Bolti eladó önéletrajz minta – Tűnj ki te is!

A bolti eladó önéletrajz elkészítése nagy energiabefektetést igényel, hiszen meg kell tudnod mutatni, hogy vevőorientált, precíz és megbízható vagy. Egy boltvezető vagy egy tulajdonos ugyanis nem bízhatja akárkire a vevőit és a kasszát.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

2.3
Rated 2.3 out of 5
3 vásárlói értékelésből

Egy bolti eladó nem lehet túl rámenős, agresszív, hanem altruista és mindig a vevők, vásárlók igényeit szem előtt tartó munkaerő kell, hogy legyen. Ha úgy érzed, benned mindez megvan, akkor már csak egyetlen dologra van szükséged, hogy a boltvezetők is láthassák: egy ütős önéletrajzra!

Útmutatónk segítségével minden egyes szekciót a legtökéletesebben tudsz majd megfogalmazni, és segítünk, hogy minden egyes szó a helyére kerüljön. Mindezt úgy, hogy már 1-2 perces olvasás után is tudja a boltvezető: nincs értelme tovább keresgélni, te vagy az, akire szüksége van!

Tartalomjegyzék

Bolti eladó önéletrajz minta

Személyes adatok

Török Lilla
Email cím: torok.lilla@gmail.com
Telefonszám: 0620/333-5555
Születési hely, idő: 1994. 01. 12. Debrecen
Lakcím: 1105, Budapest, Vasvári Géza utca 5. 6/42.

Magamról

Rugalmas, vevőorientált, megbízható bolti eladó vagyok, képesítéssel és 4 év szakmai tapasztalattal rendelkezem. Tapasztalatomat kisbolti vegyiáru eladóként majd ruhabolti eladóként szereztem a Zara ruhaboltban. Középszintű angol nyelvtudással rendelkezem, valamint kasszakezelés, árucsere, reklámanyagok szakszerű kezelése, kihelyezése, tárolása és leltározási volt a főbb feladatom. A vevő elégedettségi visszajelzések szerint 96 százalékos az elégedettségi arányom.

Szakmai tapasztalat

Szakeladó, pénztáros
Spar Magyarország Kft.
2019. szeptember – 2022. január
Budapest

Feladatok:

 • A pult folyamatos ellenőrzése, áruval való feltöltése.
 • Pénztárosi és pénztárhoz kapcsolódó feladatok elvégzése.
 • Feltüntetett árak határidőre történő aktualizálása, a szavatossági idő figyelése.
 • Reklámanyagok szakszerű kezelése, kihelyezése, tárolása.
 • Állandó udvarias kapcsolattartás a vásárlókkal.

Bolti eladó
Zara – Inditex Kft.
2017. március – 2019. szeptember
Budapest

Feladatok:

 • A vásárlók szakszerű tájékoztatása és magas színvonalú kiszolgálása.
 • A munkaterület rendben és tisztán tartása.
 • 3 alkalommal a “Hónap dolgozója” elismerés elnyerése
 • Termékek előkészítése, kihelyezése, kezelése a vállalat belső szabályzata alapján.
 • Árucserében való részvétel, kasszázás, POS terminál kezelése.
 • Vevőelégedettségi felmérésben 95 százalékos elégedettségi arány elérése.

Tanulmányok

Bolti eladó
EFEB Oktató Központ
2021. augusztus – 2022. január
Budapest

Érettségi – kereskedelem végzettséggel
Nagy Lajos Király Szakközépiskola
2017. szeptember – 2021. július
Budapest

Készségek, képességek

 • Rugalmasság
 • Megbízhatóság
 • Pörgős személyiség
 • Vevőorientált hozzáállás
 • Kasszakezelési ismeretek
 • Kereskedelmi végzettség

Nyelvtudás
Angol – középszint

bolti eladó önéletrajz minta

Bolti eladó foglalkoztatottság

A bolti eladó foglalkoztatottság Magyarországon viszonylag magas, és számtalan területre lehet specializálódni. Lehet szakbolti eladó, például elektronikus termékekre, ruházati termékekre, könyvesboltban dolgozó vagy drogériában dolgozó. Mindemellett pedig a fizetés is ezekhez mérten változik.

Arról sokat olvasni, hogy az olyan szupermarketek, mint a Spar, Aldi, Lidl, folyamatosan emelik a béreket, emellett különböző jutalékokkal is honorálják a dolgozókat. A legtöbbet természetesen a Budapest területén dolgozók kapják, ugyanis itt az átlag a bruttó 353 ezer forintos fizetés. Egy 2020-as felmérés szerint a drogériában dolgozó bolti eladók fizetése bruttó 334 ezer forint, míg a ruházati eladók bére 270 ezer forint körül mozog.

Az álláskereső portálokon ezerszámra találhatunk bolti eladó állásokat, és a legtöbb helyen sokkal fontosabbak a készségek, képességek, mint a szakmai tapasztalat. Bolti eladó állásra pedig még diákként is jelentkezhetünk, az órabér 1200-1500 forint között mozog. Amennyiben diák önéletrajzot szeretnél készíteni, kattints ide.

Hogyan írjunk bolti eladó önéletrajzot?

Ahogy a bolti eladó önéletrajz minta is mutatja, mindenképp érdemes először kiválasztani azt, hogy milyen önéletrajz típust használnál. Amennyiben pályakezdő vagy, nincs még szakmai tapasztalatod, akkor mindenképp a funkcionális önéletrajz típust válaszd. Ha viszont már dolgoztál néhány évet a szakmában, akkor a klasszikus önéletrajz típus lesz a jó választás. Ezek után pedig törekedj arra, hogy professzionális legyen az önéletrajz kinézete, hiszen, megbízhatóságot kell sugallnia.

 A helyesírási hibákat felejtsd el, és mindig átlátható, könnyen olvasható maradjon az önéletrajz . Mindössze néhány másodperced van felhívni a boltvezető figyelmét – ha az első benyomása az, hogy alig tudja elolvasni az önéletrajzodat, biztosan elveszíted a lehetőséget.

Betűtípus és betűnagyság esetén is törekedj a hagyományosra, mint amilyen az Arial, Times New Roman és Calibri, valamint a 11-12-es betűméret az ajánlott, mert könnyen olvashatók. Egy lenyűgöző önéletrajz önmagában mit sem ér, ha nem tudja a boltvezető elolvasni, ami benne van. Lehetőleg egy oldal hosszúságú legyen, és törekedj arra, hogy a szekciók címei elkülönüljenek.

Az önéletrajz elrendezése

Elrendezés szempontjából meghatározó, hogy milyen sablont választasz. A sablon adja ugyanis a design-t és a felépítést is. Bolti eladóként mi mindenképpen Modern önéletrajz sablont ajánlanánk. Ne feledd: az önéletrajz szerkesztőben ki tudod szedni és fel tudod cserélni a szekciókat, így bátran válaszd pályakezdőként is!

Szekciók tekintetében pedig 6 szekció szerepeljen, a lentebb látható sorrendben:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés
 • Szakmai tapasztalat – ez elhagyható, amennyiben egyáltalán nincs szakmai tapasztalatod.
 • Tanulmányok
 • Készségek és képességek
 • Nyelvtudás

👉 Ne feledd: az önéletrajz bármilyen színekkel is bír, mindenképp lényegre törő és könnyen olvasható, letisztult maradjon!

Kezdd az önéletrajzot a személyes adatokkal

A személyes adatok és az elérhetőség megadása kötelező eleme minden önéletrajznak is, így neked is bele kell írnod. Nagyon fontos, hogy ezt szó szerint akár tízszer is nézd át, ellenőrizd az adatok helyességét, másképp fontos hívásokról maradhatsz le! Lehetséges, hogy az álom munkád várna a telefon túloldalán a boltvezető személyében, de nem érnek el, mert elírtad a telefonszámodat.

Ezeket sorold fel:

 • Név
 • Email cím
 • Telefonszám
 • Születési hely, idő
 • Lakcím

Az alábbi példában láthatod, hogyan fog ez kinézni. Arra ügyelj, hogy az email cím ne hosszú, értelmezhetetlen, vicces szavakból álló legyen. Ha ilyennel rendelkezel, ideje egy kissé szakmaibbat készíteni – lehetőleg a vezeték-, illetve a keresztneved kombinációjából álljon.

Helyes példa
Személyes adatok

Török Lilla
Email cím: torok.lilla@gmail.com
Telefonszám: 0620/333-5555
Születési hely, idő: 1994. 01. 12. Debrecen
Lakcím: 1105, Budapest, Vasvári Géza utca 5. 6/42.

Kell-e fényképet mellékelnem az önéletrajzomhoz?

A fénykép csatolása opcionális, azonban segíti a boltvezetőt abban, hogy teljes képet kapjon rólad. Ügyelj a minőségre, vagyis a bulifotók és selfie-k semmilyen körülmények között nem szerepelhetnek önéletrajzban.

A megfelelő, professzionális fotó éles, fehér háttér előtt készül, lehetőleg természetes sminkben és hajjal. Törekedj arra, hogy egyszerű, egyszínű felső legyen rajtad, férfiakon ing, nőknél blúz. Mellkasig elég, hogy látszódj a fotón, és egy kedves mosoly is jót tesz az összképnek.  Lehetőleg egy évnél régebbi képet ne használj. További pontos útmutatót a tökéletes önéletrajz fotó elkészítéséhez ide kattintva találsz.

Karriercél meghatározás és szakmai összegzés

A karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés valójában az önéletrajz “magamról” szekciója. Ez azt jelenti, hogy  mindössze 3-4 mondatban mutatod be önmagadat, a céljaidat, képességeidet, tapasztalatodat . Gondolj arra, hogy ezzel adod el magadat a bolt tulajdonosának: mit tudsz te adni a boltnak, miért téged válasszanak?

Ha ebben a néhány mondatban nem tudod meggyőzni, akkor valószínűleg később sem fogod tudni. A kettő között a különbség, hogy míg a karriercél meghatározás pályakezdők számára ajánlott, a szakmai összegzés már a tapasztalattal rendelkezők számára. Nézzük is, melyik mit jelent pontosan!

Mielőtt azonban belevágnánk, beszéljünk kicsit a kulcsszavakról.

📌 Tipp: A kulcsszavak azok a szavak, készségek, képességek, amelyeket az álláshirdetésben is megtalálsz.

Akár használ a boltvezető valamilyen kulcsszó kereső szoftvert, akár nem, biztos, hogy előnyt jelent, ha használod ezeket. A legtöbbet az álláshirdetés elvárásokat felsoroló részében találsz, ilyenek a feladatkörök, képességek, amelyeket megfogalmaznak az ideális jelöltel szemben.

A karriercél meghatározás pályakezdők részére

A karriercél meghatározás nagyon hasonló a szakmai összegzéshez, de itt a tapasztalat híján a képességeken és személyiségen van a fókusz. Ugyanúgy építsd be a kulcsszavakat, hiszen, ezzel mutatod meg, hogy miért téged kell választani.

Ezek szerepeljenek benne:

 • Motivációd, miért ide jelentkezel.
 • Milyen készségekkel, képességekkel rendelkezel: ilyen lehet a vevőorientáltság, kiváló kommunikációs készség, precizitás, megbízhatóság, rugalmasság. Ezek benned is megvannak, ha erre a pályára készülsz!
 • Mit tudsz nyújtani a cégnek?
 • Milyen hosszú távú céljaid vannak?
❌❌  Ami soha ne kerüljön bele, hogy milyen elvárásokat támasztasz a céggel szemben!
Helyes példa
Célom

Lelkes, megbízható, vevőorientált bolti eladó vagyok, bolti eladó végzettséggel. A tanulmányaim során megtanultam a kasszakezelés, POS terminál használatát, valamint azt, hogy hogyan tudom a vevők igényét maximálisan kielégíteni. Célom, hogy minél több hűséges vásárlót vonzzak be boltba.

A szakmai összegzés tapasztalattal rendelkezők számára

A szakmai összegzés esetén a legfontosabb, hogy a tapasztalatodat, a képességeidet egyaránt megmutasd. Itt is használj kulcsszavakat, valamint nyugodtan mesélj a céljaidról, amennyiben fontosnak találod megosztani és az eredményekről. Amennyiben számokkal is alá tudod azokat támasztani, azok semmiképp ne maradjanak le! Alkalmazottként te magad is egy kincs vagy – ezt pedig mutasd meg!

Helyes példa
Magamról

Rugalmas, vevőorientált, megbízható bolti eladó vagyok, képesítéssel és 4 év szakmai tapasztalattal rendelkezem. Tapasztalatomat kisbolti vegyiáru eladóként majd ruhabolti eladóként szereztem a Zara ruhaboltban. Középszintű angol nyelvtudással rendelkezem, valamint kasszakezelési, árucsere, reklámanyagok szakszerű kezelése, kihelyezése, tárolása és leltározási ismeretekkel rendelkezem. A vevő elégedettségi visszajelzések szerint 96 százalékos az elégedettségi arányom.

bolti eladó önéletrajz minta

Munkatapasztalat elhelyezése a bolti eladó önéletrajzban

A szakmai tapasztalat alátámasztja azt, hogy tökéletes jelölt vagy a pozícióra, ugyanis megmutatja, hogy rendelkezel a kellő szakmai tudással.

A szakmai tapasztalatot úgy mutasd be, hogy a legfrissebbel kezded a felsorolást, vagyis fordított időrendi sorrendet alkalmazol. Először a pozíció címét, majd a bolt nevét írd be. Ezután következhet, hogy pontosan mikor dolgoztál ott (hónap elég, nem szükséges napra pontosan tudni), valamint a város neve.

Ezután következik az igazi kihívás: a feladataid bemutatása. Bolti eladóként számtalan feladatod van, így érdemes mindig azokat kiemelni, amelyek szerepelnek a pozícióban is felsorolva. Ez azért szükséges, hogy boltvezető lássa a teljes felelősségkörödet, munkakörödet, és betekintést nyerjen abba, hogy rendelkezel-e az állás betöltéséhez kötelező ismeretekkel. A feladatok felsorolása esetén ezeket a szabályokat tartsd be, ahhoz, hogy az információk a helyükön legyenek:

 • 4-6 bulletpontba szedve mutasd a feladatokat. Ezek lehetőleg egyezzenek azzal, amit látsz az álláshirdetésben is.
 • Egy bulletpont mindössze 1-2 sor hosszúságú legyen, ne egy teljes bekezdés.
 • Ha lehetséges, használj számokat és statisztikát is, ugyanis a számok elsőre kiugranak a boltvezető önéletrajz olvasása közben. Ilyen lehet a vevőelégedettségi felmérés eredménye, vagy, hogy hányszor választottak meg a hónap dolgozójának.
Helyes példa
Szakmai tapasztalat

Szakeladó, pénztáros
Spar Magyarország Kft.
2019. szeptember – 2022. január
Budapest

Feladatok:

 • A pult folyamatos ellenőrzése, áruval való feltöltése.
 • Pénztárosi és pénztárhoz kapcsolódó feladatok elvégzése.
 • Feltüntetett árak határidőre történő aktualizálása, a szavatossági idők figyelése.
 • Reklámanyagok szakszerű kezelése, kihelyezése, tárolása.
 • Állandó udvarias kapcsolattartás a vásárlókkal.

Bolti eladó
Zara – Inditex Kft.
2017. március – 2019. szeptember
Budapest

Feladatok:

 • A vásárlók szakszerű tájékoztatása és magas színvonalú kiszolgálása.
 • A munkaterület rendben és tisztán tartása.
 • 3 alkalommal a “Hónap dolgozója” elismerés elnyerése
 • Termékek előkészítése, kihelyezése, kezelése a vállalat belső szabályzata alapján.
 • Árucserében való részvétel, kasszázás, POS terminál kezelése.
 • Vevőelégedettségi felmérésben 95 százalékos elégedettségi arány elérése.

Pályakezdők számára a munka tapasztalatok leírása 

Pályakezdőként azt hiheted, hogy nincs szakmai tapasztalat, amit meg tudnál osztani. Ez azonban abszolút nincs így! Akár van már gyakornoki vagy diákmunka tapasztalatod, mindenképp írd be az önéletrajzba. A különböző bolti eladó képzések részeként (kereskedelmi képzések) biztos, hogy van szakmai gyakorlat is. Ha csak 1-3 hónap volt, kerüljön bele az önéletrajzba.

Mindemellett pedig ha bármilyen más diákmunkád volt még, akkor nyugodtan írd bele, hiszen azt mutatja, hogy bár fiatal és pályakezdő vagy, megbízható munkatárs és alkalmazott is vagy egyben. Ebben az esetben is használd a fordított időrendi sorrendet a munkahely felsorolásánál. Lehetőleg ne maradjon le a dátum és legalább 3-4 feladatkör felsorolása.

Helyes példa
Szakmai tapasztalat

Büfé – Pultos
Corvin Mozi
2022. június – 2022. Október
Budapest

Feladatok:

 • Vendégek kiszolgálása ételekkel és italokkal.
 • Kassza kezelése, POS terminál használata.
 • Munkaidő végén leltár készítése.
Helytelen példa
Büfé – Pultos
Corvin mozi

Tanulmányok elhelyezése az önéletrajzban

A bolti eladó képzést el lehet végezni szakközépiskolában vagy érettségire vagy érettségi nélküli ráépülő képzésként is. Az alábbi képzések léteznek Magyarországon, amelyek OKJ rendszerben érhetők el:

 • Eladó képzés
 • Kereskedelmi képzés
 • Élelmiszer és vegyiáru tanfolyam
 • Ruházati eladó képzés
 • Kereskedő, boltvezető tanfolyam
 • Kereskedelmi képviselő

A kereskedelmi képzések mindig előnyt jelentenek a bolti eladó pályán, ugyanis rengeteg hasznos tudással vértezik fel a jelöltet. A bolti eladó ugyanis a megfelelő képesítésekkel boltvezető, üzletvezető pozícióba léphet már akár néhány év munka után is.

Akár szakközépiskolában, vagy OKJ-s tanfolyamon keresztül szerezted a végzettséget, mindenképp sorold fel. Ennek megfelelő módja szintén a fordított időrendi sorrend, vagyis, először a legújabb tanulmányaid felsorolásával kezdd. Ha még tanulod, akkor semmiképp se hagyd ki a különböző tantárgyak felsorolását sem! Időrendben pedig az érettségiig menj vissza.

Helyes példa
Tanulmányok

Kereskedelmi képviselő
EFEB Oktató Központ
2019. szeptember – jelenleg
Debrecen

Főbb kurzusok:

 • Kereskedelmi gazdálkodás, kereskedelmi ismeretek, az üzleti levelezés és kommunikáció, főbb árucsoportok forgalmazása.

Ha viszont már van szakmai tapasztalatod, akkor nem szükséges felsorolni a főbb tárgyakat, kurzusokat. Elég a képzés nevét, iskola nevét, dátumot és a város nevét feltüntetni.

Helyes példa
Tanulmányok

Bolti eladó
EFEB Oktató Központ
2021. augusztus – 2022. január
Budapest

Érettségi – kereskedelem végzettséggel
Nagy Lajos Király Szakközépiskola
2017. szeptember – 2021. július
Budapest

Helytelen példa
Bolti eladó
Minerva Szakképző Központ

A legjobb készségek a bolti eladó önéletrajzban

A bolti eladó önéletrajz esetén is fontos, hogy a készségek és képességek is meg legyenek jelenítve. Ezeket azonban két részre bonthatjuk:

 • Soft skillek – személyiségjegyek
 • Hard skillek – technikai tudás
📌 Tipp: A kulcsszavak, főleg a készségek és képességek szerepeljenek akár a munkatapasztalat leírásában is, de a szakmai összegzésben is!

Általában a készségek és képességek között 5-6 darabot érdemes felsorolni. Ezek mindenképp azok legyenek, amelyek az álláshirdetés elvárásai között is megtalálhatók. Ennek az oka az, hogy minél több ugyanolyan készség, képesség, feladatkör köszön vissza az önéletrajzodban, amely releváns az adott pozícióhoz, annál nagyobb előnyre teszel szert. Éppen emiatt, ha mást nem is,  ezt a szekciót érdemes újra és újra frissíteni minden egyes jelentkezés előtt .

Készségek, képességek

 • Rugalmasság
 • Megbízhatóság
 • Pörgős személyiség
 • Vevőorientált hozzáállás
 • Precizitás
 • Csapatmunka
 • Terhelhetőség
 • Önállóság
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Kasszakezelés
 • Kereskedelmi tapasztalat
 • Kereskedelmi végzettség

A soft skillek a bolti eladó önéletrajzban önéletrajzban

Ahogy a bolti eladó önéletrajz minta is mutatja, inkább ebből van több a bolti eladó önéletrajzban. Ennek oka, hogy sokkal fontosabb az, hogy hogyan bánsz az emberekkel, mint az, hogy milyen tudással rendelkezel. Utóbbit ugyanis meg tudod tanulni akár a próbanap alatt is, de ha nem vagy vevőorientált, azt nem fogod tudni elsajátítani.

A soft skillek azok a személyiségbeli, motivációs tényezők, tulajdonságok, amelyek  valójában megmutatják, hogy neked a csapatban van-e helyed. Ezeket nem annyira lehet eltanulni, inkább csak fejleszteni. A leendő munkaadó végül ugyanis olyan személyt választ majd, aki beillik a már meglévő csapatába. Hiába lennél akár a legátfogóbb tudást felmutató jelölt, ha nem illenél be a csapatba, nem neked ajánlják fel a pozíciót.

Az előbb látott példában ezek az úgy nevezett soft skillek:

Készségek, képességek

 • Rugalmasság
 • Megbízhatóság
 • Pörgős személyiség
 • Vevőorientált hozzáállás
 • Precizitás
 • Csapatmunka
 • Terhelhetőség
 • Önállóság
 • Kiváló kommunikációs készség

A hard skillek, vagyis ismeretek, technikai tudás

Ezek azok a technikai tudást, ismereteket jelentik, amelyeket el tudsz sajátítani az iskolában, tanfolyamon vagy a munkahelyen. Ezeket a nulláról is meg tudod tanulni, majd később fejleszteni is. Bolti eladóként azonban kevésbé hangsúlyosak.

Készségek, képességek

 • Kasszakezelés
 • Kereskedelmi tapasztalat
 • Kereskedelmi végzettség
 • Angol nyelvtudás

👇 Néhány tipp, hogy tökéletes legyen ez a szekció:👇

 • Mindig legyen rád jellemző, amit beírsz ide! Hamar kiderülhet, ha nem igaz!
 • Érdemes minden egyes jelentkezésnél figyelmesen elolvasni az álláshirdetést, és annak mentén javítani az itt felsorolt képességeket.
 • Ha itt javítod, akkor a szakmai összegzésben is cseréld ki azt a 3-4 készséget, képességet arra, amire javítod.
 • A legjobb, ha néhányat ezekből a munkatapasztalat leírásához is beillesztesz.

Nyelvtudás – a bolti eladó önéletrajz esszenciája

A nyelvtudás sok esetben, főleg a nagyvárosokban elengedhetetlen egy bolti eladó számára. Ennek oka, hogy gyakran tévedhetnek be turisták, akiket ugyanolyan lekesedéssel kell tudnod kiszolgálni, mint a magyar vásárlókat. Az erre vonatkozó elvárást minden esetben feltüntetik az álláshirdetésben. Azt javasoljuk, hogy inkább ne jelentkezz olyan pozícióra, amelyben kérnek nyelvtudást, és te nem rendelkezel vele, ugyanis nem fogd megkapni a munkát.

A nyelvtudás meglétét úgy jelöld, hogy a nyelvtudás szintjét és megmutatod a megléte mellett. Ez pedig lehet alapfok, középfok vagy felsőfok is.

Helyes példa
Nyelvtudás

Angol – középszint

Összefoglalás – kulcspontok a tökéletes bolti eladó önéletrajzhoz

A bolti eladó önéletrajz esetén is különösen fontos, hogy 11-12-es betűméretet, hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial használj. Átlátható, könnyen olvasható legyen és megbízhatóságot, szakértelmet sugározzon.

Az alábbi szekciók mindig szerepeljenek benne:

 • Személyes adatok, karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés, tapasztalat, tanulmányok, képességek és készségek, és a nyelvtudás.
 • A személyes adatok megadása esetén különösképp figyelj arra, hogy az adatok pontosak legyenek.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legfrissebbel kezdd. Pályakezdőként mindig sorold fel a gyakornoki vagy diákmunkákat is, biztosan előnyt jelent.
 • A tanulmányok során mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd, és szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és mikor jártál az intézménybe.
 • A képességek és készségek mindig kulcsszóként vannak elrejtve a hirdetésben, így ha jellemző rád valamelyik, akkor használd azokat. Ezt a szekciót lehetőleg minden egyes jelentkezés esetén frissítsd.
 • A szakmai összegzést és karriercél meghatározást úgy építsd fel, hogy bemutasson téged, a szaktudásodat, és hogy mi a motivációd a pozíció megszerzésével.
 • A nyelvtudás sok esetben elengedhetetlen, így mindig sorold fel a szintjét is.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen hosszú legyen a bolti eladó önéletrajz?

Lehetőleg ne lépje túl az egy oldalas hosszúságot, és Word vagy PDF formátumban küldd el a jelentkezést.

Mennyire kötelező szakirányú végzettség?

Sok esetben kérik a munkáltatók, de leginkább akkor, ha valamilyen speciális eladót keresnek. Ilyen lehet a kertészeti eladó, vagy elektronikai eladó, ahol fontos, hogy legyenek alapvető ismereteid a területen.