Leggyakoribb állásinterjú kérdések és válaszok németül

A leggyakoribb állásinterjú kérdések nemcsak magyarul vagy angolul található meg oldalunkon, hanem németül is. A német nyelvtudás rendkívül keresett, így nem csoda, ha ennek tesztelésére német állásinterjút szerveznek.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

4.7
Rated 4.7 out of 5
3 vásárlói értékelésből

Szerencsére a kérdések nem eltérőek a magyar kérdésektől, de természetesen ezt a pozíció befolyásolhatja. Az sem mindegy hogy hányadik körnél tartasz, hiszen a negyedik interjú esetén már nem kérdeznek arról, hogy mit csinálsz a jelenlegi munkahelyeden. Nézzük is, hogyan érdemes válaszolni a német állásinterjún!

Tartalomjegyzék

A német nyelv kereslete

A német nyelvtudás mind szóban, mind írásban leginkább a multinacionális cégeknél elvárás. A cégek kommunikációs nyelve ritkán a német, inkább az angol, így sok esetben az angol is elvárás. Ha azonban csak németül beszélsz, akkor sem aggódj – biztos, hogy meg tudsz csípni egy szuper állást! Német nyelven lehetsz külkereskedelmi ügyintéző, pénzügyes, logisztikus, de bármilyen menedzsment pozíció esetén is előny. A logisztika területén pedig kifejezetten szükséges. Emellett az olyan multiknál, mint az Audi, BWM, Mercedes, Bosch, biztos, hogy előnyt jelent, mivel a cégek maguk is német eredetűek.

Nem véletlen tehát, hogy a német nyelvű interjú is gyakori, amire viszont fel kell készülni. Összegyűjtöttük a 10 leggyakoribb német kérdést, és mindegyikre hoztunk 1-1 példát, amelyet érdemes kissé átgyúrni, személyre szabni. Ha a 10 leggyakoribb magyar nyelvű kérdés érdekel, akkor kattints ide – most azonban irány a német állásinterjú!

Alapkérdések a német állásinterjú során

Ha elkészítetted a német nyelvű önéletrajzot és így bejutottál interjúra, akkor nézzük is meg a leggyakoribb német kérdéseket. Mielőtt azonban elkezdenénk, fontos leszögezni, hogy természetesen van néhány nagyon specifikus kérdés is. Ez általában a szakmából adódik, amelyekre ebben a cikkben most nem tudunk kitérni.

1. Erzählen Sie mehr über sich! / Meséljen magáról!

Ez a kérdés valószínűleg a legelső, amit feltesznek egy német nyelvű interjún, ugyanis a célja, hogy a karrieredről mesélj. Természetesen nem arra kíváncsiak, hogy mi a kedvenc színed vagy ételed, hanem hogy röviden, a kulcsszavakkal teletűzdelve elmeséld a szakmai előéleted. Ezt nem kell 10 percig sorolni, bőven  elegendő, ha 3-5 percben elmeséled . Itt is tartsd be a fordított időrendi sorrendet, vagyis a legelső, de releváns munkahelyed összefoglalásával kezdd.

Tartsd szem előtt, hogy roppant fontos a magázódás az interjú során, még akkor is, ha közvetlen, barátságos a cég. A német hierarchia nagyon szigorú, úgyhogy tartsd be a szabályait, értve a magázódásra. Az angolban nem, viszont a németben megkülönböztetünk tegeződő és magázódó kommunikációt, úgyhogy utóbbit használd. Ha viszont megkérnek a tegeződésre, akkor fogadd el.

📌 Tény: Érdemes mindegyik munkahelynél 2-3 képességet megemlíteni, amit elsajátítottál az ott töltött idő alatt!

Itt láthatsz egy példát rá:

HELYES
Ich habe vor 7 Jahren als Projektmanager-Praktikantin bei einem multinationalen Unternehmen angefangen und konnte dort die wirtschaftsdeutsche Kommunikation und die Grundlagen des Online-Marketings erlernen. Daraufhin wurde mir eine Stelle als Junior Project Manager bei der Skies Agency angeboten und ich hatte mehrere internationale Kunden, wie Douglas Cosmetics und Telekom. In diesen 2 Jahren hatte ich ein kleines Team bestehend aus einem Social Media Manager und einem Grafikdesigner. Meine Aufgaben waren hauptsächlich Newsletter und Landingpages, aber ich hatte auch mein erstes komplettes Webseitenprojekt, bei dem ich die Grundlagen des Schreibens von Inhalten und etwas Codierung in HTML5 und JavaScript lernte. Ich bekam ein Jobangebot von der Deutschen Telekom und war für das Projektmanagement des Rebrandings verantwortlich, das aus Sicht der Markenbekanntheit erfolgreich war und unseren Umsatz in den ersten drei Monaten um 16 % steigerte. Ich wurde zum Senior Project Manager befördert und war Leiter der 4 anderen Projektmanager. Ich halte mich für einen fleißigen Mitarbeiter mit starken Kommunikations- und Führungsqualitäten. Ich verfüge über ausgezeichnete Kenntnisse in den Bereichen Projektmanagement, Photoshop, strategisches Denken und Budgetberechnung. Mein Ziel ist es, Marketing Manager zu werden, da ich mich sehr für Management und Führung interessiere.

👉 Említs meg célt is, vagy hogy milyen területen szeretnél fejlődni, és az eredmények, elismerések se maradjanak ki!

2. Welche Kenntnisse/Fähigkeiten haben Sie, die für diesen Job wichtig sind? / Milyen ismeretekkel / képességekkel rendelkezik, amik relevánsak az állás betöltéséhez?

Ez egy nagyon gyakori kérdés, és arra irányul, hogy mennyire olvastad el az álláshirdetést. Mielőtt ugyanis elmennél az interjúra, mindenképp olvasd át a hirdetést még egyszer, és akár a kulcsszavakat is érdemes lehet bekarikázni! Emellett arra is kíváncsiak ebben az esetben, hogy milyen átfogó ismereted van a szakmáról és a pozícióról.

Erre adott válaszhoz gyűjtsd ki a hirdetésből a kulcsszavakat és a feladatokat, majd vesd össze az önéletrajzodban megadott felelősségi körökkel, és meg is vagy.

HELYES
Als Teamleiter verfüge ich über die Führungs- und Kommunikationsfähigkeiten, die ich als Kommunikationsleiter brauchen könnte. Ich habe gerade meinen Master-Abschluss in Organisationskommunikation und -management gemacht und daher die analytischen und strategischen Denk- und Planungsfähigkeiten erworben, die möglicherweise benötigt werden. In meiner jetzigen Position war ich in der Lage, jedes Projekt pünktlich und innerhalb des Budgets abzuliefern. Außerdem konnte ich die Kosten für das Backoffice senken, indem ich die Aufgaben der Veranstaltungsorganisation an einen Auftragnehmer ausgelagert habe.

3. Erzählen Sie bitte über ein Ergebnis, worauf Sie sehr stolz sind. / Meséljen egy olyan eredményről, amire büszke!

Ilyenkor természetesen szakmai eredményre kíváncsiak, nem magánéletire. A legjobb, ha a jelenlegi munkahelyedről hozol valami releváns eredményt, mit ahogy azt a példában is láthatod:

HELYES
Als Teamleiter konnte ich die Kosten unserer Abteilung zu senken, indem ich einen neuen Catering-Lieferanten fand, ohne dass ich jemanden aus meinem Team entlassen musste. Ich schätzte ein, dass die Entlassung eines großartigen Kollegen dem Teamgeist und der Motivation sehr schaden würde, daher fand ich eine andere Lösung, die funktionierte.

👉 A fenti példa megmutatja, hogy tudsz out-of-the-box gondolkodni, és olyan vezető vagy, aki empatikus, és figyel a beosztottakra. Mindez biztosan plusz pontot jelent!

4. Was wissen Sie über unser Unternehmen? / Mit tud a cégünkről?

Ez minden HR-es kedvenc kérdése, ugyanis ezzel tudják felmérni, mennyire vagy elkötelezett. Pont emiatt a kérdés miatt nem lehet felkészületlenül elmenni interjúra! Ide tartozhat még olyan kérdés is, hogy miért szeretnél náluk dolgozni. Bármelyiket is teszik fel a német interjún, fontos, hogy tudj rá válaszolni:

  • Nézd át a cég weboldalát és a közösségi média felületeit.
  • Kérdezz meg ott dolgozó ismerősöket, ha vannak!
  • Írd le azokat a pontokat, amelyek tetszenek, legyen az a vízió vagy a cél, esetleg a szemléletmód.
⚠️⚠️: Az olyan, hogy “úgy hallottam, jó itt a fizetés”, biztosan nem lesz jó válasz!
HELYES
Ich habe beobachtet, wie das Unternehmen in den letzten drei Jahren sehr schnell gewachsen ist, was mich zu der Überzeugung bringt, dass es in diesem Bereich ein großes Potenzial gibt. Außerdem habe ich auf der Website gesehen, dass das Unternehmen Wert auf individuelle Verbesserungen legt und das Potenzial erforscht, daher würde ich eine solche Führung gerne mit meinem Wissen unterstützen.

5. Warum möchten Sie Ihren aktuellen Job aufgeben? / Miért szeretne váltani? /

Ez egy trükkös kérdés, ugyanis a céghez való lojalitásodat tesztelik. Ha itt panaszkodsz vagy szidod a kollégákat, főnököt vagy a munkahelyet, biztos, hogy nem a tiéd lesz az állás. Gondolj csak bele: a HR-es rögtön azt fogja gondolni, hogy róluk is ugyanúgy fogsz panaszkodni, ha felvesznek! Ezt pedig senki nem szeretné megkockáztatni! Éppen ezért érdemes inkább kissé pozitívabban átírni azt, amit szeretnél, és fejlődési területet találni.

HELYES
Ich würde mich auch gerne in einem wirklich großen, bekannten, etablierten Unternehmen ausprobieren, denn das ist schon lange mein Ziel.

6. Welche Gehaltsvorstellung haben Sie? / Milyen bérelképzelése van?

Elismerjük, a bértárgyalás nehéz dolog, útmutatót itt találsz hozzá. Fontos azonban, hogy erre úgy válaszolj, hogy lehetőleg bruttó értéket mondj, és hogy előtte felmérted a piaci helyzetet. Ha ugyanis nem vagy tisztában az értékeddel, akkor nem tűnsz profinak. Se alul, se túl becsülni nem illik, nem vet rád jó fényt, de az utóbbi a rosszabb eshetőség, hiszen arrogánsnak tűnhetsz. Inkább nézz szét a fizetések.hu oldalon, ott találsz releváns információt, valamint egyre több cikk is megjelenik kutatásokkal, kimutatásokkal a témában.

7. Wo sehen Sie sich in 5/10 Jahren? / Mi a hosszú távú célod?

Ebben az esetben is a munkahelyi, szakmai célokra kíváncsiak legfőképp, így azt érdemes megemlíteni. Emellett viszont a válasz egybe kell, hogy vágjon a cég profiljával. Megmutatja, hogy olyan ember vagy, aki tervez, előrelátó, ambiciózus, de nem túlságosan, így ne a főnök székét pályázd meg azonnal. Arról mesélj, hogy a szakmai karrieredben mi lenne a következő pont, ahova szeretnél eljutni.

HELYES
Mein Hauptziel ist es, mich als Führungskraft weiterzuentwickeln, und ich denke, dass ich an einem vielfältigen Arbeitsplatz die Möglichkeit hätte, sowohl als Mensch als auch beruflich zu wachsen.

8. Eigentlich passen Sie mit Ihrem Profil nicht ganz auf den Job. Warum haben Sie sich trotzdem beworben? / Az Ön profilja nem igazán illik bele a kiírt állásba. Miért pályázta meg ezt a munkát?

Egy korábbi cikkünkben olvashattál már arról, hogy ha olyan állást pályázol meg, ami karrier váltásnak minősül, akkor érdemes a kombinált önéletrajz formátumot választani. Ebben az esetben a  készségek és képességek kerülnek kiemelésre , és a munkatapasztalat csak utolsó szekcióként kerül bele az önéletrajzba. Ez azért jó választás, mert így ki tudod domborítani a releváns képességeket.

Ennél a kérdésnél pedig nincs más dolgod, mint ezekről mesélni. Emeld ki azt, ami alátámasztja, mennyire szuper vagy a munkád során, mennyit fejlődtél, és természetesen, hogy miért érzed magad motiváltnak erre a munkára.

A példában láthatod, hogy egy eddig Data Scientist pozíciót betöltő személy áttérne a software engineer karrierre:

HELYES
Bei meiner Arbeit verwende ich Firebird/MySQL/MS SQL, Power BI und habe auch die Programmiersprache Python gelernt. In den letzten 6 Monaten habe ich eine Programmierschule besucht, da ich unbedingt ein loyaler Software-Ingenieur werden möchte. Ich glaube, dass ich als Software-Ingenieur in der Lage sein muss, das große Ganze und den gesamten Prozess zu sehen, was ich als Datenwissenschaftler gelernt habe.

9. Was sind Ihre Stärken? / Mi a legnagyobb erősséged?

Ez a kérdés úgyis felmerülhet, hogy a legnagyobb “erősségeid”, és sorolj fel hármat vagy ötöt, vagy akármennyit. A HR-es ebben az esetben arra kíváncsi, hogy mennyire vagy tisztában saját magaddal, mennyire ismered önmagadat. Általában érdemes azokat a kulcsszavakat használni, amiket az álláshirdetésben is megadnak, és kombinálni egy soft skillt egy szakmai kompetenciával.

A cégeknél ezek a leggyakrabban keresett készségek és képességek a német állásinterjú alatt:

  • Loyal
  • Teamplayer
  • Ausgezeichnete Kommunikations- und Problemlösungsfähigkeiten
  • Fähigkeit, mit Konflikten und Stresssituationen umzugehen
  • Ausgezeichnetes Verhandlungsgeschick

10. Was für Fragen haben Sie an uns? / Van valamilyen kérdése?

Ez a német állásinterjú kérdés valójában két okból létezik: az egyik, hogy meglássák, tényleg elkötelezett vagy-e a munkával kapcsolatban, érdekel-e. A másik pedig hogy lássák, kihagytak-e az állásinterjú során, hiszen a HR-es is tévedhet. Érdemes itt feltenni kérdést, például a csapat méretére, a hierarchiára, a céges programokra vonatkozóan. Ami pedig mindig megnyerő, ha a kiválasztási folyamatról kérdezel és arról, mikor számíthatsz válaszra, visszajelzésre.

Legfontosabb kulcspontok a német állásinterjú kérdésekhez

A kérdéseknek mindig oka van, így mielőtt válaszolnál azokra, vegyél 1-2 mély levegőt. Inkább kérj egy kis gondolkodási időt, mint hogy elhamarkodd a választ. Ha vétesz néhány nyelvtani hibát, akkor se aggódj, hiszen minden HR-es tudja, hogy az állásinterjú egy rendkívül stresszes helyzet. A hibák tehát előfordulnak és megbocsáthatóak. Ügyelj arra, hogy interjú előtt alaposan böngészd át a cég weboldalát, közösségi média felületeit és az álláshirdetést, így biztosan nem ér meglepetés!