Legújabb startup cégek 2022-ben

Legújabb startup cégek 2022-ben A startupok korát éljük Magyarországon, amelynek a 2020-as pandémia még inkább kedvezett. A technológiai fejlődés hatalmas ugrást tett, hiszen mindannyian a digitális világba kényszerültünk.
Legújabb startup cégek 2022-ben

Készítse el önéletrajzát percek alatt

Oktatási appok és platformok jelentek meg, miközben az összes ügyintézést is az online térben kellett megoldanunk. Minden válságnak, így az egészségügyi válságnak is vannak nyertesei, és most nem a gyógyszeriparra gondolunk. 2020-ban például a Zoom 319 százalékos bevételnövekedést tudhatott magának, és nem ez volt az egyetlen digitális platform, amely képes volt ilyen szintű bevétel növekedésre.

2022-ben szintén várható jó néhány olyan startup, ami igazán szárnyalni fog. A vállalkozás létrehozása ugyanis egyszerű, ahogy az igazán gazdag vállalkozók mondják: mindössze egyetlen egy igazán jó ötletre van szükséged, amiben hinned kell!

Legújabb startup cégek 2022-ben

Tartalomjegyzék

A startup világ 2022-ben

A technológiai fejlődés Magyarországon is megállíthatatlan, és az ország technológia úttörőjévé szeretne válni. Ennek megfelelően szinte egymás után nőnek ki a földből a legújabb startupok. Magyarország kormánya, de különböző cégek szintén támogatják ezt a fejlődést: a Robert Bosch Venture Capital (RBVC) például egy összesen 250 millió euró összegű támogatási alapot hozott létre. Ezt a 250 millió eurót elnyerhetik olyan magyar és európai startupok, amelyek az energiahatékonyság és az elektromobilitás körében hoznak létre innovációt. A csoport ugyanis már évek óta küzd a klímasemlegességért is, és egy új startupba akár 25 millió eurót is hajlandóak fektetni a saját tudásukon és kapcsolatrendszerüken kíívül. Nem titkolt szándék, hogy a tőzsdére is kijussanak ezek a felkarolt startupok, úgyhogy érdemes megpályázni a lehetőséget!

Mi is a startup?

A startupok definícióját már ebben a cikkben részletesen elemeztük, azok hátrányaival és előnyeivel együtt. A startup a korai fázisú vállalkozást jelenti, azután, hogy az ötlet megszületett, a cég létrejött. A startupokra ezek jellemzőek:

  • újonnan alapított,
  • nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalkozás, amely nemzetközi piacra szeretne lépni,
  • legfőképp az IT területen tevékenykednek.

A startupok esetén minden a befektetőtől függ: ha van befektető, aki valódi üzletet lát az ötletben, és hajlandó a pénzét is kockáztatni, akkor a startup létrejön. Általában nagyon kicsi vállalkozások a startupok, a létszám sok esetben a 10 főt sem éri el. Mindazonáltal rugalmas, innovatív, és a cég hierarchia is jelentősen laposabb, mint a multinacionális cégek esetében.

Nézzük az első 5 helyezettet!

Az első öt helyezett olyan vállalkozás, amelyről már lehetett hallani az elmúlt években, még nagyobb potenciális növekedés várható idén. Van köztük olyan, amely már nem csak Magyarországon rendelkezik székhellyel, és sikeresen meglovagolta a 2020-2021-es technológiai innovációs hullámot.

  • Bitrise
  • Barion Payment
  • SHAPR3D
  • Cherrisk
  • Munch

A Bitrise

A Birmacher Barnabás, Benei Viktor, and Balla Dániel által alapított Bitrise 2014-ben indult világhódító útjára, amely sikerült is. Jelenleg is van irodájuk Budapesten, Londonban és San Franciscoban is, és olyan befektetői neveket tudhatnak maguk mögött, mint a színész Ashton Kutcher. A Bitrise a mobilappfejlesztők munkáját megkönnyítői automatizáló szolgáltatást fejleszt. Az ügyfelei között találjuk a Mozilla-t, a Wise-t vagy a Careem-t, összesen több, mint 6000 ügyféllel dolgoztak már együtt. Nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon ismertek lettek, és már Japánban is van munkatársuk. Az Accel szerint a Top 100 Európai és Izraeli felhő technológia alapú cég közé is bekerült 2020-ban, vagyis igazán fényes jövő előtt áll a cég.

Miért éri meg náluk dolgozni?

A cég teljes home office-t biztosít, tehát egyáltalán nem szükséges bejárni az irodába. Emellett a Glassdoor-on 4.7-es értékelést kaptak összesítve a munkavállalóktól, amely kimagasló eredmény. Jelenleg is van felvétel minden területre, legyen szó pénzügyről, HR-ről, marketingről, sales-ről, szoftverfejlesztésről vagy ügyfélszolgálatról. A cégnek napjainkban 200+ dolgozója van, így igazán színes csapatba kerülhetsz!

Legújabb startup cégek 2022-ben

Barion Payment

A Barion Payment-tel már biztosan találkoztál, ha szoktál online vásárolni vagy számlákat befizetni. Többek között a Ausztriában, Csehországban, Németországban is elérhető online fizetési mód, 2021-ben pedig már több, mint 10.000 boltban volt elérhető. A Yettel, Extreme Digital, Don Pepe vagy az A38 Hajó is ezt a felületet használja, ha online vásárolnál vagy rendeznéd számláidat. Emellett integrálható tárcaként is vagy Apple Pay-be és Google Pay-be, a cégek pedig pontos és adatvezérelt kimutatást kapnak az óránkénti bevételről.

Miért éri meg náluk dolgozni?

Bár még mindig kisebb vállalkozás, valódi startup, amelyet 2015-ben alapított Kiss Sándor. Székhelyük az Irinyi János utcán található Budán, a Glassdoor oldalon pedig 4.8-as összesített értékelést kapnak. A fintech cég csapata túlnyomórészt magyar, de gyakoriak a szlovák és cseh kollégák is.

SHAPR3D

A nevéből kikövetkeztethető, hogy 3D megoldásokkal foglalkozik a startup, pontosabban 3D tervezőszoftvert fejlesztenek. Legfőképp IPad Pro-ra készülő 3D modellező szoftver segítségével térbeli modelleket lehet készíteni akár internet kapcsolat nélkül is. Annyira népszerű, hogy az IPad reklámjaiban is megjelenik, valamint kiemelt helyet kapott az Apple Keynote-on is. Emellett a 2015-ben alapított SHAPR3D már Mac-re és Windows-ra is megjelent, valamint kompatibilis a Magic Mouse-szal is.

Miért éri meg náluk dolgozni?

Az iroda 2021-ben a harmadik helyezést érte el az Év Irodája kategóriában, és főképp fejlesztőket, Data Engineer szakembereket keresnek. Medicover egészségbiztosítást, pszichológust, jogászt, coachingot is biztosítanak, valamint a nem magyar munkavállalókat segítik a Budapestre költözésben. Annyira támogatják a fejlődést, hogy anyagilag segítik a munkavállalókat, ha képzésen szeretnének részt venni, így óriási a fejlődési lehetőség. Glassdooron 4.7-es értékelést kaptak, úgyhogy biztos, hogy szuper hely!

Cherrisk

A Cherrisk egy biztosító társaság, de nem akármilyen. 2018-ban jött létre és a szerződéskötéstől a panaszkezelésig minden elérhető a felületen. Lakás, utazás vagy baleset biztosítás is köthető, és az UNIQA csoport tagja. A biztosítás bármikor felmondható és több mint 200.000 felhasználója vagy Magyarországon és Németországban összesen.

Miért éri meg náluk dolgozni?

Az oldalukon számtalan nyitott pozíció található, így biztos, hogy találsz olyat, ami ideális a szakmai tapasztalatod számára. Stabil anyagi háttérrel rendelkező cég, hiszen egy hatalmas cégcsoport tagja, így biztos, hogy nem lesz okod a panaszra a fizetést illetően.

Munch – az ételek megmentője

A Munch egy olyan felület, amelyre az éttermek, pékségek, vendéglátó egységek, de akár hotelek is feltölthetik azokat az ételeket, amelyeknek közeli a szavatossági ideje. Ennek megfelelően tehát a fenntarthatóságot segíti elő, és hogy a lehető legtöbb ember jusson hozzá a minőségi ételekhez alacsony áron. A Munch egy applikáció a telefonodon, amelyet böngészve megtalálhatod a legjobb ételeket, ezzel megakadályozva a pazarlást.

Miért éri meg náluk dolgozni?

Sales, projektmenedzser és ügyfélszolgálat pozíciókra keresnek legfőképp kollégát, és már diákként is jelentkezhetsz. Emellett biztos, hogy jó ügy mellé állsz, amelyet megéri támogatni.

Összefoglalás – startup világ Magyarországon

A startup korszakot Magyarországon a Prezi indította el 10 évvel ezelőtt és világhírű céggé nőtte ki magát. Éppen ezért érdemes minden évben szétnézni a magyar piacon, hiszen bármikor létrejöhet egy olyan hazai üzleti modell és startup, amely képes lesz akár a nemzetközi piac meghódítására is. Ha az a vágyad, hogy egy kialakulóban lévő csapat tagja legyél, akkor a felsorolt 5 startup biztosan szuper választás lesz.

Hasonló cikkek