Szoftvermérnöki önéletrajz

Mindenki tudja, hogy bármi olyan pozíció, ami az informatikával kapcsolatos, elképesztően keresett. Mindenhol hiány van informatikusokból, programozókból, de ez még nem azt jelenti, hogy nincs szükséged egy szuper önéletrajzra.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A szoftvermérnököknek ugyanúgy be kell tudniuk mutatni az erősségeiket, képességeiket, hogy hány programozási nyelvet ismernek és milyen végzettségük van. Ehhez pedig a motivációs levél és az önéletrajz a megfelelő.

Részletes útmutatónkban végig vezetünk az önéletrajz összes szekcióján, mindeközben pedig példákat és mintákat is mutatunk. Felkészültél megszerezni álmaid állását?

Tartalomjegyzék

Szoftvermérnök önéletrajz minta

Személyes adatok

Hegedűs Szilveszter
Senior Szoftvermérnök
Email cím: szilveszterhegedus@gmail.com
Telefonszám: 0670/999-4444
Születési hely, idő: 1990.03.12., Budapest
Lakcím: 1008, Budapest, János Pál tér 49. 5/22.

Rólam

Pontos és minőségorientált, rendszerszemlélettel és vezetői attitűddel rendelkező senior szoftvermérnök vagyok. Jelenlegi munkám során aktívan részt veszek a termékfejlesztés különböző fázisaiban, mint a tervezés, kódolás és tesztelés,, valamint az előírt minőségi, biztonsági és architekturális elveket alkalmazom a tervezés, kódolás és egyéb fejlesztési tevékenységek során. Szorosan együttműködök a termékcsapattal a fejlesztési folyamatok segítése érdekében. Scrum, Kubernetes, Helm, Python és C# mindennapi használata, valamint Bash és Robot Framework ismerete.

Szakmai tapasztalat

Szakmai tapasztalat
Senior Szoftvermérnök
Graphisoft SE
2017 – 2022
Budapest

 • A FINANCE programszerkezet és a macOS implementáció megújításának tervezése, implementálása.
 • Az Archicad alacsony szintű rétegeinek és a kapcsolódó területeknek a fejlesztése és karbantartása macOS és Windows platformokon.
 • Kódgenerálás, linkelés, codesigning / notarization.
 • Használt rendszerek és programnyelvek: Python, Perl, Bash, valamint API ismeretek: Metal, Vulkan, DirectX 12.

Szoftvermérnök
Robotic Solution Kft.
2015 – 2017
Budapest

 • Mérő- és gyártóberendezések, illetve eszközök felügyelete, meghibásodásuk esetén szoftveres javítása.
 • Hibaanalízis támogatása.
 • Változtatások koordinációja, illetve azok bevezetése a mérő-, és gyártóberendezéseken.
 • Új termékek SW-es illesztése meglévő rendszerekbe.
 • Folyamatoptimalizálási tevékenységek integrálása, Python, C#, Bash rendszereket használva.
 • Telepítési mechanizmusok írása Puppet és Ansible rendszerekben.

Tanulmányok

Programtervező informatikus
Budapesti Műszaki Egyetem
2018 – 2022
Budapest

Készségek, képességek

 • Proaktív attitűd
 • Önálló munkavégzés
 • Pontos
 • Minőségorientált
 • Megbízható
 • Erős analitikus és problémamegoldó készség
 • Rendszerszemlélet

Nyelvtudás
Angol – felsőfok
Francia – középfok

A szoftvermérnök és a programozó közötti különbség

Az informatika területén nehéz lehet megkülönböztetni a különböző pozíciókat: szoftvermérnök, Java fejlesztő, Data Engineer, Data Scientist, szoftverfejlesztő, programozó, és a sort még hosszan folytathatnánk. A szoftvermérnök azonban minden esetben mérnöki diplomával rendelkezik. A programozó és szoftverfejlesztő számára is elég lehet egy OKJ képzés és tanfolyam elvégzése, attól még lehet szuper szakember.  A szoftverfejlesztő azonban mérnökinformatika vagy programtervező informatikus alapdiplomával rendelkezik, tehát BsC képzést végzett . Ez azért fontos, mert szükséges a fejlesztés elméleti oldalához is értenie, mint amilyen az adatstruktúrák tervezése, emellett sokkal nagyobb matematikai érzékre van szükség. A munkaerőpiacon eléggé elmosódnak a határok, de érdemes e szerint jelentkezni az állásokra.

A szoftvermérnök foglalkoztatottság Magyarországon

A junior szoftverfejlesztők 2022-ben általában bruttó 500.000 forint körül keresnek. A mediorok, vagyis a több, mint 2-3 év szakmai tapasztalattal rendelkezők már havi 650.000-800.000 forint között. Senior pozícióban, vagyis több, mint 5 év tapasztalattal a hátad mögött pedig már a bruttó 1 millió forintos fizetés is reális. A bankoknál és a startupoknál a legmagasabb a várható fizetés, de érdemes még ügynökségeknél is kopogtatni, hiszen ott is elég magas. A legrosszabb fizetésre általában multiknál számíthatsz.

A kiválasztás során minden esetben számíts próbafeladatra és tesztre, amelyben a programozási érzéked és az elméleti háttér is felmérésre kerül. Sok esetben az interjút is megelőzi a teszt!

Hogyan írj szoftvermérnök önéletrajzot?

Az informatik területe kifejezetten olyan szakma, ahol túlzásba lehet vinni a szakzsargont. Erre különösen oda kell, hogy figyelj, ugyanis első körben nagy valószínűséggel egy HR-es fogja olvasni az önéletrajzot.  A HR-es természetesen tudja, milyen programnyelveket kell keresnie az önéletrajzban, azonban ha túlzásba viszed a szakzsargont, és nem fogja érteni, akkor nem fog behívni interjúra. Ebben az esetben ugyanis arrogánsnak tűnhetsz és okoskodónak, és ez negatív fényt vet rá. Nem számít, mennyire vagy jó szakember, ha nem tudod érthetően, hétköznapi nyelven átadni a tudást. Erre tehát különösen figyelj oda.

A nyelv mellett a betűtípus és a betűnagyság is kellő hangsúlyt érdemel. Olvashatónak és átláthatónak kell lennie az önéletrajznak. Ennek elérése érdekében a betűtípus és betűnagyság esetén is törekedj a hagyományosra, mint amilyen az  Arial, Times New Roman és Calibri, valamint a 11-12-es betűméret. Lehetőleg egy oldal hosszúságú legyen  a dokumentum, és törekedj arra, hogy a szekciók címei elkülönüljenek.

Amennyiben pályakezdő vagy, nincs még szakmai tapasztalatod, akkor mindenképp a funkcionális önéletrajz típust válaszd. Ezzel ugyanis a képességeid és készségeid kerülnek a fókuszba, és a szakmai tapasztalat részt akár el is hagyhatod. Ha viszont már dolgoztál néhány évet a szakmában, akkor a klasszikus önéletrajz típus lesz a jó választás.

Az önéletrajz elrendezése

Az elrendezés esetén meghatározó az, hogy milyen sablont választasz. Javasoljuk az egyszerű és letisztult vonalat, és kevésbé a kreatív verziókat. Attól függően, hogy melyik felel meg jobban a te ízlésednek, mi a Prague vagy a Budapest önéletrajzot ajánljuk, attól függően, milyen képet szeretnél megjeleníteni magadról.

Bármelyik mellett is teszed le a voksodat, ezek a szekciók fognak benne szerepelni:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés
 • Szakmai tapasztalat
 • Tanulmányok
 • Készségek és képességek
 • Nyelvtudás
 • Akár egy külön szekció, amely felsorolja az ismert programozási nyelveket

Kezdd az önéletrajzot a személyes adatokkal

Az első és legfontosabb szekció az elérhetőségeid megadása, ugyanis enélkül nem fognak tudni behívni interjúra. Hiába várod a HR-es hívását, ha nem ér el, mert nem jól adtad meg a telefonszámodat. Emiatt többször is ellenőrizd a megadott adatokat! A személyes adatok közül ezekre van szükséged:

 • Név
 • Pozíció
 • Email cím: minden esetben saját, magán email cím, amely a kereszt- illetve a vezetéknevedből áll össze.
 • Telefonszám: magántelefonszám
 • Lakcím
 • Születési hely és idő
HELYES
Személyes adatok

Hegedűs Szilveszter
Senior Szoftvermérnök
Email cím: szilveszterhegedus@gmail.com
Telefonszám: 0670/999-4444
Születési hely, idő: 1990.03.12., Budapest
Lakcím: 1008, Budapest, János Pál tér 49. 5/22.

Kell-e fényképet csatolni az önéletrajzhoz?

A fénykép csatolása opcionális, segíti a HR-est abban, hogy teljes képet kapjon rólad, de egyáltalán nem kötelező, főleg nem az informatika területén. Ha úgy döntesz, mégis beillesztenél egyet, akkor ügyelj a minőségre, vagyis a bulifotók és selfie-k semmilyen körülmények között nem szerepelhetnek önéletrajzban. Ide kattintva találhatsz részletes útmutatót arról, hogyan tudod a legjobb önéletrajz fotót elkészíteni. Ha a már meglévők közül választasz egyet, akkor semmiképp ne legyen egy évnél régebbi!

Karriercél meghatározás és szakmai összegzés

A karriercél meghatározás és a szakmai összegzés két különböző összefoglalás, amely során a képességeidet, tudásodat, szakmai tapasztalatodat emeled ki. Mind a kettő esetén mindössze 3-5 mondatban kell tudnod eladni magadat, a tudásodat, képességeidet. Amint elolvassa a HR-es vagy a leendő munkáltató, rögtön azt kell éreznie, hogy te vagy a tökéletes jelölt – nem is néz meg több önéletrajzot. Éppen emiatt hitelesen kell bemutatnia téged, így legyen rövid és lényegre törő.

Ha még nem rendelkezel szakmai tapasztalattal, akkor használd a karriercél meghatározást. Ha már van munkatapasztalatod, akkor pedig a szakmai összegzést. Ezek másnéven a “Célom” és a “Rólam” szekciók az önéletrajzban.

A szakmai összegzés során ezeket foglald össze ebben a néhány mondatban:

 • Elismerések, eredmények, főleg, ha számokkal is alá tudod támasztani.
 • Milyen projektekben vettél részt eddig, mi a jelenlegi projekt.
 • Milyen programnyelvekben dolgozol és mi a projekt célja.
 • Milyen képességekkel rendelkezel?

Itt találsz egy példát is:

HELYES
Rólam

7 év szakmai tapasztalattal rendelkező Senior szoftvermérnök vagyok. A Finance programszerkezet és a macOS implementáció megújításának tervezése, implementálása, az Archicad alacsony szintű rétegeinek és a kapcsolódó területeknek a fejlesztése és karbantartása tartozik főbb feladataim közé. Emellett egy 6 fős fejlesztő és mérnök csapatért vagyok felelős, és a fluktuáció csökkentését értem el 45 százalékról 20 százalékra két év alatt, köszönhetően problémamegoldó képességemnek. Kódgenerálás, linkelés, codesigning / notarization és Python, Perl, Bash, valamint Metal, Vulkan, DirectX 12 ismeretekkel rendelkezem.

Ez a szakmai összegzés viszont nem lesz elegendő:

HELYTELEN
Rólam

A BME mérnökinformatikán végeztem, és jelenleg 4 év szakmai tapasztalattal rendelkező szoftvermérnök vagyok. Python, Hadoop, Oozie, HBase, ZooKeeper, Kafka rendszerek használata napi szinten.

Első ránézésre jó összefoglaló lehet, de nem derül ki, pontosan mivel foglalkozol, ezért nem ajánljuk! Kicsit bővebben mesélj a feladataidról!

📌 Tipp: Az ATS a beérkező önéletrajzban kulcsszavakat keres. Minél több van belőle, annál biztosabb, hogy bejutsz a következő körbe.

Ilyen kulcsszavak a képességek, készségek, amelyekről írhatsz, valamint a programnyelvek és ismeretek!

Karriercél meghatározás pályakezdők részére

Pályakezdőként pont az említett kulcsszavakra és képességekre helyeződik hangsúly, milyen munkatapasztalatról még nem tudsz mesélni. Ezek kerüljenek tehát bele szakmai tapasztalat híján:

 • Különböző eredmények, amelyeket az iskolai vagy iskolán kívüli projektekben értél el.
 • A motiváció, hogy miért pont hozzájuk jelentkezel.
 • Milyen képességeid, készségeid vannak, milyen programozási nyelveket ismersz.
 • Mi a hosszú távú célod.
HELYES
Célom

Pozitív, proaktív, és csapatjátékos vagyok, erős analitikus és problémamegoldó készséggel. Végzettségemet a Budapesti Műszaki Egyetem mérnökinformatikus szakán szereztem, tanulmányi átlagom 4.0 volt, szakdolgozatom és védésem pedig kitünő eredményű. Elsajátítottam a JavaScript, CSS, HTML5, Python és a Bash scripteket, valamint jelenleg autodidakta módon tanulom a Robot Framework használatát. Célom, hogy még többet fejlődhessek egy olyan munkahelyen, amely azt az innovatív szemlélet képviseli, mint a RoboTICS Solutions Kft.

Munkatapasztalat elhelyezése a szoftvermérnök önéletrajzban

A szakmai tapasztalat, hogy milyen és hány projekt kivitelezésében vagy tervezésében vettél részt, elengedhetetlen az önéletrajzban. Minél pontosabban, részletesebben írd le azokat, továbbra is ügyelve arra, hogy elegendő kulcsszó, de ne túl sok szakzsargon legyen benne. Tudod, először HR-es olvassa el, így neki is értenie kell! Nyugodtan mesélj az összes használt rendszerről és programnyelvről, amit használsz vagy használtál!

A felsorolás esetén mindig a legfrissebb munkahely megadásával kezdd, vagyis fordított időrendi sorrendet alkalmazz. Először a pozíció címét, majd a cég, Kft., vállalat nevét írd le. Ezután következhet, hogy pontosan mikor dolgoztál ott (hónap elég, nem szükséges napra pontosan tudni), valamint a város neve.

Ezután jön a neheze: a feladataid részletes, de nem túl hosszú bemutatása. Minden feladatot, feladatkört mutass be. A feladatok felsorolása esetén ezeket a szabályokat tartsd be, ahhoz, hogy az információk a helyükön legyenek:

 • 4-6 bulletpontba szedve mutasd be a feladatokat. Ezek lehetőleg egyezzenek azzal, amit látsz az álláshirdetésben is.
 • Egy bulletpont mindössze 1-2 sor hosszúságú legyen, ne egy teljes bekezdés.
 • Ha lehetséges, használj számokat és statisztikát is, ugyanis a számok elsőre kiugranak az önéletrajz olvasása közben.
 • A programozási nyelvek felsorolása elengedhetetlen, mert biztos, hogy kulcsszóként vannak jelen a hirdetésben!
HELYES
Szakmai tapasztalat
Senior Szoftvermérnök
Graphisoft SE
2017 – 2022
Budapest

 • 6 fős csapatokban irányítása, amely során fluktuáció csökkentését értem el 45 százalékról 20 százalékra két év alatt.
 • A FINANCE programszerkezet és a macOS implementáció megújításának tervezése, implementálása.
 • Az Archicad alacsony szintű rétegeinek és a kapcsolódó területeknek a fejlesztése és karbantartása macOS és Windows platformokon.
 • Kódgenerálás, linkelés, codesigning / notarization.
 • Használt rendszerek és programnyelvek: Python, Perl, Bash, valamint API ismeretek: Metal, Vulkan, DirectX 12.

Szoftvermérnök
Robotic Solution Kft.
2015 – 2017
Budapest

 • Mérő- és gyártóberendezések, illetve eszközök felügyelete, meghibásodásuk esetén szoftveres javítása.
 • Hibaanalízis támogatása.
 • Változtatások koordinációja, illetve azok bevezetése a mérő-, és gyártóberendezéseken.
 • Új termékek SW-es illesztése meglévő rendszerekbe.
 • Folyamatoptimalizálási tevékenységek integrálása, Python, C#, Bash rendszereket használva.
 • Telepítési mechanizmusok írása Puppet és Ansible rendszerekben.

Pályakezdőként a munkatapasztalatok leírása

Pályakezdőként azt hiheted, hogy nincs munkatapasztalatod, amit meg tudnál osztani. Ez azonban biztosan nincs így, hiszen akár van már gyakornoki vagy diákmunka tapasztalatod, mindenképp kerüljön be az önéletrajzba. Az egyetemi képzésed alatt ugyanis kötelező szakmai gyakorlatot elvégezni. Ebben az esetben is használd a fordított időrendi sorrendet a munkahely felsorolásánál. Lehetőleg ne maradjon le a dátum és legalább 3-4 feladatkör felsorolása.

HELYES
Szoftvermérnök gyakornok
Telekom
2017 – 2018
Budapest

 • Aktív részvétel a termékfejlesztés különböző fázisaiban (tervezés, kódolás és tesztelés JavaScript, CSS, HTML5 és Python programozási nyelveken.
 • Részvétel a csapat napi tevékenységeiben a csapat szoftverfejlesztési folyamatainak megfelelően.
 • Az előírt minőségi, biztonsági és architekturális elvek alkalmazása a tervezés, kódolás és egyéb fejlesztési tevékenységek során.
 • Szoros együttműködés a vezető fejlesztőkkel és a termékcsapattal a fejlesztési folyamatok segítése érdekében.

Tanulmányok elhelyezése az önéletrajzban

Tapasztalattal rendelkezők számára kötelező a tanulmányokat felsorolni, de nem kell olyan részletesen, mint a pályakezdők esetében. Először a képzés neve, majd az iskola neve, a képzés dátuma, valamint a város jelenik meg, és ennyi elég is. Lehetőleg az iskola teljes nevét írd ki!

HELYES
Tanulmányok

Programtervező informatikus
Budapesti Műszaki Egyetem
2018 – 2022
Budapest

Tanulmányok elhelyezése a pályakezdők számára

Pályakezdőként érdemes az önéletrajzot kissé feldobni különböző tanulmányi eredmények, tantárgyak, tanulmányi átlag megadásával is. Ha egyáltalán nem rendelkezel munkatapasztalattal, akkor különösen ajánlott!

Ebben az esetben a tanulmányokat vedd előre, a munkatapasztalatok részt töröld ki, és mindenképp kerüljenek bele a legfontosabb tantárgyak, programnyelvek, valamint egyéb projekt vagy rendszer fejlesztése. Ha pedig esetleg nyílt forráskódokkal is dolgozol például GitHub-on, akkor az is belekerülhet. Iskolán kívüli projektek, feladatok felsorolása is nyugodtan kerüljön bele, például ha a barátaiddal fejlesztettél egy applikációt, vagy elismerést kaptál egy tantárgyból.

HELYES
Tanulmányok

Mérnökinformatikus
Budapesti Műszaki Egyetem
2019 – 2022
Budapest

Főbb eredmények:

 • Kurzusok: felhasználói interfészek és számítógépes grafika, WEB és mobil programozás, informatikai rendszerek felépítése, modellezése, analízise, megvalósítása, biztonsága
 • CSS, Java, Javascript, Python, SQL, C# elsajátítása.
 • Saját fejlesztésű játék applikáció tervezése, fejlesztése, amelyért elismerésben részesültem.

Képzés vagy tapasztalat – melyik az első?

Attól függően, hogy mennyi szakmai tapasztalattal rendelkezel, a tanulmányok vagy a munkatapasztalat kerül előrébb. A legfontosabb, hogy amennyiben nincs munkatapasztalatod, inkább hagyd ki a munkatapasztalat szekciót, a funkcionális önéletrajz formátum pont ebben segít! Természetesen ezt ne úgy tedd, hogy nem írsz be semmit, hanem magát a szekciót is ki kell törölni. Az önéletrajz szerkesztőnkben erre van lehetőség.

A legjobb készségek a szoftvermérnök önéletrajzban

A készségek és képességek ugyanis két részre bonthatók, amely kategóriák a soft skill és a hard skill. Az önéletrajzban érdemes csak a soft skilleket felsorolni, ugyanis a munkatapasztalatban már megadtad, hogy milyen programnyelveket, keretrendszereket ismersz.

A soft skillek azok a személyiségjegyek, tulajdonságok, amelyeket inkább fejleszteni lehet. Ezek feltüntetésére azért van szükség, mert ebből látja a HR-es, hogy mennyire illenél be a csapatba, jönnél ki jól a többi munkatárssal.

Készségek, képességek

 • Proaktív attitűd
 • Önálló munkavégzés
 • Pontos
 • Minőségorientált
 • Precíz
 • Rugalmas
 • Közvetlen
 • Megbízható
 • Erős analitikus és problémamegoldó készség
 • Rendszerszemlélet
💡Tipp: Itt is fontos, hogy kulcsszavakban gondolkodj, tehát azokat a készségeket és képességeket add meg, amelyek az elvárásokban szerepelnek!

Nyelvtudás helye a szoftvermérnök önéletrajzban

A nyelvtudás megjelölése kötelező a szoftvermérnök önéletrajzban. Főként azért, mert nem igazán használatosak magyar nyelvű programnyelvek, azok inkább angolul vannak, így nem is lehet boldogulni szakmai angol nélkül. Német székhelyű cég esetén pedig a német is elvárás, ami főleg az autóiparban gyakori. Ezeknél a cégeknél gyakori, hogy az új munkatársakat néhány hónapra Németországba küldik betanításra, így különösen hasznos a német nyelv ismerete.

Mindig a nyelvtudás szintjét is jelölt meg, nem ad ugyanis teljes képet csak a nyelv megadása. Ez pedig lehet alapfok, középfok vagy felsőfok.

HELYES
Nyelvtudás

Angol – felsőfokú
Német – középfok

További szekciók, mint a hobbi és a programozási nyelvek

Ha kifér még az önéletrajz egy oldalára, akkor nyugodtan mesélj a programozási nyelvekről is, vagy a hobbikat is megadhatod. A hobbik esetén figyelj arra, hogy valóban igazak legyenek rád! Próbálj meg kissé izgalmasabb hobbikat megadni, mint az olvasás-filmezés-edzés szentháromsága. Ha ezek a hobbijaid, akkor inkább ne add meg azokat. Ide kattintva olvashatsz bővebben a hobbik megadásáról.

Ha úgy döntenél, hogy te szeretnéd külön szekcióba felsorolni az ismert programozási nyelveket, akkor figyelj arra, hogy azok szerepeljenek, amelyeket az álláshirdetés is kér. Ebben az esetben ez a szekció így néz ki:

Ismert programozási nyelvek

 • CSS
 • Java
 • Javascript
 • Python
 • SQL
 • C#

Összefoglalás – kulcspontok a szoftvermérnök önéletrajz elkészítéséhez

A szoftvermérnök önéletrajz esetén is különösen fontos, hogy 11-12-es betűméretet, hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial használj. Ezáltal lesz az önéletrajz átlátható, könnyen olvasható, valamint megbízhatóságot, szakértelmet sugároz. A szakzsargon fontos és kulcsszóként funkcionál, de arra ügyelj, hogy a HR-es számára is olvasható és érthető legyen az önéletrajz. A túl sok szakszó érthetetlenné teszi a HR-es számára az önéletrajz tartalmát.

 • Személyes adatok, karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés, tapasztalat, tanulmányok, képességek és készségek, és a nyelvtudás szerepeljenek. Emellett még a hobbikról, ismert programozási nyelvekről is készülhet külön szekció.
 • A személyes adatok megadása esetén különösképp figyelj arra, hogy az adatok pontosak legyenek, másképp nem ér el a HR-es.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legfrissebb munkahely megemlítésével kezdd, így haladva időrendben visszafelé. Pályakezdőként mindig sorold fel a gyakornoki vagy diákmunkákat is, biztosan előnyt jelent.
 • A tanulmányok során szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és mikor jártál az intézménybe.
 • A képességek és készségek mindig kulcsszóként vannak elrejtve a hirdetésben, így ha jellemző rád valamelyik, akkor használd azokat. Ezt a szekciót lehetőleg minden egyes jelentkezés esetén frissítsd.
 • A szakmai összegzést és karriercél meghatározást úgy építsd fel, hogy bemutasson téged, a szaktudásodat, és hogy mi a motivációd a pozíció megszerzésével. Mindemellett pedig ha van számszerűsíthető eredmény is, azt is mutasd meg.
 • A nyelvtudás sok esetben elengedhetetlen, így mindig sorold fel a szintjét is. Ha pedig rendelkezel szaknyelvi vizsgával is, az se maradjon ki!

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a különbség a szoftvermérnök és a szoftverfejlesztő között?

Alapvetően az informatika terén nagyon összemosódnak a különböző [/su_list]pozíciók, azonban szoftvermérnökként rendelkezned kell diplomával. A munka minősége viszont ugyanaz lehet, esetleg kicsit magasabb fizetésért, mint a szoftverfejlesztő esetén.

Milyen karrier várható szoftverménökként?

Szoftvermérnökként is két út áll előtted: vagy csapatvezető leszel, manager, vagy pedig senior szoftvermérnök. Attól függően, hogy melyikhez van érzéked, választhatsz majd! Általában már 5 év után felajánlják a senior vagy a csoportvezetői pozíciót, ha jól teljesítesz, így gyors az előremenetel az informatika területén.

írni szoftver mérnök önéletrajzot

szoftver mérnök önéletrajz sablonok szoftvermérnök önéletrajz sablon szoftvermérnök számára
szoftvermérnök önéletrajz sablon szoftvermérnök számára szoftvermérnök önéletrajz sablon szoftvermérnök számára