Vendéglátós önéletrajz minta

Az vendéglátós önéletrajz a kilátásban lévő munkaadók számára nyújt betekintést az erősségeidről és kompetenciádról. Az önéletrajzod minőségén keresztül ítélik meg, hogy beleillesz-e az éttermükbe, és hogy megéri-e behívni téged interjúra. Ahhoz, hogy biztosan előnyhöz juss a munkáltató szemében, egy profi, friss önéletrajzra lesz szükséged.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Az internet tele van vendéglátós önéletrajz sablonokkal, de itt nálunk szakértők tippjeit is megtalálod, hogy olyan önéletrajzot készíthess az önéletrajz szerkesztőnk segítségével, ami tuti siker. Emellett néhány vendéglátós önéletrajz mintát és példát is találhatsz, amelyek útmutatóként is szolgálnak majd.

Tartalomjegyzék

Vendéglátós önéletrajz minta

Személyes adatok

Fogas Kristóf
Felszolgáló
Telefonszám: 0670/234-2222
Email cím: fogaskristof@gmail.com
Születési hely, idő: 1996.05.06., Budapest
Lakcím: 1118, Budapest, Kiss József utca 24.

Magamról

4 év szakmai tapasztalattal rendelkező pörgős, jó kommunikációs készségekkel és problémamegoldó képességgel bíró, terhelhető felszolgáló vagyok. Szakmai tapasztalatomat a borok és francia konyha területén szereztem, így sommelierként is nagy tapasztalattal rendelkezem. A vevő visszajelzések alapján 98 százalékos az elégedettségi rátám. Célom, étteremvezetőként ellenőrizhessem az étterem szolgáltatásának minőségét.

Szakmai tapasztalat

Felszolgáló
Borbár Kft.
2018. szeptember – 2022. január
Budapest

 • Terítékek kihelyezése.
 • A vendégek fogadása, szakszerű kiszolgálása, sommelier feladatok ellátása.
 • Étlap kínálat és összetevők ismertetése.
 • Ügyfél visszajelzések alapján 98 százalékos elégedettség.
 • Rendelésfelvétel, továbbá egyéb rendezvények kiszolgálása.
 • Pénztárkezelés, POS bankkártya terminál kezelése, fizetés lebonyolítása.
 • A saját munkaterület, eszközök tisztán tartása.

Tanulmányok

Felszolgáló – pincér
Minerva Felnőttképzési Intézmény
2016. július – 2017. szeptember
Budapest

Készségek, képességek

 • Pörgős
 • Dinamikus
 • Terhelhető
 • Nagy munkabírású
 • Angol nyelvtudás
 • Pénztárkezelés
 • POS terminál kezelés
 • HACCP szabályzat betartása

Nyelvtudás 
Angol – felsőfokú nyelvtudás

Vendéglátós önéletrajz

Vendéglátós foglalkoztatottság Magyarországon

A vendéglátósok köre nagyon széles. A pincér, felszolgáló, szakács, étteremvezető – mind vendéglátós. Különböző szakmai és tanulmányi háttér szükséges hozzájuk, és emiatt a fizetések és nagyon eltérő. A felszolgálók 350.000 – 400.000 forintos fizetéssel plusz borravalóval számolhatnak, mosogatók nettó 200.000-250.000 Ft közötti bevétellel, a szakácsnak pedig nettó 350.000 forinttól felfelé, nem ritka a 800.000 forintos fizetés sem. Michelin csillagos étteremben határ a csillagos ég!

Bármilyen vendéglátó munkakörben helyezkedsz el, a stabilitás az, ami talán veszélyt rejt magában. Láthattuk, hogy a pandémia a turizmust, vendéglátást és idegenforgalmat tépázta meg nagyon. A vendéglátósok jelentős része elvesztette a munkáját, éttermek, kávézók nagyrésze bezárt. 2022-ben azonban úgy tűnik, hogy újra nyithatnak a vendéglátó egységek, és a magasabb fizetést lehet összeszedni, mint előtte!

Hogyan írj vendéglátós önéletrajzot?

Az étteremvezetőkhöz rengeteg ember önéletrajza érkezik be, akik konyhai személyzetnek, felszolgálónak vagy bármilyen más vendéglátós pozícióra jelentkeznek. A te vendéglátós önéletrajzod ki kell tűnjön a többi jelölt önéletrajza közül, hogy a toborzó el akarja azt olvasni.

Egy tipikus vendéglátós önéletrajzban ezek a szekciók mindenképp bekerülnek:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Vendéglátós szakmai bemutatkozó vagy karriercél
 • Szakmai tapasztalat fordított időrendi sorrend szerinti felsorolása
 • Készségek, képességek
 • Tanulmányok
 • Nyelvtudás

Ahhoz, hogy profinak tűnj, mindenképp használj hagyományos betűtípust és 11-12-es betűméretet. Az Arial, Calibri, Times New Roman tökéletes választás lehet! Emellett a felépítést is meghatározza az, hogy milyen sablont használsz. A sablon leveszi a terhet a válladról, hiszen megjelenést, dizájnt és elrendezést is meghatároz. Lehetőleg ne válassz kreatív sablont, maradj inkább a Perth, Prague és a Budapest sablonoknál.

Az önéletrajz elrendezése

Az elrendezés attól is függ, hogy mennyi szakmai tapasztalattal rendelkezel, Ha ugyanis nem dolgoztál még a területen, akkor a funkcionális önéletrajz formátum ajánlott. Ennél a típusnál a készségekre és képességekre helyeződik a hangsúly, és a munkatapasztalat rész akár ki is hagyható. A kombinált önéletrajz típus esetén a munkatapasztalat rész legalulra kerül, és a képességek kerülnek a fókuszba, így szintén hasznos lehet, ha hasonló területen (például ügyfélszolgálatban) szereztél már tapasztalatot.

A klasszikus önéletrajzban pedig a hagyományos felépítés jellemző: a szakmai tapasztalat résznél a fordított időrendi sorrendet használod, és a feladatkörök is bemutatásra kerülnek. Az ingyenes önéletrajz szerkesztőben cserélheted a sorrendet és akár törölhetsz is szekciókat!

Személyes adatok, elérhetőségek megadása

A személyes adatok megadásánál nagyon  ügyelj a pontosságra , másképp ugyanis lemaradsz álmaid munkájáról. A nevedet nagyobb betűmérettel emeld ki.  A név, pozíció, magántelefonszám és email cím megadása kötelező, ezen kívül pedig a lakcím és a születési hely, idő opcionális. Mindezek ellenére azonban ajánljuk a használatukat, hiszen ezáltal teljes képet kap rólad az étteremvezető.

Az email cím esetén a legideálisabb, ha a saját vezetéknevedből és keresztnevedből állítod össze. A túl hosszú, értelmezhetetlen, sok számot tartalmazó email címet nem kedvelik a munkaadók, hiszen nem vehető általa komolyan a jelölt. Törekedj itt is az egyszerűségre, és arra, hogy könnyen érthető legyen az önéletrajz.

HELYES
Személyes adatok

Fogas Kristóf
Felszolgáló
Telefonszám: 0670/234-2222
Email cím: fogaskristof@gmail.com
Születési hely, idő: 1996.05.06., Budapest
Lakcím: 1118, Budapest, Kiss József utca 24.

Ajánlott a fénykép használata?

A fénykép használatát csak ajánlani tudjuk, ugyanis ez segíti az étteremvezetőt, hogy teljes képet kaphasson rólad. A  fotó minősége azonban elsőrangú kell, hogy legyen . Mindenképp fehér háttér előtt (például a fal is megfelelő) készüljön, természetes sminkkel és hajjal, félmosollyal. Elegendő, ha csak a mellkasig látszik a fotó, és lehetőleg egyszínű felső legyen rajtad.  Figyelj arra, hogy más ne szerepeljen a képen, éppen emiatt az olyan kép, amelyen le kellett vágni valakit a képről, nem lesz jó!

Mutasd be magad a hiteles szakmai bemutatkozóval vagy karriercéllal

A vendéglátós munkáltatók azért néznek rá a szakmai összegzésre vagy karriercél meghatározásra, hogy eldöntsék, érdemes-e tovább olvasni a vendéglátós önéletrajzodat. Egy jól megírt szakmai bemutatkozó vagy karriercél az önéletrajzod legtetején legyen, a személyes adatokat követően. Ez lesz a sales szövegedet, amellyel eladod magadat, és az önéletrajzodat.

A szakmai összegzés azoknak ajánlott, akik már rendelkeznek néhány év szakmai tapasztalattal. Ennek során ugyanis a tapasztalatodat, tanulmányi hátteredet és a képességeidet, készségeidet kell tudnod bemutatni. Emellett az eredményeidet se hagyd ki, és ne feledd – erre mindössze 3-4 mondatod van. Nem szabad regényt írni! Le kell tudnod rövidíteni a mondanivalódat úgy, hogy ennyibe is beleférjen.

HELYES
Magamról
Séf asszisztens és szószkészítő vagyok 10 év szakmai tapasztalattal. A’ la cart gyakorlattal, jó szervező és kommunikációs képességgel, valamint kiváló problémamegoldó képességgel rendelkezem. Specializált irányom a mediterrán konyhaművészet és a francia alapszószok készítése.
HELYTELEN
Magamról
Több éves, különböző éttermekben szerzett tapasztalat. Hajlandó vagyok tovább fejleszteni a konyhai képességeimet.

A második példában láthatod, hogy semmit nem tudhat meg az étteremvezető a jelöltről. Mindenképp pozitívnak, motiváltnak kell tűnnöd, másképp nem fogod tudni átadni a benned rejlő képességeket! Próbálj meg minél több kulcsszót elhelyezni az önéletrajzban, azokat, amelyeket megtalálsz az álláshirdetésben is. Ezeket főképp az elvárások alatt találod meg. Az olyan, mint hogy “jó kommunikációs készség”, vagy a “kreativitás”, “terhelhetőség” és a “HACCP szabályok” mind ide tartoznak!

Karriercél meghatározás pályakezdők részére

Amennyiben még nem dolgoztál a területen, akkor a karriercél meghatározás ajánlott. Ebben az esetben ugyanis még nincsenek eredményeid vagy szakmai tapasztalatod, amiről mesélhetnél, így mással kell tudnod a hiányosságot pótolni. A képességek, szakmai tudás, tanulmányok felsorolása mellett a motivációról is mesélj bátran!

HELYES
Célom
A cél, hogy sikeres pék és pizzasütő lehessek. Szeretném, hogy a lehető legmagasabb minőségi előírásoknak is megfeleljek a vendéglátás terén, és fejleszteni az étterem receptjeit. Emellett az a fő célom, hogy a lehető legtöbb konyhaművészeti technikát elsajátíthassam a szakácsművészet igazi szakértőitől. Terhelhető, szorgalmas és kreatív vagyok, végzettségemet pedig a Gundel Szakközépiskola szakács és vendéglátó szakán szereztem.
HELYTELEN
Célom
Üdvözletem! Nincs még szakmai tapasztalatom, de egyszer majd szeretnék világszerte elismert séf lenni. Megbízható, elkötelezett és szenvedélyes vagyok a főzés iránt.

A második esetnél újra azt látjuk, hogy kevés információt tudunk meg a jelölt hátteréről.

💡Tipp: Nézd így ezt a szekciót: ha csak ennyit olvasnál egy jelöltről, felvennéd?

Vendéglátós önéletrajz

Szakmai tapasztalat a vendéglátós önéletrajzban

Képzeld el a szakmai tapasztalatodat úgy, mintha a gyönyörűen felszolgált tányérjaid lennének. Hogyan szolgálnád fel az önéletrajzodat, hogy az étteremvezetők elájuljanak a látványtól? A szakmai tapasztalat rész megmutatja a leendő munkaadónak, hogy megvan-e a kellő tapasztalatod ahhoz a pozícióhoz, amire jelentkeztél.

Itt találhatsz néhány tippet arra, hogy hogyan írd meg jól a vendéglátós önéletrajz munkatapasztalatokat tartalmazó részt:

 • Sorold fel a tapasztalataidat fordított időrendi sorrendben, vagyis a jelenlegi vagy a legfrissebb munkáddal kezd, majd haladj visszafelé, amíg el nem érkezel a legelső munkádhoz.
 • Ne hagyd ki a pályakezdő felszolgáló munkákat akkor sem, ha egy magasabb pozícióra jelentkezel. Egy tanulmány szerint az étteremvezetők 90%-a pályakezdő felszolgálóként kezdte a karrierjét, így ugyanezek a vendéglátós étteremvezetők kíváncsiak arra, hogy tudod-e a szakma csínját-bínját.
 • Tüntesd fel a jelenlegi pozíciódat, az étterem nevét, és az időtartamot, amíg ott dolgoztál, valamint a város nevét.

Ezután következik az önéletrajz legnagyobb kihívásokkal teli része: a feladatkörök felsorolása. Minden egyes pozíció felsorolásnál tüntesd fel a feladatköröket és az elért eredményeket.

Szedd őket bulletpontokba, és ezek száma ne legyen több 4-6 darabnál. Nem szükséges minden egyes feladatkört felsorolni, és lehetőleg egy, maximum két sorba beleférjen 1-1 bulletpontnyi információ. Másképp ugyanis túlzsúfolttá válik az önéletrajz. Ha tudod, itt is számokkal bizonyítsd az eredményeidet, a rátermettségedet.

HELYES
Szakmai tapasztalat

Konyhai Személyzeti Vezető
Iago Étterme
2018. december – 2022. március
Budapest

Feladatkörök:

 • A nyersanyagok frissességének, specifikációinak és szállítási ütemezésének ellenőrzése.
 • Szállítási ütemezés és költségek tárgyalása a beszállítókkal, így éves szintén 8 százalékos nyersanyag költség csökkentés elérése.
 • A nyersanyagok mennyiségének monitorozása, hogy elkerüljük a nyersanyag költségkeretének túllépését. A hatósági és (HACCP) szabályok betartása a munka során.
 • Az élelmiszer minőségéről szóló vendég visszajelzések rendszeres monitorozása, hogy az ajánlásokat beépítsük és a negatív visszajelzéseken dolgozhassunk.
 • 8 fős konyhai személyzet betanítása, hogy megfeleljen a munkájuk az előírásoknak.

Szakmai tapasztalat rész pályakezdők számára

Pályakezdőként hatalmas kihívás lehet szakmai tapasztalatról beszámolni, ha ugyanis nincs még. A különböző szakiskolákban, ahol vendéglátós szakmát szerezhetsz, viszont a legelső évtől van szakmai gyakorlat, úgyhogy az mindenképp, ugyanúgy, mint a hagyományos tapasztalat, kerüljön be az önéletrajzodba!. Amennyiben van más területről szerzett szakmai tapasztalatod, akkor az is kerüljön bele. A feladatkörök felsorolásánál mindig törekedj arra, hogy azok kapcsolódjanak a megpályázott pozícióhoz. Például, ha ügyfélszolgálatosként dolgoztál, akkor válaszd a kombinált önéletrajz formát, és így mesélj a tapasztalatodról.

HELYES
Ügyfélszolgálati munkatárs
HOST Kft.
2019. január – 2022. február
Budapest

 • Hotel- és étterem-menedzsment rendszerek beüzemelése, betanítása, működési támogatása munka- és ügyeleti időben.
 • Telefonos és email-es kapcsolattartás, segítségnyújtás céges partnereknek.
 • A visszajelzések alapján 98 százalékos ügyfélelégedettség.

Tanulmányok megjelenítése a vendéglátós önéletrajzban

Ez az vendéglátós önéletrajz legegyszerűbb része, főleg, ha van releváns vendéglátós végzettséged. Csak ezeket az információkat le kell írnod:

 • Végzettség
 • Specializáció
 • Társszakma, ha van
 • Az oktatási intézmény, egyetem, főiskola neve
 • Végzettség éve

A vendéglátás elvégezhető szakiskolában vagy szakközépiskolában, vagy érettségit vagy alapfokú végzettséget követően, OKJ-s tanfolyam keretein belül. Ebben az esetben már sokkal kisebb szeletét tanulod meg a szakmáknak, hiszen specializáltabb.

Ha már több év szakmai tapasztalattal rendelkezel, akkor elegendő a fentiek felsorolása, hiszen, a szakmai tapasztalatod fogja megbűvölni a leendő munkáltatót. Ebben az esetben tehát ez a szekció így fog kinézni:

HELYES
Tanulmányok

Szakács
Minerva Felnőttképzési Intézmény
2010. július – 2011. szeptember
Budapest

Ha nincs vendéglátóipari végzettséged, akkor ki kell bővítened a tanulmányaidat. Tegyél bele iskolán kívüli tevékenységet, tanulmányi eredményeket, olyan tagságot, amelynek köze van a vendéglátóiparhoz, hogy bebizonyítsd, van helyed a vendéglátóipar területén.

HELYES
Tanulmányok

Üzleti Adminisztráció
Budapesti Gazdasági Egyetem
2015. szeptember – 2018. június
Budapest

Iskolán kívüli tevékenység:

 • Elnök, Konyhaművészet és Vendéglátás Klub, 2013-2015.
 • Vezető, Egyetemi Területi Napok, Cukrász csapat, 2012.

Pályakezdőként a tanulmányok szekció részletesebb

Pályakezdőként nagyon fontos, hogy az, amit nem tudsz szakmai tapasztalatként felmutatni, a tanulmányaidban kerüljenek pótlásra. Ebben az esetben tehát részletesebben kell tudnod bemutatni a tanulmányaidat, vagyis, ugyanúgy bulletpontos felsorolásban prezentáld a legfontosabb tantárgyakat, képességeket és tudást, amit elsajátítottál. Itt is használd a fordított időrendi felsorolást, vagyis, a legújabb képzettség legyen elől.

Ebben az esetben így fog kinézni a tanulmányi szekció:

HELYES
Tanulmányok

Cukrász
Dobosi C. József Szakközépiskola
2017. szeptember – 2021. június
Budapest

 • Cukrászsütemények, fagylaltok, bonbonok készítése.
 • Árurendelés, készletgazdálkodás, költségszámítási ismeretek elsajátítása.
 • Vegán torták és sütemények készítésében szerzett jártasság.
Ha valamilyen iskolai eredményt elértél, azt is sorold fel ugyanilyen bulletpontos megoldással!

Vendéglátós önéletrajz

A legjobb készségek és képességek a vendéglátós önéletrajzban

A vendéglátós készségeket és képességeket két részre lehet osztani: technikai, szakmai tudásra és a készségekre, amelyek általában velünk születettek. Ezekre vonatkozó elvárásokat mindig megtalálod az álláshirdetésben, és nagyon fontos, hogy amennyiben igazak is rád, akkor használd az ott találtakat! Ezzel biztosan kitűnsz a többi jelölt közül. Általában 6-8 darabot érdemes felsorolni, ezzel már be tudod mutatni a benned rejő potenciált.

👉 Fontos, hogy lehetőleg ugyanazok szerepeljenek itt, mint amelyek a szakmai bemutatkozóban is! Nagyon feltűnő, ha két ellentétes képesség is szerepel az önéletrajzban!

A soft skillek, vagyis személyiségjegyek

A soft skillek azt határozzák meg, hogy milyen munkaerő vagy, milyen kolléga vagy, hogy tudnál beilleszkedni a csapatba. A felszolgálók közvetlenül interaktálnak a vendégekkel, és a potenciális munkaadók szeretnék tudni, milyen a kapcsolatteremtő képességed.

Általában a vendéglátás területén ezeket várják el.

Készségek, képességek

 • Pörgős
 • Dinamikus
 • Terhelhető
 • Nagy munkabírású
 • Precíz
 • Kreatív
 • Csapatjátékos
 • Kiváló problémamegoldó képesség
 • Kiváló kommunikációs képesség
 • Vevőorientált hozzáállás

A hard skillek, vagyis technikai tudás

A technikai tudásba azok tartoznak, amelyek specifikusan a vendéglátó szakmára vonatkoznak. Bár egy állás betöltéséhez és a feladatkör ellátásához kétségtelenül szükségesek a különböző készségek is, a technikai tudás az, amelyik szakértővé tesz a területen.

A vendéglátós önéletrajz készségek és képességek szekciója megmutatja az étteremvezetőnek, hogy megvan minden tudásod ahhoz, hogy ellásd a pozícióval járó feladatokat.

Készségek, képességek

 • Angol nyelvtudás
 • Pénztárkezelés
 • POS terminál kezelés
 • HACCP szabályzat betartása
 • Árurendelés
 • Költségvetés készítése
 • Nyersanyag ellenőrzés
 • Vegán konyhai gyakorlat
 • A’la carte gyakorlat

Nyelvtudás

A nyelvtudás leginkább a felszolgáló és pincér vendéglátás területén fontos, ugyanis bármikor tévedhet be turista is hozzátok. Ha rendelkezel valamilyen nyelvismerettel (általában az angol jelent előnyt), akkor semmiképp ne hagyd ki a felsorolásból! Jelöld meg a nyelvtudás szintjét is, amely lehet alapfok, középfok vagy felsőszint.

HELYES
Nyelvtudás

Angol – középszint

Hogyan legyen még jobb a vendéglátós önéletrajzod?

Kicsit turbózzuk fel még az önéletrajzodat. Erre láthatsz most tippeket:

 • Tedd személyesebbé a vendéglátós szakmai bemutatkozót és karriercélt.

Specifikáld a pozíciót, amelyre jelentkezel, és említsd meg az étterem nevét. Amikor lehetséges, számokkal is támaszd alá az eredményeidet, hogy kihangsúlyozd, mennyire jó vagy a munkádban.

 • Azt a feladatkört sorold fel, amelyet látsz a hirdetésben is.

Amennyiben álláshirdetésre válaszolva adod be a jelentkezést, akkor azokat a munkaköröket emeld ki a feladatkörök felsorolásában, amelyeket megjelölnek a hirdetésben. Emellett fusd át az étterem weboldalát is, hogy az ott található misszióhoz és vízióhoz igazítva fogalmazd meg a tapasztalatodat.

Összefoglaló: kulcspontok a tökéletes vendéglátós önéletrajz megírásához

Az önéletrajznak sugallnia kell azt, hogy mire vagy képes és milyen nagyszerű munkaerő vagy. Ennek érdekében válassz hagyományosabb sablont, és pályakezdő esetén a funkcionális önéletrajz típust, tapasztalat esetén pedig a klasszikus magyar önéletrajzot ajánljuk.

Használj 11-12-es betűméretet, és olyan hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial. Átlátható, könnyen olvasható legyen önéletrajz, és mindig szerepeljenek az alábbi szekciók:

 • Az elérhetőségek, karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés, tapasztalat, tanulmányok, képességek és készségek kötelező elemei az önéletrajznak, a nyelvtudás opcionális.
 • A személyes adatok megadása esetén különösképp ügyelj azok helyességére.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legfrissebbel kezdd, és úgy haladj időben hátrafelé.
 • A tanulmányok szekcióban mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd a felsorolást és szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és hogy mikor jártál az intézménybe.
 • Pályakezdőként sorolj fel néhány releváns tantárgyat is.
 • A képességek és készségek közül 5-8 darabot érdemes felsorolni, fele-fele arányban tulajdonságokat és technikai tudást.
 • A szakmai összegzést és karriercél meghatározást hagyd az önéletrajz írás legvégére, ugyanis így könnyebb 3-5 mondatban összefoglalni a teljes karrieredet.
 • A nyelvtudás sok esetben előnyt biztosíthat, így mindig sorold fel a szintjét is, természetesen nyelvtanárként ez kötelező.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen készségeket, képességeket érdemes megemlíteni egy vendéglátós önéletrajzban? 

Ezek a készségek és képességek illenek bele egy vendéglátós önéletrajzba:

 • Konyhaművészet

Milyen konyhai technikában vagy szakavatott?
Tudod-e, hogy milyen köret és bor illik egy ételhez?
Minden étel típussal tudsz dolgozni, vagy inkább specifikusan vagy jó valamelyikben, például salátákban, előételekben vagy desszertek terén?

 • Élelmiszerbiztonság és egészségügyi szempontok ismerete

Ismered az élelmiszerbiztonsági és egészségügyi szempontokat?
Tudod, hogy melyik összetevő okozhat allergiát?
Mennyire vagy tisztában az ételtárolási szabályokkal?
Tudod, hogyan lesz biztonságos egy étterem?

 • Étterem berendezés és technológiai készség

Tudod üzemelni a különböző konyhai gépeket?
Ismered az élelmiszeripari technológiákat, mint a kereskedelmi grill, deep fryer, grillsütő, fagyasztó berendezés? Érted azt is, milyen elven működnek?
Értesz a megfelelő tisztításukhoz is, hogy hosszú ideig megőrizzék a szavatosságukat?

 • Alap matematikai tudás

Amikor a konyhán dolgozol, tudod, hogyan változtasd meg az összetevők arányát, ha valamiben dupla vagy a fele szükséges? Minden mérőszámmal tisztában vagy?
Amikor a POS bankkártya terminálokkal vagy a pénztárban dolgozol, akkor tudsz gyorsan fejben számolni, hogy elkerüld a hosszú ideig tartó számolgatást?

 • Vendég kiszolgálás

Tisztában vagy az alap kiszolgálási szabályokkal?
Hogyan adod át a legjobb élményt a vendég számára?
Tudsz válaszolni a menüvel kapcsolatos vásárlói kérdésekre?
A rendeléseket hiba nélkül és pontosan fel tudod szolgálni?

Küldjek az önéletrajzom mellé referenciát is?

Hacsak nincs feltüntetve, hogy kérnek referenciát a vendéglátós önéletrajz mellé, akkor nem szükséges. Ha mindenképp kell küldened, akkor legalább 3 embert adj meg referencia személynek. Előre egyeztess velük erről, mielőtt feltünteted az elérhetőségüket. Olyan embereket válassz, akiknek megvolt a rálátása a munkádra, és lehetőleg olyat, akik a területen szakértőnek számítanak. Rendelkezzenek jó kommunikációs készséggel, és lehetőleg olyan embereket válassz, akikkel a mai napig jó kapcsolatot ápolsz.

Kerüld a családtagok vagy barátok bevonását, mert nem igazán etikus, valamint nem biztos, hogy jó rálátással rendelkeznek a munkádra.

Gyorsétterembe is szükséges önéletrajzot küldeni? 

Igen, a gyorséttermek is ugyanúgy a vendéglátóipar részei. Bár alacsonyabbak lehetnek a felvételi elvárások, mint más éttermekben, ettől függetlenül az ottani üzletvezetőknek is el kell tudniuk dönteni valami alapján, hogy megfelelő választás lennél-e a pozícióra.

cv Vendeglatos számára

Vendeglatos cv sablon Példa önéletrajzhoz Vendeglatos számára
Vendeglatos önéletrajzának letöltése Szekciók a Vendeglatos önéletrajzához