. Évente 50, 1-3 napos tréninget tartok, ezek között külföldi helyszínek, multinacionális környezet is szerepel.

Készségek, képességek

Kiváló kommunikációs készség

 • Több, mint 18 új partnercég felkutatása, szerződéskötés.
 • Árajánlat készítése és prezentálása az ügyfelek számára.
 • Az ügyfél visszajelzések alapján a tréningeken való résztvevők elégedettségi aránya 87 százalék.
 • Agilis szemléletmód, integratív és holisztikus szemlélet.

Rugalmasság

 • Angol felsőfokú és német felsőfokú nyelvtudás, így tréningek vezetése ezen a két nyelven.
 • Külföldi tréningek szervezése, lebonyolítása.

Oktatási képesség, pedagógiai gyakorlat

 • Pályaorientációs tevékenységek koordinációja, támogatása.
 • Oktatási környezet folyamatos fejlesztése, tárgyi feltételek biztosítása.
 • Több, mint 250 előadás tartása cégeknek, nagyvállalatoknak
 • Főbb tudás: vezetés és szervezés, asszertív kommunikáció, időgazdálkodás, prezentációs technikák.

Stratégiai gondolkodás

 • Aktív részvétel a vállalati szintű képzési koncepció megalkotásában, közreműködés annak megvalósításában.
 • Az éves képzési terv összeállításának koordinálása, közreműködés annak megvalósításában és nyomon követésében.
 • Képzési folyamatok időszakos felülvizsgálata, féléves teljesítményértékelés a csapat többi tagjának.

Szakmai tapasztalat

Képzési vezető
Roche Kft.
2020 április – 2022 június
Budapest

Senior Tréner
Roche Kft.
2017 november – 2020 április
Budapest

Tréner
Tech Kft.
2012 január – 2017 november
Budapest

Tanulmányok

Integratív tréner
GROWTH Consulting KFt.
2017 – 2018
Budapest

Tréneri kompetenciák fejlesztése
Indigo Consulting Kft.
2015 – 2016
Budapest

Közgazdaságtan
Budapesti Gazdasági Egyetem
2007 – 2011
Budapest

Nyelvtudás

Angol – felsőfok
Német – felsőfok
Francia – alapszint

A tréner, coach és a szervezetfejlesztő

A tréner tudásanyagot ad át, és valamilyen speciális képességet fejleszt, általában csoportos órákon. Ilyen lehet a vezetői fejlesztés, kommunikációs képesség, tárgyalási képesség vagy az időgazdálkodás. Oktatási feladatokat és az ahhoz tartozó adminisztrációs feladatokat látja el. A coach ezzel ellentétben egyéni foglalkozások alkalmával célok elérésén dolgozik. Ha például valaki a karrierében vezetői pozíciót céloz meg, akkor az ahhoz vezető karrier utat és a célokat tűzik ki. Emellett abban is segítséget nyújt, ha valaki vezetővé válik, de nem tudja még, hogyan lássa el a feladatokat, akkor támogatja ezek megtalálásában.

A szervezetfejlesztő pedig szorosan a HR-rel dolgozik együtt, folyamatokat kísér végig, mint például a fluktuáció csökkentése a szervezeten belül vagy a motiváció fenntartása. Láthatjuk, hogy a három szakma közel áll egymáshoz és támogató funkciót lát el, de mégis merőben különbözik egymástól.

A tréner foglalkoztatottság Magyarországon

A tréner sokszor képzési referensként vagy képzési koordinátorként jelenik meg a munkaerőpiacon, így integrálva van más szakmákkal. Valódi trénerként tréner központokban, szervezetfejlesztéssel foglalkozó cégeknél lehet inkább elhelyezkedni. Sok esetben multinacionális cégnél is szükség lehet trénerre, aki a cégen belüli különböző oktatási feladatokat látja el.

Kevés nyitott pozíció van, így nagyon kicsi az álláspiac. A tréner átlagfizetés bruttó 500.000-600.000 forint között van, és természetesen ez is nő annak függvényében, hogy mennyi szakmai tapasztalattal rendelkezel. Ha pedig egy szervezetfejlesztő kft. keretein belül dolgozol, akkor nem ritka a 40.000-50.000 forintos órabér sem – természetesen az más kérdés, hogy ebből mennyi marad a zsebedben.

Hogyan írj tréner önéletrajzot?

A tréner önéletrajz attól is függ, hogy milyen pozícióra jelentkezel. Nagyon fontos azonban a  képességek, készségek kiemelése, így ajánljuk a kombinált önéletrajz típus használatát . Ez azt jelenti, hogy előre kerül 3-5 képesség felsorolása, és utána következik a szakmai tapasztalat és a tanulmányok felsorolása.

Terjedelmét tekintve lehetőleg egy oldal legyen, a tökéletes helyesírás természetesen elengedhetetlen. Röviden, tömören fogalmazz, könnyen olvasható és átlátható legyen, hiszen az önéletrajz felelős az első benyomásért.

Választhatsz kreatív önéletrajzot, hiszen már maga a kombinált önéletrajz típus is merőben eltér a hagyományos, megszokott önéletrajzoktól. Az olyan erős színeket, mint a piros vagy narancssárga inkább kerüld és egy lágyabb színt válassz.

Használj fordított időrendi sorrendet mind a munkatapasztalat, mind a tanulmányok felsorolásánál. Mindez azt jelenti, hogy először a jelenlegi munkahelyet írd be, ezzel kezded a felsorolást. Ezután időben visszafelé haladva sorolod fel a többit.

Amennyiben pályakezdő vagy, inkább a funkcionális önéletrajz formátum használata ajánlott. Ez a típus nagyon hasonlít a kombinált önéletrajzra, mert a képességekre helyezi a hangsúlyt. Annyiban viszont eltér, hogy egyáltalán nem szükséges a munkatapasztalat szekció kitöltése, teljesen kihagyhatod azt. Minden esetben törekedj a hagyományos betűtípus használatára, mint az Arial, Calibri vagy Times New Roman, és arra, hogy a 11-12-es legyen a betűméret. Ha ettől kisebb, akkor sajnos olvashatatlanná válik a dokumentum.

Az önéletrajz elrendezése

Az elrendezést alapvetően a típus és a sablon határozza meg. Mi a Modern és a Budapest sablonokat ajánljuk. A különbség közöttük, hogy az utóbbiban a személyes adatok és az elérhetőség a bal oszlopban foglal helyet előbbiben pedig a fejlécben. Ingyenes önéletrajz szerkesztőnkben mind a szekciók sorrendjét, mind azok meglétét tudod változtatni, tehát, ha funkcionális formátumot választanád, mert még nincs szakmai tapasztalatod, akkor csak töröld a munkatapasztalatok részt, és húzd előre a készségek, képességek szekciót.

Szekciók tekintetében ezekre lesz szükséged:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Profil, szakmai bemutatás vagy karriercél meghatározás
 • Munkatapasztalat
 • Tanulmányok, képzések
 • Készségek, képességek
 • Nyelvtudás (opcionális)

Kezdd az önéletrajzot a személyes adatokkal

Erre a szekcióra mindenképp szükséged lesz, hiszen ebben vannak az elérhetőségek. Ha pedig nincsenek elérhetőségek megadva, nem fognak tudni elérni. A személyes adatok vagy a fejlécben, vagy az önéletrajz bal oldali oszlopában foglalnak helyet, sablontól függően. Bármelyikre is esett a választásod, ezeket az adatokat szükséges megadni:

 • Név
 • Pozíció
 • Magán telefonszám, semmiképp sem céges
 • Magán email cím, ez sem lehet a jelenlegi munkahelyeden használt
 • Lakcím
 • Opcionálisan a születési hely, idő

Nagyon fontos kiemelni, hogy az email cím esetén mindenképp a nevedből álljon össze a felhasználónév, ugyanis nem kelt túl profi benyomást, ha vicces vagy becenevet tartalmaz. A számok használatát is kerüld, mert sokkal nagyobb a hibázás lehetősége.

A helyes email cím így néz ki:

HELYES
szucs.adonisz@gmail.com

Ezt pedig lehetőleg kerüld:

HELYTELEN
szucsadoniszka870903@gmail.com
💡 Tipp: Emellett javasoljuk az olyan megbízható levelezőrendszer használatát, mint a Gmail vagy a Yahoo.

Összességében a személyes adatokat tartalmazó szekció így fog kinézni:

HELYES
Személyes adatok

Szűcs Adonisz
Tréner
Telefonszám: 0620/264-1548
Email cím: szucs.adonisz@gmail.com
Lakcím: 1223, Budapest, Róbert utca 76. 2/13.
LinkedIn: www.linkedin.com/hu/szucsadonisz

💡 Tipp: Trénerként tudod, hogy a brandépítés különösen fontos, így ha rendelkezel LinkedIn oldallal vagy akár saját weboldallal, semmiképp ne maradjon le!

Kell-e fényképet mellékelni az önéletrajzhoz?

Az, hogy beillesztesz-e képet az önéletrajzba vagy, az opcionális. Ha úgy döntenél, hogy mégis, akkor viszont csak a professzionális minőség megengedett. Ez nem jelenti azt, hogy azonnal rohanni kell profi fotóshoz, de azt igen, hogy a bulifotók, selfie-k biztosan nem lesznek jók. A megfelelő, professzionális fotó éles, fehér háttér előtt készül, lehetőleg természetes sminkben és hajjal. Törekedj arra, hogy egyszínű felső legyen rajtad, férfiakon ing, nőknél blúz. Mellkasig elég a fotó, teljes alakos képre semmi szükség. A tökéletes önéletrajz fénykép elkészítéséről ide kattintva olvashatsz részletesen.

Írd meg a tökéletes szakmai összegzést a tréner önéletrajzhoz

A szakmai összegzés az önéletrajzban az a néhány sor és mondat, amely elad téged és a szaktudásodat, képességeidet. Ezzel tudod magadra vonni a HR-es figyelmét, ugyanis ezt fogja először elolvasni, és nem véletlenül. Ez másnéven a “magamról” szekció, amelyben tökéletesen  összefoglalod a tudásodat, tapasztalatodat, céljaidat, készségeidet és képességeidet.

💡 Tipp: Ajánljuk, hogy ezt a teljes önéletrajzod elkészülte után készítsd el, ugyanis így már könnyebb lesz megírni.

👉 Fontos azonban, hogy a megírása előtt ejtsünk pár szót az ATS rendszerekről, vagyis jelentkező szűrő rendszerekről. Ezek a programok bizonyos kulcsszavakat keresnek a beérkező jelentkezésben. Ez azt jelenti, hogy minél több van belőle a te önéletrajzodban, annál jobb, hiszen annál nagyobb eséllyel jutsz tovább a kiválasztási folyamatokban.

👉 A kulcsszavak lehetnek készségek, képességek, szoftverek, programok, feladatok is. Ezeket az álláshirdetésben, az elvárásokat megfogalmazó leírásban találod meg. Mivel minden álláshirdetésben más kulcsszavak és elvárások vannak, ezért ezt a részt érdemes minden jelentkezés előtt frissíteni.

Fontos, hogy eredmények főleg, ha azokat számosítani is lehet, kerüljenek bele. Az eredmények támasztják alá azt, mennyire jó szakember vagy, és azonnal megragadja a HR-es tekintetét. Nézzük, hogy néz ez ki a gyakorlatban:

HELYES
Magamról

5 éves szakmai tapasztalattal rendelkező tréner vagyok. Szakmai tapasztalatomat egy trénerképző cégnél, a Tréning Kft.-nél szereztem, és a vezetői képzések tartása, valamint az online és személyes tréningek szervezése volt a főbb feladatom. Emellett részt vettem a cég egész éves tréning koncepciójának és a stratégiájának kidolgozásában, amellyel 32 százalékos növekedést értünk el. Jellemzőim a rugalmasság, gyors és minőségi munkavégzés, kiváló kommunikáció. Célom, hogy senior munkatársként a junior kollégák betanításában is részt vehessek.

Mi tegyél, ha pályakezdő vagy? Írj karriercél meghatározást!

A karriercél meghatározás lehet felépítése hasonló, mint szakmai összegzésé, csak itt a készségeiden, képességeiden van a hangsúly. Emellett a különböző tanulmányi eredményeidet érdemes megjeleníteni. A karriercél meghatározás szintén 3-4 mondatból áll, valamint ne feledkezz el itt sem a kulcsszavak használatáról! Nyugodtan mesélj a céljaidról, motivációdról, esetleg a cég víziójáról is, ha az közel áll hozzád.

HELYES
Célom

Vezetés és szervezés szakirányon végeztem a Corvinus Egyetemen, kiváló eredménnyel. A tanulmányaim során elsajátítottam a szervezetelmélet, szervezeti magatartás és vezetés, stratégiai menedzsment, változás- és tudásmenedzsment elméleteit. Rugalmas, kiváló problémamegoldó és szervezési képességgel rendelkezek, valamint kommunikáció tréningen is részt vettem. Célom, hogy azokat a képességeket és tudásanyagot, amelyeket elsajátítottam átadhassam, ezzel növelve egy cég hatékonyságát.

👉 Az adott álláshirdetésben megtalálható kulcsszavakat ne hagyd ki, mert csak így fogod tudni megszerezni az álom munkát!

Készségek és képességek a tréner önéletrajzban

A kombinált önéletrajzban a képességek és a készségek kerülnek előtérbe, amelyeket érdemes is kifejteni, pontosítani, részletes leírást adni. Ez azt jelenti, hogy felsorolsz egy képességet, majd a betöltött feladatokkal, és a szerzett eredményekkel alátámasztod. Az eredmények kapcsán itt is jó döntés, ha számszerűsítve  vannak! Érdemes soft skilleket felsorolni!

HELYES
Készségek, képességek

Oktatói készség

 • Több, mint 160 órányi tudásanyag átadása a vezetői, menedzsment, időgazdálkodás és tárgyalástechnika területén.
 • Online és offline oktatói tapasztalat.
 • Továbbképzések, valamint belső- és külső képzések, e-learning képzések tervezése, szervezése, az ezekhez kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátása.
 • Saját dolgozók szakmai tudásának felmérése, ennek alapján képzési tematikák összeállítása, oktatások szervezése és megtartása, azok vizsgával való lezárása.

Kiváló kommunikációs készség

 • Kapcsolattartás partner képző és tanácsadó cégekkel.
 • A vállalati tanműhely képviselete külső helyszíneken történő megjelenésének alkalmával.
 • Kapcsolattartás a műszaki szakképzésben és felsőoktatásban részt vevő intézményekkel.
 • Egy év alatt 9 új partner integrálása, ezzel 36 százalékos növekedés elérése a profitban.

Vezetői képesség

 • Külső fejlesztésekhez, oktatáshoz kapcsolódó szolgáltatók, partnerek kiválasztásban részvétel.
 • A képzési terv és feladatok kiadása, nyomon követése és ellenőrzése.

Szakmai tapasztalat rész a tréner önéletrajzban

A szakmai tapasztalat rész lehet önéletrajzod éke. Az, hogy ez a szekció közvetlenül ezután, vagy a tanulmányok után kerül felsorolásra, attól függ, melyik a meggyőzőbb. Ha több tapasztalatod van, és kevesebb szakirányú képzésed, akkor  a tapasztalatokat írd először, és fordítva.

Minden esetben először a pozíció nevét, majd a cég vagy kft. nevét sorold fel. Ezután jöhet az, hogy mikor dolgoztál ott, majd a város neve. Használd a fordított időrendi felsorolást, vagyis először a legújabb munkahelyeddel kezdd a felsorolást, majd időben haladj visszafelé. A neheze azonban ezután következik: a feladataid felsorolása.

Felsorolhatod a feladataidat, de nem kötelező, hiszen már nagyjából megtetted ezt a képességek szekcióban. Ha mégis megtennéd, akkor a feladataid felsorolása közben is törekedj arra, hogy egyezzen az álláshirdetésben elvártakkal és leírtakkal. Vázlatpontos felsorolást alkalmazz, így könnyen olvasható és átlátható marad. Az eredményeket itt újra felsorolhatod!

HELYES
Szakmai tapasztalat

Tréner
Multinational Company Kft.
2020 február – 2022 március
Budapest

 • Aktív részvétel a vállalati szintű képzési koncepció megalkotásában, közreműködés annak megvalósításában.
 • Az éves képzési terv összeállításának koordinálása, közreműködés annak megvalósításában és nyomon követésében.
 • Külső fejlesztésekhez, oktatáshoz kapcsolódó szolgáltatók, partnerek kiválasztásban részvétel.
 • Kapcsolattartás partner képző és tanácsadó cégekkel.
 • Továbbképzések, valamint belső- és külső képzések, e-learning képzések tervezése, szervezése, az ezekhez kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátása.

Képzési Vezető
Modern Tech Kft.
2017 november – 2020 február
Budapest

 • A képzések vállalati gyakorlatának felügyelete.
 • Saját dolgozók szakmai tudásának felmérése, ennek alapján képzési tematikák összeállítása, oktatások szervezése és megtartása, azok vizsgával való lezárása.
 • Oktatási környezet folyamatos fejlesztése, tárgyi feltételek biztosítása.
 • A vállalati tanműhely képviselete külső helyszíneken történő megjelenésének alkalmával.

Szakmai tapasztalat pályakezdők részére

Pályakezdőként nem feltétlenül rendelkezel szakmai tapasztalattal, így érdemes kihagyni ezt a szekciót. Ha azonban van bármilyen szakmai gyakorlatod, akkor kerüljön bele! Emellett érdemes lehet olyan nyári diákmunkát is felsorolni, ahol szükség volt a kommunikáció és a szervezés magas szintű elsajátítására. Ilyen lehet például az ügyfélszolgálati munka, ahol a tájékoztatás, információk átadása volt a fő cél!

Ebben az esetben ugyanaz vonatkozik rá, mint a munkatapasztalat felsorolása esetén.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Ügyfélszolgálati asszisztens
Information Kft.
2022 március – 2022 augusztus
Budapest

 • Ügyfelek támogatása személyesen a bemutatóteremben, telefonon, e-mail-ben.
 • A vásárlókkal való kommunikáció, tájékoztatás: felmerülő kérdések megválaszolása és problémák gyors megoldása.
 • Az ügyfelek és partnerek szakszerű, gyors, pontos és udvarias kiszolgálása, tájékoztatása.

Tanulmányok szekció a tréner önéletrajzban

Napjainkban már létezik 8-12 hónapos tréner képzés, azonban egyetemen a legközelebb a vezetés és szervezés mesterszak áll hozzá. A tréneri munka nem sajátítható el pár nap alatt, ugyanis az elméleti tudás mellett oktatói attitűd is szükséges. Emiatt, ha rendelkezel bármilyen tanulmánnyal, vagy akár HR ismeretekkel, akkor biztos, hogy előnyre tehetsz szert.

A tanulmányok felsorolásánál is asználd a fordított időrendi felsorolást, és ezek az adatok szerepeljenek benne:

 • Szak neve.
 • Iskola neve.
 • Mikor jártál oda?
 • Város neve.

Időrendben az érettségi meglétéig érdemes visszamenni csak, az általános iskolai képzés már nem számít. Az, hogy egyetemen vagy OKJ tanfolyamon szerezted a végzettséget, a legtöbb esetben nem számít, ugyanis az a fontos, hogy mit tudsz és mire vagy képes.

A tanulmányi szekció tehát így néz ki:

HELYES
Tanulmányok

Tréner
GROWTH Kft.
2020 március – 2020 december
Budapest

Emberi erőforrások
Eötvös Lóránd Tudományegyetem
2017 – 2020
Budapest

Tanulmányok felsorolása pályakezdőként

Ha azonban még nem rendelkezel szakmai tapasztalattal, akkor sokkal többet ér az önéletrajzban a meglévő képzés és végzettség. Ebben az esetben ugyanis nagyon fontos, hogy lássák,  pontosan mit tanultál, milyen tudásra tettél szert . Ehhez arra van szükség, hogy felsorold a bizonyos kurzusokat, valamint elsajáított képességeket, sőt, akár tanulmányi átlagot is. Jelentős szerepet kaphatnak még az olyan iskolán kívüli tevékenységek is, mint a Hallgatói Önkormányzatban betöltött szereped.

HELYES
Tanulmányok

Emberi erőforrások
Eötvös Lóránd Tudományegyetem
2017 – 2020
Budapest

 • Főbb kurzusok: munkaerő-piaci ismeretek, szervezet- és munkaszociológia, munkahelyi és munkaerő-piaci képzés, kompetencia- és ösztönzésmenedzsment, üzleti kommunikáció és tárgyalástechnika, szervezeti magatartás, szociálpszichológia, szervezeti kommunikáció, oktatáspolitika.
 • Kiváló eredmény szerzése tárgyalástechnikából és szervezeti kommunikációból.
 • Tanulmányi átlag: 4.2
 • Alelnök a Hallgatói Önkormányzatban.

Nyelvismeret

Amennyiben rendelkezel nyelvismerettel, nyelvtudással, akkor elengedhetetlen ez a szekció is az önéletrajzodból. Minél több nyelven beszélsz, annál jobb, és annál magasabb lehet a fizetésed is. Ráadásul, több munkát is meg tudsz pályázni, és a multiknál is nagyobb esélyed van. Általában az angol nyelvtudás elengedhetetlen ezen a pályán, már csak amiatt is, mert a legtöbb ügyfél multinacionális cég lesz.

A nyelvtudás felsorolása esetén a nyelvtudás szintjét is add meg, nem elég csak a nyelv. Csak olyat adj meg, amelyet képes vagy akár az interjún is szóban és írásban használni. Hiába tanultál olaszul 10 évvel ezelőtt a gimnáziumban, ha azóta meg sem szólaltál.

HELYES
Nyelvtudás

Angol – felsőfok
Német – középszint

További szekció az önéletrajzban

Olyan további szekciók, mint a hobbi és az érdeklődési kör szintén megjelenhet, főleg ha ezek egybevágnak a cég tevékenységével is. A túl extrém sportokat itt ne jelenítsd meg, mert negatív hatása is lehet, viszont ha úgy érzed, szeretnéd megvillantani a személyiségedet, akkor érdemes ezt a szekciót is megadni. Erről a szekcióról ide kattintva tudhatsz meg többet.

HELYES
Hobbi, érdeklődési kör

Úszás
Búvárkodás
Környezetvédelem
Jóga
Gitározás és zongorázás

Összefoglaló: kulcspontok a tökéletes tréner önéletrajz megírásához

A tréner önéletrajz lehet kreatív, így választhatsz feltűnőbb, színesebb sablont, ha az tetszik és visszaadja a személyiségedet. Emellett maga a kombinált önéletrajz típus is már eltér a hagyományostól, és ezt ajánlott ezen a területen használni. Ügyelj a tökéletes helyesírásra, alkalmazz 11-12-es betűméretet, és olyan hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial. A fő szempont azonban az legyen, hogy könnyen átlátható és olvasható maradjon az önéletrajz.

Az alábbi szekciók mindig szerepeljenek:

 • Személyes adatok, karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés, tapasztalat, tanulmányok, képességek és készségek és a nyelvtudás.
 • A szakmai tapasztalat kihagyható, ha nincs, valamint érdemes a képességeket és készségeket előre venni.
 • A személyes adatok megadása esetén különösképp ügyelj az adatok helyességére, másképp nem ér el a HR-es, és csak magán telefonszámot és email címet adj meg.
 • A képességek és készségek mindig kulcsszóként vannak elrejtve a hirdetésben, így ha jellemzőek rád, akkor használd azokat.
 • A képességek közül válassz ki 3-5 különösen fontosat, majd a betöltött feladataiddal és elért eredményeidet használt leírásként, vázlatszerűen bemutatva.
 • A tapasztalatot fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legfrissebb munkahellyel kezdd a felsorolást. Pályakezdőként sorold fel a gyakornoki vagy diákmunkákat is, biztosan előnyt jelent.
 • A tanulmányok során mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd, és szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és mikor jártál az intézménybe. Pályakezdőként sorolj fel néhány releváns tantárgyat is vagy a tanulmányi átlagot.
 • A szakmai összegzést és karriercél meghatározást hagyd a legvégére, ugyanis így könnyebb 3-5 mondatban összefoglalni a teljes karrieredet vagy céljaidat, képességeidet. Karriercél meghatározás esetén pedig törekedj arra, hogy a motiváció, a cég víziója, tanulmányaid is szerepet kapjanak.
 • A nyelvtudás sok esetben elengedhetetlen, így mindig sorold fel a szintjét is. Csak olyan nyelvet tüntess fel, amely aktív, használatban van.
 • Mindig frissítsd az megpályázott pozíciónak megfelelően, így biztosítva az előnyödet!

Gyakran Ismételt Kérdések

Kötelező tréner végzettséggel rendelkezni a területen?

Egyáltalán nem kötelező, viszont legalább emberi erőforrások, tanári vagy vezetés és szervezés diplomával érdemes rendelkezni. Középfokú végzettséggel jellemzőbb, hogy inkább képzési asszisztens lehetsz, tehát az adminisztratív feladatokat tudod elvégezni.

Csak magyar nyelven lehetek tréner?

Amennyiben a magyar nyelven kívül más nyelven is beszélsz felsőfokú szinten, akkor érdemes a multinacionális cégekhez jelentkezni. Ezáltal tudsz majd belső képzéseket tartani a nem magyar anyanyelvű munkavállalóknak. Esetleg érdemes olyan kft-hez is jelentkezni, ahol nemcsak magyar nyelvű ügyfelek vannak!

Milyen hosszú legyen a tréner önéletrajz?

A tréner önéletrajz hossza lehetőleg ne lépje át az egy oldal hosszúságot. Ha ennél hosszabb, akkor kisebb eséllyel olvassa el a HR-es.