Barista önéletrajz

A barista önéletrajz ereje a képességeidben rejlik - ha azokat meg tudod mutatni, akkor biztosan nyert ügyed van. Ugyanis hiába tudod a leggyönyörűbb tejhabot elkészíteni, vagy ismered az összes kávéfajtát, ha nem vagy mellette vevőorientált, kedves, barátságos és precíz.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A barista szakma ugyanis legfőképp azon áll vagy bukik, hogy mennyire értesz szót az emberekkel. Ha kevésbé, akkor lehet, hogy nem ez az igazi, neked való szakma. Ha viszont ez az erősséged, akkor irány jelentkezni, amihez még egy apró dologra van szükséged: egy tökéletes önéletrajzra!

Tartalomjegyzék

Barista önéletrajz minta

Személyes adatok

Jeles Gábor
E-mail: gabor.jeles@gmail.com
Telefonszám: +3670/222-3456
Lakcím: 1112, Budapest, Római utca 2. 3/27.
Születési hely, idő: 1991. 10. 23. Budapest

Magamról

Pörgős, együttműködő, önálló munkavégzésre képes barista vagyok, 4 év szakmai tapasztalattal. A tapasztalatomat nagy kávézóláncnál és kisebb kávézókban gyűjtöttem, a minőségi kiszolgálás, kasszarendszer kezelése, HACCP szabályok betartása és a különböző specialty kávék ismerete, ami rám jellemző. Középszintű angol nyelvtudásommal pedig szívesen dolgozom turisták által felkapott negyedben is.

Szakmai tapasztalat

Barista
Heaven Cafe Kft.
2019. július – 2021. október
Budapest

Feladatok:

 • A világ különböző kávéinak elkészítése egyedi eljárásokkal.
 • Vendégek megfelelő, kedves kiszolgálása, barátságos légkör megteremtése. A vevői visszajelzések alapján 97 százalékos elégedettség.
 • Kasszarendszer kezelése, törzsvásárlói rendszer bonyolítása.
 • HACCP szabályok betartása.

Barista – eladó
AmRest Kft., Starbucks
2017. október – 2019. július
Budapest

Feladatok:

 • Gyors és egyedi vendégkiszolgálás, barátságos légkör megteremtése.
 • Starbucks Élmény megteremtése a vendégek számára.
 • Kasszarendszer és POS terminál kezelése.

Tanulmányok

Barista és mixer tanfolyam
Barista Akadémia
2017. június – 2017. december
Budapest

Vendégtéri szaktechnikus
BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum
2005. szeptember – 2009. június
Budapest

Készségek, képességek

 • Pörgős
 • Vendégorientált személyiség
 • Csapatmunka
 • Önálló munkavégzés
 • Középfokú angol nyelvtudás
 • Barista végzettség
 • Vendéglátóipari ismeretek
 • Specialty kávé ismeretek
 • Pörkölési ismeretek
 • HACCP szabályok ismerete
 • Kasszakezelés

Nyelvtudás
Angol – középfok

barista önéletrajz

Barista foglalkoztatottság Magyarországon

A vendéglátóipart erősen megütötte a pandémia szele, ezért sajnos 2020-ban az ezen a területen dolgozók nagyrésze elvesztette a munkáját. 2021. második fele viszont már jelentős javulást hozott, és azóta is tart az iparág fellendülése. Az állásportálokon most is több, mint 700 állás közül válogathatunk, és azt is megteheted, hogy úgy döntesz, egy biztos, nagy franchise-hoz mész dolgozni (Starbucks, Cafe Frei), vagy inkább egy hangulatosabb kis kávézóba.

Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb láncoknál biztosabb, stabilabb a munka, és elkerülhető a “fekete pénzezés”, ami sajnos meglehetősen gyakori ezen a területen. Egy kis családias hangulatú kávézóban viszont garantált a baráti munkaközösség!

A baristák általában órabérben dolgoznak, amely 1200 és 1600 forint között mozog. Előbbi a pályakezdők esetén gyakori, ebben az esetben teljes munkaidős állás esetén 200.000 forint közül keresnek. Utóbbi esetén pedig már inkább exkluzív kávéházakról, fine dining éttermekről beszélhetünk, ahol alap elvárás az idegen nyelv ismerete és így akár nettó 300.000 forint körüli a fizetés.

A baristák idővel, kitartó munkájuk esetén üzletvezető helyettessé, majd üzletvezetővé léphetnek elő, ami nagyobb felelősséggel de jelentősen magasabb bérezéssel is együtt jár. Nem ritka a szakmában, hogy  valaki már a 20-as évei végére üzletvezetővé válik! 

Hogyan írjunk barista önéletrajzot?

A barista önéletrajz esetén is a legfontosabb, hogy könnyen átlátható, olvasható legyen és a professzionalizmust sugallja. Ha ez nem sikerül, akkor biztos, hogy labdába sem rúghatsz. Emellett hagyományos betűtípus használata ajánlott, mint a Calibri, Arial és Times New Roman, valamint a 11-12-es betűméret. Egy oldal terjedelmű legyen, szekciókkal elválasztva, és mindig tökéletes legyen a helyesírás.

Az önéletrajz a beugró, viszont biztos, hogy számíthatsz majd próbanapra, ezért a képességeidet, szakmai tudásodat kell a fókuszba állítani az önéletrajzodban is. Mindig legyen teljesen őszinte, hiszen a próbanapon úgyis kiderül, ha valamiről nem az igazat írtad!

A barista önéletrajz elrendezése

Az elrendezés kiválasztása esetén az a fontos, hogy mennyi tapasztalatod van. Ide kattintva bővebben olvashatsz arról, hogy mikor, melyik önéletrajz formátumot, típust érdemes választani, de röviden most is leírjuk.

Amennyiben pályakezdő vagy, nincs szakmai tapasztalatod, akkor a funkcionális önéletrajz típust ajánljuk. Ez a készségeidre, képességeidre helyezi a hangsúlyt, tekintet nélkül arra, hogy azokat hol szerezted. Ha viszont már több éves szakmai tapasztalattal rendelkezel, akkor mindenképp a klasszikus önéletrajz típust ajánljuk.

Az elrendezést az a sablon fogja meghatározni, amelyet használsz. Bármelyiket is választod, mindegyiknél törölni lehet a szekciókat, úgyhogy ne aggódj, csak jól tudsz dönteni. Mi leginkább a kissé kreatívabb verziókat ajánljuk, mint amilyen a Rotterdam vagy a Budapest.

A szekciókat mindig érdemes nagyobb betűtípussal és vastagabb betűvel jelölni, és ezek legyenek benne:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Profil, szakmai bemutatás, karriercél meghatározás
 • Munkatapasztalat
 • Tanulmányok, képzések
 • Készségek, képességek
 • Egyéb képesítések
 • Nyelvtudás (opcionális)

Kezdd az önéletrajzot a személyes adatokkal

A személyes adatok sok esetben a fejlécbe kerülnek, vagy a bal, vékonyabb oszlopba. A személyes adatok az elérhetőségek, amelyen keresztül elérhet majd az üzletvezető. A név, telefonszám, email cím, lakhely és születési idő, hely megadása kötelező, valamint ide kerül a fotó is magadról.

HELYES PÉLDA
Személyes adatok

Jeles Gábor
E-mail: gabor.jeles@gmail.com
Telefonszám: +3670/222-3456
Lakcím: 1112, Budapest, Római utca 2. 3/27.
Születési hely, idő: 1991. 10. 23. Budapest

Lehetőleg emeld ki nagyobb és vastagabb betűvel a nevedet, és mindig saját telefonszámot, illetve email címet adj meg. Utóbbi esetén pedig kerüld a hosszú, vicces, értelmetlen email címet, inkább a vezeték-, illetve a keresztnevedből készíts egyet, hogy profinak tűnj.

Kell-e fényképet mellékelnem az önéletrajzomhoz?

A fénykép csatolása csak akkor jó döntés, ha annak minősége megfelel az elvárásoknak. Ez annyit tesz, hogy magas minőségű legyen, fehér háttér előtt készüljön. Természetes haj és smink viselet, félmosoly, természetes beállás, és csak mellkasig látszódj a képen. Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy hogyan legyen tökéletes a fénykép, tudj meg többet ide kattintva.

Szakmai összegzés, bemutatkozás megírása – nem lehetetlen feladat!

A szakmai összegzés vagy karriercél meghatározás egy,  a képességekről, készségekről, tapasztalatról megírt, néhány mondatos összefoglalás . Érdemes minden jelentkezés előtt az adott pozícióra és a kávézóra szabni, hiszen belekerülhet a kávézó víziója is, és a motivációd, hogy miért oda jelentkezel. A baristák motivációi ugyanis eltérhetnek, ha nagyobb kávézólánchoz, vagy ha kis kávézóhoz csatlakoznának. A baristákon múlik ugyanis a kávézó sikere – ha nem pontosak, kreatívak és barátságosak, akkor ugyanis nem fog tudni megélni a kávézó.

A szakmai összegzés emiatt egy teljes áttekintést nyújt a karrieredről, ennek kell eladnia téged és a karrieredet. Azt kell sugallnia, hogy nincs nálad jobb választás a pozícióra. A karriercél meghatározás azonban a pályakezdők számára ajánlott, akiknek nem a tapasztalatán van a hangsúly, hanem a képességeiken és a motiváción.

👇 Nézzük, mit kell mindenképp betartanod a kettő közül bármelyik megírása közben:

 • Ne legyen hosszabb 3-4 mondatnál vagy 4-5 sornál.
 • Teljes mondatokat használj.
 • Nevezz meg benne legalább 3-4 készséget képességet, amelyeket később is felsorolsz.
 • Lehetőség szerint használj számokat, statisztikát is, amivel alátámasztod az eredményeidet, például, hogy milyen értékelést kaptál a vevőktől.
 • Fogalmazd bele a célodat, és azt az értéket, amelyet a cégnek tudsz nyújtani.

A szakmai összegzés és a karriercél meghatározás között a különbség, hogy előbbi áttekintést ad a karrieredről, utóbbi pedig inkább a célokat, motivációt összegzi.

Nézzük, ez mit jelent a gyakorlatban:

HELYES PÉLDA
Magamról
Pörgős, együttműködő, önálló munkavégzésre képes barista vagyok, 4 év szakmai tapasztalattal. a tapasztalatomat nagy kávézóláncnál és kisebb kávézókban gyűjtöttem, a minőségi kiszolgálás, kasszarendszer kezelése, HACCP szabályok betartása és a különböző specialty kávék ismerete, ami rám jellemző. Középszintű angol nyelvtudásommal pedig szívesen dolgozom turisták által felkapott negyedben is.

Ha pedig karriercél meghatározást választasz, akkor az így néz ki:

HELYES
Célom
Együttműködő, precíz, lelkes és angolul és németül beszélni tudó barista vagyok. A Barista Akadémián végeztem kiváló minősítéssel, és célom, hogy a vevők számára a lehető legjobb kávé élményt nyújtsam, ugyanis a kávézás egy valódi élmény. A különböző Dél-Amerikai kávék ismerete az erősségeim közé tartozik.
HELYTELEN
3 év tapasztalattal rendelkezem a kávékészítés világában, végzettségemet a Barista Akadémián szereztem. Olyan munkahelyet keresek, ami stabil, biztos, és rugalmas a munkaidőt tekintve.
 • Utóbbi példa azért nem jó, mert túlságosan arra helyezi a jelölt a hangsúlyt, hogy neki milyen elvárásai vannak egy munkahellyel szemben. Az önéletrajzban ugyanis még nem állíthatsz fel elvárásokat, először neked kell megmutatnod, hogy te mit tudsz nyújtani!

Szakmai tapasztalat elhelyezése a barista önéletrajzban

A szakmai tapasztalat különösen fontos egy baristánál, viszont szerencsére mindent meg lehet tanulni a különböző barista képző iskolákban. A legfontosabb ugyanis a tudás és a képességek, nem feltétlenül a szakmai tapasztalat. Éppen emiatt gyakran alkalmaznak pályakezdőt is, aki vendéglátóipari iskolát végzett, vagy még diák.

Mindezek ellenére azonban minél több tapasztalatod van, annál jobb, hiszen bértárgyalás esetén is jobb alkupozícióban vagy.

Képzés vagy tapasztalat? Melyik a fontosabb?

A  képzés vagy végzettség akkor fontos, ha még szakmai tapasztalat híján vagy . Ebben az esetben válaszd a funkcionális önéletrajz típust, így nem is szükséges az, hogy benne legyen a szakmai tapasztalat szekció. Ha azonban már van néhány év szakmai tapasztalatod a területen, mindenképp az kerüljön az első helyre, hiszen az lesz a hangsúlyos!

Szakmai tapasztalat seniorok részére

A szakmai tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis, a jelenlegi vagy legutóbbi munkahelyeddel kezdd a felsorolást. Innen haladj időrendben visszafelé. Írd fel a pozíciót, a kávézó nevét, hogy mikor dolgoztál ott, valamint a város nevét. Ezután pedig néhány bulletponttal sorold fel, hogy pontosan milyen feladataid voltak. Ezek minél jobban hasonlítanak a megpályázott pozícióban leírtakra, annál jobb!

Használj  számokat és eredményeket, például, hogy milyen értékelést kaptál a vevőktől , vagy hány diákot tanítottál be. Ezek igazán megkapó információk az üzletvezető számára.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Barista
Heaven Cafe Kft.
2019. július – 2021. október
Budapest

Feladatok:

 • A világ különböző kávéinak elkészítése egyedi eljárásokkal.
 • Vendégek megfelelő, kedves kiszolgálása, barátságos légkör megteremtése. A vevői visszajelzések alapján 97 százalékos elégedettség.
 • Kasszarendszer kezelése, törzsvásárlói rendszer bonyolítása.
 • HACCP szabályok betartása.

Barista – eladó
AmRest Kft., Starbucks
2017. október – 2019. július
Budapest

Feladatok:

 • Gyors és egyedi vendégkiszolgálás, barátságos légkör megteremtése.
 • Starbucks Élmény megteremtése a vendégek számára.
 • Kasszarendszer és POS terminál kezelése.

Szakmai tapasztalat megírása, ha pályakezdő vagy

Amennyiben úgy gondolod, hogy bár pályakezdő vagy, mégis szeretnéd megmutatni, hogy már dolgoztál más területen, akkor érdemes beleírnod az önéletrajzba. Például, ha egyetemista korodban dolgoztál bolti eladóként, az biztos, hogy előnyt jelent, hiszen a legfőbb képességek (vevőkiszolgálás, panaszkezelés, kasszakezelés) már a birtokodban van. Ez pedig egy üzletvezető figyelmét sem kerüli el!

Ebben az esetben is érdemes a lehető legrészletesebben, de bulletpontos formában átadni a feladataidat.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Bolti eladó
Zara
2021. január – 2021. november
Budapest

Feladatok:

 • A vásárlók szakszerű tájékoztatása és magas színvonalú kiszolgálása.
 • A munkaterület rendben és tisztán tartása.
 • Termékek előkészítése, kihelyezése, kezelése a vállalat belső szabályzata alapján, leltár készítése minden nap végén.
 • Pénztárgép és POS terminál kezelése.

Tanulmányok szekció a barista önéletrajzban

A tanulmányok szekció igen meghatározó lehet az önéletrajzban, és különösen nagy figyelmet kap abban az esetben, ha nem rendelkezel szakmai tapasztalattal. A legtöbb kávézóban ugyanis elvárás a vendéglátóipari ismeretek megléte, vagy barista iskola elvégzése.

👉 A vendéglátás középfokú végzettséggel, akár szakközépiskolában vagy szakiskolában is elvégezhető, nem szükséges hozzá az egyetemi végzettség.

Egyetemi végzettség esetén a Turizmus-vendéglátás szak elvégzése ajánlott, de csak akkor, ha már egyébként is üzletvezető pozícióban szeretnél kezdeni. Ha egyéb vendéglátós önéletrajz mintát keresel, akkor kattints ide.

A tanulmányok esetén mindenképp érdemes megemlíteni minden olyan plusz barista képzést is, amit elvégeztél az utóbbi időben. A felsorolást kezdd a szak nevével, majd ezt követi az intézmény neve, az időszak, amíg oda jártál, majd a város neve. Mindemellett pedig, ha még pályakezdő vagy, említs meg bulletpontos felsorolás szerűen néhány fontos ismeretet, tárgyat is. Lehetőleg ez is illeszkedjen az álláshirdetéshez, tehát például vegán kávézó esetén a vegán tejekkel való dolgozást emeld ki!

HELYES
Tanulmányok

Barista és mixer tanfolyam
Barista Akadémia
2017. június – 2017. december
Budapest

Főbb kurzusok:

 • Standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
 • Kávéfajták eredete és kialakulása, kávétörténelem, feldolgozási formák, pörkölési formák, illattesztek

Ha pedig már több éves szakmai tapasztalattal rendelkezel, akkor elég mindössze ennyit írni. A középiskolánál régebbi tanulmányokat hagyjuk ki.

HELYES
Tanulmányok

Barista és mixer tanfolyam
Barista Akadémia
2017. június – 2017. december
Budapest

Vendégtéri szaktechnikus
BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum
2012. szeptember – 2017. június
Budapest

A legjobb készségek a barista önéletrajzban

A készségeket és képességeket két csoportra bonthatjuk: a nem eltanulható személyiségjegyekre, valamint az eltanulható technikai, szakmai tudásra. Általában vegyesen kell ezeket megjeleníteni az önéletrajzban, 6-8 darabot, fele-fele arányban. Ez az arány azonban változhat attól függően, hogy mennyi tapasztalatunk van, illetve mit emel ki az álláshirdetésben a munkáltató.

A soft skillek

A személyiségjegyek, másrészt soft skillek azok, amelyek a munkamorált, motivációnkat, munkához való hozzáállást és a csapatba való beilleszkedést mutatják meg. Ezek kulcsfontosságúak és meg vannak határozva az álláshirdetésben, így az ott találtakat írd be (természetesen csak abban az esetben, ha igaz rád). Ide tartoznak az alábbiak, amelyeket általában kérnek a barista álláshirdetésekben:

Készségek, képességek

 • Pörgős
 • Precíz
 • Barátságos
 • Kreatív
 • Pontos
 • Vendégorientált személyiség
 • Csapatmunka
 • Önálló munkavégzés
 • Nyitott
 • Gyors tanulás készség
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Problémamegoldó képesség

A hard skillek, mint szakmai tudás

A hard skillek pedig azok, amelyekre a szakmai tapasztalat vagy a tanulmányaid során teszel szert. Ezeket meg lehet tanulni, azonban egy baristának már rendelkeznie kell az olyan szakmai ismeretekkel, mint a kávékészítés, pörkölési ismeretek, kasszakezelés. A leggyakoribbak pedig ezek:

Készségek, képességek

 • Középfokú angol nyelvtudás
 • Barista végzettség
 • Vendéglátóipari ismeretek
 • Specialty kávé ismeretek
 • Pörkölési ismeretek
 • HACCP szabályok ismerete
 • Kasszakezelés
 • POS terminál kezelés

A barista állások hirdetéseiben általában több soft skillt kérnek, mint szakmai tudást, ugyanis utóbbi megtanulható. Gyakran alkalmaznak pályakezdőket és diákokat is, ezért is tekintenek el a szakmai tudástól.

Nyelvtudás elengedhetetlen egy barista önéletrajzból

Általában a kávézóknál szükséges legalább egy, társalgási szintű nyelvismeret. Ennek oka, hogy gyakran tévedhetnek be turisták, főleg, ha a turisták által gyakran látogatott városok egyikében szeretnél dolgozni. A fővárosban és a Balaton környékén biztos elengedhetetlen legalább az angol nyelv ismerete.

Amennyiben rendelkezel nyelvtudással, nagyon fontos, hogy azt külön szekcióba írd bele, és a készségek, képességek között is sorold fel, ezáltal biztosan nem kerüli el az üzletvezető figyelmét. Mindig jelöld meg a nyelvtudás szintjét is, amely lehet alapfok, középfok vagy felsőfok is.

HELYES
Nyelvtudás

Angol – középfokú nyelvtudás
Német – alapfokú nyelvtudás

Egyéb képzések, végzettségek

Nagyon fontos, hogy ha rendelkezel bármilyen egyéb végzettséggel, elvégzett, a szakmához kapcsolódó kurzussal, akkor mindenképp tüntesd fel. Ilyen lehet, amennyiben például van pincér végzettséged vagy mixer kurzust is elvégeztél. Ezt egy egyéb végzettségek szekcióban is ki tudod gyűjteni, és biztos, hogy előnyhöz juttat a kiválasztási folyamat során.

Amennyiben ugyanis például pályakezdő vagy, így egy franchise-hoz jelentkezel, ahol a szendvicskészítés is a feladatok közé tartozik, vagy fel kell tudnod szolgálni, akkor biztos, hogy kitűnsz ezzel a tömegből. A fő szabály: minden vendéglátóipari végzettséget írj bele, biztos, hogy nem lőhetsz mellé!

HELYES
Egyéb végzettségek

Szakács
Vendéglátó Akadémia
2012. július – 2013. szeptember
Budapest

Pincér
Vendéglátó Akadémia
2012. július – 2013. szeptember
Budapest

Hobbi, érdeklődési kör felsorolása

A hobbi és az érdeklődési kör megadása is előnyt jelenthet, amennyiben az kapcsolódik a megpályázott pozícióhoz. Sokan megadják azért, hogy az üzletvezető teljesebb képet kapjon a személyiségről, és ez nem is baj. Ezek mellett azonban tényleg legyél ebben teljesen őszinte, és ne írj be olyat, ami nem igaz rád, csak azért, hogy némi előnyre tegyél szert.

Barista állás esetén például beírhatod a hobbik közé, hogy szeretsz koktélokat készíteni, vagy új gasztronómiát megismerni. Előbbi példa mindenképp előnyt jelent, hiszen a szakma és a vevők iránti szenvedélyt mutatja meg!

Hobbi, érdeklődési kör

 • Koktél készítés
 • Jóga
 • Olvasás

Összefoglalás – kulcspontok a tökéletes barista önéletrajz elkészítéséhez

Ahogy az önéletrajz minta is mutatja, nagyon fontos, hogy könnyen átlátható és olvasható legyen az önéletrajzod. Egy jó sablon megválasztása mindezt tudja nyújtani, de még ebben az esetben is figyelj arra, hogy ne zsúfold túl a szekciókat.

 • Mindig szerepeljenek az elérhetőségeid, munkatapasztalatod és a tanulmányaid, valamint a képességek, készségek, nyelvtudás és egy ütős szakmai összegzés vagy karriercél meghatározás.
 • Minden adatod pontos legyen, a szakmai összegzés kerüljön rögtön az elérhetőségek alá. A szakmai összegzésben mindössze 3-4 mondatban fogalmazd meg, miért te lennél a legjobb választás. A karriercél meghatározás megírása esetén pedig a fókusz a motiváción és a céljaidon legyen.
 • Mind a tapasztalatok, mind a tanulmányok esetén használd a fordított időrendi sorrendet, és először a pozíció vagy szak nevét, vagy az intézmény nevét írd fel. Alá kerülhet a kezdés és végzés éve, majd a város neve.
 • A nyelvtudás esetén annak szintjét is jelöld meg, és minden beszélt nyelvet sorolj fel.
 • A képességeid közül 6-8-at sorolj fel, fele-fele arányban soft, illetve hard skilleket. Itt inkább azt nézd meg, hogy mi az, ami elvárásként szerepel az álláshirdetésben!
 • Egyéb képesítések megléte esetén azoknak bátran szentelj külön szekciót.
 • A hobbi, érdeklődési kör se maradjon el, amennyiben az kapcsolódik a megpályázott pozícióhoz.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyit kereshet egy barista?

Attól függően, hogy milyen kávézónál helyezkedik el és mennyi tapasztalata van, általában az órabér 1200-1600 forint, így nettó. 200.000-300.00 forint között.

Tényleg mindig 12 órát dolgoznak a baristák?

Nem, ugyanis részmunkaidőre is van lehetőség, valamint a Munka Törvénykönyv is szabályozza a maximálisan ledolgozható órák számát. A legtöbb barista teljes munkaidős állásban, vagyis napi 8 órában dolgozik.

Mennyire lehet kreatív az önéletrajzom?

Amennyiben úgy gondolod, hogy te magad kreatív vagy, akkor nyugodtan használj kreatívabb designt. Ebben az esetben azonban ugyanúgy elvárás, hogy könnyen olvasható maradjon!