Önéletrajz szerkesztő Hogyan készítsd el a tökéletes önéletrajzot?

Az online önéletrajz szerkesztő eddig nem látott szabadságot adhat, valamint teret a kreativitásnak. Önéletrajzot készíteni ugyanis egyáltalán nem egyszerű - nem csak annyi, hogy ide és oda is írok valamit, és kész is.
önéletrajz szerkesztő

Készítse el önéletrajzát percek alatt

Hatalmas odafigyelést és nagy energiabefektetést igényel. Hiszen, ki tudja, mit keres pontosan a HR-es, a leendő főnök? Milyen szekciók kerüljenek bele, mi az, ami segíti a jelentkezést, előnnyel jár, vagy éppenséggel hátráltat?

Mindezek kiküszöbölésére ajánlott az önéletrajz szerkesztő használata. Ingyenes önéletrajz szerkesztő használatával ugyanis számtalan előnyre tehetsz szert, amelyeket most sorba is veszünk. Készen állsz tökéletes önéletrajzot írni? 

önéletrajz szerkesztő

Tartalomjegyzék

Az online önéletrajz szerkesztő előnyei

Mindannyian használunk manapság valamilyen önéletrajz sablont, és nem is véletlenül. Színekkel, gyönyörű elrendezéssel sokkal nagyobb és pozitívabb első benyomást tehetünk a HR-esre. Gondolj csak bele: már az, hogy milyen színeket és betűtípust használsz, rengeteg dolgot árul el rólad! Harsányabb, energikusabb színeket használsz? Akkor valószínűleg te magad is barátságos, kedves, nyitott és energikus személy vagy!

A sablont mindenki annak fényében választja meg, hogy milyen programot ismer igazán. Vannak akik a Microsoft Word-öt használják önéletrajz szerkesztésre, vannak akik a Canva-t, sok grafikus pedig egyenesen a Photoshop-hoz nyúl. Azonban mindegyik használata bonyolult, ráadásul mindannyian ismerjük azt az érzést, hogy behelyezzük a képet, mire 5 új oldal keletkezik és abból 3 oldaltöréses, a szöveg egy része pedig eltűnik. Mindezek kivédésére a legjobb eszköz egy egyszerű, online önéletrajz szerkesztő.

 • A sablonok használata 

Az online önéletrajz szerkesztő egyik nagy előnye, hogy előre elkészített sablonok között tudsz válogatni. Van, amelyikhez szükséges fényképet feltölteni, van, amelyikhez nem, van amelyik fejléces, van, amelyik nem. Bármilyen munkához, elváráshoz tökéletes illeszkednek, így nyugodtan nézz körbe te is!

 • Színek változtatása

A másik előnye az online önéletrajz szerkesztőnek, hogy számtalan szín közül választhatsz. Ez, mindemellett, hogy megfelel a személyiségednek, abban is segít, hogy az álláshoz megfelelő legyen az önéletrajz kinézete. Ugyanis teljesen más színeket érdemes használni egy konvencionális pozícióhoz, például bankár vagy pénzügyi szakember esetén, mint amilyet egy kreatív szakmánál. Előbbinél inkább a bézs színek ajánlottak, utóbbiaknál pedig akár az élénk vagy pasztell árnyalatok is megfelelőek!

 • A szekciók felcserélése, módosítása 

Előző cikkünkben már olvashattál arról, hogy a megpályázott pozíciónak és a szakmai tapasztalatod mennyiségének megfelelően kell tudnod eldönteni, hogy milyen önéletrajz típust válassz. Amennyiben van legalább 2-3 éves szakmai tapasztalatod, akkor a klasszikus, fordított időrendi sorrendet használó formátumot ajánljuk. Ez az általános szakmai önéletrajz, amellyel találkozhatsz mindenhol.

Amennyiben viszont pályakezdő vagy, tehát nincs szakmai tapasztalatod, akkor a funkcionális önéletrajz típust ajánljuk. Ebből ugyanis hiányzik a szakmai tapasztalat szekció, és a képességekre, készségekre helyeződik a hangsúly. Ha pedig karrierváltáson gondolkodsz, akkor a kombinált önéletrajz formátum lesz számodra az ideális választás.

👉 Bármelyik mellett is teszed le a voksodat, a szekciókat az online önéletrajz szerkesztőben tudod cserélni, módosítani, sőt, törölni is!

 • Bármilyen formátumban letöltheted az önéletrajzodat

Akár Word, akár PDF formátumot kér a munkáltató, mindkettő megoldható! Mindamellett pedig akárhányszor újra és újra szerkesztheted, ingyen!

 • A felhőben tároljuk az adataidat

Az adataidat nem számítógépen kell tárolnod, tehát, ha az tönkremegy, nem kell azzal foglalkozni, hogy az önéletrajzod is eltűnik. A profilodban, a felhőben tárolva mindig hozzáférhetsz az önéletrajzaidhoz! A legjobb önéletrajz szerkesztő ugyanis nem a gépeden van, hanem online!

 • Magyar önéletrajz szerkesztő

Az online önéletrajz szerkesztő mindemellett magyarul is elérhető, tehát nem szükséges angolul tudnod ahhoz, hogy tökéletes és megnyerő önéletrajzot készíthess. Azonban nyugodtan készíthetsz angol vagy német nyelvű önéletrajzot is, de a felület magyar nyelvű!

 • Időt spórolsz!

Mostantól a designra, megjelenésre nem kell időt szánnod, hiszen ez eleve adott. Akár 20 perc alatt is elkészülhet az önéletrajz az online önéletrajz szerkesztő segítségével, és azonnal módosíthatod is. Készíts többet is, minden egyes pozícióra vagy területre!

Az Europass önéletrajz szerkesztő

Bizonyos szakmáknál, mint például a tanár, pedagógus, inkább az Europass önéletrajz készítése az elvárás. Ezt minden esetben jelzik az álláshirdetésben, viszont, ha ezt látod, csak ezzel jelentkezz! Egyéb esetben el sem olvassák az önéletrajzot. Az Europass egy 4-6 oldalas, nagyon részletes szakmai önéletrajz, amelyet az oldalukon, online tudsz kitölteni. Amennyiben viszont nem ezt kérik, inkább készíts egy rövid, egy oldalas szakmai önéletrajzot, a legjobb önéletrajz szerkesztő segítségével!

önéletrajz szerkesztő

Hogyan kezdj neki az önéletrajznak az online önéletrajz szerkesztő segítségével?

Mielőtt megírod az önéletrajzot, először gondold át azt, hogy milyen személyiség is vagy. Milyen színek jellemeznek, mit szeretnél megmutatni, és hogy mennyi szakmai tapasztalatod van. Ha eldöntötted, hogy a klasszikus, funkcionális vagy kombinált önéletrajz illik jobban a profilodhoz, akkor ideje sablont keresni.

A sablon adja az első benyomást, és az oldalunkon mindegyikről találsz egy leírást. Ebben a leírásban konkrét szektorokat és pozíciókat sorolunk fel, hogy hova és kinek ajánljuk az adott sablont. Ne feledd:  a színeket megváltoztathatod, így ne azok alapján dönts!  Inkább vedd figyelembe, hogy:

 • Szeretnél-e, vagy kötelező-e fotót illeszteni az önéletrajzba. Erre a választ az álláshirdetésben is megtalálod, viszont rá tudsz keresni önéletrajz mintáinkra és példáinkra, útmutatóval együtt a saját pozíciódra, ide kattintva.
 • Mi a pozíciód, az monoton, konvencionális, vagy esetleg inkább kreatívabb?

Ezután kattints az önéletrajz szerkesztőre, és válaszd ki a sablont, amelyet használni szeretnél. Csak a megadott kérdésekre kell válaszolnod, sőt, legördülő menüből, felsorolásból is választhatsz, hogy a lehető legkevesebbet kelljen gépelned!

Akármennyi önéletrajzot elkészíthetsz, amely akkor hasznos igazán, hogy ha több területen is megállod a helyedet, vagy különböző pozíciókra pályázol! A elkészült önéletrajzokhoz bármikor hozzáférsz, azokat letöltheted PDF vagy Word formátumban, és már küldheted is a leendő munkaadónak!

Néhány további tipp a tökéletes önéletrajzhoz

 • Mindig ügyelj a helyesírásra, és legalább 4-5 alkalommal olvasd át az önéletrajzot. Nagyon fontos, hogy kifogástalan legyen!
 • Az önéletrajz szerkesztő a gyors önéletrajz írásért felelős, de a tartalmáért nem. Minden jelentkezés esetén módosítsd a képességek és készségek, valamint a szakmai összegzés szekciót, hogy az álláshirdetésben szereplő kulcsszavak kerüljenek bele. Lehet, hogy időt vesz el, de sokkal gyorsabban találsz munkát! Ebből a cikkünkből megtudhatod, miért is ennyire fontos, hogy a megfelelő kulcsszavak legyenek benne az önéletrajzban.
 • A szakmai önéletrajz szerkesztő legfontosabb eleme az, hogy személyre szabhatod.  Az önéletrajz ne térjen el a valódi személyiségedtől! 
 • Amennyiben kérnek motivációs levelet, az se maradjon le!
 • Bármelyik önéletrajz típust is használod, mindig fordított időrendi sorrendet használj, vagyis a jelenlegi munkahelyed felsorolásától haladj időben visszafelé!

Önéletrajz szerkesztő használata

Hasonló cikkek